Jump to content

Recommended Posts

Χμ πρέπει επειγόντως να ρυθμίσω το πεντάλ του πίσω φρένου! είναι ενα κομματάκι ψηλά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπράβο για τον κόπο σου Γιάννη.

Στο κείμενο υπάρχουν πάρα πολλά μαργαριτάρια γνώσης τα οποία ένας άπειρος θα τα μάθαινε με τον δύσκολο τρόπο, κυρίως όσον αφορά στο διάβασμα καταστάσεων οι οποίες μοιάζουν απρόβλεπτες ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς ατυχήματα που περιμένουν να γίνουν.

Καθαρά ρούχα,

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι κινδύνους διατρέχει ο βρωμιάρης; :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποφεύγουμε γενικά να ακολουθούμε το ρεύμα.

Να φανταζόμαστε πως ο δρόμος είναι σαν ένα ποτάμι, με τα αυτοκίνητα σα το νερό που ακολουθούν σταθερή ροή και εμείς, ως δίκυκλοι, είμαστε τα ψαράκια που μπορούν να ελιχθούν και να πάνε γρηγορότερα και πιο παιχνιδιάρικα.

Αποφεύγουμε να πηγαίνουμε με τον ρυθμό των αυτοκινήτων.

Ή γρηγορότερα (συνήθως) ή πιο αργά (τις λιγότερες φορές).

Το «κολύμπι» ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με ελαφρύ αργόσυρτο ελιγμό ανάμεσα στα αυτοκίνητα, είναι ασφαλέστατο όσο είμαστε προσεκτικοί και ακολουθούμε τους κανόνες της ζούγκλας.

Α, γειά σου.

Πολυ σημαντικά σημεία, όσα επισημαινονται στην πρόταση.

Τα ΙΧ, μας ''παρασέρνουν'' σε επικινδυνους ρυθμούς + παγιδες.

Οπως μου΄λεγε πρόσφατα ο Gevo, ''αφαιρουμαι αν εχω άλλον εμπρός''....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο κειμενο και καλογραμμενο, μπραβο Γιαννακο μου.

Ευαγγελιο πρεπει να εχουμε τα οσα εγραψες. Θα μας προστατευσουν απο "δυσκολες καταστασεις".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να προσθέσω, ότι πρέπει να προσέχουμε και στο μέσο των λωρίδων / οδών για κηλίδες λαδιού, ειδικά στα φανάρια, διόδια, κοντά σε κάδους, κλπ.

Ακόμη και αν δεν γλιστρήσουμε εκείνη τη στιγμή, όλη αυτή η μπίχλα επικάθεται στα ελαστικά μας και μειώνει την πρόσφυση σταδιακά.

Η συμβουλή του Χούντρα στο σχολείο, ήταν να τα καθαρίζουμε (χρησιμοποιώ σφουγγαράκι γόμα) και είχε δίκιο.

Όπως είπε ο Γιάννης, βασικό και το πεντάλ να είναι σε άνετη θέση. Στο NC ήταν το πρώτο πράγμα που ρύθμισα (τέρμα κάτω!) μια και με κούραζε απίστευτα, το πατούσα άσκοπα χωρίς να το καταλαβαίνω, και δεν είχα την ακρίβεια που ήθελα.

Προσοχή και όταν κινούμαστε σε ελεύθερες λωρίδες ενώ κάποια διπλανή είναι πηγμένη. Όλο και κάποιος ανεγκέφαλος θα στρίψει απότομα χωρίς να έχει υπολογίσει τα μηχανάκια...

Και κάτι τελευταίο (;), προσέχουμε να απέχουμε τουλάχιστο μια πόρτα και κάτι από τα παρκαρισμένα. Δεν είναι απίθανο να ανοίξει κάποιος την πόρτα χωρίς να ελέγξει. Είτε θα έχουμε μια ωραία μετωπική, είτε θα ξαφνιαστούμε και θα κάνουμε τις λάθος κινήσεις...

Ευκαιρία να ξαναθυμίσω και αυτό: https://www.scribd.com/doc/70563511/Μοτοσικλέτα-Οδηγήστε-έξυπνα-και-με-ασφάλεια

Εξίσου βίβλος όπως τα λόγια του Γιάννη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο για όλα,πολύ καλό :_thumbsup:

Και μια και κοιτάμε το αριστερό μας χέρι. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σας παρακαλώ, ας πατάμε το διακόπτη των φλας. Που ίσως έχουμε ξεχάσει ενεργοποιημένα, εδώ και αρκετή ώρα. Καλύτερα να είναι άσκοπη αυτή η κίνηση,

Αυτο πιστευω ειναι μια μικρη λεπτομέρεια αλλά οχι ασήμαντη. Εγω συνέχεια πατάω το διακόπτη να δω αν το εχω ξεχάσει αναμμένο γιατι τα φλας δεν διευκολύνουν/μπερδεύουν μονο εμας απέναντι στα αυτοκίνητα αλλά και απέναντι στις άλλες μηχανές.

Εύχομαι ασφαλή και συνετά χιλιόμετρα σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να προσθέσω, ότι πρέπει να προσέχουμε και στο μέσο των λωρίδων / οδών για κηλίδες λαδιού, ειδικά στα φανάρια, διόδια, κοντά σε κάδους, κλπ.

Ακόμη και αν δεν γλιστρήσουμε εκείνη τη στιγμή, όλη αυτή η μπίχλα επικάθεται στα ελαστικά μας και μειώνει την πρόσφυση σταδιακά.

Η συμβουλή του Χούντρα στο σχολείο, ήταν να τα καθαρίζουμε (χρησιμοποιώ σφουγγαράκι γόμα) και είχε δίκιο.

Όπως είπε ο Γιάννης, βασικό και το πεντάλ να είναι σε άνετη θέση. Στο NC ήταν το πρώτο πράγμα που ρύθμισα (τέρμα κάτω!) μια και με κούραζε απίστευτα, το πατούσα άσκοπα χωρίς να το καταλαβαίνω, και δεν είχα την ακρίβεια που ήθελα.

Προσοχή και όταν κινούμαστε σε ελεύθερες λωρίδες ενώ κάποια διπλανή είναι πηγμένη. Όλο και κάποιος ανεγκέφαλος θα στρίψει απότομα χωρίς να έχει υπολογίσει τα μηχανάκια...

Και κάτι τελευταίο (;), προσέχουμε να απέχουμε τουλάχιστο μια πόρτα και κάτι από τα παρκαρισμένα. Δεν είναι απίθανο να ανοίξει κάποιος την πόρτα χωρίς να ελέγξει. Είτε θα έχουμε μια ωραία μετωπική, είτε θα ξαφνιαστούμε και θα κάνουμε τις λάθος κινήσεις...

Ευκαιρία να ξαναθυμίσω και αυτό: https://www.scribd.com/doc/70563511/Μοτοσικλέτα-Οδηγήστε-έξυπνα-και-με-ασφάλεια

Εξίσου βίβλος όπως τα λόγια του Γιάννη!

Εύγε Στέλιο. :)

Πολύ ωραίες σκέψεις/παρατηρήσεις που έπρεπε να θυμηθώ να βάλω αλλά μου....γλίστρησαν.

Έπιασες ακριβώς το νόημα του νήματος.

Περιμένω κι άλλες τέτοιες τοποθετήσεις :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλα μπραβο φοβερες πληροφοριες που ενα ατομο στην ηλικια μου ειναι αδυνατον να γνωριζει. Και κατι που το λεμε για πλακα ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ. ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ (χωρια, κωμοπόλεις η σε πόλη που γεμιζει κόσμο μονο καθε πασχα και χριστουγεννα) ΠΡΟΤΕΡΕΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΝΤΟΠΙΟΣ. Παιδια πραγματικα δεν σεβονται ΤΙΠΟΤΑ οπως περνανε το στοπ φαναρι διασταυρωση οταν ειναι μόνοι τους το κανουν και με κόσμο.

Ευχαριστούμε ξανά για τον χρόνο που εδωσες και της πληροφορίες

:punk: :punk: :punk: :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστός. Kudos και απο εμένα. Αυτά είναι κείμενα που διαμορφώνουν το φόρουμ σε μια εν μέρει βάση δεδομένων. Η οδήγηση στην πόλη είναι arcade...πας πάντα σκεπτόμενος ότι ΟΛΟΙ είναι ηλίθιοι. Συμβουλή του δασκάλου οδήγησής μου, μεγάλη κουβέντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης προσέξτε πόσο κοντά είναι η 25ετής εμπειρία (και το μυαλό!) του Γιάννη με αυτά που αναφέρει ο Χούντρας που έχουν προκύψει μετά από μελέτες στατιστικές ετών, κλπ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμένω κι άλλες τέτοιες τοποθετήσεις :_thumbsup:

Γενικά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση μέσα στην πόλη αλλά έχω μία θεωρία σχετικά με την βασική μου επιδίωξη.

Ουσιαστικά ανδιατύπωση μερικών αρχών που ανέφερε τόσο ο Ksino 1100 όσο και ο Innova 04, ίσως να κολλήσει καλύτερα στο μυαλό ορισμένων.

Ο όρος που χρησιμοποιώ είναι αυτός του ζωτικού χώρου. Η μοτοσυκλέτα ως αδύναμο στοιχείο μέσα στην κίνηση δεν θέλει να περιτριγυρίζεται από αυτοκίνητα. Ασφυκτιά κι αισθάνεται κλειστοφοβία και ανασφάλεια.

Φροντίζω λοιπόν να βρίσκω πάντα και παντού ελεύθερο χώρο. Τον ψάχνω μέσα στην κίνηση, τον κρατάω, και όταν αρχίζει και κλείνει ψάχνω για τον επόμενο. Αν δεν απειλούμαι όμως κάθομαι στα αυγά μου ακόμα και αν η ταχύτητα είναι λίγο μικρότερη από αυτή που θα ήθελα.

Η έννοια του ζωτικού χώρου είναι σχετική με τις συνθήκες βέβαια, άλλο μέγεθος έχει ο ζωτικός χώρος μέσα σε ένα μποτιλιάρισμα, άλλο σε μία λεωφόρο.

Η μεγαλύτερη επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα, και φυσικά η ευελιξία της κάνουν κάτι τέτοιο εύκολο. Με το DRZ είναι παιχνιδάκι, αλλά ακόμα και με το αερόψυκτο XR 250 ήταν εφικτό. Με μικρά μηχανάκια δεν ξέρω τι γίνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με μικρά μηχανάκια δεν ξέρω τι γίνεται.

Κρατάς την ορμή που εχει ήδη + εκμεταλεύεσαι το χαμηλό βάρος + την απεριόριστη ευελιξία.

Μόνο ετσι, γλυτωνεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση μέσα στην πόλη αλλά έχω μία θεωρία σχετικά με την βασική μου επιδίωξη.

Ο όρος που χρησιμοποιώ είναι αυτός του ζωτικού χώρου. Η μοτοσυκλέτα ως αδύναμο στοιχείο μέσα στην κίνηση δεν θέλει να περιτριγυρίζεται από αυτοκίνητα. Ασφυκτιά κι αισθάνεται κλειστοφοβία και ανασφάλεια.

Σωστό, σωστότατο.

Είμαστε, ότι ειναι οι playmaker στο μπάσκετ.

Χρειαζεται να ειμαστε συνεχως ξεμαρκάριστοι + να κοιταμε μακρυά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TO κατάφερα...

Σωστές τοποθετήσεις που οι νέοι και σαφώς οι παλιοί πρέπει να διαβάσουμε ΟΛΟΙ μας υποσυνείδητα όλο και κάτι θα μας μείνει...!

Ειδικά το που και πως στεκόμαστε στο δρόμο ΟΛΑ τα λεφτά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κάντε το σαν παιχνίδι. Όταν κινείστε αργά, να ψάχνετε και να φαντάζεστε διαδρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Εναλλακτικές διαδρομές. Και εφαρμόστε το παιχνίδι στην πρώτη δυσκολία! Και κερδίστε bonus κανονάκι!

:_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Επισης να προσθεσω κατι που ειχα διαβασει εδω μεσα παλιοτερα και με ειχε σωσει αρκετες φορες οταν δουλευα διανομεας!

Να ριχνουμε κλεφτες ματιες στις μπροστινες ροδες των οχηματων γιατι αυτες ειναι που θα κινηθουν πρωτα προδιδοντας την αλλαγη κατευθυνσης B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν ειμαστε σε στενακια και συνανταμε αλλα στενακια καθετα, μην κοιταμε μονο απο την μερια που ερχονται νομιμα τα αυτοκινητα. ΕΙναι αρκετοι οι αναποδοι, και οχι μονο συναδελφοι δικυκλιστες, και πολλοι μαλιστα πανε "μαλλια" αν και αναποδα στο μονοδρομο. ΜΙα κλεφτη ματια και απο την αλλη σωζει.

Κυριως τα βραδια, αλλα και τη μερα, αποφευγουμε να περναμε αερα τα ΠΡΑΣΙΝΑ φαναρια ιδιως σε κεντρικους κομβους. Ιδιως της ωρες που δεν εχει κινηση παιζει πολυ σφαξιμο και τα δυστυχηματα που προκυπτουν ειναι ιδαιτερα αγρια.

Πολυ προσοχη στους καγκουρες πιτσιρικαδες με τα φτιαγμενα παπια. ΕΙναι σε ποσοστο 90% εντελως ανοιωθοι μπορουν να κανουν τις πιο αψυχολογητες μ@λ@κιες που μπορει να συλλαβει ανθρωπινος νους. Κρατηστε αποσταση ασφαλειας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ΚΟΙΤΑΜΕ πάντα, την καμπίνα του ΙΧ, εμπρός μας.

Αν βλέπουμε κεφάλι / κεφάλια να κινούνται έντονα ή τα χέρια τους να ανεμίζουν + να κοπανανε το τιμόνι ή το κινητό, τότε μπαινουμε σε συναγερμό....

Ο / Η οδηγός εμπρός μας με ή χωρις συνεπιβατη, με κάποιον συζητα στο κινητό ή τσακωνεται με τον συνεπιβατη.

Ή απλως συζητανε.

Ή οτιδήποτε.

Σιγουρα όμως, ΔΕΝ μας βλέπει.

Τον βλέπουμε όμως εμείς...... :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα