kyrkyp 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2014 Sooo.......Γρήγορη ερώτηση..... Τι λαδάκια βάζετε στη μηχανούλα σας; Θα ξεκινήσω να κάνω τα πιο βασικά μόνος μου και για την κ@υλ@ αλλά και για να μάθω κάποια πράγματα και να γλυτώσω χρήματα εννοείται... Είδα λίγο το worskshop manual αλλά είδα πως η μαμά Honda δίνει προτεινόμενα 20W-50 και ο τελευταίος μηχανικός μου είχε βάλει 10W-40 ? Ποια η διαφορά τους; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zeus 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2014 και εμενα 10w-40 εβαλε! πριν που ασχολουταν ενας φιλος μου εβαζε 20w-50 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2014 Το εξής κουλό συμβαίνει: Στο Owner's Manual προτείνεται 10/30 - 10/40 ενώ στο Service Manual μιλά για 20/50. Εγώ έχω αγοράσει (αλλα ακόμα δεν έχω βάλει) 15/50 BellRay EXP ημισυνθετικά. Τώρα σε ότι αφορά στα νούμερα, είναι το ιξώδες (πόσο παχύρευστο παραμένει το λάδι -και συνεπώς λιπαίνει- σε κάποιες θερμοκρασίες). Το πρώτο νούμερο δηλωνει το ιξώδες για χαμηλές θερμοκρασίες (πχ το χειμώνα, ή όταν είναι κρύο το μασίνι) και το δεύτερο για τις υψηλές (πχ καλοκαίρι, δούλεμα πολύ ώρα του κινητήρα, ιδίως σε υψηλές στροφες κλπ). Γενικά, για την Ελλάδα και κυρίως τις μεγάλες πόλεις, που οι χειμώνες δεν είναι ιδιαίτερα βαριοί αλλά τα καλοκαίρια αρκετά ζεστά, δε μας ενδιαφέρει τόσο το πρώτο νούμερο, αλλά το δεύτερο, το οποίο καλό είναι να είναι μεγάλο (εντός των ορίων που θέτει ο κατασκευαστής πάντα) ώστε να εξασφαλίζουμε ότι στις υψηλές θερμοκρασίες το λάδι θα διατηρεί τις λιπαντικές του ιδιότητες προστατεύοντας κινητήρα/κιβώτιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyrkyp 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Φιλτατοι συντροχοι και συμφορουμητες... Επειδη πλησιαζει ο καιρος των βροχων και με τα τωρινα μου λαστιχα με βλεπω να κανω παρεα με τις παπιες που θα κανουν βολτα στους δρομους της Αθηνας σε λιγους μηνες, ηρθε η ωρα τους για αλλαγη... Επειδη δεν εχω τεχνικες γνωσεις και ειδικα στο τομεα των ελαστικων θα ηθελα τα φωτα σας. Εκοψα κινηση σημερα στα μαγαζια για παπουτσακια της κουκλας και πηρα καποιες τιμουλες... Τα θελω κατα 90% μεσα στην πολη, για καμια βολτουλα να ξεσκαω στην Παρνηθα και για κανενα ταξιδακι μεχρι το Λουτρακι... Δυστυχως ή ευτυχως ειναι το μονο οχημα μου για μετακινηση οποτε πρεπει να βαλω κατι καλο... Ενδεικτικα σας αναφερω πως τωρα φοραει Μετζελερ απο το 11' μιας και ο προηγουμενος δεν το πολυκυκλοφορουσε. Στην ερευνα αγορας βρηκα τα καινουρια τα Michelen Pilot 165€ , τα Metzeler 185€ και τα καινουρια Streetsmart 150€. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο; Ειναι καλες οι τιμουλες; Εχετε καποιο αλλο μαγαζι να προτειενετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Εντυπώσεις για τα Metzeler μια σελίδα πίσω. Για τα άλλα, δεν ξέρω. Να κοιτάς αυτό που θα πάρεις να είναι φρέσκο (από 2μηνο-6μηνο για να έχει "δέσει" μέχρι 8μηνο-10μηνο, για να έχει ακόμα ζωή μέσα του), να ταιριάζουν οι διαστάσεις (θα ταιριάζουν έτσι κι αλλιώς αφού θα στο δώσει ο λαστιχάς) και να ταιριάζει όσο το δυνατόν γίνεται ο δείκτης ταχύτητας και φορτίου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyrkyp 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Τα Metzeler τα έχω ήδη επάνω και παρ'ότι είναι σαφώς παλαιωμένα έχουν πολύ καλό πάτημα. Σκεφτόμουν για τα Dunlop Streetsmart, όχι τόσο για το οικονομικό κομμάτι αλλά επειδή έχω διαβάσει μέχρι τώρα καλά λόγια. Υπάρχει κανείς που να τα φοράει και να έχει άποψη μετά από καιρό χρήσης; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2014 Και εγώ για τα Dunlop έχω διαβασει τα καλύτερα. Και εγώ ετοιμάζομαι να βάλω όπου να ναι.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bart Allen 264 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2014 Εγώ παιδιά εδώ και δυο χρόνια έχω τα Bridgestone Battlax BT-45 και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος!!!απο κριτικές που είχα διαβάσει παλαιότερα κατάλαβα ότι Είναι η καλύτερη επιλογή για την μηχανή μας και από λτι φαίνεται όταν έρθει η ώρα για την αλλαγή τους πάλι τα ίδια θα βάλω..!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2014 Τιμή ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zeus 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2014 185 εγω πληρωσα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyrkyp 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2014 Πολύ ωραία... Τα Dunlop απ'ότι μου είπαν δεν υπάρχει διαθέσιμο σε Ελλάδα το πίσω μας και περιμένουν καινούρια παραλαβή από Γερμανία από 9/9. Τα Michelin Pilot Street μήπως τα έχει φορέσει κανείς και τι λένε; Για τα Bridgestone δεν ξέρω.... Τουλάχιστον στο κουτί όταν το είχα δεν είχα μείνει ικανοποιημένος... Ξέρω πως δεν είναι το ίδιο μέτρο σύγκρισης αλλά άνθρωποι είμαστε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2014 (τροποποιήθηκε) Σκέφτομαι να μαυρίσω το ασημί πλαστικό κάτω από τη σέλα στο δικό μου, με μάυρο ματ αυτοκόλλητο. Πώς σας φαίνεται? Το δικό μου είναι μπορντώ αλλά πιστεύω ότι θα ταιριάζει. http://mla-s2-p.mlst...00_112013-F.jpg EDIT Καλύτερο παράδειγμα πιο κοντά σε αυτό που θέλω, αλλά το μέταλλο πάνω από το μαρσπιέ το θέλω ασημί (όπως είναι τώρα) http://www.horizonsu...50-img_6505.jpg http://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/hQkAAOSwwPtTwQfb/$_20.JPG Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 7 , 2014 από τον FunkyBear Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2014 Πολύ ωραία... Τα Dunlop απ'ότι μου είπαν δεν υπάρχει διαθέσιμο σε Ελλάδα το πίσω μας και περιμένουν καινούρια παραλαβή από Γερμανία από 9/9. Τα Michelin Pilot Street μήπως τα έχει φορέσει κανείς και τι λένε; Για τα Bridgestone δεν ξέρω.... Τουλάχιστον στο κουτί όταν το είχα δεν είχα μείνει ικανοποιημένος... Ξέρω πως δεν είναι το ίδιο μέτρο σύγκρισης αλλά άνθρωποι είμαστε! Εγώ φοράω τα pilot street αλλά δεν έχω κάνει ούτε 2Κ χιλιόμετρα ακόμα και δεν μπορώ να κρίνω την αντοχή τους . Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα μόλις τα έβαλα είναι ότι το μηχανάκι στρίβει πιο εύκολα σε σχέση με πριν που φορούσε τα ΜΤ75 . Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά λόγω κακού οδοστρώματος και επειδή δεν έχω δοκιμάσει πολλά ελαστικά δεν ξέρω αν μπορώ να κρίνω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Τελικά τι κάνετε με λάστιχα ; Θα παραγγείλω και εγώ και λέω άμα είναι να κάνουμε μία παραγγελία , μπας και πληρώσουμε κάτι λιγότερο :) Επίσης, έχει κοιτάξει κανείς σας για εξάτμιση ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Είχα ψάξει σε περίπτωση που μου χρειαστεί να αλλάξω εξάτμιση (αλλιώς δεν αλλάζω τη μαμά) αλλά οι μόνες aftermarket που βρήκα ήταν κάποιες βραζιλιάνικες που ακόμα και χωρίς μεταφορικά και τελώνιο είναι πανάκριβες . Η μόνη λύση είναι χειροποίητη πχ racetech . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Καλά ναι , και εγώ δεν καίγομαι. απλά με ένα search είδα κάτι τιμές ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 (τροποποιήθηκε) Από φρένα πώς πάμε; Εγώ σήμερα αγόρασα τακάκια από το γνωστό φρενάδικο στην Καλλιρρόης οργανικά EBC για να δοκιμάσω τι παίζει με αυτό το είδος. Εντυπώσεις σε καμιά εβδομάδα, όταν θα έχουν πατήσει. Πολύ - πολύ χαμηλή τιμή ! ! ! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 από τον FunkyBear Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 Για πες μας τιμή Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 Ναι για πες τιμή, γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ , και για πίσω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 επίσης , υπάρχουν κάπου οι διαστάσεις τους ; Δηλαδή αν θέλω να ψάξω γενικά και από άλλες μάρκες, μπορώ να ψάξω με βάση διασ΄τασεις ή μόνο ότι ταιριάζει στο cbf? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 (τροποποιήθηκε) δες μερικά τακάκια 1 2 3 4 και σιαγώνες 1 2 Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 από τον stavros-2stroker Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 Η αλήθεια είναι ότι για να ψάξω έβαζα στο google CBF 250 brake pads και εκτός αυτού, έβαζα τον κωδικό των μαμά τακακιών (τον βρήκα από το Motosp) και τη λέξη equivalent. Αυτά τα τακάκια τα δίνει και ο Πίσσαρης και η EBC τα ονομάζει for scooters γιατί η δαγκάνα της μηχανής μας χρησιμοποιείται και σε τέτοια, νομίζω ακόμα και στο innova. Απόλυτα ευχαριστημένος όμως από το μαγαζί στην Καλλιρρόης (Brake Shop) με τιμή στο 10ευρο και καταπληκτική εξυπηρέτηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 δες μερικά τακάκια 1 2 3 4 και σιαγώνες 1 2 Γιατί τέτοιες αποκλίσεις στις τιμές ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 (τροποποιήθηκε) Καθώς έψαχνα στο ίντερνετ, έπεσα πάνω σε κάποια τεχνικά άρθρα για το μηχανάκι μας. Θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο blog του πρώτου λινκ (κοιτάξτε στον κατάλογο τα Renn's bikes), καθώς ο τύπος κάνει μόνος του δύσκολες δουλειές στο CBF, και μάλιστα σε τομείς που αυτό "πονάει", (βλ. διάκενα βαλβίδων και ρελαντί/καρμπυρατέρ. http://www.bikesandt...r.aspx?ride=570 http://www.everythingtwowheels.com.au/?p=84 Μάλιστα στο μπλόγκ του 1ου λινκ, ο τύπος μιλά για τη δυσκολία εύρεσης καπελότων και κάνει αναφορά και σε θέμα που έχω και εγώ, το κομμένο heater unit του καρμπ. Αλήθεια, το δικό σας σε τι κατάσταση είναι; Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 από τον FunkyBear Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FunkyBear 211 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 και κάτι ακόμα, ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι YT (στα Βραζιλιάνικα δυστυχώς). Δείχνει λύσιμο ψευτοκάπακου για βαλβίδες και λύσιμο καρμπ. http://www.youtube.com/user/70c4n1/videos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες