Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2013 Ανοίγω λοιπόν ένα θέμα,στο οποίο θα περιγράψω πως πλαστικοποίησα το ρεζερβουάρ της μηχανής μου,με σκοπό να προσφέρω έναν μικρό οδηγό σε όποιον θα ήθελε να επιχειρήσει κάτι ανάλογο.Πριν αρχίσω,θα ήθελα να τονίσω πως δεν είχα καμία εμπειρία πάνω στο θέμα πριν να το επιχειρήσω.Αποφάσισα τι θα κάνω και πώς θα το κάνω αποκλειστικά και μόνο μέσω όσων διάβασα στο διαδίκτυο,και στη συνέχεια μόνος μου σύνθεσα διάφορα στοιχεία και απόψεις,και κατέληξα στη διαδικασία που θα δείτε.Ο,τι περιγράφεται και λέγεται,αποτελεί προσωπική παρατήρηση και άποψη,ούτε επαγγελματίας το παίζω,ούτε είμαι.Είμαι ερασιτέχνης που απλά έκανε μια διαδικασία και την περιγράφει,με την ελπίδα να βοηθήσει και άλλους.Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο το ρεζερβουάρ.25 χρόνων,9 λίτρων χωρητικότητα,με διάφορες καμπύλες και γωνίες Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του.Παρατηρήστε τα σποτάκια σκουριάς στο τοίχωμα.Υπάρχουν πιο πολύ στον πάτο,αλλά δεν φαίνεται δυστυχώς στην φωτογραφία.Το δείχνω αυτό για να κάνω "πάσα" για μια σημαντική παρατήρηση.Το ρεζερβουάρ που πλαστικοποίησα είχε ελαφρύ πρόβλημα σκουριάς,δηλαδή σχετικά επιφανειακή και σημειακή.Για περιπτώσεις που η σκουριά έχει καλύψει τα πάντα και φαίνεται να έχει ροκανίσει το μέταλλο (οι λεγόμενες σαπίλες),και γενικά για δύσκολες περιπτώσεις,δεν είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο που θα περιγραφεί!.Πρώτων ο σωστός καθαρισμός δεν είναι εγγυημένος,και δεύτερον,ενδέχεται,πχ με το ξύδι που θα βάλουμε,επειδή τρώει λίγο την επιφάνεια,να έχουμε κάπου σαπίλες και να τρυπήσει το ρεζερβουάρ,κάτι που θα μας δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα απο αυτά που πήγαμε να λύσουμε.Στις περιπτώσεις αυτές,αναζητήστε καλύτερα την βοήθεια κάποιου επαγγελματία! Έκανα την αρχή της διαδικασίας βάζοντας ξύδι,αλλά μην έχοντας τα απαραίτητα υλικά για να συνεχίσω,αναγκάστηκα να διακόψω για διάστημα 1-2 μηνών.Το αποτέλεσμα είναι μαζί με την πολλή επιφανειακή σκουριά που σχηματίστηκε να έχω και να βγάλω κατακάθια απο το ξύδι.Για αυτό,μην ξεκινήσετε τίποτα αν δεν έχετε ο,τι χρειάζεστε! Ορίστε λοιπόν η επιφάνεια πριν αρχίσει η διαδικασία: Φαίνεται πολύ δύσκολο,αλλά να θυμάστε πως η σκουριά είναι κυρίως επιφανειακή και το υπόλοιπο βρωμιά και κατακάθια.Εμείς ξεκινάμε με μια γνωστή τεχνική,αφού αφαιρέσουμε εσωτερικά φιλτράκαι του ρεζερβουάρ κλπ: Βενζίνη-Αλυσίδα-Κούνημα.Βάζουμε περίπου το 1/8 με 1/6 της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ μας σε βενζίνη αρχικά.Μετά βρίσκουμε ένα μικρό κομμάτι αλυσίδας (απ΄το σκύλο,ναι),το οποίο και ρίχνουμε μέσα στο ρεζερβουάρ.Στη συνέχεια,θα κουνήσουμε το ρεζερβουάρ δεξια-πανω-κατω-αριστερα-κυκιλικά,όπως να'ναι,για αρκετή ώρα,ας πούμε 45 λεπτά.Το κάνουμε αυτό για να αφαιρέσουμε τα πιο σαθρά κομμάτια σκουριάς.Άλλη μια παρατήρηση: Πολλοί ρίχνουν στο ρεζερβουάρ βόλους,πετραδάκια,βίδες κλπ...εγώ που τα δοκίμασα,πιστεύω πως η αλυσίδα κάνει καλύτερη δουλειά.Συν το οτι,με τα μικρά κομματάκια που βάζουμε μέσα,υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιο σε δυσπρόσιτο σημείο και να μην έχουμε τρόπο να το βγάλουμε μετά! Αφού τελειώσει η παραπάνω διαδικασία,και βγάλουμε αλυσίδα και βενζίνη,προχωράμε σε ένα πλύσιμο με νερό του εσωτερικού...μπορεί να παραληφθεί,εγώ το έκανα για να αφαιρέσω όση βρωμιά μπορούσα πριν το επόμενο βήμα Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή της μεθόδου που θα γίνει ο ουσιαστικός καθαρισμός του ρεζερβουάρ.Εγώ επέλεξα την μέθοδο του ξυδιού.Άλλοι κάνουν ηλεκτρόλυση,άλλοι βάζουν χημικά προιόντα.Δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά τους,εδώ θα ασχοληθώ μόνο με τη μέθοδο του ξυδιού.Πρώτα λοιπόν,αγοράστε όσα λίτρα ξύδι χρειάζεστε για να γεμίσει το τεποζιτο.Εγώ χρειαζόμουν 9,και τόσο πήρα,σε τιμή αν θυμάμαι καλα 87 λεπτά το λίτρο,απο το Lidl. Πρίν το βάλουμε,προσοχή σε ένα ακόμα σημείο: Πρίν ρίξουμε το ξύδι μέσα,αφαιρούμε το ρουμπινέτο (τη βάνα της βενζίνης)! Αν δεν είναι σιδερένιο,το ξύδι θα το λιώσει και θα είμαστε για καινούργιο μετά! Εγώ τάπωσα την οπή με έναν φελό,τον οποίο έκοψα στο κατάλληλο σχήμα Μετά ρίχνουμε το ξύδι μέσα στο ρεζερβουάρ μας.Θα χρειαστεί να περιμένουμε απο 1 εώς 2 εβδομάδες πριν το βγάλουμε,Η όλη διαδικασία καλό είναι να παρακολουθείται τακτικά,να αδειάζεται το ξύδι,να φιλτράρεται και να επανατοποθετείται.Εγώ κάτι τέτοιο δεν έκανα πάντως...το άφησα 1.5 βδομάδα και το έβγαλα... Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό... Ξανά πλύσιμο με νερό τώρα,να φύγουν υπολείμματα απο μέσα.Εγώ χρησιμοποιούσα πλυστικό μηχάνημα στα 150bar,εσείς χρησιμοποιοήστε λάστιχο! Μετά απο την αφαίρεση των υπολειμμάτων,είμαστε εδώ: Κοιτάξτε πόσο γρήγορα αρχίζει να ξανασχηματίζεται σκουριά!Σε αυτή την μορφή,την βρήκα ως flash rust.Εδώ είμαστε περίπου 2 ώρες μετά την αφαίρεση του ξυδιού.Αυτό μας δείχνει πως η πλαστικοποίηση είναι απαραίτητη μετά τον καθαρισμό με το ξύδι. Επόμενο βήμα.Το παρακάτω εφαρμόζεται με βάση μια υπόθεση,το αν έχει νόημα ή όχι δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω! Η υπόθεση αυτή λέει οτι θεωρητικά,εσύ μπορεί να περάσεις τον πλαστικοποιητή στο ρεζερβουάρ,αλλα η σκουριά να συνεχίζει να τρώει το υπόστρωμα κάτω απο αυτόν.Οπότε,πρέπει να την αδρανοποιήσουμε.Υπάρχουν προιόντα για αυτή τη δουλειά,οι σταθεροποιητές σκουριάς.Εγώ διάλεξα έναν της Χρωτέχ,το Rustabil. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο ρεζερβουάρ,και το περιστρέφουμε κατάλληλα για να πάει παντού.Αφού τελειώσουμε,να η εικόνα που αντικρύζουμε. Θα μείνει εκει μέσα για να δράσει περίπου 2-3 ώρες.Μην το αφήσετε παραπάνω,γιατι μου δώθηκε η εντύπωση πως μετά θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.Αφού έρθει η ώρα,πρέπει να ξεπλυθεί πολύ καλά με νερό.Χρησιμοποίησα και πάλι πλυστικό,και ξέπλυνε αρκετές φορές μέχρι να βγεί τελείως. Μετά ήρθε η ώρα του στεγνώματος.Για τον πλαστικοποιητή που επέλεξα τουλάχιστον,το άριστο στέγνωμα είναι εξίσου απαραίτητο με την αφαίρεση της σκουριάς.Καλύτερα να έχει flash rust η επιφάνεια,παρά να είναι υγρή.Αν είναι υγρή,δεν θα πιάσει ο πλαστικοποιητής! Για να το στεγνώσω,χρησιμοποίησα θερμοπίστολο μιας και βιαζόμουν.Μάλιστα,σε δύσκολα σημεία όπως ραφές και κοιλότητες,που το νερό λίμναζε,θέρμαινα εξωτερικά την επιφάνεια για να το κάνω να εξατμιστεί.Παρ'όλο που θεωρητικά μετά απο τόσο πλύσιμο είναι ελάχιστη η πιθανότητα,προσοχή,γιατι να θυμάστε πως πριν είχε βενζίνη μέσα.Αν δεν βιάζεστε όπως εγώ,μπορείτε να το στεγνώσετε με πεπιεσμένο αέρα απο το κομπρεσέρ Αφού στεγνώσει άριστα το ρεζερβουάρ,ώρα να ρίξουμε τον πλαστικοποιητή.Στο θέμα αυτό τώρα,εγώ επέλεξα,έχοντας διαβάσει θετικές κριτικές,τον POR 15.Προφανώς αν επιλέξετε άλλον πλαστικοποιητή,η διαδικασία ενδέχεται να αλλάζει απο αρκετά εως πολύ.Αυτό που περιγράφω καλύπτει τον POR 15! Αφού λοιπόν έκανα την επιλογή μου,αγόρασα την μικρή συσκευασία (ικανότητα πλαστικοποίησης για ρεζερβουάρ μεχρι 21 λίτρα), απο ebay στην Αμερική.Μου το έστειλαν κανονικότατα,τιμές θα αναφέρω στο τέλος.Τον ανοίγουμε λοιπόν,και ανακατεύουμε πολύ καλά Πριν να τον ρίξουμε,για άλλη μια φορά,προσοχή:Δεν αφήνουμε το ρουμπινέτο επάνω! Ο πλαστικοποιητής όταν στεγνώσει γίνεται πολύ σκληρός και συμπαγής.Θα βουλώσει το ρουμπινέτο! Αντί για αυτό,ταπώνουμε πάλι την οπή είτε με ένα φελό,ή αλλιώς,κόβουμε πλαστική σακούλα,και την σφραγίζουμε την οπή με χαρτοταινία.Εγώ αυτό έκανα.Μετά,ρίχνουμε τον πλαστικοποιητή,και αμέσως ξεκινάμε κούνημα.Αργά-αργά,να πάει παντού στο ρεζερβουάρ,μην μείνει τίποτα ακάλυπτο! Πάρτε έναν φακό και ελέγξτε αν όντως έχει πάει παντού.Μόλις τελειώσετε,ήρθε η ώρα να σφραγίσετε και το στόμιο του ρεζερβουάρ,πάλι με σακούλα και χαροταινία.Γυρίστε λοιπόν ανάποδα το ρεζερβουάρ,για να πάει και στα πάνω μέρη ο πλαστικοποιητής,αφού απλωθεί σωστά,φτάσαμε στο τέλος και να η εικόνα που βλέπουμε... Δεν σταματάμε και το αφήνουμε έτσι! Αμέσως μόλις τελειώσουμε,βγάζουμε ό,τι έχουμε βάλει για να φράξουμε την οπή,και αρχίζουμε να ωθούμε το περίσσευμα του πλαστικοποιητή που έχει λιμνάσει στον πάτο για να βγεί έξω.Συνεχίζουμε μέχρι να βγάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε.Όταν τελειώσει και αυτό,είμαστε πια σε θέση να πούμε "Τέλος!" Μετά απο 24 ώρες,ο πλαστικοποιητής γίνεται σκληρός και συμπαγής.Θα χρειαστεί 5-6 μέρες πριν ξαναβάλουμε βενζίνη και τοποθετήσουμε πάλι το ρεζερβουάρ.Αν όλα πήγαν καλά,για αρκετά χρόνια θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Κλείνοντας λοιπόν,να αναφερθούμε στις τιμές.30 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά κόστισε ο πλαστικοποιητής.6 ευρώ το ξύδι και 6 ο σταθεροποιητής.Σύνολο 42 ευρώ.Συμφέρει; Ίσως! Για να είστε σίγουροι,πάρτε μια τιμή απο έναν επαγγελματία του είδους πριν κάνετε οτιδήποτε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :D 31 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AdamLTR 3.060 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2013 μερακλης! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
landscape 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2013 ΑΨΟΓΟΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anisoropos 134 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2013 Σωστοςςςςςςςςςς Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2013 Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Να αναφέρω μόνο πως μέχρι και σήμερα,6 μήνες μετά,αν και είναι σχετικά νωρίς για να πούμε οτι πέτυχε η διαδικασία,δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα...ίδομεν λοιπόν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Σημαντική παρατήρηση που ξέχασα να αναφέρω: Όταν θα έχετε ρίξει τον πλαστικοποιητή και θα γυρίσετε ανάποδο το τεπόζιτο για να φτάσει στο στόμιο,μόλις τελειώσετε,καλό θα ήταν να φροντίσετε να μην μείνει περίσσεια πλαστικοποιητή στο χείλος του στομίου.Όταν στεγνώσει,ίσως να προκαλέσει πρόβλημα στην εφαρμογή της τάπας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Nice write up! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Ωραιοςςς! Να ρωτησω κατι , σε πλαστικο τεποζιτο κανει δουλεια αυτο ; Εχω ενα που εχει μια ρωγμη στη βαση του στομιου που βιδωνει η ταπα της βενζινης , γενικα ειναι πολυκαιρισμενο και εχει κατι κρακελαρισματακια σε 2-3 σημεια . Αν του εριχνα τετοιο υλικο θα εκανε δουλεια αραγες ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Ωραιοςςς! Να ρωτησω κατι , σε πλαστικο τεποζιτο κανει δουλεια αυτο ; Εχω ενα που εχει μια ρωγμη στη βαση του στομιου που βιδωνει η ταπα της βενζινης , γενικα ειναι πολυκαιρισμενο και εχει κατι κρακελαρισματακια σε 2-3 σημεια . Αν του εριχνα τετοιο υλικο θα εκανε δουλεια αραγες ; Μπα, πέτα το μωρέ εκεί στην γωνία του σπιτιού σου, όλο και κάποιος ανακυκλωτής από αυτούς με τα καρότσια θα το μαζέψει... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stantonop 3.474 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Ωραία δουλειά έκανες και μας την παρουσίασες αναλυτικότατα, μπράβο σου!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 παρα πολυ καλη δουλεια! μπραβο!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Δεν το γνωρίζω αν κάνει για πλαστικό τεπόζιτο.Πρέπει να τους στείλεις ένα e-mail ίσως,για να σου πούν οι ίδιοι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregoKLE 137 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 ωραιος θα το εφαρμοσω και εγω συντομα μαλον Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Καλό timing! Σήμερα αποφάσισα πως μάλλον πρέπει να κάνω και το δικό μου στο KLX, αφού έχει πολύ σκουριά μέσα. Βέβαια, έχω και κάποια μικρή διαρροή που δε ξέρω ακόμα από που είναι. Ενδέχεται να είναι και από το ρεζερβουάρ. Αν οντως είναι, κάνει μια πλαστικοποίηση? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Κατ'αρχήν φαντάζομαι πως μιλάς για μεταλλικό τεπόζιτο.Ο πλαστικοποιητής σφραγίσει όντως τρύπες,αλλά να είναι σχετικά μικρές όμως Σε κάθε περίπτωση,ξαναλέω: Πριν να επιχειρήσετε οτιδήποτε μόνοι σας,είναι καλό να πάρετε τιμή απο έναν επαγγελματία! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Ποιός κάνει πλαστικοποιήσεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Έχω ακούσει για έναν,που αν θυμάμαι καλά,διάβασα πως κάνει καλή δουλειά: tankclinic λέγεται... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 (τροποποιήθηκε) Πήρα τηλέφωνο και κοστίζει 60 Ευρώ. Πρέπει, όμως, να το βγάλω το ρεζερβουάρ και να του το πάω στο Περιστέρι. Αξίζει πιστεύω και λέω να το προχωρησω. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 από τον okourkoulos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dankannn 215 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Ρωτα και εδω Ο ΔΑΝΌΣ 210-7658491 βυρωνα απο τους παλιους , δεν ξερω τιμες να σου πω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Ο Δανός είναι και πιο ακριβός και έχουν ακουστεί και διάφορα σε διπλανά φόρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xompistas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2013 καλησπερα μπραβο για την πολλη καλη δουλεια! αυτο το POR-15 τι ιδιοτητες εχει? γιατι δηλαδη να μην χρησιμοποιησεις ενα κοινο αντισκωριακο σε εκεινο το σταδιο μετα τον σταθεροποιητη σκουριας και να χρησιμοποιησεις το POR-15 ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2013 πολυ ωραιο θεμα και εγω εχω σκουριες αλλα λιγο λιγοτερες απο τον φιλο μας που εκανε το θεμα.. οποτε με καταπισες πληρως γιατι συντομα θα επιχειρησω την συντηρηση του ρεζερβουαρ. αν και επηδη ειμαι κουλαδι, λεω να κανω και μια ερωτηξη στον tankclinic Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2013 Ωραιο θεμα σχετικα με την προστασια του ρεζερβουαρ. Ιδανικο για αυτους που κανουν αναπαλαιωσεις/cafe racer projects +1 απο μενα :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2013 Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας @Xompistas Όταν λες να χρησιμοποιήσω κάποιο αντισκωριακό,τι ακριβώς εννοείς; Το POR15 είναι πλαστικοποιητής,δηλαδή μια ειδική ρητίνη που σφραγίζει την επιφάνεια και προσφέρει αντισκωριακή προστασία.Δεν μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε αντισκωριακό για μέταλλα,γιατί μόλις βάλεις βενζίνη θα έχεις προβλήματα.Αν εννοείς να καθάριζα το ρεζερβουάρ και να το άφηνα έτσι,δεν το θεωρώ σωστή λύση.Θα πρέπει πάντα να το έχεις γεμάτο,γιατί ειλικρινά,μετά τη διαδικασία με το ξύδι,μια μέρα να μείνει άδειο θα αρχίσει να σκουριάζει.Οπότε ρίχνεις αυτή τη ρητίνη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xompistas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2013 μαλιστα οποτε το por15 ειναι ανθεκτικο και στην βενζινη ενω αν ηταν ενα απλο μεταλλο που δεν θα ερχονταν σε επαφη καθημερινα με βενζινη θα μπορουσες να κανεις την δουλεια σου και με ενα απλο αντισκωριακο που πωλειται εντος ελλαδος και οχι να παραγγειλεις απο αμερικη σωστα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες