Jump to content
Sign in to follow this  
hraklis

Έτσι πρέπει να είναι το φρένο?? (χτ600)

Recommended Posts

Αγορασα ενα χτ600 του 2002 πριν 2 μερες. Καταπληκτηκο μηχανακι και κυριολεκτηκα πενα. Το ειχε ενας μπαρμπας μεσα στο παρκινγκ και το πηγενε με 60 ασε που δεν ευτανε να πατησει κατω και το εχει σαν να αγοραστηκε χθες... περα απο ελαχηστες επιφανιακες σκουργιες.... Λοιπον στο θεμα μας.... το πισω φρενο δεν πιανει καλα.... εχει σκληρη εσθηση και για να μπλοκαρει ο τροχος θελει πολυυυυυυυυ πατημα.... νιωθω ανασφαλεια..... το μπροστα τουμπανο.. το πισω ομως ειναι χαλια.... σε σχεση με αλλα που ποιανουν τσακμακι.... τον ρωτησα κατα την αγορα τον τυπο και μου ειπε οτι ετσι ειναι τα χτ και οτι ποιο πολυ με το μπροστα φρενο πανε αυτα... ομως δεν μπορω να το δεκτο να ειναι τοσο αδυναμο το πισω φρενο..... Ο ανθρωπος σιγουρα δεν κοροιδευε καθως εκατσε μια μια βιδουλα και μου το εδηξε το μηχανακι και μου λεγε που υπαρχει η καθε μικρογρατζουνια. πολυ ψυρας... Εγω δεν εχω ιδεα απο χτ.... δεν εχω οδηγησει αλλο για να ξερω και να εχω μετρο συγκρησης.... οι κατοχοι τι λενε? τακακια? υγρα? η ετσι ειναι τα φρενα τα πισω του χτ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταρχήν καλοτάξιδο το νέο σου απόκτημα!

Όσον αφορά το πίσω φρένο και το δικό μου αδύναμο είναι, αλλά το συνήθισα και μου φαίνεται πλέον φυσιολογικό. Στην (καλή) άσφαλτο δεν μπλοκάρει ποτέ, στο χώμα όμως με λίγη πίεση μπλοκάρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω πολυ! Ομως ειναι ασυνηθηστα σκληρο και για να μπλοκαρει σε ασφαλτο θελει πατημα μεχρι κατω πραμα που για να γινει θελει να το ''σκευτεις'' να το κανεις... σε περιπτωση που θα χρηαστει να φρεναρω αποτομα δεν θα σταματησει σιγουρα.... Με ενα κανονηκο πατημα του λεβιε του πισω φρενου δεν ποιανει σχεδον καθολου για να νιωσω οτι αρχηζει να ποιανει θελει πολυ πιεση (το πολυ δεν σημενει καμια τρελη δυναμη αλλα σιγουρα οχι φυσιολογικη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να μπλοκάρει για να σταματήσεις. Το να μπλοκάρει σημαίνει πιο αργό φρενάρισμα, όχι πιο γρήγορο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάπως έτσι είναι αυτά τσέκαρε και τα τακάκια κάποια στιγμή να είσαι σίγουρος δεν νομίζω να φταίνε υγρά πάντως.Καλοτάξιδο να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να μπλοκάρει για να σταματήσεις. Το να μπλοκάρει σημαίνει πιο αργό φρενάρισμα, όχι πιο γρήγορο.

οχι ομως οτι ειιναι καλο προκοιμενου να μπλοκαρει να ανεβενεις ολοκληρος πανω στο φρενο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν φρεναρεις με το πίσω, απλά το χρησιμοποιείς βοηθητικά με το μπροστινό είτε για την τροχιά σου στην στροφή.

συνεπώς κανε εναν ελεγχο υγρων, σωληνών / εξαερωση/ και καλοτάξιδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν φρεναρεις με το πίσω, απλά το χρησιμοποιείς βοηθητικά με το μπροστινό είτε για την τροχιά σου στην στροφή.

συνεπώς κανε εναν ελεγχο υγρων, σωληνών / εξαερωση/ και καλοτάξιδο.

Σιγουρα δεν φρεναρω με το πισω αντιιθετος παντα στο μπροστα εδινα εμφαση. αλλα σε σχεση με το προηγουμενο που ειχα ουτε το 10% του φρεναρισματος δεν εχει... ειναι σαν να μην εχω πισω φρενο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι ομως οτι ειιναι καλο προκοιμενου να μπλοκαρει να ανεβενεις ολοκληρος πανω στο φρενο

Το ιδιο συμβαινει και με τα πιο πολλα vstrom. Σηκωνεσαι ορθιος μπας και μπλοκαρεις το πισω. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν φρεναρουν αποτελεσματικα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε καλησπέρα , τί έγινε το wolf? Λοιπόν αυτό που γράφεις είναι κλασσικό θέμα των φρένων nifin δίνουν ξερή αίσθηση χωρίς να σημαίνει ότι δεν σταματάνε. Βέβαια για να μη λέμε και λόγια του αέρα κάνε μια αλλαγή τακάκια-υγρά-εξαέρωση όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί με θέματα που εξαρτάται η ζωή μας καλό είναι να μην παίζουμε. Καλορίζικο και πάντα όρθιος ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο . Το Γουλφ το πουλάω πλέον γιατί δεν με καληπτουν τα κυβικά για ταξίδια 300+ χλμ με δύο άτομα πάνω 220 κιλά πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλές διαδρομές. Κοίτα μην είναι After market τα τακάκια (σωστή πάστα κλπ). Κάνε εξαερισμό στης τρόμπα. Το είχα παλιά. Δεν δουλεύει όπως περιγράφεις. Όπως και να έχει είναι κάτι πολύ απλό. Να προσέχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ριξε μια ματια σε δισκο-τακακια μηπως πηγαινε ο μπαρμπας με φρενο πατημενο κ απο το αναμμα η δισκοπλακα κ το τακακι ειναι οφ.

επισης αν ειναι οκ απο εξαερωση ισως μπαλονιαζει το σωληνακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεκίνα με μια εξαέρωση, και καθάρισμα της δισκόπλακας. Στην συνέχεια αν δεν δεις διαφορά, αλλαγή υγρών-τακάκια. Μην περιμένεις κ πάλι όμως να φρενάρει τοσο δυνατά το πίσω, έχει σχετικά μικρό δίσκο, και δεν είναι ούτε μαργαρίτα ουτε τίποτα, ο απλός είναι..

Αν συγκρίνεις με το Wolf, εκείνο έχει μαργαρίτα πίσω κ αν δεν κανω λαθος κ μεγαλυτερο εμβολο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο με το ΧΤΧ αλλά με νεο δίσκο τύπου μαργαρίτα + αλλαγή υγρών + αυθεντικά brebo τακάκια (γιατι φοράει brebo δαγκάνα) ειδα τεραστια διαφορά , σταματάω ανετα χωρίς να πατήσω καν το μπροστινό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω να είναι έτσι το πίσω φρένο. Οκ φυσιολογικά είναι αδύναμο και ιδιαίτερα σε πισώβαρα μηχανάκια φαίνεται η αδυναμία του πιο πολύ. Τσέκαρε πρώτα τα εύκολα, δηλαδή τα τακάκια και το επίπεδο υγρών στο δοχείο τους γιατί αν είναι αρκετά φαγωμένα θα έχουν κατέβει και τα υγρά τους και θα χρειάζεται μεγάλη διαδρομή του λεβιέ για να πιάσει, και μαζί μ αυτά και το πάχος του δίσκου. Αν δεν είναι αυτά τότε κοιτάς την τρόμπα

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδα στη φωτό το πίσω δίσκο σου αρκετά χαραγμένο.Είναι βαθιές αυτές οι αυλακώσεις,δηλαδή τις αισθάνεσαι με το χέρι ή απλώς επιφανειακές;

Αν είναι το πρώτο πάει να πει ότι ο προηγούμενος το είχε φάει εντελώς το τακάκι και το μέταλλο πλέον έτρωγε το δίσκο.

Δοκίμασε πάντως αυτά που σου είπαν τα παιδιά,πρώτα αλλαγή υγρών (προσεκτικά ε;) και ύστερα τακάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 αλλαγη υγρων και ΣΩΣΤΗ εξαερωση αλλιως ειναι σα να κανεις μια τρυπα στο νερο. αν τα τακακια ειναι φαγωμενα τα αλλαξεις, αν οχι τριψτα λιγο με ψιλο γυαλοχαρτο νερου (χωρις νερο ομως) και ξαναβαλτα επανω. επισης καθαρισε τη δαγκανα και το εμβολο της. η τρομπα εχει καπου 10αρα-12αρα βιδα (συνηθως απο κατω ειναι)? αν ναι απο εκει ρυθμιζεις ποσο θελεις να πατιεται το πενταλ για να φρεναρεις (δεν ξερω σιγουρα, αν εχει τετοια ρυθμιση το χτ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα