chrisada 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Καλησπερα τους φορουμιστες! Πριν κανα μηνα με 2 ειχα κανει 2 θεματα για αγορα μοτοσυκλετας, Να μην τα πολυλογο πηρα την er5 απο εναν γνωστο μου που την ειχε πολυ προσεγμενη... Σημερα λοιπον (2η φορα που ανεβηκα πανω) Ειπα να επεκτεινω λιγο τη βολτα μου και να παω 15 στενα πιο μακρια απο πριν (στην αρχη ειπα θα οδηγησω κοντα στο σπιτι μου επειδη πηγα απευθειας σε μεγαλη μηχανη αντι να παρω μια 250αρα η 125αρι). Λοιποοοοον οπως πηγαινα τελοσπαντων σε μια μεγαλη ευθεια οδο εβαλα 3η και πατησα 40 το θεμα ειναι επειδη εδω στο μοσχατο που μενω τα στενακια που εχουν stop παρα πολλοι τα προσπερνανε (ακομα και με το αυτοκινητο εχει τυχει πολλες φορες να τρακαρω επειδη εβγαιναν απο τα stop χωρις να σταματησουν) ετσι με το που ειδα στο πλαινο δρομο stop αρχιζα να κοβω με 40 πατωντας μονο το μπροστινο φρενο.... να μην τα πολυλογο μαλλον πρεπει να πατησα λιγο παραπανω το μπροστα φρενο και το μονο που καταλαβα ηταν να φευγει η ροδα δεξια και να πεφτω κατω οπου συρθηκα λιγο παραπερα. Φορουσα μπουφαν και κρανος οποτε δεν επαθα καμια ζημια εκει απλα λιγο γρατσουνισα το γονατο μου. Απο θεμα μηχανης Εσπασε το αριστερο φλασακι μια χοντρη γρατσουνια στο ντεποζιτο και απ'οτι προσεξα εχασε την ευθυγραμμιση το τιμονι με την ροδα κατα 1-2cm. Στην αρχη αφου σηκωθηκα μαζεψα τα "συντριμμια του φλας :P" την εβαλα στο πλαι και πηγα να την βαλω μπρος μετα απο 2 λεπτα περιπου.. η Πρωτη ταχυτητα δεν εμπαινε για κανενα λογο, Υστερα απο πολυ προσπαθεια και κλεισε ανοιξε μηχανη μπηκε η πρωτη... Αλλα τωρα το θεμα μου ποιο ειναι? ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ! ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΜΩ! γυρισε ο πατερας μου απο μια δουλεια και κατεβηκαμε κατω να την δει.. ισιωσαμε την ροδα και ξεβιδωσε το φλας οπου το αφαιρεσαμε απο την μηχανη. Ε και μου ειπε, Χρηστο ανεβα πανω κανε 1-2 κυκλους το τετραγωνο να ηρεμισεις.... ΕΤΡΕΜΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΝΩ!! Νομιζα πως ολα Εσπασαν και κουδουνιζαν στη μηχανη αλλα προφανως ηταν ιδεα μου... Δεν ξερω τι να κανω τωρα και να συνελθω... Και περα απο αυτο φοβηθηκα με το φρενο... Φοβαμαι μην παρω την μηχανη παω καπου τοσο μην πω παραπανω πατησω και τα 2 φρενα και ξανα πεσω παλι με τον ιδιο τροπο μονο που αυτη τη φορα θα χτυπησω πολυ πιο σοβαρα... Το φρενο σε μεσαια/μεγαλη ταχυτητα πως να το παταω? Πρωτα λιγο το μπροστα μετα το πισω καλα και παραλληλα να πατησω μανετα για να σβησει η μηχανη? Σορρυ που ρωταω ηλιθιες ερωτησεις, φυσικα μου τα εμαθε ο δασκαλος οδηγησεις αυτα αλλα αυτη τη στιγμη ψαχνω για κατι να μου πει καποιος το τι να προσεξω και πως να το κανω μηπως και σταματησω να σκεφτομαι το αρνητικο και αποφασισω να μαθω/οδηγησω παλι τη μοτοσυκλετα μου, Κριμα ειναι 4 μερες την εχω και μολις 2 φορες την οδηγησα σε ποσοτητα των 30λεπτων την καθε φορα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eftaxias 857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Φιλε μου πάντα η πρώτη πτώση ειναι μεγάλο σοκ! Αλλά μη μασάς, πρέπει να συνεχίσεις κανονικά τις βόλτες σου και θα ξαναεπανέλθεις στην οικειότητα που είχες ή θα ήθελες να εχεις με τη μηχανή! Πάντως να ξέρεις, αν δεν πέσεις δεν μαθαίνεις!! Δεν μαθαίνεις ποτέ πως λειτουργούν τα φρένα σου, το βάρος της μηχανής κλπ κλπ! Το πως θα λειτουργείς το μπροστά φρένο είναι δικό σου θέμα που θα το μάθεις με εμπειρία. Και πίστεψε με αυτή η πτώση σίγουρα σε ανέβασε 10 επίπεδα εμπειρίας. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον!! Πάντως αν θες μια και μόνο συμβουλή: να έχεις στη μανέτα του μπροστινού μόνο ένα δάχτυλο, τον δείκτη. Με αυτό το τρόπο δεν πρόκειται ποτέ να το κοκκαλώσεις καταλάθως! Καλές βόλτες και μη μασας, έχεις ακόμα πολλά χλμ να διανύσεις, και οι πτώσεις σαν και αυτές είναι γαλόνια :Ρ Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον eftaxias 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
matzis 194 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Πρώτα απο όλα περαστικά κ αγύριστα! Καμία ερώτηση δεν είναι ηλίθια! Το φρένο το μπροστά, σε μηχανές που δεν έχουν ABS, ίσα ισα που θα το αγγίζεις και σε σε συνδυασμό με το πίσω, θα κανεις μια χαρα ομαλοτατο φρεναρισμα. Αν θες να κοψεις απλα λιγο, τοτε καντο με το πίσω! Το μπροστά είναι πιο πολύ για να σταματάει, οπότε αν θες απλα να κοψεις λιγο, τοτε πατα το πισω! Επίσης, εφόσον δεν επαθες τιποτα, τοτε εισαι οκ! Η μηχανη θα φτιαχτει, και θα μαθεις να οδηγάς κ ολα. Κοίταξε τώρα να ηρεμήσεις, κάνε καμια γύρα, σιγουρέψου οτι ολα ειναι οκ, και μετά κάνε σιγά σιγά βόλτες ωστε να μαθαίνεις! Είχες εμπειρία με άλλη μηχανή η είναι η πρώτη σου; Edit: Ξαναδιαβασα μια αυτο που ειπες, και δν κτλβα πως ακριβώς επεσες.. πατουσες μονο μπροστα φρενο, η μπροστα φρενο και κατι αλλο; Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον matzis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ValeRR 2.857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Καταρχην περαστικα! Δεν ξερω τι εχει γινει τις τελευταιες μερες και ακουμε δυσαρεστα! Ειναι η πρωτη σου μηχανη?ειχες καποιο παπακι πιο πριν ή καποιο μοτο μικροτερου κυβισμου? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chrisada 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Ευχαριστω για τα καλα σας λογια! Οχι η πρωτη μου μηχανη ειναι γι'αυτο εχω τοσες αποριες! Απλα τωρα φοβαμαι να Επειχηρησω να Πατησω το πισω φρενο αντι για το μπροστα μονο, οπου επεσα γιατι σκεφτομαι πως θα ξανα πεσω Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον chrisada Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
billy84 2.988 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Και τα 2 φρενα παταμε με αναλογια 70% μπρος και 30% πισω.Φυσικα πρεπει να προσεχεις τη φορα που μαζευεις και να τη μετριαζεις με κατεβασματα ωστε να σε φρεναρει και ο κινητηρας,Μη φοβασαι συνεχισε να οδηγεις και ολα ειναι μεσα στο προγραμμα,Καλο ειναι παντως να ξεκιναμε απο ενα μικρο μηχανακι και να ανεβαινουμε σταδιακα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ValeRR 2.857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Ειναι ζορικο να ξεκινας με τετοιο μοτο,θα δυσκολευτεις να του παρεις τον αερα! Καλο θα ηταν να ειχες ξεκινησει με κατι μικροτερο που να σου χαριζει λαθοι! Οπως και να εχει δεν υπαρχει λογος να φοβασε ,ηρεμησε και ξανα παλι! Και να θυμασε υπαρχουν 2 κατηγοριες μηχανοβιων...Αυτοι που εχουν πεσει και αυτοι που θα πεσουν ...οποτε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Θέλει λίγη εμπειρία με τον χειρισμό του μπροστινού φρένου,πρέπει να καταλαβαίνεις πότε είσαι ένα βήμα πριν το μπλοκάρισμα και να συνηθίσεις πώς να το χειρίζεσαι αφού έχει μπλοκάρει.Πιστεύω το καλύτερο που έχεις να κάνεις,είναι να εξασκηθείς σε μια αλάνα στο φρενάρισμα,και θα δείς οτι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο σου φαίνεται. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chrisada 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Πρώτα απο όλα περαστικά κ αγύριστα! Καμία ερώτηση δεν είναι ηλίθια! Το φρένο το μπροστά, σε μηχανές που δεν έχουν ABS, ίσα ισα που θα το αγγίζεις και σε σε συνδυασμό με το πίσω, θα κανεις μια χαρα ομαλοτατο φρεναρισμα. Αν θες να κοψεις απλα λιγο, τοτε καντο με το πίσω! Το μπροστά είναι πιο πολύ για να σταματάει, οπότε αν θες απλα να κοψεις λιγο, τοτε πατα το πισω! Επίσης, εφόσον δεν επαθες τιποτα, τοτε εισαι οκ! Η μηχανη θα φτιαχτει, και θα μαθεις να οδηγάς κ ολα. Κοίταξε τώρα να ηρεμήσεις, κάνε καμια γύρα, σιγουρέψου οτι ολα ειναι οκ, και μετά κάνε σιγά σιγά βόλτες ωστε να μαθαίνεις! Είχες εμπειρία με άλλη μηχανή η είναι η πρώτη σου; Edit: Ξαναδιαβασα μια αυτο που ειπες, και δν κτλβα πως ακριβώς επεσες.. πατουσες μονο μπροστα φρενο, η μπροστα φρενο και κατι αλλο; Μονο το μπροστινο Πατησα και το συμπλεκτη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stach 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) θα σου πρότεινα να βρεις μια αλάνα και να δοκιμάσεις να μάθεις τη μηχανή σου, στα φρένα και σε όλα... ...τώρα το διάβασα, συμπλέχτη ποτέ αν θέλεις να φρενάρεις, καλύτερα να σου σβήσει παρά να σε πετάξει κάτω χορεύοντας Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον stach Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexOne 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Τα σιδερα γινονται μην μασας.... σου στειλα και Π.Μ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chrisada 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 και σου απαντησα :P ε οποτε θα παω αν ειναι η αυριο αν δεν βρεχει η απο εβδομαδα πουθενα που να μην εχει οχηματα πχ σεφ, να εξασκηθω λιγο στα φρενα και στο κατεβασμα ταχυτητων πριν το σταματημα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.873 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Θα σου πω και εγώ αυτό που σου είπαν και οι υπόλοιποι ανέβα ξανά επάνω να μην σου μένει ο φόβος και πάνε αύριο Κυριακή σε κανένα μεγάλο παρκινγκ και δοκίμασε με λίγα χλμ τα φρένα σου και αν θέλεις ανέβασε μερικά χλμ και δες. Εγώ όταν την πείρα πήγα μια Κυριακή σε ένα σουπερ μάρκετ και δοκίμασα από τα 20 φρενάρισμα από τα 40 τα 60 στα 80 φοβήθηκα και σταμάτησα δοκίμασε το αν θέλεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
crisx 88 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Φίλε βρες μια αλάνα και πάνε να κάνεις εξάσκηση κάθε που θα έχεις ευκαιρία. Να μάθεις τα βασικά από το μηχανάκι σου. Και να σου φύγει και η φοβία οτι θα ξαναπέσεις. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Και μη σκας μπορεί να είναι η πρώτη σου αλλά σίγουρα αν καβαλάς δεν θα είναι η τελευταία σου. Εύχομαι να έχεις πάντα τέτοιες χαζοπτώσεις με μηδέν τραυματισμούς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Φίλε βρες μια αλάνα και πάνε να κάνεις εξάσκηση κάθε που θα έχεις ευκαιρία. Να μάθεις τα βασικά από το μηχανάκι σου. Και να σου φύγει και η φοβία οτι θα ξαναπέσεις. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Και μη σκας μπορεί να είναι η πρώτη σου αλλά σίγουρα αν καβαλάς δεν θα είναι η τελευταία σου. Εύχομαι να έχεις πάντα τέτοιες χαζοπτώσεις με μηδέν τραυματισμούς. Συμφωνώ με αυτό 1000%. Τράβα βρες μια αλάνα να μάθεις να φρενάρεις. Και να θυμάσαι, γρήγοροι στο γκάζι είναι πολλοί. Το θέμα είναι να σαι στο φρενάρισμα. Και αν δεν μάθεις το μότο σου, και 6πιστονες να φοράς, δε θα σταματάς ποτέ ή θα πέφτεις. Περαστικά, απλά σκέψου ότι όλοι έχουν πέσει και για να νιώσεις ακόμα καλύτερα και εγώ την πρώτη μου σαβούρα την έφαγα από μπροστινό φρένο. Ωστόσο, θέλω να τονίσω επί της ευκαιρίας τον λόγο για τον οποίο είμαι κάθετος στη χρήση ABS από άπειρους. Ναι μεν δε θα είχε πέσει τώρα, αλλά φυσικά δε θα ήξερε να φρενάρει. Ενώ τώρα θα μάθει. :) Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον telephoner Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HaRisGs 2.341 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Περαστικα φιλε μου.. Ειναι θεμα εμπειριας βασικα..για μενα λαθος που δεν ξεκινησες με μια μηχανη με πιο λιγα κυβικα,μιας και ειναι η πρωτη σου.. και δευτερος νομιζω πως πλεον εχουμε 2014 και πρεπει οι μηχανες που περνουμε να ειναι τουλαχιστον με abs πραγμα που αν το ειχε η μηχανη σου δεν θα ετρωγες την βουτα.. τριτον αν φορουσες μανιταρια στην μηχανη σου δεν θα στραβωνε ο συμπλεκτης και θα ειχες αποφυγει τις γρατζουνιες και τυχον σπασιματα στα πλαστικα.. οπως και να εχει ομως ολα φτιαχνοντε..οποτε εφοσον εισαι εσυ καλα ολα τα αλλα εχουν μικρη σημασια.. χαλαρα μεχρι να την μαθεις την μηχανη και το κυριοτερο.....ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ παντα εξοπλισμο και καλες βολτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Αυτό που μας φρενάρει αποτελεσματικά ειναι το μπροστινό. Το 70-30 που αναφέρεται γενικά αφορά την αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος εφαρμόζοντας την ίδια δύναμη στα φρένα και όχι την δύναμη που πρέπει να ασκούμε επάνω τους. Η μεταφορά βάρους στο μπροστινό μέρος κάνει τον πίσω τροχό να πατάει λιγότερο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μας φρενάρει όσο ο μπροστινός. Το φρενάρισμα θα πρέπει να είναι προοδευτικό και οχι απότομο. Για πλήρες φρενάρισμα πρώτα φρενάρεις με το πίσω και μετά από μια στιγμή ταυτόχρονα φρενάρεις και με το μπροστινό. Οταν το οδόστρωμα ειναι ολισθηρό πάντα ακολουθείς το παραπάνω αλλιώς το πίσω μπορεί να σε προσπεράσει! Αυτό που θα σου πρότεινα είναι πρώτα να διαβάσεις την θεωρεία (π.χ. Twist of a wrist II) και μετά να πας σε κάποιο σχολείο. Μόνο ετσι θα μάθεις γρήγορα και σωστά. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
2noob2furious 245 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Περαστικά! Εφόσον είναι ακόμα πρώτες μέρες, να κυκλοφορείς μόνο σε ώρες με λίγη κίνηση και σε δρόμους με καλή ορατότητα. Με κάθε ευκαιρία να πηγαίνεις σε αλάνες για "προσομοίωση αντίδρασης σε ηρωικές εξόδους από stop". Εκεί γύρω από το ΣΕΦ/Φάληρο να προσέχεις πολύ γιατί δεν έχει αυτοκίνητα, αλλά έχει ποδηλάτες κάθε ηλικίας, σκυλιά και δαιμονισμένα τηλεκατευθυνόμενα. Ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά για σχολείο οδήγησης. Ο δάσκαλος για το δίπλωμα δεν πρόλαβε να σου δείξει ούτε το 1% από όσα θα μπορούσε. Αν έχεις παιχνιδοκονσόλα, λιώσε σε κανένα MotoGP. Θα σου μάθει αρκετά πράγματα :D Όσον αφορά το φόβο, πρέπει να αποφασίσεις μέσα σου αν θέλεις να ζήσεις με την ευθύνη του ρίσκου ή όχι. Όσο καλός οδηγός και να γίνεις, το απρόβλεπτο θα παραμείνει απρόβλεπτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Oι λογοι της πτώσης σου είναι προφανώς το άθλιο οδόστρωμα και το μπλοκάρισμα του μπροστινού τροχού λόγω απειρίας. Πολλοί μπορούν να σου πούν τον δικό τους σωστό τρόπο φρεναρίσματος, δυστυχώς κανένας δε μπορεί να σου μεταφέρει την αίσθηση του φρεναρίσματος. Πως δηλαδή θα ¨διαβάζεις¨ τις συνθήκες μπροστά σου και πως να νιώθεις τι κάνει το λάστιχο κατά το φρενάρισμα. Αυτά όπως αναφέρθηκε έρχονται μόνο με εμπειρία. Παρακολούθησε κάποιο σχολείο (όχι απαραίτητα κάποιο διάσημο ή ακριβό) θα μάθεις πολλά. Κάνε πολλές βόλτες σε σημεία που γνωρίζεις με χαμηλή κίνηση, προσπάθησε να βλέπεις σφαιρικά και 1-2 δευτερόλεπτα ΄μπροστά΄. Παρακολούθησε βίντεο σχετικά με την οδήγηση σε αστικό περιβάλλον και την χρήση των φρένων. (υπάρχουν αρκετά στο γιουτούμπε). Καλές οι σχολές αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι, το αστικό και περιαστικό περιβάλλον πέραν των βασικών αρχών έχει τα δικά του ¨θέλω¨ Καλή επιτυχία Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον Messer 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosmas2111 7.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Περαστικα φιλε μου μην σε αγχωνει τιποτα, να οδηγας εσυ την μηχανη και οχι αυτη εσενα! Επισης κανε ενα τσεκ στα λαστιχα σου, ποσο καιρο ειναι επανω και ποσα χλμ εχουν Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mavri gata 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 εμενα κατι τετοια videakia με ειχανε βοηθησει παντως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Φιλε μ απο το πρωτο ποστ σου κ απο τον τροπο που επεσες μ δινεις την εντυπωση οτι δν εχεις οδηγησει ουτε ποδηλατο. Δεν το λεω για να κοροιδεψω η για να στην πω. Τελειως φιλικα το λεω. Καταρχην ειχες 3 για να πας με 40 κ φρεναρες... Οταν φρεναρες πολυ πιθανον η μηχανη να αρχισε να σκορτσαρει κ μπορει να σε τρομαξε κ αυτο. 2ον το φρενο ειναι καθαρα θεμα αισθησης. Εδω κολλαει η ερωτηση μου για το ποδηλατο. Δεν εχει κ τοσο μεγαλη διαφορα να φρεναρεις σε ποδηλατο με μπροστινο κ να φρεναρεις σε μηχανη. Σιγουρα αλλαζει η δυναμη κ η προσφυση αλλα η αισθηση του να μεταφερεται το βαρος σου μπροστα κ να φορτιζεται ο μπροστινος τροχος ειναι πανω κατω η ιδια. Κ για να μπλοκαρες το μπροστινο σου με 40 χλμ χωρις να πεταχτει κατι κ να σε τρομαξει σημαινει οτι δεν εχεις καθολου αισθηση του φρενου. Εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα ποδηλατο κ θα το ελιωνα στο φρεναρισμα μεχρι να μαθω να φρεναρω χωρις καν να το σκεφτομαι κ μετα θα ανεβαινα ξανα πανω σε μηχανη. Γιατι τωρα ηδη το εχεις παρει με τοσο φοβο που πιστευω ειναι επικινδυνο να εισαι πανω της. Συν του οτι δεν εχεις καμια αισθηση του φρενου οποτε καλυτερα να την αποκτησεις στο πιο απλο διτροχο που μπορεις. Ξανα λεω δεν τα λεω αυτα ουτε ειρωνικα ουτε για να κοροϊδεψω ουτε τπτ... Τελειως φιλικα... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xcite1995 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Φιλε μ απο το πρωτο ποστ σου κ απο τον τροπο που επεσες μ δινεις την εντυπωση οτι δν εχεις οδηγησει ουτε ποδηλατο. Δεν το λεω για να κοροιδεψω η για να στην πω. Τελειως φιλικα το λεω. Καταρχην ειχες 3 για να πας με 40 κ φρεναρες... Οταν φρεναρες πολυ πιθανον η μηχανη να αρχισε να σκορτσαρει κ μπορει να σε τρομαξε κ αυτο. 2ον το φρενο ειναι καθαρα θεμα αισθησης. Εδω κολλαει η ερωτηση μου για το ποδηλατο. Δεν εχει κ τοσο μεγαλη διαφορα να φρεναρεις σε ποδηλατο με μπροστινο κ να φρεναρεις σε μηχανη. Σιγουρα αλλαζει η δυναμη κ η προσφυση αλλα η αισθηση του να μεταφερεται το βαρος σου μπροστα κ να φορτιζεται ο μπροστινος τροχος ειναι πανω κατω η ιδια. Κ για να μπλοκαρες το μπροστινο σου με 40 χλμ χωρις να πεταχτει κατι κ να σε τρομαξει σημαινει οτι δεν εχεις καθολου αισθηση του φρενου. Εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα ποδηλατο κ θα το ελιωνα στο φρεναρισμα μεχρι να μαθω να φρεναρω χωρις καν να το σκεφτομαι κ μετα θα ανεβαινα ξανα πανω σε μηχανη. Γιατι τωρα ηδη το εχεις παρει με τοσο φοβο που πιστευω ειναι επικινδυνο να εισαι πανω της. Συν του οτι δεν εχεις καμια αισθηση του φρενου οποτε καλυτερα να την αποκτησεις στο πιο απλο διτροχο που μπορεις. Ξανα λεω δεν τα λεω αυτα ουτε ειρωνικα ουτε για να κοροϊδεψω ουτε τπτ... Τελειως φιλικα... Ρε φίλε συμφωνώ απολυτα με όσα είπες απλά δε νομίζεις οτι είσαι λίγο υπερβολικός με το ποδήλατο;;Δηλαδή δε νομίζω να προσφέρει και τίποτα στο παιδί γιατι η διάφορες ανάμεσα σε αυτά τα δυο ειναι τεράστιες.Αλλο να φρεναρεις στο ποδηλατάκι όπου εχει πλήρη έλεγχο με ελάχιστα κιλά και αλλο στη μηχανή των δεκάδων κιλών.Απο την άλλη πιστεύω πως ενα παπι με συμπλεχτηθα μπορούσε να του προσφέρεις κάποιες γνώσεις πάνω στον συνδυασμό συμπλέκτης φρενάρισμα!! Γ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CrazyTsach 1.377 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) Η καλύτερη λύση που'χω να σου πω,εκτός από να πας σε μια αλάνα να κάνεις εξάσκηση,είναι να έχεις ΕΝΑ μόνο δάχτυλο στη μανέτα του φρένου και να πατάς φρένο με ένα δάχτυλο για αρχή.Εξάλλου οι ταχύτητες που λες πως πας,φρενάρουν εύκολα. Μην το φοβάσαι πάντως,βρες αλάνα και λιώστο! Και πάντα να πατάς και το πίσω φρένο για να εξισορροπεί το βάρος που πέφτει μπροστά. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 25 , 2014 από τον CrazyTsach Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2014 Ρε φίλε συμφωνώ απολυτα με όσα είπες απλά δε νομίζεις οτι είσαι λίγο υπερβολικός με το ποδήλατο;;Δηλαδή δε νομίζω να προσφέρει και τίποτα στο παιδί γιατι η διάφορες ανάμεσα σε αυτά τα δυο ειναι τεράστιες.Αλλο να φρεναρεις στο ποδηλατάκι όπου εχει πλήρη έλεγχο με ελάχιστα κιλά και αλλο στη μηχανή των δεκάδων κιλών.Απο την άλλη πιστεύω πως ενα παπι με συμπλεχτηθα μπορούσε να του προσφέρεις κάποιες γνώσεις πάνω στον συνδυασμό συμπλέκτης φρενάρισμα!! Γ Καθολου υπερβολικο. Απ οτι καταλαβα επεσε σε ισιο δρομο απο φρεναρισμα με 40χλμ χωρις καποια εξωτερικη πιεση... Να πεταχτει κατι να τον τρομαξει η κατι τετοιο... Απλα ειδε την διασταυρωση πατησε φρενο κ επεσε. Εμενα αυτο μου δειχνει οτι υπαρχει 0 επαφη με το φρενο κ με το φρεναρισμα σε 2τροχο γενικα. Γ αυτο προτεινα αυτο με το ποδηλατο κ ειναι οτι θα εκανα κ εγω αν ημουν στη θεση του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες