Jump to content
GavriilVet

Τα 4κ δε κανουν για βολτα, και αλλες κυλινδρικές γενικευσεις.

Recommended Posts

Επειδη μου χαθηκε πριν ενα σεντονι μου με απαντηση στις ανακριβειες του ποστ του  επιστημονος του γκουγκλ ,ξαναγραφω 2-3 πραγματα χωρις ορεξη ,αλλα ετσι για το γαμωτο

Η σαλατα παραπληροφορησης για τους δικυλινδρους που περιλαμβανει το κειμενο του επιστημονος

<< Π.χ. ότι το δικύλινδρο έχει πιο πολύ ροπή. Γελάω. Καταρχήν ΔΕΝ έχει πιο πολύ ροπή για ΙΔΙΟ κυβισμό.>>

Δεν υπολογιζει βεβαια  οτι ο δικυλινδρος στον ιδιο κυβισμο μεν αλλα με με δυο κυλινδρους αρα δυο πιστονια λιγοτερα,
αλλα μεγαλυτερα σε διαστασεις απο τον τετρακυλινδρο που η χωρητικοτητα του εχει τεσσαρα πιστονια ,παραγεται ( στον 2k ) μεγαλυτερη ροπη λογω μεγαλυτερης συμπιεσης ,αλλα λιγοτερη ευστροφια απο τον τετρακυλινδρο που εχει δυο πιστονια περισσοτερα

Αναφερεται στο αρχαιο 999 εναντι του R1 ,χωρις να γνωριζει οτι σημερα εχουμε αφησει πισω την εποχη του Κολοκοτρωνη και μιλαμε πια για υπερτετραγωνους δικυλινδρους κινητηρας με τεραστιο μεγεθος ωστηριων.

Ξεχναει οτι ενας υπερτετραγωνος -1199 π.χ βγαζει 30% περισσοτερη υποδυναμη απο εναν ανταγωνιστη του 4τρακυλινδρο κερδιζοντας ακομα ,σε πολυ λιγοτερο βαρος και μικροτερες διαστασεις.Σαλατοποιει σαν μειονεκτημα τον ,δικυλινδρο χρονισμο των 180 μοιρων σε σχεση με τον συνεχη χρονισμο ενος τετρακυλινδρου σε σειρα ,ενω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο ειναι το προτερημα του δικυλινδρου που λογω του κενου μεταξυ των δυο χρονων ο πισω τροχος δεν βρισκεται υπο συνεχη ωση και βρισκει τον χρονο να ανασανει και να αποκτησει προσφυση.Σε αυτο τον χρονισμο στηριζεται ολη η φιλοσοφια της ντουκατι ,κανωντας ολους να γνωριζουν οτι τα Ducati στριβουν.Στην ανεση να ανοιξεις το γκαζι στην καρδια της στροφης με μεγαλυτερη ασφαλεια και πολυ πιο ευκολα απο εναν τετρακυλινδρο που ψαχνει να βρει προσφυση.
Και για να σταματησει η παπατζα του παντογνωστη απο το γκουγλ ,τις εμπειριες για τις διαφορες 2k-4k τις αντλω απο τις μηχανες μου  και οχι απο τον Μοτζιλα

13248328_10153698381073775_3328276306476

Τροποποιήθηκε από τον ΩΡΙΩΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάθεστε και συζητάτε με υποθέσεις ''μύθους''. Εντελώς μύθους όμως, πες ο ένας, πες ο άλλος, έτσι γίνονται οι μύθοι.

Π.χ. οτι το δικύλινδρο είναι πιο άνετο. Δεν είναι. Αν δεν είναι V90 έχει κραδασμούς, σοβαρούς κραδασμούς, που βγαίνουν κούραση στα χέρια κάποια στιγμή. Απαιτούν αντικραδασμικό άξονα, που είναι αναγκαίο κακό. Ρωτήστε και κανένα με Versys  για παράδειγμα... Ο τετρακύλινδρος από την φύση του είναι ισοροπημένος, και απαιτεί αντικραδασμικό μόνο για μεγάλους κυβισμούς και πάλι για δευτερεύουσες συχνότητες.

Δε είπε κανείς ότι το δικύλινδρο είναι πιο άνετο, αυτό είναι απλά δημιούργημα της φαντασίας σου, αν το είπε κάποιος σε αυτό το νήμα να μου το υποδείξεις σε παρακαλώ πολύ.

Π.χ. ότι το δικύλινδρο έχει πιο πολύ ροπή. Γελάω. Καταρχήν ΔΕΝ έχει πιο πολύ ροπή για ΙΔΙΟ κυβισμό. Ανοίχτε περιοδικά μοτό, δείτε δυναμομετρήσεις ίδιου κυβισμού ανταγωνιστικά δικύλινδρα και τετρακύλινδρα, και δείτε τι ΞΥΛΟ τρώει ο δικύλινδρος στο ίδιο ποσοστό στροφών. Π.χ. Ducati 999 και Yamaha R1, τα αντίστοιχης εποχής. Ο δικύλινδρος για τα ίδια κυβικά, έχει το πολύ ίση ροπή. Δεν έχει όμως ίδιο αριθμό στροφών, και μια και ισχύς είναι ροπή επί στροφές, ο δικύλινδρος για ίδια κυβικά, είναι πιο αδύναμος. Μοιραία είναι γραναζομένος πιο κοντός γιατί είναι πιο αδύνατος. Και επειδή είναι γραναζωμένος πιο κοντός , ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι είναι πιο ροπάτος. Παράδειγμα SV650 και Fazer 600 όποιον μυθολάτρη να ρωτήσεις, θα σου πει πόσο πιο ροπάτο είναι το δικύλινδρο, ξεχνάει όμως ότι το δεύτερο του ρίχνει 50km/h διαφορά τελικής στο κεφάλι, και ανάλογα όλες οι ταχύτητες. Βάλε ίδια σχέση μετάδοσης και έλα να γελάσουμε μαζί ποιό είναι πιο ροπάτο...

Δεν είπε κανείς ότι το δικύλινδρο έχει μεγαλύτερη ροπή από το τετρακύλινδρο, αυτό είναι απλά δημιούργημα της φαντασίας σου, αν το είπε κάποιος στο παρόν νήμα να μου το υποδείξεις σε παρακαλώ πολύ. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι σε γενικές γραμμές έχει μεγαλύτερη και πιο αξιοποιήσιμη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και μάλιστα σε σύγκριση μόνο με μικρού κυβισμού τετρακύλινδρων  (π.χ 600 4κ)

Π.χ. ότι το δικύλινδρο αποδίδει πιο ομαλά την δυναμή του. Γιατί τώρα σε διάστημα 720 μοιρών, υπάρχουν δύο σφαλιάρες από 180 μοίρες η κάθε μία, και κενό τα ενδιάμεσα, και αυτό είναι πιο ομαλό, από τέσσερις δόσεις των 180 μοιρών σε απόλυτη τάξη και αρμονία του τετρακύλινδρου εν σειρά, και αυτό κάνει πιο βολτάδικο τον δικύλινδρο, πραγματικά απορώ.... Ας μου το εξηγήσει κάποιος. Και μιλάμε για βόλτα τώρα, μην μου αρχίσετε με τα φαινόμενα και ωφέλη του big bang στους αγώνες ε;

Αποδίδει πιο ομαλά την δύναμή του, ναι, και ο λόγος είναι φυσικά η πιο απλωμένη ροπή του σε όλο το φάσμα των στροφών καθώς και η απουσία ξεσπάσματος σε κάποιες στροφές που έχουν οι μικροί  (600 κυβικά) τετρακύλινδροι, το αμφισβητείς? Για τους 4κ χιλίων κυβικών ισχύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα αν διάβασες το πόστ μου.

Π.χ. ότι ο δικύλινδρος είναι πιο smooth ψυχολογικά. Ναι σίγουρα, και σε αυτό μέσα πέσατε στην πραγματικότητα. ΟΛΟΙ οι δικύλινδροι, στις χαμηλές στροφές με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο, σκορτσάρουν, εκεί που ο τετρακύλινδρος επιταχύνει ομαλά. Ειδικά στα μεγάλα δικύλινδρα, ρωτήστε και κανάν μούτιστάντρα που τρέχουν με αναβαθμίσεις να σώσουν τπτ.... Ναι ναι, βολτάδικος ο δικύλινδρος.

Δεν είπε κανείς ότι ο δικύλινδρος είναι πιο smooth ψυχολογικά, αυτό είναι ξανά δημιούργημα της φαντασίας σου, αν το είπε κάποιος στο παρόν νήμα να μου το υποδείξεις σε παρακαλώ πολύ.

Ότι ένα SS 600ρι δεν κάνει για βόλτα. Ναι αστέρια μου, δεν κάνει, γιατί μπορείς όλη μέρα να ρολάρεις μέχρι 6000 στροφές και να κινείται όμορφα και ωραία, αποτυχία, τι να λέμε. Πάρτε Vstrom να ρολάρετε καλύτερα που έχει ροπή και φεύγουν τα σφραγίσματα στα δόντια (βλέπε τα παραπάνω)

Το 600SS δεν έχει κατασκευαστεί ούτε σχεδιαστεί για βόλτες. Αν δεν γνωρίζεις ούτε αυτό βουρ να μάθεις τα βασικά είδη μοτοσυκλετών, ποτέ δεν είναι αργα!Να παίρνουμε SS600 για βόλτες και VSTORM για πίστα είναι η θεωρία σου, μάλιστα...

Σταματήστε να γράφετε αν δεν ξέρετε. Μην γίνεστε η κακή πλευρά των φόρουμ. Αφήστε να γράφουν όσοι έχουν κάτι που ΞΕΡΟΥΝ, όχι κάτι που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ βασισμένο σε λαικούς μύθους και δοξασίες, παπιά που ρίχνουν σε ss600 αν δεν πάνε 15000rpm, αη βασίληδες, πολικές αρκούδες που χέζουν στην τουαλέτα και μόνο, και έξυπνες ξανθές. Ήμαρτον πια...

Γνωρίζουμε τόνους παραπάνω από εσένα, όχι εγώ, οι περισσότεροι που γράφουν εδώ μέσα όπως αποδεικνύεται από τα γραφόμενα σου που τα 9 στα 10 είναι προϊόν φαντασίας και τίποτα παραπάνω.

Τροποποιήθηκε από τον basta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπερτετραγωνος 1299 με 14ραμιση κιλα ροπη. Αστειον ποσον..

Ducati-1299-Panigale-B-590x504.jpg?itok=

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

205 άλογα στο δυναμόμετρο??δεν είχα γνώση ότι βγάζει δικύλινδρο τόσα πολλά άλογα στον τροχό...αυτο δεν είναι μοτοσυκλέτα είναι φονιάς.. :biggrin:

Από ροπή πάντως βγάζει σχεδόν 12Nm στις 4000 στροφές...οργώνεις κιόλας άμα χρειαστεί..  :2funny:

Τροποποιήθηκε από τον basta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη μου χαθηκε πριν ενα σεντονι μου με απαντηση στις ανακριβειες του ποστ του  επιστημονος του γκουγκλ ,ξαναγραφω 2-3 πραγματα χωρις ορεξη ,αλλα ετσι για το γαγαμωτο

Γιώργο, δε χάθηκε το σεντόνι σου.

Εγώ το έσβησα.

Αφενός γιατί δεν υπήρχε λόγος να μπεις στη διαδικασία απάντησης με αυτό το ύφος, αφετέρου δε θα ακουγόταν ποτέ μια άλλη άποψη (η δική σου).

Επιπλέον, ξέρω πως μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα την κουβέντα (όπως και ο Μιχαλης flying).

Δεν είναι κρίμα να αναλωθείς/τε σε λάθος κατεύθυνση?

Δε θα συμφωνήσετε. Είμαι βέβαιος.

Όπως επίσης είμαι βέβαιος πως όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούμε στο να διαβάσουμε ωραία κείμενα για την διαφωνία σας. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ok θα πατησω αγνοηση χρηστη και εγω και φατε τον στην μαπα οι υπολοιποι :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν έχω μια ιδέα.

Όσοι έχουν κάμερα, να πάνε σε ένα δρόμο ανοιχτό, να βάλουν πέμπτη και να επιταχύνουν από τα 100 μέχρι τα 150-160 ξέρω γω (ταχύτητες βόλτας). Και μετά να κάνουν το ίδιο και σπαστοί.

Μετά να μπούμε εδώ να ποστάρουμε τα βίντεα να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Χαμόςςςςς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ θα......

Γιώργο, ειλικρινά.....

Επέλεξε την αγνόηση μέσω της πλατφόρμας.

Οπότε θα ξεσκάς χωρίς να βασανίζεσαι.

Προσπαθώ να μη εξαντλήσω το γράμμα του νόμου. Το προσπαθώ.

Μη προσπαθήσετε να το εκμεταλλευτείτε....

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Τροποποίηση παράθεσης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί πέμπτη?έχεις κάτι κατά νου που δεν μας λες ή απλά δεν βολεύει το τετρακύλινδρο σου η έκτη? :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν έχω μια ιδέα.

Όσοι έχουν κάμερα, να πάνε σε ένα δρόμο ανοιχτό, να βάλουν πέμπτη και να επιταχύνουν από τα 100 μέχρι τα 150-160 ξέρω γω (ταχύτητες βόλτας). Και μετά να κάνουν το ίδιο και σπαστοί.

Μετά να μπούμε εδώ να ποστάρουμε τα βίντεα να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Χαμόςςςςς

Τσι πουτ@νας

Γιατί πέμπτη?έχεις κάτι κατά νου που δεν μας λες ή απλά δεν βολεύει το τετρακύλινδρο σου η έκτη? :2funny:

Μπας και είναι παλιό εκτός από ψοφιο; :mB_kalo_e:

Με μπερδέψατε. Τελικά για βόλτα κάνει το 4Κ ή το Ducati;

Το nc... :afro1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσι πουτ@νας

Μπας και είναι παλιό εκτός από ψοφιο; :mB_kalo_e:

ή κρεμάει τόσο πολύ στην έκτη που δεν την έχει βάλει ποτέ... (πω πω...το τερματίσαμε στις κακιούλες..) :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χαλαρές βόλτες πάντως θα προτιμούσα το Tomahawk που είναι V10 και μπορεί να κάνει και προσπεράσεις χωρίς κατέβασμα

dunyanin-en-pahali-motosikletleri-dodge-

:dry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ατερμονες συζητησεις. Ολα (τα μηχανακια) κανουν για ολα. Και σε ολα κανεις υποχωρησεις. Το μονο που αρκει ειναι να ανοιγεις καθε πρωι το γκαραζ και να σε πιανει αυτος ο κομπος στο λαιμο. Η μοτο του καθενος ειναι η καλυτερη απο ολες. Γιαυτο και η δικια μου ειναι η καλυτερη. Ειναι θεμα εγωισμου......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χαλαρές βόλτες πάντως θα προτιμούσα το Tomahawk που είναι V10 και μπορεί να κάνει και προσπεράσεις χωρίς κατέβασμα

dunyanin-en-pahali-motosikletleri-dodge-

:dry:

Αυτό φίλε είναι 4κ+...ψόφιο χαμηλά... :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια δικύλινδρα δεν έχουν 6η :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια δικύλινδρα δεν έχουν 6η :mB_kalo_e:

και?...το θέμα είναι να γίνει κόντρα με τελευταία σχέση στο κιβώτιο, αν αυτή είναι 3η ή 7η δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

Ούτε το δικό μου έχει :thumbsup:

Στο δικό σου να χαίρεσαι που είχαν ανακαλύψει και την πέμπτη... :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ρε νεούδια , κάτι προβληματισμούς που έχετε   :wallbash:

Στην εποχή μας , το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να πάρει μπρός και να φύγουμε. Όλα τα άλλα τα βρίσκαμε.Σιγά μην σκεφτόμασταν αν είναι 4κ , αν έχει ανεμοκάλυψη , αν έχει φρένα :uglystupid2: , αν καίει πολύ και άλλα τέτοια.

Γαβριήλ ποιά Κυριακή ξαναδουλεύεις , να βάλω ειδοποίηση μην σε - σας χάσω ?  :tease:

Φιλάκια σε όλους και χαρείτε ότι έχετε  :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και?...το θέμα είναι να γίνει κόντρα με τελευταία σχέση στο κιβώτιο, αν αυτή είναι 3η ή 7η δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

Σε βάζω κόντρα με νεκρά από τα 160 μέχρι τα 100.

Νικάω από τα αποδυτήρια γιατί ποτέ δε θα φτάσεις το σημείο εκκίνησης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ρε νεούδια , κάτι προβληματισμούς που έχετε   :wallbash:

Στην εποχή μας , το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να πάρει μπρός και να φύγουμε. Όλα τα άλλα τα βρίσκαμε.Σιγά μην σκεφτόμασταν αν είναι 4κ , αν έχει ανεμοκάλυψη , αν έχει φρένα :uglystupid2: , αν καίει πολύ και άλλα τέτοια.

Γαβριήλ ποιά Κυριακή ξαναδουλεύεις , να βάλω ειδοποίηση μην σε - σας χάσω ?  :tease:

Φιλάκια σε όλους και χαρείτε ότι έχετε  :thumbsup1:

Πεστα ρε γεροντα!:worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα