Jump to content
tuning

Ποδήλατο και ΚΟΚ

Recommended Posts

Εντάξει το 7/10 ίσως είναι υπερβολικό αλλά ισχύει το ότι υπάρχει ένα ποσοστό που δεν κοιτάει τίποτα (σήμανση/φανάρια)Kαθόλου υπερβολή δεν είναι.Μπορεί να λέω και λίγο.

Εγώ, προσωπικά, περνάω κόκκινα φανάρια με προσοχή, ελέγχοντας πρώτα τους δρόμους και κόβω στα "STOP". Δε νομίζω ότι τέτοιου είδους παραβάσεις θίγουν κανέναν.

Τι πάει να πει με προσοχή και πως δεν θίγεται κανένας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταλαβαίνεται οτι δεν μπορεί να υπάρξει "προσεχτικά" και "χωρίς να πειράζω κάποιον" κτλπ.

Η ακολουθείς τον ΚΟΚ ή όχι. Η ακολουθείς έναν κανόνα η όχι. Τους νόμους και τους κανόνες, ή τους υπακούς και μόνο τότε δεν θίγεις κανέναν η τους παραβιάζεις και τότε την ακούς απο πολλούς. Ακόμα και αν η κοινή λογική λέει οτι οκ, δεν θα πάθει και κανείς τίποτα αμα περάσω με κοκκινο αφου κοίταξα και είναι οκ, ο νόμος και ο ΚΟΚ λένε ξεκάθαρα οτι σταματάς και περιμένεις μέχρι να έρθει η σειρά σου.

Αυτό σημαίνει σέβομαι τους υπόλοιπους οδηγούς, ακόμα και αν οδηγούν πατίνι. Μόνο έτσι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα όσα προβλήματα έχουμε στους δρόμους που είναι και υπερβολικά πολλά.

Μέχρι τότε, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες του κώλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι αριστερόχειρας και ως εκ τούτου εκ φύσεως διαφορετική κατηγορία, γι' αυτό κρίνω ότι ο ποινικός κώδικας τον οποίον εσείς έχετε ευαγγέλιο δεν εφαρμόζεται στην περιπτωση μου, γι' αυτό αποφασίζω να πυροβολώ κόσμο. Το κάνω όμως με προσοχή, ώστε να μην παίρνουν τα σκάγια τυχαίους, γι' αυτό και δεν πιστεύω ότι έχει κανείς σας πρόβλημα. :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι ποδηλατης παρα πολλα χρονια. Εξισου ειμαι αναβατης μηχανης και οδηγος αυτοκινητου. Η ανασφαλεια που νιωθω πανω στο ποδηλατο και η αθλια συμπεριφορα των οδηγων που αντιμετωπιζω ειναι δεδομενα. Εμεις οι οδηγοι ποδηλατου (οι περισσοτεροι) παιδεια εχουμε. Οσοι μας βλεπουν στο δρομο με μισο ματι και ανταγωνιστικα δεν εχουν παιδεια και γινονται επικινδυνοι απεναντι μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν ένας Χ ποδηλάτης σφάζει το κόκκινο πως θες να τον δει ο άλλος;

Σύμφωνοι είμαστε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία από κανέναν,αλλά οι ποδηλάτες είναι από τους πρώτους πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι αριστερόχειρας και ως εκ τούτου εκ φύσεως διαφορετική κατηγορία, γι' αυτό κρίνω ότι ο ποινικός κώδικας τον οποίον εσείς έχετε ευαγγέλιο δεν εφαρμόζεται στην περιπτωση μου, γι' αυτό αποφασίζω να πυροβολώ κόσμο. Το κάνω όμως με προσοχή, ώστε να μην παίρνουν τα σκάγια τυχαίους, γι' αυτό και δεν πιστεύω ότι έχει κανείς σας πρόβλημα. :plaf:

Εσυ οταν βλεπεις οτι πχ. τα φορτηγα εχουν αλλα ορια ταχυτητας, πρεπει να παθαινεις blackout προσπαθωντας να το καταλαβεις.

Δεν υπαρχει σωτηρια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ θεωρεις τον ΚΟΚ ευαγγελιο, εγω οχι.

Οπότε, οταν εξετάστηκες σε πορεία ( για να λάβεις άδεια οδηγησης), επραξες αυτα που γραφεις.

ΠΩΣ πέρασες ? (ή πως σε πέρασαν, χριστιανε μου ? :pray: )

Εκτος και αν τηρησες κατα γραμμα τον ΚΟΚ την ημερα της εξετασης, ωστε να περασεις... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ οταν βλεπεις οτι πχ. τα φορτηγα εχουν αλλα ορια ταχυτητας, πρεπει να παθαινεις blackout προσπαθωντας να το καταλαβεις.

Δεν υπαρχει σωτηρια..

Μεταξύ μας,προσπαθείς να δικαιλογήσεις τα αδικαιολόγητα με κάτι χειρότερο απο αυτό που λες ότι κάνεις.

Oh my...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυσκολο να καταλαβουμε οτι τα ποδηλατα ειναι εκ φυσεως διαφορετικα απο τα συμβατικα μηχανοκινητα οποτε ειναι παραλογο να ακολουθουν τους ιδιους κανονες με τα μηχανοκινητα.

'Νταξ.

56093071.jpg

Λύθηκαν και οι απορίες που ειχα σε αλλο τοπικ, σχ. με τις μαζωξεις στον Γέρακα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακομα μιλαμε για το αν παραβιαζω εγω και αλλοι τον ΚΟΚ με ποδηλατο?

Απιστευτο κι' ομως αληθινο :_zorro:

:rotfl:

Μεταξύ μας,προσπαθείς να δικαιλογήσεις τα αδικαιολόγητα με κάτι χειρότερο απο αυτό που λες ότι κάνεις.

Oh my...

Δε με ενδιαφερει να δικαιολογησω απολυτως τιποτα :thumbsup1:

Κλησεις δεν εχω φαει, κορνες δεν εχω φαει, αυχηματα δεν εχω προκαλεσει.

Οι μονοι με τους οποιους εχω ανουσιες συζητησεις παιζοντας με τις λεξεις, ειναι οι νομοθετες του mybike.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα το σχολιάζαμε τόσο πιστεύω,αν δεν έγραφες αυτές τις φοβερές απόψεις σου που παραθέτει και σχολιάζει τόσο εύστοχα ο Θανάσης πιο πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ποδηλατα υποκεινται υποτυπωδως στον ΚΟΚ επειδη δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι με ξεχωριστους κανονες που να μπορουν να χρησιμοποιησουν οπως θα επρεπε. Οποτε αφου ειναι ενα αρχαιο μεσο που εχει και τα στοιχειωδη για να κυκλοφορει σε δρομο(πχ. φρενα), καπου πρεπει να ενταχτει και αυτο, απλα επειδη δε μπορουν να το απαγορευουν τελειως.

Οι ποδηλατες δε διδασκονται καν τον ΚΟΚ, οποτε περα απο τα βασικα οπως τα φαναρια που ακολουθουν και οι πεζοι, δε μπορει να υποχρεουνται να τον γνωριζουν και να τον ακολουθουν.

Αμα πας σε ενα δημοσιο μερος και αρχισεις να κανεις διαλεξη για το πως ειναι μαστιγα οι ποδηλατες που δεν ακολουθουν τον ΚΟΚ, μαλλον θα αρχισουν ολοι να γελανε. Μονο στο mybike σου δινεται η ευκαιρια να τα λες αυτα με απολυτη σοβαροτητα και να λες ασοβαρο οποιον διαφωνει.

Τελοσπαντων, ειναι και ο γραπτος λογος με τα προβληματα του οποτε δεν προκειται να συνεννοηθουμε ποτε.

Υγεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντασου λοιπον,να πας να κάνεις τον ίδιο σοβαρη διάλεξη, αρχίζοντας, "τα ποδήλατα είναι λογικό να παρανομουν,καθώς δεν υπάγονται στον ΚΟΚ και οι αναβατες τους δεν γνωρίζουν τον ιδιο τον ΚΟΚ.Ε αμα δε σε παρουν με τις πέτρες μετα....

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρωτα απο ολα η υγεια...............αλλα για να εχουμε πρεπει να κυκλοφορουμε στον δρομο με ασφαλεια και σεβασμο προς τον πλησιον μας........αλλιως θα γινουμε κινα και ινδια........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντασου λοιπον,να πας να κάνεις τον ίδιο σοβαρη διάλεξη, αρχίζοντας, "τα ποδήλατα είναι λογικό να παρανομουν,καθώς δεν υπάγονται στον ΚΟΚ και οι αναβατες τους δεν γνωρίζουν τον ιδιο τον ΚΟΚ.Ε αμα δε σε παρουν με τις πέτρες μετα....

Σταλθηκε απο SIII c_v

Αμφιβαλλω. Δε νομιζω να καθεται κανενας σοβαρος ανθρωπος να ασχολειται με το αν ο ποδηλατης διπλα του εκανε παραβαση ή οχι.

Αρκει να μην ενοχλει τους παντες βεβαια οπως κανουν μερικοι με τη λογικη "ή θα με αφησεις να περασω ή θα πεσω πανω σου"

Τωρα αν καποιοι εχουν ως hobby το να καθονται να μετρουν τις παραβασεις των ποδηλατων, παω πασο.

Οπως τη βρισκει ο καθενας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ρε ελλαδαρα...μόνο εδω πρέπει να αναλυουμε καθε μερα ρα αυτονοητα 322 φορες.

Παμε για πολλοσρη φιρα.οτθ κινείται σε δημόσιο οδικό δίκτυο, υποχρεουτε να σέβεται τον ΚΟΚ

Σταλθηκε απο SIII c_v

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ποδηλατα υποκεινται υποτυπωδως στον ΚΟΚ επειδη δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι με ξεχωριστους κανονες που να μπορουν να χρησιμοποιησουν οπως θα επρεπε. Οποτε αφου ειναι ενα αρχαιο μεσο που εχει και τα στοιχειωδη για να κυκλοφορει σε δρομο(πχ. φρενα), καπου πρεπει να ενταχτει και αυτο, απλα επειδη δε μπορουν να το απαγορευουν τελειως.

Οι ποδηλατες δε διδασκονται καν τον ΚΟΚ, οποτε περα απο τα βασικα οπως τα φαναρια που ακολουθουν και οι πεζοι, δε μπορει να υποχρεουνται να τον γνωριζουν και να τον ακολουθουν.

Αμα πας σε ενα δημοσιο μερος και αρχισεις να κανεις διαλεξη για το πως ειναι μαστιγα οι ποδηλατες που δεν ακολουθουν τον ΚΟΚ, μαλλον θα αρχισουν ολοι να γελανε. Μονο στο mybike σου δινεται η ευκαιρια να τα λες αυτα με απολυτη σοβαροτητα και να λες ασοβαρο οποιον διαφωνει.

Τελοσπαντων, ειναι και ο γραπτος λογος με τα προβληματα του οποτε δεν προκειται να συνεννοηθουμε ποτε.

Υγεια.

Οι ποδηλάτες, και όσοι κανουν χρηση δημοσιων δρομων, ειναι υποχρεωμενοι να γνωριζουν + να εφαρμοζουν τον ΚΟΚ.

Οι πεζοί ομοίως, ειναι υποχρεωμενοι πχ. να διασχίζουν ΚΑΘΕΤΑ και ΟΧΙ διαγωνια το οδόστρωμα.

Αν δεν το κανουν + τους τσιμπησει ο μπλέ, τους βεβαιωνει παράβαση (όσο απιθανο κι αν σου ακουγεται).

πράγματα τα οποια, αδυνατεις να καταλάβεις.

1. Αγνοια νόμου, δεν υφίσταται = ΔΕΝ μπορεις να επικαλεστεις οτι ''δεν γνωριζα τον ΚΟΚ''.

2. Dura lex, sed lex.

Επιλεγεις να ερμηνευσεις μόνος του τον ΚΟΚ, κατα το δοκούν.

Και να εξαγεις τα πιο απιθανα συμπεράσματα.

Ολα καλά, σε δημοσιο φορουμ ειμαστε, νο προμπλεμ.

Το κακό ομως, ειναι τα κανεις και οταν βγεις εξω, με το ποδήλατο.

Σκεψου το.

Καρα-φιλικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α, ποδηλατόδρομοι.

Τι ?

Δεν υπάρχουν ?

Οκ.

ΝΑ μαζευτουμε, να διεκδικησουμε ΝΑ γινουν.

Μεχρι ομως να φτιαχτουν, τηρουμε τον ΚΟΚ.

Τοσο απλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια ας ηρεμισουμε λοιπον.

2 απλες ερωτησεις:

Ερωτηση 1:

Εαν ο ποδηλατης οφειλει να γνωριζει τον ΚΟΚ, οπως ακριβως και ο οδηγος μηχανοκινητου απο 50αρι μεχρι νταλικα, τοτε γιατι ο πρωτος δεν εξεταζεται ποτε σε αυτον ενω οι οδηγοι των μηχανοκινητων αν κανουν εστω και 2 λαθη στις εξετασεις κοβονται?

Ερωτηση 2:

Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τι ακριβως πιστευεις οτι κανω με το ποδηλατο ασπουμε οταν παραβιαζω τον ΚΟΚ, που νομιζεις οτι ειναι κατι σοβαρο που πρεπει να το σκεφτω κι' ολας.

Ιδιαιτερα αν σκεφτεις οτι οταν ειμαι με το ποδηλατο, το πρωτο που με νοιαζει ειναι η δικη μου επιβιωση, οποτε και η αποφυγη κινησεων που την απειλουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ συγκεκριμενα δε ξερουμε τι κανεις,αλλα να δου δωσω παραδειγματα εδω στη πςριοχη μου;

Αναποδα σε μονόδρομους,στόφες.σε απαγορευτικα,παραβίαση κόκκινου, κινηση στο πεζοδρομιο...κλπ θες κ αλλα;;

Για το πρωτο ερώτημα εχει: δίκιο. Πρεπει να μαθαινεις τον κοκ και σαν ποδηλάτης.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη οταν βλεπεις ποδηλατο πανω σε πεζοδρομιο να πηγαινει με 10 χιλιομετρα προβληματιζεσαι?

Εμενα δε με απασχολει ιδιαιτερα. Φορα δεν εχει, μαζα δεν εχει, μοτερ να ανοιξει το γκαζι και να πεσει πανω μου δεν εχει, οσο επικινδυνος ειναι ενας τυπος με πατινια ειναι και ενα ποδηλατο(και λιγοτερο).

Κινηση αναποδα ειναι οντως επικινδυνη, εκτος αν το κανεις σε πολυ συγκεκριμενο δρομο που δεν περιεχει στενα απο οπου μπορουν να βγουν και να στριψουν πανω σου.

Αν ειναι ευθεια απλα οταν ερχεται αλλος απο απεναντι κανεις στην ακρη οπως θα εκανε ενας πεζος και τελειωσε. Παλι σαν πεζος πηγαινεις ουσιαστικα.

Το ποδηλατο γινεται επικινδυνο μονο σε κατηφορες που ανεβαζει χιλιομετρα.

Κοκκινα με το ποδηλατο εγω τρωω μονο οταν ειναι αδειος ο δρομος. Καποιοι τα τρωνε με το να γινονται κινητα εμποδια και να σταματουν αυτους που εχουν προτεραιοτητα. Αυτο ειναι λαθος, επικινδυνο και γελοιοτητα.

Το να περναει ενα ποδηλατο τον αδειο δρομο μονο του, δε νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν. Τωρα θα μου πεις οτι ακολουθει λαθος νοοτροπια κτλπ. Για τα μηχανοκινητα ισως, τα ποδηλατα δε νομιζω να τα βλεπει κανεις ως παραδειγμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια ας ηρεμισουμε λοιπον.

2 απλες ερωτησεις:

Ερωτηση 1:

Εαν ο ποδηλατης οφειλει να γνωριζει τον ΚΟΚ, οπως ακριβως και ο οδηγος μηχανοκινητου απο 50αρι μεχρι νταλικα, τοτε γιατι ο πρωτος δεν εξεταζεται ποτε σε αυτον ενω οι οδηγοι των μηχανοκινητων αν κανουν εστω και 2 λαθη στις εξετασεις κοβονται?

Διότι, δεν προβλέπεται η εξεταση ή η πιστοποιηση για αδεια οδηγησης (για τον ποδηλατη).

Αυτό όμως, δεν αναιρεί την υποχρέωση του ποδηλάτη να γνωριζει τον ΚΟΚ (= δεν υπάρχει άγνοια νομου), ΟΤΑΝ αποφασίσει να κινηθει σε δημοσιο δρομο.

Ερωτηση 2:

Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τι ακριβως πιστευεις οτι κανω με το ποδηλατο ασπουμε οταν παραβιαζω τον ΚΟΚ, που νομιζεις οτι ειναι κατι σοβαρο που πρεπει να το σκεφτω κι' ολας.

Ιδιαιτερα αν σκεφτεις οτι οταν ειμαι με το ποδηλατο, το πρωτο που με νοιαζει ειναι η δικη μου επιβιωση, οποτε και η αποφυγη κινησεων που την απειλουν.

Δεν ξερω, τι μπορει να κανεις.

Αυτο που ξερω, ειναι οτι αρκει 1 φορά.

Απαξ και μπεις στην διαδικασία ''οκ αδειος ο δρόμος, ΑΣ περάσω'', τότε κάποια στιγμη ΘΑ το ξανακανεις.

Εκει εστιάζω.

Στην διαδικασία και το λάθος μονοπάτι που επιλέγεις συνειδητά.

Και κάποια στιγμή - ευχομαι ποτέ - ΙΣΩΣ να σου κοστίσει.

Ή να κοστισει σε άλλους.

Αλήθεια, αν προκαλέσεις άθελα σου ατυχημα, θα μείνεις ή θα ρίξεις πεταλιές ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπαρχει σωτηρια..

Μα ο ΚΟΚ το λέει κι αυτό. Τελικά τον ακούμε ή τον γράφουμε; Ισχύει και αν ναι για ποιούς; Πχ, με την ίδια λογική, αν στο στενάκι του σπιτιού μου είμαι μόνος εγώ και ένα παιδάκι που παίζει μπάλα, μπορώ να αγνοήσω τον ΚΟΚ και να επικαλεστώ μετά ότι δεν ισχύει λόγω ειδικών συνθηκών γιατί το παιδάκι δεν έχει ρόδες; Αν προξενήσω ατύχημα με όχημα που δεν υπάγεται στον ΚΟΚ, (δηλαδή είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ με βάση τον ΚΟΚ), μετά θα με τρέξουν ή οχι; Και στην τελική, κακώς θα με τρέξουν εφόσον για τον ΚΟΚ ο άλλος εμπλεκόμενος είναι μη-όχημα. Το να λέμε "το τάδε όχημα κινείται στο δρόμο χωρίς υποχρέωση να τηρεί τον ΚΟΚ" είναι σαν να λέμε "κανέναν δε χτύπησα, ήταν φάντασμα, οπτασία, αντικατοπτρισμός". Το "ισχύει" για όλους είναι ακριβώς ώστε να προστατεύονται οι πιο "αδύναμοι", αλλιώς είναι σαν ο νόμος να μη τους λαμβάνει καν υπόψη.

Αυτό νομίζω είναι το παράδοξο που προσπαθούν να σου εξηγήσουν τα παιδιά. Και ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοιου τύπου "αλχημείες" και αυθαίρετες ερμηνείες και να προστατεύονται κυρίως οι "ευπαθείς" χρήστες των δρόμων, ο ΚΟΚ ισχύει για όλους. Δεν είναι στο γράμμα το πρόβλημα, στην εφαρμογή είναι.

Ο ΚΟΚ δεν υπάρχει για να περιορίζει μεμονωμένα τον καθένα, αλλά για να ορίζει της αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Αυτό είναι και το βασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι. Νομίζουμε ότι αφορά εμάς μεμονωμένα, ενώ στην πραγματικότητα αφορά το πώς θα συναντηθώ ή θα "αγκαλιαστώ" με κάποιον άλλο την ώρα της οδήγησης.

Αν ήταν έτσι, και για τα ιπτάμενα οχήματα δεν θα είχαν τερματικές περιοχές και IFR, γιατί εκει πάνω έχει χώρο ουυυυυ, να φαν κι οι κότες. Κι όμως, όχι απλά υπάρχει διεθνής νομοθεσία αλλά τηρείται αυστηρότατα και παίρνουν κεφάλια για ψύλλου πήδημα, ακόμα κι αν δεν προκληθεί ατύχημα. Και ναι, αν πετάς ανεμόπτερο είσαι υποχρεωμένος να έχεις GPS ή να μπορείς να αναγνωρίσεις τη θέση σου από σημεία στο έδαφος, ώστε να μη μπαίνεις σε τερματική περιοχή αεροδρομίου που κινούνται βαριά επιβατικά, γιατί πολύ απλά δεν έχεις το "γκάζι" να φύγεις από τη μέση ή να αλλάξεις υψος πτήσης αν χρειαστεί. Και δεν αφορά μόνο τον ανεμοπόρο που θα σκοτωθεί, αλλά και 200 άτομα πάνω στο jumbo που αν τον ρουφήξει ο κινητήρας στη φάση της προσγείωσης και χάσει απότομα ισχύ, θα πάνε όλοι άκλαφτοι. Εδώ υπάρχουν αεροδρόμια που απαγορεύεται η υπέρπτηση ελικοπτέρων, απλά και μόνο επειδή μπορούν να κινούνται πολύ αργά. Δηλαδή, το "δεν μπορώ να κινηθώ έτσι, αρά δεν είμαι και υποχρεωμένος" ισχύει, αλλά πάει χέρι χέρι με το "αφού δεν μπορείς, μη μπεις καν μέσα, μείνε έξω από αυτό το χώρο και πάνε με το πάσο σου". Έτσι απλά για τη σύγκριση αυτά, με ένα μέσο που από τα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό είναι ταυτόχρονα και το πιο γρήγορο και το ασφαλέστερο όλων.

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διότι, δεν προβλέπεται η εξεταση ή η πιστοποιηση για αδεια οδηγησης (για τον ποδηλατη).

Αυτό όμως, δεν αναιρεί την υποχρέωση του ποδηλάτη να γνωριζει τον ΚΟΚ (= δεν υπάρχει άγνοια νομου), ΟΤΑΝ αποφασίσει να κινηθει σε δημοσιο δρομο.

Δεν ειναι απαντηση αυτη. Το οτι δεν προβλεπεται το ξερουμε ηδη.

Το θεμα ειναι γιατι δεν προβλεπεται, τουλαχιστον στο θεμα των σηματων που ειναι κοινα για ολους.

Ή θα δεχτουμε οτι τα ποδηλατα δεν πρεπει να κινουνται σε δημοσιους δρομους, ή οτι πρεπει να κινουνται μονο εαν οι αναβατες τους ξερουν πως να τους χρησιμοποιουν.

Αν αυτη η γνωση ειναι στο χερι του καθε ποδηλατη και οχι κατι που πρεπει να πιστοποιειται μεσω εξετασεων, τοτε το ιδιο θα επρεπε να γινεται και με τα αλλα οχηματα.

Δε βγαζει νοημα το πραγμα..

Αλήθεια, αν προκαλέσεις άθελα σου ατυχημα, θα μείνεις ή θα ρίξεις πεταλιές ?

Ο μονος τροπος να προκαλεσω ατυχημα ειναι να μου χαλασουν τα φρενα ή να παθω παθολογικα κατι και να κανω οτι να ναι. 9/10 φορες αυτος που παει να προκαλεσει το ατυχημα ειναι ο αλλος και οχι ο (φυσιολογικος) ποδηλατης.

Ειτε ο αλλος ειναι πεζος που διασχιζει το δρομο παρανομα, λαθος και χωρις να κοιταει, ειτε αυτοκινητιστης που θα παραβιασει την προτεραιοτητα ή θα περασει απο πανω τον ποδηλατη.

Πολλες "παρανομιες" που κανει καποιος με ποδηλατο, ειναι για να διασφαλισει αποσταση απο τους υπολοιπους για την ασφαλεια ολων, ή για να αποφυγει παρακωληση της κυκλοφοριας λογω αργης επιταχυνσης/ταχυτητας κινησης. Ξανα λεω οι δρομοι ΔΕΝ ειναι φτιαγμενοι με τα ποδηλατα υποψιν.

Οποιος ποδηλατει σε μονιμη βαση το καταλαβαινει αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικό ειναι οι δρομοι να μην ειναι φτιαγμενοι βαση των ποδηλατων.ειδικα ας πούμε η παραλιακή για παράδειγμα που θεωρείται και ταχεις κυκλοφοριας....

Εγω παντως 3 φορες πηγα να πατησω ποδηλατη και στις 2 δεν εφταιγα

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα