Jump to content
Sign in to follow this  
Παναγιώτης Κ.

Test ride BMW R1200 GS (lc) vs KTM 1190 Adventure

Recommended Posts

πολυ καλη κ αντικειμενικοτατη περιγραφη επειτα απο συντομη γνωριμια!

ανυπομονω να δοκιμασεις(δυστυχως αυτη την περιοδο δεν εχω την δυνατοτητα να κανω ο ιδιος δοκιμη ελεω ελλειψης χρονου) κ το crosstourer,που ειναι απο τις αγαπημενες μου μοτοσυκλετες (ειδικα το αυτοματο)..

θα ηθελα να δω τι λαβρακια πιανει απεναντι στο γερμανικο κ το αυστριακο..η μηπως τι λαβρακια πιανουν αυτα απεναντι του? :whistling:

οποτε αναμενω (ανυπομονα),μια δοκιμη του χοντα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

:spiteful::_thumbsup: :_thumbsup: ....τι να πω φιλε!...τα πες ολα ...και πολυ σωστα μαλιστα!

.......λεφτα που θα βρουμε ομως?...χεχε!

....

....

:spiteful: .... τι θα παρεις τελικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια περιγραφη. Γενικα αυτα λενε και οι περισσοτετερες δοκιμες,αλλα ειναι αλλιως να τα ακους απο καποιον που οντως τα δοκιμασε.

Πολυ καλη και η αντιδραση σου στην Χονδα. Αυτο το καταστημα και καθε τετοιο καταστημα πρεπει να παιρνει ο,τι του αξιζει.

Εν αναμονη των αλλων τεστ ραιντ που θα κανεις,λοιπον. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ; Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα για μένα. Επειδή οι ανησυχίες μου είναι πρωτίστως ταξιδιάρικες, θα έπαιρνα αυτό που κατά την εκτίμησή μου τις καλύπτει καλύτερα, δηλαδή BMW ή Crosstourer και κάπου κάπου θα δανειζόμουν το ΚΤΜ του Χάμπου ........... :whistling:

Επίσης, καλό και χρυσό το ΚΤΜ αλλά είσαι πάντα με την απορία αν το πηγαίνεις γρήγορα εσύ ή αν σε πηγαίνει γρήγορα αυτό. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που λέω, αλλά όταν τα κάνει όλα το μηχανάκι, ποιά είναι εν κατακλείδι η ικανοποίηση; Όταν για παράδειγμα κάνουμε καμιά σβέλτη βόλτα με το Ντέρο, ξέρω πως εγώ το φρέναρα οριακά, εγώ έξυσα τις βαλίτσες ή τα πατάκια, εγώ το επιτάχυνα με το ελεγχόμενο από τον καρπό μου ντριφτάρισμα, εγώ το επιτάχυνα στην βροχή ή στην γλύτσα χρησιμοποιώντας για αντισπίν το πίσω φρένο. Sense of achievment το λένε οι Άγγλοι, δεν μου έρχεται τώρα πρόχειρη αντίστοιχη έκφραση. Και όλη αυτή η φάση σε βελτιώνει και σε κρατάει σε φόρμα σαν οδηγό. Με το ΚΤΜ όλα αυτά θα γινόταν σαφώς καλύτερα και σίγουρα ταχύτερα, αλλά εγώ θα μπορούσα εκείνη την ώρα να κάνω τσιγάρο μιας και θα τα έκανε όλα το μηχανάκι, αυτό δηλαδή που έγραψα παραπάνω, σε κάνει μάγκα.

......................

.......λεφτα που θα βρουμε ομως?...χεχε!

Εσύ όμως δεν μας είπες, για ποιό σου λείπουν τα λεφτά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
............

Πολυ καλη και η αντιδραση σου στην Χονδα. Αυτο το καταστημα και καθε τετοιο καταστημα πρεπει να παιρνει ο,τι του αξιζει.

................................

Μα, ρε φίλε, πραγματικά τα πήρα στο κρανίο. Μιλάμε (με "το παιδί", μην ξεχνιόμαστε) τόση ώρα στο τηλέφωνο, ξέρει πως θα πάω εκεί από Καβάλα, με ρωτάει τί μηχανάκι έχω και του λέω πως έχω τέσσερα Χόντα (και πως είχα άλλα εφτά πριν από αυτά), και μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι το "καυλαντισμένο λιονταράκι" που πάει να καβαλήσει ένα καλό μηχανάκι για ένα χιλιόμετρο για να έχει να κοκορεύεται μετά στην παπόβια παρέα του; Έλεος πια.....................

Αυτός έχασε, εγώ περιμένω ειδοποίηση από συνάδελφο (και ανταγωνιστή του). Και εάν - όταν το πάρω, πάλι θα φροντίσω πάω από εκεί και να τον χαιρετήσω.............. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι αστοχη ερωτηση ειναι αυτη τωρα??? Crosstourer φυσικα. :_innocent:

Το ΚΤΜ εφαγε Χ ηδη,το BMW καλο-χρυσο αλλα ποιος θα τρεχει για σερβις στου διαολου την μανα,οποτε το ψηλο VFR που ειναι και γληγορο,και δεν εχει ενα σκασμο ηλεκτρονικα να σε ζαλιζουν...... :_innocent:

Το μονο αθλιο στο Χονδα,ειναι το καντραν του,που ΔΕΝ εχει ''ρολογια'' και βελονες...... :lac:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος ο Παναγιωτης , αν και πραγματικα εχω ακομα μια απορια.

Πιστευεις αληθεια πως υπαρχει περιπτωση να ειναι το crosstourer καλυτερο απο (εστω) και ενα απο αυτα τα δυο μηχανακια? Νομιζω οτι εισαι τρελος φιλε ! Πραγματικα,δεν υπαρχει περιπτωση .Γνωμη μου.

Δευτερη απορια ,

Τι εννοεις οτι σε κανει μαγκα το μηχανακι? Και οτι σε πηγαινει μονο του? Επειδη εχει τα ηλεκτρονικα? Δεν συμφωνω.

Πιστευεις οτι μπορει να το παει το ιδιο ενα KTM 1190 adventure η ενα BMW GS LC ενας κοινος γνωστος μας που ειναι ''κουλος'' με εσενα η καποιον αλλο που εχει χερια? Δεν νομιζω !

Οταν μιλαμε για μηχανακια με πανω απο 90-100 αλογα ,οσα ηλεκτρονικα και να εχουν,πιστευω πως τον κουλο δεν θα τον κανουν μαγκα Παναγιωτη .Θελουν αρχιδι@ ,εστω και μικρα ,και χωρις τριχες,αλλα θελουν .Οπως και να το κανουμε .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιώτη πολύ καλό το συγκριτικό σου!

Προσωπικά πιστεύω ότι στο Crosstourer θα συναντήσει κανείς ένα ακόμα πιο ομοιογενές και φιλικό σύνολο απ' ότι στην bmw, με διαφορετικά χαρακτηριστικά κυρίως στο δούλεμα το κινητήρα. Ίδια άλογα και ροπή έχουν μεν και στις ίδιες στροφές, αλλά οι 4κ του crosstourer νομίζω ότι είναι εγγύηση ελαφρώς πιο ομαλής λειτουργίας και φυσικά υψηλότερης κατανάλωσης. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι θα είναι μια από τα ίδια με το R1200gs, απλά με πιο συμβατικό μπροστινό.

Εάν μου έλεγαν ότι το bmw έχει ίδια επίπεδα αξιοπιστίας με το honda, και δεν θα ανησυχούσα για τα μικρο-προβλήματα που θα συναντούσα (τα οποία και κοστίζουν) θα επέλεγα σαφώς το 1200gs, λόγω σίγουρα πιο έντονου χαρακτήρα.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος ο Παναγιωτης , αν και πραγματικα εχω ακομα μια απορια.

Πιστευεις αληθεια πως υπαρχει περιπτωση να ειναι το crosstourer καλυτερο απο (εστω) και ενα απο αυτα τα δυο μηχανακια? Νομιζω οτι εισαι τρελος φιλε ! Πραγματικα,δεν υπαρχει περιπτωση .Γνωμη μου.

Δευτερη απορια ,

Τι εννοεις οτι σε κανει μαγκα το μηχανακι? Και οτι σε πηγαινει μονο του? Επειδη εχει τα ηλεκτρονικα? Δεν συμφωνω.

Πιστευεις οτι μπορει να το παει το ιδιο ενα KTM 1190 adventure η ενα BMW GS LC ενας κοινος γνωστος μας που ειναι ''κουλος'' με εσενα η καποιον αλλο που εχει χερια? Δεν νομιζω !

Οταν μιλαμε για μηχανακια με πανω απο 90-100 αλογα ,οσα ηλεκτρονικα και να εχουν,πιστευω πως τον κουλο δεν θα τον κανουν μαγκα Παναγιωτη .Θελουν αρχιδι@ ,εστω και μικρα ,και χωρις τριχες,αλλα θελουν .Οπως και να το κανουμε .

Για το Crosstourer (και όπως έγραψα παραπάνω, για τα δικά μου ταξιδιάρικα και ασφάλτινα θέλω), ναι πιστεύω πως είναι καλύτερο από το ΚΤΜ και από όσο διαβάζω μάλλον και από το BMW. Μένει να το οδηγήσω και αυτό και να σΕ λέω.

Τώρα για το άλλο, πολύ μεγάλη κουβέντα φίλε. Σίγουρα τον κουλό δεν θα τον κάνει "χέρι", σίγουρα ο καλός οδηγός θα το πάει πολύ καλύτερα, αλλά είναι τόσα τα πράγματα που αντί να τα κάνω εγώ τα έκανε για μένα το μηχανάκι. Ίσως το "πολιτισμικό σοκ" που υπέστην από τα τελείως manual μηχανάκια μου στο full electronic control - "κάνω τα πάντα μόνο μου" ΚΤΜ να με έκανε λίγο υπερβολικό στην συγκεκριμένη διατύπωση αλλά αυτή είναι η αίσθηση που σε γενικές γραμμές μου έδωσε............ Πάμε να το ξαναπάρουμε να τα ξαναδούμε, τί λές; :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν και πετάγομαι λίγο σαν την τσου-τσού αλλά καμιά φορά οι εντυπώσεις ενός αδαή μπορούν να μαρτυρήσουν πολλά! θα συμφωνήσω λίγο με αυτό που λέει ο Παναγιώτης ότι κάνει πολλά πράγματα μόνο του! Αυτό ήταν που ενθουσίασε εμένα τον κουλό και όταν γύρισα σπίτι και συζήτησα για την εντύπωση που με άφησε το ΚΤΜ ήταν ότι με αυτό το μηχανάκι νιώθεις ότι ΔΕΝ θα ΠΕΣΕΙΣ!

Σου γλίστρησε λίγο στην εκκίνηση εντός πόλης?κανένα πρόβλημα ξεγλιστράει μόνο του!

Είσαι κουλάδι που ανοίγει τα 150 άλογα στην ευθεία απο στροφή σε στροφή και μετά δεν ξέρεις πως να το βάλεις στην επόμενη? κανένα πρόβλημα! τσαρουχώνεις τις άγκυρες κόβεις σε ρυθμό κότας και τσούπ μπαίνεις στη στροφή!

Παρόλο που ήταν ένα ξένο μηχανάκι και είχα τον φόβο ότι είναι πάνακριβο και αν πάθει κάτι δεν είναι δικό μου, ένιωθα πολύ πιο άνετος και ασφαλής απο τον Πήγασο στα πάντα! και κυρίως στό ότι δεν θα πέσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά οι 4κ του crosstourer νομίζω ότι είναι εγγύηση ελαφρώς πιο ομαλής λειτουργίας και φυσικά υψηλότερης κατανάλωσης.

Σε αλλο θεμα στο φορουμ αναπαραγουν πληροφορια απο τεστ που αναφερει καταναλωση του R1200GS μεχρι και 13λιτρα αν το πιεσεις ..(και λεγαμε οτι το hayabusa καιει τ'αντερα του :tooth: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αλλο θεμα στο φορουμ αναπαραγουν πληροφορια απο τεστ που αναφερει καταναλωση του R1200GS μεχρι και 13λιτρα αν το πιεσεις ..(και λεγαμε οτι το hayabusa καιει τ'αντερα του :tooth:)

Κάτι για 5,5 μ.ο. ακούω πάντως.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μοτοτριτη αναφερει 6.5 μ.ο που μου ακουγεται ποιο λογικο για τα κυβικα του κινητηρα .

http://www.mototriti..._news/96278.asp

H BMW δινει :

Fuel consumption

56 mph (90km/h) 57 mpg (4.1 l/100km)

75 mph (120km/h) 43 mpg (5.5 l/100km)

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ήταν ότι με αυτό το μηχανάκι νιώθεις ότι ΔΕΝ θα ΠΕΣΕΙΣ!

Στους νομους της φυσικης δεν ανθισταται κανενα ηλεκτρονικο συστημα.Καλα το γραφεις......''νιωθεις''. Τι καλα που πεφτεις,αν το παρατραβηξεις........ :_innocent:

Ευλογια τα ηλεκτρονικα,αλλα και μεγαλη παγιδα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μοτοτριτη αναφερει 6.5 μ.ο που μου ακουγεται ποιο λογικο για τα κυβικα του κινητηρα .

http://www.mototriti..._news/96278.asp

H BMW δινει :

Fuel consumption 56 mph (90km/h) 57 mpg (4.1 l/100km) 75 mph (120km/h) 43 mpg (5.5 l/100km)

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι το 6,5 μ.ο. είναι φυσιολογικό για 1200άρηδες της bmw.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/6-BMW/629-R_1200.html?constyear_s=2008&powerunit=2

Το μοτοτρίτη έχει ένα θέμα με τις μετρήσεις που κάνει γενικότερα. Ειδικά με καταναλώσεις.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παλληκαρια μου.........το θεμα με την καταναλωση το αναπαρηγαγα εγω,απο το τεστ του ΜΟΤΟ,και αναφερεται οτι αν πιεστει φτανει τα 13,και οτι η διαφορα ανωτερης-κατωτερης καταναλωσης,με το προηγουμενο μοντελο ειναι πολυ σοβαρη.

1200 κυβικα μοτερ,πιο πουσαρισμενο απο το προηγουμενο,ειναι απιθανο το νουμερο ?????

Φερτε ενα και θα δειτε...... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στους νομους της φυσικης δεν ανθισταται κανενα ηλεκτρονικο συστημα.Καλα το γραφεις......''νιωθεις''. Τι καλα που πεφτεις,αν το παρατραβηξεις........ :_innocent:

Ευλογια τα ηλεκτρονικα,αλλα και μεγαλη παγιδα.....

σαφώς! όλα έχουν τα όρια τους! απλά όταν πάς απο ένα απλό μηχανάκι όπως ο πήγασος με την τόσο απλή τεχνολογία που κουβαλάει, σε ένα μηχανάκι με τα 3πλάσια άλογα, με τα 10πλάσια σε απόδοση φρένα και το ανώτερο συνολικό στήσιμο παθαίνεις πολιτισμικό σόκ! παρόλα αυτά η κοινή λόγική σου λέει ότι ακόμα και με ένα τέτοιο μηχανάκι δεν πάς πάνω στην στροφή να κοκαλόσεις τα φρένα για να δείς τι θα κάνει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι το 6,5 μ.ο. είναι φυσιολογικό για 1200άρηδες της bmw.

http://www.spritmoni...008&powerunit=2

Το μοτοτρίτη έχει ένα θέμα με τις μετρήσεις που κάνει γενικότερα. Ειδικά με καταναλώσεις.....

Τι να πω αν εχει αυξηθει η καταναλωση στο καινουργιο μοντελο ισως να περναει τα 6 ..

http://www.fuelly.co...cle/bmw/r1200gs

Θα φανει ομως και στην πραξη καθως θα εχουμε περισσοτερα στοιχεια απο χρηστες του νεου GS .

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O 1200άρης του vfr πάντως κάτω από 5.5 (σαν ελάχιστη κατανάλωση) δεν νομίζω να μπορεί να δει. Η διαφορά θα παίζει στο λίτρο λογικά. Λεπτομέρειες σίγουρα, από τη στιγμή που τα ζητούμενα για μηχανές στη κατηγορία αυτή είναι άλλα.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί κάποιος να βάλει τις αρχικές τιμές των μοντέλων για να μπορούμε να κρίνουμε και από την τιμή κτίσης...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί κάποιος να βάλει τις αρχικές τιμές των μοντέλων για να μπορούμε να κρίνουμε και από την τιμή κτίσης...?

Άστο! Φτάνουν περίπου στο μισό ΑΕΠ η κάθε μια. Σκέψου ότι η BMW τα πουλάει με leasing....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος της αρχικης τιμης παντως υπολογιστε πως αυτα τα μηχανηματα ειναι για ταξιδια.Που σημαινει πως χρειαζεστε αλλα 1500 ευρω για τανκμπαγκ και τριβαλιτσο.Ειναι πολλα τα λεφτα.

15900 εχει το Κτμ και γυρω στα 18500 ευρω ζηταει η πο#τανα η bmw για το gs. Και οι 2 τιμες ειναι χωρις βαλιτσες κτλπ. Κλαφτα Χαραλαμπε.Στην Ευρωπη θα πουλισουν.Στην καημενη την Ελλαδιτσα αν στην διετια εχουν πουλισει το καθενα απο 70-100 κομματια θα ειναι καλα !!!

Τροποποιήθηκε από τον xampos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα