JackDaniels 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 (τροποποιήθηκε) Το Α2 με την καινουργια ανακοινωση που εγινε στις 19/1/2013 λενε πως : Μεγίστης ισχύος 35kw ( ή αλλιως 45 hp ) και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος 0,2kw/kg, που δεν προέρχονται από όχημα με ισχύ μεγαλύτερη του διπλασίου της ισχύος του !!!' Θα ηθελα να μαθω αν καποιος ξερει πως μπορω να δω σιγουρα ποσα KW και ποσα Κιλα εχει το Yamaha Xt 600 μοντελο του 98'...!!! Θα μπορω να το οδηγισω συμφωνα με τον νομο ...!! Ευχαριστω εκ των προτερων !!!! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 13 , 2013 από τον innova 04 Προσθήκη ετικετών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Οχι αλλα topic με τα αλογα του XTTTTTTTTTT! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Punisher7 678 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 (τροποποιήθηκε) Οχι αλλα topic με τα αλογα του XTTTTTTTTTT! Ο φίλος ρωτάει για τα άλογα του XT 600 και όχι του XTX660 Edit: Πρέπει να ισχύουν και οι 2 περιορισμοί;;;! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 9 , 2013 από τον Punisher7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Ο φίλος ρωτάει για τα άλογα του XT 600 και όχι του XTX660 On topic: Καλύπτεσαι. Σίγουρα. Στα τοπικ με διπλωματα εχουν γινει ερωτησεις και για τα 2...και ξεχωριστα τοπικ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Το Α2 με την καινουργια ανακοινωση που εγινε στις 19/1/2013 λενε πως : Μεγίστης ισχύος 35kw ( ή αλλιως 45 hp ) και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος 0,2kw/kg, που δεν προέρχονται από όχημα με ισχύ μεγαλύτερη του διπλασίου της ισχύος του !!!' Θα ηθελα να μαθω αν καποιος ξερει πως μπορω να δω σιγουρα ποσα KW και ποσα Κιλα εχει το Yamaha Xt 600 μοντελο του 98'...!!! Θα μπορω να το οδηγισω συμφωνα με τον νομο ...!! Ευχαριστω εκ των προτερων !!!! ατυο ειναι; http://www.bikez.com/motorcycles/yamaha_xt_600_e_1998.php Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Punisher7 678 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Αφού το κράτος είναι μπουρδέλο και δεν μπορεί να βγάλει μια επίσημη απόφαση.. Φαντάσου κάποιος να αγοράσει το ΧΤΧ και μετά από κανα μήνα να του πεί το "κράτος" ότι δεν καλύπτεται... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Αφού το κράτος είναι μπουρδέλο και δεν μπορεί να βγάλει μια επίσημη απόφαση.. Φαντάσου κάποιος να αγοράσει το ΧΤΧ και μετά από κανα μήνα να του πεί το "κράτος" ότι δεν καλύπτεται... Απο την στιγμη που θα δημοσιευτει στο ΦΕΚ (Φυλλο Εφημεριδας της Κυβερνησεως) οτι και να σου λενε ισχυει . Εκτος αμα δημοσιευσουν αλλο ΦΕΚ και καταργησουν το παλιο... Εκει ειναι για Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Το χτ 600 πιστέυω ότι καλύπτεται. (για μανισιο μιλαμε παντα ;ρ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ManosRS13 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 (τροποποιήθηκε) Φιλε μου κοιταξα την αδεια απ το ΧΤ μου και δεν γραφει τπτ απ τα 2 που ψαχνεις για να σε βοηθησω ομως βρηκα αυτο εδω το λινκ( http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xt600e%2099.htm)που συμφωνα με αυτο μπορεις να το οδηγησεις,μιας και λεει οτι το ΧΤ βγαζει 32.8 kw,στεγνο ειναι 156 kg και πληρες 170kg.Eλπιζω να βοηθησα :) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 9 , 2013 από τον ManosRS13 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Πιο μεγαλο μπερδεμα δεν παιζει να εχει γινει ποτε με τους ετσι που τα καταφεραν......... :mB_faskelo: βρε ζωα............. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Οχι αλλα topic με τα αλογα του XTTTTTTTTTT! Αυτό ^ Υπάρχουν ένα σωρό θέματα για τα νέα διπλώματα, ρωτάτε εκεί. Αλλά μη περιμένετενα βγάλετε άκρη απο οποιοδήποτε forum, και προς Θεού μην επαναπαυθείτε στην απάντηση οποιουδήποτε τυχαίου για την αγορά μηχανής που μπορεί τελικά να μην καλύπτεται. Αφού όμως τα διπλώματα είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη, λογικά ο ίδιος προβληματισμός θα υπάρχει και αλλού που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πχ Γαλλία. Πρέπει να ισχύουν και οι 2 περιορισμοί;;;! Ναι Αφού το κράτος είναι μπουρδέλο και δεν μπορεί να βγάλει μια επίσημη απόφαση.. Το κράτος μια χαρά επίσημες αποφάσεις έχει βγάλει για τα όρια των νέων διπλωμάτων ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Ή μήπως θέλετε το κράτος να ανακοινώσει μια-μια ποιές μηχανές οδηγούνται και με ποιό δίπλωμα; Πιο μεγαλο μπερδεμα δεν παιζει να εχει γινει ποτε με τους ετσι που τα καταφεραν......... :mB_faskelo: βρε ζωα............. Τα ζώα φαντάζομαι είναι οι της yamaha που έβγαλαν το ΧΤ με άλογα κοντά στο όριο και μπερδέυεστε; Αν δε ρωτούσαν όλοι την ίδια ερώτηση 500 φορές ο καθένας, και κάθονταν να διαβάσουν το ΦΕΚ ή πήγαιναν σε κανα υπουργείο(άλλης χώρας), δεν θα υπήρχε μπέρδεμα. Αλλά αφού ο καθένας βγάζει τις δικές του θεωρίες για τα νέα διπλώματα χωρίς να έχει ιδέα, τι περιμένετε; Δεν ξέρω τι γίνετε στις άλλες χώρες, αλλά κάτι μου λέει οτι αυτό το "μπέρδεμα" υπάρχει μόνο εδώ, τηχέω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Τα ζωα ειναι αυτοι που εβγαλαν και ψηφισαν τις καινουργιες κατηγοριες διπλωματων με 200 διαφορετικους συδυασμους...με συμπλεκτη στο χερι,με συμπλεκτη στο ποδι,αυτοματο,125cc,μεχρι τοσα KW,αναλογια ισχυος προς κιλα,να ισχυει το ενα ,να ισχυει το αλλο,να ισχυουν κα τα δυο.......... :crazy: . Η το αλλο...οσοι εβγαλαν με το παλιο συστημα ισχυει εκεινο οσοι με το νεο ισχυει αυτο .... Βγαλτε ΕΝΑ συστημα και τελος....τι παλιο και νεο...? Λογικο να μπερδευεται και να ρωταει ο κοσμος....... Εκει αναφερομουν.......σε αυτα τα ζωα.... Θα μπορουσαν πολυ απλα να βγαλουν τις κατηγοριες που θελουν πιο εννοποιημενες και πιο ευκολα κατανοητες...π.χ. μεχρι 125cc,η δευτερη μεχρι 450 η 500 cc ,η τριτη απεριοριστη....και να μην μπερδευουν τον κοσμο με αναλογιες κιλων ανα ιππο,αν εχει συμπλεκτη η οχι,αν εισαι για 0,1 kw εκτος νομου και αλλες τετοιες βλακειες. Βεβαια αυτους δεν τους πειραζει και πολυ....αφου ολο το θεμα γινεται για να βγαζει ο κοσμος διπλωματα ουτως ωστε να ειναι νομιμος και αυτοι να οικονομανε ειτε αμεσα...ειτε εμμεσα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
athensfinest 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 κατά τη γνώμη μου οι κατηγορίες δεν είναι λάθος. λάθος είναι ο ρατσισμός ενάντια στους μοτοσυκλετιστές που πρέπει να έχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες με τόσους περιορισμούς όσους αναφέρεις, ενώ όταν ένα πιτσιρίκι κλείσει τα 18 μπορεί να πάρει ό,τι αμάξι γουστάρει, από 800κυβικά μέχρι 5.000 και από 60 άλογα μέχρι 600.. επίσης λάθος είναι το τσουβάλιασμα.αυτά έλεγα και χτες στον καφέ με τα παιδιά του patras pro club.. Ας πούμε ότι οι κατηγορίες βγήκαν για να έχουμε λιγότερα ατυχήματα κλπ.. Αυτός που θα πάει κ θα αγοράσει μια κολώνα επειδή έκανε παντιλίκια με τo καγκουρομηχάνημά του, θα την αγοράσει είτε έχει δίπλωμα, είτε όχι. Θέλω να πω ότι, αυτός που είναι να παρανομήσει και να θέσει σε κίνδυνο και άλλους, θα το κάνει ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ! Εγώ που είμαι 20 και θέλω μια μοτοσυκλέτα να κάνει άνετο ταξίδι μακρινό όμως, δε μπορώ να την έχω, γιατί είναι έτσι οι κατηγορίες που πρέπει να περιμένω μέχρι τα 22. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JackDaniels 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 Παλικαρια να στε καλα για τις απαντησεις....!!! Σορρυ κιολας που ανοιξα καινουργιο τοπικ ....αλλα με εχουν κουρασει αρκετα....με τα καινουργια διπλωματα....!!! Ψαχνω τοσο καιρο ...και διαβαζω μεσα απο φορουμ , ΥΜΕ.GR απο σχολες οδηγισης και αλλα πολλα...αλλα κανενας δεν ξερει ακριβως τι γινεται ....!!! Πηγα σημερα το πρωι στο Συγκινωνιων της περιοχης μου...για να ενημερωθω σχετικα με το Α2 ...απο οτι καταλαβα δεν τα ξερουν και αυτοι τοσο καλα....!!! Οποιος γνωριζει ας απαντηση...!!! Να στε καλα...!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 Τι ρώτησες στο σιγκινονιόν; Πόσα κιλοβάτ είναι το ΧΤ; Μη περιμένετε απο τον κάθε υπάλληλο να ξέρει τα νέα διπλώματα, ίσως να μη ξέρουν ούτε τα παλιά. Μπαίνετε στον κόπο να πάτε μέχρι εκεί και στο τέλος δε κάνετε τίποτα, και μετά παραπονιέστε οτι το κράτος είναι μπουρδέλο. Εγώ αν ήμουν ένας απλός υπάλληλος εκεί ούτε που θα με ένοιαζαν τα διπλώματα, και δεν έχουν λόγο να ξέρουν το ΦΕΚ απ'έξω. Αν δε πάτε οργανωμένοι, με τσαμπουκά και δεν στοχεύσετε ψηλά, δε πρόκειται να πάρετε απαντήσεις. Αυτοί όμως που έπρεπε να τα ξέρουν μήνες πριν βγούν είναι οι σχολές οδηγών, αλλά ούτε στο google δεν αναζήτησαν "νέα διπλώματα 2013", ή κάνουν τις πάπιες γιατί δεν τους συμφέρει. Ξαναθυμίζω οτι τα νέα διπλώματα είναι για όλη την ΕΕ, αν έχεις απορία για το αν καλύπτεται ένα μοντέλο, την ίδια απορία μάλλον θα έχει και κάποιος άλλος Ευρωπαίος και ίσως εκείνος έχει βρεί απάντηση. Ευκαιρία να εξασκήσετε τα γαλλικά/ισπανικά/γερμανικά σας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 (τροποποιήθηκε) Λοιπόοοοοοοοοον, μετά απο ακόμη μια έρευνα εις βάθος του σχετικού ΦΕΚ, ανακάλυψα κάτι καινούριο σχετικά με το δίπλωμα Α2 και συγκεκριμένα με την αναλογία ισχύος προς βάρος. Μέχρι τώρα όλοι ξέραμε οτι το Α2 καλύπτει μοτοσικλέτες μέχρι 35kw και μέχρι 0,2kw/kg(0,268hp/kg). Η μόνη μοτοσικλέτα που ξέρω οτι δε καλύπτεται λόγω χαμηλού βάρους είναι το ΚΤΜ Duke 390, οπότε θα πάρω αυτό ως παράδειγμα. Το Duke 390 λοιπόν, έχει 32kw(43hp) και ζυγίζει 139kg άδειο, άρα δε καλύπτεται απο το Α2 λόγω της αναλογίας που βγαίνει 0,23kw/kg(0,31hp/kg) άδειο. Το ρεζερβουάρ του χωράει 11 λίτρα, άρα και γεμάτο να είναι, πάνω απο 150 κιλά δε θα ζυγίζει, αφού αν δε κάνω λάθος ένα λίτρο βενζίνη ζυγίζει γύρω στα 750 γραμμάρια. Για να καλύπτεται απο το Α2 έχοντας 43 άλογα, πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 160 κιλά. Το θέμα τώρα είναι, πιο βάρος πρέπει να μετρήσουμε για να δούμε αν καλύπτεται ή όχι; Άδειο ή γεμάτο; Έψαξα λοιπόν στο ΦΕΚ και το βρήκα. Στο Άρθρο 2 "Ορισμοί" γράφει: Παράγραφος 1. (άσχετο, αλλά το γράφω) Για την εφαρμογή του παρόντος διατάγματος οι κάτωθι όροι έχουν την εξής έννοια: α) Μηχανοκίνητο όχημα: μπλα-μπλα... β) Μοτοποδήλατο: μπλα-μπλα... γ) Μοτοσικλέτα : μπλα-μπλα... ...τρίκυκλα, τετράκυκλα, κτλ... Παράγραφος 2. Για τους σκοπούς του παρόντος ισχύουν, επίσης, οι ακόλουθοι ορισμοί: α) Κατοικία: μπλα-μπλα... β) Άδεια οδήγησης: μπλα-μπλα... ...γ...δ...ε... μπλα μπλα... στ) Μέγιστος λόγος ισχύος προς βάρος: Αναφέρεται στις μοτοσικλέτες και είναι ο λόγος, ισχύς προς βάρος, όπου: Ισχύς είναι η μέγιστη καθαρή ισχύς (σε kW), η οποία ορίζεται με την έγκριση τύπου της μοτοσικλέτας και Βάρος, είναι η αριθμητική τιμή της μάζας της μοτοσικλέτας, σε κατάσταση λειτουργίας, με οδηγό (σε kg). Άρα δεν υπάρχει θέμα αν καλύπτεται ή όχι, εκτός αν ο οδηγός είναι κάτω απο 15 κιλά! Με λίγα λόγια δε νομίζω να υπάρχει μοτοσικλέτα με κάτω απο 48 άλογα που να μην οδηγείτε με το Α2 λόγω χαμηλού βάρους. Δηλαδή αν ο αναβάτης είναι 160 κιλά, η μοτοσικλέτα θα μπορούσε να έχει μηδενικό βάρος, λέμε τώρα. Το πραγματικά παράξενο της υπόθεσης βέβαια είναι πως και δεν το πρόσεξαν αυτό στην Ευρώπη. Μήπως ο ορισμός αυτός είναι αποκλειστικά ελληνικός και όχι μια απλή μετάφραση; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 25 , 2013 από τον Τζόνης Στραβόξυλος 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stathismalossi 199 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 Λοιπόοοοοοοοοον, μετά απο ακόμη μια έρευνα εις βάθος του σχετικού ΦΕΚ, ανακάλυψα κάτι καινούριο σχετικά με το δίπλωμα Α2 και συγκεκριμένα με την αναλογία ισχύος προς βάρος. Μέχρι τώρα όλοι ξέραμε οτι το Α2 καλύπτει μοτοσικλέτες μέχρι 35kw και μέχρι 0,2kw/kg(0,268hp/kg). Η μόνη μοτοσικλέτα που ξέρω οτι δε καλύπτεται λόγω χαμηλού βάρους είναι το ΚΤΜ Duke 390, οπότε θα πάρω αυτό ως παράδειγμα. Το Duke 390 λοιπόν, έχει 32kw(43hp) και ζυγίζει 139kg άδειο, άρα δε καλύπτεται απο το Α2 λόγω της αναλογίας που βγαίνει 0,23kw/kg(0,31hp/kg) άδειο. Το ρεζερβουάρ του χωράει 11 λίτρα, άρα και γεμάτο να είναι, πάνω απο 150 κιλά δε θα ζυγίζει, αφού αν δε κάνω λάθος ένα λίτρο βενζίνη ζυγίζει γύρω στα 750 γραμμάρια. Για να καλύπτεται απο το Α2 έχοντας 43 άλογα, πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 160 κιλά. Το θέμα τώρα είναι, πιο βάρος πρέπει να μετρήσουμε για να δούμε αν καλύπτεται ή όχι; Άδειο ή γεμάτο; Έψαξα λοιπόν στο ΦΕΚ και το βρήκα. Στο Άρθρο 2 "Ορισμοί" γράφει: Παράγραφος 1. (άσχετο, αλλά το γράφω) Για την εφαρμογή του παρόντος διατάγματος οι κάτωθι όροι έχουν την εξής έννοια: α) Μηχανοκίνητο όχημα: μπλα-μπλα... β) Μοτοποδήλατο: μπλα-μπλα... γ) Μοτοσικλέτα : μπλα-μπλα... ...τρίκυκλα, τετράκυκλα, κτλ... Παράγραφος 2. Για τους σκοπούς του παρόντος ισχύουν, επίσης, οι ακόλουθοι ορισμοί: α) Κατοικία: μπλα-μπλα... β) Άδεια οδήγησης: μπλα-μπλα... ...γ...δ...ε... μπλα μπλα... στ) Μέγιστος λόγος ισχύος προς βάρος: Αναφέρεται στις μοτοσικλέτες και είναι ο λόγος, ισχύς προς βάρος, όπου: Ισχύς είναι η μέγιστη καθαρή ισχύς (σε kW), η οποία ορίζεται με την έγκριση τύπου της μοτοσικλέτας και Βάρος, είναι η αριθμητική τιμή της μάζας της μοτοσικλέτας, σε κατάσταση λειτουργίας, με οδηγό (σε kg). Άρα δεν υπάρχει θέμα αν καλύπτεται ή όχι, εκτός αν ο οδηγός είναι κάτω απο 15 κιλά! Με λίγα λόγια δε νομίζω να υπάρχει μοτοσικλέτα με κάτω απο 48 άλογα που να μην οδηγείτε με το Α2 λόγω χαμηλού βάρους. Δηλαδή αν ο αναβάτης είναι 160 κιλά, η μοτοσικλέτα θα μπορούσε να έχει μηδενικό βάρος, λέμε τώρα. Το πραγματικά παράξενο της υπόθεσης βέβαια είναι πως και δεν το πρόσεξαν αυτό στην Ευρώπη. Μήπως ο ορισμός αυτός είναι αποκλειστικά ελληνικός και όχι μια απλή μετάφραση; Πολυ καλη η ερευνα σου...Συγχαρητηρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xStefanosx 686 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 Λοιπόοοοοοοοοον, μετά απο ακόμη μια έρευνα εις βάθος του σχετικού ΦΕΚ, ανακάλυψα κάτι καινούριο σχετικά με το δίπλωμα Α2 και συγκεκριμένα με την αναλογία ισχύος προς βάρος. Μέχρι τώρα όλοι ξέραμε οτι το Α2 καλύπτει μοτοσικλέτες μέχρι 35kw και μέχρι 0,2kw/kg(0,268hp/kg). Η μόνη μοτοσικλέτα που ξέρω οτι δε καλύπτεται λόγω χαμηλού βάρους είναι το ΚΤΜ Duke 390, οπότε θα πάρω αυτό ως παράδειγμα. Το Duke 390 λοιπόν, έχει 32kw(43hp) και ζυγίζει 139kg άδειο, άρα δε καλύπτεται απο το Α2 λόγω της αναλογίας που βγαίνει 0,23kw/kg(0,31hp/kg) άδειο. Το ρεζερβουάρ του χωράει 11 λίτρα, άρα και γεμάτο να είναι, πάνω απο 150 κιλά δε θα ζυγίζει, αφού αν δε κάνω λάθος ένα λίτρο βενζίνη ζυγίζει γύρω στα 750 γραμμάρια. Για να καλύπτεται απο το Α2 έχοντας 43 άλογα, πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 160 κιλά. Το θέμα τώρα είναι, πιο βάρος πρέπει να μετρήσουμε για να δούμε αν καλύπτεται ή όχι; Άδειο ή γεμάτο; Έψαξα λοιπόν στο ΦΕΚ και το βρήκα. Στο Άρθρο 2 "Ορισμοί" γράφει: Παράγραφος 1. (άσχετο, αλλά το γράφω) Για την εφαρμογή του παρόντος διατάγματος οι κάτωθι όροι έχουν την εξής έννοια: α) Μηχανοκίνητο όχημα: μπλα-μπλα... β) Μοτοποδήλατο: μπλα-μπλα... γ) Μοτοσικλέτα : μπλα-μπλα... ...τρίκυκλα, τετράκυκλα, κτλ... Παράγραφος 2. Για τους σκοπούς του παρόντος ισχύουν, επίσης, οι ακόλουθοι ορισμοί: α) Κατοικία: μπλα-μπλα... β) Άδεια οδήγησης: μπλα-μπλα... ...γ...δ...ε... μπλα μπλα... στ) Μέγιστος λόγος ισχύος προς βάρος: Αναφέρεται στις μοτοσικλέτες και είναι ο λόγος, ισχύς προς βάρος, όπου: Ισχύς είναι η μέγιστη καθαρή ισχύς (σε kW), η οποία ορίζεται με την έγκριση τύπου της μοτοσικλέτας και Βάρος, είναι η αριθμητική τιμή της μάζας της μοτοσικλέτας, σε κατάσταση λειτουργίας, με οδηγό (σε kg). Άρα δεν υπάρχει θέμα αν καλύπτεται ή όχι, εκτός αν ο οδηγός είναι κάτω απο 15 κιλά! Με λίγα λόγια δε νομίζω να υπάρχει μοτοσικλέτα με κάτω απο 48 άλογα που να μην οδηγείτε με το Α2 λόγω χαμηλού βάρους. Δηλαδή αν ο αναβάτης είναι 160 κιλά, η μοτοσικλέτα θα μπορούσε να έχει μηδενικό βάρος, λέμε τώρα. Το πραγματικά παράξενο της υπόθεσης βέβαια είναι πως και δεν το πρόσεξαν αυτό στην Ευρώπη. Μήπως ο ορισμός αυτός είναι αποκλειστικά ελληνικός και όχι μια απλή μετάφραση; Μάλλον κάποιος είναι άρρωστος με τον μικρό δούκα...έλα έλα πες την αλήθεια μεταξύ μας είμαστε Πάντως respect για την έρευνά σου ούτε ο sherlock holmes δεν θα τα έβρισκε όλα αυτά :clapping: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Punisher7 678 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 Τζόνη γάμησες!!! Ευχαριστώ γιατί παίζει πολύ για επόμενη μηχανή!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostaras251 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 Εγώ που έβγαλα δίπλωμα το 2012-7-18 σε 1 χρόνο και κάτι γίνεται απεριόριστο η πάω σε α2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2013 Εγώ που έβγαλα δίπλωμα το 2012-7-18 σε 1 χρόνο και κάτι γίνεται απεριόριστο η πάω σε α2 Απο τώρα μπορείς να βγάλεις Α2, απλά εκδίδοντας δίπλωμα νέου τύπου. Για το απεριόριστο μάλλον δε γίνεται, ή θα περιμένεις μέχρι να κλείσεις δύο χρόνια και να δείς τι θα γίνει, ή θα το κάνεις Α2 και θα ξαναδώσεις εξετάσεις για να το κάνεις απεριόριστο όταν κλείσεις 2 χρόνια με το Α2 ή γίνεις 24. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JackDaniels 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Μπραβο ρε φιλε ,για την ερευνα σου ....!!! Σου βγαζω το καπελο ....!!! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kalejaios 1.952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 (τροποποιήθηκε) Απο τώρα μπορείς να βγάλεις Α2, απλά εκδίδοντας δίπλωμα νέου τύπου. Για το απεριόριστο μάλλον δε γίνεται, ή θα περιμένεις μέχρι να κλείσεις δύο χρόνια και να δείς τι θα γίνει, ή θα το κάνεις Α2 και θα ξαναδώσεις εξετάσεις για να το κάνεις απεριόριστο όταν κλείσεις 2 χρόνια με το Α2 ή γίνεις 24. Τζόνη μπορείς να το διευκρινίσεις λίγο αυτό ? Εγώ έγινα 18 στις 13/12/2011 . Πήρα το δίπλωμα 29/12/2011 . Δεν πρέπει να περιμένω 2 χρόνια για να το κάνω Α2(πλέον) ? Δηλαδή Α2 δεν γίνεται στις 29/12/2013 ? Η απλά πάω για δίπλωμα νέου τύπου , κι επειδή είμαι το παλιό Α1 και δεν έχουν σε ποιά κατηγορία να με βάλουν μου δίνουν το Α2 παρόλο που είμαι 19 χρονών ? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 31 , 2013 από τον Kalejaios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Τζόνη μπορείς να το διευκρινίσεις λίγο αυτό ? Εγώ έγινα 18 στις 13/12/2011 . Πήρα το δίπλωμα 29/12/2011 . Δεν πρέπει να περιμένω 2 χρόνια για να το κάνω Α2(πλέον) ? Δηλαδή Α2 δεν γίνεται στις 29/12/2013 ? Η απλά πάω για δίπλωμα νέου τύπου , κι επειδή είμαι το παλιό Α1 και δεν έχουν σε ποιά κατηγορία να με βάλουν μου δίνουν το Α2 παρόλο που είμαι 19 χρονών ? Λογικά Α2 θα γίνει και που είσαι κάτω των 20 δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Αν πας στο μηχανολογικό ή στο υπουργείο ή δε ξέρω εγώ που κάνουν τις αιτήσεις για δίπλωμα, θα σου πούν τι "δικαιούσαι". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
athensfinest 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 πρέπει να κλείσει τα 20 βασικά, το αναφέρει σαν προϋπόθεση στις αντιστοιχίες 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες