Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 9 reasons your winter fuel economy bites 1. More idling This should be a no-brainer, yet parked idling cars are a common sight in cold weather. Resist the temptation to idle your car to warm it up. An idling engine gets 0 mpg. Consider also that idling the engine does nothing to warm up the tires and drivetrain. Even in the coldest weather, you can begin driving after 30 seconds from a cold start - keep speeds low/moderate and use gentle acceleration until the temperature gauge starts to climb (source). Εδω σου λεει ουσιαστικα να μην ζεσταινεις το αυτοκινητο γιατι ταχα οταν το εχεις στο ρελαντι καις βενζινη χωρις λογο.δεν λεει ομως οτι ενα κρυο αυτοκινητο μεχρι να ζεσταθει εαν κυκλοφορει καιει τα κερατα του(μεχρι και 40λτ/100χλμ) σαφως δεν αφηνουμε το αυτοκινητο μεχρι να βρασει στο ρελαντι αλλα 2-3 λεπτα σιγουρα τα θελει.και εννοειται μετα χαλαρα το γκαζι μεχρι να ζεσταθει.επισης τα λαστιχα στη πολη και με ψοφοκρυο ετσι και αλλιως δεν προκειται να ζεσταθουν οποτε δεν ειναι επιχειρημα αυτο για να υποστηριζει το να μην το αφηνεις λιγο στο ρελαντι 2. Low tire pressure Of course you're smart enough to keep up your tire pressure as the temperature drops, right? A 10-degree (F) change in ambient temperature equates to a 1 psi change in tire pressure (source). Fuel economy declines 0.4 percent for every 1 psi drop (source). καθε λογικος ανθρωπος ελεγχει τα λαστιχα του μια φορα το μηνα.οποτε εαν τα ελεγχεις θα προλαβεις μια μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια αρα και μια μεγαλη διαφορα στη πιεση αρα δεν θα εχει διαφορα εδω απο τη καταναλωση.εαν εχεις να δεις απο το καλοκαιρι τα λαστιχα ε λογικο ειναι οταν η θερμοκρασια θα ειναι 5 να ειναι ξεφουσκωτα και να αναρωτιεσαι γιατι σερνεται το αυτοκινητο και καιει 3. Increased rolling resistance Even if you're completely attentive to proper tire pressure, cold ambient temperatures will still cause your tires to return worse mileage. That's because a tire's shape isn't completely round - the sidewall bulges out at the bottom, and where the tread meets the road the small contact patch is actually flat. As the tire rotates, it constantly deforms to this shape, and this deformation requires more energy when the rubber is cold and hard. Rolling resistance at 0 degrees F is 20% greater than at 80 degrees (source 1, source 2). Αμελητερα διαφορα ,ετσι και αλλιως στη πολη ειπαμε οτι τα λαστιχα δυσκολα ζεσταινονται. 4. Crappy road conditions It's increased rolling resistance of another kind: driving through slush and snow. And then there's its wasteful polar (no pun intended) opposite: no friction at all! (A.K.A. wheelspin on ice.) Χαιρω πολυ αν πας και φαναρι φαναρι θα καψεις παραπανω...ειτε 0 βαθμους ειτε 45 με την ασφαλτο ειδικα εδω το λαστιχο θα γλιστρησει για να ξεκινησει 5. Lower average engine temperature In the winter, an engine takes longer to reach operating temperature and cools off faster when shut off. Since the engine management system orders up a richer mixture when cold (proportionately more fuel in the air/fuel combination), more fuel is being burned overall. A block heater can offset this problem (improving fuel economy by 10% in sub-zero conditions - source), as can garage parking, and combining trips (to minimize the number of cold/hot cycles). Also related... Σωστο εδω.block heater και βλακειες,βαζεις ενα χαρτονι μπροστα απο το ψυγειο και ετοιμος. 6. Higher average lubricant viscosity Engine oil thickens as it cools. So does transmission and differential fluids and even bearing grease. Significantly more energy is needed to overcome the added drag these cold lubricants cause. Using synthetic fluids can address this problem, since their viscosity changes less at extreme temperatures than traditional mineral fluids. Για αυτο αν κανεις αλλαγες λαδιων τουλαχιστον 2 φορες το χρονο βαζεις και τα αναλογα λαδια. 7. Weaker gasoline Gasoline doesn't vaporize readily at very cold temperatures. So oil companies formulate fuel differently for cold-weather markets in the winter. Unfortunately, the changes that provide better cold vaporization characteristics also result in less available energy for combustion. You won't get as far on a liter of winter gas as you will on a liter of summer gas. (Source.) Αμελητεα διαφορα.ασε που τοσο νερο που βαζουν εδω πιο πολυ ρολο παιζει αυτο παρα η θερμοκρασια της βενζινης. 8. Higher electrical loads In colder temps, you use electrical accessories more often: - lights (in higher lattitudes it's darker in the winter) - rear window defroster (because it's easier than using the ice scraper, right?) - heater blower motor (I don't have a/c, so this isn't balanced out during warm conditions); heated seats/mirrors - windshield washer pump (because it's easier than using the ice scraper, right? And for frequently cleaning off dirty road spray.) Ναι σε λιγο θα σου βγαζει και ενδειξη,ανοιξες τα φωτα η καταναλωση ανεβηκε μισο λιτρο.αυτο που επιβαρυνει αισθητα τη λειτουργια ειναι το a/c και ειναι χειμωνα καλοκαιρι 9. More aerodynamic drag No, I'm not referring to the layer of snow you're too lazy to brush off the top of the car (though that would hurt mpg too). A vehicle’s aerodynamic drag is proportional to air density, and the density increases as temperature drops. For every 10 degree F drop in temperature, aerodynamic drag increases by 2% (source) Παλι αμελητεος παραγοντας. Περα απο ολα αυτα οπως ειπα ειναι και το οτι μπαινει πιο πολυς αερας μεσα στο μοτερ και για να μη γινει φτωχο το μειγμα βαζει και βενζινη.τη πιο πολυ διαφορα τη κανει αυτο.μαζι με ολα τα παραπανω σου κανει μια διαφορα που τη προσεχεις στη καταναλωση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Και περα απο αυτα υπαρχουν και αντιστοιχοι λογοι για το καλοκαιρι που αυξανεται η καταναλωση. πχ οτι οδηγεις με ανοιχτα παραθυρα,πραγμα που χαλαει την αεροδυναμικη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Remali tis Fokionos Negri 306 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Εγώ έχω δει αύξηση στην κατανάλωση φέτος. Το Βέρσυς το έχω 10 μήνες περίπου και οι καταναλώσεις που βγάζει είναι αξιοπρόσεκτα σταθερές. Πριν το χειμώνα είχα 4,7λ/100χλμ μέσο όρο ενώ τώρα είμαι στα 5+. Ίδιες διαδρομές, τυπικά σέρβις, ίδια οδήγηση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziro 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Και περα απο αυτα υπαρχουν και αντιστοιχοι λογοι για το καλοκαιρι που αυξανεται η καταναλωση. πχ οτι οδηγεις με ανοιχτα παραθυρα,πραγμα που χαλαει την αεροδυναμικη Δε νομίζω οτι μας είπες κάτι στα 2 τελευταία posts σου που δεν υπάρχει στο αρχικό κείμενο και είναι σχετικό με τον τίτλο του θέματος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Surveyor 314 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Εγώ έχω δει αύξηση στην κατανάλωση φέτος. Το Βέρσυς το έχω 10 μήνες περίπου και οι καταναλώσεις που βγάζει είναι αξιοπρόσεκτα σταθερές. Πριν το χειμώνα είχα 4,7λ/100χλμ μέσο όρο ενώ τώρα είμαι στα 5+. Ίδιες διαδρομές, τυπικά σέρβις, ίδια οδήγηση, άλλο βενζινάδικο???. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Δε νομίζω οτι μας είπες κάτι στα 2 τελευταία posts σου που δεν υπάρχει στο αρχικό κείμενο και είναι σχετικό με τον τίτλο του θέματος. Οτι εγραψα δηλαδη ειναι ασχετο με το θεμα? και το κειμενο που ανελυσα τα γραφει δηλαδη ολα αυτα μεσα που ειπα? γιατι ωρες ωρες μου φαινεται καποιοι γραφετε ετσι για να γραψετε και δεν καταλαβαινετε και οι ιδιοι τι θελετε να πειτε η δεν εχετε διαβασει καν το θεμα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziro 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 ... Το κείμενο που παρέθεσε ο Κώστας τα λέει σωστά, με επιχειρήματα. Εσύ έγραψες πράγματα βασισμένα στη δική σου οδήγηση και έβγαλες συμπέρασμα γενικό που δεν ισχύει. Μπορεί κάποιος π.χ. να μην είναι "λογικός" όπως λες και να μην ελέγχει την πίεση των ελαστικών μια φορά το μήνα αλλά μια φορά το χρόνο. Επίσης κάποιος το χειμώνα μπορεί να κινείται με ένα μικρό παγόβουνο στην οροφή του αυτοκινήτου του. Αυτά θα συμβάλλουν περισσότερο στην αύξηση της κατανάλωσης απ'ότι υποθέτεις. Κι επειδή το θέμα είναι αν η κατανάλωση ανεβαίνει το χειμώνα θεωρώ πως το κείμενο αναφέρει σχεδόν όλους τους παράγοντες που συνεισφέρουν σε αυτό. Δεν αναφέρει ποσοστά συμμετοχής. Δεν ήθελα να στην πω αλλά δε νομίζω πως χρειαζόντουσαν διορθώσεις στο αρχικό κείμενο. Αυτά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 [Δεν τόχες ξαναδεί το κείμενο Κωστή ? Δεν το θυμαμαι Σαββα! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Το κείμενο που παρέθεσε ο Κώστας τα λέει σωστά, με επιχειρήματα. Εσύ έγραψες πράγματα βασισμένα στη δική σου οδήγηση και έβγαλες συμπέρασμα γενικό που δεν ισχύει. Μπορεί κάποιος π.χ. να μην είναι "λογικός" όπως λες και να μην ελέγχει την πίεση των ελαστικών μια φορά το μήνα αλλά μια φορά το χρόνο. Επίσης κάποιος το χειμώνα μπορεί να κινείται με ένα μικρό παγόβουνο στην οροφή του αυτοκινήτου του. Αυτά θα συμβάλλουν περισσότερο στην αύξηση της κατανάλωσης απ'ότι υποθέτεις. Κι επειδή το θέμα είναι αν η κατανάλωση ανεβαίνει το χειμώνα θεωρώ πως το κείμενο αναφέρει σχεδόν όλους τους παράγοντες που συνεισφέρουν σε αυτό. Δεν αναφέρει ποσοστά συμμετοχής. Δεν ήθελα να στην πω αλλά δε νομίζω πως χρειαζόντουσαν διορθώσεις στο αρχικό κείμενο. Αυτά. Ολοι οι αλλοι καταλαβαν.εσυ μαλλον ηθελες να την πεις. Δεν βασιζονται στη δικη μου οδηγηση.κατι παραπανω ξερω γιατι το σπουδαζω το πραγμα. Αν καποιος κινειται με τον τιτανικο στον ουρανο του αυτοκινητου του και τα λαστιχα ταπα τοτε δεν θα γκρινιαζει για καταναλώση,απλο ειναι. Δεν ειπα οτι δεν ισχυουν αυτα που γραφει το κειμενο,αλλα δεν ειναι οι κυριοι λογοι και επιδρουν λιγοτερο απο οτι αφηνει να εννοει ο συγγραφεας του. και ετσι για να ριξουμε και λιγη φυσικη να το παιξουμε εξυπνοι pV=nRT με σταθερα τα n,R και την p γιατι μεταξυ χειμωνα καλοκαιρι στην επιφανεια της θαλασσας η διαφορα ειναι μικρη με μια μεταβολη 30 βαθμων ας πουμε η Τ απο 273 γινεται 303.σχεδον 10% πανω.αρα αντιστοιχα μειωνεται 10% το V.αρα εχουμε μεταβολη 10% του αερα που μπαινει μεσα.σου φαινεται λιγο η αμελητεο?η λες τα παραπανω του κειμενου θα εχουν μεγαλυτερη επιδραση απο το να παιρνει η μηχανη 10% λιγοτερο αερα? και οι υπολογισμοι ειναι χοντρικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Συμφωνώ με τον Dant3(ναι σε όλα) και ας μη το σπουδάζω το άθλημα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 (ναι σε όλα) Στη βουλη εισαι συ? :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Στη βουλη εισαι συ? :P το παρατσούκλι πρωθυπουργός τι σου λέει; Συνήθεια μωρέ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Γιωργο (dant3) οσο για αυτο που λες με τον παραπανω αερα (παραπανω οξυγονο βασικα) το βρισκω λογικο και το ανεφερα και στο ποστ μου στην 1η σελιδα οντως λοιπον το οξυγονο που μπαινει ειναι περισσοτερο αρα ο εγκεφαλος (στα ψεκαστα) αναγνωριζει οτι πρεπει να ψεκασει και περισσοτερη βενζινη προκειμενου να μεινει η αναλογια του μιγματος στα επιθυμητα επιπεδα αυτο ομως συνεπαγεται με ιδιες μοιρες γκαζιου δυνατωτερη καυση αρα μεγαλυτερη ισχυς αρα θα πηγαιναμε πιο γρηγορα με ιδιες μοιρες γκαζιου ασυναισθητα ομως εμεις ρυθμιζουμε το γκαζι αναλογως με το ποσο θελουμε να παει και οχι με το ποσο παει απο μονο του σε μια στανταρ θεση αρα ανοιγουμε λιγοτερο το γκαζι ,αρα καιμε το ιδιο γιατι κινουμαστε με τους ιδιους ρυθμους (ολο αυτο μιλαει μονο για τον παραγοντα πυκνοτητας οξυγονου στον αερα) βεβαια το παραχεσαμε το θεμα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 Ναι δικιο εχεις απλα δεν εχει και την τεραστια διαφορα στο γκαζι για να ρυθμισεις και πολυ το καρπο σου. αμα ηταν ετσι θα βαζαμε απλα παραπανω βενζινη και αερα και θα παιρναμε ωραιους ιππους... Το θεμα ειναι ,επειδη οντως το παραχεσαμε ,οτι λογω αρκετων παραγοντων οντως το χειμωνα εχομε μεγαλυτερη καταναλωση.τωρα το ποσο εξαρταται.παντως ο αδερφος μου με το ερ καιει σχεδον 1 λιτρο πανω.εγω με το raptor θα δω οταν φτιαξει ο καιρος.αν και τοτε τον αμπακο θα πινει παλι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 αμα ηταν ετσι θα βαζαμε απλα παραπανω βενζινη και αερα και θα παιρναμε ωραιους ιππους... αυτο κανουμε στις βελτιωσεις μεχρι ενος σημειου βεβαια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 αυτο κανουμε στις βελτιωσεις μεχρι ενος σημειου βεβαια Ναι το ξερω ,αλλιως το εννοουσα. Οτι στο μαμα αν δεν πειραξεις κατι δεν γινεται.οσο αερα και βενζινη να βαλεις μεσα αν δεν πειραξεις και αλλα, δουλεια δεν γινεται.το πολυ να το καταστρεψεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2013 μαμαμε το τοπικ ,τα λεμε απο κοντα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 μαμαμε το τοπικ ,τα λεμε απο κοντα Να το μαμησετε απο κοντα δηλαδη; Αυτο λεγεται σεξουαλικη παρενοχληση συμφορουμιτη και θα επρεπε να γινεις Μπαγκς-Μπαν(υ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Προχθές στην βόλτα που πήγαμε που η θερμοκρασία ήταν από 2-7 βαθμούς, ή κατανάλωση που πέτυχα ήταν μακρά η ηψηλότερη που έχω πετύχει σε βόλτα του mybike, παρόλο που οι ρυθμοί ήταν βρόχινοι. Μιλάμε για 20% αυξημένη κατανάλωση. Έχω την υποψία ότι πιθανόν να ευθύνεται το καινούργιο μου αδιάβροχο, που πάνω από το μπουφάν αυξάνει αρκετά την αεροδυναμική αντίσταση. Έπαιζαν και κάποια μποφόρ αλλά ήταν αισθητά μόνο στην επιστροφή στην εθνική. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Remali tis Fokionos Negri 306 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Συνεχές rotation :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 pV=nRT και οι υπολογισμοι ειναι χοντρικα. Μια μικρή συμπλήρωση εδώ (αν και το ξεκαθαρίζεις πως οι υπολογισμοί γίνονται χοντρικά). Η διαφορά θα είναι μικρότερη του 10% (και αρκετά θα έλεγα) διότι η καταστατική εξίσωση (PV=nRT) ισχύει στα ιδανικά αέρια, οπότε έχουμε απόκλιση στην περίπτωση του αέρα (που είναι μείγμα αζώτου N και οξυγόνου Ο και διαφόρων άλλων αερίων) Βέβαια, η εξέλιξη του thread σε gay alert ίσως να οφείλεται στο γεγονός πως η καταστατική εξίσωση προέκυψε από τον συνδυασμών των νόμων Boyle-Mariotte και Gay-Lussac :lol: Προσωπικά θεωρώ πως η αύξηση της κατανάλωσης οφείλεται κυρίως στην αυξημένη χρήση του τσοκ, τις χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος και κατά συνέπεια και μοτέρ (πλουσιότερο μείγμα) και πιθανότατα και στις ρεμούλες που κάνουν οι βενζινάδες (οπότε οι μετρήσεις κατανάλωσης που κάνουμε είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Ρε ΜΗΝ τον τσιγκλατε τον κσινο... θα γραψει ΠΑΛΙ σεντονια με μαθηματικη ακριβεια!!Ελεοοοος!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Καθίκιιιιι :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 (τροποποιήθηκε) Εγω εχω παρατηρησει οτι η ελαχιστη καταναλωση εχουμε οταν υπαρχει και η μεγιστη αποδοση. Στους 17-18 βαθμους θεωρω οτι ειναι η ιδανικη θερμοκρασια οπου το γκαζακι ειναι καλυτερο, αρα και η καταναλωση πιο ομαλη. Σε περιπτωσεις πολυ κρυου ή πολλης ζεστης πιστευω οτι η καταναλωση αναβαινει. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 11 , 2013 από τον gkourmoul1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Δεν το θυμαμαι Σαββα! Ού τόχαμε ξετινάξει σαν θέμα παλιά αυτό, μέχρι και μετρήσεις κάναμε βρε σύ τότε και καταλήξαμε ότι όντως υπάρχει αύξηση κατανάλωσης τον χειμώνα, έτσι για χάρη της συζητήσεως το λέω. Καθίκιιιιι :lol: Μη μασάς Γιάννη τι λέει ο προπελάνθρωπος το αρχιπειραχτήρι και γράφε σεντόνια κανονικά, μια χαρά τα λές ! Να βάλω πάλι τον Γιώργη τον αρχηγό? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες