Jump to content
Giorgos Pallikaras

Κραξιμο για κρανος.

Recommended Posts

@Angel13 θα προτιμουσες αντι για προστιμο και αφαιρεση αδειας κτλ, να εχει ο νομοθετης σαν τιμωρια 10 2ωρες επισκεψεις σε νεκροτομεια με αποκλειστικους "πελατες" (με συγχωρειτε πολυ για την λεξη), νεκρους αναβατες μοτοσυκλετας;;

Για να καταλαβω ποια ειναι η σωστη τιμωρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παρεξηγήσατε όλοι,νομίζω, το γράψιμο του Palikariou :_thumbsup:

Ο άνθρωπος δεν θέτει ερώτημα αν πρέπει ή όχι να φοράει κανείς κράνος αλλά προβληματίζεται με το άγαρμπο κράξιμο των αναμάρτητων προς τους ελεεινούς ξεκράνωτους.

Είναι άραγε πιο αποτελεσματικό το κράξιμο ή μια φιλική συμβουλή με επιχειρήματα;

'Αγνωστο, Νικόλα.

Το 2ο ειναι σαφως προτιμότερο, αλλά συνηθως πάει στον βρόντο....

Το 1ο, όπως ξερεις δεν το πολυ-σηκωνει η φυλή μας.

Αυτο :unsure:

Σίγουρα το δεύτερο Νικόλα, αλλά οχι όπως παλιότερα που προσπαθούσα να "σώσω" τον καθένα, γιατί στο τέλος έβγαινα και γραφικός, μ@λάκας, γκαντέμης, πρηξ@Rχιδα$, από φίλους τώρα! Συνομήλικους μου! Οχι τίποτα πιτσιρίκια18-19-20 που λες "ok το μυαλό του είναι πάνω απ το κεφάλι", αλλά από από 27-28 χρονών μ@λάκες! Ε δεν υπάρχει σωτηρία!

Οπότε τώρα ασχολούμαι-συμβουλεύω όσο μπορώ μόνο 2-3 δικά μου άτομα, και αν με ρωτήσει και κάποιος γενικά που θέλει να μπει στον κόσμο της μηχανής, που θα τον κόψω όμως οτι αξίζει να ασχοληθώ και οτι αυτά που θα πω δεν θα πέσουν κάτω.

Μάλιστα στο ερώτημα "Πέτρο, να πάρω μηχανή ρε?" τους λέω ένα πολύ συγκεκριμένο και κατανοητό πράγμα

που είχα σκεφτεί και "φιλοσοφήσει" αρκετά, πολύ πριν αρχίσω να καβαλάω, ένα πράγμα που με κρατάει και καβαλάω ακόμα παρά τα τρεξίματα και τα χειρουργεία, και τους βοηθάει αρκετά στην απόφαση τους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για να μην νομιζετε οτι κραζω μονο τους ακρανοβιτς, κραζω πιο πολυ το κρατος που μου εχει στο "εργαλειο" που μπορει να με σωσει "φορο πολυτελειας"... Βρε αστο διαολο! :fool::ranting3::mB_faskelo:

Αλλα αυτο δεν αναιρει τα παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Angel13 θα προτιμουσες αντι για προστιμο και αφαιρεση αδειας κτλ, να εχει ο νομοθετης σαν τιμωρια 10 2ωρες επισκεψεις σε νεκροτομεια με αποκλειστικους "πελατες" (με συγχωρειτε πολυ για την λεξη), νεκρους αναβατες μοτοσυκλετας;;

Για να καταλαβω ποια ειναι η σωστη τιμωρια.

Δεν ξερω αν οντως δεν καταλαβαινεις τι λεω η απλα προσπαθεις να με ειρωνευτεις. Μιλαω για την εφαρμογη των νομων και μερικως για τα υπερβολικα υψηλα προστιμα οχι για το τι τιμωρια θα πρεπε να επιβαλλεται. Ολα τα αλλα τα βγαζεις απ το μυαλο σου. Οποτε η μπες στο κλιμα η αν συνεχισεις να σε τοσο εκτος(ειτε λογω ανικανοτητας ειτε επειδη δε θες να ασχοληθεις) δε θα απαντησω ξανα..

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω να μπω στο κλιμα ρε αδερφε;;;

Το θεμα ειναι για το "κραξιμο" για τη μη χρηση κρανους και πιο πανω μας λες για μια φιλη σου που δεν μπορει να βαλει κρανος γιατι θα της χαλασουν οι τριχες. Και δεν σκεφτηκε καποιος οτι αμα η κοπελα πεσει (το απευχομαι), τα μαλλια της θα ειναι το τελευταιο προβλημα...

Πιο πανω λες για το χιλιαρικο σαν προστιμο. Και σε ρωτω, ποιο θεωρεις ενα καλο προστιμο. Η μηπως να μην εχουμε προστιμο;

Για πες μου λοιπον ποιος ειναι εκτος κλιματος στο θεμα μας...

Εγω πιο πανω ειπα συγκεκριμενα γιατι το κραξιμο ειναι καλο και με 2-3 επιχειρηματα.

Τελος, δεν εχω κανενα λογο να σε ειρωνευτω, οποτε ηρεμα.

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σταματα να με ειρωνευεσαι με τοσο γελειο τροπο αν θες να μεινει φιλικη αυτη η συζητηση καθως ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

έλα μου???

σε ειρωνεύομαι??? και μάλιστα με γελοίο τρόπο???

το "Αν κατάλαβα καλά από το παραπάνω" που έγραψα, σου λέει κάτι?

άλλαξα κάτι από αυτά που εσύ γράφεις στην παραπάνω παράθεση???

σε πιο κομμάτι δεν ήταν κατανοητή η ερώτηση μου δηλαδή, και σου φάνηκε ειρωνική και γελοία η διευκρίνιση που ζήτησα (και αν ήθελες έδινες) στο "όπως όποτε και όπου πρέπει" που είπες???

οκ το έπιασα, μην απαντήσεις καν σε αυτό το ποστ γιατί δεν θα το συνεχίσω έτσι κ αλλιώς

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

rtifosi ψωνίζεις απέξω...

Συμφωνώ με την παιδεία, σε αυτό πρέπει να εστιάζουμε όλοι μας. Επειδή η παιδεία όμως δεν έχει άμεσα αποτελέσματα είμαι υπέρ ενός μέτρου με αυστηρά πρόστιμα, όταν αποδεδειγμένα η εφαρμογή του σώζει ζωές. Ο φόβος φυλάει τα έρμα και αν ήξερες οτι ο νόμος εφαρμόζεται απαρέγκλιτα για όλους, οπότε αν σε έπιαναν θα το φύσαγες, είμαι σίγουρος οτι ένα μεγάλο ποσοστό ακράνωτων θα φόραγε.

Αν τώρα ήξερες οτι το πρόστιμο είναι μικρό, οτι οι πιθανότητες να σε πιάσουν μικρές και οι πιθανότητες να σε γράψουν ακόμα πιο μικρές με ένα μικρό γλύψιμο, έ τότε δε νομίζω οτι το μέτρο θα είχε αποτέλεσμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@crisx τι εννοεις ψωνιζω απεξω...;

Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι βλεπουν στη μη χρηση κρανους το προστιμο.

Εγω δεν βλεπω το προστιμο (η τουλαχιστον ειναι αλλο θεμα συζητησης). Βλεπω την ασφαλεια της χοντροκεφαλας μου πανω απο ολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κρανάκι το ψωνίζεις απέξω οπότε παρακάμπτεις το κράτος...

Συμφωνώ, φταίει ο μπάτσος που μας έγραψε, τον αλήτη. Έννοια σου όμως και έχω το γνωστό μου που θα μου την σβήσει και όλε κυριλέ...Ελλαδάρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω να μπω στο κλιμα ρε αδερφε;;;

Το θεμα ειναι για το "κραξιμο" για τη μη χρηση κρανους και πιο πανω μας λες για μια φιλη σου που δεν μπορει να βαλει κρανος γιατι θα της χαλασουν οι τριχες. Και δεν σκεφτηκε καποιος οτι αμα η κοπελα πεσει (το απευχομαι), τα μαλλια της θα ειναι το τελευταιο προβλημα...

Πιο πανω λες για το χιλιαρικο σαν προστιμο. Και σε ρωτω, ποιο θεωρεις ενα καλο προστιμο. Η μηπως να μην εχουμε προστιμο;

Για πες μου λοιπον ποιος ειναι εκτος κλιματος στο θεμα μας...

Εγω πιο πανω ειπα συγκεκριμενα γιατι το κραξιμο ειναι καλο και με 2-3 επιχειρηματα.

Τελος, δεν εχω κανενα λογο να σε ειρωνευτω, οποτε ηρεμα.

Δε συνενοουμαστε φιλτατε δυστηχως. Ειπα οτι ειχα να πω οποιος θελει ας τα διαβασει καλυτερα η καθολου δεν ξερω δεν εχει νοημα αποτι φαινεται...

έλα μου???

σε ειρωνεύομαι??? και μάλιστα με γελοίο τρόπο???

το "Αν κατάλαβα καλά από το παραπάνω" που έγραψα, σου λέει κάτι?

άλλαξα κάτι από αυτά που εσύ γράφεις στην παραπάνω παράθεση???

σε πιο κομμάτι δεν ήταν κατανοητή η ερώτηση μου δηλαδή, και σου φάνηκε ειρωνική και γελοία η διευκρίνιση που ζήτησα (και αν ήθελες έδινες) στο "όπως όποτε και όπου πρέπει" που είπες???

οκ το έπιασα, μην απαντήσεις καν σε αυτό το ποστ γιατί δεν θα το συνεχίσω έτσι κ αλλιώς

Ναι οταν εγω λεω οτι ο νομος θα πρεπε να νε ελαστικος αναλογα με την περιπτωση και εσυ μου απαντας οτι θελω να εφαρμοζεται ο νομος σε ολους εκτος απο μενα και τους φιλους μου συγνωμη αλλα το εκλαμβανω ως ειρωνια(μαλλον και εσυ το ιδιο θα εκανες). Αλλα ναι καλυτερα να μη το συνεχισουμε τζαμπα χαλιομαστε.

rtifosi ψωνίζεις απέξω...

Συμφωνώ με την παιδεία, σε αυτό πρέπει να εστιάζουμε όλοι μας. Επειδή η παιδεία όμως δεν έχει άμεσα αποτελέσματα είμαι υπέρ ενός μέτρου με αυστηρά πρόστιμα, όταν αποδεδειγμένα η εφαρμογή του σώζει ζωές. Ο φόβος φυλάει τα έρμα και αν ήξερες οτι ο νόμος εφαρμόζεται απαρέγκλιτα για όλους, οπότε αν σε έπιαναν θα το φύσαγες, είμαι σίγουρος οτι ένα μεγάλο ποσοστό ακράνωτων θα φόραγε.

Αν τώρα ήξερες οτι το πρόστιμο είναι μικρό, οτι οι πιθανότητες να σε πιάσουν μικρές και οι πιθανότητες να σε γράψουν ακόμα πιο μικρές με ένα μικρό γλύψιμο, έ τότε δε νομίζω οτι το μέτρο θα είχε αποτέλεσμα

Με βαση αυτα που βλεπω γυρω μου δεν ξερω κατα ποσο αυτος ο εκφοβισμος εχει αποτελεσμα αλλα λογικα οντως ολο και καποιος θα τη γλιτωσε επειδη φοραγε κρανος για να μη φαει προστιμο και ετυχε να πεσει. Και στο θεμα της παιδειας ειμαστε πολυυυυ πισω. Οποτε οπως το θετεις εχεις δικιο.

Απλα ας αφησουμε τους οποιους φανατισμους στην ακρη και ας αναγνωρισουμε οτι ο νομος ειναι μεν απαραιτητος, αλλα απεχει πολυ απ' το να ειναι τελειος οποτε δεν πρεπει να ειμαστε τοσο απολυτοι. Οποιος διαφωνει και με αυτο δε θα αλλαξει γνωμη οτι και να πουμε οποτε τζαμπα κοπος και αντιπαραθεση θα νε και σε αυτη την περιπτωση. ειρηνη υμιν.

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη αλλά το Mybike δεν είναι φόρουμ για μοτοσυκλετιστές; Τι σχέση έχουν οι ακράνοβιτς με τον μοτοσυκλετισμό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλοί δεν είναι,για τους ίδιους λόγους.Δεν νομίζω οτι αξίζει να καμαρώνεις για αυτό,ούτε να προκαλείς την τύχη σου!

οπως εγραψα ειναι παλιες ανωριμωτητες....τωρα δεν οδηγαω ποτε χωρις κρανος μποτες και μπουφαν..το θεμα ειναι οτι εδω και χρονια κανω διαφορα με τις μηχανες που ειχα και ποτε δεν ειχα πεσει..ατυχημα εχω ενα στα 8 χρονια που οδηγαω γιατι οδηγαω απο μικρος και δεν εφταιγα εγω με τρακαρανε......τελος παντων αφου οπως ειπα ειμαι εδω απο δω και περα ειμαι οσο πιο σωστος μπορω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά, νομίζω ότι σηκώνει ένσταση εδώ

Ναι οταν εγω λεω οτι ο νομος θα πρεπε να νε ελαστικος αναλογα με την περιπτωση και εσυ μου απαντας οτι θελω να εφαρμοζεται ο νομος σε ολους εκτος απο μενα και τους φιλους μου συγνωμη αλλα το εκλαμβανω ως ειρωνια(μαλλον και εσυ το ιδιο θα εκανες). Αλλα ναι καλυτερα να μη το συνεχισουμε τζαμπα χαλιομαστε.

Οι νόμοι δε μπορούν να είναι ελαστικοί και κατά περίπτωση, αλλιώς δεν είναι νόμοι. Η ελαστικότητα αυτή στην ερμηνεία κανόνων κοινής συμπεριφοράς σε μια κοινωνία είναι ένας από τους παράγοντες που μας έφερε σε τέτοια χάλια, γενικά και όχι μόνο σε ότι αφορά την οδήγηση.

Για παράδειγμα, πώς θα σου φαινόταν αν ο νόμος έλεγε αφαίρεση άδειας και πινακίδων ή πρόστιμο; Όποιος είχε λεφτά θα πλήρωνε, όποιος δεν είχε θα έμενε χωρίς μέσο να πάει στη δουλειά του για να χάσει και μεροκάματα. Ελαστικότητα είναι κι αυτό.

Το μόνο κλιμακωτό μέτρο που έχω ακούσει να λειτουργεί είναι σε κάποιες σκανδιναβικές χώρες, όπου τα πρόστιμα δεν είναι fix ταρίφα αλλά ποσοστό επί των καθαρών μηνιαίων εισοδημάτων σου. Βέβαια σε εκείνες τις χώρες είναι αδύνατο να κρύψεις και εισοδήματα, οπότε πολύ απλά σου έρχεται ένα ραβασάκι στο σπίτι τέλος του μήνα και ο καθένας είναι κύριος των πράξεών του και των συνεπειών τους, το πληρώνουν και ξέρουν ότι αν χτύπα ξύλο γίνει κάτι από αυτό θα πληρωθεί μέρος της νοσηλείας τους.

Προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι στην εποχή που είμαστε όντως τα εισπρακτικά μέτρα προκαλούν την έχθρα του κόσμου, ειδικά εφόσον τα είδη εξοπλισμού έχουν τέτοιο φόρο. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν προνομιακό ή και καθόλου ΦΠΑ, και μόνο από τα έξοδα νοσηλείας που θα γλίτωναν θα τα έβγαζαν, αλλά τα ζώα που νομοθετούν δε μπορούν μάλλον να κάνουν 5 προσθαφαιρέσεις. Από εκεί και πέρα όμως, αν υποθέσουμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε σοβαρό εξοπλισμό με 300 ευρώ, θα έπρεπε για να αποδώσει και το μέτρο να είναι αμείλικτος και ο έλεγχος επί αυτού. Οπότε πάλι θα είχαμε την ίδια κουβέντα, απλά εκεί πλέον δε θα υπήρχε κανένα επιχείρημα για τη μη χρήση του.

Στη φάση που είμαστε και επειδή πολύς κόσμος δεν έχει να πληρώσει, θα ήταν προτιμότερο να του στερούν τη δυνατότητα χρήσης του μέσου παρά τα χρήματα. Στα 32 μου πήρα μηχανή, μέχρι τώρα πάντα με αστική συγκοινωνία κυκλοφορούσα και μια χαρά προλάβαινα να πάω και σχολή και δουλειά (όταν είχα) και απ'όλα. Να μη λέμε και ότι θέλουμε, δε χάθηκε ο κόσμος αν περπατήσουμε και 10 μέτρα. Οπότε θεωρώ προτιμότερο για τη μη χρήση κράνους να αφαιρούνται πινακίδες για κάποιες μέρες και να τις παίρνει πίσω ο κάτοχος χωρίς πρόστιμο μόλις περάσει αυτό το διάστημα. Θα μου πεις θα κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες μετά. Ε, εκεί κόψ'τους τον κώλο γιατί εκτός από αδιορθωτοι παίζει να είναι και ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος με τρίτο. Ένα τέτοιο μέτρο θα έδινε ευκαιρία στον εκάστοτε αναβάτη να αλλάξει τις συνήθειές του πριν πέσει το χοντρό τσεκούρι, αλλά και πάλι για να αποδώσει θα έπρεπε να μη χαρίζονται κάστανα.

Πραγματικά η μοναδική εξαίρεση που μπορώ να βρω είναι το να δεις 2 άτομα πάνω σε μηχανή και να έχουν μοιράσει τον εξοπλισμό τους για μικροαποστάσεις. Εκεί φαίνεται ότι ο αναβάτης είναι προσεκτικός και προσπαθεί να μεριμνήσει και για την ασφάλεια του συνεπιβάτη του. Είτε λόγω χρημάτων είτε λόγω απροόπτου, μπορεί να τύχει να πάρει συνεπιβάτη ο οποιοσδήποτε χωρίς να έχει επαρκή εξοπλισμό. Αν δούμε έναν αναβάτη με γάντια/μποτες και τον πίσω με κράνος/μπουφάν είναι προφανές ότι δεν είναι κάγκουρες, έχουν μια στοιχειώδη αντίληψη περί προστασίας και φαίνεται ότι δεν πάνε γυρεύοντας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οταν εγω λεω οτι ο νομος θα πρεπε να νε ελαστικος αναλογα με την περιπτωση

Πως γίνεται αυτό ?

Μπορεις να μας δώσεις ενα παράδειγμα ?

Απλα ας αφησουμε τους οποιους φανατισμους στην ακρη και ας αναγνωρισουμε οτι ο νομος ειναι μεν απαραιτητος, αλλα απεχει πολυ απ' το να ειναι τελειος οποτε δεν πρεπει να ειμαστε τοσο απολυτοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λαθος κατηγορια

ΚΑι ελεος με τις εικονες. Γαμω το κερατο μου δηλαδη.

Βαλτε σποιλερ και προειδοποιηστε για το περιεχομενο..

,

Οταν τα δειτε αυτα Live θα δουμε αν ξαναποστερετε με τοση ευκολια

:wallbash:τετοιες εικονες :rtfm::ranting:

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς πάντως οι κλήσεις για το κράνος έχουν μειωθεί. Μάλλον υπάρχει ελαστικότητα όπως λέγεται και παραπάνω σχετικά με το θέμα.

Έχω δει να περνάνε δίπλα από τροχαίους 5 μηχανάκια στη σειρά ξεκράνωτα και ο τροχαίος να σταματάει τον επόμενο που φοράει κράνος...

Άμα βγαίνανε παγανιά για κανά μήνα μόνο για κράνη κάποιοι θα συνετιζόντουσαν. αλλά τώρα.... Δυστυχώς πρέπει να υπάρχει βούρδουλας για κάποιους.

Εδώ η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε και έβλεπες κάτι ελληνάρες στα κανάλια να παρκάρουν μέχρι και στα σκαλιά της πολυκατοικίας πάνω και να λένε με καμάρι "αφού καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία ποιος θα με γράψει?"

Η μαλακία είναι μαγκια στο κεφάλι πολλών ελλήνων και δυστυχώς ξαναλέω δυστυχώς πρέπει να υπάρχει το κράτος να τη συγκρατεί από το να γίνεται επικίνδυνη

Άμα έσκαγε υψηλό ποντάκι στο point system και τσουχτερό πρόστιμο και οι ασφαλιστικές σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνανε μόνο τα μισά αν ο οδηγός ήταν ξεκράνωτος να δω πόσοι θα σκεφτόντουσαν το ζελέ στο μαλλί τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς πάντως οι κλήσεις για το κράνος έχουν μειωθεί. Μάλλον υπάρχει ελαστικότητα όπως λέγεται και παραπάνω σχετικά με το θέμα.

Έχω δει να περνάνε δίπλα από τροχαίους 5 μηχανάκια στη σειρά ξεκράνωτα και ο τροχαίος να σταματάει τον επόμενο που φοράει κράνος...

Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό δυστυχώς. Καμιά φορά στο κέντρο του Ηρακλείου τη στήνουν ΔΙΑΣ μόνο για κράνη, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει αυτή, ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ελαστικότητα τόσο στα κράνη και όσο και στις ζώνες ασφαλείας. Και τα δύο αποδεδειγμένα σώζουν ζωές, αλλά και στα δύο πλέον δεν δίδεται καμία σημασία από το κράτος. Προφανώς αυτό συμβαίνει διότι είναι υπό διάλυση....

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα έσκαγε υψηλό ποντάκι στο point system και τσουχτερό πρόστιμο και οι ασφαλιστικές σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνανε μόνο τα μισά αν ο οδηγός ήταν ξεκράνωτος να δω πόσοι θα σκεφτόντουσαν το ζελέ στο μαλλί τους

Συμφωνω απολυτως!

Δεν θα με χαλαγε ΚΑΘΟΛΟΥ να εβλεπα 0% ΦΠΑ και η αποδειξη αγορας κρανους να εκπιπτει (οπως οι Ιατρικες ας πουμε...)απο τη φορολογια στις Δηλωσεις.Και παραλληλα για οσους επεμεναν να μην φορανε κρανος ή ζωνη απο πεποιθηση ή σταση ζωης ή εστω απο νταλκά,βεβαιωση παραβασης απο την Τροχαια με 20 ποντους ποινη στο point system και 3000€ προστιμο και αν ξαναπεσεις στο ιδιο παραπτωμα μεσα στο 6μηνο,αφαιρεση διπλωματος οδηγησης για 10 χρονια.Και επιπλεον,όρο στην ασφαλιστικη για να ισχυει η ασφαλιστικη καλυψη να γινεται υποχρεωτικα χρηση κρανους στη μοτο και ζωνης στο ΙΧ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λαθος κατηγορια

ΚΑι ελεος με τις εικονες. Γαμω το κερατο μου δηλαδη.

Βαλτε σποιλερ και προειδοποιηστε για το περιεχομενο..

,

Οταν τα δειτε αυτα Live θα δουμε αν ξαναποστερετε με τοση ευκολια

:wallbash:τετοιες εικονες :rtfm::ranting:

Ρε Ηλια απορω ειλικρινα ωρες ωρες.....

Δηλαδη,τι σε ενοχλει;Η εικονα χυμενου μυαλου ή ανοιγμενου κεφαλιου φορα παρτιδα;θα σε ενοχλησει δηλαδη αν δεις εναν νεκρο δίπλα σου στο δρομο με ιδια εικονα γιατι σε χαλασε στο στομαχι ή γιατι εφτασε εκει κολλημενος στην ασφαλτο επειδη δεν ειχε το μυαλο να βαλει ενα γαμωκρανος;;;;;;Δεν πρεπει φιλε να σε/με/μας ενοχλει η εικονα του τραγικου συμβαντος και καταληξης αλλά να μας ενοχλει το γιατι φτανει εκει και ειδικα απο μαλακια του...

Και επρεπε να ξερεις,γιατι μαλλον ξερεις,οτι ποσταρα αυτες τις εικονες(οπως εκανα κι αλλες φορες στο παρελθον) μπας και καταλαβει καποιος που δεν εχει υποψη πώς καταληγει το ανθρωπινο κεφαλι που δεν εχει μυαλο τοσο ωστε να καταλαβει απο μονος του οτι ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ!Δεν ποσταρα για να πικαρω εσενα ουτε οσους φορανε κρανος και για κατουρημα....:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσταρα αυτες τις εικονες(οπως εκανα κι αλλες φορες στο παρελθον) μπας και καταλαβει καποιος που δεν εχει υποψη πώς καταληγει το ανθρωπινο κεφαλι που δεν εχει μυαλο τοσο ωστε να καταλαβει απο μονος του οτι ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ!

Πολύ σωστά :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλοι μου.

Εχω παρατηρησει οτι σε πολλα θεματα τα μελη του φορουμ εκτοξευουν απιστευτη χολη σε αναβατες η συνεπιβατες που δεν φορουνε κρανος....δεν λεω, αλλο να του πεις φορα κρανος για το καλο σου και αλλο να του πεις με στυλακι `` τι να μας πεις και συ ξεκρανωτε`` ή ``τι να περιμενεις απο εναν ξεκρανωτο`` που πραγματικα εμενα πρωσοπικα με πικαρει ασχημα τετοιου ειδους φραση. πιστευω οτι το mybike δεν θα ``σοφρωνησει`` καποιον που δεν φοραει κρανος αν δεν το θελει ο ιδιος. πιστευω οτι ειναι επιλογη του καθενος αν θα φορεσει κρανος η οχι. και επισης σε θεματα με τροχαια εχω διαβασει ποστ ``καλα να παθει δεν φοραγε κρανος``.

φιλικα.

ΧΟλή; Μόνο Χολή; Ξύλο έπρεπε να τρώνε επιτόπου και αφαίρεση με την τρίτη παράβαση του διπλώματος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Και εξηγούμαι:

1. Αν ο οποιοσδήποτες θέλει να πεθάνει... είναι δικό του θέμα, εφόσον πάει και αυτοκτονήσει στο σπίτι του ή σε μία ερημική τοποθεσία μόνο του.

2. Το να οδηγείς όμως χωρίς κράνος δεν είναι μία απλή παραβίαση του νομου.

3. Αντίθετα προκαλεί σε περίπτωση τροχαίο αλυσιδωτές αντιδράσεις και συνέπειες.

4. μπορεί αναπάσα στιγμή να μετατρέψει ένα εν δυνάμει απλό τροχαίο ατύχημα σε θανατηφόρο περιστατικό με απίστευτες ποινικές και αστικές εμπλοκές.

5. Μπορεί να καταστρέψει τις ζωες των άλλων ακόμα και αν η ευθύνη του ατυχήματος είναι στον ακράνοτο. Για φαντάσου να σε χτυπήσει ακράνωτος και να τον έχεις να ξεψυχάει στα χέρια σου με ανοιγμένο το κρανίο. Ποια είναι η ψυχολογία σου μετά;

6. Ο ακράνωτος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες τραυματισμού που οδηγεί σε μόνιμη αναπηρία. Στις περιπτώσεις αυτές ξέρεις ποιος πληρώνει; ΟΙ υπόλοιποι , όλοι εμείς με τους φόρους μας

. Νοσοκομεία, αποκαταστάσεις υγειονομική περίθαλψη για την υπόλοιπη ζωή του.

Ακράνωτος; Ξύλο!

• Like 4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χασοδικη...θελω να σε δω συνηγορο σε ατυχημα πελατη που δε φορουσε κρανος..εκει που θα κατηγορειται για πταισμα τον κοβω να τον στελνεις ηλεκτρικη καρεκλα χαλαρα... :lol: :lol: :lol: :P

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΟλή; Μόνο Χολή; Ξύλο έπρεπε να τρώνε επιτόπου και αφαίρεση με την τρίτη παράβαση του διπλώματος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Και εξηγούμαι:

1. Αν ο οποιοσδήποτες θέλει να πεθάνει... είναι δικό του θέμα, εφόσον πάει και αυτοκτονήσει στο σπίτι του ή σε μία ερημική τοποθεσία μόνο του.

2. Το να οδηγείς όμως χωρίς κράνος δεν είναι μία απλή παραβίαση του νομου.

3. Αντίθετα προκαλεί σε περίπτωση τροχαίο αλυσιδωτές αντιδράσεις και συνέπειες.

4. μπορεί αναπάσα στιγμή να μετατρέψει ένα εν δυνάμει απλό τροχαίο ατύχημα σε θανατηφόρο περιστατικό με απίστευτες ποινικές και αστικές εμπλοκές.

5. Μπορεί να καταστρέψει τις ζωες των άλλων ακόμα και αν η ευθύνη του ατυχήματος είναι στον ακράνοτο. Για φαντάσου να σε χτυπήσει ακράνωτος και να τον έχεις να ξεψυχάει στα χέρια σου με ανοιγμένο το κρανίο. Ποια είναι η ψυχολογία σου μετά;

6. Ο ακράνωτος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες τραυματισμού που οδηγεί σε μόνιμη αναπηρία. Στις περιπτώσεις αυτές ξέρεις ποιος πληρώνει; ΟΙ υπόλοιποι , όλοι εμείς με τους φόρους μας

. Νοσοκομεία, αποκαταστάσεις υγειονομική περίθαλψη για την υπόλοιπη ζωή του.

Ακράνωτος; Ξύλο!

To 4 είναι πολύ σημαντικό. Μπράβο Δημήτρη για την λεπτομέρεια αυτή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχομαι αυτα που ποσταρεις να μην τυχει να τα δεις ζωντανα.. Μπορεις να παρουσιασεις κατι τοσο τραγικο και να φερεις καλυτερα αποτελεσματα.

Ετσι, απλα πλατιαζεις..

Το να βαζεις ακραιες φωτο δεν κερδιζεις κατι. Φερε αυτη την στιγμη την κορη σου να δει αυτες τις φωτο.. Δεν νομιζω να της αρεσει, ουτε να σου αρεσει το πως θα δεις την φατσουλα της

Οταν θελουμε να δωσουμε το καλο παραδειγμα και ενα '',μαθημα'' δεν χρειαζεται να δειξεις ουτε ακραιες φωτο, ουτε υπερβολικα σχολια και λεξεις

γαμωκρανος και γαμωκεφαλο ειναι υπερβολικα

Απλα και ομορφα.. Βγαινεις περισσοτερο κερδισμενος :cheers:

τες πα, μαλακια μου που ασχολουμαι, καντε οτι θελετε, εσεις γνωριζετε περισσοτερα

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS
  • Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να βαζεις ακραιες φωτο δεν κερδιζεις κατι. Φερε αυτη την στιγμη την κορη σου να δει αυτες τις φωτο.. Δεν νομιζω να της αρεσει, ουτε να σου αρεσει το πως θα δεις την φατσουλα της

Ηλία, εάν η κόρη μου αποφάσιζε σε 320 χρόνια να οδηγήσει μηχανάκι, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα τις έδειχνα τέτοιες φωτογραφίες.... :crazy:

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...