Jump to content
geovai

Το V-stromακι μου ...χάλασε :(

Recommended Posts

Λοιπον μολις γυρισα απο το σερβις και εχουμε λοιπον:

1) Αλλαξε το φιλτρο ακριβως αυτο που μου δειχνετε στην φωτογραφια, Το οποιο στην φωτογραφια ειναι σχετικα πιο καθαρο αυτο που εβγαλε απο την μηχανη μου!!! Ειχε τα μαυρα του τα χαλια το φιλτρο!!

Ως προς αυτο μπορω να πω οτι η μηχανη δινει τωρα πιο ομορφα το γκαζι και ακουγεται ξανα ο ηχος ο brutal οπως τοτε που την ειχα πρωτο παρει!!!

2) Εσφιξε συμπλεκτη (ηθελε σφιξιμο να πω την αλήθεια, ηταν προγραματισμενο για το σερβις)

3) Εσφιξε και το ρουλεμαν τιμονιου γιατι ακουγοτα ενα ''τακ'' στην εκινηση αλλα εγω νομιζα οτι ηταν σινεμπλοκ οπως μου ειπαν και οι αλλοι μηχανικοι που τελικα ηταν λαθος αυτο!

Οσο για τον ηχο, ο μηχανικος μου εκανε μπροστα μου το εξης, το οποιο ειπε και ο paitos: Οταν παταω συμπλεκτη δεν ακουγεται ο ηχος, παραμονο οταν αφινω τον συμπλεκτη (προσοπικα δεν το ειχα προσεξει αυτη την διαφορα) Οποτε ο μηχανικος μου ειπε ο ηχος ειναι φυσιολογικος και οφειλεται σε τζογαρισμα των ελατηριων της καμπανας. Δεν ειναι ανυσιχητικο αλλα ισως στα 60.000 χλμ ισως χρειαστει αλλαγη καμπανας γιατι δεν υπαρχουν ανταλλακτικα ελλατηρια!

Τα χαρτια πηρα, αλλα δεν ησυχαζω! θα παω και σε εναν αλλο μηχανικο - φιλο να δω τι θα μου πει γιατι εχει πειρα στις Vstorm.

Θα το γεμισω με καλη βενζινη 100αρα και θα παω να την ανοιξω.

Το ζουμι παντως ειναι οσες φορε και να του ειπα για μπιελα που την απεκλειε καθετος!

Και φιλε μου paito δεν ξερω απο μηχανολογικα πολλα, οτι ξερω απο εμπειριες απο τα αλλα μηχανακια που ειχα. Ας πουμε σε χιλιοταλεποριμενο Honda C50 που ειχα, βαρεσε μπιελα αλλα το καταλαβενες απο χιλιομετρα τον ηχο. Ηταν πολυ χαρακτηριστικος αλλα τοτε ηταν επομενο. Λαδια εκεγε, ειχε μεινει απο λαδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πράγματι ευχάριστη κατάληξη και μακάρι να ειναι έτσι και να σου φύγουν πλήρως οι ανησυχίες. Ειναι να μη μπει το μικρόβιο της αμφιβολίας. Μάλλον το προηγούμενο τιμ των μηχανικών να μην "το'χε".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να φτασεις στην μπιελα ουτως η αλλος θα ξηλωθουν ολα απο τα καρτερ και πανω....

............και κάτω.................ειναι V . :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιταξτε τα αλλα συνεργεια βλεπουν διαφορα μηχανακια, ολες τις μαρκες. Ισως αυτος ο ηχος σε αλλε μηχανες να σημαινε για αυτους μπιελα. Οπως και σε μενα εμπειρικα παντα απο το innova που μου βαρεσε πιστονι και στροφαλο αν θυμαμαι καλα εκανε εναν ηχο το οποιο τον παρομοιασα με τις vstrom αλλα στο πιο light ηχο.

Εγω ειλικρινα δεν ησυχαζω μεχρι να δει και καποιος αλλος.

Οπως λετε εχω το μικροβιο της αμφιβολιας τωρα μεσα μου!

Και αν παρατηρησατε μεχρι τωρα δεν εχω αναφερει πουθενα το ονομα της αντιπροσωπειας για να μη ριξω αδικα λασπη! Γιατι λιγο πολυ που εχω ψαξει στο forum της vstrom δεν λενε κακα λογια για την συγκεκριμενη αλλα αντιθετως την προτεινουν και ολας!

Λετε τελικα να κανανε λαθος και 5 μηχανικοι που πηγα και να εχει δικιο ο ενας?

Η υποθεση για μενα ειναι ακομα Cold Case (ανεξυχνιαστη)!!!

Μαγκες παντως σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μεσα απο την καρδια μου για το ενδιαφερον σας και τις συμβουλες σας, και αν δεν απαντησα σε μερικες ερωτησεις ζητω συγνωμη γιατι ηταν τοσα πολλα τα ποστ που δεν προλαβενα!!

Οτιδιποτε νεοτερο προκυψει θα σας ενημερωσω!

Να στε καλα! και να σκζετε την ασφαλτο ΠΑΝΤΑ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή, ευχάριστη και αναίμακτη κατάληξη αλλά πρέπει να μείνουν και ορισμένα συμπεράσματα εδώ.

Ένα από αυτά είναι ότι διαβάζουμε καλά τις περιόδους σέρβις και τι προβλέπεται να γίνεται για να μπορούμε να ελέγχουμε τι κάνουν οι κύριοι στα αγαπημένα μας εργαλεία. Το V STROM αν θυμάμαι καλά θέλει αλλαγή του εν λόγο φίλτρου κάθε 24.000 χλμ και είναι βασικότατο στην συντήρηση - απόδοσή του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από αυτό, ελπίζω τουλάχιστον να έμαθες ότι οι κινητήρες θέλουν ζέσταμα. c50 μπιέλα, innova στρόφαλο-πιστόνι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι είσαι σιδεροφάγος, :secret: να το προσέξεις. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα καλα, λοιπον. Μαλλον αυτο ηταν το προβλημα σου:)

Θελω ομως να σχολιασω 2-3 πραγματακια και μου κανει εντυπωση που δεν εχουν ηδη σχολιαστει!!!

Αρχικα.

Δωσε τα στοιχεια των μηχανικων που έλεγαν οτι ειναι μπιελα.

Οι τυποι δεν κανουν για μηχανικοι, αλλα ουτε για να μοιραζουν φυλαδα στα φαναρια που ειναι πιο απλο!!!

Αν κανενας απο αυτους δεν εκανε τον ελεγχο στην καμπανα οπως περιγραφει ο paitos, τοτε θελουν κλωτσιες.

Παιζει οντως να ειναι και απο φιλτρο βουλωμενο λογικο ακουγεται

Πολυ λογικο μου ακουγετε αυτο που σου ειπαν.

Το φιλτρο της τρομπας βουλωνει για πλακα

Μου κανει εντυπωση που ηδη δυο κατοχοι, αναφερουν οτι ειναι λογικο να βουλωσει το φιλτρο σε τοσα λιγα χλμ... 75000 χλμ στο δικο μου και δεν εχει αλλαχτει ποτε + οτι δεν εχει εμφανιστει καποια μειωση της αποδοσης.

Γιατι βουλωνει ετσι ευκολα στο β στρομ??

Τα φιλτρα βενζινης ειναι διαφορετικα αναμεσα στα ψεκαστα μοντελα? Ρωταω γιατι δεν εχω ιδεα. :) Υπαρχουν δηλαδη, τυποι ή ποιοτητες?

Πού είναι αυτό το συνεργείο ρε φίλε κι έπιασε 180? Στη μέση της Αττικής οδού ή μες την πίστα του El Benizelos?Θα με τρελανουν τωρα? Δηλαδη το φιλτρακι που αλλαξε εφτεγε φια την αποδοση?

Κωστα αν δεν μπορεις να πιασεις 180 με το Στρωμα στην Αθηνα, τοτε τι να πω....Σιγα τα χλμ. Και εκτος αυτου, οταν λεει οτι τα επιασε δεν εννοει οτι καλυψε αποσταση 5 χλμ με 180, απλα τα επιασε στιγμιαια, οταν ο φιλος μας δεν μπορουσε να ανεβασει πανω απο 140 (αν θυμαμαι καλα)

3) Εσφιξε και το ρουλεμαν τιμονιου γιατι ακουγοτα ενα ''τακ'' στην εκινηση αλλα εγω νομιζα οτι ηταν σινεμπλοκ οπως μου ειπαν και οι αλλοι μηχανικοι που τελικα ηταν λαθος αυτο!

Τα χαρτια πηρα, αλλα δεν ησυχαζω! θα παω και σε εναν αλλο μηχανικο - φιλο να δω τι θα μου πει γιατι εχει πειρα στις Vstorm.

Θα το γεμισω με καλη βενζινη 100αρα και θα παω να την ανοιξω.

Το ζουμι παντως ειναι οσες φορε και να του ειπα για μπιελα που την απεκλειε καθετος!

Για τα ρουλεμαν, θα ελεγα οτι κανονικα οταν αρχιζει να χτυπαει, τα αλλαζουμε και δεν τα σφιγγουμε απλα. Ισως απλα το εκανε για προσωρινη λυση

Γενικα θα προτεινα να συνεχισεις να πηγαινεις σε αυτον

Καλα κανει και ειναι καθετος στο θεμα μπιελα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλια εγω ειχα κανει με το στρωμα 35.000χλμ και το φιλτρο ηταν πεντακαθαρο σχετικο ειναι αυτο,αλλα καλο ειναι στα 20.000 χλμ να το αλλαζεις ειναι μικρο το κοστος...τωρα αν βαζεις απο βενζιναδικο μαπα βενζινη η αφηνεις να φτανει μεχρι και την ρεζερβα λογικο ειναι παλι να τραβαει οτι κατακαθια εχει το ρεζερβουαρ...εχω δει και στρωμα με 50.000 χλμ και παλι ηταν καθαρο....ειπαμε σχετικο ειναι..

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλια εγω ειχα κανει με το στρωμα 35.000χλμ και το φιλτρο ηταν πεντακαθαρο σχετικο ειναι αυτο,αλλα καλο ειναι στα 20.000 χλμ να το αλλαζεις ειναι μικρο το κοστος...τωρα αν βαζεις απο βενζιναδικο μαπα βενζινη η αφηνεις να φτανει μεχρι και την ρεζερβα λογικο ειναι παλι να τραβαει οτι κατακαθια εχει το ρεζερβουαρ...

Γενικα δεν διαφωνω σε αυτα που λες. Οντως ειναι σχετικο, απλα η αληθεια ειναι οτι δεν ακουμε συχνα στα 25000 χλμ να αλλαζεις φιλτρο βενζινης..

Εγω τουλαχιστον δεν εχω ακουσει.

Να τονισω ομως οτι το κατακαθια στο ρεζερβουαρ και ρεζερβα ειναι απλα ενας μυθος... Μηχανακι ψεκαστο, δεν εχει ρεζερβα.. Απλα εχεις ηλεκτρονικη ενδειξη στο καντραν οτι ''γυρισε σε ρεζερβα''

Επισης.. δεν υπαρχει κατακαθι, παντα απο κατω τραβαει η αντλια.

(απο οσο γνωριζω τουλαχιστον, αν καποιος γνωριζει κατι αλλο, ας το πει να ξεστραβωθουμε )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικα δεν διαφωνω σε αυτα που λες. Οντως ειναι σχετικο, απλα η αληθεια ειναι οτι δεν ακουμε συχνα στα 25000 χλμ να αλλαζεις φιλτρο βενζινης..

Εγω τουλαχιστον δεν εχω ακουσει.

Να τονισω ομως οτι το κατακαθια στο ρεζερβουαρ και ρεζερβα ειναι απλα ενας μυθος... Μηχανακι ψεκαστο, δεν εχει ρεζερβα.. Απλα εχεις ηλεκτρονικη ενδειξη στο καντραν οτι ''γυρισε σε ρεζερβα''

Επισης.. δεν υπαρχει κατακαθι, παντα απο κατω τραβαει η αντλια.

(απο οσο γνωριζω τουλαχιστον, αν καποιος γνωριζει κατι αλλο, ας το πει να ξεστραβωθουμε )

θελεις να σου δειξω φιλτρακι απο το μοντενας να δεις πως ειναι.....γιατι βαζω βενζινη οπου βρω....σαν τον μπιου μπιου ειναι.... :tooth:

ναι δεν εχει ρεζερβα ενδειξη εχει.....φωτο απο πατεντα εξωτερικο φιλτρο...

filter1.JPG

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο και διακριτικο.. :)

( και ικανοποιητικο μεγεθος ) :_thumbsup:

θα σου πω περισσοτερα στο μπασκετ βαριεμε να γραφω..... παμε για καμια μπυρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δείτε φωτό από εργαλείο φίλου μεμόλις 22.000 χλμ που το προσέχει το εργαλείο του όχι αστεία !

Καινούργιο και αυτό που βγήκε :

1802.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή, ευχάριστη και αναίμακτη κατάληξη αλλά πρέπει να μείνουν και ορισμένα συμπεράσματα εδώ.

Ένα από αυτά είναι ότι διαβάζουμε καλά τις περιόδους σέρβις και τι προβλέπεται να γίνεται για να μπορούμε να ελέγχουμε τι κάνουν οι κύριοι στα αγαπημένα μας εργαλεία. Το V STROM αν θυμάμαι καλά θέλει αλλαγή του εν λόγο φίλτρου κάθε 24.000 χλμ και είναι βασικότατο στην συντήρηση - απόδοσή του.

Για δείτε φωτό από εργαλείο φίλου μεμόλις 22.000 χλμ που το προσέχει το εργαλείο του όχι αστεία !

Καινούργιο και αυτό που βγήκε :

1802.jpg

Σάββαααααααααααα,σε βλέπω να παίρνεις SUZUKI.. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν η αντλια εχει προβλημα, κανει θορυβο γιατι ζοριζεται και το μηχανακι δεν τραβαει.

Αν κανει θορυβο ο κινητηρας, εχει προβλημα ο κινητηρας.

Επειδη προσφατα λογω του συνδυασμου π@υστης βενζινας (νερα στη βενζινη) + μ@λακας μαστορας εχω μαθει να λυνω και την αντλια, η αντλια στο στρωμα δε βουλωνει σε αυτη τη σιτα της φωτο παραπανω (που ειναι μονο για τα χοντρα), αλλα στο φιλτρο που βρισκεται εσωτερικα σε ενα πλαστικο κομματι της αντλιας και το οποιο καθαριζει με καθαριστικο καρμπυρατερ και φυσημα αναποδα στη φορα της βενζινης με πιεστικο (για να αλλαχτει αυτο το φιλτρο κανει 200!!! ευρω, ενω ολοκληρη η αντλια 520!!!).

Τροποποιήθηκε από τον furious99

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να δωσω ονοματα αυτων που ειπαν οτι ειναι μπιελα δεν θα πω, γιατι απο αυριο θα παω ξανα σε αυτους να τους πως εξελιχθηκε στη suzuki, γιατι τους ειχα πει οτι θα παω πρωτα απο την suzuki μηπως καταφερω κατι με εγγυηση αλλιως θα παω σε αυτους να το τσεκαρουν. Αμα δω να αρχιζουν να μου τα μασανε ή γενικα δεν μου αρεσει κατι σε αυτα που λενε, θα σας πω. Αν και δεν μου αρεσει αυτο και τοσο, γιατι μια χαρα το φορουμ αλλα καμια φορα δεν ξερεις με ποιους μιλας και δεν ξερεις τι θα σου "συμβει"!!

Λοιπον, ως προς το φιλτρο ειναι λογικο γαιτι οι βενζινες που βαζουμε στην ελλαδα ειναι για τον π΄΄΄σο!

Ειχα ενα δικο μου καλο βενζινα που εβαζα αλλα απο τοτε που εκλεισε δεν ξερω τι ακριβος βαζω! Αν ξερει κανεις να μου προτεινει στην περιοχη του περιστεριου, τον ευχαριστω!

Παντως μαγκε τωρα που την πηγα μια βολτα αλλη συμπεριφορα! πηρε τα πανω της ως αποδοση. Δεν το τερματισα γιατι δεν βγηκα εθνικη αλλα εχει διαφορα μεγαλη. Σαν το πρωτο καιρο. Μολις αλλαξω και τα μπουζια και λαδια πιστευω θα ελθει στα ισια της. Βεβαια 300 ευρω για το σερβις των 24000χλμ με γονατιζει λιγο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββαααααααααααα,σε βλέπω να παίρνεις SUZUKI.. :mB_kalo_e:

Αφού ξέρεις ότι τα αγαπώ όλα και δη το στρωματάκι το τίμιο, το καλόβολο με την ωραιότατη κατανάλωση θα μου κακόπεφτε?

Αλλά no money no honey φίλε μου οπότε και το μικρό μου μια χαρά μου πέφτει για πολύυυυυυ ακόμα ! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως με 45.000 χλμ ποτε δεν το ειχα πειραξει αυτο το φιλτρακι και διαφορες στην αποδωση δεν ειχα δει καθολου,μια φορα μονο εβαλα ενα καθαριστικο βενζινης μεσα και αυτο ηταν ολο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

IMG_0449-1.jpg

Αριστερα ειναι η αντλια βενζινης απο τα διμπουζα στρομακια 07 και μετα, δεξια απο 06 και πριν ( μονομπουζα )

Για την αριστερη αντλια το φιλτρο χαμηλης κοστιζει 25€ και ειναι αυτο που ανεβασαν πιο πανω τα παιδια. Για την δεξια περιπου 43€. Το φιλτρο αν θες το καθαριζεις με σπρευ καρμπιρατερ και αερα αλλιως το αλλαζεις. Στα μοντελα 06 και πριν γινεται πατεντα με εξωτερικο φιλτρο οπως εκανε ο φιλος πιο πανω.

Στα 20.000 ειπα να καθαρισω και τη δικη μου αντλια ενα ομορφο απογευματινο ενω βρισκομουν στο πατρικο μου.

Το φιλτρο το βρηκα καπως ετσι:

20120918190606.jpg

Και το εσωτερικο πλαστικο που φιλοξενει το φιλτρο ηταν καπως ετσι:

20120918191004.jpg

Στο κατω δεξι μερος της φωτογραφιας διακρινεται και το φιλτρο υψηλης.

Δυστυχως, εχουμε παλιοκαυσιμα και γι'αυτο καλο ειναι να κανουμε αυτην τη διαδικασια για να εχουμε και να απολαμβανουμε. Με την αλλαγη/καθαρισμα του φιλτρου η αντλια δουλευει πιο ησυχα + οτι ΄΄αγριευει΄΄ και παλι η μηχανη.

Φιλε μου, αλλαξε το τιτλο. Αν ειχε χτυπησει μπιελα, δε θα πηγαινε με 180 ουτε για αστειο.

Τροποποιήθηκε από τον stakhs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά χάρηκα για σένα. Σου πιάνεται η ψυχή διαβάζοντας για σοβαρές ζημιές και μάλιστα σε τέτοιες "άγριες" εποχές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο, ευχάριστα τα νέα και με το ελάχιστο κόστος. :_thumbsup:

Και τί συμπέρασμα βγάλαμε?.......

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ότι τα V-Strom ΔΕΝ σπάνε!!! :yahoo::tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες μολις πηγα και σε εναν αλλο μηχανικο που δυστυχως τον ειχα ξεχασει γιατι ειναι δικος μου ανθρωπος! Κολλητος του μελλον πεθερου μου! Ο οποιος ασχολειται μονο με suzuki, honda. Παιδια ηρεμησα με αυτα που μου ειπε! Πριν ακομα την παρει βολτα μου κανει με την μια ''πρωτη εντυπωση καμπανα". την παιρνει βολτα και λεει μου λεει σιγουρα καμπανα! Μπιελα με την καμια!

Δεν ειναι προβληματικια η καμπανα αλλα ουτε θα που μεινει το μηχανακι ποτε απο καμπανα η θα μου βγαλει προβλημα. Σε vstrom, varadero, transalp δεν δημιουργουν προβλημα. Μονο σε κανα 2 περιπτωσεις που του ετυχε με yamaha που ηθελε αλλαγμα η καμπανα, και αυτο γιατι ο αναβατης τις καρφωνε τις ταχυτητες!

Βεβαια μου ειπε επειδη ειναι καινουργια με λιγα χιλιομετρα, να παω να διεκδικισω να μου την αλλαξουν εστω και εκτος εγγυησης. Αλλιωσ με ενα εξωδικο το εχω σιγουρο. Για να εχω το κεφαλι μου ησυχο!!

Παιδες ησυχασα!

Τελικα η αντιπρωσοπεια βγηκε αληθης και οι προηγουμενοι μηχανικοι μολις φαγανε ακυρο! Και ας μου τους προτειναν γνωστοι μου ως κορυφαιους μηχανικους!

Θα μου βαζανε τη Suzi μου στο χειρουργειο χωρις λογο!! :ranting:

Τωρα να δω αν θα καταφερω να διεκδισω την καμπανα αλλα γενικα ειμαι ησυχος τωρα, με αρκετες νεες πληροφοριες και συμβουλες απο εσας παιδες που με καθυστα ακομα ποιο προσεχτικο απο δω και περα!!!

Τροποποιήθηκε από τον geovai

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλεια!!!!!!!!!!!!

Πολύ χάρηκα φίλε μου ! :grin:

Rock on τώρα, τα στρωματάκια ΔΕΝ σπάνε ! :punk: :punk: :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα