Jump to content
stantonop

Όλοι δότες οργάνων (υποχρεωτικά) απο τον Ιούνη....

Recommended Posts

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα...

όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σύμφωνα με το lamiastar.gr, αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του ΕΟΜ και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των ΜΕΘ, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.

ΠΗΓΗ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τωρα εμενα γιατι μου ακουγεται καλο αυτο αν τελικα εφαρμοστει και επι του πρακτεου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτά είναι,χωρίς να σε ρωτάει ο άλλος,σε κάνει ότι θέλει... :pinch:

Ασχέτως αν υποστηρίζω ή όχι την δώριση οργάνων,πιστεύω ότι είναι λάθος να μην σε ρωτάνε για ένα τέτοιο πράγμα :online2long:

Τροποποιήθηκε από τον Μανώλης93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα αρ***α μου θα παρουν ! :tooth:

Υποστιριζω τετοιες κινησεις και ειμαι υπερ της δωρεας αλλα οχι με τετοιο τροπο. :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν σε ρωτησουν συνηθως παιρνουν τ`@ρχιδι@ σου,ενω απο την αλλη αν δεν σε ρωτησουν παιρνουν και τα υπολοιπα οργανα σου. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατι τετοιο επαιζε και με το πασο της σχολης. Δηλωνες αν θες να εισαι δωρητης. Εχω την αισθηση πως το default, ας πουμε ειναι να εισαι δωρητης οργανων, αλλα αμα κανεις αιτηση ή κατι τετοιο για το αντιθετο, δεν ισχυει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

γρηγορη απορια...

-πραξεις νομοθετικου περιεχομενου για μισθους,φορους κτλ

-ενω το χαρατσι ειναι συνταγματικα παρανομο αυτοι το απαιτουν

-δωρεα π@π@ριων με το ζορι...χα,χα

-.....

-.....

τελικα ας μου θυμισει καποιος τον λογο που θεωρουμε την 7ετια μαυρη σελιδα στην πολιτικη ιστορια της χωρας μας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τωρα εμενα γιατι μου ακουγεται καλο αυτο αν τελικα εφαρμοστει και επι του πρακτεου?

Αν το δεις με "αθωο" σκεπτικο ειναι καλο, OK

ΑΛΛΑ

απο πισω θα οργιασει (γιατι ηδη υπαρχει αλλα μενει συγκρατημενο) ενα τερασιο λαθρεμποριο οργανων οπου παιζουν πολλα μυρια ευρω και που φυσικα ειμαστε μικρη χωρα για να το αντιμετωπισουμε και να το παταξουμε.. Δεν ειναι μακρια ο καιρος που οι γιατροι θα βγαζουν νοκ αουτ ασθενεις σχετικα ευκολα (και με το αντιστοιχο φακελακι βεβαιως) με σκοπο να παρθουν τα οργανα και να καταληξουν σε καποιους λεφταδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όποιος δεν θέλει μπορεί να κάνει αίτηση και να βγει από την λίστα...

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι μη τυχόν και σε αφήσουν να πεθάνεις για να πάρουν τα όργανα σου... Ή ακόμα χειρότερα να φροντίσουν κάποιοι να πεθάνεις για να πάρουν τα όργανα σου.

Τι να πω... Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά του μέτρου. Είμαι υπέρ της δωρεάς οργάνων και έχω δώσει ρητές εντολές στην οικογένεια μου τι να κάνουν αν ου μη γένοιτο φτάσω ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά δεν θέλω να το ξέρει ο γιατρός από πριν! Την στιγμή που ξέρω πως προσωπικά θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να βρω όργανο μεταμόσχευσης για κάποιον δικό μου αν το χρειαζόταν, αντιλαμβάνομαι πως το ίδιο θα κάνουν και άλλοι με δύναμη να ξέρουν ποιος είναι συμβατός! Κάτι που με φοβίζει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

γρηγορη απορια...

-πραξεις νομοθετικου περιεχομενου για μισθους,φορους κτλ

-ενω το χαρατσι ειναι συνταγματικα παρανομο αυτοι το απαιτουν

-δωρεα π@π@ριων με το ζορι...χα,χα

-.....

-.....

τελικα ας μου θυμισει καποιος τον λογο που θεωρουμε την 7ετια μαυρη σελιδα στην πολιτικη ιστορια της χωρας μας...

Θα έπρεπε να θεωρούμε την 7ετία, μαύρη σελίδα. Ίσως όμως να έπρεπε να προσθέσουμε σε αυτή και τα υπόλοιπα χρόνια, από το '75 μέχρι τις μέρες μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα έπρεπε να θεωρούμε την 7ετία, μαύρη σελίδα. Ίσως όμως να έπρεπε να προσθέσουμε σε αυτή και τα υπόλοιπα χρόνια, από το '75 μέχρι τις μέρες μας.

σωστα μιλας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλά ρε πούστη μου. δεν τους έφτανε που ξεπουλιούνται, τα ολόκληρα στρέματα γης, της Ελλάδος.

Θα ξεπουλήσουμε και τα κορμιά μας ??? χαχαχαχαχαχα Σκατά στα μούτρα τους.

Είμαι Υπέρ της δωρεάς οργάνων κι αίματος. Αλλά ξέρω, "πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αρνούμαι να το πιστεψω... μου φαίνεται αδιανόητο κατι τέτοιο... υπάρχουν και διεθνείς οργανισμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

και δε μιλάω για τη δωρεά οργάνων με consent αλλά για την συγκεκριμένη επιβολή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είμαι υπέρ της δωρεάς φυσικά.αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο εννοείται...Ρε μας πουλάνε στα αλήθεια!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

α ρε παπαδαριο κοντρα ξυρισμα που σου χρειαζεται

http://www.eom.gr/in...mid=144&lang=el

Με αφορμή την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, περί αντίθεσής της σε άρθρα του νέου νόμου 3984/11 «Δωρεά & Μεταμόσχευση Οργάνων», το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) επισημαίνει ότι, η αναφερόμενη στα Μ.Μ.Ε. «ανησυχία» και «αντίθετη γνώμη» του ΕΟΜ σχετικά με τον νέο νόμο, χαρακτηρίζει τις θέσεις του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου και όχι τις θέσεις της νέας σύνθεσής του από 16/06/2011.

Το παρόν Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ. συντάσσεται με το νέο νόμο, ο οποίος εναρμονίζεται απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές Κοινοτικές Οδηγίες και εκφράζει την πίστη ότι ο νέος νόμος θα προωθήσει έμπρακτα τη Δωρεά Οργάνων στη χώρα μας, διασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των μεταμοσχεύσεων και προστατεύοντας την ελεύθερη βούληση των πολιτών.

Η έναρξη της ισχύος της «εικαζόμενης συναίνεσης», σύμφωνα με το νόμο, έχει οριστεί για την 01/07/2013, παρ όλα αυτά, κατόπιν της διάγνωσης του θανάτου, θα εξακολουθήσει να ζητείται η συναίνεση των συγγενών του εκλιπόντος για την αφαίρεση των οργάνων του, όπως γίνεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη με την αντίστοιχη νομοθεσία. Σύμφωνα και με τη παγκόσμια εμπειρία, η εικαζόμενη συναίνεση, με τον τρόπο που εφαρμόζεται, έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο αλλαγής της νοοτροπίας των πολιτών υπέρ της Δωρεάς Οργάνων. Άλλωστε ο νόμος 3984/11 παρέχει ρητά σε κάθε πολίτη το δικαίωμα της έκφρασης και πιστοποίησης της αντίθεσής του.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ. διατηρεί την πίστη του στη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στη προσπάθεια σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 30/11/2011 με τίτλο «Μαφίες παράνομων μεταμοσχεύσεων και κοινωνίες του ενός νεφρού» και προς αποφυγή σύγχυσης των πληροφοριών του άρθρου με το καθεστώς των μεταμοσχεύσεων, που ισχύει στη χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ κρούσμα μεταμόσχευσης οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων σώματος. Και αυτό διότι στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις είτε από ζώντα είτε από πτωματικό δότη πραγματοποιούνται μόνο σε κρατικά μεταμοσχευτικά κέντρα, υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεωνκαι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στις ζώσες μεταμοσχεύσεις και αυτές διενεργούνται μόνο στα πέντε δημόσια μεταμοσχευτικά κέντρα νεφρού της χώρας μας, όπου ελέγχεται και προετοιμάζεται ταυτόχρονα ο λήπτης και ο δότης του μοσχεύματος. Οι πολύ συγκεκριμένοι και αυστηροί κανόνες του άρθρου 8 του νόμου 3984/11 που διέπουν την αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη δεν επιτρέπουν καμία συναλλαγή καθώς αυτή γίνεται μόνον από ενήλικες συγγενείς μέχρι τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή, σε συγγενή μέχρι το δεύτερο βαθμό εξ αγχιστείας, ή συζύγους ή συντρόφους που συμβιώνουν με το αντίστοιχο του γάμου σύμφωνο συμβίωσης του ν.3719/08. Στις περιπτώσεις αυτές δεν αρκεί μόνον η συγγένεια που αποδεικνύεται από τα επίσημα πιστοποιητικά αλλά απαιτείται και έγγραφη ειδική συναίνεση. Για τις περιπτώσεις που ο δότης είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος αλλά δεν έχει τυπικά αναγνωρισμένη σχέση, απαιτείται η έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης που να βεβαιώνει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ακόμη και αυτή της ανιδιοτέλειας.

Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμπορία οργάνων είναι παράνομη. Όπως και στο προηγούμενο νομικό καθεστώς (ν.2737/99) απαγορευόταν κάθε συναλλαγή που αφορούσε στη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση και προβλέπονταν σχετικές ποινικές κυρώσεις, έτσι και στο νέο νόμο 3984/11 (Α 150) προβλέπεται ρητά (άρθρο 5) όχι μόνον η απαγόρευση κάθε είδους οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος στο δότη ή στην οικογένειά του ή στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει αλλά ακόμη και η γνωστοποίηση της ανάγκης ή της διαθεσιμότητας με σκοπό την ανταλλαγή.

Όσον αφορά τη σύμφωνα με το άρθρο «συγκέντρωση παράνομων μεταναστών σε καφενεία των Σεπολίων, όπου επιδεικνύουν τις ουλές τους από την αφαίρεση νεφρού με χρηματικό αντάλλαγμα, που έχουν πραγματοποιήσει σε χώρες εκτός Ελλάδας», για το οποίο γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, ο ΕΟΜ διευκρινίζει ότι το θέμα αυτό άπτεται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο ΕΟΜ θέλει να επισημάνει στους ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, να μην επηρεάζονται από τα όσα πληροφορούνται περί «μεταμοσχευτικού τουρισμού» και από τις παράνομες και επικίνδυνες μεθόδους μεταμοσχεύσεων, που πραγματοποιούνται σε χώρες χωρίς νομικό πλαίσιο, διότι κάτι τέτοιο, μόνο ψευδείς προσδοκίες μπορεί να δημιουργήσει, ενώ ελλοχεύει και εξαιρετικούς κινδύνους για την υγεία τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αρνούμαι να το πιστεψω... μου φαίνεται αδιανόητο κατι τέτοιο... υπάρχουν και διεθνείς οργανισμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

και δε μιλάω για τη δωρεά οργάνων με consent αλλά για την συγκεκριμένη επιβολή.

Τι υπάρχουν ; χαχαχαχαχαχαχ

Δεν αμφισβητώ το σχόλιο σου, αλλά τους οργανισμούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

α ρε παπαδαριο κοντρα ξυρισμα που σου χρειαζεται

http://www.eom.gr/in...mid=144&lang=el

Με αφορμή την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, περί αντίθεσής της σε άρθρα του νέου νόμου 3984/11 «Δωρεά & Μεταμόσχευση Οργάνων», το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) επισημαίνει ότι, η αναφερόμενη στα Μ.Μ.Ε. «ανησυχία» και «αντίθετη γνώμη» του ΕΟΜ σχετικά με τον νέο νόμο, χαρακτηρίζει τις θέσεις του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου και όχι τις θέσεις της νέας σύνθεσής του από 16/06/2011.

Το παρόν Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ. συντάσσεται με το νέο νόμο, ο οποίος εναρμονίζεται απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές Κοινοτικές Οδηγίες και εκφράζει την πίστη ότι ο νέος νόμος θα προωθήσει έμπρακτα τη Δωρεά Οργάνων στη χώρα μας, διασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των μεταμοσχεύσεων και προστατεύοντας την ελεύθερη βούληση των πολιτών.

Η έναρξη της ισχύος της «εικαζόμενης συναίνεσης», σύμφωνα με το νόμο, έχει οριστεί για την 01/07/2013, παρ όλα αυτά, κατόπιν της διάγνωσης του θανάτου, θα εξακολουθήσει να ζητείται η συναίνεση των συγγενών του εκλιπόντος για την αφαίρεση των οργάνων του, όπως γίνεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη με την αντίστοιχη νομοθεσία. Σύμφωνα και με τη παγκόσμια εμπειρία, η εικαζόμενη συναίνεση, με τον τρόπο που εφαρμόζεται, έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο αλλαγής της νοοτροπίας των πολιτών υπέρ της Δωρεάς Οργάνων. Άλλωστε ο νόμος 3984/11 παρέχει ρητά σε κάθε πολίτη το δικαίωμα της έκφρασης και πιστοποίησης της αντίθεσής του.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ. διατηρεί την πίστη του στη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στη προσπάθεια σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 30/11/2011 με τίτλο «Μαφίες παράνομων μεταμοσχεύσεων και κοινωνίες του ενός νεφρού» και προς αποφυγή σύγχυσης των πληροφοριών του άρθρου με το καθεστώς των μεταμοσχεύσεων, που ισχύει στη χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ κρούσμα μεταμόσχευσης οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων σώματος. Και αυτό διότι στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις είτε από ζώντα είτε από πτωματικό δότη πραγματοποιούνται μόνο σε κρατικά μεταμοσχευτικά κέντρα, υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεωνκαι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στις ζώσες μεταμοσχεύσεις και αυτές διενεργούνται μόνο στα πέντε δημόσια μεταμοσχευτικά κέντρα νεφρού της χώρας μας, όπου ελέγχεται και προετοιμάζεται ταυτόχρονα ο λήπτης και ο δότης του μοσχεύματος. Οι πολύ συγκεκριμένοι και αυστηροί κανόνες του άρθρου 8 του νόμου 3984/11 που διέπουν την αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη δεν επιτρέπουν καμία συναλλαγή καθώς αυτή γίνεται μόνον από ενήλικες συγγενείς μέχρι τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή, σε συγγενή μέχρι το δεύτερο βαθμό εξ αγχιστείας, ή συζύγους ή συντρόφους που συμβιώνουν με το αντίστοιχο του γάμου σύμφωνο συμβίωσης του ν.3719/08. Στις περιπτώσεις αυτές δεν αρκεί μόνον η συγγένεια που αποδεικνύεται από τα επίσημα πιστοποιητικά αλλά απαιτείται και έγγραφη ειδική συναίνεση. Για τις περιπτώσεις που ο δότης είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος αλλά δεν έχει τυπικά αναγνωρισμένη σχέση, απαιτείται η έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης που να βεβαιώνει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ακόμη και αυτή της ανιδιοτέλειας.

Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμπορία οργάνων είναι παράνομη. Όπως και στο προηγούμενο νομικό καθεστώς (ν.2737/99) απαγορευόταν κάθε συναλλαγή που αφορούσε στη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση και προβλέπονταν σχετικές ποινικές κυρώσεις, έτσι και στο νέο νόμο 3984/11 (Α 150) προβλέπεται ρητά (άρθρο 5) όχι μόνον η απαγόρευση κάθε είδους οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος στο δότη ή στην οικογένειά του ή στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει αλλά ακόμη και η γνωστοποίηση της ανάγκης ή της διαθεσιμότητας με σκοπό την ανταλλαγή.

Όσον αφορά τη σύμφωνα με το άρθρο «συγκέντρωση παράνομων μεταναστών σε καφενεία των Σεπολίων, όπου επιδεικνύουν τις ουλές τους από την αφαίρεση νεφρού με χρηματικό αντάλλαγμα, που έχουν πραγματοποιήσει σε χώρες εκτός Ελλάδας», για το οποίο γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, ο ΕΟΜ διευκρινίζει ότι το θέμα αυτό άπτεται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο ΕΟΜ θέλει να επισημάνει στους ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, να μην επηρεάζονται από τα όσα πληροφορούνται περί «μεταμοσχευτικού τουρισμού» και από τις παράνομες και επικίνδυνες μεθόδους μεταμοσχεύσεων, που πραγματοποιούνται σε χώρες χωρίς νομικό πλαίσιο, διότι κάτι τέτοιο, μόνο ψευδείς προσδοκίες μπορεί να δημιουργήσει, ενώ ελλοχεύει και εξαιρετικούς κινδύνους για την υγεία τους.

false alarm....

Τροποποιήθηκε από τον vaelsod

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΟΚ θα το συζηταγαμε αν η πηγη δεν ηταν λιγο αναξιοπιστη για τα δεδομένα μου.

Παντως αν υπάρχει και ειναι διατυπωμένος ο νόμος ετσι, ειναι τουλαχιστον υποπτος.

Φοβαμαι πολλα παιδάκια οτι θα χαθούν απο "αγνωστες επιπλοκες" απο τα καλόπαιδα που πάιρνουν σημερα και τα φακελλάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν θέλουν να πάρουν τα όργανα μου, θα πρέπει να με πείσουν να το κάνω, και να το κάνω γιατί γουστάρω και το θεωρώ σωστό

(που στην τελική είναι)

και όχι να με αναγκάσουν με τέτοιες μεθόδους αποφασίζοντας για εμένα.

Όπως και το κράνος, το φοράω για εμένα και γιατί γουστάρω, και γιατί το θεωρώ σωστό, και όχι γιατί με ανάγκασε κανένας, ούτε επειδή υπάρχει πρόστιμο κλπ.

Οποτε μέχρι να σοβαρευτούν οι μαλακες που μας κυβερνούν, το μονο που θα πάρουν είναι τα @@ μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σχετικά με πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ως «καταληκτική ημερομηνία υποβολής έγγραφής δήλωσης άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον η 12η Δεκεμβρίου 2012», ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’.

Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.

Διευκρινίζεται επίσης,ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, τροποποιήθηκε ως εξής «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

Μάλιστα, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος, επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας.

Παρόλα αυτά, ουδέποτε στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.

Ο ΕΟΜ εκφράζει τη λύπη του που στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται και ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ενός θεσμού που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση.

Η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.

Η «αρνητική δήλωση» η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.

Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία:Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :

Εθνικός Οργανισμός

Μεταμοσχεύσεων

Τμήμα Προώθησης Δωρεάς

Ιστών & Οργάνων

Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Φαξ : 210 7255066

Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=291:%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BF%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-blogs-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82&Itemid=144&lang=el

Τροποποιήθηκε από τον objecto

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΟΚ θα το συζηταγαμε αν η πηγη δεν ηταν λιγο αναξιοπιστη για τα δεδομένα μου.

Παντως αν υπάρχει και ειναι διατυπωμένος ο νόμος ετσι, ειναι τουλαχιστον υποπτος.

Φοβαμαι πολλα παιδάκια οτι θα χαθούν απο "αγνωστες επιπλοκες" απο τα καλόπαιδα που πάιρνουν σημερα και τα φακελλάκια.

Το θεμα απαιτει minimum ιατρικες γνωσεις για να καταλαβει καποιος οτι μια μεταμοσχευση δεν γινεται -σε σφαζω στο ποδαρι κολλαω το κομματι στον αλλο ,παιρνω τα λεφτα και αντε γεια .Η υποδομη για μια μεταμοσχευση απαιτει οργανωτικα στοιχεια που δεν φανταζεστε .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το θεμα απαιτει minimum ιατρικες γνωσεις για να καταλαβει καποιος οτι μια μεταμοσχευση δεν γινεται -σε σφαζω στο ποδαρι κολλαω το κομματι στον αλλο ,παιρνω τα λεφτα και αντε γεια .Η υποδομη για μια μεταμοσχευση απαιτει οργανωτικα στοιχεια που δεν φανταζεστε .

Το θεμα απαιτει minimum ιατρικες γνωσεις για να καταλαβει καποιος οτι μια μεταμοσχευση δεν γινεται -σε σφαζω στο ποδαρι κολλαω το κομματι στον αλλο ,παιρνω τα λεφτα και αντε γεια .Η υποδομη για μια μεταμοσχευση απαιτει οργανωτικα στοιχεια που δεν φανταζεστε .

Δεν ειπα κατι τετοιο. Είπα οτι οργανωμένοι γιατροι σε δημόσια νοσοκομεία, που σήμερα αναλγητα ζητανε φακελλάκι μοιράζοντας θάνατο ή πόνο σε όσους δεν δύνανται ή δεν θέλουν να δώσουν, δεν θα διστάσουν να αποφανθούν μια άγνωστη περιπλοκή σε μια απλη εγχείρηση ενός νέου, ή να ισχυριστούν την αδιέξοδη έκβαση μιας περίπτωσης αρκεί να πάρουν το φακελλάκι πολλαπλά φουσκωμένο απο την νομιμη αλλα αδίστακτη εταιρία διακίνησης οργάνων, γι αυτούς που ΕΧΟΥΝ να τα αγοράσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κυριοι , μας εχουν παρει χαμπαρι πως λειτουργουμε σαν ατομα και μας μεταχειριζονται αναλογα.

Πεστε μου, ποσοι ελληνες και να θελανε, θα δηλωναν δωρητες!

Ελαχιστοι!

Γιατι?

Αδιαφορια, ασχετοσυνη, μη πληροφορηση , αναβλητικοτητα και παει λεγοντας.

Αποτελεσμα ........ ελαχιστη η προσφορα.

Με το νεο νομο τωρα που η δωρεα θεωρειται δεδομενη και οποιος δεν θελει να παει να το δηλωσει.......

πεστε μου ποσοι αν δεν θελουν θα πανε να το κανουν!

Παλι για ......αδιαφορια, ασχετοσυνη κλπ θα πανε ελαχιστοι.

Το αποτελεσμα ομως?

Εκατομυρια δοτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ερώτηση.

Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι πρωτοκοσμικοί λαοί της Ευρώπης, είναι κι αυτοί υποχρεωμένοι να δίνουν τα όργανά τους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...