Jump to content
Fan1s

Ένα Επιχειρηματικό Όνειρο...

Recommended Posts

σωστα σκεφτεσαι που θελεις να ανοιξεις δικη σου επιχειρηση. πριν το κανεις ομως, παρε χαρτι και υπολογισε ολα τα εσοδα-εξοδα που πιθανων θα εχεις. δηλαδη κανε ενα πλανο για τη λειτουργια της επιχειρησης σε 2-3 χρονια. πχ τον 1ο χρονο μπορει να πας πολυ καλα, το 3ο εξαμηνο ομως οχι και κατι θα πρεπει να κανεις για να καλυψεις αυτη την απωλεια. εκει που την πατανε οι περισσοτεροι ειναι γιατι δεν εχουν πλανο.

επισης μιλα με τους προμηθευτες απο οπου θα αγοραζεις ανταλλακτικα, μονο απο αυτους θα μαθεις την πραγματικη τιμη και οχι απο τον "ξαδερφο που εχει ενα φιλο ο οποιος ειχε μαγαζι πριν 5 χρονια". γενικα ειναι μεγαλο ρισκο γιατι θα ριξεις αρκετα λεφτα, δε μιλαμε για 1 γυραδικο που το φτιαχνεις με 5 χιλιαρικα.

εχει υποψην σου πως εισαι στην ελλαδα και αρκετα πραγματα δουλευυουν διαφορετικα. εχω καταλαβει πως για να επιβιωσεις εδω πρεπει να εισαι κ@λ@παιδαρας διαφορετικα θα σε φανε οι υπολοιποι. 

τι θα σε κανει να ξεχωρησεις απο τους υπολοιπους? χμμ, το να εισαι σωστος απεναντι τους και να μη τους βλεπεις μονο σαν πορτοφολι, θα ειναι μια καλη αρχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε ευχαριστώ πολυ φιλε!  Εχω πολλες ιδεες για αρχη. Θα δουμε το θα γινει εχω 2 χρονακια μπροστά μου για ενα καλο business plan! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά στα είπανε ΟΛΟΙ, ο καθένας έχει το δίκιο του.

Θα σου προσθέσω κάποιες επιπλέον παραμέτρους να εξετάσεις, που άπτονται καθαρά του χαρακτήρα σου.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να κάνεις μια σωστή αποτίμηση του εαυτού σου, του χαρακτήρα σου. Κάτσε και σκέψου - ειλικρινά όμως χωρίς παρωπίδες - αν είσαι χαρακτήρας που να μπορεί ν' ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο, το να γίνεις έμπορος / επιχειρηματίας. Το πρώτο και σημαντικότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης είναι ο ίδιος ο δημιουργός της.

- Αν είσαι πχ ευκολόπιστος και ψυχούλα -----> δεν κάνεις, θα σε φάνε λάχανο και απ' έξω και από μέσα.

- Αν είσαι φυγόπονος -----> δεν κάνεις, θα το ρίξεις έξω το μαγαζί πριν το πάρεις χαμπάρι.

- Αν είσαι αγχώδης -----> δεν κάνεις, θ' αρρωστήσεις και δεν αξίζει τίποτα όσο η υγεία σου.

- Αν είσαι υπερβολικά εύθικτος -----> δεν κάνεις, θα σε πληγώνουν καθημερινά όλοι και όλα.

- Αν είσαι τσαπατσούλης γενικώς -----> δεν κάνεις, θα σου βγει αυτό και στη δουλειά και φαίνεται.

- Αν είσαι τριαλαρο-τριαλαρά (τα μυαλά στα κάγκελα κοινώς) -----> δεν κάνεις, θα το ρίξεις έξω κι ας πάει καλά. 

- Αν είσαι γυναικάς (με την καταστροφική έννοια) -----> δεν κάνεις, θα στα φάνε οι γυναίκες που ξέρουν καλά να ξεκοκκαλίζουν περιουσίες........:laugh::dry:

- Αν είσαι ευρηματικός και ευέλικτος και "διαβάζεις" τις εξελίξεις γενικώς -----> κάνεις, θα σου τύχουν αναποδιές που θα πρέπει να ξεπεράσεις.

- Αν έχεις αποφασιστικότητα που έχει όμως γερές βάσεις (έρευνα αγοράς, καλή συλλογή στοιχείων) -----> κάνεις.

- Αν είσαι συνετός, προσγειωμένος, μεθοδικός και πραγματιστής και όχι αιθεροβάμων -----> κάνεις.

- Αν είσαι ψείρας και τελειομανής -----> είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα, αναλόγως του ποιό θα υπερισχύσει. Θέλει προσοχή αυτό.

- Αν έχεις διέξοδο σε περίπτωση στραβής (φτου-φτου) -----> έχεις έναν επιπλέον λόγο να τολμήσεις.

Προς Θεού, δε στα γράφω για να σε αποθαρρύνω ή να σε σπρώξω. Απλά έχω την πεποίθηση ότι δεν κάνουν όλοι για επιχειρηματίες / έμποροι κλπ, όπως δεν κάνουν και για όλα τα επαγγέλματα. Και καλό θα είναι να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουμε ως άνθρωποι. 

Προσωπικά πχ, ενώ έχω διαπιστώσει ότι έχω κάποιες ικανότητες δυνατές για επιχειρείν - οι οποίες τσεκαρίστηκαν αρκούντως στα διάφορα πόστα που έχω περάσει κατά καιρούς - έχω υπολογίσει ως ανασταλτικό παράγοντα το υπέρμετρο άγχος μου και γι' αυτό δεν το έχω τολμήσει. Θεωρώ ότι ναι μεν μπορεί να πετύχαινα, αλλά θα κατέστρεφα την υγεία μου πρόωρα. Εδώ σε ξένες δουλειές και πεταγόμουν στον ύπνο μου απ' τις ευθύνες που είχα επωμιστεί και δεν ήθελα να γίνει στραβή, αλλά και απ' τις βλακείες που έπρεπε να τρέχω να διορθώνω, μια και είχα τη διαχείρηση των οικονομικών ολόκληρης εταιρείας. Τα κατάφερα μεν να μη γίνει ποτέ στραβή (γιατί το λάθος στα λεφτά δύσκολα διορθώνεται), αλλά με ψυχικό κόστος.

Φαντάσου να παίζεται η δική μου υπόσταση / επιχείρηση...... -----> δεν κάνω λοιπόν θεωρώ, κι ας έχω άλλα υπέρ.

Με το καλό εύχομαι να ξεμπαρκάρεις όπως σχεδιάζεις και να στρώσεις τη δουλειά όπως την ονειρεύεσαι.:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά στα είπανε ΟΛΟΙ, ο καθένας έχει το δίκιο του.

Θα σου προσθέσω κάποιες επιπλέον παραμέτρους να εξετάσεις, που άπτονται καθαρά του χαρακτήρα σου.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να κάνεις μια σωστή αποτίμηση του εαυτού σου, του χαρακτήρα σου. Κάτσε και σκέψου - ειλικρινά όμως χωρίς παρωπίδες - αν είσαι χαρακτήρας που να μπορεί ν' ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο, το να γίνεις έμπορος / επιχειρηματίας. Το πρώτο και σημαντικότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης είναι ο ίδιος ο δημιουργός της.

- Αν είσαι πχ ευκολόπιστος και ψυχούλα -----> δεν κάνεις, θα σε φάνε λάχανο και απ' έξω και από μέσα.

- Αν είσαι φυγόπονος -----> δεν κάνεις, θα το ρίξεις έξω το μαγαζί πριν το πάρεις χαμπάρι.

- Αν είσαι αγχώδης -----> δεν κάνεις, θ' αρρωστήσεις και δεν αξίζει τίποτα όσο η υγεία σου.

- Αν είσαι υπερβολικά εύθικτος -----> δεν κάνεις, θα σε πληγώνουν καθημερινά όλοι και όλα.

- Αν είσαι τσαπατσούλης γενικώς -----> δεν κάνεις, θα σου βγει αυτό και στη δουλειά και φαίνεται.

- Αν είσαι τριαλαρο-τριαλαρά (τα μυαλά στα κάγκελα κοινώς) -----> δεν κάνεις, θα το ρίξεις έξω κι ας πάει καλά. 

- Αν είσαι γυναικάς (με την καταστροφική έννοια) -----> δεν κάνεις, θα στα φάνε οι γυναίκες που ξέρουν καλά να ξεκοκκαλίζουν περιουσίες........:laugh::dry:

- Αν είσαι ευρηματικός και ευέλικτος και "διαβάζεις" τις εξελίξεις γενικώς -----> κάνεις, θα σου τύχουν αναποδιές που θα πρέπει να ξεπεράσεις.

- Αν έχεις αποφασιστικότητα που έχει όμως γερές βάσεις (έρευνα αγοράς, καλή συλλογή στοιχείων) -----> κάνεις.

- Αν είσαι συνετός, προσγειωμένος, μεθοδικός και πραγματιστής και όχι αιθεροβάμων -----> κάνεις.

- Αν είσαι ψείρας και τελειομανής -----> είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα, αναλόγως του ποιό θα υπερισχύσει. Θέλει προσοχή αυτό.

- Αν έχεις διέξοδο σε περίπτωση στραβής (φτου-φτου) -----> έχεις έναν επιπλέον λόγο να τολμήσεις.

Προς Θεού, δε στα γράφω για να σε αποθαρρύνω ή να σε σπρώξω. Απλά έχω την πεποίθηση ότι δεν κάνουν όλοι για επιχειρηματίες / έμποροι κλπ, όπως δεν κάνουν και για όλα τα επαγγέλματα. Και καλό θα είναι να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουμε ως άνθρωποι. 

Προσωπικά πχ, ενώ έχω διαπιστώσει ότι έχω κάποιες ικανότητες δυνατές για επιχειρείν - οι οποίες τσεκαρίστηκαν αρκούντως στα διάφορα πόστα που έχω περάσει κατά καιρούς - έχω υπολογίσει ως ανασταλτικό παράγοντα το υπέρμετρο άγχος μου και γι' αυτό δεν το έχω τολμήσει. Θεωρώ ότι ναι μεν μπορεί να πετύχαινα, αλλά θα κατέστρεφα την υγεία μου πρόωρα. Εδώ σε ξένες δουλειές και πεταγόμουν στον ύπνο μου απ' τις ευθύνες που είχα επωμιστεί και δεν ήθελα να γίνει στραβή, αλλά και απ' τις βλακείες που έπρεπε να τρέχω να διορθώνω, μια και είχα τη διαχείρηση των οικονομικών ολόκληρης εταιρείας. Τα κατάφερα μεν να μη γίνει ποτέ στραβή (γιατί το λάθος στα λεφτά δύσκολα διορθώνεται), αλλά με ψυχικό κόστος.

Φαντάσου να παίζεται η δική μου υπόσταση / επιχείρηση...... -----> δεν κάνω λοιπόν θεωρώ, κι ας έχω άλλα υπέρ.

Με το καλό εύχομαι να ξεμπαρκάρεις όπως σχεδιάζεις και να στρώσεις τη δουλειά όπως την ονειρεύεσαι.:_hi:

Απο τα πιο ωραια σχολια που εχω διαβασει. Για αυτο ακριβως το λογο εγραψα τη σκεψη μου εδω, γιατι ξερω οτι θα διαβασω και ωριμες απαντησεις που εγω στα 23 μου εχω την ψυχολογια πανω απο το μυαλο (οχι πως δεν εχουμε μυαλο).

Το αποθηκευω να με ξυπνα πριν κανω λαθη λογω χαρακτηρα! Μια ενσταση βεβαια, δεν συμφωνω με το φυγοπονος και το ψυχουλα Απολυτα. Δεν λεω να μου παρουν και τα σωβρακα επειδη θα λυπηθω καποιον αλλα Οπου μπορω θα βοηθησω εχοντας παντα στο μυαλο μου και την δικια μου κατασταση.

Σας ευχαριστω πραγματικα για τις απαντησεις σας Ολους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε  έρευνα προμηθευτών. Αξιολόγησε τους + ξεψάχνισε τους ωστε να μάθεις. (ποικιλία προιοντων, ενημερωση πανω σε αυτά, υποστηριξη σε ελαττωματικά, χρόνος πληρωμής, τιμοκατάλογος, κλπ) . Πόση φύρα θα'χεις ?

Κάνε έρευνα αγοράς. Πόση λιανική θα'χεις, στο φυσικό κατάστημα ? Θα παρέχεις υπηρεσία ή μόνο εμπόριο ? Πόσοι άλλοι ειναι γύρω σου, με συναφή είδη ? Υπάρχει περιθώριο στον τόπο σου για τέτοια άσκηση δραστηριότητας ?  Θα εξυπηρετείς επαγγελματίες ? Πως θα πληρώνεσαι ? Θα πληρώνεσαι ? Ξερεις τι εστί ''κανόνι'' ή ''πιστολιά''?

Κάνε έρευνα logistics. Μεταφορά απο προμηθευτές + μεταφορά προς πελάτες διαδικτυακούς. Μάθε τιμες, πάρε προσφορές, αξιολόγησε χρόνους παράδοσης + κόστη.

Προυπολόγισε μηνιαία ή ημερήσια έσοδα. Γνωρίζεις ποιοί είναι οι νεκροί μήνες ? Θα'χεις υπάλληλο ή μέλος οικογένειας σου ? Θα ειναι προσωπική επιχείρηση ή θα είναι κι άλλος/η/οι μέσα ?

Προυπολόγισε έξοδα αρχικά. Έπιπλα, ράφια, επέκταση ή ολική εγκατάσταση ηλεκτρολογικών, βάψιμο, υδρευση, αποχέτευση, πόρτες, βιτρίνες. 

Γνώρισε την γειτονιά σου, γυρω απο την έδρα σου.

Μίλησε με την ΔΟΥ σου. Ζήτα τους ΤΙ χρειάζονται απο χαρτούρα.

Ξόδεψε 3-4 μερες για αυτά σε 1η φάση, και ΜΕΤΑ μίλα με τον λογιστή σου.

ΠΗΓΑΙΝΕ προετοιμασμένος εκεί. Θα σε εκτιμησει 100 φορές, διότι δείχνεις οτι το κυνηγας + το θές. Αν πας και ''κοιτα, θα φυτευω μαυρη ορχιδέα στη Γκιώνα, εχει κονόμα καλή'', το πιο πιθανό ειναι να σε ακούσει και μετα να διαγραψει το κινητό σου...

υγ. Μην ανακοινωνεις τις κινησεις σου δεξιά-αριστερά. Κράτα χαμηλό προφίλ + μείνε εστιασμένος στο όνειρο σου. Απέφυγε, να εμπλακεί κόσμος για χαβαλέ κλπ. Έλεγχε κάθε σου κίνηση + μην δινεις οικονομικό λογ/μο σε κανέναν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε  έρευνα προμηθευτών. Αξιολόγησε τους + ξεψάχνισε τους ωστε να μάθεις. (ποικιλία προιοντων, ενημερωση πανω σε αυτά, υποστηριξη σε ελαττωματικά, χρόνος πληρωμής, τιμοκατάλογος, κλπ) . Πόση φύρα θα'χεις ?

Εχω ξεκινησει ηδη, αν και εχω αρκετο χρονο μπροστα μου!

Κάνε έρευνα αγοράς. Πόση λιανική θα'χεις, στο φυσικό κατάστημα ? Θα παρέχεις υπηρεσία ή μόνο εμπόριο ? Πόσοι άλλοι ειναι γύρω σου, με συναφή είδη ? Υπάρχει περιθώριο στον τόπο σου για τέτοια άσκηση δραστηριότητας ?  Θα εξυπηρετείς επαγγελματίες ? Πως θα πληρώνεσαι ? Θα πληρώνεσαι ? Ξερεις τι εστί ''κανόνι'' ή ''πιστολιά''?

Σκεφτομαι για εμποριο απευθειας απο προμηθευτες εξωτερικου και μεγαλο καταστημα-αποθηκη-ιντερνετικο μαγαζι

Κάνε έρευνα logistics. Μεταφορά απο προμηθευτές + μεταφορά προς πελάτες διαδικτυακούς. Μάθε τιμες, πάρε προσφορές, αξιολόγησε χρόνους παράδοσης + κόστη.

Προυπολόγισε μηνιαία ή ημερήσια έσοδα. Γνωρίζεις ποιοί είναι οι νεκροί μήνες ? Θα'χεις υπάλληλο ή μέλος οικογένειας σου ? Θα ειναι προσωπική επιχείρηση ή θα είναι κι άλλος/η/οι μέσα ?

Προσωπικη επιχειρηση δεν θελω να μπλεξω με αλλους

Προυπολόγισε έξοδα αρχικά. Έπιπλα, ράφια, επέκταση ή ολική εγκατάσταση ηλεκτρολογικών, βάψιμο, υδρευση, αποχέτευση, πόρτες, βιτρίνες. 

Εγινε!

Γνώρισε την γειτονιά σου, γυρω απο την έδρα σου.

Λογω του επαγγελματος μου αυτη τη στιγμη δεν εχω σταθερη εδρα περαν των γονιων μου. Το θετικο ειναι οτι ψαχνω που θα εγκατασταθω. ΑΝ και διαθετω μια τεραστια αποθηκη στην κεντρικη Ελλαδα.

Μίλησε με την ΔΟΥ σου. Ζήτα τους ΤΙ χρειάζονται απο χαρτούρα.

Αργοτερα αυτα! ;p Ειμαι ακομα στο μαζεμα χρηματων!

Ξόδεψε 3-4 μερες για αυτά σε 1η φάση, και ΜΕΤΑ μίλα με τον λογιστή σου.

ΠΗΓΑΙΝΕ προετοιμασμένος εκεί. Θα σε εκτιμησει 100 φορές, διότι δείχνεις οτι το κυνηγας + το θές. Αν πας και ''κοιτα, θα φυτευω μαυρη ορχιδέα στη Γκιώνα, εχει κονόμα καλή'', το πιο πιθανό ειναι να σε ακούσει και μετα να διαγραψει το κινητό σου...

Εχω βαρβατο λογιστη!

υγ. Μην ανακοινωνεις τις κινησεις σου δεξιά-αριστερά. Κράτα χαμηλό προφίλ + μείνε εστιασμένος στο όνειρο σου. Απέφυγε, να εμπλακεί κόσμος για χαβαλέ κλπ. Έλεγχε κάθε σου κίνηση + μην δινεις οικονομικό λογ/μο σε κανέναν. 

Την ιδια ακριβως συμβουλη πηρα απο τον πατερα μου ! 

Χιλια ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια σου!

Τροποποιήθηκε από τον Fan1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως σύντομα θα ανοίξει και το νέο εσπα, με επιχορηγήσεις ακόμα και 100% για νέες επιχειρήσεις, επομένως... ψήσου! (αν και είπες σε κανα δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος... αλλά δε βαριέσαι....)

κάποιοι είναι ήδη έτοιμοι και περιμένουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως σύντομα θα ανοίξει και το νέο εσπα, με επιχορηγήσεις ακόμα και 100% για νέες επιχειρήσεις, επομένως... ψήσου! (αν και είπες σε κανα δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος... αλλά δε βαριέσαι....)

Δεν βιαζομαι! θελω να ειμαι σιγουρος και να ειναι ολα ετοιμα χωρις λαθη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο τα πιο ωραια σχολια που εχω διαβασει. Για αυτο ακριβως το λογο εγραψα τη σκεψη μου εδω, γιατι ξερω οτι θα διαβασω και ωριμες απαντησεις που εγω στα 23 μου εχω την ψυχολογια πανω απο το μυαλο (οχι πως δεν εχουμε μυαλο).

Νά 'σαι καλά. Να βοηθήσουμε προσπαθούμε, ελπίζω ότι κάτι καταφέρνουμε όλοι μαζί με τη σύνθεση απόψεων.

Το αποθηκευω να με ξυπνα πριν κανω λαθη λογω χαρακτηρα! Μια ενσταση βεβαια, δεν συμφωνω με το φυγοπονος και το ψυχουλα Απολυτα. Δεν λεω να μου παρουν και τα σωβρακα επειδη θα λυπηθω καποιον αλλα Οπου μπορω θα βοηθησω εχοντας παντα στο μυαλο μου και την δικια μου κατασταση.

(Για το "ψυχούλα"): Ναι, δεν εννοώ να μη λυπάσαι έναν δυστυχή. Εννοώ ότι την πολλή καλοσύνη την εκλαμβάνουν (δυστυχώς) ως αδυναμία και υπάρχουν άπειροι εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την όποια καλοσύνη σου με ψέμματα χωρίς ντροπή. Εδώ είναι που θα πρέπει να είσαι "γάτος" και να διακρίνεις ποιός έχει όντως πρόβλημα και λέει αλήθεια και ποιός θέλει να σε κοροϊδέψει. Δυστυχώς για να σταθεί μια επιχείρηση θα πρέπει να είσαι και λίγο σκληρός εκεί που χρειάζεται. Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα ανθρώπου που είναι ψυχούλα και δυστυχώς πάρα πολλοί προσπαθούν και καταφέρνουν να τον εκμεταλλεύονται, αν και δεν έχουν ανάγκη και είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από κείνον. Αυτό με εξοργίζει κι ας μην έχω μιλήσει. Και αφορά και εμάς δυστυχώς εδώ στο mb. (Ο Κυριάκος ξέρει πού αναφέρομαι αν τυχόν το διαβάσει).

(Για το "φυγόπονος"): Μάλλον δε με κατάλαβες. Φυγόπονος είναι αυτός που αποφεύγει να κουραστεί, να μοχθήσει και τα περιμένει να γίνουν από μόνα τους ή να τα κάνει άλλος. Είναι sic έκφραση για τον τεμπελάκο. Δεν εννοώ ότι είσαι - μην παρεξηγηθώ κιόλας, δε σε ξέρω άλλωστε - απλά προσπάθησα να γράψω κάθε πιθανή παράμετρο προς εξέταση και για οποιονδήποτε τυχόν ενδιαφέρεται για κάτι αντίστοιχο.

πχ πιτσιρικάς εγώ ήμουν λιγάκι φυγόπονος σε συγκεκριμένα πράγματα. Σε συνδυασμό με μια χαμηλή αυτοεκτίμηση που δεν ξέρω πώς την απέκτησα - πίστευα ότι όλοι οι άλλοι ήταν καλύτεροι από μένα - κατέληγα να μην έχω πείσμα και ισχυρή θέληση και εγκατέλειπα εύκολα την όποια προσπάθεια. Άσχημος συνδυασμός........ Κατάσταση όμως που άλλαξε ριζικά με τα χρόνια και τώρα πια είμαι ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι τα όσα μου έτυχαν και η ανάληψη ευθυνών με ωρίμασε τόσο ώστε να μην κωλώνω να βουτήξω και στα πιο βαθιά νερά, ακόμα και σε άγνωστα και επικίνδυνα λημέρια. Και όσο είχα αποτέλεσμα κάθε φορά, τόσο έπαιρνα και κουράγιο ότι μπορώ να τα καταφέρω. 

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποια ειναι η πλευρα σου Γιωργο αν επιτρεπεται?

Φοιτητης μηχανοτρονικης,με πειρα για την ηλικια μου,αφθονο μερακι και ορεξη για δουλεια.Καθαρα πρακτικο μυαλο που δε συγχωρει λαθη και δε δινει δευτερες ευκαιριες.Αυτη τη στιγμη κανω κουτσα κουτσα την πρακτικη μου καθως και δουλειες στο χωρο μου.Ευελπιστω να ανοιξω το δικο μου συνεργειο σε λιγα χρονια αλλα αυτη τη στιγμη το κεφαλαιο ειναι μηδαμινο,κατι που δυσκολα μπορει να αυξηθει καθως εκτος απο το να αποταμιευω πρεπει να ζω κιολας! Ελπιζω να μην χρειαστω δανεια αλλα κατι με σπρωχνει προς τα εκει..

Για βοηθα....Ενδιαφερον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακαρι φιλε Γιωργο να κανεις το ονειρο σου και μακαρι να συνεργαστουμε αργοτερα!

Το κακο ειναι οτι και να θες δανειο δεν δινουν τωρα πια. 

Κλειδωσε τον στοχο σου και μην αφησεις κανεναν να στο χαλασει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για βοηθα....Ενδιαφερον

https://www.espa.gr/el/Pages/Default.aspx

έχει και για υφιστάμενες ήδη, και για νέες επιχειρήσεις.

για νέες επιχειρήσεις σου αντιγράφω ένα κομμάτι εδώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Αναλυτικά, οι επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών οι οποίες θα τύχουν επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας Προδημοσίευσης, θα ορισθούν στην Πρόσκληση του Προγράμματος. Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο ενίσχυσης είναι:

·      ο αναγκαίος  επαγγελματικός παραγωγικός  εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου (εκτός του κόστους της ΕΜΕ), 

·      το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες τρίτων όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία),

·      τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας (παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες -ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης /κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, συντονισμό και αξιολόγηση της υλοποίησης, κ.α.),

·      οι δαπάνες προβολής και δικτύωσης, 

·      το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) έως μιας ετήσιας μονάδας εργασίας (ΕΜΕ),

·      ο γενικός εξοπλισμός  (γραφεία, καθιστικά κ.α.),

·      οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ,

·      οι αμοιβές τρίτων.

χρηματοδότηση 100% έως 60000.

τα παραπάνω αφορούν την προδημοσίευση και όχι την οριστική δημοσίευση των δράσεων που αναμένονται σύντομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε συνέχεια του ανωτέρω, υπάρχει κι άλλο ένα πρόγραμμα για πτυχιούχους τει/αει, με τα ίδια περίπου κριτήρια και με προϋπολογισμό 5000-25000€.

στην ίδια σελίδα είναι για όποιον ενδιαφέρεται για καμια ματιά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοιτητης μηχανοτρονικης,με πειρα για την ηλικια μου,αφθονο μερακι και ορεξη για δουλεια.Καθαρα πρακτικο μυαλο που δε συγχωρει λαθη και δε δινει δευτερες ευκαιριες.Αυτη τη στιγμη κανω κουτσα κουτσα την πρακτικη μου καθως και δουλειες στο χωρο μου.Ευελπιστω να ανοιξω το δικο μου συνεργειο σε λιγα χρονια αλλα αυτη τη στιγμη το κεφαλαιο ειναι μηδαμινο,κατι που δυσκολα μπορει να αυξηθει καθως εκτος απο το να αποταμιευω πρεπει να ζω κιολας! Ελπιζω να μην χρειαστω δανεια αλλα κατι με σπρωχνει προς τα εκει..

Για βοηθα....Ενδιαφερον

αν πάρεις δάνειο φρόντησε να πάρεις ακριβως όσα χρειάζεσαι και ούτε ευρώ παραπάνω. αν θες να το αιτιολογήσω το κάνω

Μακαρι φιλε Γιωργο να κανεις το ονειρο σου και μακαρι να συνεργαστουμε αργοτερα!

Το κακο ειναι οτι και να θες δανειο δεν δινουν τωρα πια. 

Κλειδωσε τον στοχο σου και μην αφησεις κανεναν να στο χαλασει!

δίνουν αν είσαι καθαρός στην πιάτσα κατά κύριο λόγο, έχεις μια μικρή καβάτζα στην άκρη κατά δεύτερο και καλές σχέσεις με την τράπεζα σου κατά τρίτο.

στο θέμα.

αγοράζεις κάτι 10€, τα λειτουργικά σου έξοδα πόσα είναι? έστω 10%, το κοστος αποθήκευσης? έστω 10%. το κέρδος σου? έστω 10% και αυτό.

10+10%+10%+10%=13,31€ (το τελικο αποτελεσμα είνια λάθος αλλά δεν έχω κατάληλο κομπιουτερακι αυτη τη στιγμη). με τα πολλά από την τιμή αγοράς πρέπει να υπολογίζεις περίπου ένα +30% στην τιμή πώλησης. οι τιμές που θα πέρνεις πάντα θα είναι χωρίς ΦΠΑ. 13,31χ1,23=16,37€ η ελάχιστη τιμή π΄ώλησης που μπορείς να δώσεις. αν δώσεις λιγότερο από αυτό μπαίνεις μέσα=το κλείνεις. αν δουλευεις παραγγελίες μπορείς να το κάνεις και 20% αντι για 30%.

στο τελος της χρονιας έχεις τζιράρει εστω 100,000 ευρω, οιαγορές σου είναι 50,000€ και οι δαπάνες 10,000€.

το ΦΠΑ των 100.000€ ειναι 23,000€ και των 50,000€ ειναι 11,500€. 23-11,5=11,500 πρέπει να αποδώσεις στην εφορία (αυτο βεβαια γινετε ανα τριμηνο και οχι μονο τελος του ετους. (edit, εδω εκανα λαθος, ξεχασα το φπα των δαπανων. θεωρησε το 0% εως το τελος του κειμενου για διευκολυνση, μην καθομαι και τα αλλαζω)

τα κέρδη σου είναι 100,000-50000-10,000=40,000/1,23=32520,35€ δεν είναι όμως όλα δικά σου. για την ακρίβεια θα έλεγα οτί είναι το πολύ τα μισά αν εισα ιτυχερός. σε ποιάνει φορολογικος συντελεστης εστω 25% (δε θυμαμαι ποσο ειναι) αρα 8130,08 εκανα φτερα. τα λειτουργικα εξοδα, μεταφορες κλπ κλπ που δεν εχεις περασει στα βιβλια ποσα ειναι? ενα δεκαχιλιαρο θα το ελεγα ευκολα άρα αυτα που μπαίνουν στην τσέπη σου είναι 32520,35-8130,08-10000=14390,27€

μήπως όμως δεν είναι και αυτά δικά σου? για σκέψου, δεν πρεπει να αυξησεις το στοκ σου, να αγορασεις εξοπλισμο, ραφια κοκ ? μηπως τελικα το +30% δεν ειανι αρκετο?

ενηγουεη, τα νουμερα ειανι τυχαία, απλα για να σε βάλω σε σκέψεις. και ναι, λογαριασμό σε κανέναν. και να θυμασαι, αφεντικό είναι το ίδιο το κατάστημα, όχι εσύ

edit (ξεχασα να βαλω το τεβε μεσα χαχαχαχ)

Τροποποιήθηκε από τον nikosk0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυγαμε για Βουλγαρια αχαχαχα

Θα το παλεψουμε φιλε Νικο! Εχω καιρο μπροστα μου για μελετη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα τα παλικάρια που πόσταραν είπαν σωστά πράγματα και συμφωνώ με όλα.

Μπράβο σου που ονειρεύεσαι και έχεις ένα στόχο και γνωρίζεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Τέτοια όνειρα τα έχουμε λίγες φορές στη ζωή μας. Ακόμα λιγότερες φορές τα βλέπουμε να υλοποιούνται. Ακόμα λιγότερες φορές τα βλέπουμε επιτυγχάνουν και επιβιώνουν στον χρόνο.

Από τη μια ευκαιρίες τέτοιες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ισχύει ο κανόνας που λέει ότι εάν είσαι καλός σε κάτι και το αγαπάς θα πας μπροστά.

Ισχύει βέβαια και ο άλλος κανόνας που λέει ότι εάν πας ξεβράκωτος στα αγγούρια...το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο. Εννοώ ότι τα πράγματα θα είναι 2 φορές πιο δύσκολα απ' ότι τα έχεις υπολογίσει και το ίδιο ισχύει και για τα έξοδα (θα είναι και αυτά διπλάσια). Στα έξοδα αυτά βάλε και τα προσωπικά σου έξοδα που θα πρέπει να καλυφθούν από τη δουλειά σου.

Μελέτησε όλους τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η πορεία του εγχειρήματός σου. Μιλάω για προϋπολογισμό, δυνάμεις και αδυναμίες σου, ανταγωνισμό, φορολογικό καθεστώς, έρευνα αγοράς να δεις τι παίζει με πελατεία, προμηθευτές κλπ.

Μην βιαστείς να κάνεις οτιδήποτε. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ σου. Η αγορά γίνεται πιο ξεκάθαρη στα μάτια σου. Όταν είσαι σίγουρος 100% ότι πρέπει να ριχτείς στο πεδίο της μάχης (πρόκειται για πόλεμο χωρίς έλεος), τότε κάνε την κίνηση σου.

Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χιλια ευχαριστω! Οπως ειπα, εχω μπροστα μου κανα 2 μπαρκα και ενα φανταρικο να τα σχεδιασω ολα με την ησυχια μου!

Το μονο σιγουρο ειναι πως δεν θα το παρατησω καθολου ευκολα! :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού έχεις καλό λογιστή τότε θα σε τακτοποίησις στα φορολογικά και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να προσέχεις πολύ τους προμηθευτές είναι μεγάλα λαμόγια, θα σου υποσχεθούν τα πάντα για να πουλήσουν αλλά όταν θα πρέπει να αλλάξεις κάτι ή να επιστρέψεις θα κάνουν τους Κινέζους . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω σκοπο να φτασω μεχρι την Πηγή για να παραγγειλω και οχι να μπλεχτω με λαμογια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω και εγω μια γνωμη λιγο ποιο διαφορετικη ...

Ανοιγεις την αποθηκη σου στην Βουλγαρια ( μπορεις και οπου αλλου θες αλλα να ειναι ποιο φτηνα απο Ελλαδα ) καπου ομως κοντα στα συνορα , εχεις και ενα δυο αμαξια στην εταιρια για να περνας με τα ανταλλακτικα σου τα συνορα κυριλε και μετα με ελτα οπου θες ..

το μαγαζι το ανοιγεις ιντερνετικα οπως ηθελες και δουλευεις και εκει και στην ελλαδα. Εχεις εναν χωρο ποιο μικρο ( την αποθηκη που ειπες οτι εχεις)  και εχεις μεσα 2-3 ατομα να βλεπουν τις παραγγελιες και εχεις και αλλον 1 στην αποθηκη που θα τα βγαζει και θα τα στελνει απο εκει εδω ,,

Βρισκεις και κανα δυο νταλικες που πηγενουν συνεχεια εξωτερικο και κανεις μαζι τους καποια συμφωνια να σου φερνουν τα πραγματα σου στην αποθηκη ή και εδω στην Ελλαδα και δουλευεις και ετσι ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πετρο και εγω αυτα ψαχνω. στην αρχη κοιτουσα για εταιρια Βουλγαρια και αποθηκη Ελλαδα , αλλα τα προιοντα με το που πατησουν στην αππθηκη στην Ελλαδα φορολογουνται εδω, οποτε δεν εχει νοημα η εταιρια στη βουλγαρια...μονο αυτο που λες γινεται, απλα πρεπει να κοιταξω αν με συμφερει ολο αυτο, διοτι αν με τα μεταφορικα απο βουλγαρια για ελλαδα μου βγαινουν τα ιδια με το να εγκατασταθω στην Ελλαδα τοτε δεν συμφερει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα