Jump to content
pepe500

Α2 κατηγορια

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν με σταματήσουν με δίπλωμα Α2 ενώ οδηγάω fazer fzs600 2003 με 98ίππους τι επιπτώσειςέχω??Γιατί από οτι κατάλαβα δεν με καλύπτει (αν και μερικές σχολές οδηγών λένε πως το α2 ειναι καλυπτει με 600κβ),τι πρόστιμο έχει κΙ αν μπορώ να το αποφύγω λέγοντας κάτι(αναφέρομαι σε κάποιον παθών)

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν με σταματήσουν με δίπλωμα Α2 ενώ οδηγάω fazer fzs600 2003 με 98ίππους τι επιπτώσειςέχω??Γιατί από οτι κατάλαβα δεν με καλύπτει (αν και μερικές σχολές οδηγών λένε πως το α2 ειναι καλυπτει με 600κβ),τι πρόστιμο έχει κΙ αν μπορώ να το αποφύγω λέγοντας κάτι(αναφέρομαι σε κάποιον παθών)

Δεν νομιζω οτι υπαρχει σχολη στην Ελλαδα που σου ειπε οτι με Α2 μπορεις να οδηγεις μεχρι 600 κυβικα. Ετσι ισως οτι μεταφρασες εσυ επειδη υπαρχουν 600ρια που οδηγιουνται με Α2. Για τις αποριες σου ωστοσο θα σε βοηθησει καποιος αλλος φανταζομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεψέ μου είπαν ότι οι 35kw που είναι το όριο ισχύει μονο για τις σχολές οδηγών και οτι το δίπλωμα μου θα λέει ότι μπορω να οδηγήσω μεχρι 600..και μου το έλεγαν με ένα υφος σιγουριας..γι αυτο σου λεω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να οδηγήσεις καποια 600ρια, όπως το xt 600 που καλύπτει τις προδιαγραφες του διπλωματος. Ουσιαστικα ειναι σαν οδηγας χωρις να εχεις καθολου διπλωμα. Μπορούν να σε γραψουν για οτι φανταστεις.

Το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι να χτυπησεις κανεναν και τοτε φιλε μου θα τρεχεις και δεν θα φτανεις για ολη σου τη ζωη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ήρθες.

Α2

Ατύχημα, χωρις κατάλληλο δίπλωμα.

Δεν υπάρχει κατι να πεις, ωστε να αποφυγεις ότι συμβεί.

Χρειαζεσαι Α.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά φοβόμουν αλλά βλέπετε όταν είχα πρωτορωτήσει μου ειπάν οτι μπορώ και έτσι πηρα το fazer και εδωσα 150ευρο για τα παραβολα και μου δηλωσανε οδηγηση για τον αλλον μηνα και θελουν αλλα 140ευρο,που στην ουσια θα ειμαι παλι παρανομος...και δεν φτανει αυτο αλλα μετα θα θελει αλλα τοσα λεφτα για να παρω την Α κατηγορια...τωρα τι μπορω να κανω???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδή μονο χρηματα?εγω κατι ακουσα για αφαιρεση της υπαρχουσας αδειας κυκλοφοριας κ φυλακιση 1-12 μηνεσ..δεν ισχυει κατι τετοιο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδικια ειναι ρε φιλε...μολις το πηρα εστω και μεταχειρισμενο(οικονομικη κριση εχουμε και τα 2000ευρο πολλα ειναι) να το δωσω...ψαχνω να βρω μια οσο γινεται πιο ηπια λυση..εστω με κανενα μικρο προστιμο ή κατι τετοιο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδικια ειναι ρε φιλε...μολις το πηρα εστω και μεταχειρισμενο(οικονομικη κριση εχουμε και τα 2000ευρο πολλα ειναι) να το δωσω...ψαχνω να βρω μια οσο γινεται πιο ηπια λυση..εστω με κανενα μικρο προστιμο ή κατι τετοιο!!

Το προστιμο κοιτας? Το προστιμο ειναι το λιγοτερο. Εστω οτι πεταγεται καποιος με αμαξι και πεσει πανω σου χτυπα ξυλο γιατι παραβιασε στοπ/κοκκινο/ετρεχε υπερβολικα και ηταν και μεθυσμενος. ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ και θα τα πληρωσεις ολα. Ζημιες δικες σου, δικες του, δικαστηρια, τα παντα. Αξιζει το ρισκο να οδηγεις ετσι 2 χρονια? Αν πιστευεις οτι αξιζει, δικη σου αποφαση, ενηλικος εισαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το λεπον το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι αυτα που λεει ο συντρολλος γερκον τουτεστιν τα θεματα της ασφαλειας σε τυχουσα εμπλοκη σε ατυχημα (οπου αν ω μη γεννητω συμβει θα υπαρχει χοντρο προβλημα )

απο κει και περα εφοσον ολα τα υπολοιπα χαρτια ειναι κομπλε το προστιμο για το διπλωμα ειναι 100 ευρα και αφαιρεση για εναν μηνα ( δν ειμαι απολυτα σιγουροσ για το τελευταιο)

δικαστηρια φυλακες και τετοια μν φοβασαι καθως μεχρι να γινουν τα δικαστηρια θα χεις βγαλει το κανονικο διπλωμα

απο κει και περα ειναι δικο σου το θεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν προκαλεσεις το παραμικρο ατυχημα σε τριτο τοτε φιλε μου τα 2000 της μηχανης θα σου φενονται σαν κερματα δραχμων μπροστα σε αυτα που θα πληρωνεις μια ζωη εσυ και η οικογενεια σου.

Πουλα το μηχανακι πρωτου εχεις αλλα, γνωμη μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω παιδες θα συμφωνησω οτι ειναι καπως παρακινδυνεμενο να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα ρε γαμωτο εδωσα τα μισα χρηματα μπηκα σε ολη τη διαδικασια να βγαλω διπλωμα για να ειμαι καλυμμενος απο οτι λετε και στο τελος παλι το μπελα μου θα βρω..ελεος δηλαδη..μακαρι να μην συμβει ποτε τιποτα ασχημο γτ τοτε οπως λετε και εσεις την πατησα..εγω ομως τη θελω για καμια βολτα και για να πηγαινω στη δουλεια μου κ προπονηση(μεσα σε πολη)..ασ ελπισω να ειμαι τυχερος!!!!

Σας ευχαριστω παντως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω παιδες θα συμφωνησω οτι ειναι καπως παρακινδυνεμενο να οδηγας χωρις διπλωμα αλλα ρε γαμωτο εδωσα τα μισα χρηματα μπηκα σε ολη τη διαδικασια να βγαλω διπλωμα για να ειμαι καλυμμενος απο οτι λετε και στο τελος παλι το μπελα μου θα βρω..ελεος δηλαδη..μακαρι να μην συμβει ποτε τιποτα ασχημο γτ τοτε οπως λετε και εσεις την πατησα..εγω ομως τη θελω για καμια βολτα και για να πηγαινω στη δουλεια μου κ προπονηση(μεσα σε πολη)..ασ ελπισω να ειμαι τυχερος!!!!

Σας ευχαριστω παντως

ρε φιλε θα επαιζες ποτε την ζωη σου κορωνα-γραμματα? Γιατι θελεις να καταστραφεις οικονομικα-ψυχολογικα για 50αλογα? Τοσο αξιζει η ζωη σου 50ψωροαλογα, ακου τι σου λενε οι υπολοιποι 20-23χρονων εισαι εχεις το μελλον μπροστα σου μπορεις να οδηγεις αλλα 40χρονια δεν μπορεις να κανεις υπομονη 1-2χρονια? Αυριο κιολας βαλε αγγελια το φαζερ και παρε ενα χτ660 ή νιντζα 250ρ ή οτιδηποτε που καλυπτει το Α2...δεν θες και δεν μπορεις να πιστεψεις σε τι διαδικασια θα μπεις αν γινει κατι, γιατι να το αφησεις στην τυχη του.....

οι επιπτωσεις ειναι του στυλ 100.000-1.000.000(τοσο δεν κοστολογειται η ζωη στις ασφαλιστικες?)ευρο και του στυλ σου παιρνουν το σπιτι του και στυλ πας φυλακη....ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί εκτός πόλης που είναι μεγάλες οι ταχύτητες τα ατυχήματα να είναι πιο "χοντρά", αλλά στο σύνολο των ατυχημάτων τα περισσότερα γίνονται μέσα στην πόλη και οι επιπτώσεις δεν είναι ντε και καλά μικρότερες. Επιβεβαιωμένο από μελέτες και στατιστικές ατυχημάτων σε Αμερική, Αυστραλία και τις χώρες της ΕΕ.

Να στο πω απλά, αν φύγει μηχανάκι στην εθνική με 140 και ο αναβάτης είναι λίγο τυχερός, πέσει σωστά και φοράει εξοπλισμό, μπορεί να τη γλιτώσει με κατάγματα (πες πχ ότι σέρνεται για 50-100-200 μέτρα χωρίς να χτυπήσει σε κάτι άλλο και σταματάει με μικροκατάγματα και γδαρμένα τα δερμάτινά του). Αν πέσει μηχανάκι πάνω σε αμάξι που σφάζει το στοπ μέσα στην πόλη με 50, ο αναβάτης θα πετάξει πάνω από το καπό και θα προσγειωθεί στο παραδίπλα παρκαρισμένο ή την κολώνα. Και για να είμαστε και ρεαλιστές, δε θα φοράει μπότες και δερματα όπως στο ταξίδι. Αν είναι σχετικά προσεκτικός θα φοράει μπουφάν/κράνος/γάντια και άντε κανένα μποτάκι ορειβατικού τύπου, και πολλά βάζω. Οπότε καταλαβαίνεις ότι η πόλη είναι πιο επικίνδυνη από την εθνική σε συχνότητα ατυχημάτων και δεν είναι πάντα ελαφρύτερη στη συνέπεια των ατυχημάτων.

Επίσης, σε ανοιχτό δρόμο έχουμε χώρο να αντιδράσουμε αν δεν τρέχουμε σαν παλαβοί, εντός πόλης όμως όταν πετάγεται το παρκαρισμένο στα 5 μέτρα δε ξέρω τι προλαβαίνει να κάνει ο καθένας μας. Έχω βρεθεί να σταματάω με μπλοκαρισμένο πίσω λάστιχο 2 μέτρα πίσω από αμάξι που παραβίασε προτεραιότητα, να φρενάρω πάνω σε παγωμένη υγρασία για να μη πέσω σε βανάκι που βγήκε σε κεντρικό χωρίς να κοιτάξει, να μου ξεπαρκάρει ο άλλος τη μαούνα του κάθετα στην Τσιμισκή και να κοιτάει από την απέναντι μεριά αντί από εκεί που έρχεται η κυκλοφορία και πολλά άλλα τέτοια ωραία. Και οδηγάω μόνο 2 χρόνια, όσα δηλαδή σε χωρίζουν από το επόμενο δίπλωμα. Άρα "ευκαιρίες" θα έχεις πολλές και μάλιστα με ένα πιο "κοφτερό" και δυσκολότερο μηχανάκι από το δικό μου (περισσότερη δύναμη, δυνατότερα φρένα, κλπ) σαν νέος οδηγός. Οπότε καταλαβαίνεις ότι οι πιθανότητες εμπλοκής σου σε ατύχημα είναι κάθε άλλο παρά μηδαμινές.

Το κακό (όχι χειρότερο, απλά κακό) σενάριο; Να κυκλοφοράς με πατερίτσες για κανα 4μηνο, να μη μπορείς να δουλέψεις, να έχεις το μηχανάκι παλιοσίδερα, να φταίει ο άλλος, και αντί να πάρεις λεφτά να τα πληρώσεις όλα από την τσέπη σου, και τα δικά σου και τα δικά του.

Το καλό σενάριο/ελαφριά περίπτωση; Μια τράκα της πλάκας με μικρές ταχύτητες που θα κλαις μόνο σίδερα και πλαστικά. Και πάλι μπορεί να σε βάλει μέσα ένα χιλιαρικάκι στο τσακ μπαμ μόνο από πρόστιμα και κόστος ανταλλακτικών (δικά σου και του άλλου). Φίλος με 250άρι τον χτύπησε μεθυσμένος παππούς που ερχόταν ανάποδα σε μονόδρομο (ταχύτητες το πολύ 40km/h) και του έκανε 2000-3000 ζημιά.

Δε στα λέω για να σε τρομοκρατήσω, στα λέω για να γλιτώσεις τη φασαρία και το έξοδο, γιατί οδηγάω 99% εντός πόλης και τα βλέπω καθημερινά. Από δικό μου φταίξιμο έχω πέσει μια φορά, σε βόλτα εκτός πόλης και με μικρή ταχύτητα. Από φταίξιμο άλλων, εντός πόλης με έχουν ρίξει μια φορά και έχουν κοντέψει να με σακατέψουν τουλάχιστον 10.

Αν έχεις την κατάλληλη ηλικία για το μεγάλο δίπλωμα πάνε και βγάλτο, αν δεν την έχεις πούλα το μηχανάκι και πάρε κάτι άλλο. Ότι από τα 2 και να κάνεις θα σου βγει πιο φτηνό από το να κυκλοφοράς ουσιαστικά ανασφάλιστος (γιατί νομικά έτσι σε βλέπει ο ΚΟΚ) για 2 χρόνια σε περιβάλλον που αργά η γρήγορα θα χρειαστείς ασφάλεια. Ότι και να κάνεις πάντως, κάντο ΧΘΕΣ, για το δικό σου καλό και τη δική σου ησυχία.

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα