Jump to content
Ηρώ

Μπουφάν για μηχανή :''(

Recommended Posts

εγω το μπουφαν το πηρα απο εκει με 50 ευρο λιγοτερα χωρις παζαρια

οποτε καλυτερα απο εκει

λάθος διατύπωση , να δοκιμάσει απο κάποιο μαγαζι κοντά της και να αγορασει απο το νετοκατασημα της αποθηκης.

αυτο ήθελα να πω..

σίγουρα καλυτερα να πάρει τα χρήματα κάποιο ελληνικό κατάστημα .

εγω παω για alpinestars smx2 γαντακια σύντομα στο μοτοπαρτσ μπεστ τιμή στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή!

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα πάρω τηλέφωνο απλά όπως είπε και ο φίλος ο Denzo ήθελα να δοκιμάσω το μπουφάν μην το πάρω στα "τυφλά" και η Αθήνα πέφτει μακρυά. Παρόλο αυτά κάτι θα σκεφτώ.

Τροποποιήθηκε από τον Ηρώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μπουφάν προορίζεται για γρήγορη οδήγηση (a.k.a ss 1000) θα πρότεινα να το δοκιμάσεις με κροκόδειλο (και σύντομα να πάρεις και έναν).

Δες ένα dainese ή alpinestars ή bering για να καταλάβεις πώς πρέπει να είναι οι καλές προστασίες.

Και με γειες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κράνος, κροκόδειλοι, επιγονατήδες, κλπ να έχουμε στον νου μας οτι δεν μας κάνουν υπεράνθρωπους.

Οι προστασίες κατά κύριο λόγο μπορούν να μας προστατεύσουν απο την δύναμη - για να το απλουστεύσω - της βαρύτητας, οχι από την ταχύτητα που έχουμε.

Δηλαδή ακόμη και αν πηγαίνουμε με 200 και πέσουμε, η δύναμη που μπορούν να αντιμετωπίσουν είναι η κάθετη που ασκήται κατά την πρώτη επαφή με το έδαφος, σα να πέφτουμε στατικά.

Από τα 60, 80,100, 200 σε αστικό περιβάλλον δεν μας σώνει τίποτα, δυστυχώς... Αν έχει βελτιωθεί η ασφάλεια σε αγώνες όπως το MotoGP αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο γιατί πέρα απο τις σύγχρονες στολές έχουν εξελιχθεί οι ίδιες οι πίστες παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον, αποσβαίνοντας σταδιακά την δύναμη της ταχύτητας του αναβάτη...

Στο αστικό περιβάλλον όλα ειναι εχθρικά. Προεξοχές, κολωνάκια, ταμπέλες και χίλια μύρια...

Άρα; Ακόμη και scooter να οδηγείς δεν ειναι κακό να είσαι πλήρως εξοπλισμένος απο προστασίες. Μπορεί να μην κολλάει στο μάτι των περισσότερων αλλά σκασίλα μας. Εξοπλισμός = ένας πόνος λιγότερος. Ετσι το βλέπω εγώ. Αν είμασταν Σλοβακία μέχρι και με φόρμα θα μπορούσες να κυκλοφορείς χωρίς να φαίνεται παράξενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις ή θα πάρεις μηχανή 1000cc; Θα είσαι συνεπιβάτης μήπως ή απλά τα περί 1000 είναι μόνο και μόνο για να μας πεις ότι ψάχνεις κάτι πολύ safe :P

Λοιπόν για καλοκαιρινό πάρε δερμάτινο αλλά το διάτρητο που είναι ποιό υποφερτό τώρα. Για το χειμώνα παίρνεις κάτι σε γκορτούρα.

Και με λιγότερα από 400 ευρώ θα βρεις κάτι καλό σε δερμάτινο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω 1000 μηχανή που την οδηγάω αρκετό καιρό, απλά έχω και μικρή 125. Τον εξοπλισμό τον αγοράζω κυρίως για την μεγάλη μηχανή, παρόλο αυτά τον φοράω και για την μικρή.

Ο κροκόδειλος που αναφέρθηκε ποιο μέρος του σώματος προστατεύει;

Και είναι ξεχωριστός εξοπλισμός από το μπουφάν ή όχι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι ξεχωριστό εξάρτημα, και προστατεύει την σπονδυλική στήλη, και μέρος των σπλάχνων από την πίσω μεριά.

dainese%20new%20bap%202000-9.jpg

Τα μπουφάν έχουν προστατευτικό στην πλάτη, αλλά δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τον κροκόδειλο, που είναι πολύ πιο ισχυρή προστασία.

Κροκόδειλο βάζουμε σε αγωνιστική ή χρήση πίστας, σε καθημερινή χρήση είναι κάπως υπερβολή.

Έχουν εξελιχθεί και κροκόδειλοι που μοιάζουν πιο πολύ με θώρακα, για χρήση στους δρόμους, δλδ έχουν προστασία και μπροστά, γιατί στους δρόμους, συχνά σοβαροί τραυματισμοί και κίνδυνο ζωής, κάνει ένα σπασμένο πλευρό από χτύπημα μπροστά, που κόβει-τρυπάει ζωτικά όργανα.

ZND-5608_02_motoraid-550x550.jpg

thorakas-31.jpg

Θα πρέπει να κρίνεις μόνη σου, αν κλείνουν οι πιθανότητες να χρειαστείς τόση προστασία, γιατί π.χ. κινείσαι τόσο γρήγορα και επιθετικά ή γιατί ζεις σε πόλη με πολύ κακούς δρόμους, κακούς οδηγούς και κάνεις δουλειά που είσαι όλη την μέρα στο δρόμο π.χ. ντελίβερυ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα καλούτσικο μπουφάν με τις προστασίες του, και μυαλό στο κεφάλι, αρκεί κατά την γνώμη μου

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επίσης από γενικής πλευράς, έρχεται σε δεύτερη μύρα για το πόσα κυβικά θέλω το μπουφάν αλλά μιας και υπάρχει ενδιαφέρον.... το θέλω για μια μηχανή 1000 κυβικών (GSX-R 1000 K3).

Εσύ θα το φοράς ή η μηχανή??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι η μηχανή, για να μην χτυπήσει όταν πέσει. εγώ θα οδηγάω με μαγιό, χωρίς κράνος εννοείται για να μην χαλάσουν τα μαλλιά μου και παράλληλα να ανεμίζουν και όλα αυτά ενώ πηγαίνω με 200χλμ. την ώρα. =)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχεις καθολου τσεκάρει για τον αερόσακο της κολορι?

Δεν ξέρω καθόλου για τον εξοπλισμό που αναφέρεσαι.... τι είναι, πως λειτουργεί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.coloripos...445&id=1&sub=89

http://www.coloripos...D=2&id=1&sub=89

αυτα τα 2 ειναι, το ενα ειναι κοντο το αλλο 3/4. εχουν μια φιάλη με προωθητικό άεριο σε μια κρυφη τσέπη και ενεργοποιείται οταν τραβηχτει το ειδικο συρματάκι-κορδονάκι με καποια κιλά δύναμης. 30 περίπου για να μην ανοίξει εύκολα άμα ξεχαστείς και φύγεις απο την μηχανή χωρίς να το ξεκουμπώσεις το συρματάκι απο πάνω της. ( κουμπώνει με κλιπ πάνω σε μια θηλιά που ειναι μονιμα περασμένη στο τιμόνι.)

οταν ανοιγει βγάζει σε 0.8 δευτερόλεπτα αερόσακους που καλύπτουν γυρω γυρω τον λαιμο, ολη την σπονδυλική στήλη, την μεση και τα πλευρά σου. αν ανοιξει το πας στο μαγαζι και στο ξαναμοντάρουν απο την αρχή με 15 ευρώ. ( επισης μεχρι να πας στο μαγαζι απλα βαζεις πάλι μεσα στις θηκούλες τους τους αερόσακους και κυκλοφορείς κανονικά και οχι σαν ξεχυλωμένος :ρ )

στα 2 μαγαζια της κολορι κανουν και δωρεάν επίδειξη. α και το κοντό μπουφάν βγαινει η επένδυση απο μεσα και τα μανίκια του και γινεται κουλ γιλέκο αερόσακος.

( εχουν και τα 2 μπουφάν, προστατευτικα ωμους αγκώνες προφανώς)

εντιτ. επίσης στο μαγαζί που είχα ρωτήσει μεχρι ποτε θα ισχύουν οι τιμες στις εκπτώσεις, μου ειχαν πει μεχρι τελος αυγούστου. και τωρα μου ειπαν τουλάχιστον μεχρι τελος σεπτέμβρη.

εντιτ. η κόλορι επίσης (και αυτο το ειχα ρωτήσει) στο μέτρο του λογικου και του δυνατου, μετά απο τούμπα σου επισκευάζει τσάμπα το μπουφάν. ξηλωμένες ραφές κλπ

Τροποποιήθηκε από τον τσιε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

oo σε ευχαριστώ θα τα έχω στο νου μου!

Επίσης σε ευχαριστώ για την που μου εξήγησες και πως λειτουργεί ο εξοπλισμός!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις χαλαρωστε,δηλαδη αν πω σε καποιον οτι επιστρεφω σε 10 λεπτα γιατι παω να φαω,θα πρεπει να σας ανεβασω φωτο με το φαγητο μου? Τι ειστε σεις ωρε?? :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο καθένας έχει επιλογές, εσύ δεν θα βγάλεις το φαγητό σου φωτογραφία. Άλλος θα ανεβάσει 1000, ο καθένας μας αποφασίζει να χαρακτηρίσει "χάσιμο χρόνου" σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και προτιμήσεις.

Όσο έχεις δικαίωμα να κρίνεις τον άλλον και λες αυτά που λες, έχει και ο άλλος να το κάνει...

Και επί της ευκαιρίας είχα υποσχεθεί στα παιδιά από πέρυσι ότι θα έβγαζα φωτογραφία την μηχανή, αλλά ήταν στο συνεργείο. Μιας και αναφέρθηκε και το θυμήθηκα, γιατί όχι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι φωτό, ελπίζω να κάλυψαν αρκετούς ''άπιστους''... :yawn:

Μεινετε ον τόπικ. :clapping: :clapping: :clapping:

Πλιζ. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει σημασία αυτή η πληροφορία για το μπουφάν;

Αν ναι γιατί έχει;

Κατατάσσονται τα μπουφάν σε κατηγορίες ανάλογα τις ηλικίες;

Απλά καταντάει πολύ, πάρα πολύ κουραστικό! Ζητάω μια βοήθεια την περιγράφω με όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορώ για να είμαι κατανοητή. Ύστερα βλέπω κάτι ερωτήσεις που είναι άχρηστες πραγματικά. Τι μηχανή έχεις, για σένα είναι το μπουφάν ή για την μηχανή, ερωτήσεις, αποδείξεις....Να παρουσιάσω πινακίδες και τέλη; μήπως;

Υπάρχουν προσωπικά μηνύματα για ερωτήσεις εκτός θέματος που και εκεί επιλέγω σε τι ερωτήσεις θα απαντήσω.

Μερικοί μπορεί να θέλουν να σπάσουν πλάκα, εγώ στο συγκεκριμένο θέμα δεν θέλω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει μεγαλη σημασια! τι μπουφαν να σου προτεινω για να καβαλας την 1000 αν εισαι 19 χρονων? κανενα καβαλα χωρις. αν εισαι οσο πρεπει για να καβαλας 1000 και εχεις και το διπλωμα τοτε ευχαριστως να προτεινω μπουφαν

Αν ήθελες να μου προτείνεις κάτι χρήσιμο, θα το έκανες. Εξάλλου δεν απάντησες καν στις ερωτήσεις που έκανες, αυτό λέει ότι πολύ απλά είσαι ένας περίεργος άνθρωπος και αν κάτι δεν πάει καλά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που μπορώ να αντλήσω από το μήνυμα (δίπλωμα, τέλη πληρωμένα, να μην περνάμε διόδια απλήρωτα, να φοράμε τον εξοπλισμό πριν οδηγήσουμε), είμαστε έτοιμοι να κράξουμε και να την πούμε "γιατί είμαστε οι δήθεν σωστοί".

Την απάντηση δεν θα στην δώσω, έτσι να σκάσεις από την περιέργεια! :tooth:

Με πληροφόρησαν κάποια παιδιά σχετικά με τα μπουφάν, μπορείς να το διαπιστώσεις και από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις ( και ήταν ευγενέστατοι και τζέντλεμαν). Σήμερα πήγα σε μερικά μαγαζιά (λες και έχει πολλά -.-'') στην Λάρισα και πληροφορήθηκα και από κοντά, δεν κατέληξα κάπου. Θα περάσω και μια βόλτα από την Αθήνα κάποια στιγμή για να δω και τα μπουφάν από τα μαγαζιά που μου πρότειναν. Βέβαια γενικά είμαι ακόμα στο ψάξιμο και την ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό. Ανακάλυψα πράγματα που δεν γνωρίζω και μου φάνηκε ενδιαφέρον να τα μάθω και να ενημερωθώ για περισσότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μπουφάν το θέλω για super sport 1000...

βλέπω κάτι ερωτήσεις που είναι άχρηστες πραγματικά ... για σένα είναι το μπουφάν ή για την μηχανή...

Η σύνταξη στην φράση σου, χωράει (μην πω ζητάει) χιουμοριστική παρερμηνεία, την έκανε ο άνθρωπος, λογική κι επόμενη ήταν, μην χάνεις το χιούμορ σου...

Ισχύει και για τους διαχειριστές αυτό.

Καλή αγορά από εμένα, την γνώμη μου (περί υπερβολής στην προστασία) στην έγραψα.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα