Jump to content
gr1g0r1s

προστιμο για διπλωμα

Recommended Posts

καλησπερα παιδια

με εγραψαν για διπλωμα 200 ευρω....

διπλωμα εχω αλλα μου το ειχαν κλεψει και δεν πηγα να κανω επανεκδοση ακομη.

ξερεις καποιος αν μπορω να μειωσω το προστιμο με καποιο τροπο?

πχ να το επανεκδοσω και να το παω στο αρμοδιο τμημα?

ειναι πολλα τα 200...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το κλεμενο διπλωμα δηλωνεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ και -χωρις να ειμαι σιγουρος- το φυσικο θα ειναι να παιρνεις καποιο εγγραφο που δηλωνει την απωλεια του.

Για συνεχισε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεσπα, υποθετω οτι μπορεις να πας στο τοπικο αστυνομικο τμημα, να πεις οτι μου κλεψαν/εχασα το διπλωμα, και το καταλαβες οτι το εχασες/σου το κλεψαν κατα τη διαρκεια του τροχονομικου ελεγχου.

Αφου εχεις διπλωμα, θα το δουνε και λογικα θα σου καταλογισουν μονο το προστιμο που δεν το ειχες μαζι σου (νομιζω 20 ευρω).

Και ταυτοχρονα κανεις και τις διαδικασιες επανεκδοσης.

Δεν ξερω ομως στα σιγουρα αν γινεται αυτο.

Καλο θα ηταν να ειχες δηλωσει την απωλεια του αμεσως ωστε να μην τρεχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πχ να το επανεκδοσω και να το παω στο αρμοδιο τμημα?

ειναι πολλα τα 200...

Αν προλάβεις να επανεκδοθεί (χλωμό), τότε εχεις ελπίδες να διαπραγματευτεις την κλήση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά δεν μπορούν να δουν στο σύστημά τους αν έχεις ή όχι δίπλωμα από τα στοιχεία της ταυτότητας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνο 200 ευρω είναι το πρόστιμο για δίπλωμα? Σαν λίγα δεν είναι?

Άμα είσαι όμορφος στο μειώνουν......

Καλά συγγνώμη τους είπες ότι στο έκλεψαν και σε έγραψαν 200 ευρώ; Ούτε καν 20; Εγώ που δεν το έχω πάρει ακόμα και άντε να με πιστέψουν ότι λέω αλήθεια δεν με έχουν γράψει ούτε 20. Πήγαινε στην τροχαία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά δεν μπορούν να δουν στο σύστημά τους αν έχεις ή όχι δίπλωμα από τα στοιχεία της ταυτότητας?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ.... η ενότητα για ανέκδοτα ειναι αλλού!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1.οχι δεν υπαρχει στο συστημα της αστυνομιας τετοια επιλογη.υπαρχει επιλογη για κλεμενα ανασφαλιστα αλλα οχι αν εσυ εχεις διπλωμα

2. πηγαινε σε ενα τμημα ασφαλειας εαν δεν εχεις παει μεχρι τωρα και δηλωσε την κλοπη- απωλεια.με το χαρτι που θα σου δωσουν απο εκει πηγαινε στο τμημα τροχαιας και δειξε το.στον διοικητη ετσι μονο αυτος σβηνει κλησεις.το μεγαλο λαθος σου ειναι οτι εαν δεν εχεις δηλωσει κλοπη απωλεια τοσο καιρο και το δηλωσεις σημερα θα φανει οτι το εκανες επιτηδες.μα καλα ρε φιλε και εσυ δεν μπορουσες να τους πεις οτι δεν το φερεις μαζι σου απλα να σου κοψουν ενα 20 ευρω?με την προυποθεση οτι εχεις αλλα στο εχουν κλεψει γιατι αλλιως θα πληρωνες τα 20 ευρω και θα γινονταν μηνυση μετα για στερηση διπλωματος και δηλωση ψεθδων στοιχειων συν 200 ευρω προστιμο.

3. περαν απο τα 200 ευρω που εντος 10 ημερων πληρωνεις τα μισα σε οποιοδηποτε ταχυδρομειο να ξερεις καποια στιγμη θα γινει και δικαστηριο αφου πλεον το διπλωμα εγινε πλημελημα.οποτε να περιμενεις και το χαρτι που θα που θα πας στο δικαστηριο

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έπρεπε να δηλώσεις την απώλεια από την πρώτη στιγμή. Εμένα όταν μου εκλεψαν το δίπλωμα και άλλα αντικείμενα το δήλωσα στον Αστυνομικό τμήμα το μπλόκαραν και μου έδωσαν βεβαίωση που έλεγε ότι ακριβώς συνέβη. Έκανε 20 μέρες για επανέκδοση και το διάστημα εκείνο με σταμάτησαν 2 φορές για έλεγχο όπου και δείχνοντας το χαρτί αυτό δεν συνάντησα πρόβλημα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα οταν μου περνανε στην αθηνα,τις πινακίδες στο αμαξι και αλλα πρόστιμα στη μηχανη ... φόραγα τα καλα μου (τις εθνικιστικές φανελες μου) στον διοικητη... επερνα αυθημερόν πινακιδες και γλίτωσα μερικά προστημα με το παραμυθάκι που πουλουσα, π.χ. για πιο λογο δεν ειχα πινακιδα και τετοια...

Αρα... ευγενικα ΠΑΝΤΑ πας στον διοικητη με δήλωση απώλειας.. και επεξηγείς ομορφα τι συνέβηκε...

Τροποποιήθηκε από τον Mike10

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν έχεις κάποιο από τα χαρτιά πάνω σου, το πρόστιμο είναι 20ε το κομμάτι. Αν δεν έχεις καθόλου δίπλωμα, είναι 200ε.

Οπότε μάλλον σε έγραψε ότι δεν εχεις καθόλου δίπλωμα. Δεν ξέρω αν του είπες ότι στο έκλεψαν ή απλά ότι δεν το έχεις μαζί σου.

Όπως και να έχει, δεν σε πιστεψε και σου έκοψε το πρόστιμο ότι δεν έχεις καν διπλωμα.

Και λίγα σου έκοψε, σου έκλεψαν το δίπλωμα και δεν πήγες να δηλώσεις την κλοπή. Κάποιος εκεί έξω ενδέχεται να κυκλοφορεί με το δικό σου δίπλωμα και προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό σε σένα. Τώρα, αν τσιγκουνεύτηκες τα 30ε για την επανέκδοση του κλεμμένου διπλώματος, ελπίζω τώρα να σου γίνει μάθημα που θα πληρώσεις 100 (αν πας σε 10 μέρες) + 30 το παράβολο για την επανέκδοση.

Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να είχες παει να δηλώσεις την κλοπή και να πας στον διοικητή της τροχαίας με το χαρτί από την Ασφάλεια, ότι σου έκλεψαν το δίπλωμα και για αυτό δεν το είχες μαζί σου. Αν είσαι ευγενικός και υπομονετικός, ενδέχεται να σου αλλάξει το πρόστιμο από τα 200ε (οδήγηση χωρίς να έχεις το κατάλληλο δίπλωμα) στα 20ε (οδήγηση χωρίς να έχεις μαζί σου το διπλωμα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια παιζει πολυ προκαταληψη εδω μεσα νομιζω....

τεσπα εξηγω μιας και απλα μια συμβουλη ζητησα ο ανθρωπος και εχω ακουσει τα απειρα..

λοιπον ερχονται Ζαδες, μου κανουν στοπ.λεει χαρτια κλπ

λεω διπλωμα δεν εχω μου το ειχαν κλεψει πριν καιρο στις διακοπες το εχω δηλωσει στο ΑΤ Δαφνης (τη μερα που εκλαπει) με μηνυση κατα αγνωστων αλλα δεν εχω παει να το επανεκδωσω, κακως μαμακια μου σορρυ...

μου λεει πρεπει να σε γραψω.

κανε οτι νομιζεις λεω...

κοβει κληση 200 ευρω που λεει οτι "κατεληφθει ο ταδε να στερειται αδεια ικανοτητας οδηγησης κλπ κλπ"

Τροποποιήθηκε από τον gr1g0r1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τεσπα εξηγω μιας και απλα μια συμβουλη ζητησα ο ανθρωπος και εχω ακουσει τα απειρα..

λοιπον ερχονται Ζαδες, μου κανουν στοπ.λεει χαρτια κλπ

λεω διπλωμα δεν εχω μου το ειχαν κλεψει πριν καιρο στις διακοπες το εχω δηλωσει στο ΑΤ Δαφνης (τη μερα που εκλαπει) με μηνυση κατα αγνωστων αλλα δεν εχω παει να το επανεκδωσω, κακως μαμακια μου σορρυ...

μου λεει πρεπει να σε γραψω.

κανε οτι νομιζεις λεω...

κοβει κληση 200 ευρω που λεει οτι "κατεληφθει ο ταδε να στερειται αδεια ικανοτητας οδηγησης κλπ κλπ"

,

Απρίλιος 14 2013 16:22

Αρκετές αλλαγές προβλέπονται στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων υψηλών προστίμων στους οδηγούς που "συλλαμβάνονται" να μην έχουν την άδεια οδήγησης ή να διαθέτουν διπλώματα που έχουν λήξει, αλλά και αλλαγών στον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται με την διάταξη που έφερε στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι:

-Πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγό μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου όταν εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Επίσης, επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες. Αφαιρείται ακόμη η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες.

-Διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό (φορτηγό ή λεωφορείο) εφόσον οδηγεί χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

- Πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε ένα έγγραφο που ο οδηγός δεν έχει μαζί του, αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/allages_ston_k_o_k_prostima_fwtia_se_osoys_odhgoun_xwris_diplwma.2210345.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνώμη που επιμένω αλλά ποιο το νόημα να βγαίνουν ηλεκτρονικές κάρτες διπλώματα αν δεν μπορούν να ψάξουν στο σύστημα να δουν αν έχεις δίπλωμα? Τι το βγάλαμε για να μπορούμε να χαιρόμαστε που ιριδίζει στον ήλιο ή για να το έχουμε στην ίδια θήκη με τις κάρτες για atm?

Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να βάλουν ένα find στο πρόγραμμα που διαχειρίζεται τα διπλώματα? Δεν θέλω καν να ακούσω πόσο θα κόστισε η υλοποίηση στο νέο σύστημα καρτών (λεφτά από Ε.Ε) και πόσο πραγματικά κόστισε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ατυχές εντελώς. Ασ'το. Ισα-ισα, που εχουν δοθει και απαντησεις.

το εχω δηλωσει στο ΑΤ Δαφνης (τη μερα που εκλαπει) με μηνυση κατα αγνωστων

Αρα, εχεις πάνω σου δηλωση απώλειας/κλοπής εγγράφων !

Γιατι δεν την εδειξες στους Ζάδες ? :shock: :shock: :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα, εχεις πάνω σου δηλωση απώλειας/κλοπής εγγράφων !

Γιατι δεν την εδειξες στους Ζάδες ? :shock: :shock: :shock:

εγώ θα πρότεινα να πάει με την δήλωση στον διοικητή... αποκλείεται να μην του την σβήσει...

ΥΓ:η τροχαία μια χαρά μπορεί να ελέγξει αν έχεις ή όχι δίπλωμα γιατί έχει τερματικό στο περιπολικό οι Ζητάδες δεν έχουν τερματικό άρα κόβουν πάντα το μεγαλύτερο πρόστιμο με αυτό ακριβώς το σκεπτικό ότι δλδ "αν κάνω λάθος θα το διορθώσει ο θιγόμενος οδηγός"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα εχεις κανεις δηλωση κλοπης, αλλα οχι της διαδικασιες επανεκδοσης.

Γιατι στο πρωτο σου ποστ δεν ειπες οτι εκανες δηλωση κλοπης...

Τροποποιήθηκε από τον rtifosi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πανε στο τμημα που εκανες την δηλωση και πες στον αξιωματικο υπηρεσιας να δει στο βιβλιο συμβαντων

μετα παρε μια βεβαιωση και πεστους να παρουν και τηλ στην τροχαια παρε και καμια βεβαιωση εαν μπορεσεις

ετσι ισως να γλυτωσεις το μεγαλο προστιμο

Τροποποιήθηκε από τον yannisdoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν έχεις κάποιο από τα χαρτιά πάνω σου, το πρόστιμο είναι 20ε το κομμάτι. Αν δεν έχεις καθόλου δίπλωμα, είναι 200ε.

Οπότε μάλλον σε έγραψε ότι δεν εχεις καθόλου δίπλωμα. Δεν ξέρω αν του είπες ότι στο έκλεψαν ή απλά ότι δεν το έχεις μαζί σου.

Όπως και να έχει, δεν σε πιστεψε και σου έκοψε το πρόστιμο ότι δεν έχεις καν διπλωμα.

Και λίγα σου έκοψε, σου έκλεψαν το δίπλωμα και δεν πήγες να δηλώσεις την κλοπή. Κάποιος εκεί έξω ενδέχεται να κυκλοφορεί με το δικό σου δίπλωμα και προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό σε σένα. Τώρα, αν τσιγκουνεύτηκες τα 30ε για την επανέκδοση του κλεμμένου διπλώματος, ελπίζω τώρα να σου γίνει μάθημα που θα πληρώσεις 100 (αν πας σε 10 μέρες) + 30 το παράβολο για την επανέκδοση.

Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να είχες παει να δηλώσεις την κλοπή και να πας στον διοικητή της τροχαίας με το χαρτί από την Ασφάλεια, ότι σου έκλεψαν το δίπλωμα και για αυτό δεν το είχες μαζί σου. Αν είσαι ευγενικός και υπομονετικός, ενδέχεται να σου αλλάξει το πρόστιμο από τα 200ε (οδήγηση χωρίς να έχεις το κατάλληλο δίπλωμα) στα 20ε (οδήγηση χωρίς να έχεις μαζί σου το διπλωμα).

Παλι μονος σου εβγαλες συμπερασμα; Αχαχαχαχαχα οτι να ναι για ακομη μια φορα

Η λυση ειναι η εξης, εχεις 3 ημερες να υποβαλλεις τις αντιρρησεις σου. Πας στο αρμοδιο γραφειο υποβαλλεις το χαρτι που σου δωσανε αι μειωνεται σε 20€

Τροποποιήθηκε από τον *General*

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πανε στο τμημα που εκανες την δηλωση και πες στον αξιωματικο υπηρεσιας να δει στο βιβλιο συμβαντων

μετα παρε μια βεβαιωση ..........

Δεν πάει έτσι.

Οταν συμβεί κλοπή = πας στο ΑΤ = μπλα-μπλα με τον Αξ/κό υπηρεσίας = σου δίνει ΑΜΕΣΑ καταγεγραμενη την κατάθεση δηλωσης κλοπής = με αυτην κυκλοφορείς.

Προσοχή.

ΑΝ εχει ΗΔΗ κατασχεθει το διπλωμα πχ. για μέθη και πας να κανεις την παραπάνω διαδικασία = την πάτησες = θα βρεθεί..... :banned:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσοχή.

ΑΝ εχει ΗΔΗ κατασχεθει το διπλωμα πχ. για μέθη και πας να κανεις την παραπάνω διαδικασία = την πάτησες = θα βρεθεί..... :banned:

Αυτο ειναι για 'μενα Θαναση , μπερδεψες τα drz :P

135+Β..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα