Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Νέα Michelin Anakee III - Πρώτο test επί Ελληνικού εδάφους

Recommended Posts

Πρίν από μερικές εβδομάδες παρουσιάστηκαν φώτο της νέας σειράς της Michelin για μηχανές On - Off, τα Anakee 3.

Tα πρώτα Anakee ήταν μια "πονεμένη" ιστορία για την Μισελέν Ελλάδος καθώς η πρώτη γενιά, τα "σκέτα" Anakee, δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα στους Ελληνικούς δρόμους. Όταν οι Γάλλοι εισάκουσαν τις παροτρύνσεις των εδώ υπευθύνων και τα οδήγησαν στην ελληνική άσφαλτο, γύρισαν τρέχοντας στα σχεδιαστήρια και παρουσίασαν αμέσως το Anakee 2, ένα εντελώς νέο λάστιχο, τόσο σε δομή όσο και σε γόμα, που απλά είχε την ίδια σχεδίαση πέλματος με τον προκάτοχό του (ώστε να μην χρειαστεί να σχεδιαστούν και νέα καλούπια παραγωγής). Πέρα από τα διθυραμβικά σχόλια του ειδικού τύπου, και έχοντας δοκιμάσει δύο ζευγάρια anakee2 στο Varadero και ένα στο Africa, η προσωπική μου άποψη είναι πως ήταν κορυφαίο σε όλες τις συνθήκες και με απίστευτη χιλιομετρική απόδοση - περισσότερα εδώ: http://www.mybike.gr...__fromsearch__1.

Τώρα που έφτασε η ώρα του Anakee 3, και λαμβάνοντας υπ' όψη της σοβαρά τις "ιδιαιτερότητες" της ελληνικής πραγματικότητας, η Μισελέν έστειλε στην Ελλάδα μερικά ζευγάρια λάστιχα προπαραγωγής που διατέθηκαν σε επιλεγμένους αναβάτες, ώστε να γίνει αξιολόγηση και να πάρει πληροφόρηση για την συμπεριφορά τους στους Ελληνικούς δρόμους και (αν κριθεί αναγκαίο) να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε, όταν αρχίσει η επίσημη διάθεση (κάπου κατά την άνοιξη), να μην επαναληφθεί η ιστορία των πρώτων anakee.

Ένα από αυτά τα ζευγάρια λοιπόν είναι ήδη φορεμένο στο Άφρικα αντικαθιστώντας τα Anakee 2 που φορούσε μέχρι τώρα.

DSC03765.jpg

DSC03767.jpg

DSC03770.jpg

Πρώτες παρατηρήσεις

Τα λάστιχα είναι κατασκευασμένα στην Ταϋλάνδη, εκεί όπου βρίσκεται το πιο σύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο της Μισελέν, και όπου ανθρώπινο χέρι πιάνει το λάστιχο μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου και μόνο για να το αποθηκεύσει. Τεράστιο πλεονέκτημα είναι πώς γίνεται τεχνικός και ποιοτικός έλεγχος σε κάθε λάστιχο από το ίδιο το μηχάνημα παραγωγής και μετά δειγματοληπτικά ανά παρτίδα από τους τεχνικούς.

Στην όψη το Anakee III σε ξεγελάει, φαίνεται πολύ ασφάλτινο.

DSC03766.jpg

Προσεκτικότερη εξέταση αποκαλύπτει βάθος πέλματος για το πίσω λάστιχο 9mm στο κέντρο και 7mm στα 3/4 προς τον ώμο, και αντίστοιχα 6mm & 5mm για το μπροστινό. Παρατηρώντας την σχεδίαση, βλέπουμε πως τα αυλάκια του αραιώνουν και στενεύουν όσο πάμε προς τους ώμους του ελαστικού. Η εξήγηση είναι πως στον βρεγμένο δρόμο δεν "τελειώνουμε" το λάστιχο, άρα δεν χρειάζεται τόση χάραξη. Αντίθετα, σε πλαγιάσματα στον στεγνό το περισσότερο πέλμα στους ώμους του ελαστικού μας δίνει περισσότερη πρόσφυση. Επίσης, τα αυλάκια του έχουν κάποια "περίεργα" στοιχεία, πριονωτούς τοίχους (οριζόντια βέλη) και σκαμμένα τελειώματα (κάθετα βέλη)...........

DSC03772.jpg

Η φιλοσοφία αυτής της σχεδίασης είναι μεγαλύτερη ευκολία στην απομάκρυνση της λάσπης ώστε το λάστιχο να μην στομώνει.

Τί έχουμε μέχρι τώρα λοιπόν; Ένα λάστιχο με περισσότερο ασφάλτινη σχεδίαση στο πέλμα, αλλά περισσότερο χωμάτινη σχεδίαση μέσα στα αυλάκια. Το μόνο που μένει, είναι να δούμε πώς αυτά λειτουργούν στην πράξη...............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Περιμένω την κριτική σου για το πώς δουλεύουνε στην πράξη, Παναγιώτη. Και ιδίως με ενδιαφέρει η σύγκρισή τους με τα Anakee2.

Διότι είχα αποφασίσει να βάλω τα Anakee2 στο Transalp.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να έχουμε και μια εικόνα της χιλιομερτικής τους απόδοσης, τα λάστιχα φορέθηκαν σε αυτά τα χιλιόμετρα

DSC03771.jpg

και οι αρχικές πιέσεις που έβαλα είναι οι ίδιες που είχα καταλήξει και για τα Anakee2, 29/36 εμπρός/πίσω..

Στον δρόμο (πρώτες εντυπώσεις)

Πρώτη εντύπωση με το που καβάλησα το μηχανάκι είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα λάστιχο με πιο γρήγορη κορώνα από τον προκάτοχό του. Τα πρώτα χιλιόμετρα γίνονται σχετικά φυλαγμένα, να στρώσει το λάστιχο, να καθίσει σωστά, να φύγουν και οι πούδρες και τα προστατευτικά φιλμ. Παρά τις πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες πού σήμερα ήταν στους +5ο C, το λάστιχο ζεστάθηκε πολύ γρήγορα. Από τα πρώτα χιλιόμετρα εμπνέει εμπιστοσύνη και σε προκαλεί για παιχνίδια στις στροφές δίνοντας ακόμα περισσότερη πληροφόρηση από το προηγούμενο.

Ακολουθώντας την "γνωστή διαδρομή" http://goo.gl/maps/G1hQa που περιλαμβάνει πρώτα ένα-πάνε έλα στην καθημερινή μου διαδρομή και μετά την "Καβαλιώτικη Πίστα" της Εγνατίας Οδού, βρέθηκα στην αλάνα της Ηρακλείτσας https://maps.google....&num=1&t=h&z=16 , μια έκταση δίπλα στην θάλασσα, με δρόμους στρωμένους με διαφόρων ειδών χώμα και χαλίκι, που κατά παράδοση πάμε και βγάζουμε χωμάτινα γούστα από τα εφηβικά μας χρόνια.

Όπως φαίνεται και στις φώτο, το "μενού" είχε χαλίκι για ορεκτικό, ποικιλία από διάφορα χώματα στο κύριο πιάτο και αμμουδιά για επιδόρπιο........ όλα σερβιρισμένα σε.............. φλατ μείζονα.

DSC03775.jpg

DSC03774.jpg

DSC03773.jpg

Κάνοντας λοιπόν μια πρώτη αξιολόγηση, έχουμε και λέμε.

Άσφαλτος: Ανώτερο από τον ήδη κορυφαίο προκάτοχό του, με ευκολότερο "πέσιμο" και περισσότερη πρόσφυση πλαγιασμένος. Βελτίωση και στα φρένα, τόσο σε αίσθηση όσο και σε δάγκωμα.

Χώμα: Όπως έχω γράψει και αλλού, η εμπειρία μου στο χώμα είναι περιορισμένη και (μέχρι πρότινος και σκουριασμένη), αλλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα είδα τον ίδια καλό έλεγχο σε ντριφταρίσματα και το ίδια καλό φρενάρισμα με ελάχιστο μπλοκάρισμα. Στην άμμο επίσης πέρασα όλη την παραλία πάνω-κάτω (που δεν είναι τελείως επίπεδη αλλά έχει τα υψωματάκια της) χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, και το ξεκίνημα μετά την φωτογράφιση ήταν εύκολο και χωρίς "δράματα".

Αυτά για αρχή, προϊόντος του χρόνου και των χιλιομέτρων θα υπάρξει περισσότερο (και σφαιρικότερο) feedback. Πρέπει να δοκιμαστούν και στον βρεγμένο, και στην λάσπη, και σε κάνα μονοπατάκι.....

..... πάλι θυσία θα γίνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδιαφερον ελαστικο. :music: Οντως η χαραξη στην επιφανεια τους οπως τα ειδα στις πρωτες φωτο,μού εδειχνε εναν πολυ πιο ασφαλτινο προσανατολισμο-πλεον-της Michelin με το νεο Anakee III...ετσι οπως το βλεπω στις φωτο και οπως το λες(και σε εμπιστευομαι)δειχνει καλυτερο στο χωμα απο το(καλο)Anakee II που φοραω και εχω δοκιμασει επιτυχως σε χωμα...

Αναμενω τη συνεχεια σε πιο βαρυ τεραιν λασπης ...

Θενκς Παναγιωτη :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Anakee 2 θα συνεχίσει να παράγεται ή θα δώσει τη θέση του στο Anakee III ?

Το ρωτάω διότι η πιο γρήγορη κορώνα του ΙΙΙ με προβληματίζει. Εχω μια προτίμηση στις πιο αργές κορώνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Anakee 2 θα συνεχίσει να παράγεται ή θα δώσει τη θέση του στο Anakee III ?

Το ρωτάω διότι η πιο γρήγορη κορώνα του ΙΙΙ με προβληματίζει. Εχω μια προτίμηση στις πιο αργές κορώνες.

Λογικα εφοσον αντικαθισταται απο το ΙΙΙ,θα βρισκεις τα ΙΙ μονο μεχρι να εξαντληθουν απο την αγορα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί τόσο πολύ "streetοκεντρισμός"...Ξεχνάνε οι Γάλλοι ότι εδώ έχουμε και πολύ βουνό και χώμα..Αγαπάω πολύ τα 2 και τώρα έχω προβληματιστεί με την τόσο διαφορετική αρχιτεκτονική των ΙΙΙ

Μπορεί όντως στο εσωτερικό τους να έχουν χωμάτινη σχεδίαση, αλλά σαν σύνολο το ελαστικό (καθαρά οπτικά πάντα) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για κοτρόνια, κροκάλες μικρές-μεγάλες, χαλίκια κ.λπ. Εδώ με τα exp που λέει ο λόγος και τρομάζουμε, με αυτά μας βλέπω σκουτεράδες :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος ο Παναγιωτης. Κανε σε καποια ευκαιρια και μια σωστη ορεινη φλαταδουρα, με ενδιαφερει ιδιαιτερα το feedback σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...με αυτά μας βλέπω σκουτεράδες :D...

Επ επ!!!Ξορκιζουμε το κακο!!ΟΥΟΥΟΥ 666...μακρυαααα :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σημαίνει γρήγορη & αργή κορώνα για να μαθαίνουμε και εμείς οι noobάδες ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος ο Παναγιωτης. Κανε σε καποια ευκαιρια και μια σωστη ορεινη φλαταδουρα, με ενδιαφερει ιδιαιτερα το feedback σου!

και εμένα :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σημαίνει γρήγορη & αργή κορώνα για να μαθαίνουμε και εμείς οι noobάδες ;

Γρήγορη κορώνα σημαίνει ότι το ελαστικό αφήνει την μηχανή να "εύκολα" στις στροφές.

Αργή κορώνα ακριβώς το ανάποδο.

Έχει να κάνει με την σχεδίαση του ελαστικού. Τα ελαστικά με γρήγορη κορώνα εμφανίζουν πιο έντονο σχήμα V.

44971548michelin-power-pure-coppia.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανενα ζευγαρακι για μας δεν παιζει Θειο Παναγιωτη? Να το δοκιμασουμε σε ασφαλτο -γλιστερους δρομους Θεσσαλονικης-και λιιιιγο χωμα?

Δεχομαι να γινω θυσια ,τι να κανω :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανενα ζευγαρακι για μας δεν παιζει Θειο Παναγιωτη? Να το δοκιμασουμε σε ασφαλτο -γλιστερους δρομους Θεσσαλονικης-και λιιιιγο χωμα?

Δεχομαι να γινω θυσια ,τι να κανω :crazy: :crazy:

Χάμπο, δεν γίνεται φίλε. Δέκα ζευγάρια ήρθαν όλα και όλα Ελλάδα, και όπως γίνεται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, έρχονται ονομαστικά από την Γαλλία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρονια πολλα και καλη χρονια

ποτε αναμενετε να κυκλοφορυσουν τα 3 και για εμαςτους κοινουσ θνητους?

ελεγα να βαλω τα 2 αλλα αν δεν αργησουν πολυ ισως και να περιμενω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρονια πολλα και καλη χρονια

ποτε αναμενετε να κυκλοφορυσουν τα 3 και για εμαςτους κοινουσ θνητους?

ελεγα να βαλω τα 2 αλλα αν δεν αργησουν πολυ ισως και να περιμενω

Ημερομηνίες δεν ξέρω... αλλά ο λαστιχάς μου μού είπε πως άνετα προλαβαίνω να "φάω" τα καινούργια μου Anakee II (12/12) και πολύ φοβάται μήπως πάω και δεύτερο ζευγάρι πριν έρθουν τα νέα... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημερομηνίες δεν ξέρω... αλλά ο λαστιχάς μου μού είπε πως άνετα προλαβαίνω να "φάω" τα καινούργια μου Anakee II (12/12) και πολύ φοβάται μήπως πάω και δεύτερο ζευγάρι πριν έρθουν τα νέα... :tooth:

E, καλά, αφού το είπε ο λαστιχάς, κάτι παραπάνω θα ξέρει...........

Η Michelin πάντως, και μετά το feedback που είχε από όλους που τα φορέσαμε, τα έχει ήδη περάσει στην μαζική παραγωγή και την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ήδη στα μεγάλα μαγαζιά Michelin Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Τα ΑΝΑΚΕΕ 2 θα συνεχίσουν προς το παρόν να βγαίνουν στους μεγάλους δείκτες ταχύτητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[Τα ΑΝΑΚΕΕ 2 θα συνεχίσουν προς το παρόν να βγαίνουν στους μεγάλους δείκτες ταχύτητας.

Παναγιώτη για το Transalp 700 που έχει δείκτη παχύτητας "Η" , θα συνεχίσουν να βγαίνουν τα ANAKEE 2?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι παράξενο που είναι να ρωτάς τον λαστιχά για λάστιχο...

Και πόσο συνηθισμένο, αντί να πεί "δεν ξέρω πότε έρχονται φιλαράκι" να λέει ότι παπαριά του κατέβει εκείνη την ώρα στην κούτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθαρα στρεετ λαστιχο που προοριζεται για ΟΝ-ΟΦ μηχανες.

με το μονο που ειναι ιδιο κ που θεωρητικα θα υπαρξει ανταγωνισμος ειναι με το Pirelli Scorpion Trail.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πόσο συνηθισμένο, αντί να πεί "δεν ξέρω πότε έρχονται φιλαράκι" να λέει ότι παπαριά του κατέβει εκείνη την ώρα στην κούτρα.

Αυτό είναι άλλο...

Μπορεί να τα είχε κιόλας και απλά να ήθελε να σπρώξει τα παλιά από το stock.

Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να είμαστε δοκιμαστές εξοπλισμού/αναλωσίμων οπότε ότι πληροφορία θέλουμε την ψάχνουμε στα διάφορα φόρουμς - καλή ώρα - ή ρωτάμε τους επαγγελματίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα