Jump to content
Dexter_21

Να πάρω τελικά μηχανή;

Recommended Posts

Για πρωτη μηχανη αν δεν σου αρεσει το παπι παρε μοτοσυκλετακι cbf12y ybr wolf125 οτιδηποτε σου αρεσει απο αυτα...αν παιζει κ χρημα παρε δουκακι 125. για αρχη θες κατι που να συγχωρει γιατι θα βρεθεις στην δυσκολη στιγμη κ το βαρος ενος 250 δεν βοηθαει

Κρατα το κανα χρονο κανε τουλαχιστον καμια 10αρια χιλιαδες χλμ κ οταν αρχισεις να καταλαβαινεις πως να οδηγας αμυντικα δωστο μετα παρε κατι μεχρι 50αλογα κ μετα οτι θες αυτη ειναι σειρα για μενα τουλαχιστον..

Ααα κ κρανος μπουφαν γαντια οπωσδηποτε ετσι?

Τροποποιήθηκε από τον CafeRacer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για πρωτη μηχανη αν δεν σου αρεσει το παπι παρε μοτοσυκλετακι cbf12y ybr wolf125 οτιδηποτε σου αρεσει απο αυτα...αν παιζει κ χρημα παρε δουκακι 125. για αρχη θες κατι που να συγχωρει γιατι θα βρεθεις στην δυσκολη στιγμη κ το βαρος ενος 250 δεν βοηθαει

Κρατα το κανα χρονο κανε τουλαχιστον καμια 10αρια χιλιαδες χλμ κ οταν αρχισεις να καταλαβαινεις πως να οδηγας αμυντικα δωστο μετα παρε κατι μεχρι 50αλογα κ μετα οτι θες αυτη ειναι σειρα για μενα τουλαχιστον..

Ααα κ κρανος μπουφαν γαντια οπωσδηποτε ετσι?

Το cbfακι το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα απλώς από ότι έχω δει το βάρος της είναι παρόμοιο με της dominator 250. Γιατί λοιπόν να μην πάρω την τελευταία αφού είναι και πιο δυνατή και υγρόψυκτη και ελαφριά; Εννοείται για τα κράνος γάντια και μπουφάν. :yes: Έχω βάλει πλώρη για το κράνος προτού πάρω τη μηχανή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το dominator ειναι παλιο και εχει πιο ακριβα ανταλλακτικα απο το cbf και δυσκολα βρισκεις καποιο που να ειναι σε καλη κατασταση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το dominator ειναι παλιο και εχει πιο ακριβα ανταλλακτικα απο το cbf και δυσκολα βρισκεις καποιο που να ειναι σε καλη κατασταση

Αυτο ακριβως.. Μην πας σε τοσο παλιο μηχανακι απο τη στιγμη που δεν θα μπορεις να το επισκευασεις μονος σου, θα σου φυγουν πολλα χρηματα, προτημησε κατι με λιγοτερα χιλιομετρα και ετη στην πλατη του, το CBF125 απο τη στιγμη που σου αρεσει ειναι μια χαρα επιλογη, φθηνη γενικα συντηρηση και κοστος χρησης, το οτι ειναι αεροψυκτο ειναι ¨+¨ για εσενα που θα εισαι νεος αναβατης, δεν θα εχεις να σκεφτεσαι ψυκτικα υγρα,ψυγειο και γενικοτερα προβληματα υγροψυκτων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παίδες για την συμβουλή θα το σκεφτώ υπεύθυνα και θα σας στειλω την κουκλα που θα παρω! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε ότι σου είπε ο verbal kint, η άποψη μου... Ξεκίνα με το τουτού να συνηθίσεις την κίνηση στον δρόμο και περνάς στην μηχανή, αφου από ότι φαίνεται γουστάρεις. Θα έχεις μαζέψει και κάτι παραπάνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε παλιο χτ:winking: σκυλια το πουλα; ευκολα αν θες κατι καλυερο κι ειναι απλα μεγαλο παπι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε παλιο χτ:winking: σκυλια το πουλα; ευκολα αν θες κατι καλυερο κι ειναι απλα μεγαλο παπι 

Αν πάρει οτιδήποτε με 1000 ευρώ τόσο παλιό , θέλει 1000 ματιά και οπωσδήποτε μηχανικό να το κοιτάξει 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 1000 ευρώ, βρίσκεις και Dominator και ΑΧ-1 σε αρκετά καλή κατάσταση. Από αντοχή δεν καταλαβαίνουν Χριστό, σέρβις μπορείς να του κάνεις μόνος σου ακόμα και αν φοράς γάντια του μποξ και τα ανταλλακτικά τους έχουν αρκετά νορμάλ τιμή.

Μην παρασύρεσαι από αυτούς που γράφουν ότι να'ναι χωρίς να έχουν ασχοληθεί παραπάνω από το να διαβάσουν το motorcyclespecs.co.za

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην σε φοβιζουν τα 250αρια παντως σε δυναμη και εξοδα δν εχουν την τοσο τρελη διαφορα απο τα 125, παπια βεβαια δεν ειναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνώ σε όλα εκτός απο αυτο που επισημανα με κόκκινο.

έλα τωρα σοβαρά, όποιος λέει πως δεν εχει φαει τα μουτρα του και οδηγαει δικυκλο ειναι ψευτης, απο πατίνι μεχρι ρ1. και υπαρχουν 2 κατηγορίες αναβατών, αυτοι που εχουν φαει τα μουτρα τους και αυτοί που ΘΑ τα φάνε.

Έχεις δίκιο, συμφωνώ απόλυτα. Η βιασύνη με έφαγε... Το τελευταίο ισχύει απόλυτα.

Και να πω την αλήθεια ξέχασα μια πτώση μου που μάλλον δεν έφταιγα αλλά τα χαζό-ρουλεμάν τιμονιού της Piaggio που είχαν χάσει μπίλιες όπως μου είπε ο μηχανικός και μάγκωνε το τιμόνι. Και την ξέχασα γιατί σηκώθηκα αμέσως και συνέχισα για το συνεργείο... (Να'ναι καλά το μπουφάν & το παντελόνι μηχανής).

Ξέχασα και μία στο γλιστερό πάτωμα ενός parking που μου προκάλεσε κάκωση στα μαλακά μόρια της φτέρνας παρόλο το μποτάκι μηχανής...

Α ναι... Και μια εμπλοκή σε ατύχημα άνευ πτώσης απο αυτοκίνητο που παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και έπεσε πάνω μου μετωπικά...

Όπως δεν μετράω και κάτι στατικές... Κακώς μάλλον γιατί με στατική, συνάδερφος είχε πάθει πολλαπλό κάταγμα...

Προς το παρόν, εδώ και 6 χρόνια, δεν μου έχει συμβεί τίποτα σοβαρό, κάπου βοηθάει που  έχω βάλει κάποιες κόκκινες γραμμές στον εαυτό μου. π.χ. αν δεν νιώθω καλά σωματικά ή ψυχολογικά δεν καβαλάω, όταν βρέχει ή όταν έχει υγρασίες δεν πλαγιάζω...

Και φυσικά υπάρχουν κάμποσες φορές που έχω γλιτώσει στο τσακ είτε το έχω αντιληφθεί είτε όχι (το εμπέδωσα απο video που έχω τραβήξει κατα καιρούς μέσα στην πόλη...)

Οσο θυμάμαι επιβεβαιώνεται οτι το άθλημα είναι επικίνδυνο ακόμη και χωρίς να κινήσαι! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mπράβο ρε συνάδελφοι!Το παιδί δε μπήκε σε μοτοφορουμ να του πουν να παρει αμάξι αλλά μάλλον το αντίθετο.Το να προβάλλουμε το αυτοκίνητο ως πιο ασφαλές μέσο είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο απ' όλους και άρα ,κατα την ταπεινή μου πάντα γνώμη, άκυρο.

Παρ' αυτά, το αυτοκινητο όντως αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για να εξοικειωθεί κάποιος με τα βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σαν οδηγός στους Ελληνικούς δρόμους, χωρίς όμως να είναι ικανό να σε προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίσεις εκεί ως δικυκλιστής.

Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, κάποια στιγμή,όταν κάνεις τη μετάβαση απο τις 4 στις 2 ρόδες τα δεδομένα θα αλλάξουν και ναι μεν θα έχεις μια ιδέα για το τι γίνεται εκεί έξω αλλά απο την άλλη, αυτού του τύπου οδηγοί μοτοσυκλετών κουβαλούν μαζί τους νοητα την ασφάλεια που έχουν συνηθίσει να τους παρέχεται απο το 4τροχο ως τότε μεταφορικό τους, καταλλήγοντας πολλές φορές σε πολύ άσχημες καταστάσεις,ατυχήματα κτλ

Το δίκυκλο απο την άλλη θα σου ξεκαθαρίσει απο την αρχή πως πρέπει να φοβάσαι για τη ζωη σου εκει έξω.Πως όταν είσαι μικρός σε όγκο κανείς δε σε προσέχει το ίδιο,πως ποτέ δεν έχεις προτεραιότητα(ακόμη κι αν ο ΚΟΚ σου λέει πως έχεις εσύ παντα πρέπει να ελέγχεις..),ποτέ δεν πρέπει να οδηγείς αφηρημένος γιατι με το δίκυκλο μια τέτοια στιγμή μπορεί να σου κοστίσει πολύ πιο ακριβά απο ένα "μπαμ" και μια δήλωση στην ασφάλεια κτλ .Συνεπώς το δίκυκλο θα σε κάνει καλύτερο οδηγό και ίσως θα 'πρεπε όλοι να απαιτείται να οδηγούν δίκυκλο πριν πάρουν αμάξι.Τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα μόνο και μόνο αν σκεφτείς πόσες κυράτσες και θείοι δε θα ακούμπαγαν ποτέ τιμόνι,αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...

Υ.Γ. Κανένα αμάξι στον κόσμο δεν είναι ικανό να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που μια μοτοσυκλέτα μπορεί.Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το σώμα, οι 2 την ψυχή...

Τροποποιήθηκε από τον JK

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συνεπώς το δίκυκλο θα σε κάνει καλύτερο οδηγό και ίσως θα 'πρεπε όλοι να απαιτείται να οδηγούν δίκυκλο πριν πάρουν αμάξι

.Τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα μόνο και μόνο αν σκεφτείς πόσες κυράτσες και θείοι δε θα ακούμπαγαν ποτέ τιμόνι,αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...

Same story. Απ΄το 2010 που οδηγάω, ξεκίνησα με δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Φέτος μετά από έξι χρόνια βγάζω δίπλωμα αυτοκινήτου. Πράγματι, όταν πιάνεις στα χέρια σου τιμόνι αυτοκινήτου έχοντας προηγούμενη εμπειρία από τιμόνι μηχανής είσαι πιο προσκεκτικός και προσέχεις και τους μοτοσυκλετιστές ένα κλικ παραπάνω. Έχεις βρεθεί στην θέση τους, ξέρεις πως είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mπράβο ρε συνάδελφοι!Το παιδί δε μπήκε σε μοτοφορουμ να του πουν να παρει αμάξι αλλά μάλλον το αντίθετο.Το να προβάλλουμε το αυτοκίνητο ως πιο ασφαλές μέσο είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο απ' όλους και άρα ,κατα την ταπεινή μου πάντα γνώμη, άκυρο. - To παιδί γράφει ότι δεν έχει καμιά οδηγική εμπειρία...

Παρ' αυτά, το αυτοκινητο όντως αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για να εξοικειωθεί κάποιος με τα βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σαν οδηγός στους Ελληνικούς δρόμους, χωρίς όμως να είναι ικανό να σε προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίσεις εκεί ως δικυκλιστής. - Άρα που καταλήγουμε?? Είπαμε δεν έχει καμιά εμπειρία..Στο δεύτερο σκέλος συμφωνούμε, όμως μια ιδέα του τι μπορεί να δεί στο δρόμο, θα την έχει πάρει..

Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, κάποια στιγμή,όταν κάνεις τη μετάβαση απο τις 4 στις 2 ρόδες τα δεδομένα θα αλλάξουν και ναι μεν θα έχεις μια ιδέα για το τι γίνεται εκεί έξω αλλά απο την άλλη, αυτού του τύπου οδηγοί μοτοσυκλετών κουβαλούν μαζί τους νοητα την ασφάλεια που έχουν συνηθίσει να τους παρέχεται απο το 4τροχο ως τότε μεταφορικό τους, καταλλήγοντας πολλές φορές σε πολύ άσχημες καταστάσεις,ατυχήματα κτλ - Αυτό λέμε, να έχει μια ιδέα, γιατί δεν έχει καμιά εμπειρία μέχρι τώρα. συμφωνω με τα υπόλοιπα

Το δίκυκλο απο την άλλη θα σου ξεκαθαρίσει απο την αρχή πως πρέπει να φοβάσαι για τη ζωη σου εκει έξω.Πως όταν είσαι μικρός σε όγκο κανείς δε σε προσέχει το ίδιο,πως ποτέ δεν έχεις προτεραιότητα(ακόμη κι αν ο ΚΟΚ σου λέει πως έχεις εσύ παντα πρέπει να ελέγχεις..),ποτέ δεν πρέπει να οδηγείς αφηρημένος γιατι με το δίκυκλο μια τέτοια στιγμή μπορεί να σου κοστίσει πολύ πιο ακριβά απο ένα "μπαμ" και μια δήλωση στην ασφάλεια κτλ .Συνεπώς το δίκυκλο θα σε κάνει καλύτερο οδηγό και ίσως θα 'πρεπε όλοι να απαιτείται να οδηγούν δίκυκλο πριν πάρουν αμάξι.Τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα μόνο και μόνο αν σκεφτείς πόσες κυράτσες και θείοι δε θα ακούμπαγαν ποτέ τιμόνι,αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα... - Συμφωνούμε σε όλα, ειδικά με την τελευταία πρόταση

Υ.Γ. Κανένα αμάξι στον κόσμο δεν είναι ικανό να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που μια μοτοσυκλέτα μπορεί.Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το σώμα, οι 2 την ψυχή... Συμφωνούμε απόλυτα

Γενικά δεν λέμε πουθενά να μην προχωρήσει ή ότι πρέπει να γεράσει πρώτα και μετά να πάρει μηχανή.Κάθε άλλο.. Απλά επειδή του λείπει τελείως η εμπειρία του δρόμου, καλό είναι να ξεκινήσει με αυτοκίνητο για κανά 3-6μηνο και να πάρει μια μυρωδιά τι γίνετε..Όχι και αναγκαίο όμως..Οπότε αν καίγεται..

Υγ¨Θεωρώ ότι οδηγεί μες στην Αθήνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ Dominator και AX1 προτίμησε το AX1 για το δισκόφρενο πίσω, και τους χυτούς τροχούς που δεν χρειάζονται ακτινολόγηση. Είναι ιδεώδης μοτοσυκλέτα για ξεκίνημα μοτοσυκλετιστικής καρριέρας, γιατί και όλα τα κάνει, και δύσκολο δεν είναι, και πολύ δεν τρέχει να πας να σκοτωθείς και κυρίως δεν σε βάζει στην ψυχολογία να πας γρήγορα όπως κάνουν οι πιο σπορ μοτοσυκλέτες.

Να το δει μηχανικός έμπιστος πριν το πάρεις, και εκτός από τα συνήθη πράγματα, ιδιαιτέρως να κοιτάξει για κατανάλωση λαδιού, για κατάσταση ηλεκτρικού συστήματος φόρτισης και για κατάσταση τεντωτήρα καδένας. Εδικά τον τεντωτήρα, να τον βγάλει και να τον δει αν είναι φυσιολογικός γιατί αν δει ας πούμε καμιά κολλημένη προέκταση στην μύτη του, αυτό μαρτυρά εκτεταμένη φθορά σε καδένα και γλύστρες εκκεντροφόρων και αυτά όλα έχουν κόστος να αλλαχθούν.

Είναι μεν μοτοσυκλέτες πασπαρτού, τα κάνουν όλα εύκολα και συμφέρουν χωρίς να ζητάνε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά από την άλλη έχουν και πολλά χρόνια και χιλιόμετρα στην πλάτη τους, και όσο νάναι μια φθορά θα την έχουν. Ορατή κατανάλωση λαδιού και κύκλωμα φόρτισης που δεν φορτίζει σωστά, έχουν σοβαρό κόστος επισκευής. Το να λείπει ένα φλασάκι, και να είναι ψιλοσκισμένη η σέλα, δεν λέει τίποτα, αυτά φτιάχνονται εύκολα, το να είναι γραντζουνισμένο και να θέλει βάψιμο επίσης δεν λέει τίποτα, ναι μεν ένα βάψιμο κοστίζει, αλλά το μοτό πάει και κάνει την δουλειά του, και χωρίς αυτό. Ενώ αν καίει λάδι του σκοτωμού, ε δεν μπορείς να το αγνοήσεις, το κατάλαβες που το πάω;

Επίσης με μια τέτοια μοτοσυκλέτα, που όπως έγραψα, έχει χρόνια και χιλιόμετρα στην πλάτη της, κάποιες χαζοβλάβες μπορεί και να προκύψουν. Να από τα χρόνια, από τις κινήσεις του τιμονιού τσάκισε τελικά το καλώδιο της κλειδαριάς και έχει κοπεί και θέλει κόλληση, να από τα χρόνια χάλασε η τσιμούχα στο πηρούνι και διαφεύγει το λάδι της ανάρτησης και θέλει αλλαγή τσιμούχας, να από τα χρόνια έλιωσε το φλαντζάκι της εξάτμισης στην κεφαλή και διαρρέει λίγο καυσαέριο από κει και κάνει φασαρία και θέλει αλλαγή, να ο τεντωτήρας της καδένας εκκεντροφόρου ακούγεται και θέλει επισκευή το ελατήριό του ή άλλαγμα.

Όλα αυτά ίσως σου ακούγονται περίεργα τώρα που δεν τα ξέρεις, αλλά άμα στα δείξει κάποιος ή έχεις κι εσύ εφευρετικό μυαλό ή δεις στο youtube ή ρωτώντας στα φόρουμ πως γίνεται, θα μπορείς να τα κάνεις μόνος σου, και να μην τρέχεις στους μαστόρους, που συνήθως κάποιοι από αυτούς και μπάλωμα δουλειά κάνουνε και σε χρεώνουν ότι θυμούνται αν καταλάβουν ότι δεν γνωρίζεις.

Συνοψίζοντας, σε αυτά τα λεφτά και ψάχνοντας για όχημα έναρξης μοτοσυκλετιστικής καρριέρας, θα βρεις AX1 να μπεις όμορφα κι ωραία και με ασφάλεια στον κόσμο των 2τροχών, αλλά να ξέρεις, ίσως θα χρειαστεί να μάθεις να φτιάχνεις χαζοπραγματάκια μόνος σου. (που για εμένα, το τελευταίο, είναι στα ΣΥΝ της θεωρίας της μοτοσυκλέτας, αλλά η οπτική του καθενός διαφέρει)

Αυτά, καλή τύχη, και μην βιαστείς να πάρεις το πρώτο από ενθουσιασμό, αν σε ενδιαφέρει κάτι, ποσταρέ το να το δούμε κι εμείς να σου πούμε ότι βλέπουμε.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες ομολογώ πως δε περίμενα τόση διαφοροποίηση στις απόψεις. Μένω Αθήνα και από ότι έχω οδηγήσει σε αυτή τη ζούγκλα επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο η θέλησή μου για μηχανή καθώς πιστεύω ότι μαζί της θα μάθω να οδηγώ καλύτερα. Σαφώς μέχρι να βγει η κάρτα θα παίρνω το αυτοκίνητο αλλά βλέπω ότι δε με καλύπτει αυτή η μοτοσυκλετιστική αίσθηση που σίγουρα έχετε νιώσει όλοι (θα μπορούσα να μιλάω επ άπειρον για αυτή την εμπειρία σε συμφωνία  με τα λεγόμενα του JK). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δίνετε για το μοντέλο που ανέφερα (να είναι καλά τα φόρουμ και κάτι καταλαβαίνω από αυτά που γράφετε :laugh:  και ευτυχώς υπάρχει όρεξη να μάθω και άλλα). Ο λόγος που αναφέρω το dominator είναι επειδή μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά από το axακι αλλά και επειδή το τελευταίο είναι λίγο παλιότερο μοντέλο και το βρίσκω σε υψηλότερες τιμές. Μερικές αγγελίες που μου κίνησαν την περιέργεια: 

http://www.car.gr/9004254-honda-nx-250

http://www.car.gr/8778001-honda-nx-250-dominator

http://www.car.gr/8557885-honda-nx-250-dominator

Φίλε Dexter κατ΄αρχήν για να μπορέσεις να οδηγήσεις μηχανάκι πρέπει να γίνεις τουλάχιστον super sayan1  ή έστω να κάνεις τετραπλό kaio ken! :tooth::tooth:

Πέρα από την πλάκα, ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού δεν θα σε φοβίσει.  Ομως κι εγώ είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με αυτοκίνητο.  Θα σε βοηθήσει να μαθεις τον δρόμο καλά και να δεις πώς κινούνται οι υπόλοιποι  με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. 

respect απλά! :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ.

Είμαι και γω στην ηλικία σου, και περίπου 2 χρόνια πριν μου ήρθε η επιθυμία να μπω στο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Αφού το αποφάσισα, φέτος το καλοκαίρι πήρα το δίπλωμα και τον Σεπτέμβρη μετά από πολύ σκέψη,πρήζοντας μπαλάκια εδώ στο φόρουμ, και περιορισμένου budget κατέληξα να πάρω το πρώτο μου δίτροχο, ένα σκούτερ, το οποίο μέχρι στιγμής ευχαριστιέμαι! Με πάει παντού, μέσα στην πόλη είναι ταμαμ, έχει έναν χ χώρο κάτω από τη σέλα, δεν καίει τίποτα και με έχει πάει και 2 βολτούλες εκτός Αττικής. Όντας καινούριος στο άθλημα να ξέρεις τα εξής:

+++ Το αίσθημα της "ελευθερίας" στις βόλτες είναι απίστευτο. Έστω και με σκούτερ. Προσωπικά με χαλαρώνει αφάνταστα.

+ Τα μηχανάκια "μικρού" κυβισμού είναι οικονομικά σε συντήρηση και κατανάλωση. Μικρά θεωρώ ότι κάτω των 500cc.

+ Ευέλικτα και βρίσκεις πιο εύκολα να παρκάρεις.

---- Ασφάλεια. Μεγάλο μείον, οκ το ξέρουμε όλοι.

-- Έξτρα έξοδα. Κράνος, μπουφάν, γάντια, μπαλακλαβες, κλειδαριές. Όλα αυτά είναι αρκετά έξτρα λεφτά.

- Έκθεση σε ζέστη/κρύο.

- Δεν μπορείς να φορτωθείς όπως σε ένα αυτοκίνητο.

Οπότε, ξεκίνα με κάτι μικρό, και αν γουστάρεις ανεβαίνεις, αν όχι παίρνεις αυτοκίνητο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1000+ ευρώ για Dominator NX250 δεν θα τα έδινα για κανένα λόγο. Για AX1 σε καλή λειτουργική κατάσταση, το πολύ να έδινα ένα 800ρι.

ΑΧ και NX βγαίναν την ίδια εποχή, δεν ισχύει αυτό που γράφεις περί παλιότερου. Μην κοιτάς τις χρονιές στις αγγελίες, σπάνια βάζουν (είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω κουτοπονηριάς) χρονιά κατασκευής, και συνήθως βάζουν χρονιά πρώτης άδειας στην Ελλάδα.

Στα πλεονεκτήματα του ΑΧ που βρήσκεις ''ασχημότερο'' , εκτός του δισκόφρενου και των χυτών τροχών που ήδη ανέφερα, βάλε και το αλουμινένιο ψαλίδι πίσω, σε σχέση με το τεχνολογίας 1954 σιδερένιο του NX που είναι λες και το έφτιαξε ο μαστρομήτσος ο σιδεράς στο χωριό. Α υπόψην είναι και λίγο πιο δυνατό το AX.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τελικά καταλήξεις σε ΑΧ-1, στείλε μου ΠΜ να σου πω τι να προσέξεις ή και να πάμε μαζί να δούμε κανα υποψήφιο. Έχω διαλύσει 2-3 φορές το δικό μου πριν το φυτέψω στον κήπο επ'αόριστον.

Μου λείπει λίγο...

11206027_10205387466260014_8217390722930

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείτε να μου πείτε γνώμες;

http://www.car.gr/8926163-honda-cbf-250 

http://www.car.gr/8737253-honda-cbf-250 

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Dominator NX250 με καμμια 50αρια χιλιαδες χλμ ειναι καλα.Οχι απο ακινησια,να ειναι μαχημο και ας θελει μερικα μαζεματα..Aν το βρεις με λιγα χιλιομετρα,πηγαινε παρακατω.Αυτο το λεω γιατι ειδα ενα με 20,000 χλμ. 

Οπως και να χει για την πολη καλο ειναι.Για Χαλκιδα θα ελεγα ουτε να σου περναει απο το μυαλο για αρκετο διαστημα.Θα σε φανε λαχανο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω πάει 3 φορές Άρτα με το ΑΧ-1.

Σας γράφω από το υπερπέραν.

Οταν πρωτοπηρες το διπλωμα σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα