Jump to content
mallias4

Υπερβολική ταχύτητα μπορστά σε ραντάρ

Recommended Posts

Παιδια να ρωτησω κατι επι του θεματος:

Ακομα και να σε βγαλει φωτογραφια το ρανταρ , πως καταλαβαινει τι ταχυτητα ειχες;

ΟΙ συσκευες ναι , δουλευουν με βαση το φαινομενο doppler και ολα καλα. Αλλα ειπατε πως αν δεν εχουν φωτο δεν μπορουν να σε γραψουν προστιμο...

Ο τρόπος με τον οποίο μετράει την ταχύτητα είναι το φαινόμενο doppler όπως ανέφερες.Απλά φαντάζομαι οι σταθερές κάμερες λειτουργούν και σαν κάμερες και σαν πομπός/δέκτης.

Μέσω της αντανάκλασης των κυμάτων που εκπέμπει στα αντικείμενα υπολογίζεται η ταχύτητα τους από την συχνότητα του κύματος που επιστρέφει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αστυνομικος με ρανταρ χωρις να ειναι σε εμφανη θεση αλλα κρυμενος απαγορευεται απο το νομο. Ετυχα σε δικαστηριο ακροατης κ μολις υποθηκε το παραπανω ο δικαστης αθοωσε τον πολιτη κ εκανε επιπληξη στον αστυνομικο.

Συγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά έχω μια απορία: στην Ελλάδα έγινε αυτό; Και μιας και το ξέθαψα, θα σας πω τί ξέρω εγώ με βάση αυτά που έχουν γίνει σε ΕΜΕΝΑ και κατόπιν συζήτησης με δικηγόρο και όχι "άκουσα, μου είπαν κτλ".

Από το 2010 περίπου, πλέον δεν υπάρχει η έννοια του δικαστηρίου για κλήσεις. Η κλήση πια δεν αναγράφει δικάσιμο και δεν μπορείς να πας στο δικαστήριο για να ζητήσεις την αθώωσή σου. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι μία ένσταση στο διοικητή της τροχαίας που ανήκει το όργανο που τον έγραψε. Και φυσικά θα φάει άκυρο... Από εκεί και πέρα, ο παθών είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την κλήση. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνει για να διαμαρτυρηθεί!!! Ελλαδιστάν σε όλο σου το μεγαλείο!!! Είσαι λοιπόν υποχρεωμένος να πληρώσεις την κλήση, αλλιώς αυτή θα σου χρεωθεί μέσω της εφορίας με τις νόμιμες προσαυξήσεις...

Ο λόγος που πλέον δεν υπάρχει δικάσιμος, είναι μεν για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων αλλά κυρίως γιατί τα έσοδα πια από τις κλήσεις τα καρπώνεται ο δήμος που βεβαιώνεται η παράβαση και όχι η αστυνομία ή το ελληνικό δημόσιο. Οπότε και οι πιέσεις για άρση της... άρσης των κλήσεων ήταν ασφυκτική (ο νοών, νοείτω)

Πλέον, την κλήση την υπογράφει μόνο ένας αστυνομικός. Ο δεύτερος δεν φαίνεται πουθενά και είναι καβάτζα για την περίπτωση που ο παθών θα κινηθεί εναντίων του. Πράγματι, ενώ δεν μπορείς δικαστικά να διαμαρτηρηθείς για την κλήση, μπορείς άνετα να κάνεις μήνυση στον αστυνομικό που σε έγραψε και να απαιτήσεις αποζημίωση. Εκεί βέβαια, θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ή ότι δεν βρισκόσουν στον τόπο της κλήσης εσύ ΚΑΙ το όχημά σου (εύκολο) ή ότι ο αστυνομικός έκανε υπέρβαση καθήκοντος και ενώ δεν έφταιγες, αυτός σε έγραψε άδικα (δύσκολο).

Για να συνδέσω τα παραπάνω με την ερώτηση του φίλου που πρωτοάνοιξε το θέμα, θα πω ότι οι αστυνομικοί σε γράφουν για ότι μπορούν να αποδείξουν. Τα κινητά ραντάρ που δεν είναι φωτογραφικά ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απόδειξη ενοχής σου, σε δεύτερο χρόνο. Μόνο σε αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή αν σε σταματήσουν επιτόπου μπορούν να επικαλεστούν το ραντάρ. Οπότε, η υπηρεσία (και όχι ο αστυνομικός από μόνος του) θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει την ενοχή σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει την κλήση να την υπογράφει ο αστυνομικός που την βεβαίωσε, ώστε ο λόγος του να είναι η απόδειξη της ενοχής σου. Ανυπόγραφες κλήσεις είναι παράνομες και άκυρες κλήσεις και επισύρουν μεγάλες ποινές σε αυτούς που τις επιδίδουν. Οπότε, εκεί ισχύουν όλα τα παραπάνω που έγραψα για υπογραφές και καβάτζες.

Οπότε, με λίγα λόγια, ναι μπορούν να σου στείλουν κλήση στο σπίτι για το οτιδήποτε... Αλλά δεν θα το κάνουν αν δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι ότι φταις γιατί αν μετά εσύ κινηθείς εναντίων τους και αποδείξεις την αθωώτητά σου, την έκατσαν κανονικά. Για αυτό και δεν μπαίνουν εύκολα στον κόπο να ασχοληθούν με τα ραντάρ γιατί είναι καμμένοι και ξέρουν ότι εύκολα και εσύ θα βρεις 5,6,10,100 "μάρτυρες" ότι όταν αυτοί σε γράφαν εσύ ήσουν στη... Ζιμπάμπουε και η μηχανή κλειδωμένη 500 χλμ μακρυά.

Επίσης, σε μια συζήτηση που είχα κάποτε με αστυνομικούς της τροχαίας μου είπαν ότι πολύ δύσκολα θα κάνουν καταδίωξη μηχανής γιατί ενέχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού του αναβάτη/καταδιωκόμενου και αν συμβεί αυτό κινούνται νομικές διαδικασίες εναντίων των αστυνομικών/καταδιωκτών!!! Μπανανία, δηλαδή.

Στην παρούσα περίπτωση βέβαια, ο φίλος παραδέχεται ότι έτρεχε. Οπότε, αν του έρθει κλήση θα είναι δικαιολογημένη, για να μην κατηγορούμε μόνο τους αστυνομικούς, γιατί στην τελική και αυτοί την δουλειά τους κοιτάνε να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα (οι περισσότεροι, τουλάχιστον!). Αλλά όπως είπα παραπάνω, μάλλον θα τις σκαπουλάρει γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δεν έδωσαν καν σημασία.

Τροποποιήθηκε από τον CRX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 4 μήνες με χτύπησαν 4 σταθερές κάμερες στην Εγνατία από Καστοριά για Σέρρες... Νόμιζα πως δε δούλευαν. Στην αρχή νόμιζα άστραφτε γτ ήταν βράδυ, μετά την κατάλαβα και χέστηκα πάνω μου :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά έχω μια απορία: στην Ελλάδα έγινε αυτό; Και μιας και το ξέθαψα, θα σας πω τί ξέρω εγώ με βάση αυτά που έχουν γίνει σε ΕΜΕΝΑ και κατόπιν συζήτησης με δικηγόρο και όχι "άκουσα, μου είπαν κτλ".

χαχ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ έχω μεγάλη ερώτηση ,αν σε έχουν χτυπήσει τα ραντάρ και έχει βεβαιωθεί εντός 3 μηνών η παράβαση όταν σε σταματήσουν για τυπικό έλεγχο και σε κάνουν έλεγχο δίπλωμα κτλ. δεν εμφανίζεται και η παράβαση ;

Παράδειγμα :

πας με 200 σε δρόμο που ειναι για 100 εθνικη,δεν ξερεις αν σε χτυπησε καμερα επειδη ηταν στα δεξια σου και ηταν ημερα, μεσα σε 3 μηνες πρεπει να σου ερθει το χαρτι αν οντως δουλευε,και αν οντως δουλευε δεν περναει στο διπλωμα σου ; αρα οταν σε σταματανε δεν βλεπουν αν εχεις παραβαση ταχτυητας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 3 μηνες απο που βγαινει, ισχυει για καμερες-ρανταρ? Γιατι καποιοι λενε οτι η κληση απο ρανταρ-καμερα τους ηρθε μετα απο 2χρονια και κατι τετοια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 3 μηνες απο που βγαινει, ισχυει για καμερες-ρανταρ? Γιατι καποιοι λενε οτι η κληση απο ρανταρ-καμερα τους ηρθε μετα απο 2χρονια και κατι τετοια...

αν είναι έτσι τότε την μάμησα...

Τέλος πάντων,από εκεί και πέρα έτσι είχα μάθει απο αστυνομικό ότι είναι 3μήνες για να βεβαιωθεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν καμα δυο μηνες στην επιστροφη για σπιτι απο βολτα, σηκωνω σουζα, δν ειχα δει μπατσους, μετα απο λιγα μετρα τους βλεπω μπροστα μου και μου κανουν σημα, αλλα εγω χαμπαρ, ουτε καν ασχοληθικα. Μου ηρθε κληση μετα απο δυο βδομαδες, προστιμο 900 εβρω, πληρωσα τα 450, η κληση ελεγε επιδειξη ικανοτητων, διπλη γραμμη και μη σταση σε σημα ενστολου αστυνομικου, τωρα περιμενω και αλλο χαρτι για δικαστηριο και λογικα αφαιρεση διπλωματος.

Στο δικαστηριο εχω απορια τι θα μου ριξουν! :( ελπιζω να μην ξηλωθω χοντρα! Απο κει και μετα καταλαβα οτι δν εχει νοημα να μην σταματας σε μπλοκα, σιγουρα κατι θα γλυτωνα αν σταματουσα, εκτος και αν δν εχεις πινακιδα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν καμα δυο μηνες στην επιστροφη για σπιτι απο βολτα, σηκωνω σουζα, δν ειχα δει μπατσους, μετα απο λιγα μετρα τους βλεπω μπροστα μου και μου κανουν σημα, αλλα εγω χαμπαρ, ουτε καν ασχοληθικα. Μου ηρθε κληση μετα απο δυο βδομαδες, προστιμο 900 εβρω, πληρωσα τα 450, η κληση ελεγε επιδειξη ικανοτητων, διπλη γραμμη και μη σταση σε σημα ενστολου αστυνομικου, τωρα περιμενω και αλλο χαρτι για δικαστηριο και λογικα αφαιρεση διπλωματος.

Στο δικαστηριο εχω απορια τι θα μου ριξουν! :( ελπιζω να μην ξηλωθω χοντρα! Απο κει και μετα καταλαβα οτι δν εχει νοημα να μην σταματας σε μπλοκα, σιγουρα κατι θα γλυτωνα αν σταματουσα, εκτος και αν δν εχεις πινακιδα..

Τώρα κατάλαβα γιατί θες σπαστή βάση πινακίδας παρόλο που στα 09 έχουμε την κλειδαριά από κάτω! :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα κατάλαβα γιατί θες σπαστή βάση πινακίδας παρόλο που στα 09 έχουμε την κλειδαριά από κάτω! :lol: :lol:

χαχα!! Προσπαθω να σωσω το τομαρι μου! Κλειδαρια παιρνω αλλη αν την ακουσει! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα