Jump to content
Captain Slow

TEST RIDE KTM 1290 ADVENTURE

Recommended Posts

Το test έγινε από το δίδυμό

των ειδικών θείων, και σύντομα

θα λάβει χώρα αναλυτικότατο review.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ξεκινάμε με 1290...

Συνεχίζουμε με 1050 και λίγο χώμα κατά λάθος!

Τροποποιήθηκε από τον DimitrisK72

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεκινάμε με 1290...

Συνεχίζουμε με 1050 και λίγο χώμα κατά λάθος!

Άσε τα κατά λάθος Θείο Μήτσο

Πήγες να δεις τις καλαμποκιές σου πάλι ? :tooth:

Το 1050 είναι πιο σπιρτόζικο ή μου φαίνεται ?

Τροποποιήθηκε από τον tre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ Θειο, εκει πανω ειχες τοσες ευκαιριες να κοψεις μια το τιμονι να χαθεις στα χωματα... Σε εναν χωματοδρομο μπηκατε κι αυτος κατα λαθος. Τσ τσ τσ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άστε ρε τα βίνδεα και ρίχτε γραπτό λόγο. Το 1290 τί λέει, φυτρώνει χέρια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To λεπόν:

Τελικά συνοψίζοντας προσωπική άποψη, ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Έχοντας οδηγήσει το 1190 Adv του συμφορουμίτη μας εκ Βόλου Johnny κατά την περιήγησή μας στην Πίνδο, το είχαμε κατατάξει σαν χαρακτήρα ανάμεσα στο Multi 1200 και στο GS LC.

Και αυτό γιατί έχει υπεραρκετό και γραμμικό γκάζι, αλλά δεν έχει την απόλυτη συμπεριφορά του Multi, και από την άλλη είναι πιο παιχνιδιάρικο από το GS. Συνεπώς συνδυάζει και τους δύο κόσμους, καγκουριά και βόλτα!

Εγώ πάντως κούμπωσα κατευθείαν επάνω του και εντυπωσιάστηκα από τις αναρτήσεις του.

Το 1290 δεν περίμενα να έχει αξιοσήμαντη διαφορά γιατί θεωρητικά έχει απλώς 30 lt έναντι 23 lt ρεζερβουάρ, κάγκελα, πιο φουσκωτά πλαστικά. Η μεγάλη διαφορά θα έπρεπε να είναι οι αναρτήσεις οι οποίες είναι ημιενεργητικές στο 1290 και με λίγο μεγαλύτερες διαδρομές. Ο κινητήρας ήταν έτσι και αλλιώς υπεραρκετός.

Βρέθηκε εκτάκτως ένα 1290 και πήραμε και ένα 1050 το οποίο ήταν διαθέσιμο για σύγκριση. Ανεβαίνοντας λοιπόν κατευθείαν καταλαβαίνεις ότι σαν το 1190 να μεγάλωσε, χωρίς να φτάνει όμως στα επίπεδα μαούνας. Το γκάζι είπαμε ήταν σε κάθε περίπτωση υπεραρκετό, τώρα αναγκάζει το καταπληκτικό traction control να δουλεύει υπερωρίες ειδικά στους παλιόδρομους που οδηγήσαμε. Από δύναμη και ροπή δεν νομίζω κανένας να μείνει παραπονεμένος.

Από την άλλη όμως με το μεγαλύτερο όγκος, ύψος και διαφορετικές αναρτήσεις χάνεις σε αίσθηση του δρόμου. Δεν ένιωθα πως πατάει ακριβώς το μηχανάκι (χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα φυσικά), κάπως όπως νιώθει (ή μάλλον δεν νιώθει) o αναβάτης το μπροστινό ενός GS λόγω telelever.

Αυτό φαίνεται και στο βίντεο πόσο πιο φυλαγμένα και συντηρητικά πηγαίνω με το 1290, ακριβώς λόγω ελλιπούς αίσθησης. Ίσως οι ημιενεργητικές αναρτήσεις να φιλτράρουν διαφορετικά το δρόμο και είναι απλώς θέμα χρόνου του αναβάτη να προσαρμοστεί. Σε διαφορετικές ρυθμίσεις αναρτήσεων που δοκίμασα (comfort, street, sport) υπάρχει σαφής διαφορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημήτρη , μιας και έχεις φρέσκια μνήμη από το τεστ ride του μπεμβέ , μπορείς να κάνεις μια σύγκριση ανάμεσα στα δύο τράκτιον κοντρόλ; Περιμένουμε με ανυπομονησία να κλείσει ο κύκλος των δοκιμών με το Ιταλικό υπερόπλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το traction και στο XR και στο 1290 είναι νομίζω ποιοτικότατα αφού δεν πολυκαταλαβαίνεις ότι επεμβαίνουν. Στο GS είναι λίγο πιο άγαρμπο αλλά δεν πολυμπαίνει (βοηθάει και το σαφώς λιγότερο γκάζι). Στο Multi είναι σαν να παθαίνει ατροφία!

Μόλις λοιπόν κατέβηκα από το 1290 και ανέβηκα στο 1050 ξαφνικά ένιωσα ότι κάνω εγώ κουμάντο το μηχανάκι και όχι αυτό εμένα. Και όταν έχεις αίσθηση πηγαίνεις πιο άνετα, πιο γρήγορα, και εν τέλει το ευχαριστιέσαι και περισσότερο.

Το 1050 βέβαια σε σχέση με τα αδέλφια του είναι πιο άχρωμο και πιο άοσμο, και δεν σε εξιτάρει, αν και παραμένει καλό μηχανάκι.

Θα έλεγα ότι το πιο ισορροπημένο από τα τρία και προσωπική επιλογή είναι το 1190.

Εμένα δεν μου χρειάζεται η καλύτερη ανεμοκάλυψη, το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ του 1290, και οι συμβατικές (ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες) αναρτήσεις του 1190 μου ταιριάξαν καλύτερα.

Απομένει να οδηγήσουμε το Multistrada 1200 DVT. Προβληματίζομαι λίγο εδώ γιατί στο ΜΟΤΟ έλεγαν ότι οι συμβατικές αναρτήσεις τους φάνηκαν προτιμότερες από τις ημιενεργητικές, και κάτοχοι αναφέρουν στα fora ότι ο κινητήρας παραεξημερώθηκε. Θα δούμε, αν και test ride μάλλον από φθινόπωρο.

Προς το παρόν πέρασαν τα ημιτελικά το GS και το 1190 :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης ένα μηχανάκι που φαίνεται να ταιριάζει γάντι με εμένα είναι το R 1200 RS το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο για Test ride στην BMW.

Sport Touring με αναρτήσεις ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες στα 140 mm διαδρομές (άρα καλές για Ελληνικές λακούβες!) καταπληκτική θέση οδήγησης, πανέμορφο από κοντά σε αυτό το γκρί, και το γνωστό υδρόψυκτο μπόξερ.

Και αυτό βέβαια είναι στα 19,5 - 20 Κ, αρκετά ακριβό

bmw-r-1200-rs-9_800x0w.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ποιο λόγο να πας σε κάτι σαν sport touring από την στιγμή που έχεις ένα από τα καλύτερα στην κατοχή σου ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί ο άνθρωπος είναι παράξενο ον. Ο άλλος είχε γκόμενα την Elizabeth Ηurley

Elizabeth-Hurley-Hugh-Grant-263581.jpg

και πήγαινε με μια ιερόδουλη...

960x540.jpg

Anyway, το RS μου άρεσε αλλά σοβαρά τώρα δεν θα το αγόραζα. Θα πάω σε κάτι πιο ψηλό τώρα, και σε δύο-τρία χρόνια θα επιστρέψω στα χαμηλά (κάτι θε έχει βγάλει η Honda μέχρι τότε) :crazy: .

Ιδανικά (αν και δεν συμφωνεί η γυναίκα μου), θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 3-4 μηχανές στο γκαράζ μας για να είμαστε οκ ψυχολογικά, χα, χα, χα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Δημητρης τα εγραψε όλα.

Συμφωνω στα περισσοτερα .

Το 1290 σου δινει μια αισθηση περιεργη,πολύ ξεχωριστη δικη του ,χωρις να μοιαζει με κανενα άλλο.

Το οδηγας και απλα πας....... Αυτό βεβαια δεν είναι απαραίτητα κακο για καποιον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα