Jump to content
Μανώλης93

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Recommended Posts

Στο κομμάτι που πατούσε με την πλάγια διαγράμμιση θεωρείται έρεισμα?

Αν ναι πολύ κακώς!Σκόνες, πετραδάκια + η κλίση που είχε, δεν άργησε να γίνει το κακό?

Νταξ με τον τίτλο του βίντεο δεν πολυσυμφωνώ πάντως..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω νομιζα οτι απλα εκλεισε παραπανω η στροφη στη συνεχεια και πλαγιασε κι αλλο και το χασε :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω νομιζα οτι απλα εκλεισε παραπανω η στροφη στη συνεχεια και πλαγιασε κι αλλο και το χασε :mellow:

Αυτο ακριβως εγινε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο ακριβως εγινε

Δεν εγινε αυτο.

Οι γραμμες πρεπει να εχουν ενα παχος και εαν παρατηρησετε πριν το χασει χοροπηδαει ολη η μηχανη.

πρεπει να ειναι και το cbr650 το καινουργιο που δεν εχει και τιποτα ιδιαιτερες αναρτησεις,αρα δεν ηθελε και πολυ.

Ωραία οδήγηση, πολλά λεφτά στο SF, ξύλο στο SDr

Αυτος με το SD τον παει η μηχανη ,δεν το παει αυτος...και δε παιζει να ανοιγει και το γκαζι στις ευθειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργη το ξαναειδα και νομιζω θα μεινω στην αρχικη μου αποψη.

αν δεις πριν πεσει ταραζεται παει να πατησει φρενο κτλ

μπορει να χεις και δικιο βεβαια αλλα το βλεπω αλλιως

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εγινε αυτο.

Οι γραμμες πρεπει να εχουν ενα παχος και εαν παρατηρησετε πριν το χασει χοροπηδαει ολη η μηχανη.

πρεπει να ειναι και το cbr650 το καινουργιο που δεν εχει και τιποτα ιδιαιτερες αναρτησεις,αρα δεν ηθελε και πολυ.

Αυτος με το SD τον παει η μηχανη ,δεν το παει αυτος...και δε παιζει να ανοιγει και το γκαζι στις ευθειες.

Κ ομως. Δες το βιντεο καλυτερα. Ακριβως πριν πεσει παταει φρενο γιατι καταλαβε οτι κλεινει η στροφη κ εχει παραπανω χιλιομετρα..

Τροποποιήθηκε από τον Jimskeet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μενα παντως μου φαινεται οτι απο την αρχη της στροφης εχει χεστει γιατι χοροπηδαει η μηχανη και για αυτο δε κλεινει και τη πορεια του.και οταν κλεινει και αλλο η στροφη δε θελει και πολυ αφου παταει και φρενο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα αυτα μαζι νομιζω κι εγω,χανει σταθεροτητα πεφτωντας σε λακουβες με

περιπου 200χλμ,φορτιζει το μπροστινο φρεναρωντας εστω κ λιγο,και οταν στο τελος

προσπαθει να κλεισει κι αλλο τη γραμμη του το μπροστινο τον πουλαει.

Μπορει κ το λαστιχο να εφταιγε..Παντως το θεμα για μενα ρε παιδια ειναι αλλο.

Σιγουρα δε συμφωνω με τον τιτλο,το παληκαρι φαινεται πολυ καλο τιμονι,αλλα ρε παιδες

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ???Ευχονται να ειχε πεθανει!!!!!

ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.Μου θυμιζει κατι ποστ εδω για τα κρανη.Αν ειναι δυνατον.....

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή το χάζεψα σε full screen, αν δεν κάνω λάθος με καμιά 100km/h πρέπει να πηγαίνει στο μεγαλύτερο μέρος του βίντεο.

Η δική μου ερώτηση είναι άλλη. Πες ότι δε σου ταρακουνάει το σύμπαν για να ψιλιαστείς να αλλάξεις λωρίδα ή να χαλαρώσεις. Έτσι όπως κλείνει η στροφή (και είναι και κατηφορική), πώς το σώζεις ενώ είσαι ήδη υπό κλίση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρητικα,γιατι στη πραξη ειναι πολυ δυσκολο,κοιτας μακρυα προς την εξοδο της

στροφης,δε κλεινεις γκαζι,ριχνεις κι αλλο το μηχανακι με καουντερστιρινκ και γερνεις

το σωμα σου μεσα και μπροστα για γυροσκοπικο.....

Αυτα τα λιγα και θα τα θυμηθεις ολα εκεινη την ωρα :mB_kalo_e:

Υσ ετσι μου φανηκαν τα χλμ,εχεις δικιο

Α και λιγο τσιμπημα στο πισω φρενο θα βοηθησει..

Τροποποιήθηκε από τον Krosfala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα αρχικά που λες προϋποθέτουν να υπάρχει το περιθώριο να γίνουν, ακόμα κι αν ο αναβάτης μπορεί να μείνει ψύχραιμος. Επειδή δεν έγραψα αναλυτικά την ερώτηση, αυτό που πραγματικά εννοούσα ήταν "πώς κλείνεις την τροχιά σου χωρίς να χρειαστεί να φρενάρεις με κλίση ή να το σηκώσεις για να φρενάρεις". Με λίγα λόγια, παίρνω το χειρότερο σενάριο ότι για τον οποιοδήποτε λόγο (επιθετική οδήγηση, άγνωστος δρόμος, λάθος στην επιλογή γραμμής/εισόδου) ο αναβάτης ήδη έχει τερματίσει τη διαθέσιμη κλίση, ή έχει φτάσει στο όριο κλίσης που μπορεί να κουμαντάρει με βάση το επίπεδό του (ακόμα κι αν το μηχανάκι έχει κι άλλο να δώσει). Οπότε πρέπει αναγκαστικά να επιβραδύνει.

Σε τέτοια περίπτωση μάλλον η μόνη λύση φαίνεται να είναι το τελευταίο που είπες, μαλακό φρένο. Υποθέτω ότι εφόσον το μηχανάκι επιβραδύνει έτσι κι αλλιώς αν κρατάμε σταθερό γκάζι υπό κλίση (μοιράζεται η δύναμη σε κεντρομόλο και ευθεία), αν προσθέσουμε και μια ιδέα πίσω φρένο θα κόβει αρκετά ώστε να "σφίξει" την τροχιά μας, σωστά;

Επειδή με αφορμή το βίντεο έφαγα κανα δίωρο να διαβάζω αρθράκια σε online περιοδικά για τέτοιες στροφές, είδα κι άλλες γνώμες. Έχει πολύ κόσμο που μιλάει και για χάιδεμα (ούτε καν τσίμπημα) στο μπροστινό, ή άλλους που λένε ότι αν το κάνεις αρκετά απαλά και σταδιακά ώστε να "ανοίξει" το πέλμα του ελαστικού, μπορείς να φρενάρεις σχεδόν κανονικά (προφανώς όχι με την ίδια δύναμη ούτε στην ίδια απόσταση με το να είσαι όρθιος). Αυτό μου είχε κάνει πολύ εντύπωση, γιατί το διάβασα και σε ψιλοεπίσημο οδηγό του Σουηδικού υπουργείου μεταφορών, που έλεγε ότι αν χρειαστεί να φρενάρουμε μέσα στη στροφή χρησιμοποιούμε μπροστινό (θα ψάξω να το ξαναβρώ, το είχε και σαν ασκηση σε χώρο με κορίνες και διαγραμμίσεις, ακινητοποίηση πάνω σε στροφή). Άλλοι πάλι λένε ότι αν είσαι μαθημένος να κουβαλάς τα φρένα και μετά την είσοδο της στροφής (trail braking) είσαι σε πλεονεκτική θέση, γιατί έχεις ήδη συμπιέσει το λάστιχο από πριν και έχεις πρόσφυση να φρενάρεις καλά αν το σηκώσεις μια ιδέα, ενώ κάποιος που θα πάει να ξεκινήσει φρενάρισμα μέσα στη στροφή είναι πιο πιθανό να το παρακάνει και να το χάσει.

Βασικά, επειδή ξεφεύγω από το θέμα του thread, μήπως να ανοίξουμε στις τεχνικές ένα καινούριο για στροφές μειούμενης ακτίνας/επιβράδυνση μέσα στη στροφή; :D

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα δε συμφωνω με τον τιτλο,το παληκαρι φαινεται πολυ καλο τιμονι,αλλα ρε παιδες

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ???Ευχονται να ειχε πεθανει!!!!!

ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.Μου θυμιζει κατι ποστ εδω για τα κρανη.Αν ειναι δυνατον.....

Κακός τίτλος σίγουρα..

Αλλά λύσε μου μια απορία..

Τι είναι κράνος;; :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[...]

Αυτό μου είχε κάνει πολύ εντύπωση, γιατί το διάβασα και σε ψιλοεπίσημο οδηγό του Σουηδικού υπουργείου μεταφορών, που έλεγε ότι αν χρειαστεί να φρενάρουμε μέσα στη στροφή χρησιμοποιούμε μπροστινό (θα ψάξω να το ξαναβρώ, το είχε και σαν ασκηση σε χώρο με κορίνες και διαγραμμίσεις, ακινητοποίηση πάνω σε στροφή).

[...]

FULL control λέγεται το .pfd ,εκδοση του 2013. Το έχω άμα το θέλετε :)

EDIT

Ορίστε :)

https://www.dropbox.com/s/7qq3260y5a1fh3c/Full%20Control_2013.pdf?dl=0

Τροποποιήθηκε από τον FunkyBear
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βρήκα κι εγώ (έχω ένα φάκελο που βάζω ότι τέτοιου τύπου βιβλία βρίσκω), τελικά είναι από Νορβηγία μεριά το έντυπο από κάποιο φορέα αντίστοιχο της ΜΟΤΟΕ.

Πάντως μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι εκτός από τα βασικά (καλογραμμένο, σωστές μεταφράσεις στα αγλλικά κατά 99,9%, πολύ καλά σχήματα, ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σε πάρκινγκ κλπ) λέει και τα πράγματα με το όνομά τους (εμείς τρέχουμε λίγο παραπάνω, οι άλλοι δε μας βλέπουνε, κλπ) και δε στα δίνει στεγνά με την οπτική του πώς θα έπρεπε να είναι αγγελικά πλασμένα βάσει του ΚΟΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη περιπτωση που για οποιοδηποτε λογο δεν υπαρχουν τα φρενα

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βγαλεις το σωμα σου μεσα και μπροστα(το εχω δοκιμασει κ

δουλευει) και να πλαγιασεις κι αλλο αφηνωντας τις ελπιδες σου στα λαστιχα...

Προσωπικα το χαιδεμα του πισω φρενου με βοηθαει πολυ να κλεισω τροχια

χωρις να αφησω το γκαζι.Οσο για το μπροστινο δε ξερω,παντως στο βιντεο δε φαινεται

να χανει προσφρυση τη στιγμη που φρεναρει,μολις παει να το ξαπλωσει κι αλλο πεφτει(ετσι με φανηκε)

Υσ Ωραιο θα ναι να ανοιξουμε ενα τετοιο θεματακι να μας πουν και οι πιο εμπειροι

τη γνωμη τους :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Krosfala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κακός τίτλος σίγουρα..

Αλλά λύσε μου μια απορία..

Τι είναι κράνος;;

Eνα χωριο κοντα στη Λεπτοκαρυα Τροποποιήθηκε από τον Krosfala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[slow TV] Motorcycle Ride - Hong Kong - Tin Hau to Lam Tei

Kawasaki W650

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όποιος δεν έχει μυαλό...λέγανε στο χωριό μου..

Τροποποιήθηκε από τον davidson
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έτσι σε περίπτωση που το kawasaki z 1300 δεν είχε αρκετά μεγάλο κινητήρα ή δεν ήταν αρκετά βαρύ για κάποιον...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...