Jump to content
nikos_pc

Ερωτήσεις για πολυήμερο ταξίδι με μηχανή.

Recommended Posts

1. Μερικές νάυλον σακούλες (μικρές κ μεγάλες)

2. Φορτιστές κ power bank

3. Κινητό με χάρτες ή ξεχωριστό gps

4. Δέστρες διαφόρων μεγεθών

5. Τανάλια (που με δεστρα γίνεται λεβιές ταχυτήτων πχ) κ βασικά εργαλεία (2 κατσαβίδια, άλλεν κοκ)

6. Λάδι ένα λίτρο (ή καθόλου αν το μοτέρ σου δεν καίει ή καίει λίγο). ΜΗ πάρεις βενζίνη.

7. Ισοθερμικά εσώρουχα και κορντούρες. Οπωσδήποτε αδιάβροχα και γκέτες/αδιάβροχα γαντιών

8. Ένα σετ μεγάλα γαντια κουζίνας. Χρήσιμα σε επισκευή για να μη λερωθείς αλλα και σε βροχή πανω από τα κανονικά σου

9. Μωρομάντηλα

10. Τσιγάρα αν καπνίζεις (έξω είναι ακριβά αν και στην Ιταλία είναι βατές οι διαφορές)

11. Σφίξε όλες τις βίδες και άλλεν στο μηχανάκι. Ιδιαίτερα στα φέρινγκ. Ρύθμισε σωστά την αλυσίδα στο σπιτι σου κ γρασάρισέ την πλούσια. Ρίξε λάδι και στη ντίζα συμπλεκτη και αν δε βαριέσαι κ γκαζιού. Τσεκ υγρά.

12. Κάρτες, κάρτες, κάρτες

13. Προπληρωσε όπου είναι εφικτό από ελλάδα

14. Επικοινώνησε με cosmote για το roaming. Μη ξεχνάς να απορρίπτεις κλήσεις που δεν είναι σημαντικές. Γιατί ακόμα κι αν σε καλούν πληρώνεις

15. Φαγητό πρόχειρο για το πλοίο.

16. Δεύτερα κλειδιά. Για μηχανάκι κ βαλίτσες. Τα έχεις σε κάποιο τσαντάκι που βρίσκεται πάντα μαζί σου. Μπορείς επίσης να τα κρύψεις πάνω στο μηχανάκι σε σημείο που έχεις πρόσβαση μόνο με χρήση εργαλείου/ων. 2 μονωτικές ταινίες.

17. Σπρέι αλυσίδας, ελαστικών (αφρός) και θυμάσαι πως όταν βάζεις τον αφρό η τρύπα/προκα θα βρίσκεται στο κατώτατο σημείο την ώρα της πλήρωσης

18. Ενημέρωση ασφαλιστικής για το ταξίδι και αν καλύπτεσαι με οδική στην ιταλία.

19. Δισκόπλακες άλλαξές τες με φρέσκα τακάκια. Θα στρωθούν κ καλύτερα στο ταξίδι.

20. Μην αγχώνεσαι για τη βενζίνη. Στο είπα κ πάνω....ξεχνα μπιτόνια κλπ. Στην Ιταλία πας. Όχι στο αφγανιστάν.....

21. Για ανταλλακτικά θα σκεφτόμουν μόνο 2-3 μικρά πραγματάκια. Δυο μεταχειρισμένες ή ιμιτασιον μανέτες κ λόγω χοντα έναν ανορθωτή.

22. Οπωσδήποτε έχεις μαζί σου φάρμακα αν ακολουθείς κάποια αγωγή κ ενημερώνεις τον αρχηγό για το θέμα. Τσεκ αν έχεις αλλεργίες γενικώς.

23. Πάρε ταλκ. Για τις μπότες (για υγρασία κ μυρωδιές) & ευαίσθητες περιοχές

24. Αν έχεις τανκ μπαγκ βάλε μόνο τα απολύτως χρήσιμα εκεί. Πορτοφόλι, έγγραφα, χαρτιά, φωτογραφική, κινητό, power bank, αδιάβροχα, μερικες σακούλες νάυλον κ δεματικά. Και έναν σουγια πολυεργαλείο. Κ τις μονωτικές

25. Έξω να εκμεταλλευτείς τα wifi για επικοινωνία (viber μηνύματα κ κλήσεις κοκ)

Καλό ταξίδι Νικ!!!!

Πολλές φωτό για να δούμε και εμείς

26. Ζώνη μέσης Νικ!!!!! Ιδιαίτερα σε όρθιο μηχανάκι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νικολάκη εφόσον θα είσαι με το Θανάση, δεν χρειάζεται να σκοτίζεσαι για διαδρομές-βενζίνες κλπ.

Αυτά που μπορούν να σου χαλάσουν την εκδρομή είναι ο κακός καιρός αν και Τοσκάνη είναι ψιλο-νότια (καλά αδιάβροχα, μπότες και overgloves που έχω εγώ και έχω σωθεί) καθώς και κάποια ζημιά στη μηχανή.  Οπότε τσεκ λάστιχα, αλυσίδα!, φρένα, και έχε κανένα κιτ επισκευής (για σαμπρέλες δεν ξέρω αν πιάνουν σίγουρα και πάντα οι αφροί).

Τα υπόλοιπα παλεύονται με καλή διάθεση!

Έλα αύριο στη μπύρα να κάνουμε μουχαμπέτι! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο πολύ στα είπαν όλα τα παιδιά παραπάνω. Εγώ θα σου τονίσω μόνο κάτι πρακτικό. Για πιο άνετο κώλο ποτέ μα ποτέ όταν κάνω πολυήμερα ταξίδια δεν φοράω σλιπάκια παρά μόνο μποξεράκια βαμβακερά εφαρμοστά για να μην "κόβει"  στο σημείο που κάθεσαι πολύ ώρα στη σέλα. Επίσης κάτω απ' την κορντούρα ισοθερμικά ή κοντομάνικα ή μακρυμάνικα. Πλένονται και στεγνώνουν πολύ γρήγορα σ' ένα παράθυρο το βράδυ. Καλό ταξίδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα είμαι με την ΜΟΤΟΕ αλλά με τουριστικό το moto tours από 14-22 του μηνός.

Νίκο, τα είπαν οι προηγούμενοι, μπιτόνια με βενζίνη είναι χαζομάρα να κουβαλάς στην Ιταλία. Απορώ όμως, δεν σας έκαναν μια ενημέρωση οι διοργανωτές ρε φίλε; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα ειπαν οι υπολοιποι, εγω θα σου ευχηθω απλα καλες βολτες και καλα να περασετε! Επισης συντομα,πριν το σεπτεμβρη τις φωτο με τα σχολια γιατι θ ειμαστε εκει σεπτεμβρη και θελουμε tips :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε στην ιταλια πας οχι αφρικη...

αδιαβροχα

οδικη

πρασινη καρτα

καρτα ικα

καλα να περασεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νικο κατι που ξεχασα να σου πω,εμενα προσωπικα με εσωσε.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αδιαβροχες οι βαλιτσες σε χοντρη βροχη για πολλη ωρα,οποτε βαζεις τα εσωρουχα και τα ρουχα ολα ξεχωριστα σε σακουλες σουπερμαρκετ κλειστες κλπ και δεν εχεις κανενα προβλημα.Εγω την πατησα με τις αδιαβροχες καποτες απο τα σαμαρια που ενω εδειχναν οτι κουμπωναν καλα τελικα οι συνθηκες ηταν αντιξοες και μεχρι να ανεβω Ηγουμενιτσα ειχαν φυγει και οι δυο.Μιλαμε για τουλουμια ,παρολαυτα ενω τα σαμαρια ειχαν ποτισει και απο μεσα,τα ρουχα μου παρεμειναν στεγνα καθολη τη διαρκεια του ταξιδιου.

Υπενθυμιζω οτι απαραιτητως πρεπει να εχεις γκετες χεριων και ποδιων μην πας με γνωμονα οτι εχεις αδιαβροχες μποτες η γαντια και ολα οκ,θα παρουν νερο αργα η γρηγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Θανασης ειναι απο τους πιο τυπικούς και υπεύθυνους μοτοσικλετιστές που εχω συναντήσει , δεν παίζει να μην έχει πλήρως ενημερώσει. 

Καλούς δρόμους και καλή επιστροφή !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό ταξίδι καλά να περάσεις και με το καλό την επόμενη μέρα από το ταξίδι να ανεβάσεις πααααααααάρα πολλές φωτογραφίες για να "σκάσουμε" εμείς που βρισκόμαστε εδώ :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το ταξίδι λογικά θα ενημερωθούμε την επόμενη εβδομάδα, όντως ο Θανάσης είναι από τους καλύτερους όσον αφορά την διοργάνωση τέτοιον ταξιδιών. Έχω κάνει μια τεράστια λίστα από όλα αυτά που γράψατε και είμαι υπόχρεος μιας και πολλά δεν είχα σκεφτεί. Φωτογραφίες την επομένη του γυρισμού θα είναι πολύ δύσκολο να ανεβάσω μιας και θα δουλεύω, αλλά θα γίνει ένα καλό θέμα για εκείνα τα μέρει πιστεύω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χαρτιά όλα και μια φορά φωτοτυπία σε άλλη θέση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα