tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Παίδες καλησπέρα, παρακολουθώ εδώ και καιρό το φόρουμ αλλά δεν είμαι και πολύ του γραψιμάτος....εχω φτάσει σε αδιέξοδο και όσοι έχετε την υπομονή να διαβάσετε το παρακάτω σεντόνι μετά ρίχτε και την γνώμη σας.....τα δεδομένα του προβλήματος ειναι τα εξής....ειμαι 38, 1,90 ύψος. Ως τώρα είχα στην κατοχή μου ενα xt 500, beverly 250, bmwf650 (μονοκύλιδρο) για πολύ λίγο ένα z750s και τον τελευταίο χρόνο ενα tmax500 του 09 και θέλω να κάνω μια αλλαγή. Θεωρώ τον εαυτό μου εγκρατή σαν οδηγό, δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα όσο το να απολαύσω την διαδρομή, ζω σε επαρχιακη πολή, ειμαι φρεσκομπαμπάς κάνω γύρω στα 6κ τον χρόνο (χειμώνα καλοκαίρι) και 2 ταξιδάκια εντος ελλάδας με την μηχανή και την γυναίκα μου. Το επόμενο μηχανακί θα είναι για την βόλτα του σ/κ και για να το βλέπω και να χαίρομαι. Τώρα αρχίζει το μπέρδεμα. Στην αρχή ψήθηκα να πάρω ένα τέτοιοhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6789440/ το οδήγησα απο ένα φίλο μου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν με τρέλανε όσο για την σύζυγο ακόμα κράζει για την άβολη θεση του συνοδηγού (έχοντας καλομάθει απο το σκούτερ και την μπεμπα) Εμένα όμως οπτικά μου αρέσει και η αλήθεια είναι οτι την μηχανή την θέλω κυρίως για πάρτη μου και για την δική μου αποσυμπίεση. μετά σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6850666/ και να την μετατρέψω σε κάτι τέτοιο http://www.pipeburn.com/home/2013/01/16/galaxy-customs-bmw-r1200r.html ή τέτοιοhttp://www.asphaltandrubber.com/bikes/bmw-r-nine-cafe-racer-photo-leak/ (λεφτά για καινούργιο δεν υπάρχουν ούτε θέλω να ξεπεράσω τα 900cc) η βάση του 850 μου αρέσει πολύ το πως λειτουργεί ο κινητήρας επίσης αλλά διάβασα και για κάτι τρελά προβλήματα στην μονάδα abs και στον δίσκο πλατό τα οποία ξεπερνάν το 1000ρικο)μετά σκέφτηκα να πάω σε κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6634037/ το οδήγησα (όχι το αυτόματο) οδηγικά με υπερκαλύπτει αισθητικά όχιhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6803597/ ή σε κάτι τέτοιο απλά για να ικανοποιήσω την ανάγκή για αλλαγή και γιατι ή αλήθεια είναι οτι το tmax με καραβόλεψε σε χρηστικότητα και με πήγε αξιοπρεπώς παντου και στην εκδρομη (2000χιλ) και στην κυριακάτικη βόλτα και στο μάρκετ. Όμως είπαμε μου έχει μπει ο διαολος στο κεφάλιΑν είχα τα λεφτά θα έπερνα αυτόhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5732240/ και απλά θα άραζα να το χαζεύωτι δεν θέλω τώρα vstrom, triumph bonneville, motoguzzi, W850, και γενικα όχι ον οφ, όχι cbf κτλοπότε τι κάνουμε; (το μπατζετ ειναι το tmax + 2000xil) το tmax ειναι μοντέλο του 09 με abs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Όπως τα λες μου ήρθε στο μυαλό αυτό:http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5777631/(Θα κραξουν πολλοι τωρα...στανταρ...)Εχει τον κινητηρα του NC με στησιμο cruiser...και αυτοματο. Είναι κάπως αναμεσα δλδ σε αυτα που εβαλες...Τωρα η εμφανιση είναι υποκειμενικη.Είναι όμως παραεισαγωγής...για κάποιους είναι σημαντικό, για άλλους όχι.Ότι και να πάρεις καλοτάξιδο! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Η περίπτωσή σας είναι σοβαρή...πάρτε αυτό και αυτό το χάπι και ξαναπεράστε από το ιατρείο να σας εξετάσω :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisr 562 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 μην ακούς κανέναν. πάρε cbr. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Μήπως θες αυτό; http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6816554/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 efkola. το bmw με αρεσει παρα πολυ ακόμα και με τον 800 κινητηρα. Το cbr δεν το χω οδηγικα φιλε maki δεν ειναι για μενα, οπτικα ομως μου αρεσει πολυ. Όσο για το ktm μου αρεσει όπως και ο τιγρης αλλά θα ηθελα να κινηθω περιξ των 800cc. To να customarw την μπεμπα δεν σας ψηνει ε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το τι ακριβώς μπορεί να θες, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα εδώ, αλλά όσον αφορά στο όριο των οχτακοσίων κυβικών, ξανασκέψου το λιγάκι. Δεν είναι αμάν και τι η διαφορά και ανοίγεις νέες επιλογές έτσι. Ούτως ή άλλως για χιλιάρι θα το πληρώνεις στα περισσότερα, οπότε...Παρεμπιπτόντως, την 800άρα μπέμπα την καβάλησα πρόσφατα και ήταν κουρσούμι σκέτο. Καθόλου δε μου άρεσε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 Αυτό που θέλεις,μπορεί να στο προσφέρει και ένα γυμνό και ένα sport touring και ένα custom και ένα racer και ένα street μηχανάκι!Επειδή δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο νου σου και ψάχνεις σχεδόν όλες τις κατηγορίες εκτός από ss και on-off,κάνε μια καλή γύρα στην αγορά και ξεχώρισε 5-10 μοντέλα που σίγουρα σε ενδιαφέρουν ώστε να έχεις ένα μπούσουλα και να μην πελαγώνεις...κριτήρια προφανώς η εμφάνιση,να πάρεις κάτι θα σου αρέσει να το χαζεύεις και θα σε προδιαθέτει να τα καβαλάς και δευτερευόντως η απόλαυση στις βόλτες για τις οποίες θα το πάρεις.Τα χρήματα είναι δευτερεύοντα υπό την έννοια ότι έχεις καλό budget και μπορείς να κινηθείς σχεδόν σε ο,τιδήποτε μπορεί να σου αρέσει.Αν η bmw και αυτό που έχεις σκεφτεί να της κάνεις είναι για'σένα δέλεαρ,τότε προχώρα...τα απωθημένα δεν είναι για να μένουν :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 +883 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ValeRR 2.857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2015 μην ακούς κανέναν. πάρε cbr.που μιλαει για cbr ο ανθρωπος?αχαχα :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 το ειπα απο την αρχη οτι τα χω μπλεγμενα...οποτε αν υποθεσουμε οτι το πρωτο διλλημα ειναι ανακατασκευη σε κατι παλιοτερο ή ενα πιο συγχρονο μηχανακι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Αν την ανακατασκευή μπορείς να την κάνεις μόνος ή με φιλους οκ, αλλιώς καλύτερα πάρε κάτι έτοιμο να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 δεν θα την κανω μονος αλλα ο μηχανικος ειναι φιλος. Θα πληρωθει βεβαια αλλα ξερω οτι δεν θα με γδαρει. Προβληματιζομαι αρκετα ειναι αληθεια γιατι φοβαμαι μην βγει κανενα έκτρωμα ή κατι δεν παει καλα. Mr Slow τι ακριβως δεν σου αρεσε απο το 800r? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giannis cbf1000 129 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 για κανα v stromακι σε κοβω στο τελος.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Mr Slow τι ακριβως δεν σου αρεσε απο το 800r? Πρωτίστως να πω πως σαν μηχανή δεν την λες κακή, μια χαρούλα είναι, αλλά προσωπικά δεν θα την επέλεγα. Κατ'αρχήν, πιστεύω πως φτιάχτηκε για τον μεγάλο κινητήρα και μόνο. Δεν την λες και τέρας επιτάχυνσης ακριβώς, παρά την ροπή(-άρα) της... Θα προτιμούσα το μεγαλύτερο μοτέρ αν και το'χω δοκιμάσει μόνο στο GS. Δεν γνωρίζω γιατί την έβγαλαν και με το μικρότερο. Πέραν αυτού, πάει οκ στον δρόμο, θα μπορούσε (πολύ) καλύτερα, μου φάνηκε λίγο "βαριούτσικη/νωχελικη" στον χειρισμό της και είναι και βαριούτσικη γενικώς. Η θέση οδήγησης μου φάνηκε λίγο περίεργη αλλά το αποδίδω στο τσοπεράκι που καβαλάω αυτό, οπότε δοκίμασε και μόνος σου. Το σπαστικό είναι ότι δεν έχει έκτη ταχύτητα και με το "γρανάζωμα" ως είναι όταν αρχίσουν ν'ανεβαίνουν οι στροφές (που θα χρειαστεί να τις ανεβάσεις αν θες να πας παραπάνω από 120-130) μου θύμισε το βιράγκο μου απ'τις δονήσεις. Στα καλά του είναι τα φρένα του, αν και ψιλο-ουδέτερα, επαρκέστατα. Σαν γενικό συμπέρασμα, μου φάνηκε cruiser-oστημένη σαν μηχανή, το οποίο για το 98% των αναβατών εδώ μέσα καλό δεν είναι. YMMV που λεν και στα χουριά έξω.Απ'όσο είχα ψάξει πάντως δεν φαίνεται να'χουν την φήμη της "ζημιάρας" μηχανής, το οποίο είναι πολύ καλό. Όπως και να'χει, δεν θα την έπαιρνα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Συννοματε με τίποτα vstrom μένω με αυτό που έχω καλύτερα....στο κεφάλι μου είμαι μεταξύ του bmw r800r , hd iron, και καστομιας mr slow αυτό με την έκτη και τους κραδασμούς με γονάτισε. Αν είναι να αισθάνομαι όπως με το μονοκύλινδρο αστο δεν θα παρω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Οι κραδασμοί δεν είναι μονοκύλινδρου αλλά υφίστανται. Δοκίμασέ το κι εσύ, καθένας το αισθάνεται διαφορετικά και τον επηρεάζει σε διαφορετικούς βαθμούς. Παρεμπιπτόντως, κι η HD παρόμοια είναι σε υψηλότερες ταχύτητες (cruiser-άδικος V2) κι επίσης πεντατάχυτο. Κι αν σκέφτεσαι άνετα δικάβαλα ταξίδια, ειδικά εντός Ελλάδος (βλ.καρόδρομοι) καλύτερα ξανασκέψου το. Η virago μου (νομίζω πως) έχει μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων απ'την iron. Κι εγώ λατρεύω πάντως τέτοιου είδους μηχανές αλλά πολύ δύσκολα θα'παιρνα πλέον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Ναι δεν είναι και ή σοφοτερη επιλογή ή hd από την άλλη μια ζωή την έχουμε ....πάντως θα ψαξω να οδήγησε το bmw γιατί με προβληματιστές ΑΣΕ που είμαι Καμμένος από την εταιρία Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες