Jump to content
sapientia

Πρώτη μηχανή- Triumph Street Triple 675cc ??

Recommended Posts

Εγώ πάλι παραξενεύομαι...

Ο εκπαιδευτής στην σχολή οδηγών σε ξέρει και από πριν ρωτήσεις στην σχολή, και σου είπε αυτό που σου είπε;

Σου είπε αυτό ακριβώς που έγραψες, έτσι ξεκάρφωτα ή προηγήθηκε κάποια συζήτηση και κάτι ειπώθηκε και η φράση του έχει άλλο νόημα μέσα στην συζήτηση;

Ή μήπως σου είπε κάτι άλλο, και το ''μετέφρασες'' με απωλεστικό αλγόριθμο σε αυτό που λες εδώ ότι σου είπε;

Κάτι δεν δένει στην ιστορία σου....

Ο άνθρωπος δεν είναι εκπαιδευτής (λάθος το εξέφρασα παραπάνω), είναι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, γνωρίζει τον πατέρα μου 20 χρόνια και στη σχολή του έβγαλα δίπλωμα οδήγησης πριν από 5 χρόνια (μου έκανε μάθημα κάποιος από τους δασκάλους του). Βασικά, αμφιβάλλω αν με θυμάται κιόλας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυό τους, ο πατέρας μου του είπε πως δεν έχω πρότερη εμπειρία με μηχανές, είμαι άνω των 24 και θέλω το ανώτατο δίπλωμα. Η απάντηση όπως μου μεταφέρθηκε ήταν αυτή αυτολεξεί ("δεν πρόκειται να το πάρει").

Υ.Γ. Επειδή, ίσως εύλογα, δημιουργείται το ερώτημα, το δίπλωμα το είχα πάρει με την πρώτη, οπότε δε θα μπορούσε να βγάλει συμπεράσματα βάσει της ικανότητάς μου να οδηγώ αυτοκίνητο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάπου είχε πετύχει το μάτι μου ότι το street triple (όχι το R) βγαίνει με παραγγελία και σε έκδοση 35kw (47 άλογα). Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να ενημερωθείς για έγκριση τύπου κτλ. Ώστε να έχεις και την μηχανή που θέλεις, και με την "ασφάλεια" που σου δίνει ο περιορισμός.

Πρώτη φορά το ακούω. Εννοείται θα ρωτήσω, ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάπου είχε πετύχει το μάτι μου ότι το street triple (όχι το R) βγαίνει με παραγγελία και σε έκδοση 35kw (47 άλογα). Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να ενημερωθείς για έγκριση τύπου κτλ. Ώστε να έχεις και την μηχανή που θέλεις, και με την "ασφάλεια" που σου δίνει ο περιορισμός.

Πρεπει να αναφερεσαι στο street triple 660.....αλλα δεν ξερω αν εισαγεται στην Ελλαδα αυτο το μοντελο.

Performance

• max power ec55 @ 9300
  • max power eckw40.6 @ 9300
  • max torque ec54.6NM @ 5155

- See more at: http://www.triumphmotorcycles.com.au/bikes/street-triple/2015/street-triple-660#sthash.GK00wKlW.dpuf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτη φορά το ακούω. Εννοείται θα ρωτήσω, ευχαριστώ!

Καλησπέρα και καλωσηρθες.... Μην μπεις στον κόπο, έστειλα μέιλ στον αντιπρόσωπο στην Αθήνα από μια εταιρία που κατασκευάζει περιοριστές ιπποδύναμης για Α2 δίπλωμα και θα έχω απάντηση σε λίγες μέρες... Επειδή τον Ιανουάριο θα βγάλω Α2 εγώ έψαξα για τέτοια κιτ. Έτσι θα μπορείς να μάθεις το triple πιο εύκολα και όταν είσαι έτοιμη να βγάλεις τον περιοριστη :)

Sent from my ST26i

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρεπει να αναφερεσαι στο street triple 660.....αλλα δεν ξερω αν εισαγεται στην Ελλαδα αυτο το μοντελο.

Performance

• max power ec55 @ 9300
  • max power eckw40.6 @ 9300
  • max torque ec54.6NM @ 5155

- See more at: http://www.triumphmotorcycles.com.au/bikes/street-triple/2015/street-triple-660#sthash.GK00wKlW.dpuf

Από τα Μοντέλα του '10 μπορεί το s3 να περιοριστεί μέσω ενός κιτ είτε είναι καινούριο είτε μεταχειρισμένο. Βέβαια δεν ειμαι σίγουρος αλλά περιμένω μέιλ για να δω τι παίζει

Sent from my ST26i

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε το μεγάλο δίπλωμα και τον Δούκα.

KTM duke 390, πανάλαφρη και αρκούντως δυνατή μηχανή.

Καλορίζικη και σε περιμένουμε στις βόλτες μας.

028A000005950838-photo-ktm-duke-390.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο άνθρωπος δεν είναι εκπαιδευτής (λάθος το εξέφρασα παραπάνω), είναι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, γνωρίζει τον πατέρα μου 20 χρόνια και στη σχολή του έβγαλα δίπλωμα οδήγησης πριν από 5 χρόνια (μου έκανε μάθημα κάποιος από τους δασκάλους του). Βασικά, αμφιβάλλω αν με θυμάται κιόλας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυό τους, ο πατέρας μου του είπε πως δεν έχω πρότερη εμπειρία με μηχανές, είμαι άνω των 24 και θέλω το ανώτατο δίπλωμα. Η απάντηση όπως μου μεταφέρθηκε ήταν αυτή αυτολεξεί ("δεν πρόκειται να το πάρει").

Υ.Γ. Επειδή, ίσως εύλογα, δημιουργείται το ερώτημα, το δίπλωμα το είχα πάρει με την πρώτη, οπότε δε θα μπορούσε να βγάλει συμπεράσματα βάσει της ικανότητάς μου να οδηγώ αυτοκίνητο!

Μην παρεξηγήσεις, δεν σου την λέω, απλά είμαι αναλυτικός και προσπαθώ να βρω εξήγηση για μια τόσο ''αψυχολόγητη'' απάντηση. Πραγματικά είναι πολύ περίεργο, ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, να είπε τέτοιο πράγμα. Δεν θέλει πελάτη; Στην εποχή μας; Είναι τρελός; Θα το είχε κλείσει το μαγαζί.

Οπότε κάποιο παρασκήνιο υπάρχει, να εξηγεί.

Υποψιάζομαι, φοβάται ο πατέρας σου * , και ''πρόβαλε'' μέσω συζήτησης στον ιδιοκτήτη της σχολής τον φόβο του, ε και ο άνθρωπος (ο ιδιοκτήτης) του είπε μια κουβέντα να τον ησυχάσει. Μεταφέρθηκε αυτή μετά από τον έναν στον άλλον με απώλειες, και έφτασε να ακούγεται τόσο περίεργη.

*εν μέρη λογικό και αναμενόμενο, οι γονείς μιας ολίγον παλαιότερης γεννιάς έχουν μεγαλώσει με τα πρότυπα των ταινιών του Δαλιανίδη, μηχανές=σκοτώστρες κ.ο.κ. οπότε με τα συναισθήματα του ανθρώπου δεν παίζουμε, τα σεβόμαστε και κοιτάμε να κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να τον στεναχωρήσουμε ή να τον βγάλουμε κουτό.

Έχε υπόψη σου, ότι άλλο πράγμα η οδήγηση αυτοκινήτου και άλλο μοτοσυκλέτας. Μοιάζει σε πολλά πράγματα (κινητήρας, ταχύτητες, συμπλέκτης, γκάζι κ.ο.κ.) , αλλά θέλει σε κάποια άλλά πράγματα, τελείως διαφορετική αντίληψη του χώρου, της ισοροπίας και της ταχύτητας. Στην πραγματικότητα, η μοτοσυκλέτα μοιάζει πιο πολύ στο κοινό ποδήλατο, παρά στο αυτοκίνητο. Είσαι καλή στο ποδήλατο;

Ασχέτως λοιπόν, τι λένε πατεράδες και λοιποί, και ασχέτως του πόσο καλά οδηγάς το αυτοκίνητο, στην μοτοσυκλέτα το έχεις;

Δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι, ένα μικρό ποσοστό ΔΕΝ μπορεί να οδηγήσει μοτό, και αν δεν το έχεις ΔΕΝ μαθαίνεται. Σαν το μουσικό αυτί.

Ή μήπως κάτι ξέρει ο μπαμπάς και δεν φοβάται και τόσο άδικα;

Κάνε την αυτογνωσία σου σε όλα αυτά και μην επηρεάζεσαι από τους άλλους.

Επί του θέματος, το street triple 675 (που το είχα 3 χρόνια) είναι μια εύκολη στο είδος και στην δυναμή της μοτοσυκλέτα, έχει χαμηλά την σέλα πράγμα που βολεύει πολύ το γυναικείο φύλο (που συνήθως είναι πιο κοντό σε ανάστημα) να πατάει με τα πόδια κάτω, και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές γυναίκες το προτιμούν. Γνώμη μου όμως, γενικά και χωρίς να εξετάζουμε κατά περίπτωση συγκεκριμένο άτομο, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για πρώτη μοτό. Είναι πολύ δυνατό για πρώτο μοτό. Θέλει μια εμπειρία. Δεν αποκλείω ότι κάποιος μπορεί να το πάρει για πρώτο, να του κάτσει με την μία, να το έχει το ταλεντάκι του στην οδήγηση, και να βολευτεί και να μην έχει πρόβλημα, αλλά θεωρώ ότι θα μιλάμε για εξαίρεση. Πρώτη ever μηχανή, το street triple, όχι.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το ζήτημα με τη σχολή οδηγών που σκάλωσαν αρκετοί.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο ειδικά τώρα που δεν υπάρχει αναβάθμιση διπλώματος (και άρα ξανα λεφτά) να πηγαίνεις σε σχολές και να σου λένε βγαλε πρώτα το μικρό/δεν θα τα καταφέρεις/ακόμα και δεν σε αναλαμβάνω.

Εγώ οταν έψαχνα για να βγάλω απεριοριστο έφαγα 2 άκυρα. Και το χειρότερο ηταν η ερώτηση "καβαλάς μηχανή?" αν όχι πούλο.

Γενικά πάντως οποιος θέλει να πάρει απευθείας Α καλό θα ήταν να πεί στον δάσκαλο να τον ξεκινήσει με κανα 125 (ετσι έκανα εγώ) και να το πάει σταδιακά μετα απο 2-3 μαθήματα (τζάμπα ειναι). Έτσι και αλλιώς είναι ζόρι χωρις να ξέρεις να καβαλήσεις απευθείας κανα fazer που έδωσα εγώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αξίζει να δώσεις το μικρότερο απο τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα για Α

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το ζήτημα με τη σχολή οδηγών που σκάλωσαν αρκετοί.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο ειδικά τώρα που δεν υπάρχει αναβάθμιση διπλώματος (και άρα ξανα λεφτά) να πηγαίνεις σε σχολές και να σου λένε βγαλε πρώτα το μικρό/δεν θα τα καταφέρεις/ακόμα και δεν σε αναλαμβάνω.

Εγώ οταν έψαχνα για να βγάλω απεριοριστο έφαγα 2 άκυρα. Και το χειρότερο ηταν η ερώτηση "καβαλάς μηχανή?" αν όχι πούλο.

Γενικά πάντως οποιος θέλει να πάρει απευθείας Α καλό θα ήταν να πεί στον δάσκαλο να τον ξεκινήσει με κανα 125 (ετσι έκανα εγώ) και να το πάει σταδιακά μετα απο 2-3 μαθήματα (τζάμπα ειναι). Έτσι και αλλιώς είναι ζόρι χωρις να ξέρεις να καβαλήσεις απευθείας κανα fazer που έδωσα εγώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αξίζει να δώσεις το μικρότερο απο τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα για Α

Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να σου αρνηθούν ή να βγάλουν ενδοιασμούς αν θέλεις κατευθείαν το Α.Άλλωστε στις περισσότερες σχολές οδηγών έχουν κάποια ευκολοδήγητη μηχανή για τα μαθήματα για να μην έχεις πρόβλημα, πχ η δική μου είχε τη hornet που είναι μεν δυνατή αλλά αρκετά φιλική για νέο αναβάτη και όταν πρωτοανέβηκα στο πρώτο μάθημα χωρίς να έχω ξανανέβει σε μηχανή είχε τρομερό άγχος αλλά έφυγε μετά από μερικές βόλτες.Όλα στο μυαλό μας είναι, το σώμα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα αν πάρει την εντολή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχα, το "κάτι ξέρει ο μπαμπάς" είναι πολύ εύστοχο σχόλιο! Πράγματι, ο μπαμπάς ξέρει πως οδηγάω νευρικά/ γρήγορα το αυτοκίνητο ως επί το πλείστον, και πως έχω την ίδια αγάπη για τις μηχανές που έχει κι εκείνος (είχε πριν 30 χρόνια τη Yamaha RD 350 του '82). Οι παλαιότεροι/ες ίσως την έχετε ακουστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχα, το "κάτι ξέρει ο μπαμπάς" είναι πολύ εύστοχο σχόλιο! Πράγματι, ο μπαμπάς ξέρει πως οδηγάω νευρικά/ γρήγορα το αυτοκίνητο ως επί το πλείστον, και πως έχω την ίδια αγάπη για τις μηχανές που έχει κι εκείνος (είχε πριν 30 χρόνια τη Yamaha RD 350 του '82). Οι παλαιότεροι/ες ίσως την έχετε ακουστά.

Ωωχωχωχωωωωχχχχ, δικός μας τελείως ο φάδερ. :worthy::respekt:

Αν ξέρουμε το RD? Τί λες κοπέλα μου...... μ' αυτόν τον έρωτα :wub: μεγαλώσαμε. Και με το Ninja το 900. :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωωχωχωχωωωωχχχχ, δικός μας τελείως ο φάδερ. :worthy::respekt:

Αν ξέρουμε το RD? Τί λες κοπέλα μου...... μ' αυτόν τον έρωτα :wub: μεγαλώσαμε. Και με το Ninja το 900. :wub:

Οι παλαιοτεροι λεει ισως... Ακου εδω, λες κι εμεις οι νεοι δεν καιγομαστε να οδηγησουμε τετοιο μηχανακι. Εγω σου λεω οτι ο φαδερ θα σου πει διαφορα και στο τελος θα σου ζηταει το μηχανακι βολτα. :P

Κανε την κινηση, βγαλε το Α, παρε μια μηχανη στα 250 κυβικα να παρεις το "κολαι" που λεμε και μετα οταν νιωσεις ετοιμη την πουλας και παιρνεις το triple.

Θελουμε κοπελες μηχανοβιες λεμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γνώμη μου είναι η εξής:

Πρώτα από όλα βγάζεις με τη μία δίπλωμα Α, που θα σου μείνει μια ζωή και δεν θα σου χρειαστεί άλλο, η δεύτερη κίνησή σου είναι να μάθεις πάνω σε ένα μτχ 250ρι ή και λίγο μεγαλύτερο, και όταν αποκτήσεις την κατάλληλη εμπειρία στο δρόμο (επειδή καμία σχέση δεν έχει το αυτοκίνητο με την μοτοσυκλέτα, στον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι οδηγοί) όπως και στην συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, τότε κάνεις το επόμενο βήμα και αγοράζεις την αγαπημένη σου Triumph για να τη χαρείς όπως πρέπει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπααααααα που να ξέρουμε εμείς από αυτά.... :P

11112995_10205224037934775_5013149160896476391_n.jpg?oh=27ca1b4474a6d194a0ae8128c0ded420&oe=55E4419C

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό δεν είναι με τα φρένα άγκυρες;; εεεε;

Ναι, αυτά. Που φρενάριζες στην πλατεία της Πορταριάς και σταμάταγες στο λιμάνι του Βόλου. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή είδα ότι έγραψα 2 φορές εδώ χωρίς ουσιαστικά να έχω δώσει μια βοήθεια / συμβουλή στο κορίτσι, ας γράψω και τη δική μου άποψη, μη μας πει και αγενείς (και με το δίκιο της). :)

Λοιπόν.

Αν έχεις δυνατότητα εκεί που ζεις να σου μάθει κάποιος με δική του μηχανή, εκπαιδεύοντάς σε σωστά, θα μπορέσεις να αποκτήσεις την πολυπόθητη πρώτη εμπειρία και να πας με άλλον αέρα σε δάσκαλο.

Προσωπικά είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μικρό χωριό (ιδιόκτητο οικισμό εταιρείας πιο συγκεκριμένα), όπου βρέθηκε φίλος να με πρωτοανεβάσει στο Suzuki ER-21 50cc στα 13 μου!

Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή να πιάσω το πού κουμπώνει το ξεκίνημα και μού 'σβηνε, αλλά πολύ γρήγορα βολτάραμε χαλαρά σε ερημικά σημεία και είχα πάρει το κολάϊ.

Σε μια ανηφορίτσα την έκανα και τη βλακεία μου, λαμπάδα το ER και χέσθηκα, αλλά ο φίλος ως πιο μεγάλος και αψηλός το έσωσε (εγώ δεν πάταγα καν κάτω).

Τον επόμενο χρόνο έκανα εξάσκηση στο XLS-125 ενός ξαδέρφου (μου φάνηκε βρωμόγκαζο, ντάξ' 14 ήμουνα), ενώ την επόμενη πάλι χρονιά (15 ο πιτσιρίκος) ο ίδιος ξάδερφος έχει πλέον το ΧΤ-550 σε κόκκινο. :wub:

Πλέον του τό 'παιρνα μόνος και μ' έβλεπε η μάνα μου να περνάω έξω απ' την κουζίνα τσίτα το ΧΤ σε μια ανηφόρα και φρίκαρε η γυναίκα (με το δίκιο της).

Εννοείται ότι έδωσα κατευθείαν για μεγάλη μηχανή (δεν υπήρχε η παρούσα διαβάθμιση τότε, μικρό και μεγάλο ήταν μόνο) και το πήρα αέρα πατέρα.

Τί θέλω να σου πω?

Ότι αν βρεις μια μικρή βοήθεια από κάποιον να σου δείξει, και αέρα θα πάρεις και δε θα χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά σε σχολές για να μάθεις.

Το ζήτημα είναι αν έχεις κάποιον να μπορεί και να θέλει να βοηθήσει, γιατί με τη μηχανή υπάρχει το extra ρίσκο ότι μια χαζομαρίτσα μπορεί να σημαίνει πτώση / τραυματισμό / υλικές ζημιές στη μηχανή ξένου.

Πριν αρκετά χρόνια (κάπου στο 2004-2005) ανέλαβα έτσι στο ξεκούδουνο την αδερφή ενός φίλου που ήθελε να μάθει (ευτυχώς) αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξερε γρι (είχε μόλις ξεκινήσει μαθήματα)

Πήραμε το παλιό Kadett του πατέρα μου και πήγαμε στον παλιό ιππόδρομο, μέσα.

Της έδειξα μερικά πράγματα, εστιάζοντας πολύ στο να μάθει πού πέφτουν οι ρόδες (πράγμα βασικό πιστεύω και εκεί σκοντάφτουν πολλοί και κυρίως οι γυναίκες).

Θυμάμαι που μου είπε ότι ο δάσκαλος δεν της είχε μάθει τέτοια πράγματα και ότι τη βοήθησε πάρα πολύ όλο αυτό στην ελεγχόμενη αλάνα.

Καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή είδα ότι έγραψα 2 φορές εδώ χωρίς ουσιαστικά να έχω δώσει μια βοήθεια / συμβουλή στο κορίτσι, ας γράψω και τη δική μου άποψη, μη μας πει και αγενείς (και με το δίκιο της). :)

Λοιπόν.

Αν έχεις δυνατότητα εκεί που ζεις να σου μάθει κάποιος με δική του μηχανή, εκπαιδεύοντάς σε σωστά, θα μπορέσεις να αποκτήσεις την πολυπόθητη πρώτη εμπειρία και να πας με άλλον αέρα σε δάσκαλο.

Προσωπικά είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μικρό χωριό (ιδιόκτητο οικισμό εταιρείας πιο συγκεκριμένα), όπου βρέθηκε φίλος να με πρωτοανεβάσει στο Suzuki ER-21 50cc στα 13 μου!

Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή να πιάσω το πού κουμπώνει το ξεκίνημα και μού 'σβηνε, αλλά πολύ γρήγορα βολτάραμε χαλαρά σε ερημικά σημεία και είχα πάρει το κολάϊ.

Σε μια ανηφορίτσα την έκανα και τη βλακεία μου, λαμπάδα το ER και χέσθηκα, αλλά ο φίλος ως πιο μεγάλος και αψηλός το έσωσε (εγώ δεν πάταγα καν κάτω).

Τον επόμενο χρόνο έκανα εξάσκηση στο XLS-125 ενός ξαδέρφου (μου φάνηκε βρωμόγκαζο, ντάξ' 14 ήμουνα), ενώ την επόμενη πάλι χρονιά (15 ο πιτσιρίκος) ο ίδιος ξάδερφος έχει πλέον το ΧΤ-550 σε κόκκινο. :wub:

Πλέον του τό 'παιρνα μόνος και μ' έβλεπε η μάνα μου να περνάω έξω απ' την κουζίνα τσίτα το ΧΤ σε μια ανηφόρα και φρίκαρε η γυναίκα (με το δίκιο της).

Εννοείται ότι έδωσα κατευθείαν για μεγάλη μηχανή (δεν υπήρχε η παρούσα διαβάθμιση τότε, μικρό και μεγάλο ήταν μόνο) και το πήρα αέρα πατέρα.

Τί θέλω να σου πω?

Ότι αν βρεις μια μικρή βοήθεια από κάποιον να σου δείξει, και αέρα θα πάρεις και δε θα χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά σε σχολές για να μάθεις.

Το ζήτημα είναι αν έχεις κάποιον να μπορεί και να θέλει να βοηθήσει, γιατί με τη μηχανή υπάρχει το extra ρίσκο ότι μια χαζομαρίτσα μπορεί να σημαίνει πτώση / τραυματισμό / υλικές ζημιές στη μηχανή ξένου.

Πριν αρκετά χρόνια (κάπου στο 2004-2005) ανέλαβα έτσι στο ξεκούδουνο την αδερφή ενός φίλου που ήθελε να μάθει (ευτυχώς) αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξερε γρι (είχε μόλις ξεκινήσει μαθήματα)

Πήραμε το παλιό Kadett του πατέρα μου και πήγαμε στον παλιό ιππόδρομο, μέσα.

Της έδειξα μερικά πράγματα, εστιάζοντας πολύ στο να μάθει πού πέφτουν οι ρόδες (πράγμα βασικό πιστεύω και εκεί σκοντάφτουν πολλοί και κυρίως οι γυναίκες).

Θυμάμαι που μου είπε ότι ο δάσκαλος δεν της είχε μάθει τέτοια πράγματα και ότι τη βοήθησε πάρα πολύ όλο αυτό στην ελεγχόμενη αλάνα.

Καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνεις.

Αγενείς δε θα σας έλεγα ποτέ. Όλες οι απαντήσεις με βοήθησαν πολύ (από τότε που ξεκίνησε το θέμα δεν έχω κλείσει τη σελίδα!) Τις διαβάζω και μελετώ τα στοιχεία που μου δίνετε ξανά και ξανά.

Τώρα εσύ περιγράφεις μια πολύ ομαλή μετάβαση στα κυβικά των μηχανών, πάντα με βοήθεια, που είναι πολύ σημαντικό. Ζηλεύω, γιατί από μικρό μου άρεσαν οι μηχανές (το κατάλαβε ο μπαμπάς, οπότε φρόντισε να μην αντικαταστήσει την RD που, για μαντέψτε, του την έκλεψαν). Δυστυχώς μένω στην πόλη, χωρίς γνωστό με μηχανη, πόσο μάλλον πρόθυμο να την ταλαιπωρήσει (μεταξύ μας, ούτε εγώ θα το ρίσκαρα). Το μόνο που έχω στη διάθεσή μου είναι ενα αυτόματο scooter 125 του αδελφού, το οποίο σκοπεύω να οδηγάω για λίγο, στην αρχή. ΑΛΛΑ, είμαι σίγουρη πως ο πατέρας δε θα με αφήσει έτσι όταν πάρω την πρώτη μου "αληθινή" μηχανή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγενείς δε θα σας έλεγα ποτέ. Όλες οι απαντήσεις με βοήθησαν πολύ (από τότε που ξεκίνησε το θέμα δεν έχω κλείσει τη σελίδα!) Τις διαβάζω και μελετώ τα στοιχεία που μου δίνετε ξανά και ξανά.

Τώρα εσύ περιγράφεις μια πολύ ομαλή μετάβαση στα κυβικά των μηχανών, πάντα με βοήθεια, που είναι πολύ σημαντικό. Ζηλεύω, γιατί από μικρό μου άρεσαν οι μηχανές (το κατάλαβε ο μπαμπάς, οπότε φρόντισε να μην αντικαταστήσει την RD που, για μαντέψτε, του την έκλεψαν). Δυστυχώς μένω στην πόλη, χωρίς γνωστό με μηχανη, πόσο μάλλον πρόθυμο να την ταλαιπωρήσει (μεταξύ μας, ούτε εγώ θα το ρίσκαρα). Το μόνο που έχω στη διάθεσή μου είναι ενα αυτόματο scooter 125 του αδελφού, το οποίο σκοπεύω να οδηγάω για λίγο, στην αρχή. ΑΛΛΑ, είμαι σίγουρη πως ο πατέρας δε θα με αφήσει έτσι όταν πάρω την πρώτη μου "αληθινή" μηχανή!

Ναι, δυστυχώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που μεγάλωσα εκεί που μεγάλωσα. Έναν τόπο ιδανικό για παιδιά έως εφήβους.

Η μόνη βοήθεια (όχι και λίγη) που μπορεί να σου προσφέρει το σκούτερ στο πρόβλημά σου, είναι να συνηθίσεις το θέμα ισορροπία στους 2 μηχανοκίνητους τροχούς.

Εκμεταλλεύσου το. Βρες έναν ασφαλή χώρο και κάνε προπονήσεις να μάθεις να στρίβεις χωρίς να φοβάσαι.

Μετά, το μόνο extra που θα έχεις να μάθεις είναι να χρησιμοποιείς σασμάν (στο αριστερό πόδι) σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διαφορετικά χειριστήρια χεριών και ποδιών (στο σκούτερ η αριστερή μανέτα είναι φρένο - συνήθως το πίσω - ενώ στις μηχανές ο συμπλέκτης, και το πίσω φρένο είναι στο δεξί πόδι).

Σημαντικές διαφορές, αλλά συνηθίζονται εύκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα κιόλας από εμενα.θα συμφωνήσω και μετα παιδια οτι πρέπει να αλλάξεις σχολή οδηγών και να βγαλεις το απεριορίστων τωρα όσον αφορά για την μηχανή που θες το triumph street triple θα ήθελα να πω χωρίς να υπάρχει παρεξήγηση απο τον GeoStrat ειναι οτι δεν πιστεύω οτι παίζει ρολο εαν εισαι έμπειρος πρεπει να μάθεις να το πηγαίνεις σιγα παρα πολυ σιγα και τα ματια σου 140000 εαν γινεται βεβαια :mB_kalo_e: γιατι το λεω αυτο ουτε και εγω εχω μεγαλη εμπειρια απο μηχανες εχω οδηγηση δυο φορες παπακι στην ηλικια των 17 οταν ημουνα στο χωριο μου και αλλη μια φορα που εδωσα για το διπλωμα για τα 125cc(ειμαι 20 χρονων και δεν μου επιτρεπουν για απεριορίστων μονο 125cc :ranting: ) εχω οδηγηση μια φορα ενα cbf 250 και τωρα ο πατερας μου αποφασισε να παρει ενα mt 07 καμια φορα μου το δινει για να πηγαινω κοντα στην περιοχη μου.οταν μου το εδωσε για πρωτη φορα και το δινω και σαν μια συμβουλη κιολας και για εσενα μου ειπε πρωτα θα μαθεις να σταματας και μετα θα το γκαζώνεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψωφαω μαγκες παντος που επειδη ειναι κοπελα εχετε γραψει κατι σεντονια ολοι ενω αμα ρωταγε κανενας μανταχαλος 24 αρης για ST πρωτη μηχανη θα εκλεινε το θεμα και η αναληση σε 2 σειρες και η μια θα ταν εξυπναδες(βαζω και εμενα μεσα). Παντος κοπελια οτι σου παν τα παιδια ισχυει και με το παραπανω.σιγα σιγα και ολα θα γινουν υπομονη ενα χρονο με μικροτερο και μετα βουρ για την αγγλικη οικογενια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ επιμένω αν είσαι ώριμη και δεν θα σε πιάσει η μαλα.... πάρε μεγάλο κατευθείαν. Τπτ δεν θα γίνει αν το χέρι σου ελέγχεται από τη λογική B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψωφαω μαγκες παντος που επειδη ειναι κοπελα εχετε γραψει κατι σεντονια ολοι ενω αμα ρωταγε κανενας μανταχαλος 24 αρης για ST πρωτη μηχανη θα εκλεινε το θεμα και η αναληση σε 2 σειρες και η μια θα ταν εξυπναδες(βαζω και εμενα μεσα). Παντος κοπελια οτι σου παν τα παιδια ισχυει και με το παραπανω.σιγα σιγα και ολα θα γινουν υπομονη ενα χρονο με μικροτερο και μετα βουρ για την αγγλικη οικογενια.

1ον Ευτυχώς, έχει και τα καλά του να είσαι κοπέλα. Χωρίς τα "σεντόνια" που ανέφερες, ακόμα θα ήμουν πελαγωμένη και πιθανότατα (και βεβαιότατα μην πω) να έκανα λάθος επιλογές. Πιστεψέ με όμως, στο θέμα του διπλώματος θα προτιμούσα να είμαι μαντράχαλος!

2ον Τhumbs up για την Tiger! Υπήρξα συνεπιβάτης (μόνο, δυστυχώς) και έχω να πω τα καλύτερα, ακόμα και σε μεγάλα/ κουραστικά ταξίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψοφαω μαγκες παντως που επειδη ειναι κοπελα εχετε γραψει κατι σεντονια ολοι ενω αμα ρωταγε κανενας μαντραχαλος 24 αρης για ST πρωτη μηχανη θα εκλεινε το θεμα και η αναλυση σε 2 σειρες και η μια θα ταν εξυπναδες(βαζω και εμενα μεσα). Παντως κοπελια οτι σου παν τα παιδια ισχυει και με το παραπανω.σιγα σιγα και ολα θα γινουν υπομονη ενα χρονο με μικροτερο και μετα βουρ για την αγγλικη οικογενεια.

Στο ιντερνετ δεν υπάρχει φύλο. Υπάρχει άνθρωπος που ρωτάει όμορφα κι ωραία, κι άνθρωπος που ρωτάει ότι νάναι.

Η χρήστης εδώ φαίνεται εξαρχής ευγενική, ήξερε τι ρωτάει, με ωραία σύνταξη, γενικά δείχνει να χρήζει σοβαρής απάντησης, και για αυτό σοβαρές απαντήσεις πήρε. Και ρωτάει για street triple (που είχα και ξέρω) , δεν ρωτάει ''εεε μαγκαις να πάρo ένα σβρ600ρρ να τρέχο πολι καβλα το μιχανακη λεμε θα με γράπσουν που δεν αιχο δυπλομα;''

Σε υποψία γυναίκας, αλλοιώς θα απαντήσει κάποιος, αλλά μην τα κάνουμε και όλα ίσιωμα, αν ρώταγε σαν τους ουγκ που ρωτάνε συνήθως, γυναίκα-ξεγυναίκα, τις ίδιες κοροιδευτικές απαντήσεις θα έπαιρνε με ένα άντρα. Μη σου πω και χειρότερες γιατί θα έπαιζε η υποψία ψεύτικου προφιλ.

A και η αντίρρηση ήταν για το ''πρώτο μοτό'', όχι για το ''24 ετών''

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα