Jump to content
achilleasv

Honda Innova 125i (συμβιωση μαζι του)

Recommended Posts

το φτερο το κοβεις με πριονακι μεχρι εκει που ειναι ευθεια στα πλαστικα για να μη φενεται ασχημο. δεν γινεται να ξαναμπει. παρε ενα ημιτασιον με 20-25 ευρω και κοψε εκεινο (το γνησιο ειναι πολυυυ ακριβο). την πινακιδα μπορεις να τη βαλεις με λαμακια, μια χαρα θα ειναι...

το μετρησες με κουτι και δεν κλεβει καθολου με το 12 γραναζι, οκ. μονο μην ερθεις σε 1-2 μηνες και λες "σαπια τα innova, σπανε για πλακα, πεταμενα λεφτα". δεν το καταλαβαινεις αλλα οι στροφες του μοτερ σου οταν πας πορεια ειναι σχεδων τερμα. βαλε 13 (που και αυτο ειναι λιγακι κοντο, αλλα δε θα εχεις προβλημα). τσπ i rest my case...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταλαβαινω τι μου λες αλλα ειναι ο,τι πρεπει για τις αποστασεις που εχουμε εδω. Πχ: τωρα σε καποια μερη βαζω τριτη χαλαρα με 45 χλμ ενω ακομα και με το 13 ζοριζοταν και δουλευανε πολυ οι δισκοι συμπλεκτη με αποτελεσμα να κατεβαζω 2α με υψηλες στροφες. Με το 12αρι χαμηλωτερα το δουλευω απο οτι με το 13αρι. Δε λεω το πιο ωραιο που να τα κανει ΟΛΑ ναι ειναι το 13 αλλα εγω δεν βγαινω πορεια πουθενα..μεσα στο χωριο δεν παω πανω απο 60 πουθενα! Μονο σε καμια ευθεια εξω εξω απο τη κατοικημενη περιοχη.

Το 13αρι λογικα θα το βαλω το επομενο καλοκαιρι που ηδη θα εχω διπλωμα και θα πηγαινω περισσοτερες πορειες.

Το φτερο οντως το βρηκα 60 ευρω γνησιο. (καποιοι το δινουν και 20 λεγοντας το γνησιο)..Θα κανω αυτο που μου ειπες θα παρω ιμιτασιον και θα παω σε μαστορα να μου φτιαξει τις βασεις εκτοςς και ν τα καταφερω εγω.

Μεσα στις επομενες 3 εβδομαδες θα εχουν μπει φαναριερα με φλας,ασπρα φλας μπροστα και εξατμιση level. Τι γνωμη εχετε για την εξατμιση?

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα ξανα το 13 γιατι σε πορεια που πηγα ηθελε στα 80 μισο γκαζι οποτε....

Εβαλα τα φλας μεσα στο φαναρι και εκοψα ο φτερο

Και μπηκε η εξατμιση https://www.youtube.com/watch?v=3GBxeRinlHk

DSCN0132_zpspx6klxla.jpg

DSCN0131_zpsw3r9z6op.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλα δεν χρειαζομαι πουθενα πανω απο 70.. Απο του χρονου που θα πηγαιω πιο μακρια θα το βαλω.

Μετρησα να δω αν κλεβει το κοντερ και με αυτοκινητο και με τη γουρουνα και δεν κλεβει καθολου!! Ολα αυτα που λενε ειναι βλακειες.

Πηγα σημερα για τη φαναριερα αλλα ειχαν σωθει..Μεσα σε 2 βδομαδες περιπου θα παω παλι.

Θα το σκεφτω για το φτερο..αλλα θελει μαστορα να σου το κανει καλα για να το ξαναβαλεις στο κτεο.

(Θα σου στειλω κ αλλες φωτο στο φβ)

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν χάνει το κοντέρ με το 12αρι γρανάζι και επίσης ποιος λέει βλακειες όταν λέει ότι χάνει το κοντέρ με το 12αρι γρανάζι? 

Μάγκα μου κοιτα να φτιάξεις τα κοντέρ στο αυτοκίνητο και στη γουρούνα γιατί και εκείνα μλκιες δείχνουν. 

Είχα 12αρι γρανάζι στο innova και το κράτησα σκάρτο τρίμηνο γιατί ήταν θεοκοντο και επίσης το κοντέρ έδειχνε ότι να ναι. 

Παράδειγμα, το κοντέρ έγραφε 140 και τα πραγματικα ήταν 100. Άλλη μια πραγματικότητα είναι πως πήγαινες με 80 και το κοντέρ έλεγε 120.

Τη μέτρηση την έκανα με gps και όχι με γουρούνες κλπ. Λογικό είναι άλλωστε να χάνει το κοντέρ λόγω του τρόπου που μετράει τη ταχύτητα. 

Στο θέμα της αυτονομίας έχεις πέσει μέσα. Βγάζει εύκολα πάνω από 170 χιλιόμετρα με το ρεζερβουάρ. Εμένα η μέση κατανάλωση είναι ελάχιστα κάτω από τα 2λ/100km σχεδόν πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να μιλας λιγο πιο ωραια και να μη εισαι τοσο επιθετικος (αν καταλαβα σωστα)

Την μετρηση την εκνα στα 30 χλμ γιατι δεν ειχα την δυνατοτητα με περισσοτερα οποτε μπορει να μη το καταλαβα + οτι θα κανω μετρηση με περισσοτερα χλμ με τη πρωτη ευκαιρια.

Εγω παντως οσα χλμ ειχα στο κοντερ με το 13 τοσα ειχα και με το 12..

Καταναλωση ναι αρκετα καλα για τις ανηφορες του χωριου!

ΕΡΩΗΣΗ

Μπορει καποιος να μου πει που ακριβως ειναι ο εγκεφαλος του ινοβα και αν εχει καποια υποδοχη για διαγνωστικο? Ενας φιλος μου εχει ενα διαγνωστικο με μπλουτουθ και δειχνει τα παντα για αυτο ρωταω

Τι ειναι αυτο που εχει ο κυριος στο τιμονι? https://www.youtube.com/watch?v=IeZQuj124Xw

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να μιλας λιγο πιο ωραια και να μη εισαι τοσο επιθετικος (αν καταλαβα σωστα)

Την μετρηση την εκνα στα 30 χλμ γιατι δεν ειχα την δυνατοτητα με περισσοτερα οποτε μπορει να μη το καταλαβα + οτι θα κανω μετρηση με περισσοτερα χλμ με τη πρωτη ευκαιρια.

Εγω παντως οσα χλμ ειχα στο κοντερ με το 13 τοσα ειχα και με το 12..

Καταναλωση ναι αρκετα καλα για τις ανηφορες του χωριου!

ΕΡΩΗΣΗ

Μπορει καποιος να μου πει που ακριβως ειναι ο εγκεφαλος του ινοβα και αν εχει καποια υποδοχη για διαγνωστικο? Ενας φιλος μου εχει ενα διαγνωστικο με μπλουτουθ και δειχνει τα παντα για αυτο ρωταω

Τι ειναι αυτο που εχει ο κυριος στο τιμονι? https://www.youtube.com/watch?v=IeZQuj124Xw

Προσπάθησα να συγκρατηθώ αλλά όταν διαβασα ότι ακυρώνεις αυτούς που έχουν δίκιο και λες "δεν ξέρουν, λένε βλακείες", δεν τα κατάφερα.

Βάλε το 12, κάνε μια καλή βόλτα και στο καπάκι βάλε το μαμά 14αρι να δεις για τι διαφορά μιλάμε στις ενδείξεις. 

Το μόνο καλό που βρήκα στο 12αρι ήταν το τράβηγμα στις ανηφόρες με 2καβαλο. Εκεί δεν είχε καμία σχέση με το μαμά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το 13 το εχεις μετρησει?

Ναι.

+11% σφάλμα, οι ενδείξεις στο κοντέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να και φωτο με κομενο φτερο (ξερω θελει κοψιμο ευθεια στα πλαστικα και θα το κανω οταν εχω χρονο λογω μαθηματων)

DSCN0137_zpsngdqsodu.jpg

DSCN0140_zpsaygsjmcv.jpg

Δεμ μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα απο το αποτελεσμα..ισα ισα ισως παρω ξανα ενα φτερο να βαλω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω τι λες αλλα εμενα μου αρεσει !!:yes:

εδειξε το μηχανακι !

Υ.Γ. ριχνεις κατι στο χρωμα για να γυαλιζει? (το δικο μου δεν γυαλιζε τοσο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποιο κερι χρησιμοποιεις  ?   (στειλε πμ):laugh:

το εκλεισα προσωρινα ,απο μερα σε μερα θα το ανοιξω παλι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry  αλλα ειναι σαν να στο εφαγε σκυλι.

αν ειναι να εχεις πινακιδα πισω ποιος ο λογος να κοψεις φτερο?

στο μαρσπιε αριστερα λειπει βιδα η δεν φαινεται καλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα βαλω μικρη πινακιδα μηπως ειναι πιο ωραιο..

Ναι λειπει η βιδα γιατι την εχασα και θελω να βρω ιδια (πεταλουδα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χτυπαει ασχημα στο ματι. το φτερο στο δικο μου το ειχα κοψει με πριονακι ακριβως στην ευθεια με τα πλαστικα, δε φενοταν πως ηταν κομμενο. μαλακια εκανες που εκοψες το γνησιο. καλυτερα να το αφηνες οπως ηταν. αν σου αρεσει αυτο το πραγμα που πεταγεται απο κατω, πασο τοτε.:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα αφησω μονο την κλειδαρια και το απο κατω θα το κοψω. Φυσικα και δεν μου αρεσει αυτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον! Μου παρουσιασε το πρωτο προβλημα! Θα σας πω πως ξεκινησε..

Δυο παρασκευες πριν πηγα το μηχανακι για ρυθμιση βαλβιδων στον MSR (Βασιλη καταλαβες), διαπιστωσαμε πως η εξαγωγης ειχε κλεισει. Επεμενα να τις ρυθμισουμε οπως λεει στο εγχειριδιο και μου λεει οκ αλλα να ξερεις θα χτυπαει. Το καναμε και οντως βαρουσε σαν τρελο!! Μετα τις εβαλε 005 εισ. και 008 εξ. 

Οταν το πηρα σπιτι και την επομενη μερα ζεσταθηκε αρχισε ξανα να βαραει λιγακι...

Τον παιρνω τηλ και μου λεει φερτο να το φτιαξω. 

Το πηγε ο πατερας μου την επομενη παρασκευη και ξαναρυθμισαν βαλβιδες (δεν ξερω διακενο) αλλα βαρουσε παλι και συμφωνα με τον μαστορα ηταν η καδενα εκ/ρου. Τα αλλαξε (50 ευρω τα πραγματα και 20 η δουλεια). Τωρα ειναι μια χαρα αν και νομιζω πως ακουγονται λιγο  οι βαλβιδες αλλα ελαααααααχιστα...

Αυριο θα βαλω και φωτο απο το μηχανακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

16000 εχει 

Αυριο θα το παω ξανα στον μαστορα γιατι βαρανε οι βαλβιδες 100%..

Οποτε μπορει να τα αλλαξα χωρις λογο...

Αλλαξα καδενα και τεντωτηρα

DSCN0271_zpsggxabqmy.jpg?t=1449697383

DSCN0269_zpsgev4inyr.jpg?t=1449697388

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εβαψες και το φαναρι πισω βλεπω. οταν το μετανιωσεις, θα ψαχνεις να βρεις γνησιο φαναρι. δεν ακουτε καθολου....

υγ. ακομα να βαλεις το φτερο πισω? :biggrin:

πισω γιατι το χαμηλωσες? για να χανει προσφυση ακομα η πιο ευκολα η μπροστα ροδα στις στροφες? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα