Jump to content

384 ψήφοι

1. 1. Δημοψήφισμα 5/7/2015.

• Ναί. Εγκρίνω τις προτασεις των δανειστών.
      37
    • Όχι. Δεν εγκρίνω τις προτάσεις των δανειστών.
      231
    • Δεν θα ψηφίσω.
      26
  2. 2. Θα πληρώσουμε την δόση, στις 30/6 ?

• Ναί.
      29
    • Όχι.
      188
    • Δεν ξερω/δεν απαντώ.
      77

Recommended Posts

"Είναι αστείο για όλους μας, δεν βγάζω τον εαυτό μου, τα χρόνια του Μνημονίου, να σου δίνουν να τρως σκατά χωρίς να σε ρωτήσουν και εσύ να εκνευρίζεσαι και να διαδηλώνεις, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ, και να φωνάζεις, ΑΛΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΚΑΤΑ, και ξαφνικά... Σκάει ο νέος σερβιτόρος (λέγε με και Αλέξη) και μας λέει, «guys, έρχομαι από κουζίνα, πάλι σκατά μαγειρεύουν, θα τα φάτε ή να τους πω ότι δεν θέλετε άλλο και να ζητήσω μήπως φτιάξουν ένα πιάτο φαί;» Και εμείς αρχίζουμε: «Κοίτα Αλέξη, σκατά είναι δεν είναι και τίποτα κακό» ο ένας, ο άλλος «Ρε Alex, να σου πω την μαύρη μου αλήθεια, την τελευταία φορά ήταν νόστιμα», ο τρίτος «Δεν είμαι σίγουρος ρε παιδιά, τα σκατά τα πετυχαίνουν, μήπως το φαί τους δεν τρώγεται;» Και πάει έτσι η δουλειά... Συμπέρασμα; Ε, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕ ΣΚΑΤΑ.

Το διάβασα στο φβ και μου άρεσε...

• Like 6

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να μας πουνε οι του ναι τι δουλειά κάνουνε, να ξέρουμε με ποιους συνομιλάμε, μπας και ταυτιστούν με τις απόψεις και τα συμφέροντά τους και οι όχι. Αλλιώς η κουβέντα δεν έχει νόημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μας πουνε οι του ναι τι δουλειά κάνουνε, να ξέρουμε με ποιους συνομιλάμε, μπας και ταυτιστούν με τις απόψεις και τα συμφέροντά τους και οι όχι. Αλλιώς η κουβέντα δεν έχει νόημα.

ωπ, να τη η ζωη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

«Ναι» φωνάζει και η πέστροφα του Ποταμιού

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl::respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ΧΑ να ερθει για 6 μηνες να βαλει στην φυλακη αυτους που τα εφαγαν ,να ξεβρωμισει ο τοπος ,και μετα να φυγει... :afro:

Και μετα ας συνεχισει ο Τσιπρακος,πολυ τον παω.. :crazy:

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή για να διαμορφώσετε άποψη κοιτάτε ποιος υποστηρίζει το ναι και ποιος το όχι?

Ναι υποστηρίζει η Ντενίση, ο Ρουβάς και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας της διαπλοκής.

Όμως ναι υποστηρίζει και ο Πισσαρίδης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί δεν παραδέχονται ανοιχτά τα αφεντικά του ναι ότι τα μέτρα του μνημονίου τα ευνοεί; Κι ότι, ενώ και με όχι, πάλι "αριστερό" μνημόνιο θα έχουμε, με ναι είναι σιγουράκι 100%, με μπόνους τους προηγούμενους πάλι στην κυβέρνηση;

Γιατί δεν λένε ανοιχτά π.χ. ότι δεν τους χαλάει η συμπίεση των μισθών, οι ομαδικές απολύσεις, τα lock out;

Μια ΧΑ να ερθει για 6 μηνες να βαλει στην φυλακη αυτους που τα εφαγαν ,να ξεβρωμισει ο τοπος ,και μετα να φυγει... :afro:

Και μετα ας συνεχισει ο Τσιπρακος,πολυ τον παω.. :crazy:

Ξεκαθάρισέ τα λίγο μέσα στο κεφαλάκι σου. Ποια ΧΑ κουκλίτσα μου; Η ΧΑ των εφοπλιστών, των μαφιόζων και του πρεζεμπορίου; Άντε ενημερώσου στα βασικά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βολεύει ένα "Ναι". Είμαι από τους (πολύ) τυχερούς που δεν επηρρεάστηκε ακόμα ο μισθός μου. Την παλεύω σχετικά άνετα, αν και φυσικά χωρίς φοβερό περίσσευμα για να παρτάρω.

Ωστόσο.

α) Δεν με έχει πείσει κανείς πως το ΝΑΙ θα βελτιώσει οτιδήποτε. Δεν με έχει πείσει καν πως το ΝΑΙ θα κρατήσει τα πράγματα εδώ που είναι. Και εξηγώ:

- Προς το παρόν τα μέτρα των δανειστών έχουν προκαλέσει καταστροφή στην οικονομία, δυσχαιρένοντας ακόμα περισσότερο την θέση μας

- Τα ίδια τα όργανα τους (ΔΝΤ πχ) παραδέχονται πως έκαναν λάθος.

- Διακεκριμένοι οικονομολόγοι λένε πως είναι παραλογισμός αυτά τα μέτρα

- Όλοι μα όλοι που έχω διαβάσει στην ερώτηση "είναι δυνατόν να αποπληρωθεί ή να γίνει βιώσιμο το χρέος" απαντάνε "λολ, όχι με τίποτα"

- Η Ένωση όπως έχει διαμορφωθεί προϋποθέτει πως κάποιες οικονομίες θα είναι ελλειματικές και κάποιες πλεονασματικές. Δεν πιστεύω πως θα ανταγωνιστούμε τους βιομηχανικούς κολλοσούς της Ευρώπης ή πως εν μια νυκτή θα γίνουμε οικονομικός τιτάνας, μας βλέπω κλειδωμένους και καταδικασμένους σε αιώνια εποπτεία και αγωνία πότε θα έρθει η επόμενη σφυριά. Αυτό μπορεί να μην το εξηγώ καλά, αλλά εάν ψάξετε θα βρείτε τα κείμενα των ενστάσεων των Βρετανών για το ευρώ όταν πρωτο-δημιουργόταν και περιέγραφαν αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Γιατί λοιπόν να μένουμε σε ένα σπίτι που ξέρουμε πως πάντα θα είμαστε επαίτες και "ανεπιθύμητοι"

β) Δεν με πείθουν με τίποτα για τις καλές τους προθέσεις οι "εταίροι"

- Έγγραφα συνεδριάσεων του ΔΝΤ δείχνουν πως μέλη του διαμαρτύρονταν χύμα πως πάει να σώσει διεθνείς τράπεζες εις βάρος της Ελλάδας.

- Έχουν γίνει προτάσεις για πανευρωπαϊκή λύση (από κευνισιανές πολιτικές, μέχρι μεγαλύτερη εννοποίηση, μέχρι μέχρι) τις οποίες δεν τις συζητάνε καν

- Με το συμπάθειο μας έχουν φλομώσει και αυτοί στις πίπες. Τη μια λένε "φυσικά και το δημοψήφισμα θα πραγματεύεται την έξοδο από το ευρώ ουσιαστικά" και από την άλλη "και με οχι μένετε ευρώ". Βγαίνει ο ρεντίκολος και λεει "ποτέ δεν είπα περικοπές στις συντάξεις" και το έγγραφο λέει να κόψουν το ΕΚΑΣ

- Οι ρυθμοί ανάπτυξης που απαιτούν για πόσα συναπτά χρόνια είναι φοβερά υψηλοί.

- Θα "συζητούσαν" περαιτέρω κούρεμα μετά την εφαρμογή των μέτρων. Γνωστό και ως "θα σου δώσω ένα τσιγάρο όταν κόψεις το κάπνισμα".

- Η μαλακισμένη ρητορική περί ηθικής που μου γυρίζει τα άντερα, από ραμολιμέντα που σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζαν τα ίδια κριτήρια στον εαυτό τους.

- Οι παπαρολογίες περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πέραν του χαβαλέ να ζητάει ο έχων αλληλεγγύη από τον μη, είδαμε τώρα και με το μεταναστευτικό πόση "ευρωπαϊκότητα" δείχνουν, με διάφορες χώρες να τσινάνε για 5 και 10 χιλιάδες μετανάστες τη στιγμή που έχουν αφήσει εμάς και την Ιταλία σαν μπάτσους της ΕΕ να σκυλοπνίγουμε δύσμοιρους.

Και άρα για εμένα γίνεται ξεκάθαρο πως θα ήθελα να ψηφίσω ΝΑΙ, θα ήθελα να με πείσει κάποιος πως ναι ρε φίλε θα δουλέψουν τα μέτρα και θα ανέβουν οι μισθοί και θα πέσει η ανεργία και θα είμαστε ΟΛΟΙ καλύτερα και εντός ευρώ και όλα γαμώ, ευρωπαϊκή αδελφοσύνη, παρτυ στους δρόμους, κανένας άστεγος κανένας καταδικασμένος, και ας χρειαστεί και λίγο ζόρι.

Αλλά κανένας δεν βλέπω να το ισχυρίζεται ΚΑΝ αυτό, το επιχείρημα που ακούω υπερ του ΝΑΙ είναι απλά κατά του ΟΧΙ. Καταστροφολογία, θα γίνουμε Ζιμπαμπουε κλπ κλπ και λόγος μηδέν υπερ των καλών του ΝΑΙ.

Το ΟΧΙ δεν το ξέρω. Είναι μαύρη τρύπα, θα έχει μεγάλο βάθος. Μπορεί 5 μπορεί 10 μπορεί 1000 μέτρα. Μπορεί να γρατζουνιστούμε πέφτωντας ή να σπάσουμε τα μούτρα μας μια και καλή. Δεν ξέρουμε.

Αλλά τι άλλη απόφαση μπορεί να πάρει κανείς? Εγώ λέω ρίσκο. Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τον οικογενειάρχη του "ΝΑΙ" ο οποίος καταφέρνει τώρα να την παλέψει όπως-όπως με ό,τι μισθό του έμεινε, και δεν γουστάρει μια να πεταχτεί στο άγνωστο πάλι.

Αυτά, μπορεί όπως πάντα να λέω κοτσάνες, παρακαλώ διορθώστε με. Και ΦΥΣΙΚΑ θέλω κείμενα και αναλύσεις υπερ του ΝΑΙ. Για το ΟΧΙ έχω δει νομπελίστες να τοποθετούνται, για το ΝΑΙ τίποτα αλλά μπορεί να φταίει το από που ενημερώνομαι.

ΥΓ: Αυτό που δεν αντέχω είναι τριμάλακες με κρασάκι στη Βουλή να λένε πως κάνουν διαδήλωση, καρακρετίνους να ωρύονται για "σταλινισμό" και τέτοιες απίστευτες κοτσάνες, και τα σκουλήκια της λάσπης που μέχρι τώρα ήταν βαμμένοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ξαφνικά να "ζητάνε ευθύνες". Να πα να γαμηθείτε ρε, τώρα που το θυμηθήκατε.

• Like 10

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυκλοφορεί ότι ο Καραμανλής θα βγει να μας μιλήσει σήμερα!....

Αν το κατάφερε αυτό ο Σύριζα, γιατί να μην μπορεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο;.... :rotfl:

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερετε οτι εαν καποιος tour operator στειλει απο Αμερικη ενα εμβασμα σε ενα ξενοδοχειο για πληρωμη πακετου κρατησεων, τα λεφτα αυτα δεν θα φτασουν στον ξενοδοχο αλλα μπλοκαρονται και παρακρατουνται λογω του χρεους μας στο ΔΝΤ? (Το διαβασα στην ημερησια χθες)

Ουτε νεες κρατησεις δεν μπορουμε να κανουμε.

Προπαγάνδα λέμεεεε

ότι ακούγεται στην τηλεόραση, ή γράφεται σε έντυπο τύπο δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια...

Δεν ισχύει, διασταυρωμένο με tour operator που λένε και στην τιβί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουτε δημοψηφισμα υποτιθεται οτι μπορει να γινει, αλλα θα το κανουν πραξη και μαλιστα στη μορφη αυτη που το ειδαμε.

Παντως Γιωργη αποτι καταλαβαινω δεν διαφερουν τελικα και τοσο οι αποψεις μας. Μαλιστα οι πιο πολλοι απο εμας λενε το ιδιο πραγμα. Δεν θελουμε τα δυο ακρα (μνημονιο, δραχμη) αλλα προτιμουμε την μεση λυση. Τωρα πως απο το ναι ή το οχι θα προκυψει η μεση λυση, αυτο ειναι αλλη ιστορια...

Σόρρυ που το λέω έτσι ωμά, αλλά υπάρχει χαώδης διαφορά στις απόψεις μας. Στο ότι δεν πάμε στη δραχμή (κάτι που δεν το θέλεις και ίσως και γω... ίσως) δεν σημαίνει ότι λέμε παρεμφερή πράγματα.

Το πως το ναι ή το όχι θα φέρει μια μέση λύση (που προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν μιας μέσης λύσης) είναι όντως μια άλλη ιστορία, αλλά σίγουρα με το ναι δεν θα βγει κάτι καλό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά διαβάζω μερικούς να αναφέρονται συγκεκριμένα στους εφοπλιστές και την φορολόγηση τους...

Οι εφοπλιστές που διατηρούν (ακόμα) γραφεία στην Ελλάδα απασχολούν χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους στα γραφεία τους, και άλλους πολλούς επίσης στα πλοία τους που έχουν υπό ελληνική σημαία. Νομίζετε πως η φορολόγηση τους είναι τόσο απλή και μπορεί να γίνει με τόσο εύκολο τρόπο.

Θα στεναχωρηθείτε με αυτό που θα σας πω αλλά κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

Γνωρίζει κάποιος από εσάς ποια είναι η διαδικασία αλλαγής σημαίας και πόσο διαρκεί αυτή για ένα πλοίο υπό ελληνική σημαία;

Επίσης γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται για το κλείσιμο γραφείων μιας ναυτιλιακής στην Ελλάδα και το άνοιγμα τους αλλού ανά την υφήλιο;

Απαντήστε στα παραπάνω ερωτήματα μου σας παρακαλώ και συνεχίζουμε από εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται για το κλείσιμο γραφείων μιας ναυτιλιακής στην Ελλάδα και το άνοιγμα τους αλλού ανά την υφήλιο;

Απαντήστε στα παραπάνω ερωτήματα μου σας παρακαλώ και συνεχίζουμε από εκεί.

Για τα γραφεία κάνενα 3μηνο-5μηνο πιστεύω.

Για τους ναυτικούς περισσότερο, διότι οι εταιρίες συνήθως κρατάνε λίστα με τους "δικούς τους" και το να αλλάξεις από Ελληνικά πληρώματα σε ξένα (που δεν τους ξέρεις, δεν έχεις διασυνδέσεις, δεν γνωρίζεις πως λειτουργούν ή εάν είναι συμβατοί με την διαχείρηση που κάνεις στην εταιρία σου) είναι αρκετά μεγάλη μανούρα.

Οι σημαίες είναι ήδη ό,τι να'ναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α εδώ να πω έτσι για την ιστορία, πως το προηγούμενο ποστ μιλούσε για ΝΑΙ/ΟΧΙ ευρώ.

Ξέρω πως και καλά δεν είναι αυτό το δίλλημα και πιστεύω πως μια φούσκα θα είναι το δημοψήφισμα. Το είπε ξεκάθαρα στην ομιλία του ο Άλεξ, ένα δυνατό ΟΧΙ για να παμε να διαπραγματευτούμε. Το θέλει απλά σαν χαρτί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ισχύει, που σαφώς πιστεύω ο παπανδρέου θα είναι υπερ του ναι, ένας λόγος παραπάνω να ψηφίσω όχι...

http://www.topontiki.gr/article/134999/papandreoy-elpizo-na-vgei-nai-kai-meta-na-pame-se-kyvernisi-ethnikis-enotitas#.VZO-yS2KiKE.facebook

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα γραφεία κάνενα 3μηνο-5μηνο πιστεύω.

Για τους ναυτικούς περισσότερο, διότι οι εταιρίες συνήθως κρατάνε λίστα με τους "δικούς τους" και το να αλλάξεις από Ελληνικά πληρώματα σε ξένα (που δεν τους ξέρεις, δεν έχεις διασυνδέσεις, δεν γνωρίζεις πως λειτουργούν ή εάν είναι συμβατοί με την διαχείρηση που κάνεις στην εταιρία σου) είναι αρκετά μεγάλη μανούρα.

Οι σημαίες είναι ήδη ό,τι να'ναι.

Η σημαία αυθημερόν.

Τα πληρώματα ανάλογα το ταξίδι, ακόμα και 1 μέρα.

Τα γραφεία, εντάξει παραπάνω, ένα δίμηνο ας πούμε.

Οπότε για τι φορολόγηση των εφοπλιστών μιλάμε;

Τροποποιήθηκε από τον Konstantinos!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πληρώματα δεν αλλάζουν έτσι.

Εσύ μιλάς για μπαρκάρισμα-ξεμπαρκάρισμα που ναι γίνεται αμέσως.

Αλλά το ουσιαστικό ερώτημα είναι για αλλαγή του pool των πληρωμάτων ολόκληρο, να πας από Έλληνες σε πχ Κινέζους, πράγμα που δεν νομίζω να είναι τόσο απλό.

Τα γραφεία εξαρτώνται κυρίως από την υποδομή, το προσωπικό πράγματι μπορεί να αλλάξει και να είναι up to speed σε 2-3 μήνες. Αλλά εάν μιλάμε για μετεγκατάσταση και άνοιγμα νέων γραφείων είναι λίγο ιστοριούλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...