Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Το κοπή τη πίτα Βορείων

Πού και πότε  

118 ψήφοι

1. 1. Πού;

• Καταχάς (Χωριό Φούρναρη)
    • Πίστα Σερρών
    • Ταξιάρχης Χαλκιδικής
    • Voir - Θεσσαλονίκη
  2. 2. Πότε;

• Σάββατο 2/2
    • Κυριακή 3/2
    • Σάββατο 9/2
    • Κυριακή 10/2
    • Σάββατο 16/2
      0
    • Κυριακή 17/2
    • Σάββατο 23/2
    • Κυριακή 24/2

Recommended Posts

Προβλέπω θέμα:

Πανελλήνια Μοτο-κοψιδο-πιτο-λουκανικο-μπυρο-κρασο-αρνο-κατσικο-κοκορετσο-σουβλακο-μπιφτεκο-κατάσταση Βορείων & Νοτίων στη Λάρισα!

Χωρίς να γιορτάζουμε κάτι βέβαια!!!....

Λάρισα?? μόνο?? :huh: είναι λίγα τα χιλιόμετρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προβλέπω θέμα:

Πανελλήνια Μοτο-κοψιδο-πιτο-λουκανικο-μπυρο-κρασο-αρνο-κατσικο-κοκορετσο-σουβλακο-μπιφτεκο-κατάσταση Βορείων & Νοτίων στη Λάρισα!

Χωρίς να γιορτάζουμε κάτι βέβαια!!!.... Αυτά είναι για τους τυπολάτρες.... εμείς είμαστε απλά παλληκάρια :lol:

Λοιπόν μάγκες, μέχρι και Καταχά ανεβαίνω. Πιο πέρα, Αιγίνιο πχ δεν πάω. Πάει πολύ μακριά, μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας. :tooth: :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απίστευτοι!!! και του χρόνου!!! να είσαστε πάντα τόσο γλεντζέδες και μερακλήδες!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξαναμανα...

1. MotoLover

2. Giwrgos R

3. Yamaχάκιας

4. Itom32

5. Brains

6. ?

ktl...

Λάρισα?? μόνο?? :huh: είναι λίγα τα χιλιόμετρα...

Και Βόλο να μη σου πώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και Βόλο να μη σου πώ...

Βόλο σκέφτηκα κι εγώ, αλλά θα πρέπει να έχουμε κάποιον πρόθυμο Βολιώτη να βάλει χώρο + ψησταριά.

Έχουμε κανέναν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναιιι,να πάμε Βόλο.Θυμάμαι,είχε μπει μια κοπελίτσα στο φόρουμ,απο τον Βόλο...Να πάμε,να πάμε...

Τροποποιήθηκε από τον Μανώλης93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναιιι,να πάμε Βόλο.Θυμάμαι,είχε μπει μια κοπελίτσα στο φόρουμ...Να πάμε,να πάμε...

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.... εμείς να πάμε για τα κοψίδια κι εσύ για την κοπελίτσα??? :kiss: :lol:

Κανά παϊδι να σου κρατήσουμε ή δεν? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.... εμείς να πάμε για τα κοψίδια κι εσύ για την κοπελίτσα??? :kiss: :lol:

Κανά παϊδι να σου κρατήσουμε ή δεν? :P

Για φαϊ ποτέ δεν λέω όχι :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε σπαμέρια μην μας χαλάτε το θέμα με το κοπη τη πίτα.

Άντε μην σας κάνω like.

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία ήταν.Πρώτη φορά σε event του Mybike αν και διαβάζω καιρό και στάθηκα τυχερός με το buff στην κλήρωση

Οργάνωση και φαί σούπερ

Είχαμε και εκπροσώπηση με σκούτερ για να μη γκρινιάζει ο ΣΑΒΒΑΣ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπο τις καλυτερες μαζωξεις που εχω παραστει με αυτο το παρεακι ;)

Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! στον Πετρο, την γυναικα του αλλα και φυσικα την πολυτιμη βοηθεια της κορης του :)

Επισης αξιοι συγχαρητηριων ειναι τα παιδια που βοηθησαν στην διοργανωση, στο ψησιμο και στα παιδια που προσφεραν τα δωρα!

Παντα τετοια ευχομαι :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο για την οργάνωση παιδιά όλα ήταν τέλεια..πρώτη φορά σε συνάντηση με το φόρουμ και είδα ότι το κλίμα είναι πολύ καλό..:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα πως έγινε εμείς οι γυμνοί να μη φάγαμε ξύλο.... Μάλλον έχεις λάθος μηχανή! :P :mB_kalo_e:

Εσείς ρε Γιώργη περάσατε τρείς ώρες μετά από μας............

Καλή ιδέα....να κανουμε παρόμοια φάση,τσικνοπέμπτη,αλλά που??

Motoloverε ανεβα εσυ μια καταδρομικη και θα ψησω για παρτη σου ολο το μαγαζι!!!!!!!!!!!!!!!!

Βόλο σκέφτηκα κι εγώ, αλλά θα πρέπει να έχουμε κάποιον πρόθυμο Βολιώτη να βάλει χώρο + ψησταριά.

Έχουμε κανέναν?

Πολύ καλή ιδέα παίδες, αλλά με μία πιστεύω προϋπόθεση: Ταβέρνα, όχι δικό μας ψήσιμο. Ο λόγος; Οι δύο παρακάτω φώτο, φέτος (επάνω) και πέρσι (κάτω).

DSCN2103_zps418249a1.jpg

SDC12479.jpg

Το "λάθος" ξεκίνησε από πέρσι που ενώ η αρχική σκέψη ήταν να καίει η φουφού και όποιος θέλει να παίρνει το σουβλάκι και να πηγαίνει να το ψήνει μόνος του, λόγω τέχνης, φιλότιμου, προσφοράς κλπ όλο το ψήσιμο το έκανε η ίδια περίπου ομάδα που προσφέρθηκε και φέτος και σε ενδεχόμενη παρόμοια εκδήλωση το ζόρι θα το φάνε πάλι οι ίδιοι. Και μπορεί όλοι όσοι τρέχουν για την διοργάνωση, προετοιμασία κλπ να το κάνουν μέσα από την καρδιά τους (και αν γίνεται πριν την όποια εκδήλωση Ο.Κ.) αλλά το να ψήνουν επί δύο - τρείς ώρες δεν τους αφήνει να συμμετέχουν στα υπόλοιπα δρώμενα.

Αλλά, και να μην είναι οι ίδιοι ψητάδες, θα είναι κάποιοι άλλοι που πάλι θα τους βλέπουμε και θα μας βλέπουν μέσα από την τσίκνα της φουφούς. Το ξέρουμε πως το κάνουν μέσα από την καρδιά τους, αλλά δεν είναι δίκαιο......

...... ειδικά για όσους θέλουμε να "ασχοληθούμε" με τον Γιαμαχάκια. Κουφαλίτσα εγκάθετε, 450 χιλιόμετρα έκανα για να σε τσιγκλάω όλη μέρα, μόνο δυό φορές σε βρήκα "εκτός υπηρεσίας", unfair............ :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή ιδέα παίδες, αλλά με μία πιστεύω προϋπόθεση: Ταβέρνα, όχι δικό μας ψήσιμο. Ο λόγος;

Το "λάθος" ξεκίνησε από πέρσι που ενώ η αρχική σκέψη ήταν να καίει η φουφού και όποιος θέλει να παίρνει το σουβλάκι και να πηγαίνει να το ψήνει μόνος του, λόγω τέχνης, φιλότιμου, προσφοράς κλπ όλο το ψήσιμο το έκανε η ίδια περίπου ομάδα που προσφέρθηκε και φέτος και σε ενδεχόμενη παρόμοια εκδήλωση το ζόρι θα το φάνε πάλι οι ίδιοι. Και μπορεί όλοι όσοι τρέχουν για την διοργάνωση, προετοιμασία κλπ να το κάνουν μέσα από την καρδιά τους (και αν γίνεται πριν την όποια εκδήλωση Ο.Κ.) αλλά το να ψήνουν επί δύο - τρείς ώρες δεν τους αφήνει να συμμετέχουν στα υπόλοιπα δρώμενα.

Αλλά, και να μην είναι οι ίδιοι ψητάδες, θα είναι κάποιοι άλλοι που πάλι θα τους βλέπουμε και θα μας βλέπουν μέσα από την τσίκνα της φουφούς. Το ξέρουμε πως το κάνουν μέσα από την καρδιά τους, αλλά δεν είναι δίκαιο......

...... ειδικά για όσους θέλουμε να "ασχοληθούμε" με τον Γιαμαχάκια. Μα όποιος θέλει ν' ασχοληθεί μ' αυτόν τον φατσούλη, μπαίνει ψήστης και τον έχει prive όλη μέρα....... :winking::yahoo:Το μόνο που θέλω εγώ είναι μια ποδιά HONDA για να ψήνω τα λουκάνικα του YAMAHAKIA. :lol: Κουφαλίτσα εγκάθετε, 450 χιλιόμετρα έκανα για να σε τσιγκλάω όλη μέρα, μόνο δυό φορές σε βρήκα "εκτός υπηρεσίας", unfair............ :peep:

Σωστή η παρατήρηση, αλλά νομίζω ο χαβαλές που έχει το "ιδιωτικό" τσιμπούσι-μπάρμπεκιου δε συγκρίνεται με καμμιά ταβέρνα.

Και σε κόστος πάλι δε συγκρίνεται (εννοείται μιλάω για ρεφενέ τα πάντα όλα για να μη χρεώνονται τα παιδιά λόγω καλοσύνης), αν και δεν είναι το πρώτιστο τουλάχιστον για μένα. Μ' αρέσει αυτό το παρεϊστικο που είδα στις φωτογραφίες και το "χωριό style", ψήσιμο έξω στον καθαρό αέρα και με ελευθερία κινήσεων για να μιλάνε όλοι με όλους.

Προσωπικά προσφέρομαι για ψήστης (τό 'χω το άθλημα :mB_kalo_e: και θα το πρότεινα εννοείται όταν θα ερχόταν η ώρα), αλλά θα μπορούσαμε κατά την οργάνωση να οριστούν αρκετά άτομα ως βάρδιες για το ψήσιμο, ώστε να ικανοποιηθεί και το λογικό που γράφεις, να μην ξεροσταλιάσουν 3-4 και χάσουν και την παρέα.

Anyway, όταν πλησιάσει η ώρα το βλέπουμε.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως, πολύ το προτρέξαμε το θέμα.

(Υπάρχει βέβαια η βάσιμη υποψία πως ο εγκάθετος το επιδιώκει το ψήσιμο ώστε, κρυμμένος πίσω από την τσίκνα, και με την υφέρπουσα απειλή της δηλητηρίασης, να γλυτώνει από τα βέλη των υγιώς σκεπτόμενων μοτοσυκλετιστών που δεν προτιμούν τους τάφους της παλιοεταιρείας του). - Και μην κάνεις σχέδια εξόντωσής μου στην επόμενη συνάντηση, θα φέρω σάντουιτς από το σπίτι και θα πίνω μόνο εμφιαλωμένο.......

Έλα οι υπόλοιποι με τις φωτογραφικές, τί κάνετε, ακόμα προσπαθείτε να χωνέψετε; Πάμε λέμε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως, πολύ το προτρέξαμε το θέμα.

(Υπάρχει βέβαια η βάσιμη υποψία πως ο εγκάθετος το επιδιώκει το ψήσιμο ώστε, κρυμμένος πίσω από την τσίκνα, και με την υφέρπουσα απειλή της δηλητηρίασης, να γλυτώνει από τα βέλη των υγιώς σκεπτόμενων μοτοσυκλετιστών που δεν προτιμούν τους τάφους της παλιοεταιρείας του). - Και μην κάνεις σχέδια εξόντωσής μου στην επόμενη συνάντηση, θα φέρω σάντουιτς από το σπίτι και θα πίνω μόνο εμφιαλωμένο....... Χρήστοοοο, ό,τι θά 'τρωγε ο Παναγής δικά μου..... :mB_kalo_e: το λέω από τώρα. :rolleyes::_innocent:

Να σε δω να τρως δίπλα σε τέτοια ψησταριά κρύο σάντουιτς τυρί γαλοπούλα και τί στον κόσμο. :tooth::tease:

Έλα οι υπόλοιποι με τις φωτογραφικές, τί κάνετε, ακόμα προσπαθείτε να χωνέψετε; Πάμε λέμε..

Έχετε κι άλλες φωτογραφίες? Ο Δήμαρχος που ήτανε? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω Παναγιώτη αυτές οι 2 φωτογραφίες είναι ότι πρέπει για να δείς την διαφορά του γιαμαχααχαα χαχα χαχαχαχαχααχ (:P) πέρυσι με φέτος που ξέχασε τον μισό πίσω, και τον Πέτρο με κοντό μαλί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αναμα φωτιας- ψησιμο κλπ δεν κουρασε κανεναν απο τους εμπλεκομενους,και το εκαναν οικειοθελως,και θα το ξανακανουν.

Ειναι καλυτερα ετσι,γιατι ανακατευεται με την ολη δουλεια,οποιος γουσταρει πραγματικα.Ειναι θεμα τελετουργειας και διαδικασιας.

Εγω προσωπικα κουραζομαι να καθομαι συνεχως και ασκοπα επι ωρες,λογω ιδιοσυγκρασιας,οποτε δεν με χαλλλαει να ασχοληθω με κατι.

Επισης να αναφερω οτι παρα πολυς κοσμος,προσφερθηκε να βοηθησει γενικως,και στην κουζινα,και σε αλλες στιγμες,και αυτο ειναι ευτυχες.

Εστω και η προθεση μετραει,ανεξαρτητα με το τι εκανε ο καθενας.

Το μονο που με ενοχλει σαν Κωστα,προσωπικα,ειναι τα ατομα που ψωλαρουν εκ συστηματος,και δεν παιρνουν τον κωλο τους,ο κοσμος να χαλασει.

Αυτα ομως υπαρχουν παντου,και θα υπαρχουν εις τον αιωνα των αιωνων,οποτε να ειμαστε καλα,και να περναμε καλα παντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω Παναγιώτη αυτές οι 2 φωτογραφίες είναι ότι πρέπει για να δείς την διαφορά του γιαμαχααχαα χαχα χαχαχαχαχααχ ( :P) πέρυσι με φέτος που ξέχασε τον μισό πίσω, και τον Πέτρο με κοντό μαλί

Ειδικά ο Πέτρος, στην περσινή έχει γείρει σαν να φερμάρει πριν ορμήξει στην ψησταριά να τα φάει όλα. :tooth:

Οι άλλοι νοιάζονται και λίγο για την πόζα. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικά ο Πέτρος, στην περσινή έχει γείρει σαν να φερμάρει πριν ορμήξει στην ψησταριά να τα φάει όλα. :tooth:

Οι άλλοι νοιάζονται και λίγο για την πόζα. :P

Γμτ τα μου αρέσει μου μέσα.

Μου ΑΡΕΣΕΙ ρε μοτοαγαπούλη :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα, μου δώσανε σφαίρες! Πάρε μία τώρα πού 'χω. :tooth:

Άκυρο, μία-μία μου δίνει και πάλι "έφτασα στο όριο".... μπλόκαρε μου φαίνεται η καραμπίνα εψές και κάνει κουζουλάδες. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη διαφανεια του θεματος των χρηματων που δοθηκαν απο ολους εχθες. Δεν ζητηθηκε απο κανεναν, ουτε συζητηθηκε, απλως εγω θεωρω εγω οτι εχω υποχρεωση να τα εμφανισω.

Τα εξοδα συνολικα ηταν 490€

Τα 400 περιπου ειναι στις αποδειξεις απο κατω και αλλα 90€ ειναι τα λουκανικα που εφερε ο Χρηστος (35€) τα κρασια που εφερε ο ΔημητρηςΚ72 (30€) και αλλα 20+5€ που δοθηκαν στην προεδρο του πολιτιστικου συλλογου του χωριου που μας παραχωρησε το χωρο (κατι το οποιο αποφασιστηκε χτες παροντων αρκετων απο τους καλεσμενους) Τα 5€ που γραφω χωριστα ειναι 5 μπυριτσες που δεν μας εφτασαν και δανειστηκαμε απο τις κασες που ειχε μεσα η αποθηκη.

Οποτε με δεδομενο οτι οι συμμετεχοντες ηταν 78 τα χρηματα που μαζεψα ηταν 780€ εκ των οποιων τα 290€ απο αυτα θα πανε για τον κοινωφελη σκοπο στον οποιο αναφερθηκα νωριτερα (παιδικο χωριο sos στο Πλαγιαρι)

Απο τη μερια μου και επειδη δεν θα μπορουσα να δωσω καποιο δωρο για την κληρωση θεωρησα σκοπιμο να αφαιρεσω 40€ απο αυτα που εφερα εγω. Ελαχιστο βεβαια αλλα αυτο αποφασισαμε απο κοινου με τη Θαλεια.

Ελπιζω και παλι ολοι να περασατε καλα και παλι σας ευχαριστω για την παρουσια σας.

24605116.jpg

11725354.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα, μου δώσανε σφαίρες! Πάρε μία τώρα πού 'χω. :tooth:

Άκυρο, μία-μία μου δίνει και πάλι "έφτασα στο όριο".... μπλόκαρε μου φαίνεται η καραμπίνα εψές και κάνει κουζουλάδες. :lol:

Μετα την εφαρμογή του Οθωμανικού δίκαιου ….. πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι… και την καρατόμηση των κατά τόπους πασάδων από το :worthy: Σουλτάνο υπάρχει μια διάλυση στην ομαλή λειτουργία των γραμμών ανεφοδιασμού, και μια έρπουσα πτώση ηθικού εντός του στρατεύματος.

Τα παρεχόμενα εφόδια φτάνουν με το σταγονόμετρο στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Και εμένα το ίδιο μου συνέβη, στις 3 πρώτες τουφεκιές ξέμεινα από πυρομαχικά πάλι. :lipssealed:

Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο έτσι.

Μετα την ανάγνωση του το μήνυμα από τον παραλήπτη να καταστραφεί μη μας έρθει και καμία δυσμενή για τις τρανσυλβανικες Άλπεις και δεν μπορω το πολύ κρύο :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη διαφανεια του θεματος των χρηματων που δοθηκαν απο ολους εχθες. Δεν ζητηθηκε απο κανεναν, ουτε συζητηθηκε, απλως εγω θεωρω εγω οτι εχω υποχρεωση να τα εμφανισω.

Τα εξοδα συνολικα ηταν 490€

Τα 400 περιπου ειναι στις αποδειξεις απο κατω και αλλα 90€ ειναι τα λουκανικα που εφερε ο Χρηστος (35€) τα κρασια που εφερε ο ΔημητρηςΚ72 (30€) και αλλα 20+5€ που δοθηκαν στην προεδρο του πολιτιστικου συλλογου του χωριου που μας παραχωρησε το χωρο (κατι το οποιο αποφασιστηκε χτες παροντων αρκετων απο τους καλεσμενους) Τα 5€ που γραφω χωριστα ειναι 5 μπυριτσες που δεν μας εφτασαν και δανειστηκαμε απο τις κασες που ειχε μεσα η αποθηκη.

Οποτε με δεδομενο οτι οι συμμετεχοντες ηταν 78 τα χρηματα που μαζεψα ηταν 780€ εκ των οποιων τα 290€ απο αυτα θα πανε για τον κοινωφελη σκοπο στον οποιο αναφερθηκα νωριτερα (παιδικο χωριο sos στο Πλαγιαρι)

Απο τη μερια μου και επειδη δεν θα μπορουσα να δωσω καποιο δωρο για την κληρωση θεωρησα σκοπιμο να αφαιρεσω 40€ απο αυτα που εφερα εγω. Ελαχιστο βεβαια αλλα αυτο αποφασισαμε απο κοινου με τη Θαλεια.

Ελπιζω και παλι ολοι να περασατε καλα και παλι σας ευχαριστω για την παρουσια σας.

24605116.jpg

11725354.jpg

Kαι που ξέρουμε ρε φίλε ότι τα ανωτέρω έξοδα αφορούν τη μάζωξη? Και αναφέρω χαρακτηριστικά:

1.65 euro mini market.. Τι αγοράστηκε? Έγινε έρευνα αγοράς μήπως βρεθεί καλύτερη τιμή, ή μήπως (λέω εγώ) έγινε απευθείας ανάθεση?

Ο Φούρνος του Πέτρου? Καταρχήν ακούγεται ύποπτο σαν τίτλος. Ποιός είναι αυτός? Τι σημαίνει διάφορα και αρτοσκευάσματα? Εγώ ένα πιατάκι με κάτι παλιο-ντόνατ είδα μόνο.

Γιατί όλες οι αποδείξεις είναι Αιγίνιο-Καταχάς? Γιατί δεν έγινε καλύτερη κατανομή κονδυλίων ώστε να ωφεληθούν και επαγγελματίες σε άλλες περιφέρειες?

Αυτή η κ. Dimitrova έχει κανονικά άδεια παραμονής? Μήπως όλες οι αποδείξεις είναι τελικά photoshop???

Κόλαφος κύριοι, κόλαφος!!!

Πέρα από την πλάκα και πέρα από τα αυτονόητα (δηλαδή ΜΠΡΑΒΟ στη Φουρναροοικογένεια, Χρηστάρα, ψητάδες Κώστα/ώριμο αγόρι με τη μπαντάνα), εγώ θέλω να πω μπράβο και σε όλους τους παρευρισκομένους γιατί όταν μαζεύαμε τα λεφτά (αλλά και αργότερα), κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο/νύξη/γκρίνιαξε γιατί τα λεφτά είναι πολλά και γνωστές π@π@ριές που δυστυχώς χαρακτηρίζουν τη Νεοελληνική μας κοινωνία. Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα ξεπερνιούνται.

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα