Jump to content
Μιμίκος ο Γιατρός

Ενα απογευμα θλιμενο σε θυμηθηκα...

Recommended Posts

Και το 2003 ο Βασιλης Ορφανος το Rally Dakar στην κατηγορια των 400cc με το XR400R HRC kit.

O Βασιλης Ορφανος ειναι γειτωνας μου στο παρτικο μου στοΧαλανδρι Αττικης.Εχει το συγκεκριμενο μηχανακι φυσικα ακομα, εχει 3 XR400 για την σχολη ασφ.οδηγησης στο χωμα που διαθετει.Τα οδηγουν μαθητες καθε ηλικιας και εμπειριας.Εχει και site μπες να τα δεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μια υποψια λαδιου στην κατω βιδα του τεντωτηρα της καδενας και αμεσα αντικατασταση της φλατζας.

Οταν ομως βγηκε ο τεντωτηρας στο χερι ειδα οτι σε πληρη εκταση ειχε μποσικο στα πανω κατω και

δεξια αριστερα!ΚΑΜΙΑ εκπτωση στα μηχανακια μου ποτε δεν εκανα ουτε λοιπον τωρα γρηγορα στην γνωστη

αντιπροσωπια.

IMG_0782_1.jpg

Καινουργια πραγματακια και βουρ για το σπιτι.Γενικα η αποφαση για το XR οταν το πηρα ηταν καθαρη δουλεια και οχι τσιγγουνιες αλλα ουτε υπερβολες.

Ειμαι αποφασισμενος να κρατηθει σε κατασταση βιτρινας οπως και το CBFπραγμα που στο δευτερο ειναι ευκολοτερο γιατι αγοραστηκε καινουργιο.

Εβαλα με προσοχη τα πραγματακια κουρδησα σωστα τον καινουργιο τεντωτηρα μιας και διαθετει και ειδικη ασφαλεια και τοXR δουλευει ρολοι!

Εκτος απο την μικροδιαροη δεν ακουγονταν τιποτα και δουλευε μια χαρα αλλα αφου το ειδα δεν μπορουσα να το αφησω ετσι.

Εντυπωση μου εκανε πως βρηκα αμεσως τα ανταλακτικα κατι που δεν το περιμενα .

Στην φωτο ειναι τα παλια ,εξωτερικα δεν δειχνουν τιποτα .

Κοστος 74,5 τεντωτηρας και 4 η μεταλικη φλατζα.

Τροποποιήθηκε από τον Μιμίκος ο Γιατρός

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για οσους νομιζαν οτι το XR το καλοκαιρι κοιμαται ...λαθος.Σχεδον καθε μερα βολταρει στην Ανατολικη Αττικη.

Αφου λοιπον συμπληρωσε 1500 χιλ με αυτα τα λαδια ηρθε η ωρα της αλλαγης με την ευκαιρια αλλαχτηκαν εμπρος και πισω τα υγρα φρενων.

Εντυπωση μου εκανε οτι τα λαδια βγηκαν αρκετα καθαρα βεβαια το σαζμαν ηταν λιγο ποιο τραχυ τελευταια.Θετικο οτι δεν ελοιπαν καθολου

λαδια γιατι τα μετρησα πριν και μετα.Φυσικα αλλαχτηκε και το φιλτρο λαδιου.Αυτη την φορα εβαλα ημισυνθετικα λαδια γιατι μαλον ηταν υπερβολη

και δεν ξερω αν και τα χιλ αλλαγης ηταν τελικα λιγα,

γνωστο συνεργειο μου ειπε τουλαχιστον 2000 με 2500 αναλογα με την χρηση.Τα υγρα των φρενων ηταν ψιλοχαλια ειδικα στην εμπρος δαγκανα

εκανα κενο με την συρηγκα και με δυο ρουφηξιες πεντακαθαρα υγρα ετρεξαν στο διαφανο σωληνακι.IMG_0799_1.jpg

Ετσι παλι το XR βολταρει αφηνοντας το ηχο του μονοκυλινδρου κινητηρα του στις παραλιες και λιιιγο στα βουνα!IMG_0798_1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ μοτούλ έβαζα (κι έχω για συμπλήρωμα) αλλά ο μηχανικός μου τις 2 τελευταίες φορές μου έβαλε κάποια bel ray (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς) και έχει μεγάλη διαφορά στο σασμάν αλλά δυστυχώς μόνο για καμιά βδομάδα... μετά ξανασκληραίνει όπως πριν...

Αυτό με τον τεντωτήρα και την υποψία λαδιού δεν το κατάλαβα... ασχετη γαρ... που βρίσκεται αυτός ο τεντωτήρας και από που είδες να χάνει λάδι? Γιατί πότε πότε βρίσκω κι εγώ τα πρωινά σταγόνες κάτω αλλά υποθέτω πως είναι από την αλυσίδα... αφού η τάπα του κάρτερ που την επιασα από κάτω ήταν στεγνή. Υπάρχει και κάτι άλλο κάπου αλλού να ελέγξω?

Τροποποιήθηκε από τον vaelsod

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια υποψια λαδιου στην κατω βιδα του τεντωτηρα της καδενας και αμεσα αντικατασταση της φλατζας.

Οταν ομως βγηκε ο τεντωτηρας στο χερι ειδα οτι σε πληρη εκταση ειχε μποσικο στα πανω κατω και

δεξια αριστερα!ΚΑΜΙΑ εκπτωση στα μηχανακια μου ποτε δεν εκανα ουτε λοιπον τωρα γρηγορα στην γνωστη

αντιπροσωπια.

IMG_0782_1.jpg

Καινουργια πραγματακια και βουρ για το σπιτι.Γενικα η αποφαση για το XR οταν το πηρα ηταν καθαρη δουλεια και οχι τσιγγουνιες αλλα ουτε υπερβολες.

Ειμαι αποφασισμενος να κρατηθει σε κατασταση βιτρινας οπως και το CBFπραγμα που στο δευτερο ειναι ευκολοτερο γιατι αγοραστηκε καινουργιο.

Εβαλα με προσοχη τα πραγματακια κουρδησα σωστα τον καινουργιο τεντωτηρα μιας και διαθετει και ειδικη ασφαλεια και τοXR δουλευει ρολοι!

Εκτος απο την μικροδιαροη δεν ακουγονταν τιποτα και δουλευε μια χαρα αλλα αφου το ειδα δεν μπορουσα να το αφησω ετσι.

Εντυπωση μου εκανε πως βρηκα αμεσως τα ανταλακτικα κατι που δεν το περιμενα .

Στην φωτο ειναι τα παλια ,εξωτερικα δεν δειχνουν τιποτα .

Κοστος 74,5 τεντωτηρας και 4 η μεταλικη φλατζα.

Μπραβο για το μερακι σου. Τοσο κανει και στο δικο μου ο τεντωτηρας και η φλαντζα, οπου θα τα αλλαξω σε λιγες μερες. Μονος τα αλλαξες? Ρωταω διοτι ειναι καπως δυσκολη διαδικασια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ μοτούλ έβαζα (κι έχω για συμπλήρωμα) αλλά ο μηχανικός μου τις 2 τελευταίες φορές μου έβαλε κάποια bel ray (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς) και έχει μεγάλη διαφορά στο σασμάν αλλά δυστυχώς μόνο για καμιά βδομάδα... μετά ξανασκληραίνει όπως πριν...

Αυτό με τον τεντωτήρα και την υποψία λαδιού δεν το κατάλαβα... ασχετη γαρ... που βρίσκεται αυτός ο τεντωτήρας και από που είδες να χάνει λάδι? Γιατί πότε πότε βρίσκω κι εγώ τα πρωινά σταγόνες κάτω αλλά υποθέτω πως είναι από την αλυσίδα... αφού η τάπα του κάρτερ που την επιασα από κάτω ήταν στεγνή. Υπάρχει και κάτι άλλο κάπου αλλού να ελέγξω?

Είναι πίσω στον κυλινδρο δεξιά απο την πλευρά που περνούν οι λαιμοι

σπάνια τρέχουν πολυ λάδι συνήθως η διαροη είναι μικρή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο για το μερακι σου. Τοσο κανει και στο δικο μου ο τεντωτηρας και η φλαντζα, οπου θα τα αλλαξω σε λιγες μερες. Μονος τα αλλαξες? Ρωταω διοτι ειναι καπως δυσκολη διαδικασια....

Δεν είναι τιποτα τον κουρδιζεις έξω κλειστό και μόλις τον βιδωσεις

το πατάς με ενα ψιλό κατσαβιδι και εκτονονεται όσο πρέπει .Αν έχεις πρόσβαση

είναι 10 λεπτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα που τσιμπισε λιγο ο καιρος ηρθε παλι η σειρα του !IMG_0753_1.jpg

Βγηκε γρασαριστηκε πλυθηκε οχι οτι ηταν και βρωμικο και ειναι ετοιμο!

Αντε μαζευτειτε να κανουμε καμια βολτα στο βουνο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε αφηστε τα σαλια που τρεχουν και κοιταχτε να ψησουμε τον Θειο Μιμικο να μας παει ατα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

IMG_0886.jpg

IMG_0887.jpg

Για να μην ζηλευει και αυτο το βαζω μια φωτο ποιο πολυ για να ξεσηκωσω τους φιλους του βουνου για καμια βολτιτσα

τωρα που αρχιζει η σεζον.

ΦΥΣΙΚΑ και το XRακι δουλευει αψογα.

Για αυτο υπαρχουν αυτες οι παλεοτερες μοτοσυκλετες για να δεινουν χαρα στα ατομα της γενιας μου και να γεμιζουν ηχους τα βουνα και

τους δρομους.

Το αγαπω ιδιαιτερα αυτο το μηχανακι!

Απογευμα Πεμπτης στην Πεντελη.... :wub: :wub: :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αυτο υπαρχουν αυτες οι παλεοτερες μοτοσυκλετες

Το παλιό δεν βλέπω και αγχώνομαι... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Final reduction ratio 2.937:1 (47/16) λέει ο Haynes

EDIT: όπου νάναι ποστάρω. Για το Daytona πάει αυτό, γράψε λάθος ποστ...

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πειράζει ρε Μιχάλη αρκεί η προσπάθεια και η βοήθεια .

Ευχαριστούμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα νεα για το XR ειναι μια χαρα !Το μηχανακι ελαφρυνε ,αφαιρεθηκαν τα φλας ,τα καλυματα των μαρσπιε,ο πισω λασπωτηρας ,η πινακιδα(μπηκε μια μικρη).

Μπαινει πολυ συχνα χωμα και μαλιστα θελει αμμεσα πισω λαστιχο ΠΟΛΥ ευχαριστημενος απο το μηχανακι και την εχω καταβρει :mB_kalo_e:IMG_0993_1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανακι εξακολουθει να λειτουργει σαν ανχολιτικο,καθε εβδομαδα κανει την βολτα του στα βουνα αλλα πολλες φορες και μεσοβδομαδα αφου εχω την χαρα να εχω ενα λοφο διπλα μου και εχω χαραξει μια διαδρομη περιμετρικη και βολταρω συχνα

τα απογευματα.Ενα θεμα που ειχα και δεν μου αρεσε καθολου χωρις να μου δημιουργει σοβαρο προβλημα ηταν η μανιβελα η

οποια δεν ηταν απο XR400 γι αυτο και δεν κουμπωνε σωστα στο κενο του σκελετου αλλα ΔΕΝ ειχε και την σωστη γωνια.Η παραγγελια

εγινε απο Ιαπωνια και ηρθε η γνησια με κοστος 115eurο.IMG_1037_1.jpg

Την εβαλα και αμμεσως ειδα διαφορα στο πατημα.πολυ ποιο ευκολο και επιτελους μπηκε στη σωστη θεση γιατι η αλλη με ενοχλουσε

αρκετα στο χωμα αφου δεν κρυβονταν στο κενο του σκελετου και πολλες φορες μπλεκοταν στη μποτα.IMG_1036_1.jpg

Καποια χτυπηματα που βλεπετε στο σκελετο ειναι απ την παλια που γυρναγε αγαρμπα και κοποναγε!

Κατα τα αλλα το XR δουλευει τελεια χωρις γκρινιες με πολυ προσοχη στη συντηρηση του και πολυ φροντιδα!

Το αγαπαω πολυ αυτο το μηχανακι :wub: :wub: IMG_1019_1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωω, ρε Μιμίκο τι μου θύμισες...

Τι φετίχ ήταν αυτή η μανιβέλα του XR ρε παιδί μου.

Δεν θυμάμαι αν τα μανιβελάτα μηχανάκια που είχα ανέγραφαν "Kickstarter" στην μανιβέλα τους, αλλά στο XR με είχε διαλύσει αυτό το γεγονός.

Δηλαδή γιατί να γράψει ο Ιάπων "Kickstarter" στην μανιβέλα;

Για να μην πας να βάλεις το μηχανάκι μπροστά με τον λεβιέ του φρένου;

Μέχρι και καλλιτεχνικές φωτογραφίες την έβγαζα....

P1300672_B_800.jpg

ΥΓ. Άντε τώρα που σιγά σιγά ξαναπιάνει το παρεάκι τα παλιά του νούμερα να κάνουμε και καμία βόλτα ρε φίλε. Να γνωριστούμε αλλά και να διαλευκάνουμε το μυστήριο του XR400R που περνάει μέσα από τον βούρκο και δεν κολλάει πάνω του ρανίδα λάσπης. Και μην μου πεις ότι σήμερα ήταν στεγνή η Πεντέλη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωω, ρε Μιμίκο τι μου θύμισες...

Τι φετίχ ήταν αυτή η μανιβέλα του XR ρε παιδί μου.

Δεν θυμάμαι αν τα μανιβελάτα μηχανάκια που είχα ανέγραφαν "Kickstarter" στην μανιβέλα τους, αλλά στο XR με είχε διαλύσει αυτό το γεγονός.

Δηλαδή γιατί να γράψει ο Ιάπων "Kickstarter" στην μανιβέλα;

Για να μην πας να βάλεις το μηχανάκι μπροστά με τον λεβιέ του φρένου;

Μέχρι και καλλιτεχνικές φωτογραφίες την έβγαζα....

P1300672_B_800.jpg

ΥΓ. Άντε τώρα που σιγά σιγά ξαναπιάνει το παρεάκι τα παλιά του νούμερα να κάνουμε και καμία βόλτα ρε φίλε. Να γνωριστούμε αλλά και να διαλευκάνουμε το μυστήριο του XR400R που περνάει μέσα από τον βούρκο και δεν κολλάει πάνω του ρανίδα λάσπης. Και μην μου πεις ότι σήμερα ήταν στεγνή η Πεντέλη....

Φίλε ενα περίεργο πράγμα ,ακόμη και στη φωτο που έβαλα εχει λάσπες και δεν φαίνονται !!!

Όσο για την μανιβελα δεν ξέρεις πόσο δυσεύρετη είναι !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσε μας ρε Δημητράκη...... αυτό δεν είναι μηχανάκι που μπαίνει σε χώμα, αλλά εκθεσιακό και μόλις βγήκε απ' τη γραμμή παραγωγής. :lol: Μας γελάν τα μάτια μας? :online2long::sweatdrop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημήτρη έχω κάποιες ερωτήσεις συναγωνισμού-ανταγωνισμού (καθότι θέλω να κλέψω τις ιδέες σου και να κάνω το δικό μου πιο όμορφο από το δικό σου! :P)

1) το κάλυμμα της εξατμισης που λαμποκοπάει με τι το έχεις βάψει? Μπορώ απλά να το ξεβιδώσω και με κάποιο απλό σπρέυ από χρωματοπωλείο να το κάνω να λάμπει έτσι?

2) τι μαρσπιέ φοράει? μαμά ή αφτερ? Αν αφτερ τι ακριβώς?

3) (άσχετη ερώτηση) το κράνος πόσο το πήρες? Αν φτηνά από που και ποιο είναι?

Τροποποιήθηκε από τον vaelsod

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα