Jump to content
Αιγαιοπλόος

Βιωματικό Οδοιπορικό στα Δυτικά Βαλκάνια. Σκόπια, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Recommended Posts

Για σένα Κώστα βιωματικό, για μένα νοερό και λυτρωτικό...!!!

Είχα ανάγκη από ένα καλό ταξιδιωτικό, με ωραία γραφή...!!!

Σ' ευχαριστώ και Καλούς Δρόμους να έχετε πάντα...!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παίδες, ευχαριστώ για τα τιμητικά σχόλια.

Χαίρομαι που κατάφερα να σας έχω "συνταξιδιώτες" στο οδοιπορικό.

Δεν ήθελα ένα απλό "κατεβατό" από φωτογραφίες αλλά μια γεύση από το αποτύπωμα του μοτοσυκλετιστικού βιώματος στην παρέα μας.

Εξ ου και ο τίτλος "Βιωματικό οδοιπορικό". :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και οι χάρτες, για να έχετε και μια εικόνα της διαδρομής.

82390346.png

40190585.jpg

Παρατηρήστε ότι αλλιώς περάσαμε την Αλβανία στο "ανέβασμα" και διαφορετικά στο κατεβασμό. Επίσης, στο "ανέβαινε", πηγαίναμε πλάι στις Δαλματικές ακτές ενώ κατεβαίνοντας πήγαμε από τα "μέσα μέρη". Αξίζει νομίζω η οδική ποικιλία. Και στο Σούνιο άμα πας παραλιακώς, θέλεις να γυρίσεις ... Μεσογειακώς, να 'ουμ' :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια για την άψογη περιγραφή και για τις στιγμές που μοιράστηκες μαζί μας!

Φοβερές εικόνες από τις γείτονες χώρες. Μέσα σε όλα όσα αναφέρεις, σημειώνω το εξής

Είπαμε, κάλλιο μια μέτρια μηχανή σε ταξίδι παρά μια σούπερ στο γκαράζ ή στην καφετέρια.

... και λέω "Μα πόσο δίκιο έχει..."

Καλούς δρόμους σε όλους τους ταξιδευτές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο ταξιδιωτικό !!! Διαβάζοντας το ένιωσα πολύ όμορφα και "ταξίδεψα" κι εγώ μαζί σας !!! Πραγματικά με συνεπήρε!

Εύχομαι πάντα τέτοια και πάντα όρθιοι!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο ταξιδιωτικό! Υπερόχες φωτογραφίες και όπως πάντα άριστο κείμενο!

Ευχαριστώ πολύ!

Καλά ταξίδια και πάντα όριθιοι!

Τροποποιήθηκε από τον funk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήτανε ότι χρειαζόμουν τώρα το διάβασα και με ταξίδεψε....έδωσα τροφή για τα όνειρα μου. Μπράβο σας παιδιά να ήσαστε καλά να έχετε πολλές εμπειρίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, σας ευχαριστώ και πάλι.

Ήτανε ότι χρειαζόμουν τώρα το διάβασα και με ταξίδεψε....έδωσα τροφή για τα όνειρα μου.

Λίαν τιμητικό το σχόλιο. Ευχαριστώ. Έπιασε τόπο το "Βιωματικό οδοιπορικό"!

Να χαίρεσαι το 1150 και να ταξιδεύεις όπου γης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λυπάμαι οσους εχασαν ευκαιριες και βιώματα για να κρατήσουν τα υπάρχοντά τους αγρατζούνιστα

Κραταω αυτο και υποκλινομαι φιλε Κωστα! Οτι πιο ομορφο και αληθινο εχω διαβασει πολυ καιρο τωρα...

Σε ευχαριστω για την υπεροχη, ολοδροση, ζωντανη ματια σε ενα ταξιδι αληθινα πλουσιου σε συναισθηματα -φαινεται αυτο και το ξερεις... :)

Να ειστε παντα καλα να ταξιδευετε και ολοι μας για να ανταμωνουμε εκει εξω σε καποια απο τις σελιδες του μεγαλου βιβλιου που λεγεται Γη. :)

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κραταω αυτο και υποκλινομαι φιλε Κωστα! Οτι πιο ομορφο και αληθινο εχω διαβασει πολυ καιρο τωρα...

Σε ευχαριστω για την υπεροχη, ολοδροση, ζωντανη ματια σε ενα ταξιδι αληθινα πλουσιου σε συναισθηματα -φαινεται αυτο και το ξερεις... :)

Να ειστε παντα καλα να ταξιδευετε και ολοι μας για να ανταμωνουμε εκει εξω σε καποια απο τις σελιδες του μεγαλου βιβλιου που λεγεται Γη. :)

Τα τιμητικά σχόλια από έναν πραγματικό Ταξιδευτή (όνομα και πράμα) έχουν ξεχωριστή αξία. Νίκο, ευχαριστώ. Καλούς δρόμους να 'χεις, φίλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο ταξίδι,πολύ ωραία μέρη.Άντε και στο επόμενο.Πάντα όρθιος.

Υ.Γ:Πέρασες και από την πόλη μου(Κατερίνη).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΒΑΛΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ!!

Θυμίζω...

Ταξίδι με αφετηρία την Ερμούπολη της Σύρου. Προορισμός τα Βαλκάνια. Τη μια χρονιά τα Δυτικά (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία), την άλλη τα Ανατολικά (Βουλγαρία, Ρουμανία). Το οδοιπορικό που διαβάσατε σ' αυτό το νήμα αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια. Προσεχώς θα γράψω και το νέο οδοιπορικό για τα Ανατολικά. :D

Πρώτο μέρος

στο βιντεάκι: Δρόμος στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δίπλα στις όχθες του ποταμού Νερέτβα, καθ' οδόν από το Σεράγεβο για το Μόσταρ.

Δεύτερο μέρος στο βιντεάκι: Ο γνωστός στους μοτολάτρες Transfagarasan Road της Ρουμανίας. Στα 2.035 μέτρα υψόμετρο. Ανοιχτός από χιόνι για μόλις 3 μήνες το χρόνο. 6 Ιουνίου άνοιξε φέτος. Στις 24 τον περάσαμε.

Καλή θέαση.

Αναβάτης: Αιγαιοπλόος.

Συνεπιβάτισσα - Camerawoman: Αιγαιοπλόεσσα.

Μοτοσυκλέτα: Honda XL700V Transalp C-ABS.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ευχαριστώ για τα τιμητικά σχόλια.

Προσεχώς, θα γράψω και για το δεύτερο οδοιπορικό στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Βαλκάνια.

Βουλγαρία, Ρουμανία.

Πρέπει να βρω χρόνο, όμως, γιατί γράφω πολλά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Αιγαιοπλόος, εσυ ετσι όμορφα που γραφεις και τη διαδρομη απο το σπιτι στη δουλεια να γραψεις θα μας καθηλώσεις μπροστα στα πισια μας...

Τη διαδρομη σου είχα την τυχη να την οδηγησω και εγω αλλα ετσι οπως μου την παρουσιασες νομισα πως εκανα αλλο ταξιδι....

Τα χιλια μπραβο ειναι λιγα και ενα ευχαριστω δεν μπορει να αποδώσει το ποσο ομορφα ενιωθα καθ'ολη τη διαρκεια της αναγνωσης....

υ.γ Ευγε σε ολους τους συντελεστες του ταξιδιου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπέροχα μέρη και υπέροχη περιγραφή.

Πάντα τέτοια αγαπητέ.!!

Στην έκθεση σίγουρα σου έβαζαν άριστα.!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ, παίδες. Χαίρομαι που σας συν-ταξίδεψα με το οδοιπορικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσταρω για να κρατησω σημειωμενο το πολυ ωραιο ταξιδιωτικο.

Με το καλο και στα επομενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω τωρα την ανακαλυψα τη θεματικη...Καλοτυχοι οσοι μπορουν και ταξιδευουν με "σαρκα και οστα",μονοι ή με συντροφιά...Εμεις οι υπολοιποι, μονο με το μυαλο και την καρδιά πλεον...Συγχαρητηρια λοιπόν για το θεμα και τις καλες φωτογραφιες.Αν ποτε σε ξαναβγαλει ο δρομος προς τη Βορειο 'Ηπειρο,πηγαινε και στο Γαλαζιο Ματι-Εξαμιλι...Αξιζει τον κοπο...

Τροποποιήθηκε από τον NORMANN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλά μπράβο παιδιά!!! Ωραίες φωτογραφίες- εξιστόρηση που σε ταξιδεύει!!!

Συγχαρητήρια και εύχομαι πολλά όμοια στο μέλλον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και ρωτάτε, το επόμενο οδοιπορικό που θα γράψω θα είναι για περσινό ταξίδι μας στη Ρουμανία.

4000 χιλιόμετρα συνολικά (από Ελλάδα σε Ελλάδα), εκ των οποίων μια 700άρα υπό βροχή (ενίοτε και καταρρακτώδη).

Από τη λιακάδα του Αιγαίου, λοιπόν, σε βροχερές ορεινές διαδρομές των Καρπαθίων στη Ρουμανία, σε απίστευτη φύση και πανύψηλα ορεινά περάσματα (Ρουμανικές "Άλπεις").

Μέχρι να γράψω το νέο οδοιπορικό (θέλω χρόνο γιατί γράφω πολλά, όπως ξέρετε), πάρτε μια ρουμάνικη οδική "γεύση" πάνω από το Transalp,συντροφιά με ένα ωραίο βαλκανικό τραγούδι που βρήκα τυχαία και μ' άρεσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα