Nick264 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2015 (τροποποιήθηκε) Γεια σας φίλοι αναβάτες, είμαι ο Νίκος, 21 χρονών και είμαι νέος στο χώρο της μηχανής και στο Forum και όπου να ναι θα έχω στα χέρια μου και το δίπλωμα μου κατηγορίας Α2 (Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW). . Όπως και κάθε νέος έχω μερικές απορίες. Για αρχή να πω ότι ψάχνω να βρω την πρώτη μου μηχανή και σκεφτόμουν για καινούργια ή μεταχειρισμένη αλλα ένα καινούργιο μοντέλο με λίγα χιλιόμετα. Στην αρχή σκεφτόμουν το CBR 125R της Honda, μετά ερωτεύτηκα το YZF R125 της Yamaha. Το θέμα μου είναι ότι γουστάρω τις περιπέτειες και τα ταξίδια οπότε αν ήθελα να βγω εκτός Αθήνας με αυτά τα μηχανάκια θα ήταν λίγο δύσκολο οπότε λέω να πάω σε κάτι ποιο μεγάλο απλά θέλω και κάτι σχετικά εύκολο στην οδήγηση για να μην φάω και τα μούτρα μου . Οπότε εδώ είναι που χρειάζομαι και την βοήθεια σας και περιμένω να μου πείτε τι μου προτείνεται, εγώ είμαι μεταξύ της Kawasaki Z300, Kawasaki ZX 250R Ninja kai Honda CBR 250R. Δεν είναι αναγκαίο να πάω σε κάποια από αυτές απλά για να καταλάβετε και το γούστο μου. Έπειτα θέλω να ρωτήσω από που πιστεύετε ότι είναι καλο να προμηθευτώ την μηχανή που προτείνεται αν μιλάμε για καινούργια και από που να προμηθευτώ τον εξοπλισμό μου. Επίσης όταν αγοράσω την μηχανή μου τι θα πρέπει να κάνω π.χ.: χαρτιά που πρέπει να βγάλω, ασφάλεια κλπ. και τι θα πρέπει να προσέξω σαν ένας νέος αναβάτης ; Τροποποιήθηκε Ιούλιος 5 , 2015 από τον Nick264 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CrazyTsach 1.377 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2015 Για αρχή προσδιόρισε το δίπλωμα σου, γιατί δεν υπάρχει αυτό που λες. Από εκεί και πέρα εγώ θα σου πρότεινα κάποιο 250 και μεταχειρισμένο, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για κάτι που θα θες να αλλάξεις σε λίγους μήνες, συν ότι αν (μακριά από εμάς) υπάρχει κάποια πτώση, ακόμα και χαζοπτώση, είναι κρίμα τα λεφτά του καινούργιου. Μπορείς να τσιμπήσεις ένα ninja 250 που παίζει αρκετά, πουλάνε και 2 άτομα του φόρουμ νομίζω. Από εκεί και πέρα κράτα κάνα 500άρι για κράνος, μπουφάν, γάντια, ασφάλεια μηχανής. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elmacho 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2015 Θα σου πω τα δικά μου κόστη μέχρι στιγμής Ασφάλεια 120€ ως νέος οδηγός Κράνος 350€ Γάντια 60€ Μπουφάν 180€ Επιγονατίδες 40€ Μέση 40€ Σέρβις 100€ Αντικλεπτικά 85€ Νομίζω αυτά είναι τα του εξοπλισμού και προσωπικά με γονάτισαν οικονομικά . Να τα έχεις στο μυαλό σου αυτά τα έξοδα γιατί είναι αναγκαία . Υγ. Για δίπλωμα έχω δώσει 2 φορές και πάλι κόπηκα ... Τελικά το σπορ είναι για επιδέξιους κ..λους 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavrosdm 183 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Για αρχή προσδιόρισε το δίπλωμα σου, γιατί δεν υπάρχει αυτό που λες. Από εκεί και πέρα εγώ θα σου πρότεινα κάποιο 250 και μεταχειρισμένο, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για κάτι που θα θες να αλλάξεις σε λίγους μήνες, συν ότι αν (μακριά από εμάς) υπάρχει κάποια πτώση, ακόμα και χαζοπτώση, είναι κρίμα τα λεφτά του καινούργιου. Μπορείς να τσιμπήσεις ένα ninja 250 που παίζει αρκετά, πουλάνε και 2 άτομα του φόρουμ νομίζω. Από εκεί και πέρα κράτα κάνα 500άρι για κράνος, μπουφάν, γάντια, ασφάλεια μηχανής. Τι εννοεις να προσδιορισει το διπλωμα του; Το καινουργιο Α2 εχει που σε περιοριζει σε μηχανες 35kw και λογο αλογα/κιλα < = 0,2 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CrazyTsach 1.377 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Τι εννοεις να προσδιορισει το διπλωμα του; Το καινουργιο Α2 εχει που σε περιοριζει σε μηχανες 35kw και λογο αλογα/κιλα < = 0,2 Όπως βλέπεις έχει κάνει επεξεργασία στο ποστ του. Αρχικά έλεγε 40kw. Δεν είμαι καθυστερημένος :) . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nick264 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 (τροποποιήθηκε) Δεν είμαι καθυστερημένος :) . Φαίνεται από το κανάλι σου στο youtube πολύ γέλιο man μου !!! (Δεν το λέω ειρωνικά !!!) Όντως το άλλαξα είχα την εντύπωση ότι ήταν 40kw. πάντως έχεις δίκιο για το μεταχειρισμένο ότι και να πάθει ακόμη και να πέσω κάτω δεν θα κλαίω τα λεφτά που έδωσα ... Τροποποιήθηκε Ιούλιος 6 , 2015 από τον Nick264 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Καταρχην επιλεγεις πιο μοντελο καλυπτει τις αναγκες σου. Βρισκεις μερικα μεταχειρισμενα και τα τσεκαρεις ενα ενα. Σε οποια καταληξεις τα πας σε καλο μαστορα και σου το ελεγχει. Επιπλεον θα χρειαστεις εξοπλισμο (κρανος σιγουρα) και σιγα σιγα μπουφανακι, γαντια κλπ. Για οποιαδηποτε λεπτομερεια μπορεις να μας ρωτας οποια στιγμη θες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elmacho 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 (τροποποιήθηκε) Επίσης με τα μεταχειρισμένα λογικά επειδή θα σαι άσχετος όπως εγώ να σαι πολυ προσεκτικός . Οτιδήποτε δε σου κάθεται καλά πας στο επόμενο . Όχι συμβιβασμούς . Πχ. Στα πρήζει ο τύπος και σου λέει ιστορίες για τη μεταβίβαση , πας άλλου ! Οπωσδήποτε πριν τη μεταβίβαση ζητάς να δεις όλα τα κλειδιά της μηχανής και τα οποία επιπλέον χαρτιά έχει πέρα απο τα απαραίτητα . Δυστυχώς οι μάστορες όλα τα μηχανάκια τα βλέπουν πένα και σου λένε ότι με ένα μικρό σέρβις θα ναι καινούριο . Μην τους ακούς γιατί κι εγώ έτσι την πάτησα και πήρα ψιλοχρεπι αλλα σιγά σιγά θα μου δώσει λόγους να το αγαπήσω..(ελπίζω) Και σε κυβικά τα 250 είναι μια χαρά για αρχή . Δεν έχουν τρελό γκάζι αλλα έτσι κι αλλιώς στην αρχή το μηχανάκι σε οδηγεί και όχι το αντίθετο όποτε δε το χρειάζεσαι. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 6 , 2015 από τον elmacho Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimR1 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Καλός ήρθες στα λημέρια μας. Τα ss είναι καλά αλλά τα κάκαλα και η μέση μετά 2 ώρες δρόμου τα ακούς να φωνάζουν. Τα 250 cc είναι καλά για αρχή αλλά πρώτα μεταχείρα για να μην κλαις σαν τον Joe Bar! αν κάτι δεν πάει καλά. Γενικά σκέψου μήπως θες και λίγο σεξ στον δρόμο ( λίγο δάσος κλπ ) οπότε καλύτερα το λαστιχάκι να είναι φρέσκο. Αποφάσισε τα μοντελάκι και εδώ ήμαστε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 1)Προτείνω μεταχειρισμένο.Απλά όπως είπαν κι οι άλλοι να το ελέγξεις εξωνυχιστικά,γιατί κυκλοφορούν μεγάλα @@. 2)Μην πάρεις 125.Εφόσον σου το επιτρέπει το δίπλωμα εκμεταλλεύσου το και πάρε κάτι λίγο πιο γρήγορο,που δεν θα σε κουράζει,μπας και το κρατήσεις και λίγο παραπάνω. 3)Αν έχεις καλό budget απ'τα τρία μηχανάκια που πρότεινες,θα επέλεγα δαγκωτό το ninja.Γρήγορο,πανέμορφο,kawasaki. 4)Για ασφάλεια στο 125 πληρώνω 62 ευρώ με έξτρα(bonus malus,νομική προστασία,οδική μετά από ατύχημα) από Interlife. 5)Απ'οπου κι αν προμηθευτείς καινούργια μηχανή ή εξοπλισμό δεν θα'χεις θέμα.Σε μεταχειρισμένο να προσέχεις πολύ τις μάντρες.Όπως προείπα κυκλοφορούν μεγάλα @@. 6)Όταν αγοράσεις την μηχανή,αν είναι μεταχειρισμένη θα πρέπει να ανανεώσεις την άδεια,να κάνεις ασφάλεια και να τσεκάρεις αν είχε κάνει κτεο ο προηγούμενος(αν όχι να κάνεις).4 χαρτιά χρειάζεσαι πάντα μαζί σου.Άδεια,δίπλωμα,κτέο,ασφάλεια. Καλή αρχή εύχομαι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nick264 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 καλές οι συμβουλές σας, ευχαριστώ πολύ !!! λέω να πάω σε μεταχειρισμένο !! Και εμένα μου αρέσει το kawasaki !!! Αλλα είδα αυτό και ήθελα να ρωτήσω γνώμες και για το εν λόγο κατάστημα αλλα και για το μηχανάκι !!! Νομίζω δεν είναι το ίδιο με το MotoVinios ... έχετε γνώμες για αυτά ? Είναι έμπιστα ? http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6346436/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 το inazuma καινουργιο παιζει σε αριστη τιμη κοιταξε το Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Νικος ο μεγαλοπρεπης 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Πολυ καλη τιμη το σουζουκι και μια χαρα εργαλειο Στάλθηκε απο s4 με tapa λέμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros79 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Το inazuma το εχω ενα χρονο στα χερια μου και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ειναι καλη επιλογη για νεο αναβατη και πολυ καλη τιμη για καινουριο Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavrosdm 183 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Εγω φιλε μου θα σου προτεινα αν θες να παρεις κουτας μηχανη να την παρεις απο την αντιπροσωπεια... Μπορει να ειναι αβασιμο αυτο που λεω αλλα εχω την εντυπωση οτι θα εισαι κατα τι ποιο σιγουρος οτι θα ειναι οντως καινουργιο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros79 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2015 Δε νομιζω οτι υσχειει αυτο....υπαρχουν αρκετοι που κανουν εμποριο και καινουριων μηχανων...αλλα και ο αγοραστης μπορει ευκολα να διαπιστωσει αν ειναι ολοκαινουριο...απο τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης που εχουν ακομη τη μπογια στο κεντρο του ελαστικου....απο την βαση της πινακιδας που δεν εχει καν τρυπες για να περασει η βιδα της πινακιδας ....απο τα μαρσπιε που απο τα πρωτα 1000 χλμ εχουν φαγωθει .... απο το εσωτερικο των φτερων αν ειναι πεντακαθαρα.... απο τα αλυσιδογραναζα ......ε νομιζω οτι εχει αρκετα σημεια κρυφα ....και το λινκ που εβαλε ο φιλος δειχνει ΟΛΟΚΑΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΟΥΛΑ και οχι μεταχειρισμενη....παντος και εγω απο το εν λογο μαγαζι την πηρα με 8.500 χλμ και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dennis_K 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 Προσπερνάω ο,τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι και σου γράφω και εγώ τη γνώμη μου!Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και οι περιπέτειες, πας σε on/off και όχι σε ninja και yzf και cbr γιατί αν κάνεις ταξίδι με τέτοιο μηχανάκι θα σε πονάει η μέση σου συνέχεια ΣΥΝ του ότι δε μπορείς να φορτώσεις πράγματα (πχ ένα μικρό σακβουαγιάζ)Είσαι καινούριος στο χώρο των μηχανών και αυτό καλώς ή κακώς σημαίνει ότι δεν έχεις εμπειρία! Επομένως κατα τη γνώμη μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πας σε μεταχειρισμένο, γιατί μπορεί να κάνεις καμιά μαλακία στο δρόμο ή ακόμα χειρότερα να σε τρακάρουν και να κλαις τα λεφτά σου! Επίσης να ξέρεις ότι η μηχανή δεν είναι iphone! Από τη στιγμή που θα την αγοράσεις καινούρια και τη βγάλεις στο δρόμο, η μεταπωλητική της αξία πεφτει στο 50%. Τη μηχανή που θα πάρεις σήμερα δε θα την παντρευτείς, κάποια στιγμή θα τη βαρεθείς και θα θες να την πουλήσεις και είναι κρίμα να νοιώθεις ότι πέταξες τόσα χρήματα τζάμπα!Κάποιος είπε να πας σε 250άρι, εγώ θα σου έλεγα να πας σε κάποιο 125άρι είτε αυτό είναι παπί είτε είναι κάποιο εντουράκι μέχρι να μάθεις να κινείσαι στο οδικό δίκτυο (και το xt225 serrow της yamaha είναι καλό για πρώτο μηχανάκι) και μετά πας σε 250άρι ή 600άρι on/off (σε μεταχειρισμένο, το να πάρεις ενα παπί, ένα δυομισάρι και ένα 600άρι θα σου βγουν όλα μαζί φθηνότερα από ένα καινούριο ninja 250!H μηχανή δεν έχει να κάνει με γούστο, έχει να κάνει με τις ανάγκες σου και δυστυχώς οι μηχανές του "γουστου" σου δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου! Aυτό φίλε μου είναι κάτι που θα πρέπει να το δεχτείς δυστυχώς! Επιγονατίδες, μέση, γάντια δε θα χρειαστείς, παρά μόνο ένα ΚΑΛΟ κράνος και ένα μπουφαν (μηχανής) για το χειμώνα κυρίως (αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς με μηχανή το χειμώνα).΄Αν τρέχεις με τη μηχανή και πέσεις θα πάθεις σωματική βλάβη και οι επιγονατίδες και το μπουφαν δε σε σώνουν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kalejaios 1.952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 (τροποποιήθηκε) Προσπερνάω ο,τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι και σου γράφω και εγώ τη γνώμη μου!Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και οι περιπέτειες, πας σε on/off και όχι σε ninja και yzf και cbr γιατί αν κάνεις ταξίδι με τέτοιο μηχανάκι θα σε πονάει η μέση σου συνέχεια ΣΥΝ του ότι δε μπορείς να φορτώσεις πράγματα (πχ ένα μικρό σακβουαγιάζ)....Ψηλά clip on έχει το Ninja, δεν σου πονάει με ΤΙΠΟΤΑ η πλάτη όσα χιλιόμετρα και να κάνεις.Άντε στα 400+ αν δεν είσαι συνηθισμένος να σε πονέσει ο κώλος αλλά αυτό που είπες για την πλάτη μεγάλο φάουλ. Τώρα φίλε μου nick από τη στιγμή που λες γουστάρεις φάση ταξίδια από προσωπική εμπειρία από αυτά που λες σου λέω πάνε με 1000 στο Ninja, το χα 3 χρόνια, είχα κάνει αρκετά ταξίδια και πάντα με έβγαζε ασπροπρόσωπο,αν δεν βαριέσαι διάβασε και το topic μου ΕΔΩ με τις εμπειρίες μου από το Ninja και φυσικά ότι παραπάνω θες ρώτα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2015 από τον Kalejaios 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dennis_K 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 Ναι άλλα ο φίλος μας δεν έχει οδηγήσει τέτοια μηχανή ποτέ και θα του φανεί άβολη σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" (on/off , scooter), γιατί εντάξει δε μπορείς να τη συγκρίνεις με on/off ούτε στη στάση του σώματος ούτε και στο στρίψιμο, και από όσα λέει εγώ καταλαβαίνω ότι είναι εντελώς καινούριος στο χώρο! Μίλησα για μέση και όχι για πλάτη! Tωρα αν με βάση την κρίση σου θεωρείς οτι ένα άτομο που δεν έχει καθόλου εμπειρία πρέπει να πάει κατευθείαν σε 250άρι 30 άλογα δεν έχω κάτι άλλο να πω..εγώ το βρίσκω επικίνδυνο πάντως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 καλο ειναι το 250 για ξεκινημα, αν το μυαλο το αναβατη ειναι στη θεση του. ποιο επικινδυνα θεωρω κατι παπια 35 αλογα. δεν νομιζω να τον κουρασει η θεση οδηγησης... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barticiani 1.034 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 Επιγονατίδες, μέση, γάντια δε θα χρειαστείς, παρά μόνο ένα ΚΑΛΟ κράνος και ένα μπουφαν (μηχανής) για το χειμώνα κυρίως (αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς με μηχανή το χειμώνα).΄Αν τρέχεις με τη μηχανή και πέσεις θα πάθεις σωματική βλάβη και οι επιγονατίδες και το μπουφαν δε σε σώνουν!Αυτό επιβάλλεται να το σχολιάσω γιατί μας διαβάζουν και νέοι. Και οι επιγονατίδες, και η προστασία μέσης, και το μπουφάν, ακόμα και τα γάντια προσφέρουν προστασία και σε σώνουν, τρέχεις δεν τρέχεις. Ξέρεις τι είναι να πάθεις ρήξη χιαστού ή ένα κάταγμα στο γόνατο; Ξέρεις πόσα χρόνια θα μπαινοβγαίνεις σε νοσοκομεία; και για ποιο λόγο, για να γλυτώσεις λίγα φράγκα τα οποία θα πληρώσεις 10πλάσια στους γιατρούς.Για όνομα του Θεού και της Παναγίας, δεν υπάρχει εξοπλισμός ασφάλειας που να είναι περιττός. 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kalejaios 1.952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2015 Ναι άλλα ο φίλος μας δεν έχει οδηγήσει τέτοια μηχανή ποτέ και θα του φανεί άβολη σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" (on/off , scooter), γιατί εντάξει δε μπορείς να τη συγκρίνεις με on/off ούτε στη στάση του σώματος ούτε και στο στρίψιμο, και από όσα λέει εγώ καταλαβαίνω ότι είναι εντελώς καινούριος στο χώρο! Μίλησα για μέση και όχι για πλάτη! Tωρα αν με βάση την κρίση σου θεωρείς οτι ένα άτομο που δεν έχει καθόλου εμπειρία πρέπει να πάει κατευθείαν σε 250άρι 30 άλογα δεν έχω κάτι άλλο να πω..εγώ το βρίσκω επικίνδυνο πάντως!Καλά μόνο και μόνο μ'αυτό που έγραψες για τον εξοπλισμό φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα, τέλος πάντων θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω επειδή λες ότι να ναι.Εννοείς ότι υπάρχει on/off 250άρι στρίβει καλύτερα από το Ninja? Τέλος πάντων, από τις πολλές βόλτες που χω πάει με τα παιδιά εδώ πάνω κατάλαβα πως όλα στρίβουν αρκεί να μπορεί ο οδηγός, δεν υπάρχει "δεν στρίβει το μηχανάκι".Έχεις οδηγήσει ποτέ το Ninja το 250άρι και σου χει πονέσει η μέση? επειδή έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα και δύσκολα μάλιστα και δεν έχω νιώσει τιποτα εκτός από τον κώλο να πονάει λόγω σέλας.Και αν δεν είναι το 250άρι με 30αλογάκια starter bike ποιό είναι ? Αν είχε και απεριόριστο θα του έλεγα να πάει και αμέσως σε Versys με 65 άλογα για να το κρατήσει και πολύ παραπάνω.Αν είναι να του προτείνουμε ένα πατίνι του παιδιού, μετά από 5 χρόνια ποδήλατο και μετά 50άρι....Φίλε μου από προσωπική εμπειρία αν γουστάρεις βόλτες και ταξιδάκια, πάρε για πρώτο μηχανάκι το Ninjaki και δεν θα το μετανιώσεις.Έχει επαρκές γκάζι για πρώτο, συγχωρεί λάθη και θα σου μάθει πάρα πολλά πράγματα. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2015 ''Τα γάντια και οι επιγονατίδες δεν χρειάζονται'' ... κλπ κλπ. Για τις επιγονατίδες το σχολίασε σωστά ο barticiani.Για τα γάντια: Δεν είναι μεγάλη μ@λακία να αφήσεις τη μισή σου παλάμη ή τους κόμπους των δακτύλων στην άσφαλτο,μόνο και μόνο επειδή δεν τα προστάτεψες με 1 μόνο χιλιοστό δέρμα ή συνθετικό;Μην τα γράφεις αυτά τα πράγματα δημοσίως και μάλιστα σε άπειρους αναβάτες! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nick264 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2015 Ευχαριστώ όλους τους φίλους αναβάτες για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας !!! Τσίμπησα στα 1500 ευρώ μια Suzuki GS 500 2005 μοντέλο. Πρώτη βόλτα σήμερα από Αγία Παρασκευή ανατολικής Αττικής μέχρι το Χαϊδάρι. Η εμπειρία είναι φοβερή και για τα λεφτά της σε άριστη κατάσταση και ξεκούραστη !! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
skropi 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 Ωπα, ελα να μαζευομαστε οι GSακηδες! Καλοριζικο το μηχανακι και παντα ορθιος μεγαλε! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες