Jump to content
ΚωσταςΤ

HONDA CBF1000FAA Εντυπώσεις (owners review)

Recommended Posts

δεν παιρνει σε διαστάσεις μεγαλύτερη απο δεκάρα (8,6amh) θα έπρεπε να αφαιρέσεις σίγουρα το ειδικό μεταλλικό κυτίο που ασφαλίζει την θέση της... κοινώς πατέντα και έάν σου κάτσει ο host χώρος.... και βασικά δεν βρίσκω λόγο

και εγώ αυτή την εντύπωση είχα όμως αντιλήφθηκα οτι με καλή συντήρηση, οικονομία ρεύματος(κανας εξτρά διακόπτης ή ρελε για τα φώτα μια χαρά θα ήταν) + ότι εχτρά βάλεις μπλιμπλίκι βάλεις πάνω καλή μελέτη και διασφάλιση για το ότι θα λειτουργεί ανεπηρέαστο και ασφαλές πάνω στο κύκλωμα

εμένα μου βγάζει άνετα 3-4χρονια μια yuasa ταυλανδέζικη(και δεν πρόκειται να δοκιμάσω καμία άλλη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στελιο σ'ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Ο ηλεκτρολογος του Σπυρου (Peiraiwths) που την πηρα μου ειπε οτι ειναι 10αρα. Για τον φορτιστη μου το ειπε και ο συγκεκριμενος ηλεκτρολογος οτι χρειαζεται διαφορετικο απο τις μολυβδου.

Θα δουμε στη πορεια.

Ακυρη η bolt προταση.

Επικοινωνησα με τον ηλεκτρολογο και μου ειπε οτι ειναι 14αρα και αυριο εχει ραντεβου μαζι του για περαιτερω λεπτομερειες οπως και τι θα γινει με τον φορτιστη για μπαταρια λιθιου.

Σε μεγεθος παντως η μπαταρια εκτασε στις ιδιες ακριβως διαστασεις στη θεση, λες και ειναι μαμα μπαταρια. Δεν εχει ανοχη πουθενα στα πλαγια ουτε στο υψος. Να διευκρινησω οτι υπαρχει και βολτομετρο φορεμενο στη μηχανη οποτε παρακολουθειτε κι απο κει.

Στελιο και λοιποι σας ευχαριστω για τις αποψεις σας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, εξού και το LITTTZ14S στον κωδικό, αλλά πάντα εννοούν 14Ah PbEq. Όχι τα πραγματικά. Είμαι σίγουρος ότι θα σκίζει τα ιμάτια του ότι είναι 14Ah...

Για φορτιστή κοίτα τους Optimate Lithium: http://www.optimate1.com/charger Απλά είναι οι κορυφαίοι αυτή τη στιγμή και μπορούν και κάνουν reset και το BMS. Έχουν καταφέρει μάλιστα να κάνουν και balancing των στοιχείων χωρίς να υπάρχει πρίζα για balancing! Δεν χρειάζεσαι αυτή την δυνατότητα αλλά το αναφέρω για να καταλάβεις πόσο γάτες είναι οι μηχανικοί της Optimate!

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις είναι απλώς το κουτί για να ταιριάζει ακριβώς... Οι πραγματικές διαστάσεις των στοιχείων είναι μικρότερες (κάτι που φαίνεται π.χ. στις Antigravity).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενημέρωσε μας εκτενέστερα όταν μπορέσεις, γιατί πρώτη φορά ακούω για 14αρα μπαταρία σε διαστάσεις 10αρας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στελιο πραγματικα δεν περιμενα οποιος επιλεξει τετοιες μπαταριες να καθεται να τις ελεγχει ανα διαστηματα για να μην εχει το αγχος μηπως "διαλυθουν". Το φειζερ φοραει απο την μανα του τυπου τζελ κ το μονο που κανω ειναι να την φορτιζω οποτε πηγαινω στο συνεργειο ακομη κ για το πιο απλο πραγμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ενεργειακή πυκνότητα & ειδική ενέργεια μιας LiFePO4 είναι μεγαλύτερη (π.χ. 300 Wh/Kg & 128 Wh/L) από μία μολύβδου (100 Wh/Kg & 40 Wh/L) οπότε στον ίδιο όγκο (και πολύ λιγότερο βάρος) μπορείς να έχεις περισσότερα Ah. Και να φανταστείτε ότι είναι ο φτωχός συγγενής της οικογένειας Li-On (αλλά ο μόνος ασφαλής για τη χρήση που θέλουμε).

Η υλοποίηση βέβαια διαφέρει από τη θεωρεία καθώς τα στοιχεία έχουν συγκεκριμένο μέγεθος (κυλινδρικά ή πρισματικά) το οποίο βάζει κάποιους περιορισμούς σε ότι αφορά το μέγεθος, τον όγκο... Ο άλλος περιορισμός είναι το κόστος.

Η Shorai ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να προωθεί τις LFP στην αγορά των μοτοσικλετών. Για να μπορέσει να τις πουλήσει έπρεπε να τις κάνει συγκρίσιμες με αυτές που κυριαρχούν στην αγορά οπότε επινόησε τον όρο των PbEq. Ah & CCA δηλαδή Ah & CCA ισοδύναμα με αυτά μιας μπαταρίας μολύβδου.

Για να τα πω αρκετά απλοϊκά, βασίστηκαν στο ότι από τα συνολικά Ah μιας μπαταρίας μολύβδου είναι αξιοποιήσιμο μόνο το 50% και αν λάβεις και υπόψη ότι περίπου το τελευταίο 20% της φόρτισης είναι πολύ αργό και δύσκολα να το φτάσει κανείς στην ουσία έχεις μόνο ένα 30%... Και κάπως έτσι έκαναν τα μαγειρέματα τους.

Τα CCA πάλι δεν έχουν έχουν κανένα νόημα στις LFP αφού πρακτικά δεν ισχύει ο νόμος του Peukert και έχουν σχεδόν μηδενική εσωτερική αντίσταση ξερνώντας με τη μία (10C) όλο το ρεύμα που έχουν, και η τάση τους είναι σχεδόν σταθερή καθόλη την διάρκεια της εκφόρτισης. Αν δείτε την καμπύλη εκφόρτισης είναι σχεδόν μια ευθεία! (Σε αυτό επίσης οφείλεται και η δύναμη τους).

typical-lifepo4-discharge-curve.jpg

Για να μπορέσεις πλέον να μετρήσεις την κατάσταση φορτίου πρέπει να έχεις voltόμετρο ακριβείας με 3 δεκαδικά όπως τα Fluke.

Δείτε:

100% --> 14,340V

90% --> 13,300V

80% --> 13,270V

70% --> 13,160V

60% --> 13,130V

50% --> 13,130V

40% --> 13,104V

30% --> 12,996V

20% --> 12,866V

10% --> 12,730V

0% --> 9,200V

Είναι το State of Charge των Shorai (και λογικά των περισσότερων ΧΩΡΙΣ BMS), το μοναδικό πινακάκι που κυκλοφορεί στο Internet και αναγκαστικά χρησιμοποιούν άπαντες.

Και τα δυο είναι αυθαίρετα, και δεν βασίζονται σε καμία τυποποίηση όπως της BCI (πλέον SAE J357), IEC ή DIN που καθορίζουν αυτά τα πράγματα για τις μπαταρίες μολύβδου (και έχουν λάβει υπόψη τους και το κρύο αφού τα τεστ πρέπει να γίνονται σε θερμοκρασία -18°C).

BTW, μια παρουσίαση που βρήκα: Lithium vs Lead:

http://www.bruceschw...ds/li-vs-la.pdf

Ρε Σπυρο ειλικρινα με ο,τι καλοπροαιρετο συναισθημα μου θυμησες αυτη την διαφημηση ρε φιλε μολις το διαβασα.

Πραγματικα πολυ ενδιαφερον ολο αυτο που εγραψες.Εχω το βολτομετρο οπως ειπα πανω στη μηχανη 25 ωρες το 24ωρο. Δεν θελω να εχω αλλο αγχος.Αν ειναι να παρει φωτια ο λωκος μου ας γινουμε πυραναλωμα κι εγω και η μηχανη! Θεωρω παντως οπως ειπες κι εσυ σε προηγουμενο ποστ οτι δεν θα γινει καμια ζημια.

Υ.Γ Ανοιξε αν θελεις ενα θρεντ περι μπαταριων λιθιου (αν δεν υπαρχει) και θα στειλω ΠΜ στην ΣΟ αυτα τα ποστ να μεταφερθουν εκει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πειραζει.Ανοιξε ενα θρεντ με τιτλο "Μπαταριες λιθιου και οχι μονο".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στελιο εδω ο Κυριαζης της αναφερει στο λινκ εισοδου ως gel αλλα μεσα AGM ωραια...

http://www.e-kiriazi...λετών__GS_-_Gel

Αυτες εδω τι ειναι για να μπορεσω να καταλαβω καποια πραγματα.

http://www.e-kiriazi...λετών_Mgm_-_Gel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το site της MGM είναι κάτω για να το καρατσεκάρω αλλά οι κωδικοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται στις AGM.

Πλέον δεν πρέπει να υπάρχει Gel σε όχημα!

Οι Gel xρησιμοποιούνται ακόμη μόνο σε μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης...

Καλά ακόμη ακούτε τι λένε οι έμποροι; Λίγοι ξέρουν τι πουλάνε... Κατευθείαν στον κατασκευαστή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚωστήΤ, τί έκανες τελικά με το μπαταριόνι?

Πήγες Κυριαζή που σού 'πα?

Αν ναι, τί σου είπε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου τα ειπε σημερα που ηρθα για καφε στα μερη του μαζι με τον Γιωργο ΧΧ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου τα ειπε σημερα που ηρθα για καφε στα μερη του μαζι με τον Γιωργο ΧΧ.

Πες τα και σε μένα / μας ντε...... να ξέρω, καλά του τά 'πα ή θα φάω ξύλο? :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα στον Κυριαζη και του εδειξα την μπαταρια.Η μπαταρια ειναι μια χαρα.14αρα οπως ειχα πει και ενω η μαμα μπαταρια ειχε 230 εκκινησης ετουτη εδω που φορω εχει 270Α.Οποτε δεν ειναι μεγαλη η διαφορα.

Ολα καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το site της MGM είναι κάτω για να το καρατσεκάρω αλλά οι κωδικοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται στις AGM.

Πλέον δεν πρέπει να υπάρχει Gel σε όχημα!

Οι Gel xρησιμοποιούνται ακόμη μόνο σε μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης...

Καλά ακόμη ακούτε τι λένε οι έμποροι; Λίγοι ξέρουν τι πουλάνε... Κατευθείαν στον κατασκευαστή.

Πώς δεν υπάρχει ?

Υπάρχει Στέλιο και είναι πανάκριβη δυστυχώς, παράδειγμα το Βαραντέρο, το Τράνσαλπ και το δικό μου σίγουρα.

Λίγο εκτός θέματος αλλά υπάρχουν κανονικά και διαρκούν στο δικό μου τουλάχιστον με τεράστια ακινησία είναι ήδη στα 4 χρόνια και 2 μήνες και δεν κάνει κιχ.

Στα υπόλοιπα θα δείξει.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββα, με έκανες και έψαξα το part number της Honda για το SH300 (31500MCF643) ΔΕΝ είναι Gel! (Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο...) Την GS - Yuasa YTZ-12S φοράς η οποία είναι AGM. ΥΤΖ = High Performance AGM. Η GS - Yuasa δεν κατασκευάζει παρά μόνο AGM & συμβατικές.

Πρόλαβα και είδα και το Transalp του '89. Αυτό ήθελε συμβατική (με υγρά) και ενδεχομένως θα μπορούσε να δεχθεί μια Gel Cell, με μια επιφύλαξη για το τελευταίο μια και δεν θυμάμαι την τάση που θέλουν οι Gel. Βεβαίως αν κυκλοφορούν αρκετά χρόνια υποθέτω θα έχουν αλλάξει αρκετούς ανορθωτές και θα έχουν κάνει το απαραίτητο upgrade! :P

Το ξαναείπα, το ότι μια μπαταρία έχει βαπτιστεί Gel από τους εμπόρους δεν την κάνει και Gel (ευτυχώς δηλαδή...). Μην εμπιστεύεστε ότι γράφουν οι έμποροι αλλά ελέγξτε τους καταλόγους και οδηγούς των κατασκευαστών (ακόμη καλύτερα δείτε και τα τεχνικά τους εγχειρίδια). Είναι το μόνο σίγουρο. Βεβαίως μπορείτε να ρωτήσετε και στο mybike.gr :)

Παίδες τέλος με τις μπαταρίες εδώ... Το [beep] το θέμα!

Πηγα στον Κυριαζη και του εδειξα την μπαταρια.Η μπαταρια ειναι μια χαρα.14αρα οπως ειχα πει και ενω η μαμα μπαταρια ειχε 230 εκκινησης ετουτη εδω που φορω εχει 270Α.Οποτε δεν ειναι μεγαλη η διαφορα. Ολα καλα!

Ε, ναι, τι θα σου έλεγε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε, ναι, τι θα σου έλεγε;

Μα δεν την πήρε από κει.

Για 2η γνώμη είπαμε να πάει κάπου αλλού. -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστή απάντηση θα πάρεις μόνο από μηχανικό που ασχολείται πραγματικά με το άθλημα όπως ο Joel Wiseman, & _cy_ στο AdvRider που έχουν φτάσει στα όρια τους κάθε τύπο μπαταρίας όπως περίπου ορίζουν τα τεστ κατά την BCI (ακραίες εκφορτίσεις, ψύξη, κλπ) και πραγματικές δοκιμές σε δύσκολες μηχανές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββα, με έκανες και έψαξα το part number της Honda για το SH300 (31500MCF643) ΔΕΝ είναι Gel! (Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο...) Την GS - Yuasa YTZ-12S φοράς η οποία είναι AGM. ΥΤΖ = High Performance AGM. Η GS - Yuasa δεν κατασκευάζει παρά μόνο AGM & συμβατικές.

Πρόλαβα και είδα και το Transalp του '89. Αυτό ήθελε συμβατική (με υγρά) και ενδεχομένως θα μπορούσε να δεχθεί μια Gel Cell, με μια επιφύλαξη για το τελευταίο μια και δεν θυμάμαι την τάση που θέλουν οι Gel. Βεβαίως αν κυκλοφορούν αρκετά χρόνια υποθέτω θα έχουν αλλάξει αρκετούς ανορθωτές και θα έχουν κάνει το απαραίτητο upgrade! :P

Το ξαναείπα, το ότι μια μπαταρία έχει βαπτιστεί Gel από τους εμπόρους δεν την κάνει και Gel (ευτυχώς δηλαδή...). Μην εμπιστεύεστε ότι γράφουν οι έμποροι αλλά ελέγξτε τους καταλόγους και οδηγούς των κατασκευαστών (ακόμη καλύτερα δείτε και τα τεχνικά τους εγχειρίδια). Είναι το μόνο σίγουρο. Βεβαίως μπορείτε να ρωτήσετε και στο mybike.gr :)

Παίδες τέλος με τις μπαταρίες εδώ... Το [beep] το θέμα!

Ε, ναι, τι θα σου έλεγε;

Έχεις απόλυτο δίκιο, γιατί μούχε καρφωθεί ότι είναι τζέλ δεν ξέρω ίσως γιατί έπαθα κανά εγκεφαλικό όταν είδα ότι κάνει -%CE%B3%CE%B9%CE%B1-honda-sh300i-abs-(09-10).htm]http://www.e-moto.gr/el/554_528_%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-yuasa-ytz12s-[4060068]-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-honda-sh300i-abs-(09-10).htm αλλά σιγά που θα ξαναβάλω αυτή αν τα φτύσει.....αλλά επειδή είμαι οφ τόπικ σταματώ εδώ, νάσαι καλά Στέλιο ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι ρε συ απλά δεν την έχω για καθημερινή το χειμώνα,έχω το παπί κι αυτή για ΣΚ. Ερωμένη του σαββατοκύριακου :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι ρε συ απλά δεν την έχω για καθημερινή το χειμώνα,έχω το παπί κι αυτή για ΣΚ. Ερωμένη του σαββατοκύριακου :D

πάντως το γκαραζάκι σου είναι πολύ σούπερ για χρήση αποθήκευσης(πολλοί θα το θέλαν)!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα