Jump to content
Sign in to follow this  
o-prwtarhs

ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ SHIVER 750

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια! Είμαι κάτοχος beverly 300cc και σκεφτομαι να κάνω το βήμα και να παρω τη μηχανή που εχω ερωτευτεί! το aprilia shiver 750 του 08 ! ποια ειναι η άποψή σας? πως θα μου φανει η αναβάθμιση απο το 300ρι ;; και κατι ακόμα που με ενδιαφερει καθως το χρησιμοποιω καθημερινα στην εθνικη για να παω στη δουλεια θα με τσουξει στη τσεπη;; Μου εχουνε πει οτι δεν θα δω και μεγαλη διαφορα στα οικονομικα καθως τα αυτοματα καινε αρκετα! Ευχαριστω εκ των προτέρων !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα παιδια! Είμαι κάτοχος beverly 300cc και σκεφτομαι να κάνω το βήμα και να παρω τη μηχανή που εχω ερωτευτεί! το aprilia shiver 750 του 08 ! ποια ειναι η άποψή σας? πως θα μου φανει η αναβάθμιση απο το 300ρι ;; και κατι ακόμα που με ενδιαφερει καθως το χρησιμοποιω καθημερινα στην εθνικη για να παω στη δουλεια θα με τσουξει στη τσεπη;; Μου εχουνε πει οτι δεν θα δω και μεγαλη διαφορα στα οικονομικα καθως τα αυτοματα καινε αρκετα! Ευχαριστω εκ των προτέρων !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία μηχανή ( εμφανισιακά τουλαχιστον ),περιμένω να ακούσω και εγώ τι θα σου πουν γιατί μαρεσει και εμένα σαν μηχανή:-P :-D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέγονται διάφορα για προβλήματα αλλά δεν έχω ιδία εμπειρία. Αν όμως έχεις καθημερινά εθνική μήπως να σκεφτόσουν κάποιο με καλύτερη ανεμοκάλυψη; Όσο για την κατανάλωση είναι λογικό οτιδήποτε μεγαλύτερο και να πάρεις να καίει κάπως παραπάνω. Προσωπικά για μεγάλες και σπορ μηχανές μέχρι το 7άρι το θεωρώ νορμάλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι θα σε τρομάξει, θα σε τρομάξει το γκάζι του! Αλλά αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, δεν κάνεις απότομες ενέργειες και είσαι προσεκτικός δεν θα έχεις πρόβλημα!

Τώρα για το πόσο καίει, μέσα στην πόλη να υπολογίζεις περί τα 8 λίτρα ανά 100km. Το σκούτερ σου δεν ξέρω πόσο έκαιγε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μέσα στην πόλη να υπολογίζεις περί τα 8 λίτρα ανά 100km.

Τόσο περίπου λέει μέσο όρο το αμάξι μου :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι θα σε τρομάξει, θα σε τρομάξει το γκάζι του! Αλλά αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, δεν κάνεις απότομες ενέργειες και είσαι προσεκτικός δεν θα έχεις πρόβλημα!

Τώρα για το πόσο καίει, μέσα στην πόλη να υπολογίζεις περί τα 8 λίτρα ανά 100km. Το σκούτερ σου δεν ξέρω πόσο έκαιγε.

6.5/7 lt/100Km...κοντά έπεσες (πάλι :D)

Πρωτάρη, με ωραίο μηχανάκι ξεκινάς αλλά...προσοχή γιατί έχει γκάζι καλό, δεν θα αναφερθώ καν στο αν θα νιώθει σαν αναβάθμιση απο το 300αρι γιατί...η σύγκριση θα ηταν κυριολεκτικά ανέκδοτο ;)

Τόσο περίπου λέει μέσο όρο το αμάξι μου :shock:

Ανακρίβεια, again... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το μυαλο μεσα στο κεφαλι σου ολα καλα θα πανε....

95 αλογα δεν τα λες λιγα σε καμμια περιπτωση και απαιτουν το σεβασμο σου.

Η πιο επικινδυνη φαση δεν ειναι μολις το παρεις...........ειναι μετα απο κανα διμηνο που θα νομιζεις πως το εχεις μαθει και θα αρχισεις να το πιεζεις,εκει θελει την προσοχη και την αυτοσυγκρατηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία ανακρίβεια μουσιέ, 8,7 λέει το ηλεκτρονικό μπλιμπλίκι του αμαξιού :closed-topic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα 95 αλογα δεν εχει για κανενα λογο.

75 βγαζει τροχο.

Εαν τα βγαζει οπως τα βγαζει και το δικο μου μοτερ τοτε δε θα εχεις θεμα.

Προσοχη ομως οπως και να χει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

6.5/7 lt/100Km...κοντά έπεσες (πάλι :D)

Πρωτάρη, με ωραίο μηχανάκι ξεκινάς αλλά...προσοχή γιατί έχει γκάζι καλό, δεν θα αναφερθώ καν στο αν θα νιώθει σαν αναβάθμιση απο το 300αρι γιατί...η σύγκριση θα ηταν κυριολεκτικά ανέκδοτο ;)

Γνωστός που το είχε Θεσσαλονίκη έλεγε ότι εντός πόλης του έκαιγε περί τα 7,8lt/100...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

75 βγαζει τροχο.

95 αλογα ειναι επισημα (οχι στον τροχο), μια χαρα ειναι για πρωτη μηχανη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

75 βγαζει τροχο.

Μόνο τόσα;; Το δικό μου λέει 98 άλογα και σε δυναμομέτρηση μου έβγαλε 90 άλογα τροχό. Το Shiver με πιο πολλά κυβικά και αγωνιστικό μοτεράκι επίσης, βγάζει μόνο 75 τροχό; Είχα την εντύπωση πως είναι πιο γρήγορο από το GSR.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το αγωνιστικο μοτερακι απο που προεκυψε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το αγωνιστικο μοτερακι απο που προεκυψε?

Ίσως εκφράστηκα λάθος. Το GSR έχει μοτέρ από GSXR K4, είχα την εντύπωση πως ανάλογο κινητήρα είχε και το Shiver.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνο τόσα;; Το δικό μου λέει 98 άλογα και σε δυναμομέτρηση μου έβγαλε 90 άλογα τροχό. Το Shiver με πιο πολλά κυβικά και αγωνιστικό μοτεράκι επίσης, βγάζει μόνο 75 τροχό; Είχα την εντύπωση πως είναι πιο γρήγορο από το GSR.

Και ομως.

Ειχε γινει και ιστορια για το που εξαφανιστηκαν αυτοι οι 20 ιπποι καθως η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη.

Οπως και να εχει ειναι ωραια μηχανη με ωραιο στησιμο και δυνατο μοτερακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι καμια σχεση.ενα απλο v2 μοτερ ειχε οταν βγηκε.ιδιο με του dorso.φτιαγμενο απο το μηδεν.

προσπαθησαν να το φτιαξουν οσο το δυνατον πιο αξιοπιστο μοτερικα και σχετικα φιλικο προς τον χρηστη.δεν το πλασαρε σαν streetfighter με την αυστηρη εννοια του ορου,ή "μικρο" tuono οπως πολλοι περιμεναν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει σχετικό site apriliabikers.gr ώστε να δεις ότι θέλεις σχετικά με το μηχανάκι που γουστάρεις....Προσωπική μου άποψη...πάρτο είναι κούκλα και πολύ καλά περιφερεεικαά αλλά και γκάζι αρκετό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο μου μήνυμα γιατί διαγράφηκε;;; Άντε τα άσχετα να το καταλάβω... Τεσπα, ας το ξαναγράψω...

Λοιπόν, καταρχήν από την στιγμή που οδηγάς σκούτερ τόσο καιρό σημαίνει ότι έχεις αντίληψη των κινδύνων του δρόμου, άρα δεν θεωρείσαι και τόσο πρωτάρης.

Η μηχανή που θέλεις άνετα κάνει για πρώτη μηχανή, αρκεί να έχεις το μυαλό στο κεφαλι σου και να οδηγάς με σύνεση, καθώς είναι αρκετά δυνατή και ένα απότομο άνοιγμα του γκαζιού μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες!

Από όσο ξέρω κατανάλωση εντός πόλης έχει γύρω στα 8lt/100km. Πριν όμως υπόθηκε από τον Red1 πως αυτό δεν είναι ακριβές και πως ειναι μικρότερη. Όπως και να'χει εντός πόλης 7-8 θα κυμαίνεσαι ανάλογα πως το πας.

Με το καλό να το πάρεις και μην αμελήσεις και τον ανάλογο εξοπλισμό προστασίας!

Edit: Τελικά δεν διαγράφηκε, απλά έγινε διπλοποστάρισμα στο θέμα...

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το μυαλο μεσα στο κεφαλι σου ολα καλα θα πανε....

95 αλογα δεν τα λες λιγα σε καμμια περιπτωση και απαιτουν το σεβασμο σου.

Η πιο επικινδυνη φαση δεν ειναι μολις το παρεις...........ειναι μετα απο κανα διμηνο που θα νομιζεις πως το εχεις μαθει και θα αρχισεις να το πιεζεις,εκει θελει την προσοχη και την αυτοσυγκρατηση.

Μεγαλη κουβεντα ειπες.....!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Viper, 8lt/100Km...και με ποδήλατο μπορείς να δείς αμα δεν προσέξεις/ανάλογα τις καταστάσεις (π.χ κίνηση).

ΔΕΝ είναι η μέση κατανάλωση του όμως - τόσα καίει το δικό σου :grin: :grin:

Εντος Θεσ/νίκης, με νορμάλ πάντα χρήση και κίνηση πάνω απο 7 ΔΕΝ είχα δει ποτέ (καλοκαίρι έπεφτε γύρω στο 6 - 6 και κατι) - και σε βόλτα, αμα ΔΕΝ καγκουριάσεις εχω δει και 4.5lt/100Km, ΔΕΝ τα βγάζω απο τα οπίσθια μου αυτα τα νούμερα, πίστεψέ με καρντάση...To μηχανάκι δεν ηταν δικό μου αλλά ουτε και ο κατοχος του εχει δει ποτέςςς 8 λιτρα ανα 100, ο φιλος σου μάλλον είχε (πολύ) αρύ χέρι :D

8lt/100 Km ουτε η λαδιέρα μου δεν καίει (800cc) - έτσι, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους :)

@ Nuntius : αναφερόμουν στο 8/100 του Shiver αδερφέ.

In other news : Πρωταρη, αμα το πάρεις, παρ'το στον ΣΩΣΤΟ χρώματισμό :

Aprilia-Shiver-750-exterior-wallpaper.jpg

To γκάζι του...MIA XAΡΑ (τι μια χαρά, υπεραρκετό) είναι και θα χρειαστεί προσοχή τους πρώτους μήνες, παρ'το με ABS και χώσε του και μανιτάρια γιατί...θα το ρίξεις 100% - συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... :grin:

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα, καλώς ήρθες στο mybike.gr! :)

Καλή συνέχεια!

Πολύ ωραίο το Shiver. Καλή επιλογή ως μοτοσυκλέτα.

Πόσο καιρό έχεις το Beverly?

Πόσο χρονών είσαι?

Έχεις απεριόριστο δίπλωμα?

Τι σου αρέσει περισσότερο στην οδήγηση και τι περιμένεις ή επιθυμείς να κάνεις με μια μοτοσυκλέτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε, δεν θα σε τρομάξει γιατι πολυ απλά έχει τρια προγραμματα, ξεκίνα με το Rain και μετα στο Touring, το Sport όμως όντως θα σε τρομάξει στην αρχή γίνεται απότομο.

Κατανάλωση έχω δει μέχρι και 4-4,5λίτρα/100km με 120 σταθερά στην εθνική. Μέσα στην πολή ανάλογα πως το πας υπολόγιζε κοντά στα 6+ και σίγουρα πιο χαμηλά απο τα αντίστοιχα 4Κ.

Στα θετικά του στήσιμο φρένα αναρτήσεις ψαλίδι πλαίσιο και μηχανή χώρις προβήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε, δεν θα σε τρομάξει γιατι πολυ απλά έχει τρια προγραμματα, ξεκίνα με το Rain και μετα στο Touring, το Sport όμως όντως θα σε τρομάξει στην αρχή γίνεται απότομο.

Κατανάλωση έχω δει μέχρι και 4-4,5λίτρα/100km με 120 σταθερά στην εθνική. Μέσα στην πολή ανάλογα πως το πας υπολόγιζε κοντά στα 6+ και σίγουρα πιο χαμηλά απο τα αντίστοιχα 4Κ.

Στα θετικά του στήσιμο φρένα αναρτήσεις ψαλίδι πλαίσιο και μηχανή χώρις προβήματα.

Λύσε μου μια απορία φίλε μου, σαν κάτοχος που είσαι. Είχες προσωπικά πρόβλημα με το κοντέρ με το νερό; πήρε και σένα νερό; μετά από δυνατές βροχές ή πλύσιμο με πιεστικό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα