Jump to content
FlyingInADream

4 ειδη VFR400

Recommended Posts

Aρρωστια το NC30 αλλα βεβαιως κ το RVF :wub:

ΥΓ Εχω το διχρονο αδερφακι του

DSC05036.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Safetis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οποιο κ να διαλεξει ο ηχος αυτου του μικρου τεχνολογικου θαυματος ειναι απιστευτος,

συναντω ενα (RVF) συχνα πυκνα κοντα στο Μαρκοπουλο-Πορτο Ραφτη οταν παω μεσσημερι για ποδηλατο.μολις το δω κοβω κ στεκομαι να ακουσω... :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλυτική αναφορά για μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα. Για εμένα το πιο όμορφο supersport που φτιάχτηκε ποτέ στην ιαπωνία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακραν το ομορφοτερο 400αρι και γενικα το ομορφοτερο μεσαιο μηχανακι ss.Να υποθεσω οτι τα αρχικα VFR σημαινουν

V-Force-Racing;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συναντω ενα (RVF) συχνα πυκνα κοντα στο Μαρκοπουλο-Πορτο Ραφτη οταν παω μεσσημερι για ποδηλατο.μολις το δω κοβω κ στεκομαι να ακουσω...

Αν έχει χρυσές ζάντες, είναι φίλου. Αν έχει κόκκινες, δεν ξέρω ποιός είναι. Αν έχει μαύρες, δεν είναι RVF και είναι το VFR μου, το οποίο όμως έχει μοτέρ και πίσω τροχό από RVF.

Να υποθεσω οτι τα αρχικα VFR σημαινουν V-Force-Racing;

F=Four. Το R μπήκε για να ξεχωρίσει και ψυχολογικά στο κοινό η σειρά VFR, από τα προηγούμενα VF.

Εχω το διχρονο αδερφακι του

Αχααααααα ;)

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο θέμα και πολύ ωραίες μοτοσυκλέτες. Κρίμα που η γενικότερη οικονομική κρίση, η παγκοσμιοποίηση και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος τις έχει εξαφανίσει εδώ και δεκαετίες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο μεγάλε είσαι πόλη ψαγμένος!!!πρέπει ν τα αγαπάς πόλη τα αυτά τα μοτόρια…!!! ένα ερώτημα nc21 η 30;;;για 30 έχεις κανένα καλό στα υπόψη σου;;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ ευχαριστουμε πολυ για το θεμα.Μαθαινουν και τα πιο νεα παιδια για καποιες μοτοσυκλετες που περασαν παλιοτερα και αξιζαν,γιατι τα τζαπανια εβαλαν ολη τους την τεχνολογια, επανω τους,και περισσια ποιοτητα.

VFR..............η ψυχη της HONDA. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αληθεια το NC30 Και ποσο μαλλον το RVF πως καταφεραν να γινουν τοσο σπανια με τοσο ενδιαφερον που προκαλουν? Ξερω ητανε πανακριβες, αλλα ετσι πως ειναι σιγουρα καποιος θα εκανε οικονομιες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην εποχη τους, λογω κοστους, προτιμουσαν οι εφηβοι τα gpz, rg, fz, rz. γκαζι να χανε. καποιοι που ειχανε φραγκακια παιρνανε fzr, nsr, zxr,vfr nc30 και rvf. τοτε επρεπε να πληρωσεις για να αγορασεις. τωρα, η μαλλον μεχρι πριν κανα χρονο, με μια καρτα-δανειο ο καθενας με μια απλη δουλεια παιρνει και 1000cc. Υστερα δεν υπηρχε η γνωση, no internet, εβλεπε ο πιτσιρικας vfr, "μακρια απο τα V, ειναι ζημιαρικα, ασε που για να ρυθμισεις βαλβιδες πρεπει να κατεβει ολος ο κινητηρας" σου λεγε. Λιγο απ τη φημη των vf, λιγο απ την αγνοια των μαστορων.

Οταν πηρα εγω το vfr nc21 το 90, το χωριο ηταν γεματο 250αρια και 400αρια. κανενα ομως V η HONDA. Οταν το ειδανε παθανε πλακα. και απο την ομορφια και απο τον ηχο. ωστοσο ηταν επιφυλακτικοι λογω V. εγω κατι ειχα διαβασει στο moto, κατι που το ειχα ερωτευτει εμφανισιακα, πηγα και το πηρα. ενα c90 εναμιση ετους πουλησα, 4 μηνες εποχιακα σε εργοστασιο, συν κατι λιγα ο father ξηγηθηκε. 630 χηνες μαζευτηκανε κι εγινε δικο μου.

το κρατησα 2,5 τρελα χρονακια μεχρι που μου το κλεψανε εδω στην Αθηνα κατι λεκεδες. Ποτε δεν το ξεχασα. βρηκα το ιδιο φετος το μαρτιο σε κακα χαλια και μου μπηκε να το αναστησω.

Με πολυ προσωπικη δουλεια σαββατοκυριακατικη, και με τις απεραντες γνωσεις και πολυ βοηθεια του FlyingInADream σε μηχανολογικοηλεκτρικα θεματα, αυτο τον καιρο επιτελους κυκλοφορω με το vfr400r nc21 του 86 που ειχα εφηβος. εχω κανει ηδη 200 χλμ και σε λιγο παει για βαψιμο.

03112012610.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσχετο με τα vfr σχετικό με την κατηγορία τα kawa zx4r είναι καλά μοτοργια ας πούμε πιο θ διαλέγατε vfr η zx4r;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ανεβασω σιντομα τισ φοτο ενος 30αριου με track day kostouμι μονοφαναρο ηταν ενοσ φιλου αλα διστιχοσ ειχε κοψι σκελετο και το μιχανακι πιγε για ανταλακτικα το παιδι που το πιρε μασ ελεγε οτι ειναι rfv εγω δεν νομιω ξερω παντοσ οτι ηταν αυτο με τον χοντρο σκελετο και δεν βρικαμε πουθενα σκελετο με χαρτια για να μιν το δοσουμε οποτε παει το πουλακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

VFR400-NC30 και RVF400-NC35 είχαν κόφτη στο ταχύμετρο. Μόλις η βελόνα έμπαινε στο 190 κοντερίσιο, η ανάφλεξη ''έκοβε'' μέχρι να ξαναπέσει η ταχύτητα στην ''νόμιμη'' περιοχή.

Αυτό γινόταν λόγω της ιαπωνικής νομοθεσίας που όριζε μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 180 πραγματικά χιλιόμετρα την ώρα. Για όσους ήθελαν να ξεπεράσουν τον κόφτη υπήρχε τρόπος επίσημος και ...ανεπίσημος.

Κόφτης στο VFR400NC30 ήταν μια πλακετούλα με φωτοκύταρο μέσα στο ταχύμετρο. Μόλις η βελόνα πήγαινε στο 190 κοντερίσιο, έμπαινε ένα μεταλάκι μπροστά στο φωτοκύταρο και καταλάβαινε η πλακέτα ότι μπήκε στην ''απαγιορευμένη'' περιοχή. Τότε έστελνε ένα σήμα 0 Volt στην ηλεκτρονική και η ηλεκτρονική το έπαιρνε αυτό ως εντολή ''κόψε''. Μόλις η ταχύτητα γινόταν κάτω από 190 το σήμα ξαναγινόταν 12 Volt και η ηλεκτρονική έδινε και πάλι ανάφλεξη.

Ο αντικόφτης ήταν μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Στην πραγματικότητα ΤΟ ΜΟΝΟ που έκανε, ήταν να ενώνει το σήμα προς την ηλεκτρονική με μια μόνιμη παροχή 12Volt, οπότε ότι και να έστελνε η πλακετούλα στο κοντέρ, η ηλεκτρονική δεν έκοβε ποτέ και ο κόφτης είχε καταργηθεί. Φυσικά το να βάλει κανείς το καλώδιο του σήματος (πορτοκαλί με μπλέ ρίγα) σε μια παροχή 12 Volt (μαύρο με λευκή ρίγα) ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει κάποιος και χωρίς να πάρει αντικόφτη, με κόστος..μηδέν για αυτό και λέω ''κοροιδία'' πριν.

Αν κάποιος αφαιρούσε τα όργανα τελείως, τότε πήγαινε προφανώς μόνιμα 0 Volt σήμα, οπότε η ανάφλεξη απλά δεν δούλευε ΠΟΤΕ πάνω από 5000rpm.

Στο RVF αντί για πλακετούλα με φωτοκύταρο, είχε απλή επαφή μέσα στο κοντέρ και μια ωμική αντίσταση, με την ίδια πάλι λογική όμως.

Και τι γινόταν αν έβγαζε κάποιος τον κόφτη; Ο κόφτης με 6η, συνέβαινε στα 190 κοντερίσια με 11000 rpm. Αν τον καταργούσες, ο στροφές ανέβαιναν μέχρι τις 13500 κανονικά, οπότε ανάλογα αύξανε και η ταχύτητα, ενώ η βελόνα του ταχύμετρου, ξεπερνούσε την τελευταία γραμμή (190) και πήγαινε για το... NIPPON SEIKI.

Μετρημένα με κοντέρ ακριβείας, έχω προσωπικά δει πραγματικά 222km/h με RVF, με μεγαλύτερα ζιγκλέρ όμως, μετατροπή στο φιλτρόκουτο και πιο ελεύθερη εξάτμιση. Σε μαμά στήσιμο, η τελική έπαιζε στα 208 πραγματικά στο RVF.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο χρωμα καλωδιου ηταν και ο κοφτης στα NSR,μονο που ηταν πριν την PGM και αυτο που εκανε ειναι να μην αφηνει τις RC valve να ανοιγουν τερμα,ετσι ηταν αδυνατον να ανεβασει πανω απο 10.500 αρα γυρω στα 180 μαξ.

Οταν το γεφυρωνες με το ασπρο/μαυρο εστελνε 12 βολτ και η βαλβιδα μεταβλητου χρονισμου ανοιγε τερμα,ετσι ανεβαινε κατακορυφα και η αποδοση και απο 45 αλογα εφτανε στα 56 με 58.

Τροποποιήθηκε από τον Safetis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω ρε φιλε η αγαπημενη μου μηχανη... nc30... Ασε που nc24 ηταν η πρωτη μηχανη που οδηγησα .. ΓΑΜΩ!

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

29 ονειροκρίτες συνιστούν VFR. Αυτοί ξέρουν... Μπράβο στον Flying in a dream για το πολύ ωραίο θέμα/ dreamers guide που μας παρείχε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ομορφες στιγμες την δεκαετια του 90 με ενα NC 30

http://Scan-110921-0001.jpg

Τροποποιήθηκε από τον makisxx1100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:punk:

Μακάρι να μας αξιώσει ο θεός να πάρουμε και εμείς κανένα 30ρι που το έχουμε καημό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα