Jump to content
demian86

Aγορα μεγάλου scooter (?)

Recommended Posts

το συγκεκριμενο kymco φαινεται κ ελαφρως ''ψευτικο'' η ''κακοφτιαγμενο''..

Διαφωνώ , είναι το πιο σπορ , στυλατο και αξιόπιστο Kymco , για να μην πω κι από τις άλλες μάρκες της κατηγορίας ...

μη δωσεις 4.500 για kymko..

Εδώ εσύ έδωσες τόσα λεφτά για κτμ ... :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον Orlando M@gic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

για μενα το πιο στυλατο kymco ειναι το like..ενω κ το people gti το θεωρω ομορφη κ δυνατη προταση..στα περι αξιοπιστιας κ σπορ δεν εχω αποψη.. :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνώ , είναι το πιο σπορ , στυλατο και αξιόπιστο Kymco , για να μην πω κι από τις άλλες μάρκες της κατηγορίας ...

Εδώ εσύ έδωσες τόσα λεφτά για κτμ ... :tooth:

Μα τι μου συγκρινεις τωρα? Τους ΚαΤεΜαρους με τα kymko ? :P :0 Μα σε παρακαλω δηλαδη..! Εδω αν παρακολουθησες προ λιγων μερων τι γινοταν αναφορικα με τα ΚΤΜ στο φορουμ, ειναι ΤΟΣΟ καλα τα γλυκα μου που εχουν τρελανει κοσμο και τους εχουν κανει να φτιαξουν ψευτικα προφιλ και να λενε οτι τους κολλησαν μοτερ και καλα.. περα απο την πλακα τωρα, τα kymko ισως ειναι καλη λυση σαν κατι φτηνο για να κανεις τη δουλεια σου, αλλα δεν δινεις 4.500 για να κανεις απλα την δουλεια σου.. εγω δε θα τα δινα με τιποτα δηλαδη.. πιστευω σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν παρα πολλες καλυτερες επιλογες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λεει το παλληκαρι ειμαι 1.90 υψος και βλεπω προτασεις τυπου mt 07 και er 6 :worshippy:

φιλαρακι ενα ειναι το ιδανικο μηχανακι για το υψος σου

εδω σ`εχω http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4926094/

ακου που σου λεω εγω ειμαι 1.93 και εχω το ιδιο και μ`εχει καταβολεψει,βαζω και τα ποδια κατω αμα θελω να σταματησω καμμια φορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κινητηρας εκεινου του ktm οντως κολλησε.αλλο το εαν ο tdk ηταν μουφα μελος κ τρολ..μη λεμε οτι θελουμε.. :rtfm::rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
100000000000%

συμφωνω και για το συγκεκριμένο αλλά και γενικά γύρω στα 300 κυβικά, μεγάλοι τροχοί ανεκτό κόστος

Τέλος δεν περιγράφω άλλο

Τροποποιήθηκε από τον CIVIL

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κινητηρας εκεινου του ktm οντως κολλησε.αλλο το εαν ο tdk ηταν μουφα μελος κ τρολ..μη λεμε οτι θελουμε.. :rtfm::rolleyes:

αυτος ο tdk δεν ειχε καν ΚΤΜ ! ποιο ειναι "εκεινο το ΚΤΜ"? Δεν υπαρχει καν, ανεβασε μια φωτο απο μια αγγλικη αγγελια αν θυμαμαι και καλα ! και πιστευεις αυτα που ελεγε οτι του κολλησε μοτερ? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά τελικά δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 5 χιλιάρικα..οπότε μου φαίνεται καταλήγω σε ένα από τα 3: KYMCO xciting 300i, beverly 300, maxsym 400i. Eσείς ποιο λέτε καλύτερα? Υπάρχει και κάποια διαφορετική πρόταση? (Το xmax μου άρεσε πολύ, αλλά το 400αρι ειναι πάνω απο το budget μου, ενώ το 250 είναι στα ίδια λεφτά με τα παραπάνω και ακριβότερο από κάποια οπότε δεν αξίζει..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρε ενα beverly 400 tourer (η εκδοση τουρερ εχει διπλες δισκοπλακες συνδιασμενα φρενα δαγκανες brembo κλπ)

με 3.200-3500 περνεις ΑΣΤΕΡΙ και τα ρεστα καντα βενζινες και βολτες.

το σιγουρο ειναι οτι δε θα χασεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά τελικά δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 5 χιλιάρικα..οπότε μου φαίνεται καταλήγω σε ένα από τα 3: KYMCO xciting 300i, beverly 300, maxsym 400i. Eσείς ποιο λέτε καλύτερα? Υπάρχει και κάποια διαφορετική πρόταση? (Το xmax μου άρεσε πολύ, αλλά το 400αρι ειναι πάνω απο το budget μου, ενώ το 250 είναι στα ίδια λεφτά με τα παραπάνω και ακριβότερο από κάποια οπότε δεν αξίζει..)

SYM MAXSYM 400 ABS.

Τα σκούτερ είναι μοτό <<τύπου σκούτερ>>.

Έλεος με τη μανία να υπάρχει κάτι ανάμεσα στα πόδια μας, μου θυμίζει άλλα πράγματα του τύπου <<χαρά στα σκέλια .......>> !

Όλα συνήθεια είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τύπου σκούτερ, σημαίνει συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυναμίες.

Δεν τα κάνουν όλα και πολλές φορές δεν συμφέρουν κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση είναι η χαρά του άσχετου και του τεμπέλη.

Η πραγματική μηχανή είναι ένας άλλος κόσμος. Είναι για πραγματικούς αναβάτες και όχι για τύπους που είδαν φως και μπήκαν.

Εξάλλου, οι κάτοχοι σκούτερ(στην πλειοψηφία τους) θα μπουν με τα χρόνια στον κόσμο των μηχανών. Το ανάποδο συμβαίνει μετά τα εξήντα.

Τεσπά, βαριέμαι αυτή την συζήτηση, αλλά απαντώ μια την ανοίγεις και πάλι.

Τι με νοιάζει, εάν κάποιος καβαλά σκούτερ και νομίζει ότι είναι... αεροπλάνο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μεγάλο σκούτερ το θες για ταξίδια;;; H για να το φορτώνεις από το Σ/Μ;;; Εγώ με το MAXSYM,έχω φορτώσει 12 σακούλες πράγματα, κάτω από την σέλα, μπαγκαζιέρα, ανάμεσα στα πόδια, και ήμουν και άνετα. Με το 400 έχω φτάσει Κομοτηνή, δικάβαλος, αν βρω φώτο θα ανεβάσω, πλήρες από κάτω (κάτω από την σέλα χωράει 2 φουλ φέις κράνη), πλήρης μπαγκαζιέρα, τσαντάκι πάνω από την μπαγκαζιέρα, και μια βαλιτσούλα ανάμεσα στα πόδια. Συμφορουμίτης σε σκουτεροφόρουμ, ταξίδεψε με σαμάρια δικάβαλος. Ταχύτητα ταξιδίου δική μου 120-140 χλμ, απλά η αλήθεια να πω ότι στις ανηφόρες έκοβε, οπότε εκεί θες και το παραπάνω το γκαζάκι ή το κατέβασμα σε μια μοτοσυκλέτα. Έκανα την ίδια διαδρομή με το XT, ίδιες ώρες, (μη σου πω και λίγο παραπάνω με το XTγια να εκφράσει τα παράπονά του ο κwl0s μας) ενώ με το σκούτερ, στάση μόνο για τσιγάρο και χαβαλέ και βενζίνα. Κατανάλωση είχα 4,5 - 5 λτ/100 χλμ, αλλά μην ξεχνάς ότι ήμουν φορτωμένος με πολλά παραπάνω κιλά από το όριό του. Εγώ είμαι 117 kg και η γυνή άλλα 65 και τα μπαγκάζια. Για το MAXSYM θα σε βολέψει αν βγάλεις το μαξιλαράκι από πίσω από την μέση του οδηγού, αλλά και για εκεί σου έχω λύσει αν το αποφασίσεις. Με 5000 παίρνεις ένα MaxSym400 καινούργιο με abs, με 5700€ παίρνεις το 600. Το Xciting είναι πιο σπορ στήσιμο, και μικρότερο σε χώρους, (αλλά πολύ μεγαλύτερο από κάποιες μοτ-τες... :grin: ). Τα φρένα του θα έλεγα ότι είναι άγκυρες, πολύ καλύτερα από το V-STROM 1000 που έχω οδηγήσει. Το X-MAX δεν το ξέρω να σου πω. Αν είναι για KYMCO θα σου έλεγα να δεις το DOWNTOWN,300, εκτός αν θες να πας σε 400+. Αυτά από εμένα, για ότι θες επανερχόμεθα... :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως λεει ο θείος Σάββας, θέμα ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ είναι. Τα υπόλοιπα είναι προκαταλήψεις, κολλήματα.

Ναι μπορεί να υστερούν τα scooter σε κάποια πράγματα αν πας στα όρια. Διαφορετικά μέσα την πόλη και νορμάλ οδήγηση δεν αποτελούν πρόβλημα. Και να φρενάρεις μπορείς, και να τα στρίψεις, και να τα βγάλεις εκτός πόλης. Θέμα αναβάτη είναι οχι των σίδερων... Θέμα προσαρμογής του στα δεδομένα του κάθε δίκυκλου.

Το ντεπόζιτο πάντως αντικειμενικά βοηθάει να γαντζωθείς, να γίνεις ένα με το δίκυκλο, και να εχεις τον καλύτερο δυνατό έλεγχο. Είναι φυσική, εργονομία, πως να το κάνουμε. Στο scooter μπορείς να γαντζωθείς έως ενός σημείου αλλά είναι πιο δύσκολο αλλά οχι και απαιτούμενο αν πηγαίνεις σαν άνθρωπος οπως λέω και παραπάνω. Δεν είναι πρόβλημα αν εχεις προσαρμόσει την οδήγηση σου στην απουσία του, οπως και στους υπόλοιπους περιορισμούς του.

Η απουσία συμπλέκτη δεν είναι μόνο διευκόλυνση αλλά και μια παράμετρος λιγότερη που σου δίνει μια ευκαιρία για περισσότερη συγκέντρωση στην οδήγηση. Κάποια στιγμή άλλωστε θα αποτελεί μέρος της ιστορίας εκτός ίσως απο κάποιες ειδικές περιπτώσεις (enduro) αν και ίσως η τεχνολογία δώσει άλλη λύση. Εμένα δεν μου λείπει καθόλου ο συμπλέκτης. Μια χαρά ήταν το CVT - αφού προσαρμόστηκα σε αυτό, ακόμη καλύτερο το DCT - που επίσης προσαρμόστηκα με μεγαλύτερη ευκολία.

Demian86, δες απο κοντά οτι σου αρέσει, κάνε test drive, και μετά ξαναέλα να μιλήσουμε για το το σημαίνει το καθέ ενα απο αυτά για την τσέπη σου... Μάλλον ειναι η μόνη αντικειμενική κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε.

ABS οπωσδήποτε! Και αν σε ενδιαφέρει πολύ η αξιοπιστία ρίξε βάρος στα Ιαπωνεζάκια, και μετά στα υπόλοιπα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα έλεγα κατά σειρά ιαπωνέζικα -> ταϊβανέζικα -> ιταλικά ->κινέζικα από θέμα αξιοπιστίας, όχι μόνο του μηχανήματος αλλά και της αντιπροσωπείας (βασικό). Και από θέμα κόστους προς απόδοση, ταϊβανέζικα -> γιαπωνέζικα -> κινέζικα -> ιταλικά.

Προσωπικά έχω ταυτόχρονα μηχανή και σκούτερ και είμαι καλά. Δεν παρουσιάζω τάσεις αυτοκτονίας λόγω έλλειψης συμπλέκτη ή κεντρικού τεπόζιτου αντίστοιχα. :P

Τροποποιήθηκε από τον Phorever

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το MaxSym το έχω 1 1/2 χρόνο και έχω κάνει 30000 χλμ, και δεν θέλει τίποτις, μέχρι στιγμής. Μην ξεχνάμε ότι και τα Ιαπωνέζικα δεν κατασκευάζονται πλέον Ιαπωνία, αλλά αναλαμβάνουν άλλες εταιρίες και τα φτιάχνουν. Πχ. το δικό μου είναι ένα αντίγραφο του Suzuki Bergman 400, ο κινητήρας έχει μια τρυπούλα κάπου για κάποιο θέμα ασφαλείας προστασίας του κινητήρα, το ίδιο το έχει και ο κινητήρας του T-MAX, ο κινητήρας του νέου σκούτερ BMW είναι KYMCO, το X-CITY είναι ίδιο με το SYM CITYCOM,κ.α. Αλλά αυτό που ανέφεραν και οι συμφορουμίτες, κάνε ένα τεστ ντράιβ πρώτα να δεις τι σου κάθεται καλύτερα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτος ο tdk δεν ειχε καν ΚΤΜ ! ποιο ειναι "εκεινο το ΚΤΜ"? Δεν υπαρχει καν, ανεβασε μια φωτο απο μια αγγλικη αγγελια αν θυμαμαι και καλα ! και πιστευεις αυτα που ελεγε οτι του κολλησε μοτερ? :P

Μην του χαλας τα ονειρα βρε. Δε φτανει που δεν εχει ktm, να μη μπορει να χαρει εστω και ετσι? Κριμα ειναι B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το MaxSym το έχω 1 1/2 χρόνο και έχω κάνει 30000 χλμ, και δεν θέλει τίποτις, μέχρι στιγμής. Μην ξεχνάμε ότι και τα Ιαπωνέζικα δεν κατασκευάζονται πλέον Ιαπωνία, αλλά αναλαμβάνουν άλλες εταιρίες και τα φτιάχνουν. Πχ. το δικό μου είναι ένα αντίγραφο του Suzuki Bergman 400, ο κινητήρας έχει μια τρυπούλα κάπου για κάποιο θέμα ασφαλείας προστασίας του κινητήρα, το ίδιο το έχει και ο κινητήρας του T-MAX, ο κινητήρας του νέου σκούτερ BMW είναι KYMCO, το X-CITY είναι ίδιο με το SYM CITYCOM,κ.α. Αλλά αυτό που ανέφεραν και οι συμφορουμίτες, κάνε ένα τεστ ντράιβ πρώτα να δεις τι σου κάθεται καλύτερα....

Για πές του και πως στρίβει Μάνο και είσαι τέλειος φίλε μου ....ή να ρίξω φωτοβίντεο να ξύνεις στάντ ? :tooth::_thumbsup:

Δεν ξέρω μόνο τι κατανάλωση έχει το 600 και το φοβάμαι φίλε μου γιαυτό και δεν το ανέφερα καν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πές του και πως στρίβει Μάνο και είσαι τέλειος φίλε μου ....ή να ρίξω φωτοβίντεο να ξύνεις στάντ ? :tooth::_thumbsup:

Δεν ξέρω μόνο τι κατανάλωση έχει το 600 και το φοβάμαι φίλε μου γιαυτό και δεν το ανέφερα καν.

Ναι, αλήθεια είναι αυτό που αναφέρει ο Σάββας, και μάλιστα επαναλήφθηκε, όταν γυρνάγαμε από Θεσσαλονίκη, από τον δρόμο με τις στροφές έξω από Λαμία, όταν κυνηγούσα το 530. Φυσικά το λάστιχο ήταν πατημένο από άκρη σε άκρη, και βέβαια αυτός που οδηγούσε το 530, αν είχε κι άλλο πέλμα το ελαστικό θα το είχε πατήσει και αυτό, σχεδόν είχε φτάσει να πατάει το πλαϊνό του ελαστικού... Πριν με περάσει το 530, δεν το πίστευε ότι έμπαινε έτσι το MaxSym στις στροφές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, αλήθεια είναι αυτό που αναφέρει ο Σάββας, και μάλιστα επαναλήφθηκε, όταν γυρνάγαμε από Θεσσαλονίκη, από τον δρόμο με τις στροφές έξω από Λαμία, όταν κυνηγούσα το 530. Φυσικά το λάστιχο ήταν πατημένο από άκρη σε άκρη, και βέβαια αυτός που οδηγούσε το 530, αν είχε κι άλλο πέλμα το ελαστικό θα το είχε πατήσει και αυτό, σχεδόν είχε φτάσει να πατάει το πλαϊνό του ελαστικού... Πριν με περάσει το 530, δεν το πίστευε ότι έμπαινε έτσι το MaxSym στις στροφές...

Οποιος εχει οδηγησει scooter sym ξερει τι θα πει "ξυνω ποδια" B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν έχεις ήδη καταλήξει,δες και εδώ μήπως σε ενδιαφέρει κάτι

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3443403/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5000019/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4919776/

Το maxsym 600 abs κοστίζει 5500+ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4801813/

Αν τώρα αλλάξεις γνώμη και αποφασίσεις να κινηθείς για μεταχειρισμένο 3ετίας-4ετίας σε καλή κατάσταση και με λίγα χλμ οι επιλογές σου αυξάνονται κατά πολύ.Ενδεικτικά...

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5090648/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5038022/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4984601/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4283964/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά θάπαιρνα μόνο το τελευταίο και το MAXSYM στα 400 (το μόνο που με ενοχλεί στο MAXSYM είναι η τιμή των ελαστικών του και η σχετικά αν θυμάμαι καλά στις 15.000 αλλαγή ιμάντα).

Άποψή μου ε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα