Jump to content
Dant3

Belray vs Ipone

Recommended Posts

Εχω αλλαξει διαφορα λαδια και κανενα δε με ικανοποιει οσο τα μοτουλ 5100 που στο μοτερ αυτο απο οτι φαινεται ειναι αυτα που δουλευουν καλυτερα.

Παρολα αυτα λεω να δοκιμασω πριν γυρισω στα 5100,καποιο απο τα εξης

http://www.trade-wind.gr/moto/lubricants/brand/belray/belray-exp-10w40-4lt.html

http://www.trade-wind.gr/moto/lubricants/brand/belray/belray-thumper-racing-10w40-4lt.html

http://www.oilsmotoauto.gr/el/lipantika-moto/268-ipone-road-twin-15w50-4l.html#/-4_lt

Η διαφορα των 2 πρωτων ποια ειναι?

Τα εχει δοκιμασει γενικα κανεις αυτα?

Για τα ipone,δε τα βρισκω σε 10-40 οποτε μαλλον δε θα τα βαλω απλα τα βαζω στη συζητηση.

Εαν εχετε να προτεινετε και τιποτα αλλο αλλα κυριως αυτα με ενδιαφερουν,μη ξεφυγει πολυ το πραγμα παρακαλω.

Θελω ημισυνθετικο 10-40

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

θα σου απαντησω εμμεσα

εγω χρησιμοποιω ipone 15-50 και ειμαι ευχαριστημενος. Απ τα 2-3 που χω δοκιμασει ηταν τα καλυτερα τουλαχιστον, με τα μοτουλ να ειναι τα χειροτερα :)

παιζουν πολλα ρολο, απλα σου παραθετω την εμπειρια μου :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω δοκιμάσει 3 full synth και ένα ήμι συνθετικό:

• Motul 7100 (δεν είχα κανένα πρόβλημα, όλα πήγαν μια χαρά)
  • Castrol Power One Racing το καλύτερο που είχα μέχρι στιγμής, από αίσθηση στον συμπλέκτη κτλ, και το βρίσκω σε καλές τιμές (περίπου στα 8€/λίτρο μαζί με τα μεταφορικά)
  • Bel Ray EXS (όχι το EXP που λες εσύ), και ενώ είχα ακούσει τα καλύτερα ήταν ότι χειρότερο μέχρι στιγμής, με τον συμπλέκτη να πατινάρει και οι ταχύτητες να είναι έτσι κ έτσι.. το πέταξα πολύ πριν την ώρα του ενώ έδωσα 15€/λίτρο
  • Castrol Power One (το μόνο ημί συνθετικό) το οποίο ήταν μια χαρά.. αλλά είπα δεν γ@μιεται για το 1-2€/λίτρο και από τότε βάζω το full synthetic

To thumper είναι μόνο για μονοκύλινδρα και προτείνεται για αγωνιστικούς σκοπούς (Πηγή: Bel Ray , wikipedia (thumber) )

Σίγουρα είναι και τα Motul και τα Bel Ray δυνατά ονόματα στην αγορά των λαδιών, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα μέσα στα καλύτερα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις (εγώ πάντως δοκίμασα και bel ray δεν ξαναβάζω σε αυτό το μηχανάκι, σε άλλο ίσως να ξαναδοκιμάσω..)

ΥΓ: γιατί δεν κοιτάς τα Castrol?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα φευγει το thumper και μενει μονο το exp.

Δοκιμασα castrol.Δε με ικανοποιησαν και περα απο αυτο τα ψιλοκαιει κιολας.και το δικο μου και το ερ του αδελφου μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκιμασε τα silkolene comp4 και θα με θυμηθείς :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον pa18

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκιμασε κανενα που να δινει κανα αλογο. Κοφτη απο 3κ στροφες τρτρτρτρτρτρτρτρ και μετα ξενερωμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

silco και απο μένα! μόνο agip μακριά καλύτερα να βάλεις Αλτις πυρηνελαίο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψιλοσπαμαρω γιατι δεν ξερω να απντησω για αυτα που ρωτας, εγω τωρα εχω κατασταλαξει στα liqui moly, αν θες ψαξτην λιγο σαν εταιρεια να δεις εντυπωσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο, από την παλιά μηχανή βάζω τα exp καθαρά και μόνο διότι έχουν την πιο προχωρημένη προδιαγραφή, την API SM. Γενικά πιστεύω ότι κάνουν δουλειά, αλλά βγάζουν τραχιά αίσθηση, αυτό πλεον μάλλον το έχω σιγουρέψει. Στην παλιά σε σύγκριση με motul 5000, το bel ray έδινε λίγο πιο τραχιά λειτουργία, αλλά εμπιστεύομαι την προδιαγραφή...Τώρα θα αλλάξω μάλλον μάρκα, και πάω για spectro, και τώρα θα σχηματίσω γνώμη και θα δω διαφορές...

Τι να σου πω...ρίχτα τα exp μέσα, να δεις τι παίζει. Σε τρεις αλλαγές που έχω κάνει μέχρι τώρα, βγαίνανε οκ απο μέσα, αλλά η τραχύτητά που βλέπω στο μοτερ δε μου αρέσει και θα δοκιμάσω τα σπέκτρο, τα οποία έχουν άλλη σύσταση, όταν βάζαμε στο παπί του δενζο σπέκτρο είναι πράσινα και αρκετά πιο παχύρρευστα απο ότι έχω δει μέρι τώρα (βάλαμε και 20-50 όμως). Εάν έχεις βρει σημείο αναφοράς, μη φύγεις πολύ απο εκεί, ειδικά αν έχεις δοκιμάσει και άλλα και δε σου έκανε τίποτα.

Πάντως ξέρω σημείο στην Αθήνα που δίνει τα σπέκτρο πολύ καλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου απαντησω εμμεσα

εγω χρησιμοποιω ipone 15-50 και ειμαι ευχαριστημενος. Απ τα 2-3 που χω δοκιμασει ηταν τα καλυτερα τουλαχιστον, με τα μοτουλ να ειναι τα χειροτερα :)

παιζουν πολλα ρολο, απλα σου παραθετω την εμπειρια μου :rolleyes:

Ακριβώς τα ίδια και εδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψιλοσπαμαρω γιατι δεν ξερω να απντησω για αυτα που ρωτας, εγω τωρα εχω κατασταλαξει στα liqui moly, αν θες ψαξτην λιγο σαν εταιρεια να δεις εντυπωσεις

Στο 640 εχω δοκιμασει και liqui και motorex.Tα liqui μαλιστα τα φερνει ο μηχανικος μου σε μετρια τιμη..Κατωτερο δουλεμα απο motorex στο δικο μου μοτερ το οποιο μοτορεξ το παιρνω εως και 4Ε λιγοτερο το λιτρο.Δε λεω καλο λαδακι αλλα για την σχετικα αγνωστη μαρκα στο μοτοσυκλετιστικο χωρο και την ποιοτητα του απλα μετρια δεν αξιζει τα χρηματα που ζητανε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργη τα κοιταξα τα Liqui moly,αλλα 14Ε το λιτρο ειδα και εκλεισα το tab. :crazy:

Θα πεταξω μεσα μου φαινεται τα exp να τα δω.

Ετσι και αλλιως εαν δε μου αρεσουν,στην επομενη αλλαγη τα αλλαζω.

Ipone δε το βρισκω καθολου σε 10-40 αρα φευγει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To thumper ασχετα με το ονομα του δεν ειναι ουτε μονο για μονοκυλινδρα ουτε αγωνιστικο. Ειναι το πιο hi-end ημισυνθετικο λαδι της Bel Ray. Το EXS που αναφερθηκε ειναι το φουλ συνθετικο της Bel Ray. Για το thumper εχω υπερεξαιρετικες εντυπωσεις σε 5 προσωπικα μου μηχανακια και σε πολλα φιλων και πελατων οταν ημουν στο συνεργειο. Αν βαλεις τα Bel Ray προτιμησε τα Thumper οπωσδηποτε. Και θυμισου οτι το λαδι ειναι οτι πιο υποκειμενικο υπαρχει στη μοτοσυκλετα, οποτε κανε τις δοκιμες σου χωρις να ζητας γνωμες γιατι θα χαθεις σε εναν κυκεωνα αντιθεσεων. :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο γιατι αποκλειεις το 15-50?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To thumper ασχετα με το ονομα του δεν ειναι ουτε μονο για μονοκυλινδρα ουτε αγωνιστικο. Ειναι το πιο hi-end ημισυνθετικο λαδι της Bel Ray. Το EXS που αναφερθηκε ειναι το φουλ συνθετικο της Bel Ray. Για το thumper εχω υπερεξαιρετικες εντυπωσεις σε 5 προσωπικα μου μηχανακια και σε πολλα φιλων και πελατων οταν ημουν στο συνεργειο. Αν βαλεις τα Bel Ray προτιμησε τα Thumper οπωσδηποτε. Και θυμισου οτι το λαδι ειναι οτι πιο υποκειμενικο υπαρχει στη μοτοσυκλετα, οποτε κανε τις δοκιμες σου χωρις να ζητας γνωμες γιατι θα χαθεις σε εναν κυκεωνα αντιθεσεων. :P :P

Λάθος δικό μου, απλά προτείνεται-διαφημίζετε για μονοκύλινδρα και ονομάζεται racing..

Applications:

• Thumper engines (single cylinder, multi-valve racing engines)
  • For use in all 4-stroke engines requiring an oil meeting the API SG/SH/SJ/SL/SM standards
  • For use in all 4-stroke motorcycles with or without wet clutches including those specifying the use of a JASO MA/MA1/MA2 qualified oil
  • Use in all 4-stroke motorcycle engines with or without wet clutches

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο γιατι αποκλειεις το 15-50?

10-40 λεει το μανουαλ ,ειχα δοκιμασει και παλια 15-50,δεν ειχα δει διαφορα οποτε θελω να μεινω στο του μανουαλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10-40 λεει το μανουαλ ,ειχα δοκιμασει και παλια 15-50,δεν ειχα δει διαφορα οποτε θελω να μεινω στο του μανουαλ.

Μόνο 10-40 λέει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι.

Δεν υπάρχει μανιουαλ που να λέει ΜΟΝΟ 10/40.Κινητήρα Suzuki φοράς και η εταιρία μιλάει για διαφορετικά ιξώδη αναλογα των περιβαλλοντικών θερμοκρασιών καθε χώρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα