Jump to content
Skywalker

Εμπλοκή σε ατύχημα με ανασφάλιστο μηχανάκι (δικη μου υπαιτιότητα)

Recommended Posts

Ειπες οτι δεν ειχε χαρτια και οτι μετα το εξαφανισαν το μηχανακι...μηπως ηταν κλεμμενο?για πες τους να το τσεκαρου και αυτο και οχι μονο δε θα πληρωθει αλλα θα παει και μεσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συνηθως και απ'οσα εχω διαβασει και στο φορουμ οταν κυκλοφορεις χωρις διπλωμα (το ανασφαλιστος παει σε δευτερη μοιρα), φταις δε φταις, ΧΑΝΕΙΣ.

Το οτι σε κατηγορει που τον χτυπησες και εξαιτιας αυτου μαθευτηκε οτι δεν εχει χαρτια ειναι μια παραφιλολογια παιδικη και ανουσια.

Καλα εκανες και καλεσες τροχαια που κατεγραψε τα παντα και δε θα εχεις κανενα προβλημα εσυ προσωπικα. Ασ'τον να φωναζει. Γι 'αυτο πληρωνουμε ασφαλεια, για να μας καλυψει σε ενδεχομενο λαθος μας. Το οτι δεν ειχε διπλωμα ειναι εις βαρος του γιατι αντι να πληρωθει απο την ασφαλιστικη σου κινδυνευει με ενα πολυ χαμηλο εξωδικαστικο συμβιβασμο, καμια σχεση με τα χρηματα που θα κερδιζε αν ηταν προβλεπομενος.

Αυτα τα λιγα απο τη μικρη εμπειρια μου στο χωρο των ασφαλειων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνηθως και απ'οσα εχω διαβασει και στο φορουμ οταν κυκλοφορεις χωρις διπλωμα (το ανασφαλιστος παει σε δευτερη μοιρα), φταις δε φταις, ΧΑΝΕΙΣ.

Τσου.

Αν καποιος σου πεταχτει απο το στοπ και να μην εχεις διπλωμα θα πληρωθεις.απλα θα εχεις αλλα τρεξιματα μετα.

αυτος δεν ειχε κανενα χαρτι...

τις ζημιες του θα τις παρει αλλα παραλληλα θα φαει προστιμο για τα χαρτια και δικαστηριο οποτε εκει θα τον πονεσει και σιγουρα οσα θα παρει για ζημιες δε πιανουν πολλα μπροστα σε αυτα που θα δωσει για αυτο θα βγει και ζημιωμενος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσου.

Αν καποιος σου πεταχτει απο το στοπ και να μην εχεις διπλωμα θα πληρωθεις.απλα θα εχεις αλλα τρεξιματα μετα.

αυτος δεν ειχε κανενα χαρτι...

τις ζημιες του θα τις παρει αλλα παραλληλα θα φαει προστιμο για τα χαρτια και δικαστηριο οποτε εκει θα τον πονεσει και σιγουρα οσα θα παρει για ζημιες δε πιανουν πολλα μπροστα σε αυτα που θα δωσει για αυτο θα βγει και ζημιωμενος

όποιος γνωρίζει καλύτερα παρακαλώ να μας διορθώσει αμφότερους

αλλά έχω μια υποψία ότι το "δεν έχω ασφάλεια" ισοδυναμεί με το "είμαι ακάλυπτος" ενώ το "δεν έχω ούτε ασφάλεια ούτε δίπλωμα" ισοδυναμεί με "είμαι 100 φορές ακάλυπτος"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν εχεις ασφαλεια και φταις τοτε πληρωνεις απο τσεπη σου.

Αν δεν εχεις και δε φταις τοτε θα πληρωθεις αλλα με ιστορια και θα φας και προστιμο.

Αν δεν εχεις διπλωμα πληρωνεσαι ζημιες αλλα θα φας τρεξιμο απο ασφαλιστικη αλλου.

Ενταξει αυτα δεν ειναι και 100% καθως καθε περιπτωση ειναι και διαφορετικη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αλλα πιστευω πως με τις ασφαλιστικες σε τετοιες περιπτωσεις δεν κερδιζεις τιποτα. Χωρις διπλωμα σημαινει οτι δε θα 'πρεπε να εισαι καν στο δρομο. Ασε που το μηχανακι μπορει να ηταν και χωρις αδεια. Για να το εξαφανισανε, μαλλον κατι τετοιο παιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αλλα πιστευω πως με τις ασφαλιστικες σε τετοιες περιπτωσεις δεν κερδιζεις τιποτα. Χωρις διπλωμα σημαινει οτι δε θα 'πρεπε να εισαι καν στο δρομο. Ασε που το μηχανακι μπορει να ηταν και χωρις αδεια. Για να το εξαφανισανε, μαλλον κατι τετοιο παιζει.

τι εννοεις χωρις αδεια,αφου ηρθε η τροχαια και του εκανε ελεγχο στα χαρτια,λες να μην ειχε αδεια και να τον αφηνανε ετσι να βολταρει ελευθερος μετα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποιος ειπε οτι του εκανε ελεγχο η τροχαια; το μηχανακι το εξαφανισανε οι φιλοι του πριν ερθει η τροχαια κι αυτος ειχε φυγει με το ασθενοφορο το οποιο ηρθε νωριτερα απ'την τροχαια. απλως προλαβε ο πραγματογνωμονας τις ασφαλιστικης μου και τραβηξε φωτογραφια πριν το εξαφανισουν. στο νοσοκομειο πηγε και τον βρηκαν οι αστυνομικοι και του κοψανε τις κλησεις. θα παει και στον εισαγγελεα για πλημελημα επειδη δεν ειχε χαρτια. ισως να μην το ειχε κλεμενο το μηχανακι ομως. δεν ξερω. απλως υποθετω επειδη το πηραν και φυγανε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή πολλά γράφονται...

Λοιπόν έφταιγες εσύ. Είχες stop άλλωστε. Αν αυτός ήταν εντάξει τελείωνε εκεί. Αν τώρα το πάει δικαστικά ίσως και να αποδείξει ότι το γεγονός που δεν είχε καθόλου χαρτιά δεν ήταν αιτία του να φταίει στο ατύχημα οπότε δικαιούται αποζημίωσης. Φυσικά αυτό για αυτόν είναι δύσκολο και φυσικά θέλει κόπο χρόνο και χρήμα και δικαστικό αγώνα.

Ακόμη και εκεί να πάει όμως εσύ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και που έφταιγες υπέγραψες θετική δήλωση. Αν σε ενοχλήσει ο τύπος πες του ευγενικά ότι αφού είναι καλά στην υγεία του μπορεί να απευθυνθεί στην ασφαλιστική σου να δει αν και πως μπορεί να αποζημιωθεί (τα @@ μου/σου θα πάρει να το ξέρεις).

Εσύ έκανες όλες τις νόμιμες ενέργειες. Αν φοβάσαι συμβουλέψου και έναν δικηγόρο αλλά να ξέρεις ότι και αυτός δεν θα κάνει τίποτε. Εσύ τώρα δεν παίζεις ρόλο. Μόνο η ασφάλεια σου. Αλλά και δικαστήριο να γίνει η ασφάλεια σου θα τα καλύψει όλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια λογικη... :thumbsdown:

Τα υπολοιπα τα διαβασες η οτι σε συμφερει κρατας?

γιατι αυριο την αλλη θα σκοτωνε μενα και θα εφευγε κιολας οντας ανασφαλιστος και χωρις διπλωμα.Η και αν καθοταν εκει εγω θα επαιρνα τα λεφτα μου μετα απο 10 χρονια.

βλεπεις κατι παραλογο για την ελληνικη πραγματικοτητα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανες ότι έπρεπε, έφταιγες αλλά γι αυτό πληρώνεις ασφάλεια για να σε καλύψει τη μια φορά που θα κάνεις λάθος..

Έκανες δήλωση και ότι θέλει ο άλλος να επικοινωνήσει με την ασφάλεια σου, εσύ δεν έχεις υποχρέωση να μιλήσεις σε θέμα αποζημίωσης άλλο μαζί του παρά μόνο για το ηθικό μέρος αν σε ενδιαφέρει αν είναι καλά σωματικά επειδή χτύπησε απο δικό σου λάθος.

Το οτι ήταν ανασφάλιστος είναι υπερ σου σαφώς.

εφαγε προστιμο για διπλωμα και για ασφαλεια και επισης θα παει στον εισαγγελεα για πλημελημα λογω που δεν εχει χαρτια.

το τρελο ηταν οτι ο τυπος ηθελε να του πληρωσω εγω τα λεφτα που του κοψανε προστιμο επειδη και καλα εγω ευθυνομαι που τον χτυπησα και εξ'αιτιας αυτου εφαγε προστιμα. δεν παει καλα ο κοσμος. πραγματικα.

πραγματικά ασχολίαστο.. η βλακεία στο άκρο της...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να παραδωσει στην Τροχαια την πινακιδα και την αδεια κυκλοφοριας για δυο χρονια και να του κοπει κληση 250€ επειδη ηταν ανασφαλιστο.Επισης σιγουρο ειναι οτι δεν θα αποζημιωθει αφου δεν ειχε διπλωμα και δεν ξερω αν μπορεις εσυ να διεκδικησεις αποζημιωση. Απο εσενα, αφου εχεις ασφαλεια δε μπορει να διεκδικησει τιποτα. Αν σε παρει τηλεφωνο και σου ζητησει οτιδηποτε παραπεμψε τον στο δικηγορο σου (δυο κουβεντες θα του πει) και δε θα σε ξαναενοχλησει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα υπολοιπα τα διαβασες η οτι σε συμφερει κρατας?

Τα διαβασα αλλα κρατησα οτι με συνεφερε για να ασκησω την κριτικη μου :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να παραδωσει στην Τροχαια την πινακιδα και την αδεια κυκλοφοριας για δυο χρονια και να του κοπει κληση 250€ επειδη ηταν ανασφαλιστο.Επισης σιγουρο ειναι οτι δεν θα αποζημιωθει αφου δεν ειχε διπλωμα και δεν ξερω αν μπορεις εσυ να διεκδικησεις αποζημιωση. Απο εσενα, αφου εχεις ασφαλεια δε μπορει να διεκδικησει τιποτα. Αν σε παρει τηλεφωνο και σου ζητησει οτιδηποτε παραπεμψε τον στο δικηγορο σου (δυο κουβεντες θα του πει) και δε θα σε ξαναενοχλησει.

Το ότι δεν είχε δίπλωμα, είναι πολύ χειρότερο του ότι ήταν και ανασφάλιστος, διότι αυτό συνεπάγεται - όπως ήδη γράφτηκε - ότι δεν έπρεπε καν να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Αποζημίωση ΔΕΝ δικαιούται φυσικά που να κωλοχτυπιέται κάτω.

Επίσης, λόγω της διττής και σοβαρής παρανομίας του, αν όντως σου κάνει ιστορίες, μπορείς κι εσύ να του κάνεις αγωγή για το ότι οδηγούσε παντελώς παράνομος και να ζητάς αποζημιώσεις κλπ.

Είναι η ίδια περίπτωση και λογική που κάποιος με ΙΧ μπορεί να κάνει αγωγή σε μοτοσυκλετιστή που ζητάει αποζημίωση επειδή χτύπησε, για το ότι δεν φορούσε κράνος (ενώ ήταν υποχρεωμένος απ' το νόμο).

Καλό είναι βέβαια να μη μπλέξεις με δικαστήρια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί είναι ο άλλος, τί άκρες έχει, τί δικηγόρο έχει και σε τί δικαστές θα πέσεις.

Όπως σε συμβούλευσαν και άλλοι, αγνόησέ τον και παρέπεμπέ τον στην ασφαλιστική σου για τα περαιτέρω.

Αν το τραβήξει παραπάνω, αυτός θα χάσει, αλλά κι εσύ θα ταλαιπωρηθείς και θα ξοδευτείς (είτε έχεις δίκιο, είτε όχι ο δικηγόρος πρέπει να πληρωθεί).

Αν έχεις και κανά γνωστό που να είναι και τσακάλι σ' αυτά, βάλτον να τον πάρει ένα τηλεφωνάκι και μ' αυτά που θα του πει έτσι που θα του τα πει (ξέρουν αυτοί), τον βλέπω να σου παίρνει και τσιμπ^^κια για να μην τον κυνηγήσεις.

Α, θέλεις κι ένα πονηρό κολπάκι που σκέφτηκα μόλις, :spiteful: για να τον έχεις περισσότερο στο χέρι και με αποδείξεις?

Επειδή στο έπαιζε τρελίτσα και ήθελε να του πληρώσεις και τις κλήσεις!!!!, πες του να στο κάνει γραπτώς το αίτημα, και καλά για να το σκεφτείς και να είσαι καλυμμένος ΑΝ τυχόν δεχτείς.

Μ' ένα τέτοιο χαρτί (αν είναι τόσο ηλίθιος και το υπογράψει), τον έχεις στο χέρι για κακοπιστία. Σε όποιο δικαστήριο και να πάει, θα γελάνε και τα έδρανα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την στιγμη που εκανες δηλωση θετικη μιας και οπως ειπες εφταιγες , ασε την ασφαλιστικη σου να ασχοληθει .

Επικοινωνησε ομως μαζι της και ζητα τον αριθμο φακελου ωστε να ενημερωθεις για την πορεια της ζημιας.

Τιποτε αλλο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναυπλιο εγινε?

Οχι. στην Αθηνα.

Πηρα την ασφαλιστικη μου και μου ειπε οτι τον καλύπτουν. Ο τυπος ομως εχει απιστευτο θρασσος. Μου λεει "δεν εχω λεφτα να δωσω στο συνεργειο και να τα παρω μετα απο την ασφαλιστικη. Δωσ'τα μου εσυ και μετα θα σ'τα δωσω πισω οταν τα παρω απ'την ασφαλιστικη".

Μιλαμε το απιστευτο θρασος, ετσι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηρα την ασφαλιστικη μου και μου ειπε οτι τον καλύπτουν.

Πώς γίνεται αυτό????????

Αφού είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ!!!!!!!

Ρε παιδιά, έχω χάσει επεισόδια?

Ο τυπος ομως εχει απιστευτο θρασσος. Μου λεει "δεν εχω λεφτα να δωσω στο συνεργειο και να τα παρω μετα απο την ασφαλιστικη. Δωσ'τα μου εσυ και μετα θα σ'τα δωσω πισω οταν τα παρω απ'την ασφαλιστικη".

Μιλαμε το απιστευτο θρασος, ετσι;

Αυτός ρε είναι ο ορισμός του θράσσους.... κοίτα μην κάνεις καμμιά μλκ, μη σε χτυπήσει στο φιλότιμο.

Είναι ολοφάνερο ότι είναι ο κλασικός παρασιτικός άνθρωπος, ζει απ' τις σάρκες των άλλων.

Λόγω απύθμενου θράσσους όμως, καλό είναι να τον κρατήσεις σε απόσταση.

Απέφυγε οποιαδήποτε επαφή πλέον, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να κάνει ή να ισχυριστεί οπουδήποτε. Έχουνε δει πολλά τα ματάκια μου τόσα χρόνια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλως προσπαθω να μην του παω πολυ κοντρα μεχρι να παρει την αποζημίωση για να μη μου κανει τιποτα ποινική δίωξη. Δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω στα δικαστηρια, να πληρωνω δικηγορους και εξοδα δικαστηριων κερατιατικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλως προσπαθω να μην του παω πολυ κοντρα μεχρι να παρει την αποζημίωση για να μη μου κανει τιποτα ποινική δίωξη. Δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω στα δικαστηρια, να πληρωνω δικηγορους και εξοδα δικαστηριων κερατιατικα.

Εννοείται. Και πολύ καλά κάνεις. Απλά μην του δίνεις θάρρητα γιατί δεν ξέρεις τί μπορεί να βάλει ο αρρωστημένος του εγκέφαλος (αν έχει κάτι έστω) και μπλέκεις. Μια ισορροπία χρειάζεται. Να τον αποφεύγεις διακριτικά.

Στο μεταξύ, μάθε σε παρακαλώ απ' την ασφαλιστική σου πώς γίνεται και δικαιούται αποζημίωσης.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε, γιατί μας ανατρέπει κοσμοθεωρίες κάτι τέτοιο......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[...]Στο μεταξύ, μάθε σε παρακαλώ απ' την ασφαλιστική σου πώς γίνεται και δικαιούται αποζημίωσης.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε, γιατί μας ανατρέπει κοσμοθεωρίες κάτι τέτοιο......

+1

(εγώ χαλαρά πέφτω απ'τα σύννεφα αυτή τη στιγμή!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1

(εγώ χαλαρά πέφτω απ'τα σύννεφα αυτή τη στιγμή!)

Κοίτα μόνο μην πέσεις στο κεφάλι μου....... :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να σας πω βρε παιδια. Εγω αυτο που θελω ειναι να τον αποζημιωσει να φυγει αυτο το αγχος απο πανω μου. Ειναι που θελω να αποφυγω μη μου κανει καμια ποινικη διωξη και τρεχω τσαμπα στα δικαστηρια, αλλιως θα του ελεγα να ασχοληθει με την ασφαλιστικη και να μη με πριζει εμενα.

Μια ερωτηση.

Οταν παιρνει την αποζημιωση απ'την ασφαλιστικη, τον βαζουν μηπως να υπογραψει οτι δεν εχει αλλη απαιτηση απ'την ασφαλιστικη κι απ'τον πελατη τους (δηλαδη εμενα); Ξερει κανεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα