stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Καλησπέρα λογο δουλειάς -αγροτης- Είχα ενα σχετικα μικρο πριόνι stihl ms 230 για κλαδέματα,μπολιασματα και να κόβω μερικά δέντρα,και για τα καυσόξυλα μου... Λοιπον λογο φόρτο εργασίας το πριόνι μου έμεινε το ξαναφτιαξα και αποφάσισα να πάρω και δεύτερο μέγαλυτερο αποκλειστικά για καυσόξυλα και να ρίχνω δέντρα... Για πείτε καμια γνώμη οι κατέχοντες τι να προτημησω husqvarna,stihl,echo,makita? Θα ήθελα να πάρω stihl αλά οι τιμες τους έχουν ξεφυγει...ειδικα για την κατηγορία 55cc-65cc Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vardis 274 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Εδώ είσαι: http://www.jonsered.com/gr/ Επειδή ζεσταίνω το σπίτι μου με ξύλα και γενικώς λόγω ελαιόδενδρων χρησιμοποιώ πολύ αλισοπρίονονο, αγόρασα ένα τέτοιο, αφού ρώτησα επαγγελματία που είχε 5 τέτοια. Είναι σουηδικά και πολύ αξιόπιστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Καλησπέρα λογο δουλειάς -αγροτης- Είχα ενα σχετικα μικρο πριόνι stihl ms 230 για κλαδέματα,μπολιασματα και να κόβω μερικά δέντρα,και για τα καυσόξυλα μου... Λοιπον λογο φόρτο εργασίας το πριόνι μου έμεινε το ξαναφτιαξα ..... Τι ζημιά έπαθε ? Πόσα χρόνια το'χεις ? Λάμα 45αρα ? Έχει αλλαχτεί ποτέ ? Λάδι 2Τ ποιό βάζεις ? Πολλές ερωτησεις, αλλά έχουμε ίδιο πριόνι...... Για βαλε και κανα λινκ με τις επιλογές σου σε μοντέλα + τιμές που σκέφτεσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 λοιπον εμεις ειχαμε ενα tanaka 30 χρονια ωσπου τα επαιξε (λειτουργει αλλα οχι οπως παλια) πηραμε ενα tanaka μικρο για κλαδεματα και ψιλοκαταστασεις και για δεντρα μεγαλα πειραμε ενα husgvarna 700 ευρω δεν θυμαμαι μοντελο αλλα τα κοβει λες και ειναι μπαμπακι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 404 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Ξυλοκοπος δεν ειμαι, αλλα εχω ενα Makita (Sachs στην ουσια...) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εχω δουλεψει κι ενα Tanaka, και θυμαμαι οτι κι αυτο μ αρεσε. (Ξενο ηταν κι εψαχνα κι εγω Tanaka μετα που το δουλεψα, αλλα μου εκατσε μια καλη τιμη και πηρα το Makita) παντως αυτο που ευχαριστηθηκα ηταν ενα μικρο Γιαπωνεζικο που δεν θυμαμαι μαρκα. Ηταν κοκκινο, με πρασινο ταμπελακι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ghostkon 8.431 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Echo, σκυλια για μια ζωη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Αν θέλεις καλο εργαλειο,εισαι για 400+ ευρω. Husqvarna και ψαξε- δες τα Dolmar που ειναι κομματακι πιο βαρια. Απο εκει και περα,οτι και να παρεις,αν δεν το προσεχεις στο κοψιμο,και δεν το καθαριζεις-συντηρεις,θα το κλαις,και ας κανει και 1000 ευρω. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ger_zoym 372 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Συμφωνω με τον αποπανω.Η συντηρηση ειναι ολα τα λεφτα πανω απο ολα.Καθαρισμα φιλτρου αερα,καθαρισμα της λαμας,λαδι αλυσιδας και οχι καμενο λαδι που βαζουν πολλοι,λαδακι μιξης της προκοπης και φυσικα οχι ζορισμα στο κοψιμο.Μηχανακη ειναι,αμα δεν το φροντιζεις θα σε παραδωσει πνευμα. Εμεις σαν γεωργοι επειδη εχουμε καμποσες ελιες κτλ χρησιμοποιουμε MS 170 STIHL που αν και μικρο μας εχει βγαλει ασπροπρωσοπους.Νταξει δεν ειναι για να κατεβαζεις ολοκληρα δεντρα (το κανει αλλα τρως χρονο και ζορι).Το μεγαλο θεμα ειναι και η αλυσιδα ομως,πολλοι νομιζουν οτι το αλυσοπριονο τους δεν κοβει επειδη ειναι ριμαδη ενω κοβουν με καμενη αλυσιδα.Μια φαγωμενη αλυσιδα που θελει ακονισμα η μια καμενη αλυσιδα πραγματικα ριμαζει το αλυσοπριονο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tribit 355 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Με ποια κριτήρια επιλέγετε ποια δέντρα θα κόψετε? Το λέω γιατί είδα κόσμο στο χωριό να μπαίνει μέσα στο ποτάμι και να τα θερίζει όλα. Παρανόμως φυσικά.. Οπότε ρωτάω με ευγενικό τρόπο, πως στην τρέχουσα περίοδο κρίσης επιλέγετε τι δέντρα θα κόψετε για να ζεσταθείτε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Δεντρα δεν κοβεις παρα μονο αν ειναι απολυτως απαραιτητο. Το φαινομενο της λαθρουλοτομιας εχει παρει ανεξελεγκτες διαστασεις ειδικα στα βουνα της Μακεδονιας που εχω ιδία αποψη. Κοινως πανω στα βουνα γινεται της ποπης. Ο καθε ενας πηρε ενα αλυσοπριονο και κοβει οτι βρει μπροστα του. Επισης καποιοι εφαρμοζουν μια αλλη επισης παρανομη τεχνικη. Μπαινουν μεσα στο δασος πριονιζουν εικοσι καλα δεντρα και τα αφηνουν εκει να στεκονται ορθια, ισα ισα δηλαδη τα πριονιζουν για να ξεραθουν. Στη συνεχεια αφου περασει ενας χρονος περιπου και το δεντρο εχει ξεραθει καλα πανε τα κοβουν και τα περνουν. Και αυτο βεβαια γινεται γιατι καποιος νομος λεει οτι μπορεις να κοβεις ξερα χωρις συνεπειες. Σε ενδεχομενο ελεγχο δειχνουν το δεντρο κομμενο σε κομματια επανω στην καροτσα ξεραμενο και σκαπουλαρουν και το προστιμο και την κατασχεση του οχηματος. Ελεος δηλαδη... Αυτη τη φυση θα αφησουμε στα παιδια μας και στα παιδια των παιδιων μας αυριο μεθαυριο. Οσο για το θεμα αυτο καθ'αυτο εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα εξειδικευμενο καταστημα και αφου συζητησεις με τον πωλητη τις αναγκες σου, αν ειναι τιμιος, θα σου συστησει ενα καλο εργαλειο να αγορασεις εντος των οικονομικων δυνατοτητων σου. Προσεξε πολυ ομως και συζητησε εκτενως το θεμα σερβις, εγγυησης και παροχης ανταλλακτικων (στοκ) γιατι θα "καεις" αλλιως. Ακομα δες αν ειναι δυνατον να σφιγγεις την καδενα χωρις τη χρηση εργαλειων, το δικο μου ετσι ειναι. Καλο λαδωμα την καδενα, καλο σφιξιμο (οχι γαιδουρινο) και παντα να προσεχεις τη μιξη της βενζινης με το λαδι να ειναι σωστη η αναλογια αλλιως θα το κανεις ζημια. Παντως δες σε ιστοτοπους και συγκρινε τιμες αλλα ριξε και μια ματια και στα http://www.husqvarna.com/gr/products/chainsaws/husqvarna-chainsaws-for-homeowners/ Αυτο που εχω με εχει βγαλει ασπροπροσωπο εδω και τρια τεσσερα χρονια κι ας το πληρωσα μολις 300€ Καλο κοψιμο!!! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tribit 355 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 @FOURNARIS για αυτό ακριβώς ρώτησα γιατί έχει ξεφύγει το θέμα της λαθροϋλοτομίας.. Και είναι θλιβερό να βλέπεις μια κοινωνία να αυτοκαταστρέφεται και να καταστρέφει το περιβάλλον για να επιβιώσει (ζεσταθεί) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα: Πραγματικα ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα. Εγω για να μην παρεξηγηθω εχω αλυσοπριονο οχι για να λαθρουλοτομω αλλα για να κοβω τους 10 τονους ξυλα που μου αναλογουν απο το κοινοτικο δασος που κοβουν εμπειροι υλοτομοι με την επιβλεψη του δασαρχειου και τα φερνουν ομως σπιτι μου σε διμετρα κομματια. Επισης να αναφερω εδω πως η χρηση του αλυσοπριονου επιβαλλει τεραστια προσοχη. Το χειμωνα στα επειγοντα των περιφερειακων νοσοκομειων ειναι μια απο τις πρωτες αιτιες προσελευσης τραυματιων με τραυματα τα οποια κατα κανονα καταληγουν σε ακρωτηριασμο. Μποτακια ασφαλειας, γαντια αλλα και μασκα για το προσωπο ειναι τα εκ των ουκ ανευ!!!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
furious99 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ. 3 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΑΣ. Εχω δει τα απιθανα στα επειγοντα που δουλευω... εκατονταδες απο δαυτα. Κανεις που φορουσε γαντια δεν ειχε κοψει τενοντα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Τι ζημιά έπαθε ? Πόσα χρόνια το'χεις ? Λάμα 45αρα ? Έχει αλλαχτεί ποτέ ? Λάδι 2Τ ποιό βάζεις ? Πολλές ερωτησεις, αλλά έχουμε ίδιο πριόνι...... Για βαλε και κανα λινκ με τις επιλογές σου σε μοντέλα + τιμές που σκέφτεσαι. Λοιπον το έχω απο το 2006 με το που βγήκε ηταν το 230c που βγάζει λαμα-αλυσιδα,ηνρυθμιζεις χωρίς εργαλεια και έχει ευκολο ξεκίνημα Ο λογος που μου έμεινε είναι επειδή δούλεψε πολύ δλδ έχω 3500 μανταρινιές,πορτοκαλιές και συναφή,βάλε και 20 ελιές Όλα τα παραπανω να τα κλαδεψεις ,να τα κόψεις, και μετα να τα κανεις διαχειρισιμα κομματια για σόμπα και τζάκι με το ίδιο πριόνι είναι ώρες ολόκληρες επι σχεδόν 8 χρόνια ...λογικό δεν είναι? Απο ανταλλακτικά μονο τα γνήσια και λάδια αλυσίδας και μειξης του κατασκευαστή ποτε ουτε ενα κιχ δεν εκανε αλλά δούλεψε πολύ και βαλς με ενα πιστό να κι.... Αυτά Σκέφτομαι για κάνα stihl ms 291 ,husqvarna rancher ειτε το 55αρι ειτε το 60αρι Echo cs 610,cs680Και πρ πάντων ασφάλεια εμένα είχε ο φαδερ ενα παλιό homelite μοντελο 70 που δεν είχαν ακόμα φρένο για την αλυσίδα ,έτυχε να του φύγει απο τα χέρια με γάντια παρακαλώ ,και ίσα που η αλυσίδα τον ακουμπισε αποτέλεσμα και τα 4 δάχτυλα να μην μπορεί να τα χειριστεί για 1,5 χρονο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Easy_Rider_Gr 3.654 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Με ποια κριτήρια επιλέγετε ποια δέντρα θα κόψετε? Το λέω γιατί είδα κόσμο στο χωριό να μπαίνει μέσα στο ποτάμι και να τα θερίζει όλα. Παρανόμως φυσικά.. Οπότε ρωτάω με ευγενικό τρόπο, πως στην τρέχουσα περίοδο κρίσης επιλέγετε τι δέντρα θα κόψετε για να ζεσταθείτε? Καθε περιοδο μια εβδομαδα max το δασαρχειο δινει αδειες με καποιο παραβολο των 20 ευρω νομιζω και αυτο σου επιτρεπει μεχρι 1-5 τονους δεν θυμαμαι πολυ καλα για συγκεκριμενα δεντρα πχ πουρναρια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 To καλυτερο που εχεις να κανεις,αφου λοιπον ψιλο-κατεληξες,ειναι να πας να τα δεις απο κοντά,στους κατα τοπους αντιπροσωπους,να τα πιασεις στα χερια,και να ρωτησεις οτι σε απασχολει,ειδικα απο σερβις-εγγυηση. Επισης επιμενω να ριξεις και μια ματια σε DOLMAR. Μην σου ακουγεται κουφη η επωνυμια,ειναι γερμανικη εταιρεια,και ειναι της Μakita group,αρα τα βρισκεις ευκολα στον αντιπροσωπο. Ηταν η πρωτη που κατασκευασε βενζινοκινητο αλυσοπριονο.... Ριξε ενα ματι ''πως'' ειναι φτιαγμενα,και θα δεις,στην ημιεπαγγελματικη γκαμα που εχει 45αρι και 50αρι. Εγω εχω παθει σοκ,απο το δουλεμα τους,και απο την ποιοτητα κατασκευης-ευκολια χρησης. Δεν χρειαζεσαι παραπανω νομιζω,οπως τα περιγραφεις. Τα 55-60αρια παραειναι γαιδουρια σε βαρος,(που το νιωθεις στις πολλες ωρες) και δεν κερδιζεις κατι ουσιαστικο,σε σχεση με τα παραπανω χρηματα που θα δωσεις,και τον ογκο-ειδος δουλειας που εχεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Γνωρίζω φιλτατε οτι τα makita είναι μπλε dolmar και απο οτι έχω δει σκίζουν Άσε που μονο που μου ανέφερε την ντολμαρ κατάλαβα οτι είσαι γνωστής. Το περίεργο είναι οτι θέλω ημιεπαγγελματικό μεγεθος πριόνι με κατασκευή επάγγελμα ΤικουΕπίσης θα ήθελα να ρωτησω κάτι Τα echo - γιαπονεζικα στην Αμερική έρχονται με 5! Χρόνια εγγύηση υσχυει το ίδιο και για έλα τα να μας πει κανένας ιδιοκτήτης Ρωτά απο εδώ γιατί η συγκεκριμένη μάρκα είναι πολύ μακρυά απο μένα η αντιπροσωπεία και δεν αναφέρουν κάτι τετοιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες