Jump to content
Kostas-MotoLover

Κώτσος ο τετραΜπίστονος!

Recommended Posts

Γεια σου ρε Κωτσο με τσι αναβαθμισεις σου!!!! Καλοφρεναριστος, και ασφαλης πλεον!! :_rock-on: Τα μαμα φρενα του V-strom ηταν Αθλια!

Οπως σου απαντησε και ο Αγγελος πιο πανω, οι ακτινικες δαγκανες, δεν εχουν βγει για αισθητικες αναγκες που λεει ο Γερασιμος, αλλα ετσι κανουν το φρεναρισμα σου πιο σταθερο, ειδικα οταν φρεναρεις απο τα "200". Μειωνουν τις στρεβλωσεις, και τις ταλαντωσεις της δισκοπλακας, κατι που περναει στα χερια σου. Το ιδιο ηρθαν λιγο αργοτερα να ενισχυσουν και οι Monoblock δαγκανες.. :_thumbsup:

Το να βαλεις μια ακτινικη δαγκανα(4πιστονη εναι η συγκεκριμενη, αν ηταν 6πιστονη θα εβλεπες 3 κυκλακια(εμβολα) και οχι 2) αλλα με αξονικη στηριξη, ειναι καπως ηλιθιο, γιατι δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ απο τα οφελη της ακτινικης. Για αυτο ειπαν οτι ειναι σκετο πουλ-μουρ.

Το θεμα της ακτινικης/αξονικης τρομπας ειναι διαφορετικο, και απαντηθηκε και πιο πανω.. Εγω παντως θα πηγαινα σε συνδιασμο δαγκανων/τρομπας απο το ιδιο μοντελο, γιατι το καθε εργοστασιο, ΞΕΡΕΙ γιατι εχει συνδιασει ετσι το πακετο... ΣΙγουρα και ετσι θα εχεις ΦΡΕΝΑΡΕΣ, αλλα με μια δαγκανα απο τα DucaTi (και οχι Ducattttti, μου βγαινει το ματι καθε φορα! :shock: ) θα δουλευε καλυτερα με αυτες τις δαγκανες!

Τελος, το οτι τα ντουκατι ειναι σκυφτα μηχανακι οπως λες, και δεν σου αρεσει το στησιμο τους, τι σχεση εχει με τα φρενα τους;; Αν εβαζες και τρομπα και δαγκανες απο ενα Ducati δεν θα γινοταν ο τουιτη σου, σκυφτος, ουτε με σκληρες αναρτησεις!! :P

Αντε και στα δικα μας!!!ς :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεια σου ρε Κωτσο με τσι αναβαθμισεις σου!!!! Καλοφρεναριστος, και ασφαλης πλεον!! :_rock-on: Τα μαμα φρενα του V-strom ηταν Αθλια! Φήμες :lol:

Οπως σου απαντησε και ο Αγγελος πιο πανω, οι ακτινικες δαγκανες, δεν εχουν βγει για αισθητικες αναγκες που λεει ο Γερασιμος, αλλα ετσι κανουν το φρεναρισμα σου πιο σταθερο, ειδικα οταν φρεναρεις απο τα "200". Μειωνουν τις στρεβλωσεις, και τις ταλαντωσεις της δισκοπλακας, κατι που περναει στα χερια σου. Το ιδιο ηρθαν λιγο αργοτερα να ενισχυσουν και οι Monoblock δαγκανες.. :_thumbsup:

Το να βαλεις μια ακτινικη δαγκανα(4πιστονη εναι η συγκεκριμενη, αν ηταν 6πιστονη θα εβλεπες 3 κυκλακια(εμβολα) και οχι 2) αλλα με αξονικη στηριξη, ειναι καπως ηλιθιο, γιατι δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ απο τα οφελη της ακτινικης. Γιατί χάνεις τα πλεονεκτήματα? (που προφανώς είναι αυτά που γράφεις ακριβώς από πάνω περί μείωσης στρεβλώσεων κλπ). Αυτό δεν καταλαβαίνω και νομίζω δεν εξηγήθηκε. Για αυτο ειπαν οτι ειναι σκετο πουλ-μουρ.

Το θεμα της ακτινικης/αξονικης τρομπας ειναι διαφορετικο, και απαντηθηκε και πιο πανω.. Εγω παντως θα πηγαινα σε συνδιασμο δαγκανων/τρομπας απο το ιδιο μοντελο, γιατι το καθε εργοστασιο, ΞΕΡΕΙ γιατι εχει συνδιασει ετσι το πακετο... ΣΙγουρα και ετσι θα εχεις ΦΡΕΝΑΡΕΣ, αλλα με μια δαγκανα μάλλον τρόμπα εννοείς απο τα DucaTi (και οχι Ducattttti, μου βγαινει το ματι καθε φορα! :shock: ) Α καλά, το διορθώνω από τούδε.... :blush: θα δουλευε καλυτερα με αυτες τις δαγκανες!

Τελος, το οτι τα ντουκατι ειναι σκυφτα μηχανακι οπως λες, και δεν σου αρεσει το στησιμο τους, τι σχεση εχει με τα φρενα τους;; Καμμία, εννοώ ότι σ' ένα ψηλό on-off με τον χαρακτήρα του V-Strom είναι λίγο άκυρο να προσπαθείς να φτιάξεις φρένα τύπου Ducati. Δε χρειάζεται και δεν ταιριάζει στο στήσιμο και στον τρόπο που κινείται, αφού μιλάμε για εντελώς διαφορετικές μοτό (μάλλον το έγραψα λίγο περίεργα και δεν φάνηκε τί θελώ να πω) Αν εβαζες και τρομπα η τρόμπα απ' το Ducati ή το ΖΧ10 ή κάποιο άλλο κατά 99% δεν θα ταίριαζε χωρίς extra μετατροπή, οπότε θα έπρεπε να αλλαχτεί και η χούφτα και μάλλον και η μανέτα. Ε, δεν είμαι για τέτοια εγώ, κι αυτό που έκανα πολύ ήτανε και άθλος το ότι το τόλμησα. Άλλωστε, απ' τη μικρή έστω πρώτη γεύση που είχα απ' τα φρένα, είδα ότι η τρόμπα δούλευε άψογα με τις δαγκάνες και μου πρόσφερε και δύναμη, και διάρκεια και καλή αίσθηση. Όταν πατήσουν τα τακάκια καλύτερα και κάνω καμμιά καλή διαδρομή μόνος, θα φανεί πλήρως το αποτέλεσμα. Προς το παρόν αναμένουμε κανά ΣΚ με καλό καιρό..... που μάλλον μας χαιρέτησαν για κάμποσο. :( και δαγκανες απο ενα Ducati δεν θα γινοταν ο τουιτη σου, σκυφτος, ουτε με σκληρες αναρτησεις!! :P

Αντε και στα δικα μας!!!ς :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι ταλαντωσεις, κραδασμοι κλπ πες το οπως θες, μειωνονται απο την στιγμη που οπως λεει και ο Αγγελος, στηριζεται καθετα πανω στην μποτα.. Αυτο της δινει πιο σταθερη και ακαμπτη στηρικη. Η ακαμπτη και σταθερη στηριξη, στα πολλα/δυνατα/συνεχη φρεναρισματα, δεν αλειωνει το φρεναρισμα σου, παραμενει σταθερο το μπροστινο σου, ΑΡΑ εχεις σωστοτερο φρεναρισμα...

Με ορους φυσικης δεν ξερω να το εξηγησω, αλλα εντελως μπακαλιστικα, σκεψου ενα μπροστινο που οταν φρεναρεις τρεμει(λεμε τωρα σε εξτριμ καταστασεις)... Ετσι, δεν φρεναρεις οσο θα μπορουσες, αλλα προσαρμοζεις το φρεναρισμα σου, αναλογα με το ποσο ασταθες ειναι το μηχανακι.. Και σκεψου να ειχες ενα ακλωνητο μηχανακι σε ΚΑΘΕ φρεναρισμα που επιχειρουσες(παλι ουτοπικη περιπτωση), δεν θα μπορουσες να φρεναρεις με το 100% των δυνατοτητων της μηχανης σου ΚΑΘΕ φορα???

Αυτο θεωρητικα σου υποσχονται με τις ακτινικες δαγκανες, τις μονομπλοκ ακτινικες κλπ....

Υ.Γ: Αν καποιος διαβαζει αυτα που γραφω και λεω π@παριες, διορθωστε με, μην τον μπερδευουμε τον ανθρωπα! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε εχεις δικιο,οπως ειπα και απο πανω ψαχνοντας καταλαβα απο αυτα που καταφερα ν μεταφρασω οτι χρησιμοποιουνται για τις στρεβλωσεις,απλα σε μηχανακια οπως πχ το shiver,το hyper,κα ειναι κυριως για λογους εμφανισης,μιας και θα πλεονεκτηματα τις καθετης στηριξης εμφανιζονται σε φρεναρισματα απο μεγαλες ταχυτητες.

Επιπλεον,το πλεονεκτημα αν καταλαβα δεν ειναι το πιασιμο στην μποτα,αλλα το πιασιμο στα ακρα της δαγκανας,αρα θεωριτικα και οι αποστατες κνουν την ιδια δουλεια.

Τα απο πανω δεν ειναι δικες μου αποψεις,αλλα τα συμπερασματα μου απο οσα εχω διαβασει. Κ φυσικα μιλαμε για μηχανη,οποτε τα σωστα συμπερασματα ειναι στον δρομο και οχι στα κειμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε εχεις δικιο,οπως ειπα και απο πανω ψαχνοντας καταλαβα απο αυτα που καταφερα ν μεταφρασω οτι χρησιμοποιουνται για τις στρεβλωσεις,απλα σε μηχανακια οπως πχ το shiver,το hyper,κα ειναι κυριως για λογους εμφανισης,μιας και θα πλεονεκτηματα τις καθετης στηριξης εμφανιζονται σε φρεναρισματα απο μεγαλες ταχυτητες. Και το Shiver, και το Hyper, πιανουν τα 200, ισως και λιγο παραπανω... Αν χρειαστει να δοκιμασεις τις δυνατοτητες των φρενων σου, πιστευω πως θα δεις τεραστια διαφορα! Ευχομαι βεβαια σε ολους μας, να μην χρειαστει ποτε να τσαρουχωσουμε τα φρενα απο 200-200+.

Επιπλεον,το πλεονεκτημα αν καταλαβα δεν ειναι το πιασιμο στην μποτα,αλλα το πιασιμο στα ακρα της δαγκανας,αρα θεωριτικα και οι αποστατες κνουν την ιδια δουλεια. Εδω με πιανεις αδιαβαστο, αλλα η λογικη λεει, πως το πλεονεκτημα ειναι η στηριξη της δαγκανας σε κατι σταθερο, αρα στην μποτα. Και με ποιον τροπο αυτο επιτυγχανεται... Με τους αποστατες, δεν υπαρχει ακτινικη στηριξη.

Τα απο πανω δεν ειναι δικες μου αποψεις,αλλα τα συμπερασματα μου απο οσα εχω διαβασει. Κ φυσικα μιλαμε για μηχανη,οποτε τα σωστα συμπερασματα ειναι στον δρομο και οχι στα κειμενα. Πολυ σωστος, απλα κουβεντα να γινεται!!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.............. Κ φυσικα μιλαμε για μηχανη,οποτε τα σωστα συμπερασματα ειναι στον δρομο και οχι στα κειμενα.

Έτσι. :_thumbsup:

Εντωμεταξύ, το σκούτερ μου έχει μονοπίστονη δαγκάνα εμπρός (σε μέγεθος όσο η πίσω του V-Strom) :shock: και 2πίστονη πίσω :surrender:

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω ότι έχει φρενάρες. Μάλιστα έχω από την αρχή την αίσθηση ότι με το πίσω σταματάω καλύτερα απ' ότι με το μπροστινό και ότι και μόνο με το πίσω μια χαρά είμαι, δεν χρειάζομαι καν το μπροστά!!!

(Θα τις βγάλω φωτογραφίες ρε φούστη μου να δείτε για τί δαγκάνες μιλάμε και πόσο στέκουν τα περί "διακοσμητικού πίσω φρένου".....) που μας πλασσάρουν τόσα χρόνια.

Και δεν τα λέω μόνο εγώ για τις φρενάρες του:

"Προσωπικα η γνωμη που εχω αποκτησει απο την μεχρι τωρα συμβιωση μου με το σκουτερ ειναι πολυ καλη αρκετα δυνατο με παρα πολυ καλα και δυνατα φρενα σε σημειο να σου προκαλει εντυπωση για σκουτερ".

Από ΕΔΩ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kωστη τα σκουτερ ειναι αλλη ιστορια!! Επειδη ολο το βαρος το εχουν πισω, και επειδη η μεταδοση δεν σε φρεναρει το ιδιο με μια μηχανη(αρα και δεν "μπρουμουτηζει" μεταφεροντας το βαρος πιο μπροστα) φρεναρουν καλυτερα με πισω φρενο!!

Οχι οτι με ενα ισχυρο μπροστινο φρενο δεν θα φρεναρε ΑΚΟΜΑ καλυτερα, αλλα το πισω ειναι αυτο που βγαζει φιδι απο την τρυπα, οταν μιλαμε για τετοια μικρα αστικα σκοτυερακια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει, αλλά η γαμωσουτζούκι δε θα μπορούσε να βάλει και ένα καλύτερο φρένο πίσω?

Μα.... μονοπίστονη ρε φίλε σε 650cc και 220 κιλά άδειο? !!! :fool::kaaaala: Έλεος. :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλι αρχισες τα φιλοσοφικα?? Γιατι αυτο...? γιατι εκεινο..?

Τελευταια φορα που ρωτουσες το συμπαν μετα απο λιγο πουλαγες το μηχανακι.

Κοιτα να σου ερθει παλι η ορεξη για κατασκευη αγγελειας.

''Πωλειται μπασταρδεμενο ιαπωνικο ατι με δωρο μπροστινες αγκυρες....''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαααααα, τώρα πια Μ.Μ. εποχή και αν.... (Μ.Μ.= Μετά Μέρκελ) :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη βασίζεσαι στη ΜΜ εποχή. Η χόντρη ανέραστη γελάδα ήρθε για να μείνει, καμουφλαρισμένη πίσω από το παραπλανητικό προπέτασμα καπνού της ανάπτυξης του ντόπιου ταγματασφαλίτη.

Μέχρι να καταλάβουμε την προδοσία που εκτελείτε δεν θα έχει μείνει τίποτα δικό μας σε αυτή τη χώρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη βασίζεσαι στη ΜΜ εποχή. Η χόντρη ανέραστη γελάδα ήρθε για να μείνει, καμουφλαρισμένη πίσω από το παραπλανητικό προπέτασμα καπνού της ανάπτυξης του ντόπιου ταγματασφαλίτη.

Μέχρι να καταλάβουμε την προδοσία που εκτελείτε δεν θα έχει μείνει τίποτα δικό μας σε αυτή τη χώρα

Εσύ πολύ έχεις κάτσει, μελετάς και τέτοια ψυχοπλακωτικά θέματα όπως φαίνεται, θα μας πάθεις και τίποτα. Γιαααα να κόβουμε καμιά βόλτα σιγά-σιγά... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ πολύ έχεις κάτσει, μελετάς και τέτοια ψυχοπλακωτικά θέματα όπως φαίνεται, θα μας πάθεις και τίποτα. Γιαααα να κόβουμε καμιά βόλτα σιγά-σιγά... :P

Μαζί με τη μηχανή τού 'πεσε και η ψυχολογία και τον πλακώσανε και οι 2 μαζί...... :sopase:

Τίποτ' άλλο μην πέσει, :lipssealed: γιατί καήκαμεν.

:blow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια παραθεσεις δεν κανω γιατι θα μπλεξω τα μπουτια μου και δεν θα βγαλουμε ακρη

Αξονικη στηριξη = παραλληλη με τον αξονα του τροχου

Ακτινικη στηριξη = παραλληλη με την ακτινα του τροχου

Κωστα η τρομπα απο ss900 ειναι χρυση αξονικη 16αρα brembo ,ιδια με το δικο μου μηχανακι(δεν ξερω τι λενε οι Βεστρομαδες)

Τα φρενα τα δικα μου λοιπον σε χαμηλες ταχυτητες και μεσα στην πολη και στην αρχικη διαδρομη της μανετας ειναι πολυ ηπια ενω σε υψηλες ταχυτητες πραγματικα ερχεσαι σε δυσκολη θεση να κρατηθεις στο μηχανακι επανω εαν τα ζορισεις(πατησεις λιγο δυνατα με ΕΝΑ δαχτυλο εννοω)

Η τρομπα που εβαλες σιγουρα (ξαναλεω για πολλοστη φορα) ειναι μια πολυ καλυ μετατροπησε σχεση με την μαμα.Αλλα στο 1000αρι το στρωμα παταει 4 μικρα εμβολα (2 2πιστονες) οποτε αφου τωρα εχει να πατησει 8 μεγαλα εμβολα (2 4πιστονες) εγω προσωπικα θα ειχα υποψιες μηπως η διαδρομη της μανετας ειναι πολυ μεγαλη.

Οποτε βαζοντας και την τρομπα "πακετο" με τις δαγκανες θα ειχες ενα δοκιμασμενο και αποτελεσματικο φρενο

Κonangera ολα αυτα που λες περι ακτινικων δαγκανων ωραια και καλα ,ομως οπως σου απαντησε και ο Παναγιωτης καταργουνται απο την στιγμη που βαζεις ανταπτωρες με αξονικη στηρικη.Και το θεμα δεν ειναι πως θα στηριζονται οι δαγκανες μονο αλλα και οι ανταπτορες γιατι σκεψου οτι με αυτην την στηριξη εχεις περισσοτερα υλικα ,περισσοτερες βιδες οποτε περισσοτερα ξενα μεταξυ τους σωματα αρα αυξανονται οι στρεβλωσεις ακομα περισσοτερο

Εδω βγαλανε δαγκανες monoblock ,φαντασου για τι λεπτομερεια μιλαμε

Αρα το να βαλεις μια monoblock ακτινικη δαγκανα που φρεναρει 1098/1198/desmosedicci/hyper s/rc8 σε ενα στρωμα ειναι υπερβολη και ακυρο ποσο μαλλον αφου καταργησεις και την ακτινικη της στηριξη

Ναι μεν εχεις μια πολυ δυνατη δαγκανα αλλα χωρις κανενα νοημα και εαν εχει βαλει και καμια τερας τρομπα φανταζομαι ποσο επικινδυνα αποτομο φρενο θα εχει(πτωση απο μπροστινο ειναι Νο1 αιτια πτωσης σε hypermotard s)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια παραθεσεις δεν κανω γιατι θα μπλεξω τα μπουτια μου και δεν θα βγαλουμε ακρη καλά κάνεις, no problem.

Κωστα η τρομπα απο ss900 ειναι χρυση αξονικη 16αρα brembo ,ιδια με το δικο μου μηχανακι(δεν ξερω τι λενε οι Βεστρομαδες) απλά θέλει μετατροπή σε χούφτα & μανέτα για να μπει και δεν ήθελα να επεκταθώ τόσο, εφόσον η τρόμπα απ' το 1000άρι έχει δοκιμαστεί με επιτυχία. Βέβαια με τον καιρό θα το δω και εδώ είμαστε για επιπλέον εντυπώσεις. Ευτυχώς έχω την ικανότητα να (δια)κρίνω ο,τιδήποτε αφορά την οδική συμπεριφορά και αν έχω κάποια παρατήρηση θα επανέλθω εδώ προκειμένου να βοηθήσω άλλους που μπορεί να σκέφτονται κάτι παρόμοιο.

Τα φρενα τα δικα μου λοιπον σε χαμηλες ταχυτητες και μεσα στην πολη και στην αρχικη διαδρομη της μανετας ειναι πολυ ηπια ενω σε υψηλες ταχυτητες πραγματικα ερχεσαι σε δυσκολη θεση να κρατηθεις στο μηχανακι επανω εαν τα ζορισεις(πατησεις λιγο δυνατα με ΕΝΑ δαχτυλο εννοω) φαντάζομαι όμως θα είναι πιο δυνατή απ' του Στρώματος, δεν πιστεύω να παίζει ρόλο μόνο το 16άρα.

Η τρομπα που εβαλες σιγουρα (ξαναλεω για πολλοστη φορα) ειναι μια πολυ καλυ μετατροπησε σχεση με την μαμα.Αλλα στο 1000αρι το στρωμα παταει 4 μικρα εμβολα (2 2πιστονες) οποτε αφου τωρα εχει να πατησει 8 μεγαλα εμβολα (2 4πιστονες) εγω προσωπικα θα ειχα υποψιες μηπως η διαδρομη της μανετας ειναι πολυ μεγαλη. Όχι μόνο δεν είναι μεγάλη, αλλά μου έδωσε την εικόνα ιδανικής διαδρομής και σκληρότητας. Έχω ανυπομονησία να τη δοκιμάσω πιο αναλυτικά, αλλά δυστυχώς ο καιρός δε βοηθάει. Η μαμίσια 14άρα είναι αυτή που μάλλον θα είχε μεγάλη διαδρομή λόγω σχετικής αδυναμίας της. Αυτό τουλάχιστον έχουν πάθει όσοι άφησαν τη μαμίσια.

Οποτε βαζοντας και την τρομπα "πακετο" με τις δαγκανες θα ειχες ενα δοκιμασμενο και αποτελεσματικο φρενο. Θεωρητικά ναι, έτσι είναι και λογικά το λες.

Κonangera ολα αυτα που λες περι ακτινικων δαγκανων ωραια και καλα ,ομως οπως σου απαντησε και ο Παναγιωτης καταργουνται απο την στιγμη που βαζεις ανταπτωρες με αξονικη στηρικη.Και το θεμα δεν ειναι πως θα στηριζονται οι δαγκανες μονο αλλα και οι ανταπτορες γιατι σκεψου οτι με αυτην την στηριξη εχεις περισσοτερα υλικα ,περισσοτερες βιδες οποτε περισσοτερα ξενα μεταξυ τους σωματα αρα αυξανονται οι στρεβλωσεις ακομα περισσοτερο

Εδω βγαλανε δαγκανες monoblock ,φαντασου για τι λεπτομερεια μιλαμε

Αρα το να βαλεις μια monoblock ακτινικη δαγκανα που φρεναρει 1098/1198/desmosedicci/hyper s/rc8 σε ενα στρωμα ειναι υπερβολη και ακυρο ποσο μαλλον αφου καταργησεις και την ακτινικη της στηριξη

Ναι μεν εχεις μια πολυ δυνατη δαγκανα αλλα χωρις κανενα νοημα και εαν εχει βαλει και καμια τερας τρομπα φανταζομαι ποσο επικινδυνα αποτομο φρενο θα εχει(πτωση απο μπροστινο ειναι Νο1 αιτια πτωσης σε hypermotard s)

Άνοιξα πληγές ρε μαμώτο...... sorry ρε Γεράσιμε για το "ξεσήκωμα". :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μου εξηγησει καποιος,ως προς την εννοια....παραλληλα.

Γνωμη μου:

Το δισκοφρενο ειναι ενας κυκλος,ο οποιος ειναι καθετος στον αξονα του τροχου. Η δε δαγκανες,( αξονικες και ακτινικες ) βρισκονται- δαγκωνουν παντα στην περιμετρο του κυκλου-δισκοφρενου,αρα ειναι και αυτες καθετες με την ακτινα του κυκλου-τροχου και οχι παραλληλες.

Aν εχω λαθος διορθωστε με.... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωμη μου:

Το δισκοφρενο ειναι ενας κυκλος,ο οποιος ειναι καθετος στον αξονα του τροχου. Η δε δαγκανες,( αξονικες και ακτινικες ) βρισκονται- δαγκωνουν παντα στην περιμετρο του κυκλου-δισκοφρενου,αρα ειναι και αυτες καθετες με την ακτινα του κυκλου-τροχου και οχι παραλληλες.

Aν εχω λαθος διορθωστε με.... :)

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελλιπης εκφραση απο μεριας μου ,οι βιδες εδρασης της δαγκανας στην μποτα ειναι παραλληλες με την ακτινα του τροχου στην ακτινικη στηριξη και με τον αξονα στην αξονικη.

Τροποποιήθηκε από τον Gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρεπιπτόντως, τα μαμίσια ελατήρια τα έβαλα ως αγγελία για χάρισμα και τα καβάντζωσε ένα παλληκάρι (άγνωστο σε μένα) από Καστοριά.

Sorry που τα έβαλα εκεί πρώτα - ξέρετε πόσο σας αγαπάω όλους - αλλά το έκανα για να ανταποδώσω κάπως τη βοήθεια που κι εκείνοι μου πρόσφεραν αφιλοκερδώς για να λύσω το πρόβλημά μου.

Τα λαδάκια πάντως υπάρχουν και ίσως δεν τα πάρει κανείς, οπότε χτυπήστε τα ελεύθερα. Άλλωστε μικρής αξίας είναι, κανείς δε θα παρεξηγηθεί πιστεύω.

edit: Το BEL-RAY (το σφραγιστό) δόθηκε. Μένουν τα άλλα 3 τα ανοιχτά μεν, αλλά σχεδόν γεμάτα.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελλιπης εκφραση απο μεριας μου ,οι βιδες εδρασης της δαγκανας στην μποτα ειναι παραλληλες με την ακτινα του τροχου στην ακτινικη στηριξη και με τον αξονα στην αξονικη.

Τωρα συμφωνουμε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρεπιπτόντως, τα μαμίσια ελατήρια τα έβαλα ως αγγελία για χάρισμα και τα καβάντζωσε ένα παλληκάρι (άγνωστο σε μένα) από Καστοριά.

Sorry που τα έβαλα εκεί πρώτα - ξέρετε πόσο σας αγαπάω όλους - αλλά το έκανα για να ανταποδώσω κάπως τη βοήθεια που κι εκείνοι μου πρόσφεραν αφιλοκερδώς για να λύσω το πρόβλημά μου.

Τα λαδάκια πάντως υπάρχουν και ίσως δεν τα πάρει κανείς, οπότε χτυπήστε τα ελεύθερα. Άλλωστε μικρής αξίας είναι, κανείς δε θα παρεξηγηθεί πιστεύω.

edit: Το BEL-RAY (το σφραγιστό) δόθηκε. Μένουν τα άλλα 3 τα ανοιχτά μεν, αλλά σχεδόν γεμάτα.

Up για τα 3 εναπομείναντα μπουκαλάκια λάδια (MOTUL, AGIP, YAMALUBE) :) (850ml, 800ml, 750 ml αντίστοιχα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα το vstrom του Αποστολη που εκανες βολτα ειναι σχεδον καθε παρασκευη διπλα στο δικο μου εξω απο το μαγαζι ...το βαζει διπλα διπλα στο δικο μου για να μου το κομπλαρει και να νοιωθει αβολα :P ....το εχω κανει πολλες φορες βολτα και το εχω ζηλεψει(με την καλη εννοια) καποια στιγμη θα την κανω και εγω αυτη τη μόντα ....αν και ο φιλος σου πιο πανω ο 99αρης με εχει φαει οτι ειμαι φτιαγμενος για τετρακυλινδρους κινητηρες μιας και ο καρπος μου ειναι αγκυλωμενος σε μια θεση ..........λογω οικονομικων δυσκολιων ομως δεν μπορω να παω ακομα στο πιο πανω σκαλι οποτε θα αρκεστω για λιγα χρονια ακομα στο vstromακι μου και που και που θα το στολιζω και κανενα καινουργιο μπιχλιμπιδι :D

Ο Χρησταρας ειναι και αυτος φιλος καλος και ειναι οπως λες παιδι διαμαντι!

Με γεια τα καινουργια σου μπιχλιμπιδια λοιπον, εχεις ενα ΑΛΛΟ μηχανακι πλεον :mB_kalo_e: , να το χαρεις στο επακρο με πολλα ορθια και ευχαριστα χιλιομετρα!! :vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα το vstrom του Αποστολη που εκανες βολτα ειναι σχεδον καθε παρασκευη διπλα στο δικο μου εξω απο το μαγαζι ...το βαζει διπλα διπλα στο δικο μου για να μου το κομπλαρει και να νοιωθει αβολα :P ....χαιρετίσματα να του δώσεις και να του το προσέχεις, είναι πολύ τζιμάνι παιδί το εχω κανει πολλες φορες βολτα και το εχω ζηλεψει(με την καλη εννοια) καποια στιγμη θα την κανω και εγω αυτη τη μόντα ....αν και ο φιλος σου πιο πανω ο 99αρης με εχει φαει οτι ειμαι φτιαγμενος για τετρακυλινδρους κινητηρες μιας και ο καρπος μου ειναι αγκυλωμενος σε μια θεση .......... κι εγώ μια απ' τα ίδια........ :this: λογω οικονομικων δυσκολιων ομως δεν μπορω να παω ακομα στο πιο πανω σκαλι οποτε θα αρκεστω για λιγα χρονια ακομα στο vstromακι μου και που και που θα το στολιζω και κανενα καινουργιο μπιχλιμπιδι :D με τί καρδιά να πας απ' τα 4lt κατανάλωση στα 6,5-7,5...... πίκρα για τώρα.

Ο Χρησταρας ειναι και αυτος φιλος καλος και ειναι οπως λες παιδι διαμαντι! δεν τον ξέρω από κοντά, πέρασα το Σάββατο μετά τη μόντα για τα ευχαριστώ αλλά είχε χώσει τ' αδερφάκι του στο πόστο. :D

Με γεια τα καινουργια σου μπιχλιμπιδια λοιπον, εχεις ενα ΑΛΛΟ μηχανακι πλεον :mB_kalo_e: , να το χαρεις στο επακρο με πολλα ορθια και ευχαριστα χιλιομετρα!! :vv: Νά 'σαι καλά και αν μπορώ να σε βοηθήσω στην αναζήτηση όποτε θες, σφύρα. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oταν καποια στιγμη γινεις ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ειμαι σιγουρος οτι θα προχωρησεις στην παρακατω αγορα!

http://www.sportsbik...ger_brakes.html

Μπαινουν και σε vstrom :P :P ...τα εχει βαλει φιλος σε 1000αρι :_rock-on:

DSC01478.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα