Jump to content
Schumi7

Αναξιοπιστος εμπορος

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας αναφέρω την δυσάρεστη εμπειρία μου από ένα κατάστημα στην Θεσσαλονικη,το μότο κοζη στον εύοσμο.Αγορασα ένα honda forza 250 του 2007 το οποίο είχα δει στο car.gr.Το μηχανάκι το πλήρωσα (ο βλάκας) της μετροιτης 2000 ευρώ συν 100 ευρώ έξοδα πινακιδας,ΚΤΕΟ,τέλη κυκλοφορίας και μεταφορας(διότι μένω στην Αλεξανδρουπολη) στις 07/09/2015.Μου είπε ότι σε 10 μέρες θα το έχω.Αφού πέρασαν 20 μέρες και ο τύπος δεν είχε δώσει σημεία ζωής,τον πήρα τηλέφωνο να δω γιατί καθυστερεί κι εκείνος άρχισε να μου επικαλλειτε προβλήματα στον εκτελωνισμο για να δικαιολογήσει την καθυστερηση του.
Για να μην μακρυγορω,τα προβλήματα του τελωνείου τελείωσαν,άρχισαν καθυστερήσεις στο μηχανολογικό για τις πινακίδες μετά καθυστερήσεις στις μεταφορικές και εν τέλει του ζήτησα να ακυρώσουν την πώληση και να μου δώσει τα χρήματα μου πίσω.Φυσικά και δεν δεχθηκε. Αφού ειμασταν επί 20 μέρες καθημερινά στα τηλέφωνα και αφού άκουσα όσα ψέματα και δικαιολογίες δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά στη ζωή μου πήγε ο πεθερός μου που μένει στη Θεσσαλονίκη στο μαγαζί του και με την απειλή ότι θα τον κυνήγησω δικαστικά τότε μόνο πήγε και ετοίμασε τα χαρτια του scooter.Τελικά το παρέλαβα στις 15/10 και με περίμεναν κι άλλες εκπλήξεις.Ενω στην αγγελια ελεγε οτι ειναι μοντελο 01/2007 στην αδεια κυκλοφοριας ελεγε 02/2006.Το βιβλίο service που έγραφε στην αγγελία δεν υπήρχε,η 6μηνη εγγύηση ούτε αυτή υπήρχε και ακόμα και σήμερα δεν μου έχει εκδόσει απόδειξη αγοράς θεωρημενη.Οταν το κατεβασα απ το φορτηγο ειχε λαστιχο η πισω ροδα.Το πήγα σε συνεργείο για να αλλάξω λαδια (τα οποία μου είχε πει ότι θα τα άλλαζε αυτός) και ο μάστορας διαπίστωσε ότι εχει διαρροή λαδιού από την φλαντζα κεφαλής.Τώρα περιμένω να δει και τον ιμάντα(που υποτίθεται ότι τον άλλαξε ο ίδιος).Και να δω και τι άλλο με περιμένει.Αυτά τα ολίγα.
Εγώ την πατησα και τα γράφω αυτά για να μην ταλαιπωρήθει κι άλλος από τον συγκεκριμένο κύριο.

Τροποποιήθηκε από τον Schumi7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Sorry τώρα αλλά δεν φταίει μόνο ο έμπορος, δίνουν τέτοιες εποχές όλα τα χρήματα μπροστά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσα ίσα αν ήταν εντάξει ο έμπορος το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μου λέει την αλήθεια και όχι να με κοροϊδεύει.Το αν έδωσα όλα τα χρήματα μπροστά είναι δικιά μου βλακεια.Τα ίδια θα έκανε κι αν έδινα μόνο προκαταβολή.Το ψέμα είναι στο DNA του.Μιλάω εκ πείρας!

πιο καλα να εμπιστευεσαι ιδιωτη παρα εμπορο. δες μην ειναι απο τρακαρισμα και εχει κανα κομενο σασι , τα κανουν και κατι τετοια

αποο τρασκαρισμα δεν είναι ευτυχως,το ελεγξα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα που διακρίνω εγώ - και διέψευσέ με αν κάνω λάθος - είναι ότι έτσι όπως τα λες μάλλον δεν πήγες να το δεις από κοντά και να συνεννοηθείς, αλλά έκλεισες τη δουλειά εξ' αποστάσεως. Κάτι τέτοιες "ευκαιρίες" ψάχνουν οι έμποροι - που ούτως ή άλλως είναι λαμόγια - για να πουλήσουν χρέπια για αστέρια.

Για να πάρεις κάτι από έμπορο, πρέπει να το ψάξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι και μακάρι να σταματήσουν εδώ οι εκπλήξεις.....

Υ.Γ. Νόμισα στην αρχή ότι έγραφε ο Οδυσσέας, ψάρωσα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα που διακρίνω εγώ - και διέψευσέ με αν κάνω λάθος - είναι ότι έτσι όπως τα λες μάλλον δεν πήγες να το δεις από κοντά και να συνεννοηθείς, αλλά έκλεισες τη δουλειά εξ' αποστάσεως. Κάτι τέτοιες "ευκαιρίες" ψάχνουν οι έμποροι - που ούτως ή άλλως είναι λαμόγια - για να πουλήσουν χρέπια για αστέρια.

Για να πάρεις κάτι από έμπορο, πρέπει να το ψάξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι και μακάρι να σταματήσουν εδώ οι εκπλήξεις.....

Υ.Γ. Νόμισα στην αρχή ότι έγραφε ο Οδυσσέας, ψάρωσα. 

Εστειλα πρώτα τον πεθερό μου να το δει και μετά πήγα εγώ από κει.Ο άνθρωπος έχει πτυχίο στο ψέμα.Ότι συμφώνησαμε τα είπαμε μέσα στο μαγαζί του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως καποια στιγμη μετακομισει κ αυτος στην Αμερικη να κανει παρεα με το αλλο αθηναικο λαμογιο στα ανταλλακτικα, που γλενταει τα λεφτα που εβγαλε εις υγειαν των κοροιδων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εστειλα πρώτα τον πεθερό μου να το δει και μετά πήγα εγώ από κει.Ο άνθρωπος έχει πτυχίο στο ψέμα.Ότι συμφώνησαμε τα είπαμε μέσα στο μαγαζί του.

Τότε απλά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μένεις σε άλλη πόλη και εκ των πραγμάτων σε καθιστά σε μειονεκτική θέση για ν' αντιδράσεις επαρκώς..... πχ τυχόν αγωγή σου θα κουβαλάει εσένα στη Θεσσαλονίκη κι αυτός θα είναι στην πόλη του. Άσε που είναι δύσκολο σχετικά ν' αποδείξεις επαρκώς και πέραν πάσης αμφιβολίας τις απατεωνιές που έζησες. Λες να μην τα ξέρουν / υπολογίζουν αυτά? :winking: ΟΛΑ τα λαμόγια το ίδιο σχολείο έχουν βγάλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε ουστ... Ολοι λαμογια ειναι, προσφατα που εψαχνα σκουτερ πηγα και ειδα 4 Xmax, 3 απο εμπορους που ειχαν λιγα χιλιομετρα και ενα απο ιδιωτη με λιγα παραπανω χιλιομετρα, το μονο που αξιζε ηταν του ιδιοτη, μηχανικα αριστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τότε απλά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μένεις σε άλλη πόλη και εκ των πραγμάτων σε καθιστά σε μειονεκτική θέση για ν' αντιδράσεις επαρκώς..... πχ τυχόν αγωγή σου θα κουβαλάει εσένα στη Θεσσαλονίκη κι αυτός θα είναι στην πόλη του. Άσε που είναι δύσκολο σχετικά ν' αποδείξεις επαρκώς και πέραν πάσης αμφιβολίας τις απατεωνιές που έζησες. Λες να μην τα ξέρουν / υπολογίζουν αυτά? :winking: ΟΛΑ τα λαμόγια το ίδιο σχολείο έχουν βγάλει.

Μονο τον τσαμπουκα φοβηθηκε αυτος.Αποδειξεις ειχα.Μου κοψε αποδειξη εξοφλησης οτραν του εδωσα τα χρηματα με σφραγιδα καταστηματος και υθπογραφη.το θεμα ειναι ότι αν μπλεξεις δικαστικα θα τραβιεσε χρονα και ακρη δεν θα βρέις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μονο τον τσαμπουκα φοβηθηκε αυτος.Αποδειξεις ειχα.Μου κοψε αποδειξη εξοφλησης οτραν του εδωσα τα χρηματα με σφραγιδα καταστηματος και υθπογραφη. το θεμα ειναι ότι αν μπλεξεις δικαστικα θα τραβιεσε χρονα και ακρη δεν θα βρείς!

Αυτό στο υπογράφω! :thumbsup1: Και όντας επαγγελαμτίας αυτός, που υποτίθεται θίγεται η υπόληψή του και το μαγαζί του απ' το οποίο διαβιεί, θα σε τρέχει μέχρι να πατήσεις μαύρο χιόνι........

............... και ακόμα και σήμερα δεν μου έχει εκδόσει απόδειξη αγοράς θεωρημενη.......................

......Μου κοψε αποδειξη εξοφλησης οταν του εδωσα τα χρηματα με σφραγιδα καταστηματος και υπογραφη......

Τελικά τί ισχύει? Έκοψε νόμιμη απόδειξη και στην ώρα της, ή όχι? :_unsure:

Για να βρούμε κανά πάτημα το λέω.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ακόμα.Έχω απόδειξη εξοφλησης αθεωρητη και δελτίο αποστολής από τη μεταφορική.θα πάω από βδομάδα Θεσ/νίκη και θα την πάρω.Δεν νομίζω να βρει δικαιολογία για να μην τη δώσει.εκτός κι αν είμαι τοσο γκαντεμης και τελειώσει το μελάνι του εκτυπωτή όταν πάω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όλα αθεώρητα ειανι πλεον απο την εφορία. εκτος και εννοεις κατι αλλο

Αποδειξη από μικρο μπλοκακι ειναι.για μεταξυ μας συναλλαγη.Δεν είναι απόδειξη που μετραει φορολογικα!Το πρόβλημα αυτός το έχει.Εγώ του είπα ότι θα το δήλωσω στην εφορια.Στις 14/10 που το παρέλαβα τον πήρα τηλ και του είπα ότι δεν μου έστειλε την απόδειξη και μου είπε ότι θα τη στείλει ταχυδρομικά.Ακόμα περιμένω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά και μένα έμπορος μου το παρέδωσε με ένα κλειδί και χωρίς καμία απόδειξη. Μόνο έκανε μια υπεύθηνη δηλωση οτι πηρε τα λεφτα ο ιδιώτης για τον οπίο ενεργούσε. Η λαμογιά της λαμογιάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά και μένα έμπορος μου το παρέδωσε με ένα κλειδί και χωρίς καμία απόδειξη. Μόνο έκανε μια υπεύθηνη δηλωση οτι πηρε τα λεφτα ο ιδιώτης για τον οπίο ενεργούσε. Η λαμογιά της λαμογιάς.

Οταν αγορασεις απο ιδιώτη ή υπεύθυνη δήλωση που κάνει ο αγοραστής και ο πωλητής μετράνε κανονικά στην εφορια.Το μαγαζί πρέπει να σου κόψει απόδειξη λιανικής ή τιμολογιο αγοράς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα εκανες και το ειπες να ξερουμε τα λαμογια που υπαρχουνε να τρωνε ακυρο και ουτε λαδακι να μην περνουμε απο αυτους!!!!:beee:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν αγορασεις απο ιδιώτη ή υπεύθυνη δήλωση που κάνει ο αγοραστής και ο πωλητής μετράνε κανονικά στην εφορια.Το μαγαζί πρέπει να σου κόψει απόδειξη λιανικής ή τιμολογιο αγοράς.

Ακου πως ειχε η ιστορια... η μηχανη άνηκε (?) σε καποιον απο το πακισταν ο οποιος ειχε φυγει και ειχε αφησει στον εμπορα τη μηχανη για πουλημα.Εγω που την αγορασα γνωρισα μονο τον εμπορα αλλα στα χαρτια φαινοταν ο πακιστανος ο οποιος κιολας εχει γυγει απο τη χωρα. Τωρα οτι ειναι ολα νομιμα το χερι στη φωτια δε βαζω αλλα σε κανα 2 ελεγχους που μου κανε η αστυνομια και στην αδεια ολα καλα . 
Την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικος.

Τροποποιήθηκε από τον elmacho

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσφατα που εψαχνα σκουτερ πηγα και ειδα 4 Xmax, 3 απο εμπορους που ειχαν εγραφαν λιγα χιλιομετρα

:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμμιά φωτό, κάνα σκρισοτ της αγγελίας, κάτι τελος πάντων, ΕΚΤΟΣ απο τα γραπτά σου, υπάρχει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμμιά φωτό, κάνα σκρισοτ της αγγελίας, κάτι τελος πάντων, ΕΚΤΟΣ απο τα γραπτά σου, υπάρχει ?

www.car.gr/classifieds/bikes/view/6500766/

Ή αγγελία υπάρχει ακόμα στο  car.gr .Απλά έχει αφαιρέσει ορισμένα στοιχεία που είχε όταν το αγορασα.Την έχω εκτυπώσει όπως ηταν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφορια οτι δεν εχει εκδοσει αποδειξη απλα και συντομα τον κυνηγαει αλλος αρκει να γραφει επανω η ιδιοχειρη αποδειξη εξοφληση και αριθμο κυκλοφοριας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι παρόμοιες μακακίες μου΄χει κάνει και ένα μ...οπανο στην Ν.Χαλκηδώνα,όταν μου πούλησε το cbfάκι.Άσχετος εγώ,ζώα και οι μηχανικοί που το πήγα,εύκολο θύμα.Όχι ότι μου'δωσε κακό μηχανάκι,αλλά μπορούσα να του κόψω 200 ευρώ απ'την τιμή στο χαλαρό.Δυστυχώς δεν τον πήρα ούτε καν τηλέφωνο μετά τις υπογραφές και την πληρωμή.Ήξερα ότι δεν θα βγει πουθενά και ότι απλά θα χαλαστώ άδικα.Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο και να κοιτάξεις να μαζέψεις το μηχανάκι που πήρες.Κάνουμε την μακακία,μαθαίνουμε,(ευχόμαστε να φάνε τα λεφτά που τους δώσαμε σε φάρμακα),την αφήνουμε πίσω και προχωράμε σοφότεροι.Έτσι το βλέπω εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι παρόμοιες μακακίες μου΄χει κάνει και ένα μ...οπανο στην Ν.Χαλκηδώνα,όταν μου πούλησε το cbfάκι.Άσχετος εγώ,ζώα και οι μηχανικοί που το πήγα,εύκολο θύμα.Όχι ότι μου'δωσε κακό μηχανάκι,αλλά μπορούσα να του κόψω 200 ευρώ απ'την τιμή στο χαλαρό.Δυστυχώς δεν τον πήρα ούτε καν τηλέφωνο μετά τις υπογραφές και την πληρωμή.Ήξερα ότι δεν θα βγει πουθενά και ότι απλά θα χαλαστώ άδικα.Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο και να κοιτάξεις να μαζέψεις το μηχανάκι που πήρες.Κάνουμε την μακακία,μαθαίνουμε,(ευχόμαστε να φάνε τα λεφτά που τους δώσαμε σε φάρμακα),την αφήνουμε πίσω και προχωράμε σοφότεροι.Έτσι το βλέπω εγώ.

αυτο θα κανω,δεν ξανα ασχολουμε με αυτον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry τώρα αλλά δεν φταίει μόνο ο έμπορος, δίνουν τέτοιες εποχές όλα τα χρήματα μπροστά?

Ο περισσότερος κόσμος δίνει όλα τα χρήματα μπροστά για να ξεμπερδέυει και να ξενοιάζει. Οσο για τον έμπορα ή τον ιδιώτη, πρέπει  να συμβουλέυεσαι εμπειρίες φίλων και μηχανικούς.

Τροποποιήθηκε από τον Kostakis88

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου στο πουλησε αλλαξε κατι στην αγγελια; Γιατι δεν την εχει βγαλει; και ειναι και προσφατα ανανεωμενη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλά έκανε ο φίλος και το ανέφερε μάκριά απο δαύτον μέχρι να κλείσει δε χρειάζονται άλλοι τέτοιοι "επαγγελματίες" ας πάει να γίνει μπογιατζής, υπάρχουν κιάλα κρούσματα αναφερόμενα στα φόρουμ για τον συγκεκριμένο τύπο και πόσοι άλλοι που αγοράσανε τον ήπιαν και δε μαθεύτηκε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα