Jump to content
Kostas-MotoLover

Κώτσος ο τετραΜπίστονος!

Recommended Posts

Ωραίος Κώστα. Επανειλημένως ακούω να θάβονται ολόκληρα μοντέλα, λόγω των φρένων τους. Τα φρένα είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις πολυ εύκολα.Το vstrom πλαίσιο και κινητήρα έχει εξαιρετικό. Τις αναρτήσεις και τα φρένα τα φέρνεις στα μέτρα σου. Δεν έβαζες και κανά μεταλλικό σωληνάκι επ ευκαιρίας. Την άλλη φορά.

Έχει ενισχυμένα σωληνάκια ούτως ή άλλως και στην παρούσα φάση ήταν περιττό έξοδο (και όχι αμελητέο δυστυχώς, γύρω στα 130 μόνο η αγορά) εφόσον δουλεύουν μια χαρά.

Άλλωστε όπως έχω προσέξει τα σωληνάκια δεν πάνε μονοκόματα μέχρι τη δαγκάνα κάτω, αλλά μοιράζονται-χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα -νομίζω 3 ή 4 είναι - που σημαίνει - με τη λογική το πάω - ότι δεν ζορίζονται για να ξεχειλώσουν έτσι εύκολα. Πόσο να ζοριστεί ένα τμήμα μήκους λίγων εκατοστών σε αντίθεση με ένα 1+ μέτρου πχ αν ήταν ενιαίο ως κάτω και όταν μάλιστα δεν είναι απλό λάστιχο αλλά ενισχυμένο σκληρό πλαστικό? (μάλλον)

Το καλό πάντως είναι ότι όσο άσχετος είμαι στα μηχανικά-μηχανολογικά-επισκευαστικά, τόσο μου κόβει στο τί οδηγάω και αν έχει το παραμικρό.

Οπότε αν παρουσιάσει υστέρηση το φρένο αργότερα, θα το πάρω χαμπάρι και θα έχω στο νου μου τα υψηλής........ τα οποία φυσικά θα είναι ξέρετε τί χρώματος, έτσι? :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλορίζικα τα νέα φρένα και τα ελατήρια της καλής σου Κώστα.

Επιτέλους λύθηκε ένα έντονο πρόβλημα που έχουν τα V STROM.

Σου εύχομαι άπειρα και ασφαλή χιλιόμετρα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλεξανδρε, να σου πω που εχω την απορια (ΟΧΙ γνωμη) εγω για το αν θα υπηρχε δυσλειτουργια του ABS.

Γραφω συνοπτικα την αρχη λειτουργιας οποιουδηποτε συστηματος αυτοματου ελεγχου, οχι για εσενα, αλλα επειδη υπηρχαν διαμαρτυριες οτι δεν ειναι κατανοητα.

Εξαρτηματα:Υπαρχει ενα αισθητηριο (σενσορας ελληνιστι) που μετραει τις περιστροφες του τροχου. Υπαρχει η κεντρικη μοναδα του ABS που διαχειρζεται τα σηματα που παιρνει απο το αισθητηριο και ο ενεργοποιητης (actuator) ,η βαλβιδα που ανοιγοκλεινει στην προκειμενη ριχνοντας την πιεση για να ξεμπλοκαρει ο τροχος.

Τροπος λειτουργιας: (εδω τα απλουστευω σε εξευτελιστικο βαθμο για να μην μπλεξουμε) Οταν ο αισθητηρας διαγνωσει οτι ο τροχος μπλοκαρε στελνει σημα στην κεντρικη μοναδα πχ "εδω και 3 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος". Τοτε η κεντρικη μοναδα αξιοποιει μια συναρτηση μεταφορας που εχει αποθηκευσει μεσα της ο κατασκευαστης και μεσω αυτης μετατρεπει το σημα "εδω και 2 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" στο ποση πιεση απαιτειται να πεσει προκειμενου να υπαρχει απελευθερωση του τροχου. Αποφασιζει λοιπον η κεντρικη μοναδα την πτωση πιεσης (εξωπραγματικο νουμερο) κατα 5 bar και στελνει σημα στην βαλβιδα να ριξει 5 bar την πιεση.

Στην συνεχεια ακολουθει το σημαντικοτερο χαρακτηριστικο των συστηματων αυτοματου ελεγχου, η αναδραση δηλαδη το feedback: Ο αισθητηρας ξαναστελνει το διορθωμενο σημα στην κεντρικη μοναδα, πχ "εδω και 2 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" η οποια εκ νεου αποφασιζει ποσο πρεπει να πεσει η πιεση και δινει την καταλληλη εντολη στην βαλβιδα. Ο κυκλος αυτος επεναλαμβανεται συνεχως μεχρι να ξεμπλοκαρει ο τροχος.

Η δικη μου απορια για σωστη λειτουργια εγκειται στο εξης:Εφοσον η αντλια και οι δαγκανες εχουν αλλαξει, εχει αλλαξει και η συναρτηση μεταφορας που εγραψα παραπανω, δηλαδη η κεντρικη μοναδα δεν ξερει πως να "μεταφρασει" πλεον επακριβως το "εδω και 3 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" σε ποσα volt πρεπει να δωσει στην βαλβιδα προκειμενου να ξεμπλοκαρει. Επισης δεν ξερει αν με την δεδομενη πτωση πιεσης η δυναμη φρεναρισματος θα μειωθει οσο μειωνονταν πριν, αφου και οι δαγκανες εχουν αλλαχτει.

Εν τελει, το συστημα θα καταφερει να ξεμπλοκαρει τον τροχο, αλλα ισως χρειαστει να επαναλαβει περισσοτερες φορες τον ανωθεν κυκλο. Η διαρκεια του κυκλου ειναι πολυ μικρη, αλλα σιγουρα οι περισσοτερες επαναληψεις ειναι μη επιθυμητες, αφου το συστημα καθυστερει να φτασει στην ευσταθεια και επομενως δεν λειτουργει με τον βελτιστο τροπο. Ωστοσο, πιθανολογω οτι η επιπλεον δυναμη των φρενων που τοποθετηθηκαν θα εξισσοροπει την κατασταση αφου ωσπου να επελθει το μπλοκαρισμα θα εχουν 'ξεφορτωθει' περισσοτερη κινητικη ενεργεια απο τα εργοστασιακα φρενα, απαιτωντας μικροτερη αποσταση συνολικης ακινητοποιησης και αυτο ειναι το ρεζουμε για τον Κωστα και τον οποιοδηποτε, ΦΥΣΙΚΑ και δεν θελω να σε ανησυχησω,απλα συζητουμε το θεμα. Εξαλλου, και στα αυτοκινητα (τα οποια διαθετον στο συνολο τους ABS ειναι συνηθης η αναβαθμιση των φρενων.

Ελπιζω να μην τα εγραψα υπερβολικα περιπλοκα και βαρετα :yawn:

Όοοοολα αυτά που γράφεις, θα μπορούσαν να είχαν βαρύνουσα σημασία για το σύστημα ABS... ΟΤΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ η πρόσφυση του εκάστοτε δρόμου ανά την υφήλιο είχε ακριβώς τον ίδιο συντελεστή πρόσφυσης ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών και ωρών της ημέρας και οι σχεδιαστές του συστήματος είχαν λάβει αυτή την παράμετρο της πρόσφυσης ως μια σταθερά στους υπολογισμούς τους για το πως θα δουλεύει το σύστημα.

Όμως... εφόσον δεν υπάρχει αυτή η σταθερά, το σύστημα ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αναλόγως των δεδομένων που παίρνει ανά πάσα στιγμή. Άρα... τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το μόνο που θέλει να κάνει ο εγκέφαλος είναι να μην σταματήσει να γυρίζει κάποιος τροχός και να μην σταματήσει να γυρίζει με διαφορά στροφών σε σχέση με τον άλλον. Αυτό λοιπόν δεν έχει να κάνει με ποιον τρόπο φρενάρεις εσύ τον τροχό.

Εμένα πχ πολλές φορές μπαίνει σε λειτουργία το ABS χωρίς καν να πατάω φρένο (και στην ουσία δεν αλλάζει κάτι... αφού δεν πατάω φρένο για να μειώσει την πίεση σε αυτό!) Αυτό συμβαίνει όταν κάνω κάποιο δυνατό κατέβασμα σε γλιστερό δρόμο που αρχίζει ο πίσω τροχός να μην γυρίζει με την ταχύτητα του εμπρός και το ABS που το βλέπει αυτό, ενεργοποιείται (στον βρόντο όμως) για να αποτρέψει το μπλοκάρισμα. :D

Γι' αυτό λέω ότι δεν έχει να κάνει με τι τρόπο φρενάρεις εσύ τον τροχό. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά δεδομένα να επεξεργαστεί κάθε στιγμή το abs που κανένα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την επόμενη φορά.

Μία θα είναι πιο γλιστερός ο δρόμος

Μία θα πατήσεις λίγο περισσότερο τη μανέτα

Μία θα πηγαίνεις με μικρότερη ή μεγαλύτερη ταχύτητα και πολλά ακόμα. Κάθε φορά καινούρια δεδομένα για το ABS που η μονάδα του θα τα υπολογίσει εκείνη τη στιγμή βάσει των συνθηκών που αντιλαμβάνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σεβη μου.. Ωραια και σωστη μοντα. Εξαλου αυτα τα χρυσαφια εκτος απο πανεμορφα και πολυ καλα-δυνατα..

Ετοιμασου να βγει το μυαλο απο το κεφαλι σου οπως ειπε σημερα ενα κοληταρι μου :crazy:

Έχετε την εντύπωση ότι και παράνομη να είναι η αλλαγή των δαγκανών, θα το προσέξει κανένας στο ΚΤΕΟ? Λες και ξέρουν οι τεχνικοί του ΚΤΕΟ τι δαγκάνες φοράει το κάθε μηχανάκι :lol:

Ψηλε, σε αγαπω, σε εκτιμω και το ξες αλλα τωρα θα σε βρισω..

Ρε χαμενε.. Οπως εσυ δουλευεις εκει που δουλευεις και εισαι μηχανοβιος κλπ κλπ ετσι μπορει και ο υπαλληλος-τεχνικος των κτεο να ειναι και αυτος μηχανοβιος και να ξερει 5-6 πραγματακια.. μην τους υποτιμας αυτους εκει. Και βασικα, αν απαγορευεται η μοντα στα φρενα, παρακαλατε να μην σκαμπαζει γιατι αν σκαμπαζει και δεν κανει τα στραβα ματια σας εκοψε..

Αλλωστε.. brembo και σουζουκι δεν πανε μαζι, οποτε κανει κρα απο μακρυα ( ελα οκ, αυτο ειναι τελειως για πλακα. )

αφού αποστάτες ή δεν υπάρχουν και πρέπει να φτιαχτούν εδώ από μηχανουργείο (εμπιστεύεσαι τί θα βγει απ' τον κάθε μαστροΒαγγέλη? εγώ όχι),

Κωστη, εδω πεταξες γερο μπαρουφι.

Τους ελληνες τεχνικους και τα ελληνικα μηχανουργεια, μην τα υποτιμας καθολου, γιατι αν θες να ξερεις ο ελληνας μαστορας ειναι ισως ο καλυτερος παγκοσμιως..

Καλα θα κανεις λοιπον να εμπιστευεσαι αυτη την μεριδα ανθρωπων.

Και αυτο το σχολιο σου δειχνει ξεκαθαρα οτι δεν εχεις την παραμικρη σχεση με τεχνικο τομεα, και προσβαλεις-υποβαθμιζεις ατομα αδικα.

Δεν στο λεω, ειρωνικα, δεν εχω ορεξη για αντιπαραθεση, στο γραφωω μονο και μονο γιατι δημοσια αφησες ενα υπονοουμενο που δνε ισχυει.

Ενημερωτικα ο ελληνας θα σου εκανε σουπερ δουλεια. και θα ειχε απολυτη εφαρμογη.

Σκοπος ειναι να ξερεις εσυ πως θα το ζητησεις και που.

Αντιος! :_thumbsup:

Α! και ξαναματακαλοφρεναριστος με τα χρυσα καλουδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σεβη μου.. Ωραια και σωστη μοντα. Εξαλου αυτα τα χρυσαφια εκτος απο πανεμορφα και πολυ καλα-δυνατα..

Ετοιμασου να βγει το μυαλο απο το κεφαλι σου οπως ειπε σημερα ενα κοληταρι μου :crazy:

Ψηλε, σε αγαπω, σε εκτιμω και το ξες αλλα τωρα θα σε βρισω..

Ρε χαμενε.. Οπως εσυ δουλευεις εκει που δουλευεις και εισαι μηχανοβιος κλπ κλπ ετσι μπορει και ο υπαλληλος-τεχνικος των κτεο να ειναι και αυτος μηχανοβιος και να ξερει 5-6 πραγματακια.. μην τους υποτιμας αυτους εκει. Και βασικα, αν απαγορευεται η μοντα στα φρενα, παρακαλατε να μην σκαμπαζει γιατι αν σκαμπαζει και δεν κανει τα στραβα ματια σας εκοψε..

Αλλωστε.. brembo και σουζουκι δεν πανε μαζι, οποτε κανει κρα απο μακρυα ( ελα οκ, αυτο ειναι τελειως για πλακα. )

Τους ελληνες τεχνικους και τα ελληνικα μηχανουργεια, μην τα υποτιμας καθολου, γιατι αν θες να ξερεις ο ελληνας μαστορας ειναι ισως ο καλυτερος παγκοσμιως..

Και αυτο το σχολιο σου δειχνει ξεκαθαρα οτι δεν εχεις την παραμικρη σχεση με τεχνικο τομεα, και προσβαλεις-υποβαθμιζεις ατομα αδικα.

Δεν στο λεω, ειρωνικα, δεν εχω ορεξη για αντιπαραθεση, στο γραφωω μονο και μονο γιατι δημοσια αφησες ενα υπονοουμενο που δνε ισχυει.

Ενημερωτικα ο ελληνας θα σου εκανε σουπερ δουλεια. και θα ειχε απολυτη εφαρμογη.

Σκοπος ειναι να ξερεις εσυ πως θα το ζητησεις και που.

Αντιος! :_thumbsup:

Α! και ξαναματακαλοφρεναριστος με τα χρυσα καλουδια

Δε με ενδιαφέρει αν είμαι εκτός θέματος :lol:

Αλλά σε παρακαλώ πολύ να είσαι πιο ενημερωμένος :P

2012-Suzuki-GSX-R600-Glass-Sparkle-Black-Colors1.jpg

146_1210+2013-suzuki-GSX1300RA_BLK_L3_P_Cropped+.jpg

GSX-R1000L2_KGL_RearView_S%20(Custom).jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε με ενδιαφέρει αν είμαι εκτός θέματος :lol:

Αλλά σε παρακαλώ πολύ να είσαι πιο ενημερωμένος :P

SPAM ON

φιλε σε παρακαλω πολυ σταματα να ποσταρεις!γιατι οποτε διαβαζω μηνυματα σου σκαλωνω και κοιταω κανα 10λεπτο τον ερωτα :wub: που εχεις στην υπογραφη σου

SPAM OFF

να ευχηθω και εγω με την σειρα μου στον Κωστα καλα και ασφαλη φρεναρισματα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έπεσε διακόπτης :P

Ας μπω και εγώ στο θέμα λοιπόν!

Πολύ ωραία φαίνονται τα brembia!

Μια καλή βελτίωση στο Stromatex που από ότι λέτε οι κάτοχοί του την χρειάζεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοφρενάτος και καλόστριφτος Κώστα ..... :_thumbsup:

ΥΓ. Πότε θα σε δούμε και από κοντά ? ( lycabettus hill & twetty, no kymco ) :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το συστημα ΑΒS στις μοτο,δεν λειτουργει βασει διαφορας περιστροφων μεταξυ των δυο τροχων.

Μεσω του αισθητηρα,διαβαζει ρυθμο επιβραδυνσης του τροχου,και βασει αποθηκευμενων παραμετρων στην μοναδα που εχουν τεθει απο το εργοστασιο ,επεμβαινει αναλογως στην πιεση του κυκλωματος απο τις αντλιες.

Δεν ειναι τοσο απλοποιημενο οπως γραφτηκε,εξου και οι πολυμηνες-πολυδαπανες δοκιμες εξελιξης και εφαρμογης σε διαφορα μοντελα,πολλων κατηγοριων,και η εξατομικευμενη ρυθμιση για το καθενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος! φαινεται ποιοτικη δουλεια! εγω αραγε να εκανα κατι τετοιο και για το ερ; τις ιδιες δαγκανες ειχαμε tociko fail brakes! χαχα'

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γειες

Καλη και πολυ χρησιμη μετατροπη ,αλλα δεν ρωτας να σου λεγαμε καμια καλυτερη ιδεα περι τρομπας

Τροποποιήθηκε από τον Gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν να πω ευχαριστώ συνολικά σε όλους για να μη γράφω σε έναν προς έναν. :_hi:

ΥΓ. Πότε θα σε δούμε και από κοντά ? ( lycabettus hill & twetty, no kymco ) :tooth:

Η αλήθεια ρε Μήτσε είναι ότι δε με βολεύει το σημείο μάζωξης. Ενώ είμαι κοντά όσο είμαι στη δουλειά, πρέπει ν' ανέβω πάνω και να ξανακατέβω μετά από λίγη μόλις ώρα και να ξανανέβω. Ουφφφφ.

Έχουμε κι εμείς λοφάκια, θέλετε να μαζευτούμε εκεί? :beee:

Με γειες

Καλη και πολυ χρησιμη μετατροπη ,αλλα δεν ρωτας να σου λεγαμε καμια καλυτερη ιδεα περι τρομπας

Απ' ότι είδα στη σύντομη βόλτα μου μια χαρά είναι με τη 16άρα απ' το 1000 Γιώργη, trust me. Και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω μανέτα, χούφτα και δεν ξέρω τί άλλο, που δεν είμαι για τέτοια.

Άλλωστε όπως έγραψα, λόγω ασχετοσύνης μου σ' αυτά δεν θα έκανα εύκολα μια τέτοια κίνηση αν δεν είχε δοκιμαστεί από τόσους έμπειρους, ώστε να μην διακινδυνεύω το αποτέλεσμα που ίσως εξαρτιόταν καθαρά απ' τις προσωπικές επιλογές μου.

Λεω και ΄γω...Πήρε τετρακύλινδρο μοτόρι ο μοτολόβερ ; Με 'γειά :D

Χαχα, ναι όντως θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο αν δεν ήταν στην κατηγορία "ανταλλακτικά / βελτιώσεις" :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γειες

και δεν την λες να την μαθουμε κι`εμεις οι κουτσομποληδες ρε τζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τους ελληνες τεχνικους και τα ελληνικα μηχανουργεια, μην τα υποτιμας καθολου, γιατι αν θες να ξερεις ο ελληνας μαστορας ειναι ισως ο καλυτερος παγκοσμιως.. Παρεξήγησες τα γραφόμενά μου, και ίσως όχι άδικα λόγω του τρόπου που γράφτηκε. Δεν υποτιμάω τις γνώσεις και ικανότητές τους, αλλά την εν γένει συμπεριφορά τους όταν βλέπουν έναν "περίεργο τύπο" που τους ζητάει μια πατέντα και βαριούνται ν' ασχοληθούνε επειδή "δεν έχει ψωμί η υπόθεση" (δικά τους λόγια).

Άλλωστε, για μια τέτοια μεμονωμένη περίπτωση θα ζητούσαν τη μάνα τους και τον πατέρα τους (σε money), ενώ και το αποτέλεσμα δεν θα τους ένοιαζε αν είναι σωστό, αφού θα έπαιρναν το μαρούλι. Δυστυχώς την έχουνε αυτή τη νοοτροπία και μη μου πεις όχι, γιατί θ' αρχίσω να πιστεύω ότι ζεις στη Σουηδία και γράφεις από κει. :lol:

Έχω πάει σε μαστόρους του είδους και η συμπεριφορά τους ήταν αχαρακτήριστη δυστυχώς. Και λόγω έρευνας που έκανα (μόλις πέρσι) για το ποιός θα μπορεί να μου φτιάξει αυτό που ήθελα, πήγα σε μπόλικους. Και μόνο το ύφος ήταν αποθαρρυντικό για το αποτέλεσμα και για την "ευθύνη" που θα έπαιρναν μετά για το αποτέλεσμα, ενώ ξεκάθαρα έλεγαν ότι δεν αναλαμβάνουν γιατί "δε συμφέρει ρε φίλε". Και φαντάσου ότι ήταν κάτι απλό απλούστατο, όχι αποστάτες δισκόφρενου.

Μπορεί να έχεις άλλη εικόνα και εμπειρία (απόλυτα σεβαστό), αλλά η δική μου εμπειρία έλεγε ότι με τίποτα δε θα άφηνα στα χέρια του οποιουδήποτε, που χτύπησα την πόρτα του και δεν τον ξέρω κι από χτες τί σόϊ δουλειές κάνει, το θέμα προσαρμογής των φρένων. Γιατί για τον μάστορα θα ήταν δυο μόνο κομμάτια μέταλλο, για μένα θα ήταν τα φρένα.

Ενημερωτικα ο ελληνας θα σου εκανε σουπερ δουλεια. και θα ειχε απολυτη εφαρμογη. Αν ξέρεις κάποιον που είναι όντως καλός και στη δουλειά του και στο φέρσιμό του, μη χάνεις επαφή γιατί μπορεί όλοι μας να χρειαστούμε κάτι και να μην ξέρουμε πού να απευθυνθούμε.

Σκοπος ειναι να ξερεις εσυ πως θα το ζητησεις μμμμμμ, εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα "αποστάτες". Πρέπει ν' ασχοληθείς για να μοντάρεις σωστά μια τέτοια πατέντα και -ξαναλέω- δεν συμφέρει κανέναν αυτό για ένα κομμάτι, οπότε δε θα μου το έφτιαχναν, ή δε θα προσπαθούσαν όσο έπρεπε και επιβαλλόταν (λόγω κρισιμότητας του σημείου) να το φτιάξουν σωστά.

και που. ακόμα και τα παιδιά στο v-strom forum (που είναι απίστευτα ψαγμένοι σε τέτοια θέματα), δεν είχαν κάνεναν να το κάνει. Και φαντάσου ότι εκεί δε θα μιλούσαμε για ένα κομμάτι, αλλά για περισσότερα. Και κανένας δεν πήγε να φτιάξει αποστάτες σε μάστορα εδώ, αλλά όλοι προτίμησαν έτοιμες μελετημένες και δοκιμασμένες λύσεις από ανθρώπους έξω που έπιασαν τον σφυγμό των αναγκών της αγοράς και ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα <<αλλαγή δαγκανών σε δισκόπλακες>>.

Οι βεστρωμάδες σίγουρα ξέρουν περισσότερα που δεν αποτάνθηκαν σε κάποιον τεχνίτη. Και λάβε υπόψη σου ότι κάποιοι απ' αυτούς είναι οι ίδιοι μαστόροι και φτιάχνουν διάφορα - πχ βάσεις για προβολάκια κλπ - αλλά για το ευαίσθητο θέμα <<φρένα>> προτίμησαν να μην ασχοληθούν λόγω σοβαρότητος και επικινδυνότητος (πιστεύω).

Αντιος! :_thumbsup:Μουτσάτσος :afro:

Α! και ξαναματακαλοφρεναριστος με τα χρυσα καλουδια ξαναματαThanks :_hi:

Από κοντά τα λέμε καλύτερα B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E ΟΧΙ !!!! ΑΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Ρε παληκάρι μου τι πήγες και έκανες!!!! Είναι δυνατόν αυτό να το κάνει κάποιος

μορφωμένος άνθρωπος????

Πήγες και αγόρασες τετραΠΙΣΤΟΝΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ????

Και τώρα έγινες..............(πώς το είπε;;;) ................ ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΟΣ ΚΩΤΣΟΣ?????

Αφού ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ξέρουν πολύ καλά ότι θέλεις να γίνεις

..................................

ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ !!!!!!!!!!!

Όχι τετραπίστονος.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E ΟΧΙ !!!! ΑΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Ρε παληκάρι μου τι πήγες και έκανες!!!! Είναι δυνατόν αυτό να το κάνει κάποιος μορφωμένος άνθρωπος????

Πήγες και αγόρασες τετραΠΙΣΤΟΝΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ????

Και τώρα έγινες..............(πώς το είπε;;;) ................ ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΟΣ ΚΩΤΣΟΣ?????

Αφού ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ξέρουν πολύ καλά ότι θέλεις να γίνεις

..................................

ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ !!!!!!!!!!!

Όχι τετραπίστονος.....

Μπερδεύτηκα μάλλον........ :plaf::tooth: Είδα το 4 και τό 'κλεισα...... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστή καλορίζικα τα φρένα, και οι αναρτήσεις και καλές βόλτες. :cheers:

Φαντάζομε η βελτίωση θα είναι η χαρά της οδήγησης

Παντός ψέματα δεν θα σου πω. Δεν αρκούν μπρεμπο δαγκάνες για να γίνει το στρώμα ντουκατι.

Το στρωματεξ θα παραμείνει στρωματεξ ακόμα και αν του βάλεις μούρη από μουλτιμιξερ.

Το γαϊδούρι όσο και να το στολίζεις άλογο δεν γίνετε να το ξέρεις αυτό. :sopase: :sopase: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστή καλορίζικα τα φρένα, και οι αναρτήσεις και καλές βόλτες. :cheers:

Φαντάζομε η βελτίωση θα είναι η χαρά της οδήγησης

Παντός ψέματα δεν θα σου πω. Δεν αρκούν μπρεμπο δαγκάνες για να γίνει το στρώμα ντουκατι.

Το στρωματεξ θα παραμείνει στρωματεξ ακόμα και αν του βάλεις μούρη από μουλτιμιξερ.

Το γαϊδούρι όσο και να το στολίζεις άλογο δεν γίνετε να το ξέρεις αυτό. :sopase: :sopase: :tooth: :tooth:

Έτρεμα τη στιγμή που θα ποστάριζε αυτός ο αλητήριος...... :sweatdrop: :D

Ευτυχώς ήταν πιο soft απ' ότι περίμενα. :scared:

Το ξέρω μωρή χαμένη πατουσιά :P ότι δε θα γίνει Ducatti, ούτε το ήθελα κιόλας που να μπορούσε.

Ξέρω τί φοράδα οδηγάω και είμαι μια χαρά με αυτό. Το ότι χαζοκάλπαζε στις λακούβες (ελατήρια) κι έπαιρνε την κατρακύλα στο γκρεμό χωρίς να σταματάει (φρένα) με πείραζαν και αυτά απ' ότι φαίνεται διορθώθηκαν. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oταν καποια στιγμη γινεις ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ειμαι σιγουρος οτι θα προχωρησεις στην παρακατω αγορα!

http://www.sportsbik...ger_brakes.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oταν καποια στιγμη γινεις ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ειμαι σιγουρος οτι θα προχωρησεις στην παρακατω αγορα!

http://www.sportsbik...ger_brakes.html

ΑΝ ποτέ και όποτε γίνω 4κύλινδρος, αυτό θα είναι Honda που έχει φρενάρες ούτως ή άλλως και δεν ασχολείσαι.... :beee:

Ώρε φίλεεεεε, μου τρέξανε τα σαλάκια :drool: (και τα τσισάκια μη σου πω) :tooth: για κείνη την τελευταία δαγκάνα για το πίσω χάρχαλο. (να κούμπωνε κιόλας)....... :whistling:

Και την έχει και σε χρυσή για να ταιριάζει......... :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα