Jump to content
Viper4

Αλλαγή τσιμούχας και λαδιού εμπρός συστήματος

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα λαδάκια και τις τσιμούχες στις μπουκάλες της καλής μου. Της φοράω white power ελατήρια, οπότε προσανατολίζομαι να της βάλω ίδιας μάρκας λάδι. Έχει διαφορά αν βάλω κάποια άλλη μάρκα; Ρωτάω επειδή ο μηχανικός δεν τα έχει αυτά τα λάδια και μου είπε αν θέλω να τα παραγγείλω και να του τα πάω να τα περάσουμε.

Επίσης για τα την εργασία του, εφόσον του πάω εγώ τα λάδια τι ποσό πιστεύετε πως είναι λογικό να μου ζητήσει;

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν δεν χανουν οι τσιμουχες μπορεις και να τις αφησεις ως εχουν και λογικα το μονο που θα κανει ο μηχανικος, θα ειναι να ξεβιδωσει τις βιδες αποστραγγιξης για να αδειασουν και μετα να τις ανοιξει απο πανω και να συμπληρωσει. 20€ δουλεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσιμούχες δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ και μετά από 7,5 χρόνια χρήσης η μία άρχισε να δακρύζει. Οπότε θα τις αλλάξω και τις δύο. Η βλακεία είναι ότι το service manual λέει πως παίρνει η κάθε μπουκάλα 508ml λαδιού, άρα θα χρειαστεί να πάρω 2 λίτρα αντί για ένα. Πάλι καλά που δεν είναι κανά ποσό μεγάλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βλακεία είναι ότι το service manual λέει πως παίρνει η κάθε μπουκάλα 508ml λαδιού, άρα θα χρειαστεί να πάρω 2 λίτρα αντί για ένα.

Πάρε 1 λίτρο, Μιχάλη.

Και θα συμπληρωσει ο μηχανικος σου με ενα οποιοδηποτε άλλο λάδι αναρτησης ίδιου ιξωδους. Ή και διαφορετικου.

Τα 8ml ειναι αστεία ποσότητα για να επηρεάσει την λειτουργία της ανάρτησης ποιοτικά, και δεν αξιζει να πληρωσεις το 2ο λίτρο.

Αλλαγη τσιμουχες / ξύστρες / ασφάλειες με καινουργια.

7.5 χρονια, ειναι μπόλικα.

Ελεγξε τα ρουλεμαν του εμπρόσθιου τροχού.

Ειναι καλη ευκαιρία να τα αλλάξεις (σε συνδυασμο με την αλλαγη λαδιου στο πηρουνι), θα κερδίσεις σε ποιότητα κύλισης.

Αν ειναι χαμηλή η τιμη τους, ΑΞΙΖΕΙ να κανεις την αλλαγη τους.

Θα με θυμηθείς.... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο πιρούνι μπορεί να μπει αντί για το "ειδικό λάδι" και ATF (automatic transmission fluid), είναι 10W και πολύ φθηνότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε δεν υπαρχει λογος νομιζω να βαλει κατι αλλο περα απο καθαρο fork oil, ετσι κι αλλιως πανω απο 15 ευρω το λιτρο δεν θα εχουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα λαδάκια και τις τσιμούχες στις μπουκάλες της καλής μου. Της φοράω white power ελατήρια, οπότε προσανατολίζομαι να της βάλω ίδιας μάρκας λάδι. Έχει διαφορά αν βάλω κάποια άλλη μάρκα;

Παράδειγμα: 15άρι με 15άρι άλλης εταιρείας μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το ιξώδες του δλδ τα centistokes του που θέλεις να βάλεις και μετά,ποια εταιρεία.Επίσης διαφορετικές εταιρείες λαδιών ανάρτησης με το ίδιο ιξώδες,υπάρχει περίπτωση να έχουν και διαφορετικές ιδιότητες,το κοιτάμε και αυτό.

Το τι θα βάλεις πέρα απο το τι σου λέει η WP,εσύ θα το αποφασίσεις αναλόγως την σκληρότητα που είχες και τι,τώρα θέλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις τα στοιχειώδη εργαλεία και κάποιον να σε βοηθήσει που να πιάνουν τα χέρια του λίγο και να νοιώθει λίγο τι κάνει, κάντο μόνος σου.

10 ευρώ έχουν οι επώνυμες aftermarket τσιμούχες και άλλα 10 το λάδι.

Πως αλλάζουμε, χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε βαριοπούλα για να σκοτώσουμε ένα κουνούπι, εδώ > http://forcev4.blogs...-cartridge.html

Αν μάστορας ζητάει πάνω από 50 ευρώ εργατικά για τα παραπάνω, δεν είναι αυτός απαράδεκτος, αλλά αυτοί που του τα δίνουνε.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα μάγκες. Τα WP είναι πολύ καλά αμορτισέρ και αν δεν κάνεις πολλές ρυθμίσεις - απόσβεση επαναφοράς, απόσβεση συμπίεσης κλπ τότε αρκεί τα λαδάκι να είναι των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Η βασική δουλειά που κάνει το λαδάκι είναι να μετατρέπει το έργο που παράγει η μπουκάλα σε θερμότητα και εν συνεχεία την απαγωγή αυτής στο περιβάλλον. Επειδή λοιπόν εμείς δεν ρυθμίζουμε τα αμορτισέρ τρεις φορές την ημέρα ανάλογα με την θερμοκρασία μπορούμε να βάζουμε After market λαδάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ATF χρησιμοποιουσαν παλιοτερα στα αμορτισερ και συνηθως ειναι ιξωδους 10W.

και στο ATF έχει πολλές ποιότητες. εμένα επειδή το έχω σε 20lt μπετόνια, χρησιμοποιώ αυτό σε οτιδηποτε δε με απασχολεί να δουλεύει στην πένα.

η διαφορα του με το fork oil είναι ότι καίει τις τσιμούχες.

αυτο έχω διαβάσει αλλα δε το πολυπιστεύω, δεν εχω δει ποτε τσιμουχα να σκαει σε συστημα υδραυλικων πριν τα 15-20 χρόνια . . .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα