Jump to content
Sign in to follow this  
Παναγιώτης Κ.

Test ride BMW R1200 GS (lc) vs KTM 1190 Adventure

Recommended Posts

Μονο εγω θελω ενα mega test μεταξυ :

Honda Crosstourer

KTM Adventute 1190

BMW R1200GS LC

Yamaha Super Tenere XT1200Z

Moto Guzzi Stelvio 1200 ????

ατυχως στα ιταλικα.Το τεστ στην Ελλαδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε παιδια πειτε το Χαμπο να παρει το 1190 για να μην νομιζει οτι ειμαι ο μονος που τον σπρωχνω προς τα εκει. Θα το εχω και τυψεις μετα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια σημειωση και απο μενα για τα ηλεκτρονικα βοηθηματα. Σαφεστατα και ειναι καλοδεχουμενα και απαραιτητα ισως ανεξαρτητος "χεριων". Τα 130 πραγματικα καθαροαιμα αραβικα που καλπαζουν στην πισω ροδα του ΚΤΜ δεν ειναι παιχνιδι.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι αυτο που αναφερθηκε προηγουμενος για το ΚΤΜ οτι τα κανει ολα μονο του.

Εχει τα ιδια βοηθηματα που ειχε και το BMW πριν να βγαλει το τωρινο "μισο-υδροψυκτο".

Απλως ετοιμα οδηγικα προφιλ με ενα πολυ καλο T/C.

Και εγω εκανα βολτα το 1190 και - ναι! Ειχα αυτη την αισθηση σιγουριας ,οτι το μηχανακι ειναι σιγουρα βιδωμενο στο εδαφος ,οσο στραβα και να ερθουν οι ροδες μεταξυ τους. Αυτο ομως θα το απεδιδα στο καλο πλαισιο γεωμετρια και αναρτησεις της μοτας και υστερα στα ηλ. βοηθηματα.

Η ενσταση μου ειναι προς το BMW που πλεον φοραει ημι-ενεργητικες αναρτησεις. (Αληθεια τι διαβολο σημαινει αυτο το "ημι"?).

Αν θεωρουμε οτι το ΚΤΜ τα κανει ολα μονο του, το BMW που ρυθμιζει αποσβεσεις συμπιεσης και επαναφορας,προφορτισεις και τα παντα ολα ,μονο του,απλα επειδη καταλαβε οτι τσαρουχωσες φρενα ή συφιλιαστηκες στο στροφιλικι τι ειναι?

Βασικα ειναι σαν να διαθετει τεχνητη νοημοσυνη. Αυτο που θελω να πω ειναι ,οχι οτι δεν μου αρεσει,αλλα θεωρω οτι αυτο που σε βοηθαει περισσοτερο απο τα δυο ειναι σαφεστατα το BMW.

ΥΓ Εχω οδηγησει μονο το ΚΤΜ.

Ρε παιδια πειτε το Χαμπο να παρει το 1190 για να μην νομιζει οτι ειμαι ο μονος που τον σπρωχνω προς τα εκει. Θα το εχω και τυψεις μετα :P

Χαμπο παρε το ΚΤΜ! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ατυχως στα ιταλικα.Το τεστ στην Ελλαδα...

πανεμορφο τεστ το ειδα ολο παρολο που δεν γνωριζω γρι ιταλικα..:P βλέποντας τετοια τεστ αναρωτιεμαι τοσο ομορφη χωρα εχουμε ρε φιλε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχχχχ. Αν δεν ηταν αυτο το νεο gs δεν θα υπηρχε καν διλλημα.Αλλα ενταξει.Το αποφασισα.Θα παρω το 1190. Απλα επειδη δεν ειμαι οικονομικα ανετος δεν μπορω να το παρω τωρα.Θα κρατισω το gs και θα παρω το 1190 μαλλον μεταχειρισμενο (αν εχει πουλισει στην Ελλαδα και υπαρχουν αρκετα) γιατι με αυτην την κριση δυσκολο το κοβω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

BTW Στο ΜΟΤΟ γραφουν πως το R αν και χωρις κουμπακι για τις αναρτησεις , ειναι μακραν καλυτερες του απλου. Με δεδομενο οτι εχουν την ιδια τιμη....... :whistling:

Δεν εχω σταμπαρει μονο αν φορανε σαμπρελες ή οχι. Ξερει κανεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπομονη xampo θα βγουν μεταχειρω μετα απο ενα χρονο.Τα ευρωπαικα μπουρδελα θελουν να τα κοιτας απο μακρυα και αγαπημενοι για κανα δυο χρονια ,μεχρι να περασουν ιλαρα,ερυθρα,παραμαγουλες και καμμια γαστρεντεριτιδα.Πιο πριν ασε τα πειραματοζωα να κανουν τις αγορες.. :shock: Εσυ μετα ,οταν θα εχουν κανει το εμβολιο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες τα χρυσόστομε, και εμένα αυτή είναι η αίσθηση μου. Αυτά περίπου θα έγραφα και εγώ όταν πριν από μερικές εβδομάδες το είδα για ώρα από κοντά, αλλά θα περνούσαν στο ντούκου γιατί με θεωρούν "βαμμένο" Χοντάκια.

Λέγε τώρα και γρήγορα πόσα του έσκασες του από πάνω για να τα γράψει αυτά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

BTW Στο ΜΟΤΟ γραφουν πως το R αν και χωρις κουμπακι για τις αναρτησεις , ειναι μακραν καλυτερες του απλου. Με δεδομενο οτι εχουν την ιδια τιμη....... :whistling:

Δεν εχω σταμπαρει μονο αν φορανε σαμπρελες ή οχι. Ξερει κανεις?

Σε τι ειναι μακραν καλυτερο το R απο το απλο? (εκτος του off road εννοειται) Δεν γραφουν συγκεκριμενα πραγματα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να και ενα ελληνικο τεστ του KTM Adventure 1190 R http://www.mrbike.gr/website/Street/ktm-1190-adventure-R-2013-%E2%80%93-On-board-dokimi-stin-ellada.html ...1000 ευρω πιο ακριβο απο το προηγουμενο περιπου νομιζω η διαφορα των δυο ειναι πανω απο 1000...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Super Tenere, γιατί το αποκλείεις;

Καλό χρυσό το SuperTenere, αλλά έχει μείνει πίσω σε απόδοση κινητήρα. ΟΚ κυβικά-ροπή, ποιότητα, αξιοπιστία, δυνατότητες, καλό πακέτο τεχνολογίας και μια σχετική διαφορετικότητα αλλά στην παρούσα φάση, όλοι οι υπόλοιποι είναι αλλού. Η κατηγορία αυτή πραγματικά έχει πάει σε άλλο επίπεδο... Προσωπικά το SuperTenere το βλέπω ως συνδετικό κρίκο με την παλιά γενιά των μεγάλων δρομο on-off (Βαραντέρο, Βστρόμ Καπονόρντ, ακόμη και σε σχέση με το απερχόμενο GS κτλ) και με την καινούρια όπου είναι φανερό πως έχει ξεφύγει. Έχω το περιοδικό των Ιταλών που έκαναν το τέστ Ελλάδα...και χαζεύεις μια τεράστια γκάμα μηχανών για να καλύψουνε πραγματικά κάθε γούστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ξερω οτι το R γαμαει και ισοπεδωνει.μακραν αυτη την στιγμη το καλυτερο εργαλειο.και λεω το R οχι το απλο και ηλεκτρονικο,που βγηκε λιγο bi :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γενικω νομιζω οτι το R πρεπει να υπερτερει μονο στο χωμα εναντι τον αλλων 2 καλυτερων κατα την γνωμη μου (gs,crosstourer)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γενικω νομιζω οτι το R πρεπει να υπερτερει μονο στο χωμα εναντι τον αλλων 2 καλυτερων κατα την γνωμη μου (gs,crosstourer)

και στην ασφαλτο :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στο νερό μην σου πώ δηλαδή............. :P

εκει πεταει :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω να κανω μια παρατηρηση μονο, νομιζω πως την αισθηση ασφαλειας που δινει το ΚΤΜ ιδιαιτερα στα δυσκολα ερχεται απο το στησιμο που εχει και οχι απο τα ηλεκτρονικα και αυτο ειναι κληρονονομια των 990....

(και των παιδιων του Matighofen γενικοτερα)

Το R μοντελο με το 21' τροχο εμπρος ειναι με διαφορα εμπρος στα οφ κοματια απο τα υπολοιπα...

Α, και τα δυο μοντελα δεν εχουν σαμπρελες, για τον φιλο που ειχε την απορια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τι ειναι μακραν καλυτερο το R απο το απλο? (εκτος του off road εννοειται) Δεν γραφουν συγκεκριμενα πραγματα ?

Αναφερουν οτι η λειτουργια των αναρτησεων ειναι ανωτερη απο του απλου, και ας μην ρυθμιζονται ηλεκτρονικα απο το τιμονι με κουμπακια.

Το R δηλαδη φοραει αλλες αναρτησεις, πιο ακριβες απο το απλο. Στους τιμοκαταλογους του ΜΟΤΟ που βλεπω πισω ,γραφουν ιδια τιμη για το R και το απλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν με φαινεται και τοσο κουλος ο Κατεμας . Τα 25 αλογα διαφορα που εχουν μεσα σε μια πιστα καρτ δεν λενε και πολλα παντως γι αυτο κρατιουνται κοντα ο ενας στον αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα