Jump to content
Tzitziloni

Απλή αμόλυβδη vs σούπερ αμόλυβδη: Ερώτηξη!

Recommended Posts

ειμαστε στην ελλαδα ομως ηλια μην το ξεχνας. ειμαστε σιγουροι πως η 100ασταρα εχει οντως αυτα τα 5 οκτανια παραπανω? θα καθησω να μετρησω με vbox αν εχει διαφορα η βενζινη σε ενα στοκ (αντε 1ου σταδιου) οχημα? βαζω μεθανολη και ξεμπερδευω αν θελω να δω διαφορα.

εσυ στο κουτι βαζεις 100σταρα? το εχεις μετρησει και εχεις δει διαφορα? βρηκες τοσο εμπιστο και καλο βενζινοπωλη? τα αξιζει οντως τα 20 ευρω παραπανω σε καθε γεμισμα?

Είμαστε στην Ελλάδα όντως, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι όλοι απατεώνες. Εγώ έχω βρει κάποια βενζινάδικα που πραγματικά έχει διαφορά η βενζίνη τους. Αν όντως θέλεις να το δοκιμάσεις ψήνομαι να το οργανώσουμε με κάμερες. Αν έχει κανένα καλό δρόμο στις Σοφάδες παίρνω το v-box κι έρχομαι για καφέ. Χαχα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστώ ακόμη μια φορά για όλες τις απαντήσεις.

Το συμπέρασμα είναι τελικά πως ζημιά δεν υφίσταται, παρά μόνο στην τσέπη...

Όσον αφορά πάντως την ποιότητα και την φερεγγυότητα της V, X, L, δεν ξέρω και εγώ power από τον κολλητό μου έμαθα ότι τουλάχιστον πριν από κάποια χρόνια δεν ίσχυε...τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα. Και εξηγώ: ο φίλος λοιπόν ως χημικός έπρεπε να κάνει πρακτική μεταξύ άλλων και σε διυλιστήρια. Επειδή ήταν και αρκετά κολλημένος με τους 4 τροχούς ρώτησε όλες τις λεπτομέρειες της παραγωγής. Το συμπέρασμα ήταν ότι όντως η ενισχυμένη, οποιονδήποτε οκτανίων, βενζίνη ήταν 2-3 μπουκαλάκια οκτανίων σε ένα βυτίο των 30-40 τόνων τα οποία ο ίδιος ο οδηγός του βυτιοφόρου έπρεπε να αναμείξει μετά την πλήρωση του φορτηγού.

Πιθανόν τα πράγματα να έχουν αλλάξει τώρα. Η απάτη πάντως υπήρξε. Σημειωτέον ότι η ανάμιξη θα γίνονταν κατά τη διάρκεια μεταφοράς του εμπορεύματος από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Αυτά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει Vpower πετρέλαιο?

Ναι v power diesel και οντως και στο δικο μου toyota hilux 2.4TD εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με το απλο. Λιγοτερο μαυρο καπνο ακομα και στις 4000 σαλ, πιο πολυ νευρο και ευκολοτερο στροφαρισμα.

Η σελλ το εχει και αυτο μια φορα τη βδομαδα σε προσφορα στην τιμη του απλου οπως τη v power βενζινη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον να πώ και γώ την εμπειρία μου...

Η μεγάλη αδερφή της Λόλας η Κούλα (Οpel Insignia Sport 1.6T) έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις. αγαπά ΒΡ Ultimate 100.. H μεγάλη διαφορά που βλέπω είναι στα χαμηλά εκεί που πάει να μπεί το σεσουάρ της χαράς (βλεπε τουρμπο) με 95αρα ανεξαρτήτως μάρκας ο Knock Sensor χτυπάει παλαμάκια ενώ με 100ρα ρίχνει τον ύπνο του δικαίου. επίσης υπαρχει σεβαστή διαφορά στην μέση κατανάλωση της τάξεως 1-1,5 lt/100km.

Γενικότερα αυτό που εκλαμβάνω απο το αυτοκίνητο είναι η σαφώς ποιό μεστή λειτουργία του μοτέρ οπότε και την προτιμώ

Σε ομαδική δυναμομέτρηση που έγινε στο insigniaclub έχω να αναφέρω ευθαρσώς οτι τα αυτοκίνητα με 100ρα βενζίνει είχανε 8-10 ιππους διαφοράς στο δυναμόμετρο.

Τροποποιήθηκε από τον Le Tavernier

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοντς... διορθώστε το βενζίνει με το ορθον Βενζίνη και σβήστε τουτο δω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαστε στην Ελλάδα όντως, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι όλοι απατεώνες. Εγώ έχω βρει κάποια βενζινάδικα που πραγματικά έχει διαφορά η βενζίνη τους. Αν όντως θέλεις να το δοκιμάσεις ψήνομαι να το οργανώσουμε με κάμερες. Αν έχει κανένα καλό δρόμο στις Σοφάδες παίρνω το v-box κι έρχομαι για καφέ. Χαχα..

σιγουρα δεν ειναι ολοι απατεωνες. σε 2 βενδιναδικα βαζω απο εδω οι οποιοι σε σχεση με τους αλλους εχουν διαφορα. δεν ειναι τοσο νοθευμενη ενω την πουλανε φθηνοτερα, αλλα μιλαω για απλη 95αρα. δεν εχω προβλημα για δοκιμη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μεγάλη αδερφή της Λόλας η Κούλα (Οpel Insignia Sport 1.6T) έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις. αγαπά ΒΡ Ultimate 100.. H μεγάλη διαφορά που βλέπω είναι στα χαμηλά εκεί που πάει να μπεί το σεσουάρ της χαράς (βλεπε τουρμπο) με 95αρα ανεξαρτήτως μάρκας ο Knock Sensor χτυπάει παλαμάκια ενώ με 100ρα ρίχνει τον ύπνο του δικαίου. επίσης υπαρχει σεβαστή διαφορά στην μέση κατανάλωση της τάξεως 1-1,5 lt/100km.

Γενικότερα αυτό που εκλαμβάνω απο το αυτοκίνητο είναι η σαφώς ποιό μεστή λειτουργία του μοτέρ οπότε και την προτιμώ

Σε ομαδική δυναμομέτρηση που έγινε στο insigniaclub έχω να αναφέρω ευθαρσώς οτι τα αυτοκίνητα με 100ρα βενζίνει είχανε 8-10 ιππους διαφοράς στο δυναμόμετρο.

Επειδή έχουμε παραπλήσιας δυναμικότητας αμάξια (με διαφορετικούς κινητήρες φυσικά), θα πρέπει τότε κι εγώ να δω κάποια διαφορά με την 100άρα.....

Καθώς έτυχε να μετρήσω την μέση κατανάλωση όλων των χλμ από γέμισμα σε γέμισμα - και ήταν όλα εντός πόλης - θα προσπαθήσω να θυμηθώ να την ξαναμετρήσω (μηδένισα τον ημερήσιο χιλιομετρητή). Αν φυσικά γίνουν πάλι εντός πόλης, αλλιώς η μέτρηση θα είναι παραπλανητική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγα λόγια για τις βενζίνες της Shell, σε σχέση και με τα promotion της. (μιλάμε για 5-6 χρόνια πίσω και πριν την απόσυρση της shell και την αγορά απο την Coral Hellas που κράτησε και τα σήματα...τώρα δεν ξέρω τι γίνεται)

Η racing έλεγαν επίσημα οτι είναι η μοναδική εισαγόμενη βενζίνη που δεν φτιάχνεται εδω, γι αυτο και δικαιολογουνταν (?) η πολύ ψηλή τιμή της. Τωρα αν τα αξιζει? Καλή ερώτηση... Ηταν πάντως η πρώτη 100αρα που ήρθε (99+ την έλεγαν) Πολύ Marketing και διαφημίσεις με τον Schumi.

Η V-power δεν είχε αρχικά παραπάνω οκτάνια, αλλά ενα "ειδικό καθαριστικό πρόσθετο" το οποίο καταλάβαινες την διαφορά και καλά μετα απο αρκετά γεμίσματα γιατι καθάριζε τα πάντα... (μια εύλογη απορία - δηλαδή σε καινούριο αμάξι ΔΕΝ είχε επίσημα διαφορά???)

Αργότερα ακολούθησαν κ άλλες εταιρίες με "καθαριστικά" σε ίδια τιμή με την απλή, άρα χάθηκε το επιχείρημα....

Αργότερα λανσαρίστηκε η V - power με 97 οκτάνια, αλλά εφαγε άκυρο και μηνύσεις γιατί δεν αναγνωρίζονταν σαν προίον στην ελληνική αγορά (γι αυτο και εξαφανίστηκαν και οι πρώτες Super Unleaded με 98), οπότε επανήλθε σε V Power 95 εμπορικά.

Τώρα απο την Shell (coral) λένε άτυπα οτι όντως είναι 97(αμφιβάλω πολύ), και γι αυτό έχουν και το promotion τις Τετάρτες Ή Τρίτες, και καλά για να την δοκιμάσουμε. Επίσης η εταιρεία έδινε τα μαγαζιά σε διαχειρστές (υπαλλήλους - "αφεντικά" οι οποίοι πληρώνονταν-νται απο ποσοστά επι της V Power και Racing αποκλειστικά! Οπότε αν έσπρωχναν αρκετή V και Racing πληρωνόντουσαν κιόλας, γεγονός που δείχνει οτι βγάζει αρκετά παρπάνω κέρδος απο αυτες, )άρα γιατί να υπερέχουν και ποιοτικά? χμμμ)

Ρεαλιστικά τώρα? Η αλήθεια είναι πραγματικά άγνωστη για την ποιότητα, και κυκλοφορούν μόνο φήμες και διαδόσεις...Έιτε υπέρ είτε κατά...Γενικά τελευταία δεν την πολυεμπιστεύομαι την εταιρία σε μόνιμη βάση,γιατί πολύ marketing ρε αδερφέ...η αλήθεια ποιά είναι...?

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που βρεθώ ξέμπαρκος, θα προτιμήσω ένα εταιρικό της Shell (Coral)

Η καλύτερη βενζίνη και πιο σπάνια, είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα βενζινά και όχι εταιρίας, (αλλά αν σου φάει και κανα δυο λεπτά στο λίτρο, θα πείς και ευχαριστώ τουλάχιστον που δεν είναι νοθευμένη....)

Κατα τα άλλα? όλες απο το ίδιο καζάνι βγαίνουν...

Τροποποιήθηκε από τον KOSTASAG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έχουμε παραπλήσιας δυναμικότητας αμάξια (με διαφορετικούς κινητήρες φυσικά), θα πρέπει τότε κι εγώ να δω κάποια διαφορά με την 100άρα.....

Καθώς έτυχε να μετρήσω την μέση κατανάλωση όλων των χλμ από γέμισμα σε γέμισμα - και ήταν όλα εντός πόλης - θα προσπαθήσω να θυμηθώ να την ξαναμετρήσω (μηδένισα τον ημερήσιο χιλιομετρητή). Αν φυσικά γίνουν πάλι εντός πόλης, αλλιώς η μέτρηση θα είναι παραπλανητική.

Υπάρχει θέμα στο κατά πόσο είναι ελεύθερος ο εγκέφαλος Όταν βρει καλύτερο καύσιμο.. Στο manual του δικού μου που είναι από τα πρώτα έλεγε και recommend 98RON

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να κανω μια ερώτηση η 100αρα οκ δεν υπάρχει ετσι πιστεύω και εγώ αλλα η 95αρα συνήθως ειναι νοθευμένη και λογικα θα ειναι κατω απο 95 οκτανια στην πραγματικότητα.

Η και καλα 100αρα μήπως ειναι τουλάχιστον 95 πραγματικά οκτανια και λιγοτερο νοθευμένη ????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει θέμα στο κατά πόσο είναι ελεύθερος ο εγκέφαλος Όταν βρει καλύτερο καύσιμο.. Στο manual του δικού μου που είναι από τα πρώτα έλεγε και recommend 98RON

Στην τάπα του ρεζερβουάρ του δικού μου γράφει: 95 RON / 91 ROZ.

Τί είναι το ROZ? :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην τάπα του ρεζερβουάρ του δικού μου γράφει: 95 RON / 91 ROZ.

Ροζ μοτοαγαπουλη, σημαινει οχι κιτρινο. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλη μέτρηση... Τι να σε πω... Γκουγκλ ιτ

Λες να μην το είχα κάνει?

Απλά η λέξη έτσι όπως δε βοηθάει στην αναζήτηση...... B)

Μου βγάζει ό,τι ροζ ιστορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο. :lol:

Θα έπρεπε να ξέρω σε ποιά λέξη παραπέμπει το κάθε γράμμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοναδα μετρησης τον Οκτανιων κατα τους γερμανους

http://de.wikipedia.org/wiki/Oktanzahl#Researched_.28Erforschte.29-Oktanzahl_.28ROZ.29

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γράψε βενζίνη δίπλα στο ροζ.

Μοναδα μετρησης τον Οκτανιων κατα τους γερμανους

http://de.wikipedia....nzahl_.28ROZ.29

Εσύ, με το nickname που έχεις νομίζω μοιάζεις για ειδικός επί των θεμάτων καυσίμων.... :lol: :P

Ναι, οκ. Το βρήκα κι εγώ κάνοντας χρήση του "fuel"

The "ROZ" is, I think how Europe rate their fuel octane. In U.S.A. it's called "RON"....!

Το ερώτημα τώρα είναι: "για μας ως ανήκοντες στην Ευρώπη, οι βενζίνες που έχουμε έρχονται με την Αμερικάνικη ορολογία ή την Ευρωπαϊκή"? :blink:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ, με το nickname που έχεις νομίζω μοιάζεις για ειδικός επί των θεμάτων καυσίμων.... :lol: :P

Ωχ καταλαβε οτι μου ανηκουν τα διυληστηρια :ph34r:

Το ερώτημα τώρα είναι: "για μας ως ανήκοντες στην Ευρώπη, οι βενζίνες που έχουμε έρχονται με την Αμερικάνικη ορολογία ή την Ευρωπαϊκή"?

Εχει επικρατηση η χρηση των RON και στην Ευρωπη καθως οι μεγαλες πετρελαικες ειναι Αμερικανικες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεγαλη μαστιγα τα κλαμπ αυτοκινητων, χωρις παρεξηγησεις (ολα ανεξαρτητως μαρκας)...λενε πολλα φιδια εκει μεσα περισσοτερο και απο οσα σκοτωνει ο σερραιος. πολυ κολλυμενα μυαλα και ολοι υποστηριζουν το μοντελο τους φορωντας παροπιδες (τα εχω ζησει και τα λεω, οχι γιατι ετσι μου ηρθε μια στιγμη). καλα ολα αυτα με τα δυναμομετρα και τα χαρτια, αλλα μετρησεις με σωστα οργανα (χημικες ενωσες κτλ...) εχει κανει κανεις ομως?

στα ξενα φορα που το εχουν ψαξει λιγο περισσοτερο, λενε πως πρεπει να εχεις πολυ βελτιωμενο μοτερ (συμπιεση, πολλα αλογα κτλ) για να δεις διαφορα με 100ασταρα, η οποια πρεπει οντως να ειναι 100σταρα και οχι ντεμεκ ελληνικη 100ασταρα.

καποιοι λενε πως εχουν δει διαφορα και στην απλη 95αρα σε διαφορετικες χωρες τις ευρωπης, τωρα τι και πως δεν εχω ιδεα. B)

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε παρότρυνση βενζινά αντί για απλή να βάλω σούπερ, είχα εξηγήσει με υπολογισμούς οτι είναι το ίδιο και το αυτό, δεν αλλάζει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα (ιδια ποσότητα βενζίνης, περισσότερα χιλιόμετρα αλλά και περισότερα χρήματα, που έβγαινε το ίδιο εαν έβαζες περισσότερη βενζίνη με λιγότερα χρήματα, αν με καταλαβαίνεις..).

Αφού είδε οτι δεν βγάζει άκρη ( η δεν καταλάβαινε...) μου πέταξε την γνωστή καραμέλα " ..Ναι, αλλά καθαρίζει τον κινητήρα...."

Τότε του απάντησα και εγώ με την κλασσική ερώτηση:

- Γιατί δε φοράς κράνος??

Παραξενεύτηκε, και με ρώτησε τι μαλ..κείες του λέω, και του είπα, "Δεν τις ξεκίνησα εγώ.."

Μετά βέβαια μπλέχτηκαν και άλλοι στην κουβέντα μαζί με διάφορα όργανα , η μάνα του, της αδερφής του....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεγαλη μαστιγα τα κλαμπ αυτοκινητων, χωρις παρεξηγησεις (ολα ανεξαρτητως μαρκας)...λενε πολλα φιδια εκει μεσα περισσοτερο και απο οσα σκοτωνει ο σερραιος. πολυ κολλυμενα μυαλα και ολοι υποστηριζουν το μοντελο τους φορωντας παροπιδες (τα εχω ζησει και τα λεω, οχι γιατι ετσι μου ηρθε μια στιγμη). καλα ολα αυτα με τα δυναμομετρα και τα χαρτια, αλλα μετρησεις με σωστα οργανα (χημικες ενωσες κτλ...) εχει κανει κανεις ομως?

στα ξενα φορα που το εχουν ψαξει λιγο περισσοτερο, λενε πως πρεπει να εχεις πολυ βελτιωμενο μοτερ (συμπιεση, πολλα αλογα κτλ) για να δεις διαφορα με 100ασταρα, η οποια πρεπει οντως να ειναι 100σταρα και οχι ντεμεκ ελληνικη 100ασταρα.

καποιοι λενε πως εχουν δει διαφορα και στην απλη 95αρα σε διαφορετικες χωρες τις ευρωπης, τωρα τι και πως δεν εχω ιδεα. B)

Μιλάμε για το δικό μου αυτοκίνητο και αυτοκίνητα φίλων :-)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με προβλημάτισε το παρόν τόπικ γιατί τους τελευταίους 2-3 μήνες που βάζω σταθερά στο ίδιο βενζινάδικο (Shell) μόνο V-power έχω αρχίσει και καταλαβαίνω περίεργες μυρωδιές / αναθυμιάσεις....

Μοιάζουν με αυτές που βγάζει το buggy μου ναούμε που καίνει νιτρομεθανόλη! :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοροϊδευετε, καλως... παω να φουλαρω 100ασταρα γρηγορα -_- (ξεχασα πως ειμαι στο mybike)

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύουν αυτά που λες, πλέον τα περισσότερα καινούργια αμάξια είτε 1.0 3v 60 αλογα είτε 2.0τ 300 αλογα δουλεύουν με 95αρα μια χαρα και δεν βγάζουν περισσότερη δύναμη με 100αρα ή torco. Αυτό όμως αλλαζει όταν βελτιώνεις το αμάξι. Ας πω τη δικια μου περίπτωση :

Scirocco 1.4 tsi 160, μαμα θέλει 95αρα και οτι και να του βάλεις προκειται για το ιδιο αμαξι. Με το προγραμμα που φοράει όμως, μπορείς να διαλεξεις ανάμεσα σε 3 setup, για 95αρα, 98αρα και 100αρα βενζινη. Η διαφορά μεταξυ των προγραμμάτων είναι στην προαναφλεξη ή αβανς, με την 95αρα να έχει το ίδιο αβανς με μαμα και την 100αρα 10 μοίρες παραπανω. Ισοδυναμεί με διαφορα 20 αλογα περίπου. Και ισχύει το εξής: οι περισσότερες βενζίνες 100 οκτανιων δεν ειναι 100 πραγματικα γιατί δεν δουλεύει σωστά με το προγραμμα για 100αρια (βαρανε τα knock sensors). Λιγα βενζιναδικα εχουν πραγματική 100αρα και δεν είναι θέμα εταιρίας αλλα πρατηρίου. Αυτά τα "ολίγα"

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προπορεία ή αβάνς , προανάφλεξη είναι η ανάφλεξη του καυσίμου πριν τον σπινθηρισμό του μπουζί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα