Jump to content
g.klomi13

Γνωμες για τοποθετηση PC5 η επαναπρογραμματισμος στοκ εγκεφαλου;

Recommended Posts

Ναι κάτι ψιλά τα κάνει.

Λογικά με reflash δεν θα κάνει καθόλου. Το δυναμόμετρο πάντως δεν λέει όλη την αλήθεια. Την διαφορά του φλασαρισματος την καταλαβαίνεις στον δρόμο.
Εμένα πήρε μόνο από την ολόσωμη 20 άλογα και άλλο μισό(!) από την ρύθμιση του pc5. Το φλασαρισμα ξεκλείδωσε κοντά άλλα 10 και δουλεύει πολύ μα πολύ καλύτερα παντού. 

Τροποποιήθηκε από τον Thanos89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λογικά με reflash δεν θα κάνει καθόλου. Το δυναμόμετρο πάντως δεν λέει όλη την αλήθεια. Την διαφορά του φλασαρισματος την καταλαβαίνεις στον δρόμο.Εμένα πήρε μόνο από την ολόσωμη 20 άλογα και άλλο μισό(!) από την ρύθμιση του pc5. Το φλασαρισμα ξεκλείδωσε κοντά άλλα 10 και δουλεύει πολύ μα πολύ καλύτερα παντού. 

Στο δρόμο ζωντάνεψε εμφανώς.... power wheelie με 2α δεν το είχε χωρίς τράβηγμα πριν ενώ τώρα χαλαρά (όχι εγώ τέτοια πράγματα ο δοκιμαστής μου :tooth:)

Φλασάρισμα σε Honda από όσα γνωρίζω δεν παίζει επειδή η φτερούγα αρνείται να δώσει πρόσβαση.

Επιπλέον το CB είναι μια σχετικά ειδική περίπτωση αφού ακόμα και με το μαμά σύστημα εξάτμισης έχει σχετικά φτωχό καύσιμο, σε βαθμό που η Akrapovic να λέει στο site της ότι μόνο με fuel system πρέπει να μπαίνει εξάτμιση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

power wheelie με 2α δεν το είχε χωρίς τράβηγμα πριν ενώ τώρα χαλαρά (όχι εγώ τέτοια πράγματα ο δοκιμαστής μου :tooth:)

gflne6M.jpg

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φλασάρισμα σε Honda από όσα γνωρίζω δεν παίζει επειδή η φτερούγα αρνείται να δώσει πρόσβαση.

Σκατά στην Χοντα.....είχα φάει και εγώ ήττα όταν πήγα να ρωτήσω για το CBR μου :angry:. Αν και πλέον ακόμα και την φτερούγα σπάνε από όσο έμαθα. Ρίχνω κάτι ματιές στο car πλέον μπας και πετύχω το cbrαρακι μου και το τσιμπήσω πίσω για να το ''αγαπησω'' σωστά. 

:wub::wub:

14971651_10153887649381759_957942935_o.j

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλεον σπαει ο εγκεφαλος απο τα χοντα 'η μαλλον να το πω καλυτερα,πλεον τον φλασαρουν τον εγκεφαλο απο τα χοντα ΑΛΛΑ εγω ξερω μονο εναν οπου κανει δουλεια με σιγουρα αποτελεσματα και ειναι δοκιμασμενος απο εμενα,αλλο μηχανακι του εδωσα και αλλο πηρα απο αποψη δυναμης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλεον σπαει ο εγκεφαλος απο τα χοντα 'η μαλλον να το πω καλυτερα,πλεον τον φλασαρουν τον εγκεφαλο απο τα χοντα ΑΛΛΑ εγω ξερω μονο εναν οπου κανει δουλεια με σιγουρα αποτελεσματα και ειναι δοκιμασμενος απο εμενα,αλλο μηχανακι του εδωσα και αλλο πηρα απο αποψη δυναμης.

Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνεται. Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει. Απλά είναι σε ποιον θα εμπιστευτείς τη μότο σου. Επιπλέον δεν σκοπεύω να το κρατήσω για πάντα.

Προσωπικά το PC δεν το έβαλα για δεν μου έφτανε η δύναμη αλλά λόγω της κατάστασης που προανέφερα με την εξάτμιση.

gflne6M.jpg

:tooth:

Αν εννοείς ότι σηκώνει με 2α δεν είναι παπάτζα.

Το ότι δεν σηκώνω εγώ σούζα είναι άλλο θέμα και πρέπει να το δώσω υπεργολαβία :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

147,8 hp με το pc και 159,9 με προγραμμα

με πολυ καλυτερη καμπυλη και περισσοτερη ροπη

τι λε ρε φίλε... στραγάλια είναι τα άλογα και τα παίρνετε έτσι εσείς οι πανωμερίτες? Δηλαδή εμένα που είναι 170 τροχό, αν φλασάρω τον εγκέφαλο θα 200ρίσω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι λε ρε φίλε... στραγάλια είναι τα άλογα και τα παίρνετε έτσι εσείς οι πανωμερίτες? Δηλαδή εμένα που είναι 170 τροχό, αν φλασάρω τον εγκέφαλο θα 200ρίσω?

και μένα μου κάνει εντύπωση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαρτάται πρώτον για τι μηχανή μιλάμε και δεύτερον πόσο τίμιο είναι το δυναμόμετρο που πας. Υπάρχουν άτομα που απλά θέλουν να δουν το μηχανάκι τους να βγάζει τρελά άλογα και άλλοι που θέλουν να γίνει σωστή δουλειά. Το έγραψα και πιο πάνω ότι η δυναμομετρηση δεν δείχνει όλη την εικόνα  και πως στον δρόμο φαίνεται περισσότερο η διαφορά. Αντί να ξεκινάτε τα ειρωνικά σχόλια και τις αμφιβολίες ψαχτειτε λίγο.
Τα νούμερα που πήρε το δικό μου είναι πολύ κοντά σε αντίστοιχα άλλων κατόχων στο εξωτερικό που έκαναν τα ίδια με μένα. 

Τροποποιήθηκε από τον Thanos89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ως γνωστόν τα νούμερα από το δυναμόμετρο δεν λένε τίποτα καθώς το καθένα είναι σεταρισμένο διαφορετικά, οι συνθήκες του χώρου ειναι διαφορετικές, μάρκες διαφορετικές κλπ κλπ. Οπότε μας ενδιαφέρει το πριν και το μετά στο ιδιο δυναμόμετρο, με ίδιες συνθήκες.

Σε μαμά μηχανάκια οι αλλαγές με έναν χάρτη συνήθως ειναι μικρές (πάντα προς το καλυτερο). Κυρίως δίνουν καλύτερη απόκριση χωρις κομπιασματα, βγαίνουν κόφτες ταχύτητας κλπ και συνήθως μετατοπίζεται και ο κόφτης στροφών.

Σε βελτιωμένα βλέπεις μεγαλύτερη διαφορά.

Πάντα ένας custom χάρτης σωστός στην Ecu ειναι καλύτερος από την κονσέρβα ή τον παράλληλο. Το θέμα ειναι να εμπιστεύεσαι αυτόν που θα σου φτιάξει τον χάρτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θσ φτασεις περιπου 180 τροχο,τι σου κανει εντυπωση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

145-7 ροδα ειναι στοκ το 1000rr και πηρε αλλα 10-12 με προγραμμα (+ εξατμιση, ελευθερο φιλτρο κτλ, προφανως). καθολου περιεργο δεν ειναι. 

τα κ8 στοκ ειναι 160-5 αρα παιζεις +10-15 (ισως και παρανανω, αναλογα) με προγραμμα, ολοσωμη κτλ. κοιτα στο αλλο φορουμ τι εχουν κανει τα παιδια :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

145-7 ροδα ειναι στοκ το 1000rr και πηρε αλλα 10-12 με προγραμμα (+ εξατμιση, ελευθερο φιλτρο κτλ, προφανως). καθολου περιεργο δεν ειναι. 

τα κ8 στοκ ειναι 160-5 αρα παιζεις +10-15 (ισως και παρανανω, αναλογα) με προγραμμα, ολοσωμη κτλ. κοιτα στο αλλο φορουμ τι εχουν κανει τα παιδια :winking:

Μα εδω λενε μονο με το προγραμμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω δεν ειπα ποτε ΜΟΝΟ με προγραμμα,φοραω ολοσωμη και φιλτρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόσο ανεβασμένα νούμερα με μόνο ολόσωμη, μπράβο! Θέλει νομίζω φιλτροκουτο εκκεντροφόρους κτλ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω δεν ειπα ποτε ΜΟΝΟ με προγραμμα,φοραω ολοσωμη και φιλτρα

Κατσε γιατι μας μπερδεψες. Αυτα τα νουμερα 147 στα 159, τα πηρες βαζοντας ολοσωμη φιλτρο και προγραμμα;  Τα 147 αλογα ηταν χωρις την ολοσωμη- φιλτρο; Ετσι μαλιστα, δεν αμφισβητω το νουμερο τον 159. Εγω νομισα οτι πηγες την μηχανη  και απλα περασες το προγραμμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ηταν 147,8 με ολοσωμη ακραποβιτς φιλτρα dna και pc3

ξυλωνω το pc και βαζω προγραμμα και εγινε 159,9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μωρε λες να παω για προγραμματισμο να δω τι θα βγαλει? Ενα Ζ1000 εχω με ολοσωμη Arata 4-2-1

Υ/Γ Ποσα περιπου παιρνει το παλικαρι που βαλατε που κανει φλασαρισματα?

Τροποποιήθηκε από τον Fan1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μωρε λες να παω για προγραμματισμο να δω τι θα βγαλει? Ενα Ζ1000 εχω με ολοσωμη Arata 4-2-1

έχω ακούσει για αυτά... συνήθως βγάζουν 320 άλογα αν τα φλασάρεις... Γιαυτό και εγώ δεν το έχω φλασάρει το δικό μου γιατί μετρά θα τρώει πολύ βενζίνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν φλασαρουν ολα (στα "κοινα" συνεργεια) αλλα anyway, δεν χρεωνομαι για μια ερωτηση...

Ενδιαφερομαι. Περισσοτερα στοιχεια αν ειναι δυνατον? (Εδω ή PM)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχω ακούσει για αυτά... συνήθως βγάζουν 320 άλογα αν τα φλασάρεις... Γιαυτό και εγώ δεν το έχω φλασάρει το δικό μου γιατί μετρά θα τρώει πολύ βενζίνα

Φημες φίλε μου!  Με 320 το βαφεις και το πετάς. Ευελπιστώ το λιγότερο 365 ρόδα που δεν καεί και πολύ βενζίνα. Τώρα για το δικό σου δεν γνωρίζω, είναι πολύ γρήγορο για μένα, δεν ασχολήθηκα γιατί το φοβουμαι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν φλασαρουν ολα (στα "κοινα" συνεργεια) αλλα anyway, δεν χρεωνομαι για μια ερωτηση...

Ενδιαφερομαι. Περισσοτερα στοιχεια αν ειναι δυνατον? (Εδω ή PM)

Φυσικά και δεν φλασάρουν όλα τα συνεργεία και δεν φλασάρονται και ολα τα μηχανάκια, πρέπει να έχουν "σπάσει" την ECU, πολλά βέβαια φοράνε κοινές ECU με άλλο setup. Παλιότερα υπήρχαν κάποια ξεκλείδωτα (ktm, triumph, Aprilia) τώρα τα κλειδώνουν και αυτά απλά πλέον τα σπάνε πιο γρήγορα ιδίως τα μοντέλα που έχουν ζήτηση.

Τροποποιήθηκε από τον xaotikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα