Jump to content
Aggeloskos

Κοσκίνισμα τιμονιού 85-65km/h βοήθεια please!!!

Recommended Posts

Καλησπέρες, αν και έχει καιρό που με βασανίζει αυτό το θέμα συγκεκριμένα από τότε που πήρα το hornetaki είπα τώρα να ρωτήσω και να ακούσω γνώμες κλπ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε ενώ δεν κουνάει πουθενά αλλού, τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αφήνοντας τα χέρια από το τιμόνι με περίπου 100km/h μόλις φτάνει στα 85 ξεκινάει ένα κοσκίνισμα του τιμονιού(4-5 πόντους ταλάντωση σε κάθε μεριά του τιμονιού) το οποίο διαρκεί μέχρι τα 65 και μετά εξαφανίζεται. Ο λόγος π δεν είπα από τα 65-85-90 αλλά το ανάποδο είναι γιατί όταν έχω τα χέρια στο τιμόνι,κατά την επιτάχυνση, το φαινόμενο είναι ανεπαίσθητο(εγώ όμως το γνωρίζω και αν προσέξω το νιώθω ελάχιστα). Το συγκεκριμένο φαινόμενο αν και σε μικρή ένταση μου χαλάει την όλη εικόνα για το μηχανάκι και δεν με αφήνει να το εμπιστευτώ με τίποτα...Με τίποτα ομως, γιατί σκέφτομαι τι γίνεται αν πάνω στην στροφή με αυτά τα Km ο έλεγχος πάει περίπατο???

Έχουμε και λέμε τι έχω κάνει για αυτό ως τώρα. Το πήγα στο μηχανικό το έκανε βόλτα δεν του φάνηκε κάτι περίεργο στο μπροστινό σύστημα γενικά. Άλλαξα τιμόνι και έβαλα αντίβαρα(το τιμόνι π είχε δεν είχε αντίβαρα). Το δοκίμασα χωρίς τη μάσκα που του έχω και χωρίς την καρίνα που του είχα. Το πήγα στο θαλασσούδη για ζυγοστάθμιση μπροστά πίσω. Δοκίμασα διάφορες πιέσεις στα λάστιχα...Μαντέψτε δεν άλλαξε τίποτα...Η μόνη παρατήρηση ότι σε πιο υψηλές πιέσεις το φαινόμενο γινόταν λίγο μικρότερης έντασης...αυτό μόνο...Να σημειώσω ότι φοράω dunlop qualifier όταν πήρα το μηχανάκι είχαν περί τα 500km kai εγώ έχω κάνει άλλα 4000 περίπου...

Ο μηχανικός πιστεύει ότι είναι πρόβλημα του μπροστά ελαστικού και αν το αλλάξω θα σωθώ...έλα όμως που δεν παίζει μία για να κάνω μία τέτοια κίνηση η οποία κιολας δεν μου εξασφαλίζει και σίγουρο αποτέλεσμα. Δλδ να αγοράσω λάστιχο για να δω ΑΝ ειναι αυτό το πρόλημα?? Πες μου κύριε σίγουρα ότι αυτό είναι και τότε ναι θα το αλλάξω...

Εδώ λοιπόν έρχονται τα ερωτήματα:

1) Αν έχει ο οποιοσδήποτε ιδέα για το περι τείνος πρόκειται ας πει!!! ή αν έχει παρόμοια εμπειρία.

2) Aν κάποιος φανταστικός συμφορουμίτης έχει κάποιο λάστιχο στην άκρη ή αν έχουμε το ίδιο μηχανάκι και είναι θεσσαλονίκη ή αν ετοιμάζεται να αλλάξει λάστιχα ή ή ή και μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει ώστε να δούμε αν αυτό είναι το πρόβλημα τελικά για να δω τι θα κάνω...(με κάποιο τρόπο ρε παιδί μου να φορέσω ένα άλλο λάστιχο για να δούμε την συμπεριφορά στο συγκεκριμένο φαινόμενο)

Α οι διαστάσεις είναι 120/70x17

Επίσης να τονίσω ότι αν κάποιος καλός άνθρωπος τελικά μπορέσει να με βοηθήσει να ξέρει ότι κερνάω καφε και την φανταστική παρέα μου για όση ώρα πάρει αυτή η ιστορία

sorry για το σεντόνι αλλά πως να τα πω με λιγότερα λόγια...

(για όσους απαντήσουν ωραία και γιατί δεν στρίβεις συνέχεια με πάνω από 90 και θα είσαι ΟΚ...να πω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΝΟ!!!ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΑΑΑ... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ειχα το ιδιο θεμα στο hornet 900 επισης αλλα και στο bandit πιο παλια.

Οι λυσεις που προσπαθησα να δωσω ηταν ιδιες με αυτες που διαλεξες και εσυ συν οτι εβαλα εβγαλα πισω βαλιτσα καμια τρεις τεσσερις φορες. Μαντεψε το αποτελεσμα.

Μηδεν!!!!!

Οπως σου ειπε ο μηχανικος σου μου ειπε και εμενα. Καινουριο λαστιχο.

Και το προβλημα τελος.

Μαλιστα στο 900 οταν το πηρα το λαστιχο ειχε δεν ειχε 800χιλ αλλα επειδη ειχε κατσει ακινητο μεγαλο διαστημα την επαθε τη ζημια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά, το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σχεδόν σε όλες τις μοτοσυκλέτες. Συνήθως, είναι έντονο όταν έχεις βαλίτσα πίσω (ακόμα και τελείως άδεια). Το πόσο έντονο είναι, εξαρτάται απ'ο τα λάστιχα , την χάραξή τους, την πίεση που έχουν καθώς και πόσο φαγωμένα είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Fournaris Για μπροστινό ελαστικό μιλάμε πάντα ??? Ή μπορεί το πρόβλημα να είναι και στο πίσω γιατί από ότι ξέρω και προβλήματα από πίσω μεταφέρονται μπροστά σε κουνήματα κλπ...

@Sorath Δεν έχω βαλίτσα πίσω και επίσης γιατί είναι λογικό να το παρουσιάζουν όλες? Είχα ένα CBR 600 f4i πριν και μέχρι τα 200 ήταν τρένο κανένα κούνημα και πουθενά. Δηλαδή παίρνει κάποιος ένα VFR1200 λογου χάρη και κοσκινιζει το τιμόνι? Δεν μου στέκει τόσο αυτό το απόλυτο συμβαίνει σε όλες τις μοτοσυκλέτες συγγνώμη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

99% λάστιχο λόγο του ότι στρώνει μόλις βάλεις πίεση στο λάστιχο. Όλα τα μηχανάκια κοσκινίζουν όταν υπάρχει λόγος. Όταν είναι όλα καλά, τότε όλα καλά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπροστινο και τις δυο φορες.

Δεν σε παιρνω στο λαιμο μου αλλα αυτο ηταν σε μενα.

Ποσο εχει πια ενα μπροστινο; 130-140€;; Απο το να τα φας σε ζυγοσταθμισεις σε ασκοπα πηγαινε ελα και σε αβεβαιαες φτηνες λυσεις δωστα μια και καλη και ξεμπερδευε.

Επισης στην περιπτωση σου θα δοκιμαζα και το εξης (αν υπηρχε απο καποιον αυτη η δυνατοτητα βεβαια): Να αλλαξω ολο τον τροχο με ιδιο απο ιδια μοτοσυκλετα και να δω τι λεει.

Αν μπορεις κανε το και ισως δεις φως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαγαζιέρα ή λάστιχο μπροστινό.

Αν ήταν για ζυγοστάθμιση, με 17άρες ζάντες, θα είχες θέμα από 110-120 χαω.

Είχα και εγώ το ίδιο θέμα. Με το νέο λάστιχο μηδενίστηκε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα είχαμε πει και από κοντά :cheers: και τότε σου είπα ότι είναι σίγουρα λάστιχο και το ίδιο πιστεύω ακόμα.Εγώ σε κάνα 2 μηνάκια θα αλλάξω λάστιχα,ευχαρίστως να στο δώσω :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Sorath Δεν έχω βαλίτσα πίσω και επίσης γιατί είναι λογικό να το παρουσιάζουν όλες? Είχα ένα CBR 600 f4i πριν και μέχρι τα 200 ήταν τρένο κανένα κούνημα και πουθενά. Δηλαδή παίρνει κάποιος ένα VFR1200 λογου χάρη και κοσκινιζει το τιμόνι? Δεν μου στέκει τόσο αυτό το απόλυτο συμβαίνει σε όλες τις μοτοσυκλέτες συγγνώμη..

Δεν είπα οτι το κάνουν όλες οι μοτό by default. Αλλά το κάνουν σχεδόν όλες όταν υπάρχει θέμα με το λάστιχο. Και ναι, ξέχασα να αναφέρω οτι όντως όπως είπαν τα παιδιά, ξεκινά απο το μπροστινό. Για δοκιμή βάλε λίγο παραπάνω πίεση, και θα δεις πόσο θα μειωθεί το κοσκίνισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου δοκιμασες ολα αυτα θα συμφωνησω με τους απο πανω, κι εμενα το λαστιχο μου φαινεται οτι ευθυνεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως αναφεραν οι προλαλησαντες ειναι.

Σε bandit650 με καινουργια dunlop roadsmart2 παρουσιασε κοσκινησμα σε αυτα ακριβος τα χλμ που αναφερης.Με της μανας του τα bridgestone δεν κουνουσε και να ηθελες να το κουνησης επιτηδες.Τα λαστηχα τοποθετηκαν στον θαλασουδη και αμεσως μετα ξεκινησε ο "χορος".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από ένα ωραίο σαμαράκι που πέτυχα ενώ πήγαινα με καμιά 60 αρχισε να μου κάνει αυτο το κοσκίνισμα σε αυτήν την ταχύτητα πάνω κάτω. Για καλή μου τύχη τα λάστιχα σχεδόν μόλις τα είχα βάλει ουτε 1000 χλμ, οπότε πήγα από εκει που τα πήρα, μου άλλαξαν εντελώς δωρεάν και χωρίς καθόλου κόστος με καινούριο λάστιχο μπροστά και μάντεψε, το πρόβλημα λύθηκε εντελώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα μου το έκανε στο bandit ακριβώς στις ίδιες ταχύτητες με καινούρια λάστιχα και μάντεψε... Μετά από ζυγοσταθμίσεις, πιέσεις, αλλαγή μπροστινού, τελικά ήταν το πίσω ελαστικό. Αστοχία, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Άρα, βράσε όρυζα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σου βάλει κανένα μεταχειρισμένο ο Θαλασσούδης για να δεις ποιο φταίει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την αίσθηση πως είναι το πίσω ελαστικό και όχι το εμπρός.

Αν είχες βαλίτσα θα έλεγα πως είναι εκείνη, σχεδόν 100%.

Αφού δεν έχεις βαλίτσα, ο κλήρος πέφτει στο πίσω λάστιχο.

Ή έχει στραβώσει σκελετός ή απλά λόγω φθοράς παρουσιάζει το φαινόμενο.

Πες στον λαστιχά σου να σου βάλει ένα λάστιχο πίσω και κάνε μια βόλτα.

Αν δε σταματήσει, αλλάζεις το εμπρός (μεταχειρισμένα πάντα, προφανώς).

Και μετά αποφασίζεις τι θα αλλάξεις με καινούριο.

Πιστεύω πως είναι το πίσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ξαναείπα, έχω ε΄να καινούριο λάστιχο 110/70-17, αν ταιριάξει πάρ' το να το δοκιμάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα εγώ έχω ένα μικρότερου κυβισμού μηχανάκι Crypton X στα 100 άρχιζε και εμένα και έκανε τα ίδια ! έβαλα γέφυρα στις μπουκάλες μπροστά και έστρωσε δεν μου το ξανάκανε ! έχει γέφυρα το δικό σου ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aggelosko....!!εχεις μουρλαθει και λογικό!ειχα το ιδιο θεμα με το δικο μου το cbr. ειχα σκασει!και ζυγοσταθμιση και τα λαστιχα ψαξιμο(αυτα που ειχε πάνω οχι αλλα)τελικα επειδη εκανα μπαμ ληνω μπροστινώ,βγαζω ζαντα και μπουκαλες και αφήνω μονο τα ταυ και να σου κατι δαγκωματιές στο δεξια αριστερα!!αλλαξα ρουλεμαν και κομπλέ !Δεν ειναι ακριβά υπαρχουν στο εμπόριο!οτι θες για βοηθεια αν εισαι αθήνα στειλε μου πμ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...Αν και είχα καταλήξει στο θέμα του ελαστικού ο dimmis m έβαλε και άλλες έννοιες...Τέλοσπαντων οπότε με προτροπή όλων σας θα δω τι θα κάνω με τα ελαστικά.

Ερώτηση, αν πάω στο Θαλασσούδη και του πω ξέρεις έχω πρόβλημα σε ένα από τα 2 λάστιχα και δεν ξέρω ποιο, αν το βρούμε θα παραγγείλω από σένα λάστιχο, θα μπορέσει να μ βρει μεταχειρισμένα για να δοκιμάσουμε ή να περιμένω λέτε τον φανταστικό ΤΟΝΥ SHARK να μου δώσει τα δικά του σε κανα δίμηνο και να δοκιμασω με εκεινα???Χμμμμ

Thanx ppl :DDD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την αίσθηση πως είναι το πίσω ελαστικό και όχι το εμπρός.

Αν είχες βαλίτσα θα έλεγα πως είναι εκείνη, σχεδόν 100%.

Αφού δεν έχεις βαλίτσα, ο κλήρος πέφτει στο πίσω λάστιχο.

Ή έχει στραβώσει σκελετός ή απλά λόγω φθοράς παρουσιάζει το φαινόμενο.

Πες στον λαστιχά σου να σου βάλει ένα λάστιχο πίσω και κάνε μια βόλτα.

Αν δε σταματήσει, αλλάζεις το εμπρός (μεταχειρισμένα πάντα, προφανώς).

Και μετά αποφασίζεις τι θα αλλάξεις με καινούριο.

Πιστεύω πως είναι το πίσω!

:spam: Σόρρυ που ''χαλάω'' το θέμα αλλά επειδή κυκλοφορώ με ένα δανεικό σκούτερ το οποίο φοράει μπαγκαζιέρα και άν αφήσεις στο τιμόνι μόνο το ένα χέρι ΕΠΕΣΕΣ μπορώ να κάνω κάτι ή απλά το συνηθίζω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:spam: Σόρρυ που ''χαλάω'' το θέμα αλλά επειδή κυκλοφορώ με ένα δανεικό σκούτερ το οποίο φοράει μπαγκαζιέρα και άν αφήσεις στο τιμόνι μόνο το ένα χέρι ΕΠΕΣΕΣ μπορώ να κάνω κάτι ή απλά το συνηθίζω?

Δε πιστεύω πως θα βρεθεί λύση.

Ίσως βελτιωθεί αν μετατοπίσεις λίγο το σώμα σου προς τα εμπρός πάνω στη σέλα.

Και να είσαι πιο προσεκτικός όταν είναι γεμάτη η βαλίτσα.

(κάνε μια δοκιμή: πάρε μια τσάντα τύπου polo γεμάτη με πράγματα, πχ 10+ κιλά, και βάλε την ανάμεσα στα πόδια στην ποδιά του scooter και δοκίμασε αν μειωθεί το φαινόμενο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδια. Ας ξεθαψω και αυτό το θέμα μηπως μπορέσει καποιος να προτεινει κάτι διοτι έχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα όταν κινουμαι με 50-60-70 km. Λοιπον, εχουμε τα εξης δεδομενα:

Μηχανη: Suzuki fx125.

Αρχικα δεδομένα: 1)Εργοστασιακές ζάντες(μεταχειρισμένες), 2) ελαστικα Michelin pilot street 60/90/17 εμπρος, 70/90/17 πισω (αλλαγη 04/2015) 3)Δισκοπλακα μεγαλη braking (05/2017)  4) Καινουρια ρουλεμάν με την τελευταια αλλαγη ελαστικων ,4) Χωρις μπαγκαζιερα 5) Αλλαγμένες χειρολαβες  . Πρόβλημα κοκκινίσματος τιμονιου: Κανενα.

Τωρινα δεδομένα: 1) Καινούριες ζαντες Daytona από κουτί , 2) καινουρια ελαστικα παρομοιας μαρκας και διαστασεων, 3) Ιδια δισκοπλακα, 4) Ρουλεμάν της προηγουμενης ζαντας ( εγινε μεταφορα στην τωρινη δηλαδή) , 4)ιδιο, 5) Ιδιο

Αλλα τωρα παρουσιαζει αυτό το κουνημα/κοσκινισμα σε σχετικα εντονο βαθμο. Η πιεση των ελαστικων μετα την αλλαγη ηταν στα 25 psi και το παρουσιαζε στα 80-90 km ας πουμε. Tωρα που συμπληρωσα αερα καθως επανω λεει για 30 psi το κανει στα 60-70 κυριως.

Υπαρχει περιπτωση με το περας του χρόνου να εξαφανιστεί το φαινόμενο ή πρεπει να αλλάξω.κοιτάξω κάτι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα αρχικα δεδομενα τις πιεσεις ειχες??

Δοκιμασε 32 εμπρος και 36 πισω.

Ενας λαστιχας για μοτο πιθανον να μπορει να εντοπισει το προβλημα ευκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος gkourmoul1 έγραψε:

Στα αρχικα δεδομενα τις πιεσεις ειχες??

Δοκιμασε 32 εμπρος και 36 πισω.

Ενας λαστιχας για μοτο πιθανον να μπορει να εντοπισει το προβλημα ευκολα.

Τις ίδιες ουσιαστικά που αναγράφονται επάνω στα λάστιχα. Στο εμπρός ελαστικό 30 psi (ισως και λίγο λιγοτερο (25psi) λόγω απροσεξίας καμια φορα) και πίσω 40 psi.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι αναρτήσεις σε τι κατάσταση είναι; Ελατήρια-λάδια; 

Επίσης, γενικότερα μεγάλο λάθος -απαγορευτικό- η μεταφορά ρουλεμάν από τη μία ζάντα στην άλλη. Πρόκειται για interference fit Που γίνεται ΜΙΑ φορά μόνο. Δείτε καλού κακού αν υπάρχουν τζόγοι σε εκείνα τα σημεία. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα