pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Γεια σας παιδια πριν δυο μηνες με σταματησαν με ενα μηχανακι(50cc) ενος φιλου που δεν ηξερα οτι δεν εχει ασφαλεια.αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να με γραψουν 250 ευρω εμενα και 250 ευρω αυτον για ασφαλεια,αυτα τα δυο σε μια κληση γραμμενα και εμενα με εγραψαν και δικαστηριο για ασφαλεια.μου πηραν το διπλωμα για 6 μηνες ή μεχρι να πληρωσω την κληση.οταν πηγα στην εφορια να πληρωσω τα 250 ευρω τα δικα μου δεν με αφησαν και μου ειπαν οτι πρεπει να τα παω μαζεμενα με του αλλου ή να παρω τηλεφωνο στην τροχαιο να μου πουν τι θα κανω.Οταν πηρα στην τροχαια μου ειπαν οτι ειναι η κληση κανονικα 500 ευρω στον καθενα και οτι πρεπει να παω απο κει να κανονισουμε.Δεν πηγα ποτε και τωρα δεν ξερω τι να κανω.ειμαι σε αδιεξοδο!ας βοηθησει καποιος που ξερει.Ευχαριστω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Τη μαμησες... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Ευχαριστω για την συμβουλη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Οντως σε αυτη τη περιπτωση τη πληρωνει ο οδηγος η ο ιδιοκτητης? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beter_1993 325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Η κληση των 250€ ειναι στο ονομα σου; Η γραφει και τα στοιχεια του κατοχου; Αν εχει μονο τα δικα σου στοιχεια η κληση για ποιο λογο δεν σε αφησαν να την πληρωσεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Οντως σε αυτη τη περιπτωση τη πληρωνει ο οδηγος η ο ιδιοκτητης? Παντως η κληση αναφερει και τα δυο ονοματα και λεει 250 ευρω στο ονομα 250 στου αλλου.και το δικαστηριο μονο σε μενα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 συνεννοηθείτε και πηγαίντε μαζί να πληρώσετε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beter_1993 325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 εφοσον ειστε και οι δυο τοτε οντως επρεπε να πατε μαζι. Γιατιδεν πηγατε να την πληρωσετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Ευχαριστω για την συμβουλη! . Δεν το ειπα ως συμβουλη αλλα ως γεγονος. Να σου γινει μαθημα και να μην παιρνεις ποτε ξενα μηχανακια. Απο κει και υστερα, μαλλον θα επρεπε να κοπου δυο κλησεις: μια στον οδηγο και μια στον ιδιοκτητη. Ισως αυτο θα επρεπε να ζητησεις (και τωρα ακομα) απο την τροχαια, να χωριστουν τα προστιμα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 θα παμε αυτες τις μερες αλλα πρεπει να παω μετα απο την αστυνομια να παρω το διπλωμα.γινεται να κανουν την κληση 500 στο καθενα να την αλλαξουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beter_1993 325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 θα παμε αυτες τις μερες αλλα πρεπει να παω μετα απο την αστυνομια να παρω το διπλωμα.γινεται να κανουν την κληση 500 στο καθενα να την αλλαξουν? η κληση λεει 500€ η 250€; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) . Δεν το ειπα ως συμβουλη αλλα ως γεγονος. Να σου γινει μαθημα και να μην παιρνεις ποτε ξενα μηχανακια. Απο κει και υστερα, μαλλον θα επρεπε να κοπου δυο κλησεις: μια στον οδηγο και μια στον ιδιοκτητη. Ισως αυτο θα επρεπε να ζητησεις (και τωρα ακομα) απο την τροχαια, να χωριστουν τα προστιμα. το μηχανακι ειχα κανονισω να το αγορασω και την μερα της μεταβιβασης που πηγαινα στο μαστορα και να το κοιταξει με σταματησαν.σου λεω ατυχια συννεφο! η κληση λεει 500€ η 250€; η κληση λεει 500 ποσο προστιμου ,500 ποσο πληρωμης και απο κατω λεει 250 στο ιδιοκτητη και 250 ευρω στο οδηγο Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 από τον pateris99 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Εφόσον έχεις στα χέρια σου κλίση που γράφει συγκεκριμένο ποσόν, πήγαινε μαζί με τον φίλο σου στην εφορία και εξοφλήστε το αναγραφόμενο πόσον. Από την στιγμή που θα δεχτεί η εφορία την πληρωμή και δεν συντρέχουν λόγοι προσαυξήσεως λόγο υπερβολικής καθυστέρησης πληρωμής και εκδοθεί εξοφλητικό διπλότυπο για τον αριθμό της κλίσης το θέμα έχει τελειώσει. Θεωρείσαι εξοφλημένος για το σύστημα, και μπορείς να πάρεις τη δίπλωμα σου με την επίδειξη του διπλότυπου στην τροχαία εκτός και αν διοικητική πράξη προβλέπει την παρακράτηση του διπλώματος για περισσότερο χρόνο και ανεξάρτητα από την πληρωμή του προστίμου. Μην καθυστερείς την πληρωμή και φροντίστε το μαζί με το φίλο σου άμεσα ώστε αν προβλέπετε παρακράτηση του διπλώματος για περισσότερο χρόνο να επωφεληθείς από την διοικητική απόφαση επιστροφής των διπλωμάτων πινακίδων λόγο των εορτών. (που προϋποθέτει όμως να έχει πληρωθεί πρώτα το διοικητικό πρόστιμο). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Εφόσον έχεις στα χέρια σου κλίση που γράφει συγκεκριμένο ποσόν, πήγαινε μαζί με τον φίλο σου στην εφορία και εξοφλήστε το αναγραφόμενο πόσον. Από την στιγμή που θα δεχτεί η εφορία την πληρωμή και δεν συντρέχουν λόγοι προσαυξήσεως λόγο υπερβολικής καθυστέρησης πληρωμής και εκδοθεί εξοφλητικό διπλότυπο για τον αριθμό της κλίσης το θέμα έχει τελειώσει. Θεωρείσαι εξοφλημένος για το σύστημα, και μπορείς να πάρεις τη δίπλωμα σου με την επίδειξη του διπλότυπου στην τροχαία εκτός και αν διοικητική πράξη προβλέπει την παρακράτηση του διπλώματος για περισσότερο χρόνο και ανεξάρτητα από την πληρωμή του προστίμου. Μην καθυστερείς την πληρωμή και φροντίστε το μαζί με το φίλο σου άμεσα ώστε αν προβλέπετε παρακράτηση του διπλώματος για περισσότερο χρόνο να επωφεληθείς από την διοικητική απόφαση επιστροφής των διπλωμάτων πινακίδων λόγο των εορτών. (που προϋποθέτει όμως να έχει πληρωθεί πρώτα το διοικητικό πρόστιμο). ευχαριστω για την διευκρινιση!μου ειχε πει ο ιδιος ο αστυνομικος οτι με την εξοφληση θα μου δωσουν το διπλωμα κατευθειαν πισω και την αδεια στο αλλο το παιδι..με το δικαστηριο ξερεις τι θα γινει?θα μου κανουν τιποτα?προστιμο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) Δεν μπορώ να ξέρω και να προκαταλάβω εκ των προτέρων την κρίση του δικαστή, έχει το δικαίωμα να σε αθωώσει (αν έχουν όμως εξοφληθεί τα πρόστιμα) έως και να σου επιβάλει κάποια χρηματικη ποινή. Όλα εξαρτώνται από τα επιχειρήματα σου, και κατά πόσο θα πείσεις τον δικαστή με αυτά. Για περισσότερες και καλύτερες συμβουλές απ αυτού θα χρειαστείς την συνδρομή κάποιου νομικού Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 από τον naftilos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Δεν μπορώ να ξέρω και να προκαταλάβω εκ των προτέρων την κρίση του δικαστή, έχει το δικαίωμα να σε αθωώσει (αν έχουν όμως εξοφληθεί τα πρόστυμμα) έως και να σου επιβάλει κάποια χρηματικη ποινή. Όλα εξαρτώνται από τα επιχειρήματα σου, και κατά πόσο θα πείσεις τον δικαστή με αυτά. Για περισσότερες και καλύτερες συμβουλές απ αυτού θα χρειαστείς την συνδρομή κάποιου νομικού αα ενταξει σε ευχαριστω πολυ..μηπως ξερεις ας πουμε το μεγιστο περιπου ποσο?και μετα απο ποσο χρονικο διαστημα γινεται το δικαστηριο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Να συμπληρώσω ότι εκτός από την καταβολή του προστίμου απαιτείται και η έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την επιστροφή της άδειας της μηχανής. Αλλιώς δεν επιστρέφετε μέχρι την έκδοση του ασφαλιστηρίου αα ενταξει σε ευχαριστω πολυ..μηπως ξερεις ας πουμε το μεγιστο περιπου ποσο?και μετα απο ποσο χρονικο διαστημα γινεται το δικαστηριο? Δεν γνωρίσω κάτι περισσότερο να σε βοηθήσω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Να συμπληρώσω ότι εκτός από την καταβολή του προστίμου απαιτείται και η έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την επιστροφή της άδειας της μηχανής. Αλλιώς δεν επιστρέφετε μέχρι την έκδοση του ασφαλιστηρίου Δεν γνωρίσω κάτι περισσότερο να σε βοηθήσω ευχαριστω να 'σαι καλα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πληρώσει πρόστιμο ο οδηγός, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υπεύθυνος για την ασφάλιση του οχήματος; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πληρώσει πρόστιμο ο οδηγός, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υπεύθυνος για την ασφάλιση του οχήματος; τι να σου πω και εγω δεν ηξερα κατι μεχρι που την εφαγα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πληρώσει πρόστιμο ο οδηγός, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υπεύθυνος για την ασφάλιση του οχήματος; η νομοθεσια λεει προστιμο στον οδηγο και στον ιδιοκτητη. οποτε οταν περνετε αλλων οχηματα το νου σας. ναι μεν ο ιδιοτκητης ειναι υπευθυνος να ασφαλιση το οχημα αλλα και ο οδηγος οφειλει να κοιταξει αν το οχημα που οδηγα κυκλοφορει νομιμα. το ιδιο ισχυει και για το κτεο. 400 σε οδηγο και 400 σε ιδιοκτητη. βεβαια εννοειται πως αν οδηγος ειναι και ιδιοκτητης τοτε πληρωνει μια φορα. τωρα για τον φιλο απο πανω, φιλε λυση δεν υπαρχει. πατε σε εφορια πληρωνετε μισα μισα και πατε μετα στην αστυνομια να παρεις τα χαρτια σου. αν το αφησετε καιρο θα πανε στα αφμ σας με αποτελεσμα να εχει προσαυξησεις. οσο για το δικαστηριο μην σκας πταισμα ειναι. κατα 90% δεν θα εχεις θεμα η 10% θα σου επιβαλουν και εκει προστιμο κανα 150 αρι στην καλυτερη. αλλα καθε χρονο σχεδον (περσι και φετος εγινε) βγαινει κατι σαν φεκ οπου παραγραφει ολες τις ποινες μεχρι ενα ετος φυλακισης.οποτε μπορει και να την γλιτωσεις. ετσι την γλιτωσαν παρα πολλοι το δικαστηριο που τους ειχαν γραψει για διπλωμα πριν τον 09/2014. σε αυτο το σημειο να εξηγησω και κατι ακομα ασχετο.. το διπλωμα ειναι πλημ/μα. εαν σας γραψουν για διπλωμα εχουν δικαιωμα να σας οδηγησουν στο αυτοφωρο. ΟΜΩΣ υπαρχει και ενα αρθρο στην ποινικη δικονομια που οριζει οτι για αδικηματα μεχρι 1 ετος μπορει να μην ακολουθησει το οργανο την αυτοφωρη διαδικασια (του δινει την αδεια και καλα η προισταμενη αρχη - Εισαγγελεια) βεβαια παντα θα πρεπει να γινεται ακινητοποιηση οχηματος και παραλαβη του απο ατομο με διπλωμα. αυτο το λεω πιο πολυ για πιτσιρικαδες που οδηγουν χωρις διπλωμα , μην τους τυχει καμια μερα και τους πουν αυτοφωρο και τους φανει περιεργο. ειναι στο χερι του εκαστοτε αστυνομικου 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 η νομοθεσια λεει προστιμο στον οδηγο και στον ιδιοκτητη. οποτε οταν περνετε αλλων οχηματα το νου σας. ναι μεν ο ιδιοτκητης ειναι υπευθυνος να ασφαλιση το οχημα αλλα και ο οδηγος οφειλει να κοιταξει αν το οχημα που οδηγα κυκλοφορει νομιμα. το ιδιο ισχυει και για το κτεο. 400 σε οδηγο και 400 σε ιδιοκτητη. βεβαια εννοειται πως αν οδηγος ειναι και ιδιοκτητης τοτε πληρωνει μια φορα. τωρα για τον φιλο απο πανω, φιλε λυση δεν υπαρχει. πατε σε εφορια πληρωνετε μισα μισα και πατε μετα στην αστυνομια να παρεις τα χαρτια σου. αν το αφησετε καιρο θα πανε στα αφμ σας με αποτελεσμα να εχει προσαυξησεις. οσο για το δικαστηριο μην σκας πταισμα ειναι. κατα 90% δεν θα εχεις θεμα η 10% θα σου επιβαλουν και εκει προστιμο κανα 150 αρι στην καλυτερη. αλλα καθε χρονο σχεδον (περσι και φετος εγινε) βγαινει κατι σαν φεκ οπου παραγραφει ολες τις ποινες μεχρι ενα ετος φυλακισης.οποτε μπορει και να την γλιτωσεις. ετσι την γλιτωσαν παρα πολλοι το δικαστηριο που τους ειχαν γραψει για διπλωμα πριν τον 09/2014. σε αυτο το σημειο να εξηγησω και κατι ακομα ασχετο.. το διπλωμα ειναι πλημ/μα. εαν σας γραψουν για διπλωμα εχουν δικαιωμα να σας οδηγησουν στο αυτοφωρο. ΟΜΩΣ υπαρχει και ενα αρθρο στην ποινικη δικονομια που οριζει οτι για αδικηματα μεχρι 1 ετος μπορει να μην ακολουθησει το οργανο την αυτοφωρη διαδικασια (του δινει την αδεια και καλα η προισταμενη αρχη - Εισαγγελεια) βεβαια παντα θα πρεπει να γινεται ακινητοποιηση οχηματος και παραλαβη του απο ατομο με διπλωμα. αυτο το λεω πιο πολυ για πιτσιρικαδες που οδηγουν χωρις διπλωμα , μην τους τυχει καμια μερα και τους πουν αυτοφωρο και τους φανει περιεργο. ειναι στο χερι του εκαστοτε αστυνομικου Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..να σου πω μηπως ξερεις αν υπαρχει καποιο ενδεχομενο να μου αλλαξει την κληση απο 500 σε 1000 οπως μου ειπε στο τηλεφωνο? γινεται αυτο?ή οτι γραψει ο αστυνομικος και μετα τελειωσε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) αν σε εγραψε για δικυκλο οχημα οσα κυβικα και να ειναι το προστιμο ειναι 250. κανονικα νομιζω επρεπε να γραφτουν δυο κλησεις ξεχωριστες, 250 σε εσενα και 250 στον ιδιοκτητη. ενδεχεται επειδη αυτο εφαρμοζεται σχετικα προσφατα (ενω υπηρχε απο παλια ο νομος) να μην ηξερε και τα εκανε μανταρα. δεν ξερω κατα ποσο μπορει να πατησεις στο οτι δεν ειναι σωστα γραμμενη η κληση (κανε μια ερωτηση σε ενα δικηγορο) αλλα το οτι σε καλεσε για να σου αλλαξει την κληση προφανως σημαινει οτι δεν την εχει γραψει σωστα. αλλα δεν ξερω αν παιρνει κατι διοτι δεν μιλαμε για απλο διοικητικο αλλα και για πταισμα και μιλαμε για ασφαλεια που ειναι δεδομενο οτι δεν ειχες εκεινη την ημερα. δηλαδη ακομα και λαθος κληση να εγραψε η παραβαση ειναι δεδομενη και δεν μπορει να αμφισβητηθει με καποιο τροπο (οπως π.χ μια ταχυτητα , η μιλαγες στο κινητο κτλ) αλλωστε μπορουν και απο συστημα της αστυνομιας να δουν αν εισαι ασφαλισμενος πλεον. οποτε χλωμο να μπορεις να την ακυρωσεις. τωρα γιατι σου ειπε για 500 και 500 δεν ξερω. εκτος και αν αλλαξε κατι πριν κανα μηνα. τα προστιμα ειναι συγκεκριμενα 1000 ευρω για δημοσιας και καποια αλλα συγκεκριμενα οχηματα 500 ευρω για ιχε - ιχφ συγκεκριμενα 250 ευρω για δικυκλα υ.γ 1 ερωτηση σημασιας η κληση πανω πως ειναι γραμμενη? δηλαδη τι γραφει? γραφει στοιχεια οδηγου εσενα στοιχεια ιδιοκτητη αλλου και το κειμενο? παντως να ξερεις μιλαμε για μανταρα. αυτο που εκανε εγω το θεωρω λαθος. δεν γινεται σε μια κληση να επιβαλεις 2 ξεχωριστα διοικητικα σε διαφορετικα ονοματα. επρεπε να κοπουν δυο ροζ το δικο σου και του ιδιοκτητη κατα την γνωμη μου. εσυ να πας να πληρωσεις το δικο σου και τελος και ο ιδιοτητης το δικο του.εκτος και αν ειναι καμια πατεντα αυτη. ξερεις τι φοβαμαι μηπως χρεωθουν και τα 500 στο δικο σου αφμ. πως διευκρινιζεται αυτο στην κληση?τι γραφει το κειμενο? υ.γ 2 να πας στην τροχαια αφου πρωτα ρωτησεις δικηγορο και να ζητησεις να μιλησεις με τον διοικητη Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 από τον spiros!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πληρώσει πρόστιμο ο οδηγός, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υπεύθυνος για την ασφάλιση του οχήματος; εγω θα σου πω το αντιθετο. γιατι να πληρωσει ο ιδιοκτητης και οχι ο οδηγος? π.χ εγω ειμαι ιδιοκτητης ανασφαλιστου και δεν το κυκλοφορω. το εχω μονιμα σε οικοπεδο μου (οχι σε δημοσιο δρομο) παρκαρισμενο και το παιρνει κρυφα ο αδερφος μου και τον ποιανουν. γιατι να την πληρωσω και εγω? αρα φταινει και οι δυο. οσο για το δικαστηριο θα γινει σε 9 - 12 μηνες. και οπως σου ειπα κατα 90% να μην εχεις θεμα και κατα 10% να τσιμπησεις προστιμο απο 150 μεχρι 300 το πολυ θελω να πιστευω αναλογα τον Προεδρο Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 από τον spiros!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pateris99 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2014 αν σε εγραψε για δικυκλο οχημα οσα κυβικα και να ειναι το προστιμο ειναι 250. κανονικα νομιζω επρεπε να γραφτουν δυο κλησεις ξεχωριστες, 250 σε εσενα και 250 στον ιδιοκτητη. ενδεχεται επειδη αυτο εφαρμοζεται σχετικα προσφατα (ενω υπηρχε απο παλια ο νομος) να μην ηξερε και τα εκανε μανταρα. δεν ξερω κατα ποσο μπορει να πατησεις στο οτι δεν ειναι σωστα γραμμενη η κληση (κανε μια ερωτηση σε ενα δικηγορο) αλλα το οτι σε καλεσε για να σου αλλαξει την κληση προφανως σημαινει οτι δεν την εχει γραψει σωστα. αλλα δεν ξερω αν παιρνει κατι διοτι δεν μιλαμε για απλο διοικητικο αλλα και για πταισμα και μιλαμε για ασφαλεια που ειναι δεδομενο οτι δεν ειχες εκεινη την ημερα. δηλαδη ακομα και λαθος κληση να εγραψε η παραβαση ειναι δεδομενη και δεν μπορει να αμφισβητηθει με καποιο τροπο (οπως π.χ μια ταχυτητα , η μιλαγες στο κινητο κτλ) αλλωστε μπορουν και απο συστημα της αστυνομιας να δουν αν εισαι ασφαλισμενος πλεον. οποτε χλωμο να μπορεις να την ακυρωσεις. τωρα γιατι σου ειπε για 500 και 500 δεν ξερω. εκτος και αν αλλαξε κατι πριν κανα μηνα. τα προστιμα ειναι συγκεκριμενα 1000 ευρω για δημοσιας και καποια αλλα συγκεκριμενα οχηματα 500 ευρω για ιχε - ιχφ συγκεκριμενα 250 ευρω για δικυκλα υ.γ 1 ερωτηση σημασιας η κληση πανω πως ειναι γραμμενη? δηλαδη τι γραφει? γραφει στοιχεια οδηγου εσενα στοιχεια ιδιοκτητη αλλου και το κειμενο? παντως να ξερεις μιλαμε για μανταρα. αυτο που εκανε εγω το θεωρω λαθος. δεν γινεται σε μια κληση να επιβαλεις 2 ξεχωριστα διοικητικα σε διαφορετικα ονοματα. επρεπε να κοπουν δυο ροζ το δικο σου και του ιδιοκτητη κατα την γνωμη μου. εσυ να πας να πληρωσεις το δικο σου και τελος και ο ιδιοτητης το δικο του.εκτος και αν ειναι καμια πατεντα αυτη. ξερεις τι φοβαμαι μηπως χρεωθουν και τα 500 στο δικο σου αφμ. πως διευκρινιζεται αυτο στην κληση?τι γραφει το κειμενο? υ.γ 2 να πας στην τροχαια αφου πρωτα ρωτησεις δικηγορο και να ζητησεις να μιλησεις με τον διοικητη Κοιτα ετσι και αλλιως εχω σκοπο να πληρωσω και του αλλου παιδιου τα λευτα δλδ θα τα πληρωσω μαζεμενα 500 απο την τσεπη μου ολα..η κληση λεει πανω στοιχεια οδηγου τα δικα μου κα στοιχεια ιδιοκτητη του αλλου παιδιου! και απο κατω λεει οτι μπαινει προστιμο 250 στο οδηγο και 250 στον ιδιοκτητη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες