Jump to content
Seirios

Κράνος στά 150€

Recommended Posts

Ενα κρανος ανοιγομενο προσφερει την "ιδια" ασφαλεια με ενα κλειστο κρανος εκτος αν μιλας για ανοιγομενο διχως ασφαλεια.

Τώρα εδώ τι να πείς? Για πια "ειδική" ασφάλεια των ανοιγόμενων μιλάς? Από που την πέρνεις? Πού την βρίσκεις? Τι είναι?

Το οτι για σενα ειναι κατι θεοβαρο σε καποιον αλλο μπορει να μην ειναι.

Σε μια μετωπικη με κολωνα δεν σε σωζει ουτε το κρανος πετρας.

Αυτό είναι ακόμα πιο κορυφαίο! Ε μην φοράς κράνος ρε μάγκα... Αφού δεν σε σώζει.. Η πολυετής σου πείρα σε πίστες σε μεγάλες ταχύτητες σου έχει δείξει ότι δεν πρέπει να πέσεις.. εάν πέσεις κλάφτα...

Όσο για το για ποιόν δεν είναι βαρύ, θα πάρουμε τον Σουγκλάκο να μας πεί τι κράνος τον βολεύει, εμείς έχουμε μικρό σβερκούλη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο τον σεπτεμβρη το εχω εγω. Η ζελατινα ανοιγοκλεινει ακομα σαν να ειναι καινουργια, σφιχτη.

Το υποσιαγωνιο στου φιλου σου κανει οπως το δικο μου? δηλαδη βγαινει συχνα οπως σε εμενα? μακαρι αυτο να ειναι το μοναδικο θεματακι στο κρανος.

Δεν θελω να υποτιμησω κανενα κρανος, ουτε να υπερτιμησω το Nolan που εχω, απλα θελω να πω οτι δε μου λεει απολυτως τιποτα οτι μετα απο 5 μηνες που εχεις το κρανος η ζελατινα του δουλευει σαν καινουρια.

Εγω μετα απο δυο πτωσεις που ειχα (καλα, στη δευτερη ισως δεν ακουμπησε καθολου κατω η εστω δεν ειδα κανενα νεο σημαδι διοτι ειχε τα παλια απ την πρωτη πτωση, ομως στην πρωτη σερνοταν κατω και αλλαξα ζελατινα ομως ο μηχανισμος της ειναι ο ιδιος) μετα απο 5,5 χρονια, συνεχιζει να δουλευει σαν καινουρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θελω να υποτιμησω κανενα κρανος, ουτε να υπερτιμησω το Nolan που εχω, απλα θελω να πω οτι δε μου λεει απολυτως τιποτα οτι μετα απο 5 μηνες που εχεις το κρανος η ζελατινα του δουλευει σαν καινουρια.

Εγω μετα απο δυο πτωσεις που ειχα (καλα, στη δευτερη ισως δεν ακουμπησε καθολου κατω η εστω δεν ειδα κανενα νεο σημαδι διοτι ειχε τα παλια απ την πρωτη πτωση, ομως στην πρωτη σερνοταν κατω και αλλαξα ζελατινα ομως ο μηχανισμος της ειναι ο ιδιος) μετα απο 5,5 χρονια, συνεχιζει να δουλευει σαν καινουρια.

Καλα εννοειται οτι το κρανος δειχνει τί αξιζει μονο οταν χρησιμοποιηθει για το σκοπο που φτιαχτηκε.

Ο Seirios δε μας ειπε ομως στο κρανος του φιλου του, πότε παρουσιασε θεμα στη ζελατινα, και για αυτο εγω απλα ανεφερα τί συμβαινει στο δικο μου στο διαστημα που το εχω.

Μακαρι μετα απο 5 χρονια να ειναι και το δικο μου αθικτο και χωρις προβληματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω το Givi Modular HX09 και είμαι ικανοποιημένος. Ξεφεύγει βέβαια λίγο απο την τιμή που λες, αλλά αν θέλεις κοίτα το HX08 που είναι μέσα στα όρια.

Απο βδομάδα στα lidl έχει προσφορά είδη μοτοσυκλέτας και έχει και κράνη. Οι μάρκες που φέρνει το lidl μπορεί να είναι άγνωστες αλλά συνήθως είναι ποιοτικές.

Τροποποιήθηκε από τον Nikodimos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω το Givi Modular HX09 και είμαι ικανοποιημένος. Ξεφεύγει βέβαια λίγο απο την τιμή που λες, αλλά αν θέλεις κοίτα το HX08 που είναι μέσα στα όρια.

Απο βδομάδα στα lidl έχει πεοσφορά είδη μοτοσυκέτας και έχει και κράνη. Οι μάρκες που φέρνει το lidl μπορεί να είναι άγνωστες αλλά συνήθως είναι ποιοτικές.

Χα, χα, χα.

Οπως το ειπες, πεοσφορα.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπράβο ρε φίλε, στα λόγια μου έρχεσαι, θες να πάρεις Milko Και τυρόπιτα, θες να φτύσεις το μαλάκα στο φανάρι, θες να στείλες φιλάκια στα πιπίνια, θες να καπνίσεις.. ωραίος!! Τι μας ζαλίζεις τόσην ώρα και μας τα χεις κάνει καρούμπαλα και δεν λες απο την αρχή αυτό που θες να πεις και να υποστηρίξεις τη γνώμη σου, οποια και αν είναι αυτή?? Ακόμα και αστεία όπως η δικιά σου και πιθανώς και άθλια (ειδικά στο θέμα φτυσίματος σιχάθηκα λίγο με την εικόνα) σεβαστή είναι

Καλά τα άλλα για τις πρώτες βοήθειες τις προσπερνάω γιατί για να σου προσφερθούν πρώτες βοήθειες πρέπει πρώτα να έχεις μούρη και με το κράνος ανοιχτό να αερίζεις τη μάπα σου και να καπνίζεις δεν θα έχεις καν μούρη. Και επίσης κλειστό να ναι πιθανόν πάλι να μην έχεις μούρη και αυτό είναι δεδομένο. Άλλη αντοχή έχει το μασίφ κράνος και άλλο ένα ανοιγόμενο.

Κρατάω αυτό που λες πως η LS2 είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα με μια AGV και όλα είναι θέματα marketing, είσαι πολύ γνώστης του αντικειμένου, φαίνεται άλλωστε! Εσύ στη μηχανή σου να φοράς LS2, ελευθερη αγορά έχουμε άλλωστε.

τώρα στο θέμα της νοημοσύνης μου πράγματι είναι πολύ μικρή και μειωμένη!! Ευτυχώς ΟΡΙΑΚΑ μου φτάνει για να αντιλαμβάνομαι στο περίπου τί λένε άνθρωποι χωρίς καθόλου νοημοσύνη όπως εσύ έστω και αν κάποιες φορές μοιάζουν απλά με μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

Πάντα φιλικά έτσι.. :cheers:

Άμα θες συνέχεια εδώ είμαι, διασκέδασα πολύ εξάλλου, ειδικα με το επιχείρημα με το Μιλκο και τη ροχάλα. όλοι οι γυφταραίοι και αυτοί που βγάζουν Selfie Πάνω στη μηχανή παρήγγειλαν ήδη το δικό τους ανοιγόμενο! Πρόσφερες info τρελό όχι αστεία!

Σημείωση:Αν είσαι delivery-courrier πράγματι ένα ανοιγόμενο έχει πολλά οφέλη και σε βοηθάει στα καθημερινά, σε αυτή τη περίπτωση το προτείνω κι εγώ.

Τώρα αν κάποιος δεν είναι επαγγελματίας και απλά καβαλάει για να οδηγήσει ας το ξανασκεφτεί. Μετραει πολύ να μπορείς να φιλάς το γκομενάκι πάνω στο μηχανακι, ειδικά άμα είσαι 16 και σε βλέπουν και οι συμμαθητές σου!!

ααααα και προσοχή, το πρωί Milko τυροπιτα και τσιγάρο=κόψιμο!!

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απορώ που κάθεστε και ασχολείστε... Όταν κάποιος προσπαθεί να πείσει ότι ένα σπαστό κράνος προσφέρει την ίδια ασφάλεια που προσφέρει ένα full face, και μάλιστα τα λέει αυτά σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ, κάπου εκεί πρέπει πρέπει να τελειώσει η συζήτηση.

Τι κάθεστε και προσπαθείτε να τον πείσετε; αυτό που είναι αυτονόητο; Αν έρθει κάποιος και πει "οι ρόδες είναι τετράγωνες όχι στρόγγυλες" θα προσπαθήσετε να τον πείσετε για το αντίθετο; Απλά θα του χαμογελάσετε γιατί είτε είναι περιορισμένης ευθύνης είτε τρολ.

Αφού βλέπετε ότι έχει αποφασίσει τι θα πάρει, τι το ζαλίζετε το θέμα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημείωση:Αν είσαι delivery-courrier πράγματι ένα ανοιγόμενο έχει πολλά οφέλη και σε βοηθάει στα καθημερινά, σε αυτή τη περίπτωση το προτείνω κι εγώ.

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο. Ο επαγγελματιας εχει ακομα περισσοτερους λογους να μην φοραει ανοιγομενο κρανος επειδη κανει πολλες διαδρομες με πιεση χρονου και η πιθανοτητα ατυχηματος ειναι πιο αυξημενη.

Οσο πρακτικοτερο και να ειναι η ανασφαλεια που προσφερει, επειδη οι περισσοτεροι το εχουν σχεδον μονιμα ανοιχτο, ειναι σαν να φορας open face η jet κρανος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλο ειναι να μην ειμαστε απολυτοι.Υπαρχουν ανοιγομενα κρανη(οταν τα φορας κλειστα φυσικα),που ειναι πιο ασφαλη απο πολλα full face.Aυτη ειναι η αληθεια ,δεν ειναι θεμα γνωμης η αντιληψης αλλα δεδομενων, κρανος ανοιγομενο http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/caberg-duke-and-tourmax (5αστερια sharp)

http://sharp.direct....gs/shoei-gt-air κρανος shoei full face 3φορες πιο ακριβο απο το παραπανω ανοιγομενο ...αλλα λιγοτερο ασφαλες.

Τροποποιήθηκε από τον Aris.kon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανοιγομενο Caberg ειναι πιο ασφαλες απο fullface Shoei...μαλιστα, το ακουσαμε κι αυτο...και μετα ρωτανε μερικοι, γιατι καποιοι

αλλοι δεν αναγνωριζουν την εγκυροτητα του Sharp :tooth: τελος παντων δικο σας κεφαλι ειναι, εμπιστευτειτε οτι καταλαβαινετε :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλο ειναι να μην ειμαστε απολυτοι.Υπαρχουν ανοιγομενα κρανη(οταν τα φορας κλειστα φυσικα),που ειναι πιο ασφαλη απο πολλα full face.Aυτη ειναι η αληθεια ,δεν ειναι θεμα γνωμης η αντιληψης αλλα δεδομενων, κρανος ανοιγομενο http://sharp.direct....uke-and-tourmax (5αστερια sharp)

http://sharp.direct....gs/shoei-gt-air κρανος shoei full face 3φορες πιο ακριβο απο το παραπανω ανοιγομενο ...αλλα λιγοτερο ασφαλες.

Αυτό που παρέθεσες δεν ισχύει για τον ένα και κύριο λόγο!

Τα γραφήματα μας δείχνουν σημεία της κεφαλής που προσφέρουν από άριστη έως πολύ φτωχή προστασία!

Τα σημεία αυτά είναι:

Το άνω μέρος της κεφαλής και το μέτωπο

Το δεξί πλάγιο

Το αριστερό πλάγιο

Το πίσω μέρος

Κανένα δεν αναφέρει την προστασία στο σημείο του σαγονιού που εκεί είναι που υπερτερούν τα full face έναντι των ανοιγόμενων!

Προφανώς λοιπόν ένα ανοιγόμενο θα είναι το ίδιο ασφαλές όσο ένα full face αφού λαμβάνονται υπόψιν μόνο οι παραπάνω περιοχές και όχι όπως είπα η περιοχή του σαγονιού!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανοιγομενο Caberg ειναι πιο ασφαλες απο fullface Shoei...μαλιστα, το ακουσαμε κι αυτο...και μετα ρωτανε μερικοι, γιατι καποιοι

αλλοι δεν αναγνωριζουν την εγκυροτητα του Sharp :tooth: τελος παντων δικο σας κεφαλι ειναι, εμπιστευτειτε οτι καταλαβαινετε :uglystupid2:

Απο αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να κατατάξει την συγκεκριμένη αξιολόγηση στο επίπεδο του αστείου!

Ας το κατεβάσουν καλύτερα το Site γιατί μπερδευουν τον κόσμο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τί είδοιυς τεστ κάνουν (αν κάνουν!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να κατατάξει την συγκεκριμένη αξιολόγηση στο επίπεδο του αστείου!

Ας το κατεβάσουν καλύτερα το Site γιατί μπερδευουν τον κόσμο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τί είδοιυς τεστ κάνουν (αν κάνουν!)

Αν λάβουμε υπόψιν αυτό που είπα παραπάνω μπορεί ένα flip up κράνος να είναι το ίδιο ασφαλές με ένα full face...αφού οι άνθρωποι δεν έχουν λάβει υπόψιν το σαγόνι που θα ξεκολλήσει με το πρώτο ντουκ στο έδαφος!

:tooth:

Ορίστε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
http://www.car.gr/parts/view/5849114/ ενδοικτικο ειναι αυτο καθως παιζουν και σε αλλα σχεδια πιο απλα και πιο ομορφα ... αρχικη στα 250 αλλα με προσφορα στα 185 το πηρα εγω .Πολυ ωραιο κρανακι με πολλα θετικα και λιγα αρνητικα :P Στεκομαι στο θεμα οτι δεν θες απλο κρανακι και οχι τιποτα τρελο οπως ειναι αυτο ,αλλα οπως ειπα παιζουν και πιο απλα σχεδια :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαβασα καπου τη shoei που ειναι η θιγομενη,να κανει μηνυση στο sharp,προφανως εσυ ξερεις καλυτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που παρέθεσες δεν ισχύει για τον ένα και κύριο λόγο!

Τα γραφήματα μας δείχνουν σημεία της κεφαλής που προσφέρουν από άριστη έως πολύ φτωχή προστασία!

Τα σημεία αυτά είναι:

Το άνω μέρος της κεφαλής και το μέτωπο

Το δεξί πλάγιο

Το αριστερό πλάγιο

Το πίσω μέρος

Κανένα δεν αναφέρει την προστασία στο σημείο του σαγονιού που εκεί είναι που υπερτερούν τα full face έναντι των ανοιγόμενων!

Προφανώς λοιπόν ένα ανοιγόμενο θα είναι το ίδιο ασφαλές όσο ένα full face αφού λαμβάνονται υπόψιν μόνο οι παραπάνω περιοχές και όχι όπως είπα η περιοχή του σαγονιού!

Επιτελους ενα μηνυμα με επειχηρηματα και οχι με κραυγες.Δεχομαι απολυτα αυτο που λες, το sharp δεν εχει αξιολογηση σαγονιου,ομως στις περιοχες που γινεται η συγκριση, το συγκεκριμενο ανοιγομενο υπερτερει του full face της shoei και μαλιστα με μεγαλη διαφορα,δεςπ.χ την δεξια κροταφικη περιοχη και πες μου αν εσυ επεφτες και χτυπουσες εκει(φτου σκορδα) πιο απο τα δυο κρανη θα προτιμουσες να φορας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνα ακομα παραδειγμα,για να μη θεωρηθει οτι μιλαμε μονο για τη shoei.Kranos full face arai http://sharp.direct....ngs/arai-condor 2αστερια sharp,(εντυπωση και εκπληξη προξενει η φτωχη προστασια και στις δυο κροταφικες περιοχες)

Κρανος ανοιγομενο shark evoline 3 http://sharp.direct....shark-evoline-3, 5αστερια shark.Επαναλαμβανω ΔΕΝ λεω οτι τα ανοιγομενα γενικα ειναι ασφαλεστερα απο τα Full face γενικα.Λεω οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανοιγομενα που ειναι πιο ασφαλη απο αρκετα full face κρανη.

Τροποποιήθηκε από τον Aris.kon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνα ακομα παραδειγμα,για να μη θεωρηθει οτι μιλαμε μονο για τη shoei.Kranos full face arai http://sharp.direct....ngs/arai-condor 2αστερια sharp,(εντυπωση και εκπληξη προξενει η φτωχη προστασια και στις δυο κροταφικες περιοχες)

Κρανος ανοιγομενο shark evoline 3 http://sharp.direct....shark-evoline-3, 5αστερια shark.Επαναλαμβανω ΔΕΝ λεω οτι τα ανοιγομενα γενικα ειναι ασφαλεστερα απο τα Full face γενικα.Λεω οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανοιγομενα που ειναι πιο ασφαλη απο αρκετα full face κρανη.

Το θέμα με τα ανοιγόμενα όμως ξέρεις ποιο είναι; ότι είναι ασφαλή ΜΟΝΟ όταν είναι κλειστά! Όταν είναι ανοιχτά το κομμάτι που είναι όρθιο σε ενδεχόμενη πτώση λειτουργει σαν μοχλός που σπρώχνει το σαγόνι στην άσφαλτο ή που σπάει τον αυχένα και είναι πολύ πιο επικύνδινα ακόμα και από τα τζετ κράνη.

Οι κατασκευαστές όλοι λένε πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να οδηγάς έχοντας το ανοιχτό. Απευθύνεται σε ανθρώπους τύπου ντελιβεράδες, μπάτσοι κλπ που πρεπει να κάνουν συχνές στάσεις και να μιλάνε σε κόσμο, και τους βοηθά στο να μην πρέπει να είναι συνέχεια στο βάλε βγάλε!

Στην συντριπτική πλειοψηφία όμως όσοι έχουν σπαστό κράνος λειτουργούν σαν ηλίθιοι, όταν έχει ζέστη και το έχουν ανοιχτό. Οπότε όπως και να το δεις το σπαστό κράνος δεν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα κλειστό, όχι πάντα υπευθύνη δική του αλλά υπευθύνη του ηλίθιου κατόχου του... το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο!

Οπότε καλύτερα να μην δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να επιλέξει ο ίδιος αν θα το έχει ανοιχτό ή κλειστό, αλλά πάρα ένα full face κράνος που θες δεν θες θα είναι πάντα ασφαλές!

Και στο λέει άτομο που είχε το nolan n103.

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα με τα ανοιγόμενα όμως ξέρεις ποιο είναι; ότι είναι ασφαλή ΜΟΝΟ όταν είναι κλειστά! Όταν είναι ανοιχτά το κομμάτι που είναι όρθιο σε ενδεχόμενη πτώση λειτουργει σαν μοχλός που σπρώχνει το σαγόνι στην άσφαλτο ή που σπάει τον αυχένα και είναι πολύ πιο επικύνδινα ακόμα και από τα τζετ κράνη.

Οι κατασκευαστές όλοι λένε πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να οδηγάς έχοντας το ανοιχτό. Απευθύνεται σε ανθρώπους τύπου ντελιβεράδες, μπάτσοι κλπ που πρεπει να κάνουν συχνές στάσεις και να μιλάνε σε κόσμο, και τους βοηθά στο να μην πρέπει να είναι συνέχεια στο βάλε βγάλε!

Στην συντριπτική πλειοψηφία όμως όσοι έχουν σπαστό κράνος λειτουργούν σαν ηλίθιοι, όταν έχει ζέστη και το έχουν ανοιχτό. Οπότε όπως και να το δεις το σπαστό κράνος δεν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα κλειστό, όχι πάντα υπευθύνη δική του αλλά υπευθύνη του ηλίθιου κατόχου του... το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο!

Οπότε καλύτερα να μην δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να επιλέξει ο ίδιος αν θα το έχει ανοιχτό ή κλειστό, αλλά πάρα ένα full face κράνος που θες δεν θες θα είναι πάντα ασφαλές!

Και στο λέει άτομο που είχε το nolan n103.

Συμψωνω μαζι σου,οπως ειχα γραψει και πριν η οποια συγκριση εχει νοημα οταν εχουμε το flip up κλειστο.Επισης πολυ σωστα αναφερεις (ιδιαιτερα για την Ελλαδα) τον παραγοντα νοοτροπια ,στη χρηση του κρανους,απο τον ιδιο τον οδηγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα στο φόρουμ

Παιδιά θέλω την γνώμη σας για το Compact Course της AGV.Είναι flip up κράνος.

Οι ταχύτητές που δουλεύω είναι 60 και πολύ σπάνια 80χιλ .Η τιμή του στα 250 περίπου.

Θέλω να ακούσω γνώμες. Και τα υπέρ και τα κατά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα