Jump to content
MotoNOOB

Αντικλεπτικά αξεσουάρ μηχανής...

Recommended Posts

Οκ, την πήραμε τη νέα μας μηχανή και τώρα μας έχει πιάσει άγχος μην μας την κλέψουν. Τι θεωρείτε must αντικλεπτικό εξοπλισμό για τη μηχανή σας;

Προσωπικά αφού έβαλα συναγερμό, τώρα ψάχνω για μια "αλυσίδα" να δένω τη μηχανή μου σε κάποιο σταθερό σημείο. Τι τύπου αλυσίδες υπάρχουν (π.χ. με πλαστική εξωτερική επένδυση, με υφασμάτινη κτλ κτλ). Τι πρέπει να προσέξω στο σημείο που κλειδώνει; π.χ. Να έχει κλειδί; Να είναι με συνδυασμό ψηφίων;

Εκτός από το συναγερμό το μόνο που διαθέτω τώρα είναι το λουκετάκι που μπαίνει στο δισκόφρενο αλλά με αγχώνει μήν ξεκινήσω καμια μέρα χωρίς να το αφαιρέσω.

Τα φώτα σας λοιπόν και σε αυτό το θέμα γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω :_unsure:

Τροποποιήθηκε από τον MotoNOOB

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να δένεις την αλυσίδα από τη μέσα μεριά της μηχανής (ανάμεσα σε αυτή και το σταθερό σημείο δηλαδή) και σε σημείο που δεν λύνει εύκολα πχ πλαίσιο.

Επίσης για το λουκετάκι, βάζεις ένα κορδόνι (δεν ξέρω αν πωλείται ξεχωριστά το καλώδιο που έχουν μερικά) και το κρεμάς στο τιμόνι, για να θυμάσαι ότι το έχεις βάλει.

Και για το τρολλάρισμα:

03-koshki-rescued-asiatic-cheetah-670-590x428.jpg

Εκτός και άν έχεις κανα hayabusa turbo και ο κλέφτης είναι τσακάλι στις εκκινήσεις :mB_kalo_e:

Τροποποιήθηκε από τον ax_ena_honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πάλι όμως, αν την κάνουνε βίδες τη μηχανή ποιός σου λέει εσένα οτι το tracker δεν θα σε βγάλει σε καμια λίμνη ή στα Λιόσια??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Disk lock με συναγερμο.....σε συνδυασμο με κανονικο συναγερμο και κουκουλα.

20803d1255639424-disk-locks-cables-xena-xx14-disc-lock-side.jpg

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλύτερο είναι συνδιασμός αντικλεπτικών.

Ένα GPS tracker με συναγερμό όσο hi-tech και αν ακούγεται έχει τα τρωτά του σημεία. Αν το βάλουν σε κάποιο βανάκι το GPS θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει και να στείλει συντεταγμένες...

Ο σκοπός είναι να μην το βάλουν στο μάτι (κουκούλα, κλειστός χώρος στάθμευσης), και αν το βάλουν, να θεωρήσουν πως δεν αξίζει τον κόπο καθώς θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο από το παραδίπλα...

Disc Lock με συναγερμό (π.χ. Xena), U-Lock για τις βόλτες, αλυσίδα κ.α. για το βράδυ στο σπίτι...

Σημασία έχει και το σημείο και ο τρόπος που μπαίνει το αντικλεπτικό: Μια αλυσίδα δεν πρέπει να έχει μπόσικα και να δίνει τη δυνατότητα να χτυπηθεί στο δάπεδο ενώ πρέπει να περνάει μέσα από το σασί.

Ένα disc lock ή ένα u-lock στον μπροστινό τροχό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα σε έναν κλέφτη καθώς ο μπροστινός τροχός αφαιρείται πολύ εύκολα και γρήγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα το καλυτερο ειναι ο συνδιασμος αντικλεπτικων προκειμενου ο χρονος παραβιασης τους να ειναι μεγαλος. Ολα που αναφερθηκαν μαζι με μια καλη αλυσιδα (πχ almax iv series) πιστευω να ειναι αρκετα.

Τροποποιήθηκε από τον klaipelas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεσιμο με κουλουρα σε σταθερο σημειο ειναι το πιο αποτελεσματικο που μπορεις να κανεις.Επισης το disc lock πολυ δυσκολα το ανοιγουν οποτε ειναι καλη λυση αλλα δεν βοηθαει καθολου αν σου σηκωσουν την μηχανη :lipssealed:..το θεωρω πιο πρακτικο οταν αφηνεις την μηχανη για λιγο χρονο μονη της π.χ. για καφε.Το βραδυ εννοειται της βαζεις οτι εχεις + κουκουλα αν γινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας, πήρα μια κουλούρα από πολύ χοντρό συρματόσκοινο και το βράδυ βάζω αυτό, το λουκέτο δισκόφρενου και το συναγερμό. Ελπίζω να είναι πάντα αχρείαστα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λουκέτο δισκόφρενου, αν χωράει, βάζε το στον πίσω τροχό.

Και το λουκέτο να ακουμπάει στο ψαλίδι από την κατάλληλη μεριά ώστε το μηχανάκι να μην κινηθεί ακόμα κι αν πας να ξεκινήσεις.

Πχ να ακουμπάει στο πάνω μέρος του ψαλιδιού αν η τάση εκκίνησης είναι προς τα εμπρός.

Και στο κάτω μέρος αν η τάση είναι να κάνεις όπισθεν!

Γενικά θα το απέφευγα στο εμπρός δισκόφρενο γιατί έχω δει πολλές στραβωμένες δισκόπλακες και μάλιστα χωρίς να τραυματίσουν τον δίσκο με κλειδωμένο τροχό!

Θεωρώ πως ένα ζεστό (καυτό) δισκόφρενο που δέχεται λουκέτο σε σημείο που απέχει αρκετά από το κέντρο του, είναι ιδιαίτερα επιρρεπές και στραβώνει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου πω τι εχω κανει εγω για να την προστατεψω απο μαλακισμενα που την ειδαν ξαφνικα τσαμπα μαγκες.

πρωτα πρωτα αγορασα μια κουκουλα με λαστιχο στην ακρη της και την σκεπαζω καθε φορα που την παρκαρω για πολλες ωρες π.χ σπιτι.Επειτα πηρα απο την ABUS μια κλειδαρια δισκοφρενου με συναγερμο και μια αλυσιδα με υφασμα γυρω απο τους κρικους επισης με συναγερμο και να λειτουργουν με το ιδιο κλειδι μην εχω δοκιμασιες καθως την κλειδωνω και στο τελος βαρεθω και σταματησω!Ολα βεβαια ειναι θεμα τυχης αλλα και να μην σε εχουν βαλει στο ματι γιατι τοτε ο ιδιος να καθεσαι απανω της με τουφεκι αγρυπνος, θα γινει η δουλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης καλα θα ηταν και καποια προστασια απο το να την εκκινησουν. Πχ εγω στο παπι βγαζω την πιπα και κλεινω και τα ρουμπινετα βενζινης.

Το GPS να ξερεται οτι μπορι ευκολα να γινει jamming καθως με ενα χοντρο πανι (πχ το υλικο που χρησιμοποιουν οι νταλικες στις καροτσες πως λεγεται αυτο) να την καλυψουν και αμεσως το σημα μπλοκαρει.

Για μενα καλα ειναι η μοτο μας σε κλειστο γκαραζ αν υπαρχει με κουκουλα, U λοκ και κλειδαρια δισκοφρενου κατα τα προτιμηση πισω και καπου να κοντραρει πχ στο ψαλιδι.

Εχω δει και καποιους που χρησιμοποιουν κατι πατεντες τυπου σταθερη κλειδαρια στο εδαφος που σε συνεργασια με μια καλη αλυσιδα γυρω απο το σασι αποτρεπουν ή δυσκολευουν το εργο των μπαχαλακιδων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασφαλεια κλοπης.Ειναι σχετικα φτηνη και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Φυσικα συναγερμο και κλειδαριες αλλα να ξερεις οτι για τους κλεφτες ολα αυτα ειναι αστεια. Σε προστατευουν μονο απο τα τσογλανια που ξεκινουν την "καριερα" τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα σου πρότεινα ένα λουκέτο δισκόφρενου με συναγερμό και αλυσίδα που θηλυκώνει μέσα. Αν πάνε να σου πειράξουν το μπροστά τροχό ή την αλυσίδα θα βαρέσει, οπότε...

Εγώ έχω την abus granit detecto 8000 και είμαι ικανοποιημένη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τασο, για αρχη καλοταξιδο το λυκακι, εκανες πολυ καλη επιλογη πιστευω :_thumbsup:

Θα συμφωνησω απειρα για κουκουλα (αληθεια, σπιτι σου μπορεις να την βαζεις εντος περιφραξης;)

και για την υπαρξη συναγερμου στο disclock, και μονο που θα την σηκωνεις απο το stand θα χτυπαει, οποτε δυσκολο να το ξεχασεις. Ασε που αν το βαζεις ΚΑΘΕ φορα θα γινεται... αυτοματα η αφαιρεση του στο μυαλο σου.

Καλες βολτεεεεεεεεεεες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ασφαλεια κλοπης.Ειναι σχετικα φτηνη και εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Φυσικα συναγερμο και κλειδαριες αλλα να ξερεις οτι για τους κλεφτες ολα αυτα ειναι αστεια. Σε προστατευουν μονο απο τα τσογλανια που ξεκινουν την "καριερα" τους.

Συμφωνώ, αλλά από ότι βλέπω με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν είναι καθόλου φθηνή, τουλάχιστο για δίκυκλο τρέχουσας αξίας 8.000€ στην Αθήνα... Η μόνη που μου έβγαλε το insurance market για κλοπή είναι η Interamerican με 586€ από 243€ δηλαδή 343€ παραπάνω! Έλεος!

Παίζοντας λίγο με την αξία του δικύκλου, σε όχημα αξίας 3.000€ βγαίνει 399€, δηλαδή 156€ επιπλέον. Εκεί το συζητάμε... Μέχρι ένα σημείο ίσως είναι αποδεκτό αυτό το επιπλέον κόστος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ, αλλά από ότι βλέπω με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν είναι καθόλου φθηνή, τουλάχιστο για δίκυκλο τρέχουσας αξίας 8.000€ στην Αθήνα... Η μόνη που μου έβγαλε το insurance market για κλοπή είναι η Interamerican με 586€ από 243€ δηλαδή 343€ παραπάνω! Έλεος!

Παίζοντας λίγο με την αξία του δικύκλου, σε όχημα αξίας 3.000€ βγαίνει 399€, δηλαδή 156€ επιπλέον. Εκεί το συζητάμε... Μέχρι ένα σημείο ίσως είναι αποδεκτό αυτό το επιπλέον κόστος...

Επισης δεν ειναι και απολυτα σιγουρο οτι η ασφαλιστικη θα αποζημιωσει στο 100% την απωλεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες την AIG.Εγω για κεφαλαιο 9.000 με απαλλαγη 2.500 πληρωνω 191 ευρω το εξαμηνο Περιπου 10 ευρω τον μηνα παραπανω ειναι. Νομιζω αξιζει.για να κοιμασαι ησυχος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφάλεια κλοπής δεν πρέπει να σημαίνει πως αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι τη μηχανή μας.. Ο συναγερμός γενικά (και στη μηχανή και στο disc lock) είναι μια καλή λύση που πρέπει πάντα να τηρείται.. Γιατί αν ο κυρ κλέφτης έρθει και μας κλέψει την akrapovic η ασφαλιστική θα μας πει να πάρουμε τα 3 του akrapovic.. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχουν γδύσει σχεδόν όλη τη μηχανή σε ένα βράδυ και πάθανε ζημιά 3 χιλιάρικα τουλάχιστον και μείνανε με το πουλί στο χέρι.. Για αυτό πάντα συναγερμοί και σε disc lock και αντικραδασμικά στον συναγερμό της μηχανής.. Έτσι ώστε αν κουνηθεί η μηχανή να βαρέσει.. Αν ο κλέφτης ξέρει και έχει τη διάθεση χρόνου να απενεργοποιήσει τους συναγερμούς προφανώς θα το έκανε και θα έκλεβε όλη τη μηχανή.. Αυτό το μέτρο μας βοηθάει να μην κλέμε ανταλλακτικά τζάμπα

Τροποποιήθηκε από τον tribit

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασφαλεια κλοπης.Ειναι σχετικα φτηνη και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Φυσικα συναγερμο και κλειδαριες αλλα να ξερεις οτι για τους κλεφτες ολα αυτα ειναι αστεια. Σε προστατευουν μονο απο τα τσογλανια που ξεκινουν την "καριερα" τους.

Κανείς κλέφτης δεν περνάει από 16mm αλυσίδα χυτού ατσαλιού με μία ομοίως καλοφτιαγμένη κλειδαριά. Απλά να ξέρεις ότι για σωστή αλυσίδα του 1.5μ δίνεις τουλάχιστον 250 ευρώ.

Αυτό είναι το no1 για μένα. Τώρα με μια αξιόπιστη ασφάλεια κλοπής (που πραγματικά συμφωνώ με τα παιδιά εδώ, σου αφαιρεί ένα βάρος απ'το στήθος) και έναν διαπεραστικό συναγερμό/immobiliser με δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην στον αποσυνδέσουν απλά είναι και αυτά μέρος του "βασικού" πακέτου.

Επι των GPS trackers τώρα, εσείς που έχετε η σκεύτεστε να πάρετε, σκευτείτε την ιδέα GPS πομπών, αν θέλετε. Είναι τραγικά μικρότεροι από τους trackers (άρα κρύβονται πιο εύκολα) και μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα με geo-lock, δηλαδή αν κινηθεί έξω από ένα ορισμένο κύκλο στον χάρτη.

Τώρα το θέμα είναι τί κάνεις και ποιος "ακούει" στο σήμα του πομπού, όταν το εκπέμψει :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.almax-sec...ct=More+Details

Θεωρείται η καλύτερη αλυσίδα που υπάρχει.. Συγκρίνοντας την κάποιος με αντίστοιχες της abus δεν είναι πολύ ακριβή αν σκεφτούμε ότι της abus ότι αλυσίδα έχει βγει κόβεται ενώ αυτή όχι. Βέβαια πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 5+ κιλά...

Αλλά συμφωνώ πως μια ασφάλεια κλοπής είναι μια καλή ανάσα γιατί δεν μπορεί κάποιος να κουβαλάει την 5κιλη αλυσίδα όπου πάει.. Και συν τοις άλλοις αν κάποιος με κάποιον τρόπο καταφέρει και την σπάσει, η almax δεν θα μας πληρώσει, ενώ η ασφαλιστική θα μας πληρώσει.. Βέβαια οι ασφαλιστικές στις μηχανές πιάνουν τρελό κώλο στις ασφάλειες κλοπής....

Τροποποιήθηκε από τον tribit

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρείται η καλύτερη αλυσίδα που υπάρχει.. Συγκρίνοντας την κάποιος με αντίστοιχες της abus δεν είναι πολύ ακριβή αν σκεφτούμε ότι της abus ότι αλυσίδα έχει βγει κόβεται ενώ αυτή όχι. Βέβαια πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 5+ κιλά...

Αλλά συμφωνώ πως μια ασφάλεια κλοπής είναι μια καλή ανάσα γιατί δεν μπορεί κάποιος να κουβαλάει την 5κιλη αλυσίδα όπου πάει.. Και συν τοις άλλοις αν κάποιος με κάποιον τρόπο καταφέρει και την σπάσει, η almax δεν θα μας πληρώσει, ενώ η ασφαλιστική θα μας πληρώσει.. Βέβαια οι ασφαλιστικές στις μηχανές πιάνουν τρελό κώλο στις ασφάλειες κλοπής....

Ρίξε μια ματιά στη σειρά Protector της Pragmasis, σε πολλά lockpicking reviews την έδειξαν καλύτερη από σειρές της Almax. Εξ'άλλου, είναι η μόνη μέχρι στιγμής military approved στη Βρετανία. Δεν γνωρίζω τα στάνταρ τους, αλλά το όνομα λέει κάτι.

Πάντως τέτοιες αλυσίδες, αν και δεν κόβονται με τίποτα πλην τροχού, ζυγίζουν 4 κιλά ανά μέτρο. Μεγάλο ζόρι για κουβάλημα, ειδικά αν η σέλα δεν έχει αρκετό χώρο και αναγκάζεσαι να την έχεις στον σάκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την έχω την almax IV γύρω στα 2.5 χρόνια. Είναι τέρας και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά ζυγίζει περίπου 11kg. Το οποίο σημαίνει πως υπολογίζεις πως θα τα σκάσεις και στα μεταφορικά...

Φυσικά δεν κουβαλιέται ούτε στη μηχανή ούτε σε τσάντα πλάτης, μόνο ζημιές θα κάνεις. Για πολύ μικρή απόσταση (περίπου 2 χλμ.) μια φορά που δεν είχα επιλογή την έδεσα επάνω μου, γύρω από ώμοπλάτη και κάτω. Βγήκα στο δρόμο σαν τον ράμπο στο πρώτο αίμα... :shock:

Τροποποιήθηκε από τον wihfue

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την έχω την almax IV γύρω στα 2.5 χρόνια. Είναι τέρας και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά ζυγίζει περίπου 11kg. Το οποίο σημαίνει πως υπολογίζεις πως θα τα σκάσεις και στα μεταφορικά...

Φυσικά δεν κουβαλιέται ούτε στη μηχανή ούτε σε τσάντα πλάτης, μόνο ζημιές θα κάνεις. Για πολύ μικρή απόσταση (περίπου 2 χλμ.) μια φορά που δεν είχα επιλογή την έδεσα επάνω μου, γύρω από ώμοπλάτη και κάτω. Βγήκα στο δρόμο σαν τον ράμπο στο πρώτο αίμα... :shock:

Χαχαχαχαχα, και μόνο που έχω την εικόνα στο μυαλό μου γελάω...

Πόσα μέτρα πήρες ρε ψηλέ και είναι 11kg? 2.5-3? Τί να κάνεις 3 μέτρα αλυσίδα, πλοίο δένεις? :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα