Jump to content

Recommended Posts

Ηταν ο περασμενος χειμωνας στο χωριο ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ οταν ο φιλος ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ αγορασε μια YAMAHA TRI-Z 1986 μοντελο η οποια βρισκοταν σε ακινησια απο το 1994 οταν ο πρωτος ιδιοκτητης που την αγορασε καινουργια το 1989 την χρησιμοποιησε μονο 5 χρονια και την αφησε να πεθαινει.

Ο Πετρος,γνησιος enduras της Καβαλας και τρελαμενος ξεκινησε την προσπαθεια να την φερει στην ζωη με την βοηθεια 2 φιλων του ακομα,συνχωριανον του τον Λευτερη και τον Νικο.

Πολλες ωρες φαγανε τα παιδια στο συνεργειο για να την επαναφερουν στην ζωη καθως η ακινησια σχεδον 8 ετων την κατεστρεψε κυριολεκτικα.

Απο κινητηρα το μονο που δεν πειραχτηκε ηταν το σασμαν.Το κυλινδροπιστονο ηταν φρακαρισμενο και εγινε ρεκτιφιε,εννοειτε οτι ρουλεμαν υπηρχε αλλαχτηκε μαζι με τσιμουχες και τσιμουχακια,φλαντζες,μπιελα κτλ.

Οτι κολαρο υπηρχε στο ψυγειο αλλαχτηκε ενω τα ψυγεια καθαριστικαν καθως μεσα τους υπηρχαν εξωγηινοι.

Το ιδιο ισχυε και για το καρμπυλατερ το οποιο λυθηκε και καθαριστηκε.

Η εξατμιση αφου καθαριστηκε αλλαχτηκαν τα εσωτερικα του τελικου το οποιοι ετυχε να ειναι και motosport εποχης....

Ρουλεμαν πισω αξονα,ρουλεμαν τιμονιου,ρουλεμαν απο δω ρουλεμαν απο εκει....αλλαχτηκαν.

Μαζι αλλαχτηκε και ο αξονας του ψαλιδιου ενω το μονοσοκ πισω αλλαχτηκε καθως απο την πολυκαιρια δυαλησε...

Ο σκελετος ξαναβαφτηκε καθως και διαφορες αλλες μεταλλικες βασεις ενω τα πλαστικα τριφτικαν για να φυγει η κιτρινιλα τις πολυκαιριας και επανηλθαν εντυπωσιακα...

Τα αυτοκολλητα ειναι αγορασμενα απο το ebay αμερικης...

Οι βιδες αλλαχτηκαν ολες εννοειται...

Ολα αυτα εγιναν χαρη στο manual που κατεβασε ο Πετρος απο το Ιντερνετ ενω το συνεργειο του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ (μηχανικου και αθλητη motocross και supermoto) στο γειτονικο χωριο Ελαιοχωρι Καβαλας ανελαβε την ανασταση του κινητηρα.

Tα υπολοιπα τα ανελαβαν ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ που ειναι ο ιδιοκτητης της γουρουνας,ο Λευθερης Δαβανος που ανελαβε και τα βαψιματα στο δικο του συνεργειο και ο Νικος Σγουρομαλλιδης που ηταν το παιδια για ολες τις δουλιες.

Να μην ξεχασω ειναι το μοντελο TRI-Z ειναι το δευτερο και τελευταιο μοντελο που εβγαλε η yamaha το 1986 και εχει 6 ταχυτο σασμαν και 9 λαστιχα πισω σε αντιθεση με το προηγουμενο μοντελο που ειχε 5ρι σασμαν και 8ρια λαστιχα πισω....

Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ:

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ετσι ηταν οταν αγοραστικε παρατημενη...δεν φαινεται να εχει καποιες μεγαλες φθορες,παρολαυτα ξεκινουσε η ανακατασκευη

czt2.jpg

sy9y.jpg

dxc7.jpg

yuxf.jpg

zw71.jpg

f652.jpg

1vbt.jpg

1dbd.jpg

eqq3.jpg

qv99.jpg

k4co.jpg

4slv.jpg

5bu6.jpg

z02k.jpg

lwyw.jpg

yqnx.jpg

0tan.jpg

l9bq.jpg

zm75.jpg

i3ks.jpg

l8rp.jpg

qd4n.jpg

08lr.jpg

l685.jpg

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΛΤΕΣ....

snih.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ger_zoym

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ομορφότερο γουρούνι του κόσμου!! :wub: Να το χαίρεσαι, και να μην το πουλήσεις ποτέ σε κανένα (εκτός απο μένα! :grin: ) Στο λέει ένας ευτυχής κάτοχος '86 Tri-z απο το σωτήριον έτος 1994 μέχρι σήμερα! (Ξέρεις πως βελτιώνεται το μοτέρ, έτσι? Γιατί υπήρχαν κάποτε παράπονα οτι "δε πάει" σα καβασάκι...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως ξερεις καποιο μυστικο?????Ο Ιδιοκτητης δεν γνωριζει κατι.

Τροποποιήθηκε από τον ger_zoym

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά γκάζια! Το μηχανάκι γίνεται πύραυλος!.. :shoot:http://www.quadpit.com/mags/1985/3-4w-action/yam-wrench-report-tri-z.htm (στείλε π.μ. να σου πω ποιός το κάνει στην Ελλάδα, μη θεωρηθει οτι κάνω διαφήμιση..)

Τροποποιήθηκε από τον Z- Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ομορφο και ταυτοχρονα επικινδυνο μηχανημα......

Η δουλεια που εχει γινει πανω του αξιζει πολλα μπραβο.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ομορφο και ταυτοχρονα επικινδυνο μηχανημα......

Η δουλεια που εχει γινει πανω του αξιζει πολλα μπραβο.......

Φίλε μου, πίστεψέ με....απαιτητικό ναί, επικίνδυνο όχι...υπάρχουν πολύ χειρότερα μηχανάκια παραγωγής απο άποψη επικινδυνότητας. Το οτι τα τρίροδα απαγορεύτηκαν είναι ΨΕΜΑ. Οι 4 "μεγάλοι" συμφώνησαν μεταξύ τους να σταματήσουν τη παραγωγή -νομίζω μέχρι το 2012!- γιατί είχαν μαζευτεί πολλές μυνήσεις απο απαίδευτους βλαχο-οδηγούς με σαγιονάρες...επίσης, απο τότε (1987) χρηματοδοτήθηκε απο τους κατασκευαστές πάλι, τεράστια καμπάνια επιμόρφωσης του κοινού, που κρατάει ακόμα. Ολα ήταν μια χαρά απο το honda atc 90, 1969 (1ο τρίροδο) μέχρι τα μέσα του '80, οπου η χοντα είχε έτοιμο το προπαραγωγής atc 500r (γεγονός!) Απλα αν μάθει κανείς να οδηγα ένα τετοιο- ακόμα και αγωνιστικο- τρίροδο οπως πρέπει (εξοπλισμός, στο τεραίν που πρέπει, όχι καγκουργιες στην άσφαλτο!) κινδυνευει πολύ λιγότερο απ' οτι Π.Χ με οποιαδήποτε συγρονη μοτοσυκλέτα σε αυτό το αίσχος που ονομάζεται Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Προσωπική άποψη και εμπειρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις απολυτο δικιο αε αυτο που λες Αγγελε,τα μηχανακια αυτα σχηματισαν την γνωμη του επικινδυνου κυριως λογω της βλακεια των αναβατων τους....θυμαμαι καμποσους που κυκλοφορουσαν παλαιοτερα με τετοια μηχανακια και εκαναν συνεχεια ακροβατικα με 2 ροδες και αλλα διαφορα και μετα μαθαιναμε ο ταδε επεσε η χτυπησε με την γουρουνα.....και φυσικα εφταιγε η γουρουνα και οχι ο αναβατης της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ωραια δουλει Αξα, χιλια μπραβο στους συγχωριανους μου για την ανασταση ενος πολυβολου!

Αποψη μου, εφόσον το ειχατε κανει φιλο και φτερο, θα μπορουσατε να βαζατε τον κινητήρα του RD350 και τοτε ξαδερφε θα του ελειπαν μονο τα φτερα για να πεταξει.

ΓΟΥΡΟΥΝΙ: το καλυτερο μηχανοκινητο παιχνιδι και αυτο το λεω σαν κολλημενος γουρουνοκαγκουρας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια δεν το εχω οδηγησει ακομη εγω,δεν ετυχε δλδ αλλα οταν βλεπω τον ιδιοκτητη πως το πηγαινει παθαινω πλακα.

Γιατι εχω την εντυπωση οτι ο κινητηρας του δειχνη οτι εχει περισσοτερη δυναμη απο εναν κινητηρα dt 250 ας πουμε?Μηπως εχει περισσοτερη οντως δυναμη?

Θα προσπαθησω να βρω και βιντεακια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει μεγαλυτερη δυναμη γιατι εχει κοντιτερη διαδρομη μπιελας και μικροτερη διαμετρο στροφαλου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα θα βρεθουμε με το παιδι να βγαλουμε νεες φωτο και βιντεο!!!!!

φτιαξε μας την στηση!

Αξα ασχετο, αλλα φιλανθρωπικη θα κανουμε και φετος;

Τροποποιήθηκε από τον AdamLTR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α για αυτο παει σαν δαιμονισμενο για 86 μοντελο!!!!!

το τρι-ζ φοραει τον TZR250 με αυτα τα χαρακτιριστικα, το banshee φοραει rd350 κοντυτερο, και το δικο μου π.χ. φοραει τον RMZ450 κοντυτερο, το yfz φοραει τον yz450 κτλ,κτλ.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τρι-ζ φοραει τον TZR250 με αυτα τα χαρακτιριστικα, το banshee φοραει rd350 κοντυτερο, και το δικο μου π.χ. φοραει τον RMZ450 κοντυτερο, το yfz φοραει τον yz450 κτλ,κτλ.....

Λάθος! Το μοτέρ αυτό βασίζεται στο yz 250 του '83. Ειναι μπασταρδεμένο απο το εργοστάσιο με κάποια ανταλλακτικα απο it 250 k, όπως το πιστόνι. Διάμετρος χ διαδρομή 68 χ 68 (εντελως τετράγωνο, όπως όλα τα yz μέχρι τα τέλη των 80ς!) Εχει χαμηλότερη ιπποδύναμη σε σχεση με το yz (γύρω στα 33 αντί για 43 άλογα) Κύλινδρος Χωρίς ypvs, με έμφαση τις γεμάτες χαμηλές. Πολύ ευχρηστο μοτέρ, παραμένει ένα μοτερ επιδόσεων. Σκεφτήτε ενα υδροψυκτο IT...αυτό εκανε η υαμάχα εδώ. Τωρα για το banshee, σωστα τα λές. (Τα έχω και τα δύο...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάθος! Το μοτέρ αυτό βασίζεται στο yz 250 του '83. Ειναι μπασταρδεμένο απο το εργοστάσιο με κάποια ανταλλακτικα απο it 250 k, όπως το πιστόνι. Διάμετρος χ διαδρομή 68 χ 68 (εντελως τετράγωνο, όπως όλα τα yz μέχρι τα τέλη των 80ς!) Εχει χαμηλότερη ιπποδύναμη σε σχεση με το yz (γύρω στα 33 αντί για 43 άλογα) Κύλινδρος Χωρίς ypvs, με έμφαση τις γεμάτες χαμηλές. Πολύ ευχρηστο μοτέρ, παραμένει ένα μοτερ επιδόσεων. Σκεφτήτε ενα υδροψυκτο IT...αυτό εκανε η υαμάχα εδώ. Τωρα για το banshee, σωστα τα λές. (Τα έχω και τα δύο...)

νασε καλα, πολυ καιρο ειχα λαθος εντυπωση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πωωωω ρε φιλε ,αυτα ειναι

ειχε ενα τετοιο ενας φιλος ,το ειχα οδηγησει στα 17 μου κ μετα για 3 ωρες κοιταγα τον τοιχο του δωματιου μου...

μετα βρηκαμε ενα χρεπι με τον αδερφο του ,το πηραμε μισο - μισο ,το οδηγησαμε λιγο κ το πουλησαμε στον φιλο για ανταλλακτικα

πολυ ερωτευσιμο μηχανημα ,διαολος τρελος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Moλις τελειωσαμε την φωτογραφιση και συνεντευξη με θεμα την γουρουνα του Πετρου.Φτιαχνω το βιντεο και το ανεβαζω...Την οδηγησα και ομολογο οτι ειναι οτι ποιο δυσκολο μηχανακι εχω οδηγηση.Δεν στριβει,εσυ το στριβεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα